Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καλώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει αποτύχει.
Ομιλία A. Σαμαρά

«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει... Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε», σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του».

Σημείωσε συγκεκριμένα, πως μετά τη σημερινή δήλωσή του για τη νέα δανειακή σύμβαση «ο κ. Παπανδρέου φάνηκε πρόθυμος να το αποσύρει το δημοψήφισμα, με τον εξής απίστευτο ισχυρισμό: Ότι όλα αυτά τα έκανε, λέει, για να εξασφαλίσει τη συμφωνία Σαμαρά. Ισχυρίστηκε, στις Κάννες, ότι "αν υπήρχε συναίνεση δεν θα είχαμε ανάγκη το δημοψήφισμα". Και προφανώς τώρα που υπάρχει δήθεν "συναίνεση" - τόσα κατάλαβε - απέσυρε το δημοψήφισμα ... Αναρωτιέμαι: ο κ. Παπανδρέου κόντεψε να διαλύσει την Ελλάδα, και την Ευρώπη, το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , τα διεθνή χρηματιστήρια και το ίδιο το κόμμα του, για να εξασφαλίσει τι; Για να εκβιάσει εμένα και τον ελληνικό λαό; Ή για να εξασφαλίσει αυτό που εγώ, από πολλές μέρες, είχα δηλώσει πως αποδέχομαι ως "αναπόφευκτο"; Από την 27ης Οκτωβρίου, την ημέρα που ανακοινώθηκε το "κούρεμα" είχα πει τότε, ότι εκεί που έφερε τα πράγματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, που κανένας δεν το ήθελε ως πριν λίγο, ήταν πια αναπόφευκτο».

Είχα πει ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι η δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως οι αντιρρήσεις της ΝΔ με το μίγμα πολιτικής παραμένουν ακέραιες.

Τόνισε ακόμη πως για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό.

Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές, σημείωσε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η πρόταση του προς τον κ. Παπανδρέου ήταν να αποσυρθεί, να σχηματιστεί μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής και μέσα σε έξι εβδομάδες και αφού έχουν εξασφαλιστεί συνθήκες ομαλότητας και παραμεριστούν οι δύο παραλυτικές, όπως είπε, αβεβαιότητες, η ψήφιση της δανειακής σύμβασης, ώστε να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και η απόσυρση της πρότασης για δημοψήφισμα, να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε πως η ΝΔ αποχωρεί από τη συζήτηση στη Βουλή επί της παροχής ψήφου εμπιστοσυνης στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου