Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ 1000€ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ 200.000 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ.

«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα»
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη αναθεώρηση του χρέους και του ελλείμματος του 2009 και στις μεταρρυθμίσεις που προχώρησε στον ένα χρόνο διακυβέρνησης.

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και δεν θα επηρεαστούν οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, παρά την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της ΝΔ, εναντίον της παλαιάς και νέας της ηγεσίας, χαρακτήρισε πολιτικές τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και εξήρε το ρόλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, στην πρώτη και πολύ δύσκολη φάση της νέας κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ότι παραμένει βασικός στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 3% το 2014. Βρισκόμαστε σε εντυπωσιακά καλό δρόμο, αλλά πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, τόνισε. Το 2011, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη θα έρθουν νωρίτερα, προσδιορίζοντας ως έτος ανάπτυξης το 2012.

Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ευχαρίστησε και απένειμε τα εύσημα στον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους Έλληνες υποφέρουν.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί με το έλλειμμα και το χρέος, η κρίση θα μας παρέσερνε όλους με πρώτους τους ασθενέστερους. Αυτό που κάνουμε, πρόσθεσε, είναι το πατριωτικό μας καθήκον και επιτέθηκε στη ΝΔ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φουσκώνει το έλλειμμα, λέγοντας ότι η ΝΔ μας ζητάει να αποκρύψουμε τις αμαρτίες της.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να βγει στις αγορές το 2009, κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ, ότι ζητά από την κυβέρνηση να ξεγελάσει τις αγορές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη θέση αυτή της ΝΔ, κουτοπόνηρη.

Πέραν του ελλείμματος και του χρέους, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ήταν το έλλειμμα προοδευτικών αλλαγών, είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζει το μεγαλύτερο πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Και ήδη όπως τόνισε, τα θετικά σημάδια πολλαπλασιάζονται. Οι πιο επώδυνες αποφάσεις ελήφθησαν την πρώτη χρονιά, αλλά ο συναγερμός δεν έχει λήξει και το 2011 θα είναι το κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο.

Για το 2011, το οποίο χαρακτήρισε δύσκολη χρονιά, το βάρος θα δοθεί στο κοινωνικό κράτος, με πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς και τη στήριξη της απασχόλησης.

Η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, έχει στόχο να ανοίξει τις αγορές για να μπορέσει έτσι να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου, απάντησε και στις κατηγορίες που του απευθύνουν για τη φράση «υπάρχουν χρήματα», που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά. Χρήματα υπήρχαν, είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά ξοδεύτηκαν στα Βατοπέδια, στα δομημένα ομόλογα, στην κομματική σπατάλη, στις παχυλές αμοιβές των μελών των διαφόρων επιτροπών, στους αγροφύλακες, κλπ.

Η κυβέρνηση κλήθηκε, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας μιας από τις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, της Ελλάδας, και αυτό, είπε, είναι το κατόρθωμα της ΝΔ. Κάναμε το καθήκον μας και δεν αφήσαμε να συμβεί το μοιραίο, πρόσθεσε.

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ, η οποία, όπως είπε, εμφάνισε μια μαγική συνταγή μηδενισμού του ελλείμματος και αναρωτήθηκε γιατί αυτή τη συνταγή δεν την εφάρμοσε ως κυβέρνηση και άφησε το χρέος να εκτοξευθεί στο 15%. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, τόνισε, γέρασε πρόωρα, γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση μιας προηγούμενης αποτυχημένης ηγεσίας.

Ο πρωθυπουργός απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προεκλογικά. Οπως ανέφερε, είχε ζητήσει πρόωρες εκλογές από τον Ιούνιο του 2008, γιατί έβλεπε πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες στην ελληνική οικονομία. Επανειλημμένα, όπως είπε, είχε ζητήσει από τον κ. Καραμανλή να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ποια είναι η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά εκείνος αδιαφόρησε.

Γνωρίζαμε, είπε, ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν ήταν καλή, αλλά κανένας από μας δεν περίμενε την έκταση της φωτιάς που άναψαν, ούτε την ένταση των ανέμων που θα έρχονταν από τις αγορές.

«Αν δεν την ήξερε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο ο υπουργός του, κ. Σαμαράς, να του τη δώσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, διερωτώμενος «γιατί δεν την εφάρμοσαν, γιατί έφυγαν, ποιους κοροϊδεύουν;»

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ στις Εξεταστικές Επιτροπές, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «τι θέλουν επιτέλους αυτοί της ΝΔ, να διαγράψουμε τα πάντα σαν να μην έγιναν, να αφήσουμε τους υπαίτιους ήσυχους, ποιο μήνυμα θέλουν να στείλουμε; Ότι όποιος κυβερνάει είναι ανεύθυνος, έχει το ακαταδίωκτο και μπορεί να κάνει το κέφι του με τα λεφτά του ελληνικού λαού;» τονίζοντας στη συνέχεια ότι «η αυθαιρεσία και η ασυδοσία τελείωσαν».

«Τα παιχνίδια σε βάρος του λαού τελειώνουν και όσοι παίζουν παιχνίδια τα πληρώνουν», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική για την Οικονομία από το 1981 ο πρωθυπουργός είπε κατ' αρχήν ότι «όσοι προτείνουν εξεταστικές γενικώς και αορίστως επιχειρούν να κρυφτούν» και πρόσθεσε ότι «δεν μιλάμε για αναψηλάφηση του παρελθόντος, αλλά για την υποχρέωση να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, καθώς η συζήτηση δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το μέλλον».

«Πρέπει η παράταξη που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να φερθεί επιτέλους ``σεμνά και ταπεινά`` όπως κάποτε διακήρυσσε», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν μπορεί κανείς να αιτιάται «αυτούς που έβαλαν τη χώρα στο ευρώ, αλλά εκείνους που παραλίγο να την βγάλουν από αυτό».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ως εμπρηστές θέλουν να δίνουν μαθήματα στους πυροσβέστες, ότι και πάλι ως εμπρηστές επικρίνουν τους πυροσβέστες γιατί το νερό που χρησιμοποιούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που οι ίδιοι έβαλαν κοστίζει ακριβά».

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ, ότι ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την προσπάθεια στη μέση και να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό, τόνισε, η ΝΔ το κάνει για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί εφαρμόζει μια ευκαιριακή πολιτική μήπως και μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον πόνο του κάθε Έλληνα. Και δεύτερον, γιατί φοβάται τις αλλαγές, καθώς βλέπει να χάνει τα παραδοσιακά της ερείσματα, τα οποία και αυτά θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο παρελθόν.

Θα δώσουμε σκληρή μάχη, τόνισε ο πρωθυπουργός, και δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και δεν θα αφήσουμε να περάσει το κλίμα μιζέριας και απαισιοδοξίας, που επιχειρούν να καλλιεργήσουν όσοι βλέπουν ακόμα προς το παρελθόν.

Χαρακτήρισε πολιτικές τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ζήτησε από όλους τους βουλευτές του Κινήματος, να δώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για να κερδίσουν οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Να κερδίσουν, είπε, εκείνοι που αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία των αλλαγών και να αναλάβουν εκείνοι που πιστεύουν στον «Καλλικράτη» και όχι εκείνοι που θέλουν να υπονομεύσουν την πορεία της χώρας, γιατί θέλουν να ασκήσουν μια πελατειακή διαχείριση.

Σχολιάζοντας το δίλημμα, αν οι εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου, το χαρακτήρισε πυροτέχνημα και κακότεχνη σανίδα σωτηρίας για όσους φοβούνται τις αλλαγές.

«Εμείς», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, «θα απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, όταν απελευθερωθούμε και από τις ανάγκες που μας οδήγησαν σε αυτό».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στη νεολαία, την οποία κάλεσε να απαντήσει με ένα «όχι» στη φυγή και στην παραίτηση, και να πει «ναι», στη συμμετοχή και στην αλλαγή. Οι νέοι, τόνισε, πρέπει να γίνουν πρωτοπόροι της ανατροπής και της αλλαγής.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μερίδιο ευθύνης καθενός από εμάς και εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε.

Για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι και φέτος η προσπάθεια θα στηριχτεί από κοινού.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «όλοι μαζί περάσαμε μια δύσκολη χρονιά», συμπληρώνοντας ότι είναι τιμή του να διαθέτει η κυβερνώσα παράταξη μια ΚΟ που έβαλε πίσω της κάθε «εγώ» για να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και φέτος οι βουλευτές θα στηρίξουν, όχι τη δική του προσπάθεια και της κυβέρνησης, αλλά την προσπάθεια ολόκληρου του ελληνικού λαού ώστε στο τέλος του 2011 να στέκεται στα πόδια του.

«Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, στόχος είναι να δουλέψουμε συντεταγμένα», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον ρόλο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για έλεγχο και συνδιαμόρφωση των πολιτικών και τους κάλεσε να γίνουν φορέας αποφάσεων.

«Ρόλος και καθήκον της ΚΟ είναι να βγαίνει στην κοινωνία, στις περιφέρειες και να μετατρέπει τη δικαιολογημένη οργή από εκείνα που άφησε πίσω της η ΝΔ, σε δύναμη αλλαγής», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, καλώντας τους βουλευτές του Κινήματος να λένε την αλήθεια στους πολίτες.

Παράλληλα, παρότρυνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην πτοούνται από τα ΜΜΕ που, όπως σημείωσε, θεωρούν κάθε αντιπαράθεση ως «προσωπική βεντέτα». Επισήμανε δε επ' αυτού, ότι στη συζήτηση νομοσχεδίων όπου εκφράστηκαν προβληματισμοί και αντιρρήσεις, στο τέλος υπήρξε βελτίωσή τους.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πλέον Χρ. Παπουτσή για την προσφορά και το έργο του ως Γραμματέας της ΚΟ και συνεχάρη τον Β. Έξαρχο, ζητώντας, από εδώ και στο εξής, να γίνεται διάλογος ακόμα πιο οργανωμένα.

Έξαρχος: Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα της χώρας

«Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος της χώρας και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε με την πολιτική της, η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε ο νεοεκλεγείς γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Εξαρχος, στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.

Ο κ. Εξαρχος υπογράμμισε, ότι ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, οι πολίτες με πολύ μεγάλη σαφήνεια και ορισμένες φορές με θυμό, διατυπώνουν το αίτημα για ριζοσπαστικές αλλαγές σε κράτος, οικονομία και παραγωγικό σύστημα, το αίτημα για σκληρή απόδοση ευθυνών σε όσους ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι για αυτά αγωνίζεται ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση, «έχοντας απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση που υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών».

Σημείωσε δε, ότι η ΝΔ βρίσκεται σε βαθιά κρίση ταυτότητας και φυσιογνωμίας και ότι αντίθετα, η κυβερνώσα παράταξη, χωρίς να εφησυχάζει, πρέπει να συνεχίσει για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ακόμη, ο κ. Εξαρχος ανέφερε, ότι παράλληλα με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος χρειάζεται να μειωθεί και το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης που υπάρχει και πρόσθεσε ότι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

Ο κ. Εξαρχος είπε ότι «μπορούμε να κερδίσουμε πολλά ημίχρονα και αγώνες αν η ομάδα παίζει για τη νίκη, ομαδικά, και ο ένας καλύπτει τον άλλο». Σημείωσε, παράλληλα, ότι στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών οι βουλευτές θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Όσον αφορά στην εκλογή του, ο κ. Εξαρχος είπε, ότι η ΚΟ έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις σε θέματα αρχών και είπε χαρακτηριστικά, αφενός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι λόχος και αφετέρου ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται λοχίας. Ακόμη, εξήρε τη σημασία του διαλόγου και υποστήριξε ότι οι βουλευτές πρέπει να βρίσκονται δυναμικά στην κοινωνία.

Τέλος, σχετικά με τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να υπάρχουν συσκέψεις των υπουργών με τους βουλευτές κάθε περιφέρειας για τα τοπικά προβλήματα.

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός λέει ψέμματα

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Γ. Παπανδρέου ότι λέει ψέματα.

Πέρσι ο πρωθυπουργός έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και μετά έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και τελικά έκοψε μισθούς και συντάξεις, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Και πρόσθεσε:

«Τώρα λέει ότι για όλα φταίει η Ν.Δ. Και τότε, και τώρα - όπως πάντα- λέει ψέματα. Μόνο που τώρα οι έλληνες τον έχουν μάθει πια».

ΚΚΕ: Οι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι έγκριση της πολιτικής του

Εξ άλλου, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή ομιλία του κ. Παπανδρέου αναφέρει πως «ο λαός πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά υπόψη του την ομολογία του πρωθυπουργού ότι η ψήφος στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές σημαίνει έγκριση της πολιτικής του - στην ουσία και των νέων άγριων μέτρων που θα πάρει μετεκλογικά - και να πράξει ανάλογα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κοκορομαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που φουντώνει προεκλογικά δεν έχει στόχο να κρύψει τη συνενοχή τους μόνο για τα εγκλήματα που ήδη διέπραξαν σε βάρος του λαού με την πολιτική τους, αλλά και γι’ αυτά που συναινετικά φέρνουν».

Το ΚΚΕ εκτιμά πως «οι μεγάλες επενδύσεις αραβικών, κινέζικων, άλλων κεφαλαίων που και οι δύο υποστηρίζουν, από τη μία θα γεννούν κέρδη για την πλουτοκρατία που θα συνεταιρισθεί μαζί τους και από την άλλη για το λαό θα γεννούν ανεργία, μισθούς πείνας χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Αυτό είναι το δήθεν σύγχρονο και καινούργιο που φέρνει το ΠΑΣΟΚ. Συνταξιοδότηση στα 65 και 70 χρόνια, με μισθούς και συντάξεις πείνας».

Και προσθέτει:

«Κοροϊδεύουν και οι δύο τον κόσμο. Ούτε ένα νόμο της ΝΔ δεν κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ και η ΝΔ εφάρμοσε ως κυβέρνηση όλους τους νόμους του ΠΑΣΟΚ. Η καραμέλα της διαφθοράς είναι το άλλοθι για νέα βάρβαρα μέτρα και το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ και ήξεραν και αξιοποιούσαν την έκταση της διαφθοράς, για να χειραγωγήσουν, να υποτάξουν το λαό και να καλύψουν τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων».

ΣΥΝ: Σιαμαίες οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης τόνισε για την πρωθυπουργική ομιλία ότι ο κ. Παπανδρέου «προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει πως οι πολιτικές της κυβέρνησής του δεν είναι σιαμαίες με εκείνες της ΝΔ».

Και σημείωσε:

«Πράγματι, ό,τι δεν πρόλαβε να κάνει η Ν.Δ. για την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, το αποτέλειωσε το ΠΑΣΟΚ. Και ό,τι άρχισε να ξεπουλάει η προηγούμενη κυβέρνηση, το ολοκλήρωσε η σημερινή και προτίθεται να το συνεχίσει».

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «είναι αλήθεια πως μόλις μέσα σε ένα χρόνο η κυβέρνηση προώθησε μεγάλες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, κατορθώνοντας η ανασφάλεια και η απογοήτευση να γίνουν τα συνώνυμα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Όσο για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, οι πολίτες δεν θα χάσουν την ευκαιρία: Θα στείλουν το δικό τους μήνυμα, καταψηφίζοντας τους υποψήφιους της κυβέρνησης του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου