Ραγδαίες αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία.
Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού φαίνεται ότι θα ξεφύγει από τον εγκλωβισμό του σε “σαλόνια” και την “δρομοφοβία”. Οι αλλαγές που προαναγγέλει ο Σαμαράς είναι απαραίτητες για τις καταστάσεις που έρχονται αφού η κρατική τρομοκρατία απαιτεί τον κόσμο στον δρόμο και όχι στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Αναμένουμε λοιπόν τις ίδιες εξελίξεις και στην ΟΝΝΕΔ αφού η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από “Νέους Δωματίου” αλλά από αγωνιστές που δεν θα διστάζουν να πλημμυρίζουν τους δρόμους για τα δίκαια της κοινωνίας και την αντίσταση στις πράσινες μεθοδεύσεις.
Η πρόταση που θα καταθέσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προς το Προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης με τίτλο «για ένα Ανοιχτό Κόμμα» περιλαμβάνει τα εξής σημεία
1. Αρχές του Ανοιχτού Κόμματος : Αμεσότητα – Συμμετοχή – Λογοδοσία – Αποτελεσματικότητα – Κοινωνική Ευθύνη – Διαφάνεια.
2. Αλλαγή ρυθμίσεων του Καταστατικού προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της Άμεσης Δημοκρατίας : Καθιερώνεται η άμεση εκλογή, με ανοιχτή διαδικασία και με απευθείας προσφυγή στην κοινωνία κυρίαρχων διοικητικών οργάνων του Κόμματος. Έτσι, εκτός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ( που έχει, ήδη, δρομολογηθεί και εφαρμοστεί η εκλογή του από την κοινωνία), θα αναδεικνύονται με άμεση εκλογή και απευθείας από το λαό, τα μέλη του Εθνικού Συνεδρίου, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ κ.λ.π.
3. Άνοιγμα στη νέα γενιά, με την καθιέρωση της ακόλουθης καταστατικής δέσμευσης : Το 25% των μελών του Συνεδρίου, όπως και όλων των αιρετών οργάνων, να απαρτίζεται από άτομα μέχρι 35 ετών. Εξακολουθεί να ισχύει η ποσόστωση των γυναικών κατά 30%.
4. Διαδικασία πολιτικής λογοδοσίας του Προέδρου του Κόμματος, σε κάθε Εθνικό Συνέδριο, που θα συνέρχεται ανά διετία.
5. Καθιερώνεται Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα αξιολογεί διαρκώς τις δομές, τις δράσεις και τις λειτουργίες του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Θα καταρτίζει και θα συγκροτεί, επίσης, Εθνικό Μητρώο Στελεχών, ώστε να μην αισθάνονται τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνουν και οι προσπάθειες τους δεν τυγχάνουν της σωστής αξιολόγησης και εκτίμησης που επιβάλλεται, από την Κεντρική Διοίκηση.
6. Τοπικές Οργανώσεις του Κόμματος μετεξελίσσονται σε «Οργανώσεις Κοινωνικής και Πολιτικής Πρωτοβουλίας», προσανατολισμένες σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία. Αξιοποιείται το κίνημα του Εθελοντισμού και εισάγεται ο θεσμός της «Κοινωνικής εργασίας» για το Περιβάλλον, τη Φτώχεια, τη Δημόσια Υγεία, τις Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες κ.λ.π.
7. Δημιουργείται μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, στελεχωμένη από ειδικούς επιστήμονες για την επιστημονική ενίσχυση και υποστήριξη του έργου της Νέας Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και για τη χάραξη των ευρύτερων κατευθύνσεων της εφηρμοσμένης πολιτικής στα θέματα άμεσου ενδιαφέροντος της Ελληνικής Κοινωνίας.
8. Εισάγονται θεσμοί και λειτουργίες «Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας», σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κόμματος: «Διαδραστικό Κόμμα», με ανοιχτές διαδικασίες ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, άμεσης διαδικτυακής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη της ηγεσίας κ.λ.π.
9. Καθιερώνονται διαδικασίες πλήρους Οικονομικής Διαφάνειας στη λειτουργία και τη διοίκηση του Κόμματος και ιδιαιτέρως στη συλλογή των οικονομικών του πόρων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου