Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Να συγκληθεί Πανεθνική Διάσκεψη στην Αθήνα

Μετά την απόρριψη του επτασέλιδου εγγράφου με τις «απαράδεκτες» τουρκικές θέσεις, που ετοίμασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με το επιτελείο του, από την πολιτική μας ηγεσία στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών Κομμάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αντιληφθεί δύο πράγματα: Πρώτον, οι απευθείας συνομιλίες ποτέ δεν είχαν –ούτε έχουν- κυπριακή «ιδιοκτησία». Γιατί, όλοι γνωρίζουν ότι οι θέσεις που καταθέτει ο κατοχικός ηγέτης στο τραπέζι των συνομιλιών, τις επεξεργάζεται πρώτα το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και δεν αφίστανται κατά πολύ από το Σχέδιο Ανάν-Χάνεϋ. Συνεπώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ναι μεν έχει απέναντί του τον «σύντροφο» Ταλάτ και συνομιλεί μαζί του, στην πραγματικότητα όμως, είναι με την Τουρκία που διαπραγματεύεται, γιατί απλώς ο κατοχικός ηγέτης είναι ο άβουλος εντολοδόχος της Άγκυρας. Εξ άλλου, δεν θα πρέπει να αγνοεί κάποιος, ότι στις ομάδες εργασίας συμμετέχουν και Τούρκοι, που παίρνουν οδηγίες απευθείας από το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Δεύτερον, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να αποβάλει τις όποιες ιδεοληψίες έχει για την Ελλάδα και να αντιληφθεί ότι η «Μητέρα Πατρίδα» είναι το μόνο πολιτικό στήριγμα που έχουμε, στον αγώνα των Ελληνοκυπρίων για εθνική και φυσική επιβίωση.


Γι΄ αυτό, επιβάλλεται, τούτες τις δύσκολες ώρες που περνούμε, ως Κύπρος, και με δεδομένο, ότι μειονεκτούμε κατά «παρασάγκας» από την Τουρκική διπλωματία, να συγκληθεί μία Πανεθνική Διάσκεψη της πολιτικής μας ηγεσίας με την ελληνική κυβέρνηση, υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να χαραχθεί επιτέλους μία κοινή εθνική στρατηγική για το Κυπριακό, προς όφελος της εθνικής μας υπόθεσης.
Και όχι μόνον! Όπως η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τον κατοχικό ηγέτη, έτσι και στην δική μας περίπτωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας οφείλει να ζητήσει τη στήριξη Ελλήνων Συνταγματολόγων, Νομικών κλπ, που θα τον συμβουλεύουν στις απευθείας συνομιλίες. Η τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα, να τον συμβουλεύει μόνο ο Τουμάζος Τσελεπής, αποτελεί φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο, που πηγάζει από ένα μεγάλο εγωκεντρικό στοιχείο. Την κενοδοξία!
«Η Κύπρος χρειάζεται ηγέτες και όχι σωτήρες», είπε κάποτε ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στον Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να αποβάλει το μαρξιστικό σύνδρομο του «μεσσία-σωτήρα», γιατί η υπόθεση της Κύπρου είναι «εθνική» μας υπόθεση και όχι υπόθεση του «ενός».
Αυτή τη στιγμή, ο Ελληνισμός –Κύπρου και Ελλάδος- χρειάζεται μία εθνική στρατηγική, που θα χαραχθεί μέσα από μία Πανεθνική Διάσκεψη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική επεκτατική πολιτική και βουλιμία. Γιατί, σήμερα είναι η Κύπρος, αύριο θα είναι η Θράκη και το Αιγαίο.
Αυτό, που βλέπουμε αυτές τις κρίσιμες ώρες, το να προσπαθούν οι αρχηγοί κομμάτων να κλείσουν ραντεβού για να δουν ξεχωριστά την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, όπως και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είναι για … κλάματα!!!
Πανεθνική Διάσκεψη χρειάζεται, κύριε Πρόεδρε…

Ρωμηοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου