Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟ 95% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.Παπαδοπούλου –Σκόπια: τα συνθήματα δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις των Ελλήνων

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου δήλωσε σήμερα πως τα εθνικιστικά συνθήματα των ειδικών ναυτικών δυνάμεων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο πρέπει να καταδικαστεί και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα.

Ο υφυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Πετρόφ, νωρίτερα, προέβη σε προφορικό διάβημα προς την ελληνίδα επικεφαλής και ζήτησε να λάβει, η Ελλάδα, όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, για την παρεμπόδιση παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον.

«Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στα πλαίσια των σχέσεων των δύο χωρών. Πρέπει να καταδικαστεί και θα καταδικαστεί. Δεν αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό, τη συμπεριφορά, τη σκέψη και τα αισθήματα των Ελλήνων. Παρακαλώ να μην ληφθεί υπόψη η περίπτωση, πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Το συμβάν αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πολιτικά ζητήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. Αυτό δεν βοηθάει σε κανέναν», δήλωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Η ελληνίδα επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, τόνισε ακόμη, ότι τα συνθήματα της ειδικής αυτής ομάδας δεν εκφράζουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας. Η υπόθεση, τόνισε, θα ερευνηθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου