Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΓΑΠ. ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.

Το σενάριο που δημοσιεύει σήμερα η «Ημερησία του Σαββάτου», προφανώς είναι κάτι παραπάνω από σενάριο. Η εγκυρότητα της εφημερίδας, αλλά και το εύρος των λεπτομερειών που αναφέρονται στο ρεπορτάζ, δείχνουν ότι αποτελεί επί της ουσίας «σχέδιο δράσης», το οποίο έχει επεξεργαστεί εις βάθος το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται και πάλι, όπως και τον περασμένο Ιούνιο, στα πρόθυρα της παραίτησης από την πρωθυπουργία. Προτείνοντας, μέσα από ένα διευρυμένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, στο οποίο θα συμμετάσχουν ακόμη οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής, τησυγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», που θα αναλάβει να διαχειριστεί την εξουσία, από τη στιγμή που οι ξένοι εταίροι θα έχουν οριστικοποιήσει το σχέδιο για την οριστική επίλυση της κρίσης χρέους.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι και πάλι διατεθειμένος, όπως συνέβη και στις διαπραγματεύσεις του Ιουνίου με τον Αντώνη Σαμαρά, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου. Και να επιλεγεί ένα τρίτο πρόσωπο, ευρύτερης και κοινής αποδοχής, για την πρωθυπουργία.

Το επιχείρημα στο οποίο θα στηριχτεί η ρητορική του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ότι η νέα συμφωνία με τους διεθνείς εταίρους, το Μνημόνιο ΙΙ, θα προϋποθέτει τη μερική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Ένα βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνο του το ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό και θα επιδιώξει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, μέσα από την υπάρχουσα Βουλή, ώστε στη συνέχεια το Μνημόνιο ΙΙ να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Αύξηση 21,2% σε σχέση με το 2010 οι εξώσεις στην Ισπανία, το κοντινό μας μέλον δηλαδή το βλέπουμε μέσα απο άλλους.

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ έφτασαν οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους στην Ισπανία που αυξήθηκαν κατά 21,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Στο διάστημα αυτό οι διαταγές έξωσης ξεπέρασαν τις 30.000 από τις αρχές του έτους, δηλάδη όσες καταγράφηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του 2009. Ενδέχεται μάλιστα φέτος να ξεπεράσουν το αρνητικό ρεκόρ του 2010, που ήταν 47.089 εξώσεις.

Οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών, που πολλαπλασιάστηκαν μετά την έκρηξη της ανεργίας και την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, έχουν γίνει ένα από τα σύμβολα του αγώνα των "αγανακτισμένων", του κινήματος που αναδύθηκε στα μέσα Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Ine) η ανεργία έφτασε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 το 20,89% του ενεργού πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,ΜΟΝΟ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ.

Η Κύπρος γλύτωσε οριστικά από τον Μηχανισμό Στήριξης που έχει "φυλακίσει" την Ελλάδα χάρη στη στήριξη της Ρωσίας, η οποία δανείζει στο κυπριακό κράτος 2,5 δισ. ευρώ. Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, ενέκρινε την δανειακή συμφωνία με την Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών, επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση που θα έκανε στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (για την Ελλάδα, όπως είχε επιβεβαιώσει βουλέυτής Ιβάν Σαββίδης θα έδινε 25 δισ. ευρώ) και με το επιτόκιο που παίρνει η Ρωσία κλείνει και το στόμα εκείνων που υποστήριζαν ότι "Θα είχε πολύ υψηλό επιτόκιο το ρωσικό δάνειο".

Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι "Διεθνείς οίκοι μας δάνειζαν το χειμώνα του 2010 25 δισ. ευρώ με επιτόκιο 6,5% και η κυβέρνηση αρνήθηκε και πήγε κατ΄ευθείαν στο Μνημόνιο" . Αλλά το κυπριακό δάνειο έχει και παράπλευρα οφέλη: Η Ρωσία έχει έναν επιπλέον λόγο να υπερασπιστεί την Κύπρο...

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ 9.000 ΕΥΡΩ, ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 12.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ 15.000 ΕΥΡΩ. ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.

Περισσότερος φόρος λιγότερες φοροαπαλλαγές
Η νέα προοδευτική κλίμακα με λιγότερα κλιμάκια και με ορισμό του αφορολόγητου ορίου τις 5.000 ευρώ παρουσιάζεται στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή το υπουργείο οικονομικών.

Για κοινωνικούς λόγους λαμβάνεται πρόνοια ούτως ώστε οι νέοι ηλικίας έως και τριάντα ετών, οι συνταξιούχοι άνω των εξήντα πέντε ετών, καθώς και τα άτομα με εδικές ανάγκες να έχουν αφορολόγητο ποσό στις 9.000 ευρώ.

Ειδικά για τους συνταξιούχους και τα άτομα με εδικές ανάγκες, όταν το συνολικό τους εισόδημα είναι από 9.000 ευρώ και άνω, το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα περιορίζεται ούτως ώστε σε κάθε περίπτωση το συνολικό καθαρό εισόδημα που προκύπτει μετά την αφαίρεση του φόρου να μην υπολείπεται του ποσού των 9.000 ευρώ.

Περαιτέρω και για λόγους κοινωνικούς, το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο από τα δύο πρώτα του φορολογουμένου που τον βαρύνουν και κατά 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο τέκνο.


Τι θα γίνει με τις φοροαπαλλαγές

Επίσης, προτείνεται μείωση του φόρου της κλίμακας κατά 10% των ακόλουθων δαπανών:

α) των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης

β) των μισθωμάτων που καταβάλλονται ετησίως για κύρια κατοικία του φορολογούμενου και της οικογένειάς του

γ) της δαπάνης για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα

δ) των δεδουλευμένων τόκων δανείων που λαμβάνονται για αγορά α΄ κατοικίας

ε) των δεδουλευμένων τόκων δανείων που λαμβάνονται για αναστήλωση, επισκευή, συντήρηση ή εξωραϊσμό διατηρητέων κτισμάτων.

στ) των ασφαλίστρων ζωής, ασθένειας, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας.

ζ) της διατροφής που καταβάλλεται από τον ένα σύζυγο στον άλλο

η) των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς στο δημόσιο, ΟΤΑ κ.λπ.

θ) της αξίας των δωριζόμενων ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων

ι) των ποσών που καταβάλλονται λόγω δωρεάς προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και χορηγούν υποτροφίες κ.λπ. καθώς και των ποσών που καταβάλλονται λόγω χορηγίας προς τα προς τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς

ιβ) των ποσών που καταβάλλονται για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου

ιγ) των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης.


Τα ακίνητα αυξάνουν τον φόρο

Αν στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και εισόδημα από ακίνητα, εκτός από το απαλλασσόμενο εισόδημα από ιδιοκατοίκηση γενικά, το ακαθάριστο ποσό αυτού υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστ1,5%.

Ειδικώς, ο συντελεστής αυτός αυξάνεται σε 3% εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας ή πρόκειται για επαγγελματική ή εμπορική μίσθωση. Ο φόρος αυτός που προκύπτει δεν περιορίζεται στο ύψος του κυρίου φόρου.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

Ως ολοκληρωτικό καθεστώς ορίζεται η ανελεύθερη πολιτειακή κατάσταση σε ένα κράτος. Το καθεστώς αυτό ελέγχει και κατευθύνει άμεσα ή έμμεσα τις κοινωνικές δραστηριότητες των ατόμων.Η Αρεντ,συγγραφέας του βιβλίου «Το Ολοκληρωτικό Σύστημα» (εκδόσεις Ευρύαλος), ορίζει τον ολοκληρωτισμό ως ριζική καταστολή της πολιτικής και περιφρόνηση εκ μέρους της εξουσίας των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη. Συγκεκριμένα, καταργείται το κοινοβούλιο, φιμώνεται ο τύπος και επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία. Ολοκληρωτισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιουν οι επιστήμονες για να περιγράψουν το καθεστώς στο οποίο το κράτος ρυθμίζει σχεδόν κάθε πτυχή της δημόσιας και ιδιωτικής συμπεριφοράς. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα κινητοποιούν ολόκληρους πληθυσμούς υπέρ του κράτους και της ιδεολογίας που αυτό εκφράζει, και δεν ανέχονται δραστηριότητες από άτομα ή ομάδες όπως εργατικά συνδικάτα, εκκλησίες και πολιτικά κόμματα που δεν κατευθύνεται προς τους κρατικούς στόχους. Διατηρούνται στην εξουσία με τη βοήθεια της μυστικής αστυνομίας, της προπαγάνδας,με τον περιορισμού της ελεύθερης συζήτησης, του διαλόγου και της κριτικής.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η ΛΑΟΥΡΑ ΜΟΝΤΕΡΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ -ΚΗΔΕΙΟΧΑΡΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

προειδοποίηση-κηδειόχαρτο μας απευθύνει κάποια που ένιωσε στο πετσί της την πτώχευση, η γερουσιαστής από την Αργεντινή Λάουρα Μοντέρο.

Η Μοντέρο θεωρεί εξωφρενικό να αυξάνονται οι φόροι στην Ελλάδα τη στιγμή που θεριεύει η ανεργία και ψαλιδίζονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Ελευθεροτυπία κατήγγειλε τους Ευρωπαίους για τη στάση τους :''Εχουν μερίδιο ευθύνης γιατί σας έδωσαν χρήματα για ν' αγοράσετε προϊόντα από τις δικές τους χώρες.
Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει το πρόβλημα. Αυτού του είδους τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα και θα σας "σκοτώσουν". Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε σ' αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις· ότι ο κόσμος υποφέρει, δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Για την Ελλάδα το ευρώ είναι υψηλό σε σχέση με την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο κατανάλωσης, γιατί η ευρωπαϊκή αγορά ευνοεί την ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να αντέξει 167% του ΑΕΠ χρέος. Οι Ελληνες να υποφέρουν από την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις κακές συντάξεις, τη φτώχεια και την ίδια στιγμή ν' αυξάνεται η φορολογία''.



Η Γερουσιαστής από την Αργεντινή μας έδωσε και τη συνταγή, της χώρας της, ώστε να βγούμε από την κρίση :''Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στον εαυτό της και να κοιτάξει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της. Πρέπει ν' αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία. Είσαστε μια χώρα που έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Εχει γεωργία, έχει μεταλλεύματα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους της για την παραγωγή ενέργειας. Ζείτε σε μια περιοχή με στρατηγική θέση· εκμεταλλευτείτε τις υλικοτεχνικές σας υποδομές.

Εμείς, όταν συνέβη αυτό στην Αργεντινή, θελήσαμε να εκμεταλλευθούμε τα πλεονεκτήματά μας. Είχαμε γεωργία αλλά σήμερα είμαστε ο υπ' αριθμόν 1 παραγωγός σόγιας στον κόσμο. Βελτιώσαμε τις παραγωγές μας στο κρέας, προωθήσαμε την αγροτοβιομηχανία μας. Αυξήσαμε τις εξαγωγές μας στη γεωργία στο 50%, κοιτάξαμε τη βιομηχανία μας. Δεν τα λύσαμε όλα, αλλά σήμερα είμαστε σαφώς καλύτερα''.

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ.

Οι τραπεζίτες εν όψει ενός νέου κύματος «στάσης πληρωμών» από τους δανειολήπτες λόγω της οικονομικής κρίσης και των νέων μέτρων που λαμβάνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση της κρίσης από το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθούν να περιορίσουν τις επισφάλειες σε όλες τις κατηγορίες δανείων.

Για να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα δάνεια ενήμερα δίνουν στους δανειολήπτες δυνατότητα ρύθµισης των δανείων του παρελθόντος που περιλαµβάνουν την επιµήκυνση της διάρκειας εξόφλησης, την παροχή περιόδου χάριτος ή ακόµη και το «κούρεµα» µέρους µιας οφειλής.

Σε γενικές γραµµές η διαδικασία της µεταφοράς υπολοίπου από τράπεζα σε τράπεζα έχει περιοριστεί σε πολύ µεγάλο βαθµό ως αποτέλεσµα των προβληµάτων ρευστότητας στο σύστηµα. Ως εκ τούτου, οι δανειολήπτες θα πρέπει να αναζητήσουν στις τράπεζες που έχουν τις περισσότερες οφειλές τη ρύθµισή τους, εφόσον αντιµετωπίζουν πρόβληµα στην εξόφλησή τους.

Εξάλλου, αυξανόµενες βαίνουν και οι αιτήσεις πελατών προς ειρηνοδικεία που ζητούν δικαστική συνδροµή για την τακτοποίηση των οφειλών τους, στο πλαίσιο του νέου νόµου για τα υπερχρεωµένα νοικοκυριά.

Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Β.Ράπανο, ως σήµερα έχουν ρυθµιστεί 690.000 δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 70% είναι καταναλωτικά, το 20% στεγαστικά και το 10% επιχειρηµατικά. Ωστόσο, ένα µεγάλο ποσοστό των χορηγήσεων που αναδιαρθρώνεται χρειάζεται εκ νέου ρύθµιση λόγω της αδυναµίας του δανειολήπτη να ανταποκριθεί.

Αναλυτικά δίνονται οι παρακάτω δυνατότητες στους δανειολήπτες ανα κατηγορία δανείων

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ: Οι µηνιαίες δόσεις των στεγαστικών δανείων µπορούν να µειωθούν µε τους εξής τρόπους:

1. Με την επιµήκυνση της διάρκειας εξόφλησης του δανείου. Με τον τρόπο αυτόν µειώνεται η µηνιαία δόση. Από την άλλη πλευρά, όµως, αυξάνονται οι τόκοι που θα πληρώσει το νοικοκυριό, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόµενο αύξησης του επιτοκίου. Οσο πιο µεγάλη η αύξηση του χρόνου αποπληρωµής τόσο πιο πολύθα υποχωρήσειη µηνιαίαδόση. 2. Με την παροχή περιόδου χάριτος. Για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που αντιµετωπίζουν συγκυριακά προβλήµατα οι τράπεζες µπορούν να παράσχουν µια περίοδο χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας ο δανειολήπτης είτε δεν πληρώνει τίποτα ή καταβάλλει µόνο τους τόκους του δανείου. Βέβαια, το µειονέκτηµα αυτής της επιλογής αποτελεί η αύξηση των δόσεων στη συνέχεια αλλά και του συνόλου των τόκων του δανείου.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ – ΚΑΡΤΕΣ: Οι λύσεις που παρέχονται µέσω των τραπεζών είναι οι εξής:

1. Συγκέντρωση όλων των υπολοίπων σε ένα πρόγραµµα. Το νέο προϊόν µπορεί να έχει µεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης και χαµηλότερο επιτόκιο εξασφαλίζοντας µικρότερηµηνιαίαδόση. 2. Μεταφορά σε καταναλωτικό δάνειο µε προσηµείωση. Αν υπάρχει η δυνατότητα προσηµείωσης ακινήτου, το επιτόκιο υποχωρεί σηµαντικά, ενώ µπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα η µεταφορά όλων των χρεών ακόµη και σε µια τρίτη τράπεζα. Τα επιτόκια στα δάνεια της κατηγορίας µπορούν να ξεκινούν ακόµη και στο 5%, ενώ η διάρκεια εξόφλησης φτάνει ακόµη και τα 30 χρόνια. Ως εκ τούτου η µηνιαία δόση υποχωρεί σε πολύ χαµηλά επίπεδα. 3. Χρήση ώριµου στεγαστικού δανείου. Εναλλακτικά, αν κάποιος έχει λάβει στο παρελθόν στεγαστικό δάνειο και έχει αποπληρώσει ένα µέροςuni00A0του, τότε εφόσον η εµπορική αξία του ακινήτου που έχει προσηµειώσει επαρκεί, µπορεί να µεταφέρει εκεί τα χρέη του από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες.

Δικαστική συνδρομή

Περισσότερες από 3.200 αιτήσεις κατατέθηκαν στα Ειρηνοδικεία το πρώτο εξάμηνο του 2011 στο πλαίσιο του νέου νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το πρώτο βήμα για έναν δανειολήπτη είναι να απευθυνθεί στην τράπεζα. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί για το ύψος της δόσης που έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει και βάσει αυτής θα ρυθμίσει τις οφειλές επιβάλλοντας «κούρεμα», επιμήκυνση της διάρκειας, μείωση του επιτοκίου ή συνδυασμό τους. Βέβαια, αν ο δανειολήπτης διαθέτει ακίνητη περιουσία, το δικαστήριο θα ζητήσει τη ρευστοποίησή της προκειμένου να καλυφθεί μέρος των οφειλών.

Ρυθμίσεις από ΟΕΚ και Παρακαταθηκών

Π ρογράµµατα ρύθµισης των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγήσει στο παρελθόν εφαρµόζουν ο Οργανισµός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων.

Ο ΟΕΚ προχωρεί στην παροχή περιόδου χάριτος για όσους αντιµετωπίζουν οικονοµικά προβλήµατα και έχουν χάσει τη δουλειά τους. Οι άνεργοι µπορούν να επιτύχουν επιµήκυνση της διάρκειας αποπληρωµής αλλά και αναστολή της πληρωµής της δόσης τους. Συγκεκριµένα, αν οι δανειολήπτες έχουν οικογενειακό εισόδηµα κάτω από 20.000 ευρώ, µπορούν να εξασφαλίσουν αναστολή καταβολής της δόσης για όσο χρόνο παραµένουν στην κατάσταση αυτή και να επιµηκύνουν τη διάρκεια αποπληρωµής των δανείων κατά το διάστηµα της περιόδου χάριτος. Η αναστολή των δόσεων δεν µπορεί να υπερβεί την 31η ∆εκεµβρίου 2012. Από την άλλη πλευρά, όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε πρόωρη αποπληρωµή του δανείου τους µπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση επί της οφειλής τους. Συγκεκριµένα, απολαµβάνουν έκπτωση που ξεκινά από το 3% επί των δόσεων του πρώτου έτους, ποσοστό που αυξάνεται κατά 3% για κάθε έτος που αποµένει ως και τη λήξη του δανείου. ∆ηλαδή, φτάνει το 6% στο δεύτερο έτος, το 9% στο τρίτο, το 12% στο τέταρτο κ.ο.κ. Αρα όσο πιο πολλά χρόνια αποµένουν ως την αποπληρωµή του δανείου τόσο µεγαλύτερο το όφελος για όσους το εξοφλήσουν πρόωρα.

Από την άλλη πλευρά, το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων δίνει τη δυνατότητα επιµήκυνσης της διάρκειας εξόφλησης κατά 5 ή 10 έτη µε µέγιστο όριο τα 40 έτη για τα στεγαστικά δάνεια και τα 26 έτη για τα ενυπόθηκα επισκευαστικά. Προϋπόθεση για να γίνει η ρύθµιση είναι στη λήξη του δανείου η ηλικία του δανειολήπτη να µην υπερβαίνει το 80ό έτος και η µηνιαία δόση να είναι ίση ή µεγαλύτερη των 400 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια και 250 ευρώ για τα επισκευαστικά. Η ρύθµιση αφορά τα δάνεια που άρχισαν ναεξυπηρετούνται από1.1.2005 ωςκαι 1.7.2010. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον, παρά την επιµήκυνση, εξακολουθεί να συντρέχει αδυναµία ανταπόκρισης του δανειολήπτη στις δανειακές υποχρεώσεις του, είναι δυνατή η εξέταση _ κατά περίπτωση _ αιτηµάτων αναστολής εξυπηρέτησης του δανείου ως δύο έτη, µε κατά περίπτωση καταβολή ή κεφαλαιοποίηση των τόκων.

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΗ. ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΜΟΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 20 ΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Το σχέδιο μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας θα έχει στις βαλίτσες του ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», που προσθέτει πως μαζί με το σχέδιο της ελεγχόμενης πτώχευσης, ο Ρέσλερ φέρνει στην Ελλάδα και ένα «μίνι σχέδιο Μάρσαλ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο του Ρέσλερ θα ενταχθεί στο Μόνιμο Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κρίσεων (ESM), σε περίπτωση που η χώρα μας δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας προβλέπει τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Τη διαδικασία προς τη χρεοκοπία θα ελέγχει ανεξάρτητο σώμα που θα εποπτεύει και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης θα δίνει δάνεια σε προβληματικές χώρες μόνον αν συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο οι πιστωτές.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Φίλιπ Ρέσλερ φέρνει μαζί του ένα «μίνι σχέδιο Μάρσαλ», με στόχο την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας φέρεται όμως παράλληλα να μην τρέφει αυταπάτες για την αληθινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, για την οποία φαίνεται να πιστεύει ότι θα ακολουθήσει την πορεία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Παρ' όλα αυτά εκτιμά ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και να βοηθήσει αναπτυξιακά την Ελλάδα.

Πέρα από το δημοσίευμα της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», η μέχρι τώρα πολιτική πορεία του Φίλιπ Ρέσλερ μας δείχνει ότι αρέσκεται σε ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια, τα οποία όμως ποτέ δεν πραγματοποιούνται και μένουν στα χαρτιά. *

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΝΘΕΙ ΠΑΝΔΗΜΑ.

Το κατοχικό καθεστώς του εθνοκτόνου μνημονίου και πειθήνιο πολιτικό όργανο της παγκόσμιας νεοταξικής διακυβέρνησης συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει μαύρες σελίδες στην ιστορία ενός τόπου που δεν του ανήκει. Είναι ένας εσωτερικός εισβολέας που έχει αναλάβει το ρόλο του εκτελεστή και δεσμοφύλακα των Ελλήνων. Ένα πολυεργαλείο ολέθρου και τρόμου που παρασιτοζωεί στην γη των Ελλήνων στο αίμα και τη ψυχή όταν φανερά το κοντό ανάστημα του τωρινού πολιτικού συστήματος δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Δεν ανήκει στην Ελλάδα.

Οι νέες εντολές του διεθνιστικού νεοταξισμού προς τους πρόθυμους του Συστήματος είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε φτηνό, φτωχό και υπάκουο προτεκτοράτο. Να φτάσουν την αξία του παραγωγικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας της χώρας σε μηδενικά επίπεδα, να βυθίσουν τις αποδοχές του λαού στο τελευταίο σκαλί φτώχιας και απελπισίας και να ξεπουλήσουν δουλειές, ψυχές και πατρίδα στα ξένα αφεντικά άνευ αντιστάσεως.

Οι κατοχικές αρχές δείχνουν άμεσα το ανθελληνικό τους πρόσωπο ξεκινώντας από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να δώσουν μήνυμα ηττοπαθούς ψυχολογίας όπως νομίζουν. Είδαμε πρόσφατα τα μέλη των Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας να αναρτούν στο λόφο Λυκαβηττού ένα πανό που με λίγα λόγια εξέφρασε το χάλι του σημερινού ελληνικού κράτους συνολικά. «Η ΕΛΑΣ πενθεί. Ημέρα πληρωμής – Ημέρα πένθους». Όταν ο μισθός ενός αστυνομικού κυμαίνεται μεταξύ 600 και 1200 ευρώ και με τους διάφορους φόρους «αλληλεγγύης» κατρακυλά στα 400 με 900 ευρώ, τότε καταλαβαίνουμε ότι τα χαράτσια στην ελληνική ιδιοκτησία και τις έσχατες λαϊκές οικονομίες αποσκοπούν σε μια Ελλάδα που θα πενθεί πάνδημα.

Αυτό είναι το κράτος που ο «παραγωγικός» υπουργός εθνικής αμύνης δεν δέχεται να συναντήσει τους «αντιπαραγωγικούς» απόστρατους Έλληνες Στρατιωτικούς και ευνοεί την καταστρατήγηση της στρατιωτικής ιεραρχίας προκειμένου να αναφέρονται όλοι σ’ αυτόν που υποβαθμίζει καθημερινά τον Ελληνικό Στρατό.

Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι «παραγωγικοί», οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος στην εθνική εργατική τάξη παραδέχονται μέσω του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ την απειλή των αγκαθιών της ανεργίας και της μειώσεως των αποδοχών που τα δικά τους κόμματα που καλύπτουν εξέθρεψαν.

Εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 26% έως το 2012 και αναπροσαρμογή του ασφαλιστικού συστήματος με περαιτέρω μειώσεις συντάξεων μας λέει ο επιστημονικός διευθυντής του ινστιτούτου Ρομπόλης. Έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία στα 6 δις ευρώ έως το τέλος του 2011 και δυσκολία χρηματοδότησης του συστήματος, συντάξεις μικρότερες από τις καταβαλλόμενες εισφορές, νέα μείωση του ΑΕΠ της τάξης του 2% έως 2,5% για το 2012. Με τη διαφορά ότι οι κομματικοδίαιτοι συνδικαλιστές στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές των κομμάτων τους ως ενεργά μέλη και συμμέτοχοι στα όσα διαδραματίζονται και στις κομματικές επετηρίδες.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση εξαπολύει κι άλλο μέτρο αφαίμαξης του ελληνικού νοικοκυριού. Αυξάνει το ποσοστό του ατομικού εισοδήματος που πρέπει να καλυφτεί με αποδείξεις σε ποσοστό που προσεγγίζει το μισό εισόδημα. Σε περίπτωση που δεν καλυφτεί το απαιτούμενο ποσοστό, η διαφορά θα φορολογείται με 10% για το ποσό που δεν καλύπτεται από τις αποδείξεις. Ξοδεύετε, μας λένε, ό,τι σας έχει απομείνει. Ο φορολογικός μινώταυρος του πολιτικού τους συστήματος είναι σίγουρο πως θα υποδεχτεί νέο «αίμα». Κι αυτό όταν πραγματικό αίμα ρέει συνεχώς από τις αυτοκτονίες Ελλήνων, ακόμη και μανάδων ανήλικων παιδιών, με αυξητικό ρυθμό.

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα φτωχαίνουν σκοπίμως τους Έλληνες ώστε να γίνουν εύκολα αποδεκτές οι επενδύσεις των υποτιθέμενων σωτήρων που μας κουβάλησαν οι εθνικοί ολετήρες με το μνημόνιο. Όμως η Ελλάς παρέχει ως εγγύηση φτηνά μεροκάματα και ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις ως άμεση συνέχεια στο ξεπούλημα φτηνών επιχειρηματικών μονάδων σε τοκογλύφους και πολυεθνικές. Να πάει δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 800 στα 400 ευρώ με τον μέσο οικογενειακό στα 600 ευρώ, να συνάπτονται ελαστικές συμβάσεις προπομπός εύκολων απολύσεων και οι Έλληνες να καταντήσουν οι καθημαγμένοι καταναλωτές των προϊόντων που παράγουν οι «σωτήρες» σε μια Ελλάδα απέραντο σκλαβοπάζαρο.

Στο μεταξύ η τρομοκρατία για την απόδοση ή μη της έκτης δόσης και την έξοδο από την ευρωζώνη συνεχίζεται. Με τα συστημικά παπαγαλάκια να μιλάνε για εσωτερική στάση πληρωμών. Και τον πρώην επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και συνγεννήτορα του ευρώ Ότμαρ Ίσινγκ να μιλάει για αύξηση του ελληνικού χρέους στο 160% του ΑΕΠ και αναγκαστική αθέτηση υποσχέσεων που δεν μπορεί να γίνει εντός νομισματικής ένωσης.

Η Πατρίδα όμως αιμορραγεί παντού. Στα ελληνικά σχολεία τα δίκαια αιτήματα των καταλήψεων μπροστά στην καταστροφή της ελληνικής παιδείας καπελώνονται από την μαρξιστική προπαγάνδα αριστεριστών που υποχρεώνουν μικρά παιδιά να κατεβάζουν την ελληνική σημαία και να την καίνε. Και στο Αιγαίο οι αερομαχίες των πιλότων μας με τους τουρκομογγόλους αποκτούν ολοένα και πιο άγρια μορφή στο δρόμο μιας προδιαγεγραμμένης πολεμικής σύγκρουσης.

Όχι, δεν υπακούμε σε νεοταξισμό, ψευτοσωτήρες, ευρωζώνες, προσκυνημένους ταγούς και παγκόσμιες διακυβερνήσεις. Υπακούμε μονάχα στην Ελλάδα, τους Έλληνες και την Ελληνική Σημαία. Θέλουμε δουλειές μόνον για Έλληνες, θέλουμε ελληνική οικονομία και ελληνικό νόμισμα, θέλουμε Μεγάλη Ελλάδα με Πατριωτισμό και Πίστη. Η Ελλάδα του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού είναι η δική μας απάντηση.
Γράφει ο Σπυρίδων Καραχάλιος

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ

Το ανάκτορο του Όθωνα και του Γεωργίου στον λόφο της Μπουμπουνίστρας, μετατράπηκε έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της Γερουσίας και τώρα είναι η Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα, η κατάσταση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο και φαίνεται ότι δεν έχουμε δει ακόμα το τέλος των δεινών και της ταλαιπωρίας του λαού. Πάνω από 600.000 Έλληνες πηγαινοέρχονται Βουλγαρία και Τουρκία για προμήθειες τροφίμων, γιατί γλυτώνουν πολλά χρήματα από τα λίγα που τους έχουν μείνει.

Κάθε εβδομάδα από την περιοχή Αθηνών δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταφέρονται στη Βουλγαρία και ήδη υπάρχουν εκεί περί τις 1800 ελληνικές επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν για να γλυτώσουν από την σωτηρία που τους υπόσχονται, έτσι η φορολογική βάση, η αγελάδα με το γάλα, συρρικνώνεται ραγδαία και η εφορία δεν έχει πελάτες επαγγελματίες και επιχειρήσεις για να εισπράξει φόρους.

Και χωρίς άλλη επιλογή, διπλοαρμέγουν την αγελάδα βάζοντας διπλούς φόρους στα ακίνητα και επιβαρύνουν περισσότερο τον φτωχό Έλληνα κάνοντάς τον ακόμα φτωχότερο και μόλις στερέψει το γάλα της αγελάδας, θα φάνε και την αγελάδα!

Τα κεφάλαια των ξένων επενδυτών έχουν φύγει και μόλις διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών (κατ’ απαίτηση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ), δεν μένει παρά να κηρύξουν και ένα στρατιωτικό νόμο, αν κατορθώσουν να πείσουν τους άβουλους βουλευτές.

Και ενώ ο λαός αισθάνεται πλήρη απόγνωση και απελπισία, στα υπόγεια της Βουλής των Ελλήνων, στις παλιές αποθήκες του πρώην ανακτόρου του Όθωνα και της Αμαλίας, υπάρχει ένα κελάρι με κρασιά μεγάλης αξίας, μερικά από το 1870 που θεωρούνται εθνικός θησαυρός, και για παράδειγμα ένα μπουκάλι κρασί του 1910 εκτιμάται κοντά στα 40.000 ευρώ, ενώ σε πλειστηριασμό στην ελεύθερη αγορά θα μπορούσε να αποφέρει πολλαπλάσια ποσά, και υπάρχουν και κάσες ουΐσκι και σαμπάνιες μεγάλης αξίας, γιατί το τσίπουρο το θεωρούν μπανάλ!

Τα κλειδιά του κελαριού τα έχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και τα παραδίδει στον επόμενο και βέβαια, ποιος δεν θα έμπαινε στον πειρασμό να μην πάρει καμιά 10αρια μπουκάλια για «ενθύμιο», πριν παραδώσει τα κλειδιά στον επόμενο;

Λέγεται ότι η αξία της βουλευτικής κάβας επί Σημίτη ήταν $4,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά, πιες ο ένας, πάρε ο άλλος σήμερα έχει φτάσει γύρω στα $800.000 ευρώ.

Και για να μην τα πίνουν ξεροσφύρι, δίπλα υπάρχει και ψυγείο με αστακούς, καπνιστό σολομό, ζαμπόν, αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος και κάθε λογής πολυτελή εδέσματα που δεν προορίζονται για τον λιτοδίαιτο λαό βέβαια…

Κι αν κανένας, είτε Πάγκαλος, Μπεγλίτης, Ανδρουλάκης, Ξυνίδης, Μαγκούφης ή ότι άλλο λέγεται από τους 300 εθνοπατέρες της Βουλής έλθει στο φιλότιμο και εκφράσει κάποια αντίρρηση και πει «πρέπει να τρώμε και να πίνουμε λιγότερο στη Βουλή γιατί ο λαός δεν έχει ψωμί και πεινάει», κάποιος ελαφροσυνείδητος, μετεμψύχωση της Μαρίας Αντουανέτας, σίγουρα θα του πει «ας φάνε παντεσπάνι, αφού δεν έχουν ψωμί!».

Αλλά βέβαια, οι εθνοπατέρες θεωρούν ότι δικαιούνται ένα μπουκάλι κρασί του έθνους, και ότι οι ψηφοφόροι τους δεν θα έχουν αντίρρηση, αλλά καλού-κακού, κοντά στην κάβα υπάρχει και μια σήραγγα για ασφαλή διαφυγή υπογείως σε περίπτωση οποιασδήποτε ανάγκης…

Και όλα αυτά, ενώ η ηγεσία με την επίβλεψη της τρόικας και του Τίμοθυ Γκάιτνερ, σχεδιάζει φρικιαστικά και πρωτοφανή μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό, με το πρόσχημα ότι θα τα επιβάλουν για το καλό της Ελλάδας! Μέτρα που θα κάνουν τους Παπαδόπουλο-Πατακό να φαίνονται αγγελούδια και τα οποία θα απέχουν ελάχιστα ή και θα ξεπερνούν το κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο και τις ντιρεκτίβες του Στάλιν, ενώ θα κάνουν τον παππού του πρωθυπουργού, τον αείμνηστο έλληνα δημοκράτη Γεώργιο Παπανδρέου, να γυρνά σαν σβούρα στον τάφο του.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΟΤΗΡΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΜΟΚ ΛΟΓΩ ΠΕΙΝΑΣ 12.000 ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

Εν ριπή οφθαλμού καλύφθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις για τις ημερίδες που διοργανώνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους Έλληνες που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στη μακρινή χώρα.

Από την Τετάρτη δεν γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και οι δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Οκτωβρίου είναι «sold out».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας, οι εγγραφές για τις ημερίδες της Αθήνας ολοκληρώθηκαν «εξαιτίας του ισχυρού ενδιαφέροντος» που εκδηλώθηκε από πλευράς των συμπατριωτών μας.
Το αυστραλιανό Υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των θέσεων που θα διατεθούν, ούτε των Ελλήνων που ζήτησαν να συμμετάσχουν, φαίνεται, όμως, ότι η ζήτηση κάλυψε με χαρακτηριστική ευκολία την προσφορά.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι ενδιαφερόμενοι κυμάνθηκαν μεταξύ 10 και 12 χιλιάδων «σε πρώτη φάση».
Η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αθήνα, Τζένη Μπλουμφιλντ, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι «η Αυστραλία κατανοεί την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα και το αυξημένο ενδιαφέρον για μετανάστευση». Πρόσθεσε, όμως, πως πάντα ήταν ανοιχτές οι πόρτες της Αυστραλίας σε εξειδικευμένους μετανάστες.
Η Μπλούμφιλντ σημείωσε πως η Ελλάδα πάντα ήταν ένας σημαντικός εταίρος για την Αυστραλία.

«Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή και εύπορη και της συμπαραστεκόμαστε μοιράζοντας μαζί της την τεχνογνωσία μας» είπε.
Η Μπλούμφιλντ είπε ότι η Αυστραλία θέλει αύξηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, αύξηση των επενδύσεων και αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που θα σπουδάζουν σε αυστραλιανά πανεπιστήμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στην Αθήνα αφορούν μόνο όσους ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία μέσω του προγράμματος επαγγελματικής μετανάστευσης. Επίσης, οι δύο ημερίδες δεν θα είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό και στα μέσα ενημέρωσης, ενώ δεν πρόκειται να ανακοινωθούν το μέρος και οι ώρες διεξαγωγής τους. Τις πληροφορίες αυτές θα έχουν μόνο όσοι από τους ενδιαφερόμενους λάβουν σχετική πρόσκληση.
Πάντως, οι αυστραλιανές Αρχές διευκρινίζουν ότι η συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες δεν εγγυάται απαραίτητα την έγκριση βίζας. Από την άλλη, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν λάβουν πρόσκληση δεν πρέπει να συμπεράνουν ότι δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να υποβάλουν αίτηση επαγγελματικής μετανάστευσης.
«Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, μόνο οι υποψήφιοι των οποίων τα προσόντα και η εμπειρία ταιριάζουν περισσότερο στη ζήτηση από την Αυστραλία θα κληθούν να παρευρεθούν» επισημαίνει το υπουργείο Μετανάστευσης.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινιστεί ότι η συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες είναι δωρεάν και ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Αυστραλία κάθε χρόνο σε πολλές χώρες του κόσμου, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση ή ποσόστωση για τους Έλληνες ή για οποιοδήποτε άλλη εθνικότητα.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ.

Η εργασιακή εφεδρεία εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αιχμής στην κριτική του κυβερνητικού έργου από την αντιπολίτευση, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων για το εύρος και τη διαδικασία εφαρμογής της.

Ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες χαρακτήρισε τις αποφάσεις ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης. «Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση να θεωρεί πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε κι από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις».

Επιπλέον, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσοτέρων από 70 κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μονίμου προσωπικού για την στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, καθώς, επίσης, ότι το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.

«Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις, για να καλύψει τις ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις, που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση «να επικαλείται την πρόταση σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία και την αποτροπή των απολύσεων, την οποία θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Υπογράμμισε, πάντως, ότι για όσους απολύθουν από τον δημόσιο τομέα, η ΝΔ δεν υπόσχεται επαναπρόσληψη όταν έλθει στην εξουσία και πρόσθεσε ότι θα ισχύσει η δέσμευση του κόμματος -περί μη απόλυσης- για όσους θα τελούν ακόμη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Για «την αρχή της μεγάλης σφαγής» κάνει λόγο το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι έρχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013. Όπως αναφέρει, «τα μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν στο ξερίζωμα κάθε εργασιακού, μισθολογικού, ασφαλιστικού δικαιώματος».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «από τις μαζικές απολύσεις, τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά λαϊκά στρώματα».

Επιπλέον, το Κομμουνιστικό Κόμμα στρέφει τα πυρά του και στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «για τις απολύσεις και τη σφαγή των δημοσίων υπαλλήλων είναι τεράστια η ευθύνη της ΝΔ», καθώς οι «εφεδρείες-απολύσεις» ήταν πρότασή της.

«Γιατί δεν έχουν τη λεβεντιά να ξεκαθαρίσουν προς τους δημοσίους υπαλλήλους ότι κάποιους τους θεωρούν "σαβούρα" και πρέπει να ριχτούν στους καρχαρίες για να σωθούν οι υπόλοιποι από το "ναυάγιο"», διερωτάται ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης και κάνει λόγος για μία «λάθος πολιτική με εξασφαλισμένα ακόμα πιο λαθεμένα αποτελέσματα».

«Η εργασιακή εφεδρεία είναι ο σίγουρος δρόμος για δραστική μείωση των μισθών και για απολύσεις», παρατηρεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης και χαρακτηρίζει το μέτρο «βάρβαρο, αντισυνταγματικό και απάνθρωπο».

Όπως αναφέρει, «οδηγεί σε διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε χειροτέρευση της επάρκειας και της ποιότητας των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες, καταδικάζει τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα σε διαρκή ανασφάλεια και ουσιαστικά σε κοινωνική γενοκτονία».
Φ. Κουβέλης: Απαράδεκτο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ακόμη ότι «στην εφεδρεία δεν πρέπει να μπουν οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση, η τρόικα και οι πολιτικές τους, που πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν με τους αγώνες του λαού, πριν ολοκληρώσουν την οικονομική και κοινωνική καταστροφή του λαού και της χώρας μας»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε το μέτρο απαράδεκτο, υποστηρίζοντας ότι «οδηγεί με σταθερότητα σε χιλιάδες απολύσεις».

«Πολλοί άνθρωποι θα τεθούν στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα δεν θα υπηρετηθεί επί της ουσίας η αντιμετώπιση προβλημάτων που έχει ο δημόσιος τομέας και πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Επίσης, υποστήριξε ότι το εν λόγω μέτρο είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, αφού, όπως σημείωσε, δεν συνοδεύεται από τις αναγκαίες αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται για τις απολύσεις.

«Η άρνηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε αποτελεσματική μείωση του δημόσιου τομέα, μαζί με τις παλινωδίες της τρόικας και το λαϊκισμό της Νέας Δημοκρατίας, μετέτρεψαν την εργασιακή εφεδρεία σε σύστημα πρόωρης συνταξιοδότησης», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Τονίζει ακόμη ότι «όλα κατέληξαν σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που χάνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τις δουλειές τους, λόγω της υπερφορολόγησης για να χρηματοδοτούνται οι υψηλές δαπάνες και τα μεγάλα ελλείμματα του κράτους που μας έφεραν ως εδώ» και καταλήγει: «Καταστρέφουν τους μισθωτούς και τον ιδιωτικό τομέα για να μην θίξουν τα ρουσφέτια τους. Οι κομματικοί στρατοί τώρα δικαιώνονται».

«Για να καταλάβουμε γιατί η χώρα οδηγείται στην χρεοκοπία αρκεί να αναλογιστούμε, ότι η εξοικονόμηση δαπανών από την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί με μόλις 5% μείωση των στρατιωτικών δαπανών», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης.

ΑΔΕΔΥ: Πλήρης απορρύθμιση της δημόσιας διοίκησης

Για «διάλυση του κράτους» και «απορρύθμιση της δημόσιας διοίκησης» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία.

«Για πρώτη φόρα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καταργείται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με τον πλέον απάνθρωπο, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο», αναφέρει το σωματείο.

Όλα αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση, συμβαίνουν τη στιγμή που η Δημόσια Διοίκηση και οι Δημόσιες Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, με αντίκτυπο στα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου και οι απολύσεις των εργαζομένων γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών» και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ή «το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της οδηγεί το κράτος σε διάλυση, τη Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, την κοινωνία σε εξαθλίωση και τους εργαζόμενους σε απόγνωση.

Δηλώνει τέλος αποφασισμένη να αγωνιστεί και να ανατρέψει «τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, προφυλάσσοντας τα κοινωνικά αγαθά και την κοινωνική συνοχή».

Σημειώνεται ότι για την Τετάρτη έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου με την γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ .

ΓΣΕΕ: Μέτρο αυθαίρετο και αντικοινωνικό
Γ. Παναγόπουλος: Μόνος δρόμος η συνέχιση των αγώνων μας

Σε μαζική συμμετοχή στις 24ωρες απεργίες της 5ης και της 19ης Οκτωβρίου καλεί τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της «στις πολιτικές της εργασιακής εφεδρείας, των περικοπών, της ύφεσης και της ανεργίας που προωθούν η κυβέρνηση και η τρόικα».

Οι χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εφεδρεία βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας με τη συμμετοχή ομοσπονδιών ΔΕΚΟ, Οργανισμών και φορέων, στους οποίους προωθείται το νέο καθεστώς.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε ότι το θέμα των εφεδρειών-απολύσεων θα αντιμετωπιστεί με όλα τα μέσα και τρόπους δηλαδή συνδικαλιστικά, πολιτικά και νομικά στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα απορρίπτουν την εργασιακή εφεδρεία «ως μέτρο αυθαίρετο και αντικοινωνικό, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμφανίσει ως δήθεν φάρμακο για την κρίση και το χρέος».

«Δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να υποβαθμιστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός να διευρυνθεί η ύφεση, η φτώχεια και η εξαθλίωση των πολιτών για να ικανοποιηθούν οι παράλογες και εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών», διαμηνύει η Συνομοσπονδία.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη σύσκεψη, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος τόνισε ότι κυβέρνηση και τρόικα «με μέτρα άνισα, άδικα και βεβαίως αναποτελεσματικά, σπρώχνουν την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση», προσθέτοντας ότι «τα μέτρα αυτά αφαιρούν από τους εργαζόμενους το δικαίωμα στην εργασία».

«Λένε κάποιοι: "μα υπάρχουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα γιατί να μην γίνουν με τις εφεδρείες απολύσεις και στο δημόσιο; Τους απαντάμε: Αν το κράτος κάνει απολύσεις κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο, παρά να συνεχίσουν τους αγώνες τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα , Βαγγέλης Δημούδης, ζήτησε από την κυβέρνηση και την τρόικα να λάβουν υπ' όψη τους «το Σύνταγμα και τις ανάγκες του λαού».

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ.

Άρον – άρον ξεπουλάει, τα «ασημικά» της χώρας η κυβέρνηση όπου βρει και όσο – όσο, όχι βέβαια για να γλιτώσουμε την χρεοκοπία, που αυτή είναι δεδομένη και προαποφασισμένη, όπως όλα δείχνουν, μέχρι και τα μέσα του μήνα που διανύουμε, αλλά για να προλάβει πριν κατακρημνιστεί το ληστρικό της καθεστώς από την οργή του λαού!
Η γαλλική οικονομική εφημερίδα «La Tribune» αποκάλυψε χτες «μυστικό» σχέδιο της εταιρείας Roland Berger, κατά παραγγελία του Βερολίνου, για την....
εκποίηση «πακέτου»
δημόσιας περιουσίας 125 δισ. ευρώ από εταιρεία που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και θα ελέγχεται από ευρωπαϊκό οργανισμό. Με τα 125 δισ. η Ελλάδα θα αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων της προς την ΕΚΤ και τον μηχανισμό στήριξης, με συνέπεια να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά το ένα τρίτο περίπου. Αν το τίμημα είναι μεγαλύτερο των 125 δισ., η Ελλάδα θα πάρει πίσω το υπόλοιπο. Αν είναι μικρότερο, θα καλύψει τη ζημιά! Παρότι χθες υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα του θέματος, επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από καμιά πλευρά. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στο δείπνο Μερκελ-Παπανδρέου, προχτές το βράδυ στο Βερολίνο, παρακάθισε και ο διευθύνων σύμβουλος του νεοσύστατου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ. Μητρόπουλος.
Η χώρα, μετά το κούρεμα θα κάνει 10 χρόνια για να βγει στις αγορές και έτσι θα εξαρτάται απόλυτα από την «αιμοδοσία» των Γαλλογερμανών, με αντάλλαγμα όμως όχι μόνο τον απόλυτο έλεγχο της χώρας μας, αλλά και την «μεταβίβαση» ολόκληρης της περιουσίας του λαού στα χέρια τους, έναντι πινακίου φακής!
ΠΗΓΗ: http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!__

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΛΙΟ Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΑΝ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ξεκινά σταδιακά η διάθεση της φοροκάρτας από τις τράπεζες. Οι φορολογούμενοι προαιρετικά μπορούν να την προμηθευτούν ώστε να καταγράφουν σ' αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.

Η χρήση της φοροκάρτας στοχεύει να απαλλάξει τους φορολογουμένους από τη συλλογή των αποδείξεων, αφού το ποσό αγορών που θα περιλαμβάνεται σε αυτήν θα λαμβάνεται υπόψη για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τα εφετινά εισοδήματα, που θα δηλωθούν του χρόνου στην εφορία, το αφορολόγητο όριο είναι 5.000 ευρώ και οι φορολογούμενοι για να ωφεληθούν από το σύνολο του θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους και μέχρι 15.000 ευρώ.

Η φοροκάρτα θα έχει όψη πιστωτικής κάρτας, αλλά δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. Θα είναι λευκή και στην μπροστινή όψη της θα αναγράφονται «Κάρτα Αποδείξεων», το σλόγκαν «δίνω την κάρτα, συλλέγω έξοδα» και ένας 10ψήφιος κωδικός. Στην πίσω όψη θα υπάρχει μαγνητική ταινία, όπως στις πιστωτικές κάρτες.

Η κάρτα θα ενεργοποιείται είτε με SMS στον αριθμό 54053 της ΓΓΠΣ (ΑΦΜ, κενό και ο κωδικός) είτε μέσω Διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta και ο φορολογούμενος θα κάνει αντιστοίχιση του ΑΦΜ του με τον 10ψήφιο κωδικό της κάρτας.

Έτσι, κανείς άλλος πλην της ΓΓΠΣ δεν θα γνωρίζει σε ποιον φορολογούμενο αντιστοιχεί η κάθε κάρτα. Ειδικό γραφείο που θα απαντά σε ερωτήµατα των καταναλωτών θα δηµιουργηθεί στο υπουργείο Οικονοµικών, στο τηλέφωνο 211-0007111.

Σε κάθε συναλλαγή των καταναλωτών, είτε είναι με μετρητά είτε με πιστωτική κάρτα, οι καταστηματάρχες θα περνούν από τα μηχανήματα POS (Point of Sales, που χρησιμοποιούνται για τις πιστωτικές) τη φοροκάρτα, η οποία θα καταγράφει τη συναλλαγή. Τα στοιχεία στη συνέχεια θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ. Οι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση στις προσωπικές τους μερίδες μέσω του Διαδικτύου.

Οι τράπεζες το µόνο που θα βλέπουν θα είναι ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία ο χρήστης µε έναν αριθµό κάρτας αγόρασε ένα προϊόν από μια επιχείρηση.

Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη ΓΓΠΣ αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της. Η ΓΓΠΣ, µε τη σειρά της, θα περνά τα ποσά αυτά στον «λογαριασµό αφορολογήτου» καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους:

Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Αγροτική, T-BANK, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική, Marfin, Attica Bank, Emporiki, Millenium, Τράπεζα Κύπρου, Proton, Probank, FBB, Ελληνική Πανελλήνια, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε και Ν. Πετρακόπουλος ΑΕΒΕ.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ 700.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ. ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Απόλυτη συνέπεια στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της χώρας και άμεση διόρθωση των αποκλίσεων -όπου προκύπτουν- ζήτησε από τους υπουργούς ο Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι επώδυνες αλλά απαραίτητες για να «ξεκλειδώσουν» -όπως είπε- οι προοπτικές που ανοίγει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Υπό το στενό κλοιό της τρόικας, η οποία είναι εκείνη που θα ανάψει το «πράσινο φως» στο έκτακτο Eurogroup για την εκταμίευση της έκτης δόσης, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε για πολλοστή φορά τους υπουργούς να κλείσουν τις εκκρεμότητες και να μην τις αφήνουν να χρονίζουν.

Το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την τελική έγκριση στο νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο του Δημοσίου, το οποίο και διαγράφεται από τη λίστα εκκρεμοτήτων που διατηρεί το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ελέγχει την πορεία υλοποίησης των μέτρων που εμπεριέχονται στο Μεσοπρόθεσμο. Την Κυριακή σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού αναμένεται -θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με την τρόικα- να κλείσει και το ζήτημα της εφεδρείας, ενώ θα εγκριθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Φορολογία
Καθώς το επίμαχο θέμα της εργασιακής εφεδρείας δεν ετέθη, η συζήτηση στο τραπέζι του Υπουργικού επικεντρώθηκε στα φορολογικά, με αφορμή και τις ανακοινώσεις του Ευάγγ. Βενιζέλου για τις αποδείξεις, που δημιούργησαν προς στιγμή θολή εικόνα.

Η γενική συνισταμένη των απόψεων που εξέφρασαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα των αποδείξεων και της υιοθέτησης ενός συστήματος καθολικού «πόθεν έσχες» κινήθηκε στο ότι αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Η κοινή αυτή διαπίστωση των υπουργών δεν ήταν αρκετή να καλύψει τη σφοδρή αντιπαράθεση Βενιζέλου- Παπαϊωάννου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να είπε ότι η «σύγχυση είναι ο χειρότερος εχθρός μας» και ο υπουργός Οικονομικών να διαμαρτύρεται εντόνως ότι οι ατεκμηρίωτες επικρίσεις των ΜΜΕ μεταφέρονται στο Υπουργικό.

«Είναι αίτημα του ελληνικού λαού να αντιμετωπιστεί το θέμα της φοροδιαφυγής». «Όποιος έχει εισοδήματα από πολύ καθαρές πηγές δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα», έλεγε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο Ηλ. Μόσιαλος. Η κυβέρνηση σκοπεύει το προσεχές διάστημα να δημοσιοποιήσει στατιστικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει -όπως είπε ο κ. Μόσιαλος- ότι το 85% του εισοδήματος κατευθύνονται στην κατανάλωση.