Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Προσκλήσεις γιά $5.000 την μία -τα χρήματα πήγαν στο ταμείο γιά την εκλογή του τον Νοέμβριο- ''πωλούσε'' και ο υποψήφιος γερουσιαστής Ιλλινόις, κ. Αλέξης Γιαννούλιας για την εκδήλωση στον ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Χωρίς φουστανέλες και τσαρούχια: Οι ''ηγέτες της Ομογένειας'' γέμισαν τον Λευκό Οίκο, γιά την ετεροχρονισμένη τελετή εορτασμού 25ης Μαρτίου 1821. Εκεί και ο Γιώργος Παπανδρέου
Η ''οργανωμένη Ομογένειά''μας, ''εκπροσωπήθηκε επάξια'' από τον παράγοντα κ. Βασίλη Μπεμπόνη (μαζί του είχε και τους κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, Μ. Βεληβασάκη, Π. Κοτρότσιο). Προσκλήσεις γιά $5.000 την μία -τα χρήματα πήγαν στο ταμείο γιά την εκλογή του τον Νοέμβριο- ''πωλούσε'' και ο υποψήφιος γερουσιαστής Ιλλινόις, κ. Αλέξης Γιαννούλιας
''Ηγετίσκοι'' ημιενεργών ομογενειακών Οργανώσεων, χωρίς...φουστανέλες και τσαρούχια, συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον, γιά την τελετή στον Λευκό Οίκο, όπου ο Ελληνισμός ΗΠΑ εκπροσωπήθηκε από τον...αρχιεπίσκοπο πάλι, αφού είμαστε η μόνη εθνική ομάδα στις ΗΠΑ, που ακόμα εκπροσωπούμεθα από την... Εκκλησία. Η τελετή, με την παρουσία του πρόεδρου Ομπάμα και του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τον Μάρτιο 2009, έκφρασε την απορία του, γιατί οι καλεσμένοι δεν φορούσαν... φουστανέλες. Τον περασμένο χρόνο είχαμε, επίσης, γίνει ''ρόμπες'', όταν ορισμένοι ''ηγετίσκοι'' μας δεν είχαν προσκληθεί και παραπονέθηκαν γραπτά στον...Λευκό Οίκο!
Αψυχολόγητες ενέργειες μας εκθέτουν στην Ουάσιγκτον, μας διασύρουν και μας υποτιμούν ως Ομογένεια:
Ο Ομπάμα, αποδέκτης των εσωτερικών διαφωνιών της ελληνοαμερικάνικης Κοινότητας στις ΗΠΑ
''Φωτιές'' ανάβει επιστολή του ΣΑΕάρχη, με αφορμή τις προσκλήσεις γιά την τελετή στον Λευκό Οίκο (25 Μαρτίου '09)

Λάβαμε -απόγευμα 21ης Απριλίου '09- από το ''γραφείο Τύπου'' του συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ (που λειτουργεί ανεξάρτητα κι εκτός γραφείων ΣΑΕ ΗΠΑ) και δημοσιεύουμε -''ατόφιο''- το παρακάτω δελτίο (οι απαραίτητες παρατηρήσεις μας, στο τέλος της σελίδας):

Προβληματισμός για τον αποκλεισμό σημαντικού τμήματος των ηγετών της ομογένειας στην εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο.
Με επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο Συντονιστής Σ.Α.Ε περιφέρειας ΗΠΑ κ. Θ. Σπυρόπουλος ευχαριστεί τον Αμερικανό πρόεδρο για τη συνέχιση της αναγνώρισης της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από τη διακυβέρνησή του και εκφράζει τη δυσαρέσκειά και τον προβληματισμό της ομογένειας για τον αποκλεισμό ηγετών μεγάλης μερίδας της από αυτήν.
«Συμφωνούμε με την πρόσφατη επιστολή της AHEPA προς το Γραφείο σας Δημόσιας Επικοινωνίας και Συντονισμού, η οποία επισημαίνει τη γενική περιθωριοποίηση της κοινότητάς μας από τους υπευθύνους της οργάνωσης της εκδήλωσης. Παρά το γεγονός ότι η κοινότητά μας εκτιμά τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από τη διακυβέρνησή σας, η σχετική εκδήλωση θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλους τους εκπροσώπους της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας», επισημαίνει ο κ. Συντονιστής Σ.Α.Ε Η.Π.Α.
«Ως πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Η.Π.Α., έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής ενός οργανισμού ο οποίος εκπροσωπεί τους Ελληνοαμερικανούς οργανισμούς στις Η.Π.Α. Το Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. περιλαμβάνει 72 Ομοσπονδίες και Ενώσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσωπώντας πάνω από 1.5 εκατομμύριο Ελληνοαμερικανούς ψηφοφόρους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα μέλη μας: Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, AHEPA, Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο (A.H.I.), Παναρκαδική, Παμμεσηνιακή, Παλλακωνική και Κυπριακή Ομοσπονδία και Ενώσεις όπως της Παγκρητικής και της Παμμακεδονικής. Το γεγονός ότι σε ελάχιστα από τα μέλη μας επετράπη να παραστούν στην εκδήλωση προκαλεί τον προβληματισμό ή ότι ο Λευκός Οίκος δεν κατάφερε να προσεγγίσει σωστά την κοινότητα ή ότι συγκεκριμένα άτομα τους απέτρεψαν. Σε κάθε περίπτωση, το Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. και οι εκπρόσωποί του είμαστε στη διάθεσή σας, στην προσπάθειά σας να αγκαλιάσετε την κοινότητά μας» καταλήγει ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

President Obama
The White House
1600 Pennsylvania Avenue
Washington, D.C.

Dear Mr. President,
First, I would like to thank your administration for recognizing March 25th, 2009 with the Greek American community and continuing to commemorate Greek Independence Day. It is an honor to have the White House recognize the great contributions of the Greek People. In your attempt to create the people's White House, our community is pleased to be part of that mosaic.
However, it is with great disappointment and concern that a significant portion of our community leaders were prevented from participating in this event. We agree with AHEPA's recent letter to your Public Liaison Office indicating the general marginalization of our community by those in charge of organizing this event. Although our community appreciates the commemoration of Greek Independence Day by your administration, this event should be inclusive of all the community representatives of the Greek American organizations.
As the president of the World Council of Hellenes Abroad USA Region, it is my honor to head an organization that represents all Greek American organizations in the United States. Our organization currently has 72 federations and associations throughout the United States with a community of more than 1.5 million Greek American voters. Some of our members include: the Greek Orthodox Archdiocese, AHEPA, American Hellenic Institute, the Pan Arcadian, Federation, the Pan-Cretan Association, the Pan-Messinian Federation, the Pan Macedonian Federation, the Pan-Laconian Federation, the Cyprus Federation just to name a few. The fact that only a few of these members were permitted attendance at this event is a cause of concern that either the White House outreach has not gone far enough, or that certain individuals are preventing that outreach from happening. In addressing either of these possibilities, my organization, as well as those we represent, are available to assist in your outreach to our community. We look forward to your reply.

Respectfully,
WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE)
US REGION
Theodore G. Spyropoulos, President
Chicago, Monday, April 13, 2009

.........................................................

Μερικές απαραίτητες παρατηρήσεις:
- Ναι, δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις προσκλήσεις γιά την εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, γιά την 25η Μαρτίου. Τον πρώτο λόγο είχαν αρχιεπισκοπή με τον π. Καρλούτσο, η ''λομπίστικη'' ομάδα Μανάτου με τον Α. 'Αθενς και η νέα ομάδα γιά την εκλογή Γιαννούλια.
- Κατανοητή η πικρία του συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ, εξαιτίας της μη παρουσίας του στην τελετή, αλλά τα παράπονά του έπρεπε να τα διατυπώσει άμεσα και όχι έμμεσα, στην αρχιεπισκοπή και στους λοιπούς εμπλεκόμενους και όχι στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
- Γνωστή η αρνητική στάση της αρχιεπισκοπής Αμερικής και των μηχανισμών της, προς τον συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ.
- Ναι, είναι απαράδεκτο η ελληνική εθνική ομάδα, η μόνη στις ΗΠΑ, να εκπροσωπείται πολιτικά από την εκκλησία.
- Ναι υπάρχει ''πόλεμος'' μεταξύ των λομπίστικων φατριών Μανάτου (συσπειρώνει 'Αθενς και Κύπριους) και ΑΗΙ (συσπειρώνει Σπυρόπουλο, ''Κήρυκα'' κλπ.). Ο πόλεμος γίνεται γιά την ''φιγούρα'' και προβολή στην Ελλάδα, με την ελπίδα επιχορηγήσεων.
- Η επιστολή Σπυρόπουλου στον πρόεδρο Ομπάμα, είναι λανθασμένη ως ενέργεια, γιά τους ακόλουθους λόγους:
α) Το ΣΑΕ είναι κυβερνητική Οργάνωση της Ελλάδας και τυπικά μόνο ''εκπροσωπεί'' ομογενειακές Οργανώσεις, ημιδιαλυμένες και μη.
β) Το ΣΑΕ (ως κυβερνητική Οργάνωση της Ελλάδας, η οποία χρηματοδοτεί όλες τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ), που λειτουργεί στις ΗΠΑ με τους νόμους της...Ελλάδας, δεν είναι δηλωμένο στην Ουάσιγκτον ''ως πράκτορας ξένης χώρας'', σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Και δεν μπορεί να ζητά από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ''αναγνώριση'' κι ''εκπροσώπηση''. Κατά συνέπεια, ορθά -και σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία- δεν προσκλήθηκε, κατά λάθος ή εξεπίτηδες, στον Λευκό Οίκο.
γ) Η ανεύθυνη δήλωση του ΓΓΑΕ (Ι. Κυπαρισσίδη) στην περιφερειακή συνέλευση στο Σικάγο (Νοέμβριος 2008) ότι ''αφού οι ομογεν. οργανώσεις-μέλη του ΣΑΕ είναι νομότυπες στης ΗΠΑ, άρα και το ΣΑΕ είναι νομότυπο'', δημιουργεί -εκτός από γέλιο και- νομικό κίνδυνο, επειδή οι οργανώσεις μέλη στο ΣΑΕ, ΔΕΝ χρηματοδοτούνται από ''ξένη χώρα'', όπως το ΣΑΕ ΗΠΑ. Και ΔΕΝ το κάνουν νομότυπο, σύμφωνα με την ''λογική'' των αξιωματούχων της Αθήνας.
δ) Στις ΗΠΑ είμαστε δηλωμένοι 1.179.064, από τους οποίους 957.795 γεννήθηκαν εδώ και δήλωσαν καταγωγή από άλλη χώρα (Ελλάδα) και 221.289, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ (οι παραμένοντες μόνιμοι κάτοικοι με ''πράσινη κάρτα''), σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή της χώρας. Κατά συνέπεια, δεν είμαστε ''1.5 εκατομ. Ελληνοαμερικανοί ψηφοφόροι'', όπως πολύ λανθασμένα αναφέρει η επιστολή του συντονιστή, δείχνοντας έτσι ότι αγνοεί ακόμα και τα βασικά.
ε) Η αναφορά σε Αρχιεπισκοπή, ΑΗΕΡΑ ως ''μέλη'' του ΣΑΕ ΗΠΑ, είναι κωμική. Αντιληπτό το έμμεσο μήνυμα ''εμείς από πάνω -αρχηγοί- αφού είναι μέλη μας''.
στ) Επιστολές στον πρόεδρο των ΗΠΑ, γιά εντυπωσιασμό, με χοντρές ανακρίβειες γιά το δυναμικό της ελληνοαμερικάνικης κοινότητας είναι επιεικά ανεύθυνες, με την λογική ότι οι Αμερικανοί δεν είναι ''αμερικανάκια'' στην χώρα τους και γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται και πόσοι είμαστε σε κάθε εθνική ομάδα ή πόσοι Ελληνοαμερικανοί ψηφίζουμε (περίπου 200-250.000).
ζ) Επιστολές στον πρόεδρο των ΗΠΑ, που αναδεικνύουν την πολυδιάσπαση της ελληνοαμερικάνικης κοινότητας και τον ''αγώνα'' γιά ''εξουσία'' και ''φιγούρα'', των αυτοανακηρυγμένων-αυτοαποκαλούμενων ''ηγετών'' της, υποτιμούν και διασύρουν την Ομογένεια, στο σύνολό της.
η) Δεν είναι η πρώτη φορά που ''επιστολές'' που γράφουν οι ''επικοινωνιολόγοι'' του συντονιστή, περιέχουν χοντρές ανακρίβειες και κωμικές ''τοποθετήσεις'', άξιες σχολιασμού μόνο γιά...πλάκα, αλλά κι επικίνδυνα ζημιογόνες γιά την ελληνοαμερικάνικη κοινότητα, όταν απευθύνονται στον πρόεδρο των ΗΠΑ ή αλλού.
ΠΗΓΗ: ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου