Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΠΟ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ:Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι»

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση, τόσο στον υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας, όσο και στους επιτελείς της Αστυνομίας και του Στρατού για την ένταση του φαινομένου στην περιοχή του Έβρου, την οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες σε σχέση με τη θαλάσσια δίοδο, για είσοδο στο Ευρωπαϊκό έδαφος.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τα κύματα των λαθρομεταναστών και οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι φαινόμενο που αφορά τη χώρα μας αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της», τόνισε ο κ. Παπουτσής ο οποίος προανήγγειλε πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε μια χώρα η οποία δέχεται σήμερα τη μεγαλύτερη πίεση μεταναστευτικών ροών.
Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να τηρήσει στην πράξη την συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για την επαπροώθηση των παράνομων μεταναστών, αλλά και για την αποτροπή επιτόπου στην Τουρκία ώστε να μην μεταφέρονται προς την Ελλάδα.
Όλες τις προτάσεις θα τις επεξεργαστεί η κοινή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί ανάμεσα στο αρχηγείο της Αστυνομίας και το ΓΕΕΘΑ και θα παρουσιαστούν από τους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου