Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΕΝΑ ΓΟΥΔΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ.

- Αν δεν "πέσουν" οι υπογραφές των τριών κομμάτων δεν υπάρχει λόγος να γίνει
- Το απόγευμα θα αποφασίσει ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ
- Aύριο το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο
- Το επόμενο 48ωρο θα κριθούν όλα - Αν δεν συμφωνήσουν οδηγούμαστε σε χρεοκοπία
- H τρόικα πιέζει για: - Λουκέτα σε οργανισμούς και απολύσεις στο Δημόσιο - Μειώσεις μισθών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες
- Απελευθέρωση απολύσεων, ελαστικό ωράριο και τσεκούρι στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων
- Αυξήσεις-φωτιά στις αντικειμενικές - “Τσεκούρι” στις δόσεις για τα χρέη

Οι πιέσεις πλέον είναι αφόρητες από όλες τις πλευρές για να κλείσουν όλα μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Ακόμα και το όπλο της αναβολής του Eurogroup έβγαλαν από την φαρέτρα τους οι εταίροι μας με τον ίδιο τον Πρόεδρο του Eurogroup να λέει ότι είναι όλα στον αέρα.

Αυτό που θέλουν να έχει στα χέρια του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι τίποτε άλλο από τις υπογραφές των τριών κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι θα δίνουν την συγκατάθεσή τους για όλα τα σκληρά μέτρα που θα ψηφισθούν για να κλειδώσει το PSI και κατ' επέκτασιν η δανειακή σύμβαση.

Έτσι φτάσαμε να έχουμε τον εκπρόσωπο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να διαψεύδει από την μια τις φήμες περί αναβολής του Eurogroup της Δευτέρας, όπου πρόκειται να συζητηθεί η συμφωνία για το ελληνικό PSI.

Από την άλλη όμως δήλωσε ο κύριος Γκι Σίλερ, ότι το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του Eurogroup ίσως ανακοινώσει αν θα αναβληθεί ή όχι η προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα συνεδρίαση.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τη συνεδρίαση», είπε χαρακτηριστικά ο Σίλερ.

Το πόσο δραματική είναι η κατάσταση καταδεικνύει το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων χωρών της Ευρωζώνης με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση (ΑΑΑ) - Γερμανίας, Ολλανδίας, Φινλανδίας και Λουξεμβούργου - θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο.

Το 48ωρο που θα τα κρίνει όλα - Ποιές είναι οι απαιτήσεις της τρόικας

Οι δανειστές απαιτούν:

- Κλείσιμο φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα με άμεσες απολύσεις,. Λουκέτο δηλαδή σε όσους φορείς κρίνονται ανενεργοί και απολύσεις στο προσωπικό με πρώτο στόχο ΝΠΙΔ και δημοτικές εταιρείες.

- Μισθολογικές περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια. Ουσιαστικά ζητούν ρυθμίσεις για μείωση των μισθών 20% κατά μέσο όρο.

- Αυστηρότερος έλεγχος του κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις και αυστηρότερος έλεγχος στις εισαγωγές στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

- “Μαχαίρι” στις πρόσθετες αμοιβές και αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας στις ΔΕΚΟ. Δηλαδή μειώσεις μισθών-επιδομάτων και ελαστικό ωράριο.

- Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των απολύσεων και την μείωση των αμοιβών στον τραπεζικό κλάδο.

- Δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου και μείωση των επικουρικών συντάξεων. Σε όσα Ταμεία είναι στο “κόκκινο” η μείωση θα είναι 15% κατά μέσο όρο.

- Παράλληλα ζητούν μείωση ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά 5%. επικαλούμενοι την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

- Επιμένουν στη μείωση ως 25% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με παράλληλη κατάργηση 13ου και 14ου ή μείωση ως 40% σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά επιμείνει στη διατήρηση δώρων και επιδομάτων

- Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% από τον Ιούνιο με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο.

- Αναστολή των ευνοϊκών ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μείωση δηλαδή των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών (το πολύ ως 24).

1 σχόλιο:

 1. Πανε να μας καταστρέψουν.....
  Η κατάσταση είναι απελπιστική και στο μεταξύ αυτο το πολιτικο πτώμα ο ΓΑΠ δεν μας αφήνει ήσυχους....
  Το πεταξε πάλι το φασιστικό του....

  Εκλογές σε 2 χρόνια!!!!!! φυσικά εννοούσε ποτέ...αλλά δεν τόλμησε να το πει....

  Ο Καρατζαφερης του κάνει πλατες... απλα λέει οτι θέλει ανασχηματισμό...

  Κι ο Σαμαρας θέλει τον Απρίλιο... αλλα τον βλέπω να κανει πισω... και να οδηγεί και το δικο του κόμμα σε μονοψήφιο νούμερο....

  Δεν υπαρχει κανενας να πιαστουμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή