Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ Η αλήθεια είναι ότι ο καταιγισμός της «καταστροφής», που συστηματικά οργανώνουν και μεγιστοποιούν,... Μύθοι και αλήθειες

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
Η αλήθεια είναι ότι ο καταιγισμός της «καταστροφής», που συστηματικά οργανώνουν και μεγιστοποιούν, καθημερινά, ξένα και ντόπια ΜΜΕ -το καθένα, φυσικά, για εντελώς διαφορετικούς λόγους-, έχει απολύτως πανικοβάλλει τον Πολίτη. Του καλλιεργήθηκε ένα συναίσθημα βαθιάς απελπισίας, ότι, δηλαδή, κανείς δεν προτίθεται από τους «δυνάμενους» εταίρους μας να απλώσει χέρι βοηθείας προς τη δεινά χειμαζόμενη ελληνική οικονομία. Ο λόγος; Πρέπει να τιμωρηθεί ο Πολίτης για τις… κυβερνήσεις που επέλεξε! Επίσης, τον έπεισαν ότι όσο σκληρά κι αν είναι τα μέτρα -για το καλό του!- οφείλει να τα καταπιεί αγογγύστως. Αλλως, η άβυσσος χαίνει κάτω από τα πόδια του και θα υποστεί τις «φρικτές» συνέπειες.
Οικονομολόγος δεν είμαι ούτε οικονομικές σπουδές έχω κάνει. Αλλά λέω να δούμε ψύχραιμα και νηφάλια και με απλή λογική το σκηνικό που έχει στηθεί με τόση επιμέλεια. Λοιπόν, ποιο είναι το χείριστο σενάριο; Οτι αύριο δεν θα βρεθεί κανείς να δανείσει την Ελλάδα και με κανένα επιτόκιο. Οπότε η μόνη διέξοδος είναι να καταφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ετσι είναι; ΟΧΙ! Δεν είναι έτσι. Ετσι ΘΕΛΟΥΝ να φαίνεται ότι είναι! Γιατί, αν οι πάσης φύσεως κομισάριοι και ιδίως η κ. Μέρκελ, που μας δείχνει συνεχώς «τα κοφτερά δόντια της», αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει, τότε ας ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν και τη ζημιά των γερμανικών τραπεζών, οι οποίες έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα και είναι εξαιρετικά «ευάλωτες». Επίσης, η κατάρρευση της Ελλάδας θα σήμαινε την αυτόματη κατάρρευση του ευρώ, πράγμα που δεν νομίζω να ενθουσιάζει τους ηγέτες και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Επομένως; Επομένως, ψυχραιμία, τόσο για τον Πολίτη που ετοιμάζεται να ανεβεί εκουσίως την οδό του μαρτυρίου του, ως πρόβατον επί σφαγήν, όσο και για την κυβέρνηση που μοιάζει να μη συναισθάνεται ότι «εδώ παίζεται χοντρό παιχνίδι στη πλάτη της Ελλάδας». Δεν θέλω να σκεφτώ ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση του μεγέθους της συμπαιγνίας, αλλά επέλεξε να δείξει «καλή διαγωγή». Ας αναλογιστεί ότι ο Πολίτης με τα «νεότερα» μέτρα θα φτάσει πέραν των ορίων της αντοχής του. Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Είναι, πράγματι, μια στάση έντιμη και γενναία. Αλλά τι θα κάνουν ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα όταν το «βουβό» κύμα της αγανάκτησης θα φουσκώσει στην κοινωνία και θα ξεσπάσει σαν «τσουνάμι»; Ούτε που να το σκέφτομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου