Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σε μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο, να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ωστόσο αναμένεται να παραμείνει ανοικτό το ζήτημα της ονομασίας» γράφει η σκοπιανή εφημερίδα «Βρέμε».

Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαρτίου ερμηνεύεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ως πολιτική στήριξη προς την Ελλάδα τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα.

«Ο Παπανδρέου», σημειώνει η εφημερίδα, «επεδίωξε να προγραμματίσει μια συνάντηση με τον Ομπάμα από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας, αλλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ αγνόησε το αίτημά του»

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ομπάμα είναι αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων των ελληνικών κοινοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης, η οποία εκπονείται από του γραφείο του Ομπάμα, εκτός από το όνομα των Σκοπίων, θα συζητηθεί το ζήτημα της Κύπρου και ο διάλογος με την Τουρκία για την επίλυση των διαφορών με το Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και αρκετό καιρό η Ελλάδα επικρίθηκε για τη στάση της ως προς την συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Σημαίνοντα μέλη της Συμμαχίας, σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα, πιστεύουν ότι είναι αδικαιολόγητο το γεγονός να στέλνει η Ελλάδα έναν ασήμαντο αριθμό στρατιωτών στις νατοϊκές αποστολές σε σύγκριση με χώρες που δεν είναι ακόμα μέλη του ΝΑΤΟ, όπως για παράδειγμα η πΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου