ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΟΥ ...ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΡΑΝΙ.
Χριστιανός στο Πακιστάν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού ένας γείτονας , με τον οποίον είχε διαφωνία για επαγγελματικά θέματα, τον κατηγόρησε ότι ‘δυσφήμησε’ το Κοράνιο, ενώ ένας άλλος χριστιανός μαζί με την σύζυγό του καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης 25 ετών με την κατηγορία ότι ακούμπησαν το ιερό βιβλίο του Ισλάμ ‘χωρίς να πλύνουν τα χέρια τους’.
Σύμφωνα με το ‘Compass Direct News’, η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε στον 22χρονο Imran Masih, από την πόλη Faisalabad, αφού καταδικάστηκε στα πλαίσια του διαβόητου Τμήματος 295-Β του νομικού κώδικα του Πακιστάν, με το οποίο καταδικάζεται την «βλασφημία» κατά του Ισλάμ.
Το δικαστήριο βασίστηκε στην καταγγελία που έγινε από έναν ανταγωνιστή του καταστηματάρχη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έκανε χρήση του μεγάφωνου του τζαμιού για να παρακινήσει τον όχλο να χτυπήσουν στον Masih.
Ο Masih κατηγορήθηκε από τον Hajji Liaquat Abdul Ghafoor, τον γειτονικό μαγαζάτορα, ότι «έσκισε σελίδες από το Κοράνιο και τις έκαψε». Όμως ο Masih εξήγησε ότι αυτό που έκαψε ήταν κάποια παλιά λογιστικά έγγραφα του καταστήματός του, που τα είχε μαζέψει ενώ καθάριζε το κατάστημά του.
Η οικογένεια του Masih ισχυρίστηκε ότι Ghafoor επινόησε αυτήν την κατηγορία περί ‘βλασφημίας’ εξαιτίας επαγγελματικών διαφορών που είχε με τον Masih. Άλλοι καταστηματάρχες ανέφεραν ότι είδαν τους δύο άντρες να διαφωνούν για επαγγελματικά ζητήματα δύο μόλις ημέρες πριν από την κατηγορία.
"Ο Ghafoor άρχισε να φωνάζει ότι ο Masih βεβήλωσε το Κοράνιο και έκανε βλάσφημα σχόλια για το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ», είπε ένας από τους καταστηματάρχες. "Ο Ghafoor άρχισε να διαδίδει συκοφαντίες για τον Imran Masih, και ένας οργισμένος όχλος μουσουλμάνων που δεν ήξεραν τι έγινε, επιτέθηκαν στον Masih και τον χτύπησαν βίαια, λεηλάτησαν το μαγαζί του και αργότερα τον παρέδωσαν στην αστυνομία."
Προβλέπεται να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτερο Δικαστήριο της Λαχώρης.
(Σχόλιο: Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέθοδο χρησιμοποιούσαν και πολλοί ειδωλολάτρες τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν εκμεταλλευόμενοι τις βαριές ποινές κατά των χριστιανών, οι οποίες προέβλεπαν και δήμευση της περιουσίας των χριστιανών, κατήγγειλαν σωρηδόν στις αρχές γείτονες και γνωστούς ως χριστιανούς, πολλές φορές χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν τα υπάρχοντα αυτών που ‘είχαν βάλει στο μάτι’)
Ένα δεύτερο επεισόδιο έγινε, όταν ο Munir Masih και η Ruqqiya Bibi κατηγορήθηκαν ότι ακούμπησαν ένα Κοράνιο χωρίς να έχουν πλύνει τα χέρια τους.
Η οργάνωση δήλωσε ότι ο σύζυγος και η σύζυγος καταδικάστηκαν γιατί "μόλυναν" το Κοράνιο με το που το άγγιξαν.
Η ομάδα, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των φτωχών και περιθωριοποιημένων στο Πακιστάν, είπε ότι το συμβάν χρονολογείται από τα τέλη του 2008, όταν οι κατηγορίες προκάλεσαν την οργή ισλαμιστών εξτρεμιστών. Η CLAAS ανέφερε ιστορίες που λένε οι ντόπιοι, σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν λεφτά σε πράκτορες της αστυνομίας για να ‘ανακαλύψουν’ συμπληρωματικά στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καταδικάσουν το ζευγάρι.
Ο Munir Masih κλείστηκε στη φυλακή της περιοχής Kasur, και η σύζυγός του πήγε στη γυναικεία φυλακή στην Multan.
Έχουν και αυτοί ασκήσει έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Λαχώρης.
Οι Χριστιανών στο Πακιστάν λένε ότι ο ισλαμικός νόμος, όσον αφορά την ‘βλασφημία κατά του Κορανίου’, συνήθως χρησιμοποιείται για να παρενοχλούνται τα μέλη των άλλων θρησκειών. Ο Tahir Naveed Chaudhary, χριστιανός και μέλος της Νομοθετικής Συνέλευσης του Πουντζάμπ, ανέφερε ότι οι κατηγορίες αυτές χρησιμοποιούνται για ‘τακτοποιήσουν’ προσωπικές κακίες κατά των χριστιανών.
Το WND αναφέρει ότι τα περιστατικά με επιθέσεις κατά χριστιανών στο Πακιστάν έχουν αυξηθεί - τόσο μέσω καταγγελιών που καταλήγουν στα δικαστήρια όσο και με βίαιες επιθέσεις.
Το σπίτι μίας οικογένειας χριστιανών στο Πακιστάν, κάηκε από μουσουλμάνους αφού το λεηλάτησαν.
Ο αναλυτής Jonathan Racho του ‘International Christian Concern's Pakistan’ περιέγραψε τον ποινικό κώδικα της χώρας του ως ακραίο.
"Αν πω ότι ως χριστιανός, δεν πιστεύω ότι ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Θεού, το κράτος στο Πακιστάν λέει ότι θα πρέπει να θανατωθώ», είπε.
«Η πακιστανική νομοθεσία περιορίζει την ικανότητά μου να μιλήσω για αυτό που πιστεύω," εξήγησε. "Ο πακιστανικός ποινικός κώδικας είναι κυριολεκτικά σε πλήρη αντίθεση με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο οποίος λέει ότι πρέπει να έχω την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης."
Ο πακιστανός αναλυτής προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.
"Αν κάποιος θέλει να περάσει το μήνυμα του Ευαγγελίου στο Πακιστάν, το πρόσωπο αυτό αυτομάτως θεωρείται ότι κινείται εναντίον πακιστανικού κράτους», είπε. "Αυτό λέει ο ποινικός τους κώδικας."
Μερικά κράτη προσπαθούν να πείσουν το Πακιστάν να καταργήσει τις ακραίες διατάξεις του ποινικού κώδικα. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε μια έκθεση το 2008, που ασκεί κριτική για τον Φάκελο ‘Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πακιστάν’, το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε δήλωση σχετικά με το πως αντιμετωπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Πακιστάν και ο Καναδάς έχει και αυτός ασκήσει πιέσεις για το θέμα αυτό.
Στην φωτογραφία καμένο και λεηλατημένο σπίτι χριστιανών στο χωριό Korian.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Πακιστάν έχει ασχοληθεί επίσης με το θέμα της πλήρους υιοθέτησης του ισλαμικού νόμου, καθώς φαίνεται ότι οι Ταλιμπάν και άλλες ακραίες ομάδες συνεχίζουν να αποκτούν επιρροή στο εσωτερικό του Πακιστάν.
«Το Πακιστάν», κατά τον εμπειρογνώμονα Michael Rubin, «μετατρέπεται γρήγορα σε μια ‘καταβόθρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων’».
Στην πόλη Gojra, μια σειρά επιθέσεων άφησε νεκρούς 11 χριστιανούς και περισσότερα από 40 σπίτια χριστιανών καταστράφηκαν.
Το WND αναφέρει επίσης, ότι η οργάνωση ‘Ευρωπαϊκό Κέντρο για το Νόμο και τη Δικαιοσύνη’ (European Center for Law and Justice), κατέθεσε αναφορά με την ειδική εισήγηση του ΟΗΕ, ζητώντας την δίωξη στο Πακιστάν των υπευθύνων για τις επιθέσεις και τις δολοφονίες των χριστιανών.
"Θα πρέπει η πακιστανική κυβέρνηση να ασκήσει δίωξη για τις πράξεις βίας που έχουν θρησκευτικά αίτια", δήλωσε ο Jay Sekulow, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης.
"Οι Χριστιανοί απομονώνονται και δολοφονούνται εξαιτίας της πίστης τους. Μόνο όταν η πακιστανική κυβέρνηση διώξει αποτελεσματικά τους υπεύθυνους για τις πράξεις βίας, θα σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των χριστιανών», είπε.
Το ECLJ προτρέπει τον ΟΗΕ να ζητήσει από το Πακιστάν να ασκήσει δίωξη κατά των δραστών των επιθέσεων που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 60 χριστιανών κατά τα τελευταία χρόνια.
ΠΗΓΗ: http://www.wnd.com
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου