Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΧΙΣΕ ΕΙΔΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ; ΑΝΟΧΗ ΜΗΔΕΝ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΡΟΣΩΠΕΙΣ.

Ανοχή μηδέν
Την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να μην επιτρέψει τη συγκάλυψη οποιουδήποτε περιστατικού κακοποίησης εις βάρος κρατουμένου αποδεικνύει η συλληψη πέντε αστυνομικών του ΑΤ Ακροπόλεως που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό ενός Χιλιανού


Την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να μην επιτρέψει τη συγκάλυψη οποιουδήποτε περιστατικού κακοποίησης εις βάρος κρατουμένου αποδεικνύει η συλληψη πέντε αστυνομικών του τμήματος της Ακρόπολης, με την κατηγορία κακοποίησης ενός αλλοδαπού κρατουμένου.

Πρόκειται για έναν αστυφύλακα, έναν υπαστυνόμο και τρεις ειδικούς φρουρούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Παράλληλα από την υπηρεσία τους διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ειδικότερα ο υπαστυνόμος κατηγορείται ότι ενώ γνώριζε το περιστατικό δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους ανωτέρους του.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Χιλιανός κρατούμενος ο οποίος είχε συλληφθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για παράνομη οπλοφορία, έπειτα από καβγά που είχε με πολίτη στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε να τηλεφωνήσει στους δικούς του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, όταν ο ειδικός φρουρός τον έβγαλε από τα κρατητήρια και τον πήγε στο καρτοτηλέφωνο του τμήματος, ο Χιλιανός του επιτέθηκε. Σε βοήθεια του ειδικού φρουρού έσπευσαν οι συνάδελφοί του, με συνέπεια να σημειωθεί συμπλοκή.

Ο Χιλιανός τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου νοσηλεύεται.

Οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν για το περιστατικό τους ανωτέρους τους, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ηγγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, η οποία εκκίνησε τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. "Οποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά" προσθέτει ο κ.Χρυσοχοΐδης και καταλήγοντας τονίζει: "Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας".

Την Παρασκευή το βράδυ, τον Χιλιανό επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Σπ.Κουντούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου