Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ. Εκστρατεία ξεπουλήματος της Ελλάδας

ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΟΣΟ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.



Η κυβέρνηση των δωσίλογων δεν δείχνει μόνο υπερβάλλοντα ζήλο στην «εκτέλεση συμβολαίων θανάτου» εναντίον του ελληνικού λαού, αλλά και στο γρήγορο ξεπούλημα της Ελλάδας στις διεθνείς μαφίες του χρήματος.
Έχει εκστρατεύσει ο Πρωθυπουργός-πλασιέ για την πώληση των φιλέτων της χώρας.
Το πρωτοσέλιδο της «Ε» είναι αποκαλυπτικό.
Ξεπούλημα επενδυτικών φιλέτων στα Εμιράτα, μετατροπή της χώρας σε Λας Βέγκας, σε «παράσιτο» των διεθνών μαφιών του χρήματος και της μίζας ΚΑΙ…μίζες!!!
Τέτοια ξεπουλήματα και λεηλασίες πάντα γίνονται με γενναίους χρηματισμούς στους πλασιέ: Στους κυβερνητικούς πλασιέ.
Αποκαλύπτει η «Ε»: ...
Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.
Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.
Λας Βέγκας

Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της «Ε» υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη…»

Κυβέρνηση σε Σύγχυση

Οι πρόσφατες συγκρούσεις των κυβερνητικών στελεχών και η έλλειψη συντονισμού του έργου αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, συνοδεύτηκαν από μια εξέλιξη ακόμη πιο ανησυχητική για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Την επομένη του ανασχηματισμού αποκαλύφθηκε ότι οι 48 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί δεν έχουν ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες.

Ξαφνικά αντιληφθήκαμε όλοι, ίσως ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι:
• Η ίδια αρμοδιότητα επικαλύπτεται από δύο ή τρία υπουργεία: όπως για παράδειγμα οι επενδύσεις που ανήκουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών.
• Υπουργοί που μετακινήθηκαν ζήτησαν και πήραν επιπλέον τομείς, δημιουργώντας έτσι άσχετες μεταξύ τους αρμοδιότητες π.χ. το υπουργείο Εργασίας απέκτησε από το Εσωτερικών τον τομέα της Μετανάστευσης ή το υπουργείο Υγείας τον τομέα του Αθλητισμού (!).
• Στο ίδιο υπουργείο, όπου υπήρχε υπουργός και υφυπουργοί, μπήκε σαν σφήνα και αναπληρωτής με ασαφές ακόμη το ρόλο του.
• Στην ηγετική ομάδα των υπουργών ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίζεται να υπερέχει του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, καθώς ο τελευταίος δεν καλείται στις συνεδριάσεις της.

Εύκολα συμπεραίνεται επομένως ότι η κύρια έγνοια του κ. Παπανδρέου όταν συνέτασσε τον κατάλογο των μελών της νέας του κυβέρνησης περιορίστηκε στην τοποθέτηση όσο περισσοτέρων στελεχών του και όχι στην συγκρότηση ενός αποτελεσματικού σχήματος με ξεκάθαρες εντολές.

Προφανώς, επιθυμεί να περιορίσει τις εστίες αντίδρασης στο εσωτερικό του κόμματός του εν όψει της διογκούμενης δυσαρέσκειας που προκαλεί η πολιτική του μνημονίου.

Το πρακτικό αποτέλεσμα, όμως, των χειρισμών αυτών είναι η περαιτέρω καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων. Σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία ο κενός πολιτικός χρόνος έως την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων, την κατανομή των αρμοδιοτήτων και την κατανόηση των ζητημάτων από τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, θα οξύνει περαιτέρω τα προβλήματα σε καίριους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η χώρα αυτό που έχει όμως ανάγκη σήμερα είναι μια πολιτική με στόχο την ανάπτυξη, τη δυνατότητά της να σταθεί στα πόδια της μόνη, να απεμπλακεί μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο, να ξαναδώσει την ελπίδα στους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαίρως προτείνει με συγκεκριμένα μέτρα έναν ρεαλιστικό δρόμο υπέρβασης της κρίσης.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Ενώ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ζητά δημόσια συζήτηση για τις περιουσίες και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πιστεύει πως μόνο οι μεγάλες δυνάμεις έχουν δικαίωμα να συμπεριφέρνονται με τρόπο που να διεκδικούν τα δίκαιά τους, η κυπριακή Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον έχει κάνει σε γκάφα με τη θέση της εναντίον προσφυγής σε αμερικανικά δικαστήρια, όπου κατηγορούμενος είναι το ψευδοκράτος.

Ο παραλογισμός της βασίζεται στη δικηγορική εταιρεία Πάττον Μπογκς, ιστορικά γνωστή σαν τουρκικό λόμπι, αποτρέποντας την κυπριακή Κυβέρνηση από το να υποστηρίξει ενάγοντες Κυπρίους. Στην ίδια εταιρεία, εταίρος («πάρτνερ») είναι και κυπριακής καταγωγής πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κλέη Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Αγωγή του Ελληνοαμερικάνου δικηγόρου Αθανάσιου «Άθαν» Τσιμπίδη, που αντιπροσωπεύει πρόσφυγες κατά του ψευδοκράτους, προκάλεσε συναγερμό στη Λευκωσία. Επιπλέον, άρθρο στον κυπριακό Τύπο (εφ. «Καθημερινή») ανυπόστατα αναφέρει πως ο κ. Τσιμπίδης μπορεί να «υποβοηθείται», δίχως να προβάλει κανένα απολύτως στοιχείο για τον υπαινιγμό.

Αντίθετα με τις διαστρεβλώσεις της Πρεσβείας, συλλογική αγωγή κατατέθηκε σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. Ήδη συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 150 ενάγοντες και αντιπροσωπεύει όσους διεκδικούν περιουσία κι όχι «αποζημιώσεις ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξ ονόματος τριών Ελληνοκυπρίων προσφύγων».

Επειδή το καθεστώς των κατεχομένων άνοιξε γραφεία και προσέλαβε εργαζόμενους στην Αμερική, δίχως να είναι αναγνωρισμένο κράτος, αποτελεί επιχείρηση. Εξάλλου, οποτεδήποτε Κύπριοι είτε ιδιώτες είτε από οργανώσεις, όπως από την Εκκλησία της Κύπρου, έχουν καταφύγει σε διεθνή δικαστήρια εναντίον εμπλεκόμενων τρίτων εκτός Τουρκίας, έχουν δικαιωθεί. Αντιθέτως, στην υπόθεση Λοϊζίδου, η Τουρκία αρνείται να τηρήσει την απόφαση για μελλοντικές διεκδικήσεις και να δώσει αποζημιώσεις. Στην περίπτωση Οράμς, όπως και στην περίπτωση της Εκκλησίας 20 χρόνια πριν, όπου η κατηγορούμενη Γκόνλντμαν συμμετείχε σε δραστηριότητες αρχαιοκαπηλίας, ξεχωριστά δικαστήρια αποφάσισαν υπέρ Κυπρίων ιδιοκτητών περιουσιών, ακινήτων και μη. Επομένως, η μανούβρα του κ. Τσιμπίδη να μηνύσει το ψευδοκράτος σαν επιχείρηση μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Όσο για τον ισχυρισμό της Πρεσβείας πως «η υπόθεση δίνει στο ψευδοκράτος ένα σοβαρό φόρουμ, όπως είναι το αμερικανικό δικαστήριο, να παρουσιάσει ξεκάθαρα τις θέσεις του, όχι μόνο στο Περιουσιακό, αλλά γενικότερα στο Κυπριακό», ούτε οι δικαστές των ΗΠΑ έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ούτε πρόκειται περί ηλιθίων. Στην υπόθεση των εικόνων και στην έφεσή της, δικαστές επέκριναν την εισβολή του 1974 και συμπέραναν πως «ένας κλέφτης δεν μπορεί να αποδώσει κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας κλεμμένων αντικειμένων».

Επιπλέον, οι Αμερικάνοι δικαστές είχαν αποφανθεί εναντίον του ψευδοκράτους. Η απόφαση της υπόθεσης λέει: «Στις 24 Μαΐου 1989, η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" υπέβαλε αίτηση να παρέμβει ως ενάγων. Η ακρόαση της αίτησης της "ΤΔΒΚ" να επέμβει παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστή στις 30 Μαΐου 1989. Με διάταξη της 30ής Μαΐου 1989, το Δικαστήριο αρνήθηκε την πρότασή της...».

Το δε Εφετείο επικύρωσε και αρνήθηκε ρητά οποιαδήποτε αναγνώριση στα κατεχόμενα, λέγοντας: «Το ποια είναι η εξουσία μιας επικράτειας δεν είναι δικαστική υπόθεση, αλλά υπόθεση της οποίας ο καθορισμός από την πολιτική ηγεσία οριστικά δεσμεύει τα δικαστήρια». Επομένως, βάσει δεδικασμένων αποφάσεων από το Εφετείο των ΗΠΑ, σε καμιά περίπτωση η υπόθεση που αντιπροσωπεύει ο κ. Τσιμπίδης δεν απαλλάσσει την Τουρκία. Η «Καθημερινή» δημοσίευσε μια μεγάλη ανακρίβεια. Η αγωγή του κ. Τσιμπίδη εναντίον του ψευδοκράτους αποτελεί άξονα για δίκαιη λύση και κατευθείαν δημόσια συζήτηση των προσφύγων με το ψευδοκράτος όπως ζητά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, και μάλιστα σε ευνοϊκό φόρουμ.

Όσο για τη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια πως η Κύπρος συμπεριφέρεται σαν μεγάλη δύναμη, αν το μέγεθος εξασφαλίζει την υπεροχή, ελέφαντες και φάλαινες θα κυβερνούσαν τον πλανήτη! Αν η διεκδίκηση των δικαίων ανήκει αποκλειστικά στους ισχυρούς, τότε ο αγώνας 36 χρόνων είναι άσκοπος. Ο αγώνας για τη λύση μπορεί να διεξαχθεί παράλληλα και στα δικαστήρια των ΗΠΑ, με αποφάσεις που ενισχύουν τον οικονομικό αποκλεισμό του ψευδοκράτους. Έτσι μόνο η Τουρκία θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη σκληρή ταχτική της, μια και θα βαρεθεί να πληρώνει λογαριασμούς χωρίς αντάλλαγμα, όπως το να διατηρεί στρατό στα κατεχόμενα.

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να νομιμοποιηθούν οι ενέργειες της Τουρκίας είναι το να αποτρέπονται οι Κύπριοι, των οποίων οι περιουσίες έχουν λεηλατηθεί, από το να ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Ενόψει των συνομιλιών, μηνύσεις όπως αυτή του κ. Τσιμπίδη θα έπρεπε να ενισχύονται από την κυπριακή Κυβέρνηση και όχι να προκαλούν συναγερμό ή να μην αναφέρονται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ «MITCH» ΦΑΤΟΥΡΟΣ

Βοηθός του δικηγόρου Άθαν Τσιμπίδη.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Σχέδιο Β με δύο κράτη σχεδιάζουν οι Τούρκοι
Σχέδιο Β ετοιμάζουν Τουρκία και ψευδοκράτος, το οποίο προβλέπει τη διχοτόμηση της Κύπρου και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν». Σε άρθρο της η εφημερίδα μιλά για «κρυφά χαρτιά» που κρατά ο Έρογλου, και γράφει σχετικά:

«Η Τουρκία, όσο και οι Τουρκοκύπριοι, φαίνεται να προετοιμάζονται γι' αυτό που ορισμένοι παρατηρητές περιγράφουν ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα άκαρπων συνομιλιών, πέραν των 35 χρόνων: Τη διχοτόμηση της νήσου και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών σε ένα μικρό νησί. Ο Έρογλου και οι συνεργάτες του κρατάνε πολύ κρυφά τα χαρτιά τους στο θέμα αυτό και δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες. Ενώ είναι επικεντρωμένοι στην αναζωογόνηση των συνομιλιών με νέες ιδέες, υποβάλλοντας καινούργιες προτάσεις, όπως για παράδειγμα στο περιουσιακό, είναι σαφές ότι εκπονούν εναλλακτικό σχέδιο αναδίπλωσης σε περίπτωση που οι συνομιλίες ναυαγήσουν και τα Ηνωμένα Έθνη εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για διευθέτηση».
Επίσης εγκωμιάζει «την επιδεξιότητα» του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος, όπως γράφει, «απέφυγε την παγίδα των Ελληνοκυπρίων που τον κατηγορούσαν ότι ακολουθεί σκληρή γραμμή στο Κυπριακό, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι έχει σκοπό να συνεχίσει τις συνομιλίες από το σημείο που τις άφησε ο προκάτοχός του».
Το άρθρο της εφημερίδας παρουσιάζει τις δύο πλευρές καθώς και τη διεθνή κοινότητα κουρασμένες από τις άγονες διαπραγματεύσεις τόσων χρόνων και αναφέρει ότι τόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και η Τουρκία αδιαφορούν για το τι θα γίνει. Υποστηρίζει ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά ίσως εσφαλμένα πιστεύει ότι ο χρόνος λειτουργεί προς όφελός της, ενώ όλο και περισσότεροι στην Ε.Ε. αντιμετωπίζουν την ελληνοκυπριακή πλευρά σαν ένα κακομαθημένο παιδί και υποστηρίζουν ότι το Κυπριακό θέτει σε κίνδυνο τα οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά συμφέροντα της Ένωσης». Επίσης καλεί τους Ελληνοκυπρίους «να κατανοήσουν ότι χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, οι οποίες έχουν πολλά να χάσουν εάν η Τουρκία καταστεί πλήρες μέλλος της Ε.Ε.».


«Οι φίλοι Ελληνοκύπριοι...»
Παραινέσεις προς τους «φίλους Ελληνοκυπρίους» έκαμε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Μας κάλεσε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ελλάδας «και να πούμε ναι στην ειρήνη ώστε να προχωρήσει το Κυπριακό».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «κάναμε βήματα στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε και άλλα στο μέλλον, αν οι φίλοι Ελληνοκύπριοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και διδαχτούν από το παρελθόν και αυτήν τη φορά πουν "ναι" στην ειρήνη». Πρόσθεσε ότι «έχουμε ισχυρές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία και με καλές προθέσεις μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αν λύσουμε το Κυπριακό θα δημιουργηθεί ένας οικονομικός ορίζοντας, μια οικονομική ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο. Το δημοψήφισμα στην Τουρκία ήταν ψήφος σταθερότητας, σημαντικός για την Ελλάδα, για την ισχυροποίηση της σταθερότητας στην Τουρκία».


Έρογλου - Μπαν Κι μουν
Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου αναχώρησε χθες από την Κωνσταντινούπολη για τη Νέα Υόρκη, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών και τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει, ανέφερε ότι το Κυπριακό θα επιλυθεί με συνομιλίες μεταξύ των Κυπρίων και υποστήριξε ότι δεν μπορούν να γίνονται βήματα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το παρελθόν.
Ανέφερε ακόμη, ότι θα ήθελε να έχει κάποιες συναντήσεις με υπουργούς Εξωτερικών ισλαμικών χωρών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έλαβε απαντήσεις.

Σημερινή

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜEΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ Π.Χ ΕΝΑ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑ ΣΔΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΣ. ΞΕΠΟΥΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ.

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Η Αθήνα, ως περιφερειακή δύναμη, να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο…

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε να αναγνωρίζει η Αθήνα επίσημα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε σήμερα η τηλεόραση των Τιράνων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου, τέθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο προαναφερόμενοι ηγέτες, στον Λευκό Οίκο, χθες βράδυ, 21 Σεπτεμβρίου.

Η αμερικανική πλευρά υπερασπίστηκε το αίτημά της, για την επικράτηση της σταθερότητας στην περιοχή, μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ενθάρρυνε την Αθήνα να ενισχύσει τις θέσεις της στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με τις απόψεις του, η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανάδειξή της σε περιφερειακή δύναμη, με ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια ώστε να παράσχει περισσότερη ασφάλεια και ευημερία στους λαούς της περιοχής», σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι.



Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στηρίζει την πρωτοβουλία για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων με ορόσημο το 2014.

«Γι΄ αυτό», τόνισε ο Μπάιντεν, «είναι απαραίτητη η στήριξη της Ελλάδας αλλά και της Ουάσιγκτον για την πρωτοβουλία αυτή, της ενσωμάτωσης».

Ο Μπάϊντεν εξέφρασε την κατανόησή της αμερικανικής πλευράς για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Αθήνα, όπως είναι η αμοιβαία λύση της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Τουρκία ή ακόμη και εσωτερικά προβλήματα καθώς η χώρα διέρχεται από μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Όπως ανακοινώθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αλβανό ομόλογό του για να συζητήσουν διμερή θέματα, όπως η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Χιμάρα, η ενσωμάτωση της Αλβανίας στην ΕΕ, η υποστήριξη της Ελλάδας σε ορισμένα ‘projects construction’ καθώς και περιφερειακά ζητήματα.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ;;;; ΝΑΙ; η ΟΧΙ;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;;

Η Ελλάδα υπό ξένη κατοχή.Οι 8 ερωτήσεις, που θα πρέπει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, για να μην κατηγορηθεί για προδοσία.



Η Ελλάδα υπό ξένη κατοχή.
Ένα πολύπλοκο έγκλημα, που ζητά απλές απαντήσεις.

Οι 8 ερωτήσεις,
που θα πρέπει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός,
για να μην κατηγορηθεί για προδοσία.


Αποτελεί πλέον αναμφισβήτητο γεγονός ότι η υπογραφή του γνωστού μνημονίου και ο ασφυκτικός έλεγχος της πατρίδας μας από το ΔΝΤ μόνο με ξένη κατοχή μπορεί να συγκριθεί. Στην πραγματικότητα η πατρίδα μας αυτήν τη στιγμή δεν είναι ελεύθερη. Υπάρχει συγκυβέρνηση με τους πιστωτές μας, οι οποίοι στο προσεχές διάστημα και λόγω των υποθηκών μας, θα είναι και επισήμως οι κατακτητές της πατρίδας μας. Η σημερινή κυβέρνηση υπέγραψε σύμφωνο κατοχής όμοιο με αυτό που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Τσολάκογλου με τους Ναζί.
Το ερώτημα, που τίθεται, είναι πολύ απλό. Όλα αυτά προέκυψαν εξαιτίας των λαθών του ελληνικού λαού ή εξαιτίας των λαθών της πολιτικής του ηγεσίας; Πώς φτάσαμε στην υπογραφή αυτής της ταπεινωτικής και εθνικά καταστροφικής συμφωνίας; Η υποταγή της Ελλάδας στο διεθνές κύκλωμα των τοκογλύφων ήταν αναπόφευκτο γεγονός ή κάποιοι πληρώθηκαν, για να μας οδηγήσουν σ' αυτήν; Από τη στιγμή που στο ΔΝΤ εγκλωβιστήκαμε εξαιτίας της αδυναμίας δανεισμού, πρέπει να γνωρίζουμε πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό. Ρωτάμε ευθέως λοιπόν. Υπήρχε προδοσία, που μας οδήγησε στο ΔΝΤ;
Ο Γιώργος Παπανδρέου τι ακριβώς είναι;
Ηγέτης ελεύθερης χώρας ή νόμιμος διαχειριστής κατασχεθέντος περιουσιακού στοιχείου;
Ανώτατος πολιτικός παράγοντας μιας ελεύθερης χώρας ή μέσος πολιτικός παράγοντας της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης;
Πρωθυπουργός των Ελλήνων ή Εισπράκτορας των Τοκογλύφων;
Για να μην υπάρχουν απορίες πάνω σε τόσο βασικά θέματα, θέτουμε δημοσίως τις παρακάτω απλές ερωτήσεις-προβληματισμού


1) Γνώριζε ή δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, όταν "έβλεπε" παντού χρήματα;
(Υπάρχει δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με την οποία μας βεβαιώνει ο ίδιος πως ήταν πλήρως ενημερωμένος ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης και με τα "ψέματα" εκλεγμένος σημερινός Πρωθυπουργός.)

2) Πότε και γιατί έδωσε την εντολή σε κρατικούς υπαλλήλους να "καταμετρηθεί" και στη συνέχεια να "αποτιμηθεί" η δημόσια περιουσία;
(Πριν ή μετά του προβλήματος της αδυναμίας δανεισμού; Αν την έδωσε μετά τη συνθήκη "συνεργασίας" με το ΔΝΤ, δικαιολογείται υποτίθεται, λόγω της αδυναμίας δανεισμού και την ανάγκη για υποθήκευση δημόσιας περιουσίας. Αν την έδωσε πριν, δεν δικαιολογείται και άρα κάτι γνώριζε, το οποίο αγνοούσαμε εμείς. Αποδεικνύεται εμμέσως με αυτόν τρόπο ότι στην πραγματικότητα μας οδήγησε ο ίδιος στην αδυναμία δανεισμού πολύ πριν υπάρξει τέτοια αδυναμία. Μας οδήγησε ο ίδιος στο ΔΝΤ, πριν μας οδηγήσουν εκεί οι αδυναμίες μας.)

3) Πότε και γιατί δήλωσε για πρώτη φορά ότι η Ελλάδα θα χάσει ένα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας; Τι γνώριζε και το οποίο όλοι εμείς οι υπόλοιποι αγνοούσαμε;
(Πότε έκανε αυτές τις δηλώσεις; Όταν "έβλεπε" ακόμα χρήματα και άρα πριν καταφύγουμε στο ΔΝΤ ή μετά από αυτό; Έχει σημασία αυτό, γιατί δεν είχε λόγο να το κάνει πριν υπάρξει το πρόβλημα. Δεν είπε κάτι τέτοιο ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ή της Ιρλανδίας, που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση και άρα δεν είχε λόγο να το πει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η δήλωσή του ήταν "προφητεία" ή μήπως "γλώσσα λανθάνουσα...", που αποκάλυπτε γνώσεις ύποπτων και μυστικών μεθοδεύσεων;)

4) Γνώριζε ή δεν γνώριζε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδας κάποιοι ξεκίνησαν "παιχνίδια" με τα ελληνικά ομόλογα την ημέρα που ο ίδιος "νίκησε" στις εκλογές;
(Υπάρχει σχετική ερώτηση στη Βουλή της Βάσως Παπανδρέου. Πήγαν οι Εισαγγελείς να ελέγξουν τις φοβερές καταγγελίες; Τιμωρήθηκαν κάποιοι υπάλληλοι σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έκαναν επίτηδες τις εγκληματικές αλλαγές; Εντοπίστηκαν αυτοί, οι οποίοι έπαιξαν με τα ελληνικά ομόλογα; Βρέθηκαν αυτοί, οι οποίοι θησαύρισαν από την ελληνική καταστροφή; Πόσα χρήματα κέρδισαν "ελέω εξουσίας" οι κερδοσκόποι; Γιατί διατηρεί στη θέση του τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας; Μήπως αλληλοεκβιάζονται στα πλαίσια της συνενοχής;)

5) Τι ακριβώς συζήτησε και γιατί συναντήθηκε μυστικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τοκογλυφικής Goldman Sachs;
(Αποκαλύφθηκε στον τύπο η συνάντηση του "Πεντελικού", αλλά όχι και τα όσα ειπώθηκαν σ' αυτήν. Γιατί μπορεί να συναντιέται σε ένα ξενοδοχείο ένας πρωθυπουργός με έναν από τους δανειστές της χώρας μας; Είναι "φίλος" ο Έλληνας πρωθυπουργός με μια εταιρεία, με την οποία το κράτος μπορεί να έχει δικαστικές διαφορές; Είναι "φίλος" ο Έλληνας πρωθυπουργός με αυτήν την εταιρεία, που μας "έφαγε" 300 εκ. Ευρώ, για να "καλύψει" και άρα να "μαγειρέψει" τα δημοσιονομικά μας στοιχεία για 1 δις χρέους; Είναι "φίλος" ο Έλληνας πρωθυπουργός με έναν τοκογλύφο, από αυτούς που "ρήμαξαν" την Ελλάδα;)

6) Γιατί στις αρχές του χρόνου αρνήθηκε να πάρει ομόλογα, όταν του δίνονταν με χαμηλά speads πριν τις ραγδαίες εξελίξεις, που μας οδήγησαν στην αδυναμία δανεισμού;
(Υπάρχουν τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες δανεισμού για το κρίσιμο διάστημα. Η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να πάρει τα χρήματα που χρειαζόταν, για να "βγάλει" σχεδόν όλη τη χρονιά. Να εξασφαλίσει τα χρήματα με τους όρους που τα έπαιρναν και όλα τα υπόλοιπα κράτη, τα οποία βρίσκονταν στην ίδια περίπου κατάσταση με την Ελλάδα. Να τα εξασφαλίσει χωρίς υποθήκες, μνημόνια και μαζικά εγκλήματα κατά των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Ποιος και γιατί αποφάσισε να γίνει μικρός δανεισμός; Ποιος αξιωματούχος είχε "έμπνευση" ότι προφανώς θα πάνε καλύτερα τα πράγματα, ώστε ο επόμενος δανεισμός να είναι φτηνότερος;)

7) "Φούσκωσε" ή όχι το δημόσιο "έλλειμμα", επιβαρύνοντας ακόμα πιο πολύ την κατάσταση στο θέμα του δανεισμού, σπρώχνοντας στην πραγματικότητα ο ίδιος τη χώρα στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ;
(Υπάρχουν καταγγελίες της αντιπολίτευσης, οι οποίες βέβαια γίνονται για μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά δεν παύουν να περιγράφουν μια αλήθεια. Μια τραγική αλήθεια, εφόσον το "έλλειμμα" του κρατικού προϋπολογισμού ήταν στην πραγματικότητα το "άλλοθι" των κερδοσκόπων, για να μας σπρώξουν στο ΔΝΤ. Στους περισσότερους οικονομικούς δείκτες υπερέχουμε πολλών άλλων κρατών, τα οποία εξακολουθούν και δανείζονται απρόσκοπτα από τις αγορές.)

8) Από πότε συζητούσαν μεταξύ τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τη "λύση" του ΔΝΤ;
(Υπάρχει δημόσια δήλωση του υφυπουργού οικονομικών, που μας επιβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιοι υπήρχε στο "τραπέζι" των συζητήσεων πολύ πριν τεθεί σε όλους εμάς ως ενδεχόμενο. Κάποιοι κυβερνητικοί το συζητούσαν μεταξύ τους πολύ πριν "αποφασίσει" ο γνωστός "σκληροτράχηλος" Πρωθυπουργός να βάλει το "πιστόλι στο τραπέζι". Πολύ πριν το πάρει —άραγε επίτηδες;— και πυροβολήσει με αυτό τον ελληνικό λαό.)

Αυτά όλα τα "λάθη" και οι "παραλείψεις" του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν ήταν αυτά, που μας οδήγησαν στην αδυναμία δανεισμού και από εκεί στην αγκαλιά του ΔΝΤ; Είναι πλέον σίγουρο ότι στο ΔΝΤ δεν μας οδήγησε η άσχημη οικονομική μας κατάσταση. Δεν μας οδήγησε όπως δεν οδήγησε εκεί την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία μια ανάλογη οικονομική κατάσταση. Στο ΔΝΤ μας οδήγησε ο Παπανδρέου με τα "λάθη" και τις "παραλήψεις" του. Με τα "λάθη", τα οποία έγιναν σε πολύ κατάλληλο χρόνο, για να οδηγήσουν στο ολέθριο αποτέλεσμα. Η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει καθήκον να δει αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχουν τα εισαγωγικά στις έννοιες "λάθος" και "παράληψη", εφόσον μιλάμε για μια τεράστια εθνική καταστροφή;
Αυτά τα "λάθη" δεν μας οδήγησαν στη σημερινή οικονομική "κατοχή" του ΔΝΤ; Μια "κατοχή", την οποία απέφυγαν άλλα κράτη, τα οποία βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη με εμάς κατάσταση;
Φέρει ευθύνες ο Πρωθυπουργός γι' αυτήν την "υποθήκευση" της πατρίδας μας;
Φέρει ευθύνες ο Πρωθυπουργός για τη μελλοντική λεηλασία της πατρίδας μας;
Φέρει ευθύνες ο Πρωθυπουργός για τη "δολοφονία" των συνταξιούχων της πατρίδας μας;
Όλα αυτά τα έκανε από βλακεία ή μήπως εκτελούσε πληρωμένο "συμβόλαιο" θανάτου εις βάρος του ελληνικού λαού;
Όταν υπάρχουν απτές και αδιάσειστες αποδείξεις πως γνώριζε την ακριβή οικονομική κατάσταση της χώρας πριν τις εκλογές, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση και με καμία λογική να εξηγηθεί ο προεκλογικός του λόγος. Δεν υπάρχει λογική στο να φέρεται κάποιος "αυτοκτονικά", υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, μόνο και μόνο για να καθίσει για λίγες ημέρες στην πρωθυπουργική "καρέκλα". Άρα; Άρα κάτι άλλο θα είχε στο μυαλό του, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο την εξουσία. Κάποιο προσωπικό κέρδος θ' αναζητούσε από την εκ των δεδομένων αποτυχημένη πρωθυπουργική θητεία. Την εκ των δεδομένων αποτυχημένη, εφόσον στηριζόταν σε δεδομένα τα οποία δεν ίσχυαν και άρα ήταν μαθηματικά βέβαιον ότι δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του. Την εις γνώση του μία και μοναδική θητεία, εφόσον ο ίδιος μας ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι να κάνει, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν δεν θα ξαναγίνει πρωθυπουργός, πράγμα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ο Παπανδρέου γνώριζε το "ύψος" της κατάστασης πριν "βουτήξει" στο "κενό", παρασέρνοντας το ελληνικό κράτος στην καταστροφή. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις, γιατί τα πράγματα, τα οποία είδαμε να συμβαίνουν, είναι και φαίνονται ανεξήγητα. Ποιος θα ρίσκαρε να ξεφτιλισθεί τόσο πολύ για μια τόσο ταπεινωτική και άδοξη πρωθυπουργική θητεία, αν δεν είχε άλλους στόχους στο μυαλό του; Ποιος θα ρίσκαρε να γίνει το πιο μισητό πρόσωπο στην ελληνική κοινωνία για ψήγματα δόξας μέσα από μια "κλεμμένη" νίκη; Ποιος θα έπαιρνε την προσωπική ευθύνη να περάσει ένα τέτοιο "μνημόνιο" εθνικής υποταγής μέσα από τη Βουλή με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία;
Γιατί να πάρει ένας νέος πρωθυπουργός ένα τόσο τεράστιο προσωπικό ρίσκο για μια κατάσταση, η οποία —σύμφωνα με τα λεγόμενά του— ήταν αναπόφευκτη και άρα θα μπορούσε να τη "μοιραστεί"; Γιατί να πάρει ένας νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός την απόφαση να κάνει συνταγματικό έγκλημα, για μια κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται ο ίδιος; Η βλακεία δεν δικαιολογεί τίποτε σ' αυτήν την περίπτωση …ακόμα κι αν αναφερόμαστε στον Giorgo. Άρα τι αναζητούμε; Το προσωπικό κέρδος. Κάτι κέρδισε ο Γιωργάκης από αυτήν την "άδοξη" θητεία του και αυτό το κέρδος μάλλον είναι πολύ μεγάλο. Κάτι κέρδισε η οικογένειά του, για να ρισκάρει το τέλος της "βασιλείας" της στην Ελλάδα με αυτήν τη θητεία. Κάτι πολύ μεγάλο. Δισεκατομμύρια μεγάλο.

Ήταν τυχαίο, που ανακοίνωσε την είσοδό μας στο ΔΝΤ από το Καστελόριζο;

Στην πιο δύσκολη ώρα για τον ελληνικό λαό ποια ήταν η επείγουσα δουλειά του Πρωθυπουργού, ώστε να βρεθεί στο ακριτικό νησί; Γιατί δεν βρισκόταν ο ίδιος ως πρόσωπο ανάμεσα στη μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού και άρα στην Πρωτεύουσα και επέλεξε να βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί ανάμεσα σε λίγους αγαθούς και αδύναμους γέροντες, οι οποίοι από ευγένεια και μόνον θα έσπευδαν να τον χαιρετήσουν;
Στην πιο δύσκολη ώρα για έναν Πρωθυπουργό —και η οποία είναι η ανακοίνωση μιας εθνικής καταστροφής— γιατί επέλεξε ο Παπανδρέου να μην βρίσκεται ανάμεσα στη μεγάλη μάζα των συνεργατών του και επέλεξε τη "μοναξιά" του Καστελόριζου;
Στην πιο επείγουσα και συναισθηματικά φορτισμένη ώρα για έναν πολιτικό ηγέτη, γιατί επέλεξε τη μαγνητοσκοπημένη "κονσέρβα", για να κάνει την ανακοίνωσή του;

Γιατί λοιπόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει την πιο θλιβερή ανακοίνωση της μεταπολεμικής μας ιστορίας από το Καστελόριζο;

Μήπως φοβόταν τη βίαιη αντίδραση του λαού και ήθελε —μέσω της τεχνολογίας— να εξασφαλίσει χρόνο για την ασφαλή διαφυγή του; Μήπως θυμόταν τον παππού του, που σε ανάλογη —προδοτική και ανθελληνική— κατάσταση έκλαιγε και κρυβόταν στα ξενοδοχεία, για ν' αποφύγει την αντίδραση του ελληνικού λαού; Αυτό φοβήθηκε και ο Γιώργος και δεν ήθελε να επαναληφθεί η ίδια οικογενειακή ιστορία; Μήπως υπήρχε σχέδιο διαφυγής από εκεί; Μήπως την ώρα που "έτρωγε" ο λαός την "κονσέρβα", ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν επιβιβαστεί σε σκάφη με αναμμένες μηχανές έτοιμα να αποπλεύσουν προς Ανατολάς; Πού θα πήγαινε τελικά; Στην Τουρκία των "φίλων" του ή στο Ισραήλ των "συμπατριωτών" του; Πόση ώρα απέχει το Ισραήλ από το Καστελόριζο με ταχύπλοο;
Υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Τους δικαστικούς θα τους βλέπουμε να επεμβαίνουν μόνον όταν απειλούνται οι μισθοί και τα επιδόματά τους; Τώρα δεν πρέπει να επέμβουν, που απειλείται η πατρίδα μας; Τώρα δεν πρέπει να επέμβουν, όταν είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχουν "σκοτεινά" σημεία σε μια πολύ επικίνδυνη εθνική κατάσταση; Δεν χρειάζεται να κάνουν ακραία πράγματα. Να κάνουν αυτά για τα οποία πληρώνονται να κάνουν. Να διερευνήσουν την υπόθεση. Να διερευνήσουν τα αίτια, που οδηγηθήκαμε στην υποταγή στο ΔΝΤ. Δεν είναι δυνατόν σε έναν υπερχρεωμένο δυτικό κόσμο μόνον η Ελλάδα να αντιμετωπίστηκε σαν "Μπανανία". Οδηγηθήκαμε εκεί τυχαία και από λάθη ή μήπως κάποιοι ηγέτες μας, τους οποίους εμπιστευτήκαμε, μας πρόδωσαν και μας οδήγησαν εκεί εκ του πονηρού και βέβαια με το αζημίωτο;
Αυτήν τη στιγμή η πατρίδα μας βρίσκεται στην κυριολεξία υπό ξένη κατοχή και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ξένοι άνθρωποι αποφασίζουν για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων. Κάποιος τους έφερε όλους αυτούς εδώ και τους έδωσε τέτοια δικαιώματα. Ξένοι άνθρωποι συνάπτουν δάνεια στο όνομα των Ελλήνων και εξοφλούν τοκογλύφους για παράνομες πράξεις. Κάποιος τους έδωσε το δικαίωμα της "υπογραφής", για να δεσμεύουν σε μακροχρόνιες επώδυνες υποχρεώσεις τον ελληνικό λαό. Ξένοι άνθρωποι καταμετρούν, αποτιμούν και διεκδικούν εθνική δημόσια περιουσία. Κάποιος τους έδωσε το νομικό δικαίωμα να το κάνουν αυτό.
Ας καλέσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον Πρωθυπουργό, για να του ζητήσει εξηγήσεις για το πώς φτάσαμε στην ξένη "κατοχή". Ας τον καλέσει και ας του θέσει τα παραπάνω ερωτήματα, τα οποία "εξηγούν" με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ισχυρίζεται η κυβέρνηση για το πώς φτάσαμε σ' αυτήν την ξένη κατοχή. Ας του ζητήσει ν' ανοίξει οικειοθελώς τους δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και αυτούς της οικογένειάς του. Μέχρι πότε οι Έλληνες πολιτικοί θ' απολαμβάνουν την απόλυτη ασυλία; Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κλήθηκε για εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για μια ασήμαντη Λεβίνσκι. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν πρέπει να κληθεί, όταν υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για μεγάλα εθνικά εγκλήματα;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν από αυτόν, ο οποίος μπορεί να δώσει απαντήσεις και αυτός είναι μόνον ο Γιωργάκης. Ο ελληνικός λαός θα "περιμένει". Είναι πολύ θυμωμένος με όλους και δεν θα "περιμένει" για πολύ. Ας το γνωρίζουν αυτό όλες οι μορφές εξουσίας, γιατί κανείς δεν είναι αμέτοχος με το μέγα έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος του. Σύντομα θα ξεσπάσει αυτός ο λαός και αλίμονο σ' αυτόν που θα βρεθεί να κάνει το λάθος πράγμα τη λάθος ώρα. Αλίμονο στους "Εφιάλτες" αυτού του λαού.

άρθρο του ΠαναγιώτηΤραϊανού