Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΓΑΠ ΠΟΥ ΖΕΙ; Τα μέτρα έχουν την υποστήριξη των πολιτών. ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ

"Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, έχουν την υποστήριξη των πολιτών", δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου , από το Όσλο, όπου μετέβη για να παραστεί σε Συνδιάσκεψη με θέμα την ανάπτυξη και την ανεργία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνησή του πήρε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέτρα δεκαετιών , ενώ αναφερόμενος στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ανέφερε πως αποτελούν "μέρος της δημοκρατίας μας, ίσως κι εγώ να ήμουν με τους διαδηλωτές". Ακόμη, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι κάποιες φορές τα ΜΜΕ διογκώνουν ορισμένες πλευρές των διαδηλώσεων και προέταξε την πάταξη της φοροδιαφυγής ως μία από τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της εξόδου από την κρίση.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπανδρέου, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη Συνδιάσκεψη, ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ότι: «Αν η Ελλάδα πατάξει τη φοροδιαφυγή δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση»,.
Αναφερόμενος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, υπογράμμισε πως η πλευρά της τρόικας αποτιμά πολύ θετικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας , σημειώνοντας πως η υστέρηση που παρουσιάζεται στα έσοδα δεν αλλάζει τον στόχο που έχει τεθεί για φέτος.
Μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική την απόφαση που ελήφθη στο Όσλο για την συνεργασία ΔΝΤ - ILO, ώστε να υπάρξει μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία, όπως είπε, «θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τους δείκτες».
Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους, είπε ότι το παράδειγμα των σκανδιναβικών και γενικότερα των βόρειων χωρών είναι χαρακτηριστικό, καθώς συνδυάζουν και τα δύο.
Ερωτηθείς σχετικά με την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Νορβηγό πρωθυπουργό, Γιενς Στόλτενμπεργκ, αναφέρθηκε στα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας και διεθνώς και διμερώς στα ναυτιλιακά, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη «πράσινης» τεχνολογίας.
Όπως γνωστοποιήθηκε, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της οποίας τον συνεχάρη για τα αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ενώ τον προσκάλεσε στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με θέμα την εκλογή νέου γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου