Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΔΩΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ.

Τις απόψεις του αλβανικού κόμματος των τσάμηδων (PDU) δημοσιεύουν σήμερα οι αλβανικές εφημερίδες σχετικά με τον εορτασμό στην Αθήνα της επετείου της ‘Ανεξαρτησίας της Βορείου Ηπείρου’.

Το αλβανικό κόμμα καταδικάζει τους αποκαλούμενους, όπως σημειώνεται, ‘βορειοηπειρώτες’ που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας σχετική εκδήλωση στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι τσάμηδες θεωρούν ως «σκανδαλώδεις τις εικόνες της γιορτής της «Ανεξαρτησίας της Βορείου Ηπείρου» από τη λεγόμενη Ένωση Βορειοηπειρωτών».

Το κόμμα των τσάμηδων PDU ανακοίνωσε πως οι πράξεις αυτές είναι εξωφρενικές και καταδικαστέες αφού, όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει τέτοια εθνότητα (βορειοηπειρωτών) και τέτοια κρατική υπόσταση (βόρεια Ήπειρος). Τονίζεται μάλιστα πως οι εκδηλώσεις αυτές που έγιναν αποδεκτές από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές δεν εξυπηρετούν τις σχέσεις των δύο κρατών ή εθνών.

Ζητάει μάλιστα να τοποθετηθεί στο ζήτημα αυτό και η αλβανική κυβέρνηση.

Η αντίδραση αυτή του αλβανικού κόμματος των αλβανοτσάμηδων, παρουσιάζεται τη στιγμή αυτή, στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, στοχεύοντας στην ενίσχυση του τεταμένου κλίματος των δύο λαών ως συνέχεια των εκδηλώσεων της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου