Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΟΛΟΥΣ. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Μπαίνοντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην ομιλία του ξεκίνησε λέγοντας πως έδωσε μάχη για να στηρίξει τη χώρα και να μην την αφήσει να χρεοκοπήσεικ με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του λαού.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για πολλά λάθη από πολλές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως διπλασίασε το χρέος. Μάλιστα, είπε ότι δύο χρόνια πρωθυπουργίας του, μαζεύει όλα τα σπασμένα όλων αυτών των προηγούμενων ετών.

Για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δήλωσε πως είναι μια τεράστια συμφωνία που διασφαλίζει το οικονομικό μέλλον της χώρας και πως μειώθηκε το χρέος έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να μην πληρώνουμε τόσους τόκους. Μάλιστα, σημείωσε πως με αυτή την απόφαση διασφαλίζονται οι καταθέτες στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση για μείωση μισθών έως 50% και μείωση συντάξεων.

Όπως είπε το ύψιστο καθήκον όλων είναι η επικύρωση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες και δήλωσε πως χαιρετίζει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει τη σύμβαση αυτή.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως πρέπει να μπουν κανόνες κόντρα στην ανομία και τους παράγονες, ενώ έκανε λόγο για σταυρό που σήκωσαν οι βουλευτές και όλη η κυβέρνηση για τα χρέη και την αναξιοπιστία της χώρας.

Για το δημοψήφισμα δήλωσε ότι είναι γνήσια δημοκρατική επιλογή και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι έλληνες θα έλεγαν ναι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, υπερασπιζόμενος την απόφασή του. Όπως είπε όλη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό για το δημοψήφισμα, κάτι που όπως σημείωσε θα ήταν λαϊκή ετυμηγορία.Κάποιοι φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα δημοψήφισμα θα έστελνε σαφές μήνυμα στις αγορές ότι υπάρχει και η Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μέχρι τώρα στην πορεία του έχει ακούσει πολύ σκληρές κριτικές για παρεμβάσεις του στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα τόσο στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησής του, αλλά είπε ότι θα κάνει και πάλι ένα βήμα μπροστά και θα σπάσει ταμπού για το καλό του τόπου.

Για τις εκλογές, δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν για λόγους συμφέροντος γιατί τότε θα ήταν στον αέρα τόσο η έκτη δόση όσο και η νέα δανειακή σύμβαση και σημείωσε με νόημα πως η προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με καταστροφή. Στον αέρα θα ήταν επίσης ο προϋπολογισμός του 2012 ώστε να λειτουργήσει η χώρα και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Σαμαράς γνωρίζει εάν δεν γίνουν όλα αυτά, τότε δεν θα κερδίσει η Ελλάδα τους τόκους συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δήλωσε ότι όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και όλα πάρουν το δρόμο τους με όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τις Βρυξέλες, τότε μπορούν να γίνουν εκλογές και ζήτησε να στηριχτεί διακομματικά η συμφωνία για το χρέος. Μάλιστα, είπε πως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για μία ευρύτερη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα είναι ώρα για συνεργασία και έκανε τέτοιες προσπάθειες και επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν δεν απενεκλεγεί, λέγοντας με τις πράξεις του θέλει να συμβολίσει πως ο καθένας μπορεί να συμβάλει για το κοινό καλό. Παιχνίδια δεν παίζω σημείωσε ο πρωθυπουργός και καταχειροκροτήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και είπε πως κληρονόμησε από τον πατέρα του το όνομά του μόνο.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, ενώ ξεκαθάρισε πως θα συζητήσει με τα κόμματα ακόμα και για τον επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου