Θύελλα για Παπακωνσταντίνου- Siemens
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μια «ξεχασμένη» σελίδα του ημερολογίου τού άλλοτε ισχυρού άντρα της SIEMENS Μ. Χριστοφοράκου, στην οποία καταγραφόταν το όνομα του νυν υπουργού Οικονομικών αποτέλεσε το «φιτίλι» που πυροδότησε μάχη εντυπώσεων μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Γ. Παπακωνσταντίνου: Αδιανόητο να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο θεσμικών καθηκόντων Γ. Παπακωνσταντίνου: Αδιανόητο να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο θεσμικών καθηκόντων Οι «εχθροπραξίες» ξεκίνησαν το πρωί, όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο Π. Καμμένος προσκόμισε σελίδα του ημερολογίου με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου 1999, στην οποία μεταξύ των άλλων καταγραφόταν το όνομα Παπακωνσταντίνου και δίπλα η λέξη Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται ότι τη χρονική εκείνη περίοδο ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν σύμβουλος για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας τού τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ενώ από το 2002 έως το 2004 ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.
«Αδιανόητο»
Πράγματι, αργά το απόγευμα ο υπουργός επιβεβαίωσε τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας ότι έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Μ. Χριστοφοράκου, με σκοπό να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του και να του μεταφέρει τις απόψεις του για την ανάπτυξη του κλάδου.
Ο ίδιος καυτηρίασε την κίνηση του Π. Καμμένου, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων.
Ρελάνς Βαλυράκη
Είχε προηγηθεί ωστόσο με ομολογουμένως αρκετή καθυστέρηση, καθώς η αποκάλυψη Καμμένου προκάλεσε αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ, απάντηση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής Σ. Βαλυράκη. Και αυτός με τη σειρά του διένειμε άλλες σελίδες του ημερολογίου στις οποίες καταγράφονται τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ραντεβού του Μ. Χριστοφοράκου με τον Μητσοτάκη (21/12), «επικοινωνία με τον Δούκα» (την ίδια ημέρα), «επικοινωνία Πάνος για Μητσοτάκη» (27/12) και «ραντεβού Μητσοτάκη. Πάνος, Γρυλλάκης» (28/12).
Ο κ. Βαλυράκης έκανε λόγο για επιλεκτική αναφορά σ' ό,τι αφορά την ενέργεια του βουλευτή της Ν.Δ., διότι όπως είπε, την ίδια περίοδο υπάρχουν καταγραφές και άλλων προσώπων. Και τόνισε πως «σε περίοδο εθνικής ομοψυχίας απαιτείται σοβαρότητα και όχι πυροτεχνήματα».
Τρεπεκλής - SAIC
Χθες, συνεχίστηκαν και οι καταθέσεις των μαρτύρων με τον Γ. Τρεπεκλή, εκπρόσωπο της εταιρείας SAIC, που ανέλαβε το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων (βλ. C4Ι) να απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών.
Ο μάρτυρας επέρριψε στο Δημόσιο τις ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έγινε η δοκιμή που προέβλεπε η σύμβαση τον Οκτώβριο του 2004 καθώς, όπως είπε, δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το έργο έχει παραληφθεί τον Νοέμβριο του 2008, κάτι που όμως δεν αποδέχεται κανένας αρμόδιος υπουργός έως σήμερα.
Ερωτηθείς για το αν ήταν νόμιμη η αμοιβή των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, που έλαβε για τη μεσολάβηση μεταξύ SAIC και Ελληνικού Δημοσίου, απάντησε ότι ήταν απολύτως νόμιμη, ενώ υπογράμμισε ότι η SAIC δεν αντιμετωπίστηκε ευνοϊκά από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Μάλιστα, όσο αφορά τον ίδιο, τόνισε ότι δεν είχε σχέσεις με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2004. *
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου