Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ένας από τους τρεις που ανέχθηκαν να τους ανακρίνουν οι θρασύτατοι υπάλληλοι της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη, Ανδρέας Λοβέρδος), δήλωσε στα «Νέα» ότι αυτή η υπόθεση υπήρξε «μια εξευτελιστική διαδικασία».
Με ιταμό ύφος οι υπάλληλοι της ΕΕ συμπεριφέρθηκαν προσβλητικά προς τους υπουργούς, που διέπραξαν το ανεπίτρεπτο σφάλμα να τους δεχθούν οι ίδιοι και να θέσουν τον εαυτό τους σε ρόλο ανακρινόμενου αντί να παραπέμψουν τους επίδοξους «γκαουλάιτερ» σε υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων τους. Πάλι καλά που βρέθηκε και ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, που αρνήθηκε να τους δεχθεί ο ίδιος, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «η συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο, όπως ακριβώς είχε ζητηθεί, καθώς και η αντιπροσωπεία της ΕΕ είναι αντιπροσωπεία υπηρεσιακού επιπέδου».
Ενας από τους υπαλλήλους αυτούς ονόματι Μαζούκ Κλάους δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει ότι «δεν είναι άσχημα τα 720 ευρώ τον μήνα» για τους Ελληνες συνταξιούχους, απαιτώντας ουσιαστικά να μειωθούν ακόμη και οι κατώτατες συντάξεις που ανέρχονται σε μόλις 484 ευρώ και φτάνουν τα 720 με την προσθήκη του ΕΚΑΣ των 136 ευρώ. Δεν έχει σημασία ότι τα 484 ευρώ της βασικής σύνταξης χωρίς το ΕΚΑΣ ανέρχονται μόλις στο 55% των αντίστοιχων ευρωπαϊκών συντάξεων.
Αυτό που θέλει η ΕΕ είναι να εξαναγκάσει πάση θυσία την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, δεν θέλει κατά κανέναν τρόπο να μειωθούν τα ελληνικά ελλείμματα με άλλους τρόπους, όπως είναι π.χ. ο περιορισμός της φοροδιαφυγής. Το άπαν της πολιτικής της ΕΕ είναι να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις!
Πόσα παίρνουν όμως αυτοί οι αναιδείς υπάλληλοι της ΕΕ, οι οποίοι θεωρούν πολλά τα 720 ευρώ για τους Ελληνες συνταξιούχους; Επιπροσθέτως, πόσους υπαλλήλους έχει αλήθεια αυτή η ΕΕ, η οποία είναι ένας οργανισμός που διαρκώς απαιτεί από τα κράτη - μέλη της να περιορίσουν τους δημοσίους υπαλλήλους τους;
Κοντέψαμε να λιποθυμήσουμε, μόλις είδαμε την περασμένη εβδομάδα τα σχετικά στοιχεία στη γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».
Σύμφωνα με στοιχεία, λοιπόν, της Κομισιόν, η ΕΕ απασχολεί περίπου... 44.500 υπαλλήλους! Ενας γραφειοκρατικός οργανισμός με 44.500 υπαλλήλους! Μα τότε πόσα εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους έπρεπε να είχαν τα κράτη τηρουμένων των αναλογιών;
Δεν έχουμε όμως να κάνουμε απλώς με έναν στρατό... κηφήνων γραφειοκρατών. Ρίχνοντας μια ματιά στους μισθούς τους, διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κηφήνες, αλλά με... χρυσοκάνθαρους!
Τρελαίνεται κανείς μόλις βλέπει τα νούμερα. Ο κατώτατος μισθός του πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου της ΕΕ ανέρχεται σε... 2.557 ευρώ! Οσο για τον ανώτατο, αυτός εκτοξεύεται στα... 17.698 ευρώ! Είναι υπερδιπλάσιος δηλαδή ακόμη και από τον μισθό που παίρνουν οι ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας, όπως σημειώνει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε»!
Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Οσοι υπάλληλοι της ΕΕ δεν υπηρετούν στην πατρίδα τους (συγκριτικά ελάχιστοι υπηρετούν στη χώρα τους) παίρνουν και ένα επίδομα 16% επί του μισθού τους - έτσι ώστε ο πραγματικός κατώτατος μισθός είναι 3.000 ευρώ (2.966 για τους σχολαστικούς) και ο ανώτατος 20.530 ευρώ! Αυτοί, λοιπόν, είναι οι τύποι που θέλουν να περικόψουν, να μειώσουν τη σύνταξη των 484 ευρώ μηνιαίως! Τους παίρνει ή δεν τους παίρνει κανείς με τις πέτρες;
Χώρια τα υπόλοιπα επιδόματα που έχουν οι υπάλληλοι της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και ενός ποσού για ένα ταξίδι ετησίως στην πατρίδα τους, πράγμα που κοστίζει στους Ευρωπαίους φορολογουμένους, μόνο αυτό, πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Εμείς μειώσεις, αυτοί αυξήσεις!
Μειώσεις μισθών και συντάξεων όλων των Ευρωπαίων πολιτών εισηγούνται διαρκώς οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι ίδιοι όμως έχουν φροντίσει να κατοχυρώσουν ότι θα παίρνουν ανελλιπώς και αενάως κάθε χρόνο αυξήσεις, υπολογιζόμενες στη βάση της αύξησης του κόστους ζωής στις Βρυξέλλες και στις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε οκτώ ισχυρές χώρες της ΕΕ!
Για φέτος, λοιπόν, αυτοί απαιτούν αυξήσεις 3,7%. Το εξωφρενικό είναι ότι έχουν κατοχυρώσει νομικά αυτή τη μέθοδο αυξήσεων με τρόπο που δεν μπορούν να εμποδίσουν τις αυξήσεις τους ούτε οι... κυβερνήσεις της ΕΕ!!! Τόλμησαν φέτος ομόφωνα οι ηγέτες των «27» να αποφασίσουν αυξήσεις 1,85% και η Κομισιόν τους πήγε στο Ευρωδικαστήριο! Εκεί σίγουρα θα κερδίσει, γιατί και οι μισθοί των ευρωδικαστών βγαίνουν έτσι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου