Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΝΗ ΦΤΗΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΚΟΠΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

Η Γερμανία , η χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη, παραγκωνίζοντας την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία, καταφέρνει τώρα να δημιουργήσει μία «ζώνη φτηνής εργασίας» στη νότιο Βαλκανική(cf.PIGS), με την Ελλάδα, την Βουλγαρία και πιθανότατα τα Σκόπια και την Αλβανία, για να αντιμετωπίσει την Κίνα που εισβάλλει στις αγορές με τα φτηνά (και συνεχώς βελτιούμενα ποιοτικά) προϊόντα της: Η Γερμανία, γνωρίζοντας πως αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα φθηνά εργατικά χέρια των Κινέζων, σκέφτηκε πως μία κατάρρευση της Ελλάδας θα την ωφελούσε πολλαπλά, αφού θα κατάφερνε να δημιουργήσει πολύ φτηνούς εργάτες μέσα στην Ευρώπη, όπου με σαφέστατα μειωμένα μεταφορικά τα προϊόντα της θα ήταν ανταγωνιστικά με αυτά της Κίνας. Την ίδια στιγμή η Γερμανία ωφελείται και οικονομικά, αφού μία μείωση της δύναμης / αξίας του Euro απογειώνει τις εξαγωγές της και κινεί την βιομηχανία της που γνωρίζει προβλήματα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Φυσικά, & οι Γερμανοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν πλέον φτηνές διακοπές στην «ονειρεμένη» Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα η Γερμανική τουριστική Βιομηχανία θα μπορέσει να αγοράσει φτηνή ελληνική γη (η αναφορά για τα νησιά δεν ήταν καθόλου τυχαία), μειώνοντας μακροπρόθεσμα ακόμη περισσότερο το κόστος (ή τα κέρδη για τους Γερμανούς επενδυτές) των διακοπών στην Ελλάδα…!
Έτσι εξηγούνται τα περί "ανάκαμψης" , ή "επαναρρύθμισης της σχέσης παραγωγής-κατανάλωσης" , έτσι ερμηνεύεται το ότι "μεγάλος αριθμός νέων θα επιστρέψει στην ύπαιθρο και στην γεωργία", "θα στραφεί στην επαγγελματική εκπαίδευση και στην βιοπάλη,"" έτσι το ότι "η ψευδοπροοπτική του δημοσίου θα κλείσει και τα άχρηστα πτυχία, που χρησίμευαν μόνον για διορισμό, θα απαξιωθούν. "κτλ.
Πρέπει , δηλαδή, να φτάσουμε στην πλήρη ένδεια, πρέπει να βιώσουμε ολιστική ταπείνωση και εξαθλίωση και ο καθένας προσωπικά ή να μεταναστεύσουμε εκτός ζώνης των PIGS για να μην βιώσουμε την κατάντια της χώρας μας και την προσωπική μας επίσης.
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου