Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κ. Μητσοτάκης: ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΟΥΝΤΑ;

Η σημερινή εποχή θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας



Φόβο για το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής, λόγω της σημερινής κατάστασης στην οικονομία, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λέγοντας μάλιστα ότι η σημερινή εποχή θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας, όταν ο πολιτικός κόσμος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του και να εμποδίσει την επιβολή της χούντας, που όλοι έβλεπαν να έρχεται.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε, συνεπώς, ότι τα κόμματα πρέπει να ξεχάσουν προσωρινά τουλάχιστον τις διαφορές τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την οικονομική κρίση.

«Αν η Ελλάς πτωχεύσει αύριο, αν υπάρχει βαθιά κοινωνική αναταραχή, την οποία όλοι πρέπει να βοηθήσουμε να αποφευχθεί, θα θυμάται κανείς τα κόμματα; Θα αποτελούν θλιβερή ανάμνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά, κάνοντας έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σκεφθούν τις ευθύνες τους.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε περισσότερο αισιόδοξος παρά απαισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει τη χώρα μας, τόνισε ωστόσο ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα το λύσουμε στο εξωτερικό, θα το λύσουμε στο εσωτερικό, παίρνοντας τα μέτρα που χρειάζονται για να προσαρμοστούμε προς τα σημερινά δεδομένα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι τα αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης είναι που εμποδίζουν το δανεισμό και εξέφρασε την άποψη ότι και η Ν.Δ. έκανε λάθος, διότι δεν έπρεπε να προκηρύξει εκλογές, αλλά να πάρει τα επώδυνα μέτρα που χρειαζόταν, ώστε ακόμη και εάν έπεφτε η κυβέρνηση να είχε προετοιμάσει το έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου