Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Δεύτερο λευκό καγκουρό στην Κύπρο

ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΑΣ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ


ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΓΕΙΑ


Ένα πανέμορφο άσπρο καγκουρό της οικογένειας Ουάλαπι, όπως είναι ευρύτερα γνωστά τα ζώα αυτά, το πέμπτο παγκοσμίως, γεννήθηκε τις τελευταίες μέρες στο πάρκο πουλιών και ζώων στην Πέγεια. Το αδελφάκι του, επίσης λευκό, το τέταρτο παγκοσμίως, γεννήθηκε κατά την περσινή χρονιά στο ίδιο πάρκο από την ίδια μητέρα.
Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε χθες ο ιδιοκτήτης του πάρκου Χρίστος Χριστοφόρου. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι γεννήθηκε ακόμα ένα Ουάλαπι άσπρου χρώματος, το οποίο είναι πέμπτο παγκόσμια. Υπάρχουν δύο στην Αγγλία, ένα στην Αυστραλία και δύο στην Κύπρο».
Το νεογέννητο λευκό Ουάλαπι βρίσκεται ακόμα στο μάρσιπο της μητέρας του και τρέφεται με γάλα.
Γεννητούρια όμως είχαμε και σε παρακείμενο κλουβί. Δύο θηλυκά πανέμορφα λιμούρια, με τις χαρακτηριστικές μακριές ριγωτές ουρές τους, γέννησαν τα μικρά τους τις τελευταίες μέρες. Είναι η πρώτη φορά που τα σπάνια αυτά ζωάκια αναπαράγονται στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου, όλα τα ζώα άρχισαν να αναπαράγονται με πολλή επιτυχία, λόγω της καλής διατροφής και της καλής περιποίησης που προσφέρεται στον τομέα αυτό.
Στο πάρκο, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκτός από τα διάφορα σπάνια ζώα, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη συλλογή φιδιών, με 70 είδη δηλητηριώδη και μη, αλλά και την τέταρτη μεγαλύτερη σε μέγεθος έκθεση παπαγάλων και άλλων τροπικών πουλιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου