Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΖΥΓΟ:Οι Έλληνες Ζητούν Αλλαγή των Όρων του Μνημονίου

Με το συντριπτικό 91,1% οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση αλλαγή πλεύσης. Το μνημόνιο με τη μορφή που ψηφίστηκε την προηγούμενη Άνοιξη δεν οδηγεί πουθενά.

Οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο και η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπία. Αυτή είναι η γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Στην ίδια έρευνα βεβαιώνεται, επίσης, η σημαντική μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας “Rass” (εφημερίδα “Παρόν της Κυριακής”, σε δείγμα 2.000 ατόμων) το 91,1% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει αλλαγές και διορθώσεις στους όρους του μνημονίου, έναντι μόλις του 5,4% που διαφωνεί.

Το 69,6% άλλωστε πιστεύει, επίσης, ότι οι θυσίες του Ελλήνων πολιτών δεν έχουν πιάσει τόπο, με μόνο το 27,8% να απαντά το αντίθετο, ενώ στο πολύ κρίσιμο ερώτημα, τι είναι πιθανότερο να συμβεί με τους χειρισμούς που κάνει η κυβέρνηση, το 53,3% θεωρεί ότι δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία και μόνο το 39,9% ελπίζει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση.

Είναι σαφές ότι, στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, η πολιτική της κυβέρνησης και οι προβλέψεις του μνημονίου έχουν ήδη χρεοκοπήσει. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής, το «άλλο μείγμα» που από την αρχή υποστήριξε η ΝΔ.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι επίσης σαφές ότι η ελληνική κοινωνία αρχίζει να στρέφει την προσοχή της στις προτάσεις της ΝΔ και να την εμπιστεύεται ολοένα περισσότερο.

Στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα μειώνεται στο 4,3% (Ν.: 23,1% - ΠΑΣΟΚ: 27,4%) με μόνο το ΚΚΕ (8,2%) και το ΛΑΟΣ (4,1%) να συγκεντρώνουν ποσοστά πάνω από το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή με κάποια άνεση σήμερα. Όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται στο όριο αυτό ή ακόμα παρακάτω (Οικολόγοι-Πράσινοι: 3,1%, ΣΥΡΙΖΑ: 3,0%, Δημοκρατική Συμμαχία: 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά: 2,2%, Λοιπά κόμματα: 1,8%).

Μετά το καταλυτικό επίσημο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη καταγραφή συντριπτικής μείωσης της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο όριο των 2 μονάδων, οι δημοσκοπήσεις πλέον -συμπεριλαμβάνοντας την αποχή και τη λεγόμενη απροσδιόριστη στάση- συμφωνούν, ότι η διψήφια διαφορά των τελευταίων βουλευτικών εκλογών έχει πλήρως ανατραπεί.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου