Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΕΔΡΕΙΑ = ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Η εργασιακή εφεδρεία εξακολουθεί να προβληματίζει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο τρόπος εφαρμογής του θεσμού, τα κριτήρια που θα ισχύσουν, αλλά και τα ζητήματα συνταγματικότητας που εγείρονται, είναι παράμετροι που επισημαίνουν, ενώ με δηλώσεις τους στο 24h ζητούν διασαφηνίσεις από την κυβέρνηση.

«"Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται και προστατεύεται από το Σύνταγμα. Αυτό αφορά το στενό κύκλο του δημοσίου τομέα, δεν επεκτείνεται σε κάποιους που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου. Αυτοί δεν απολαμβάνουν τα προνόμια όσων κατέχουν μόνιμες οργανικές θέσεις και η πρόσληψη τους γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Όμως υπάρχει θέμα μέχρι που μπορεί να φτάσει η προστασία της μονιμότητας στο δημόσιο και βεβαίως το θέμα της συνταγματικότητας πρέπει να ελεγχθεί έτσι και αλλιώς», λέει η Βασιλική Τσόνογλου.

«Θεωρώ ότι επί 2 χρόνια θεωρητικολογούσαμε για το πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο και για τις ελλείψεις. Μου είναι αδιανόητο στο παρά πέντε να μην είναι ξεκάθαρο το τοπίο για το αν είναι συνταγματικά επιτρεπόμενη η εφεδρεία ή όχι. Για αυτό άλλωστε μαζί με άλλους συναδέλφους είχαμε καταθέσει σχετική επιστολή στον κ. Ρέππα. Για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά στην εργασία χιλιάδων πολιτών οφείλουμε όχι μόνο να είμαστε προσεκτικοί αλλά και σωστά προετοιμασμένοι, έτσι ώστε τα κριτήρια να είναι διάφανα κα αξιοκρατικά», υποστηρίζει ο Μιχάλης Τζελέπης.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε παράλληλα με την εφαρμογή της εφεδρείας ή ακόμα καλύτερα πριν την εφαρμογή της, είναι να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό ακόμα και με μετακινήσεις, χωρίς αιτήσεις ενδιαφερομένων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια να εφαρμοστεί η εφεδρεία, αλλά αφού υπάρξει ποιοτική αξιολόγηση του κάθε φορέα. Η οριζόντια αντιμετώπιση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις αποδόσεις του κάθε φορέα. Ως προς το θέμα της αντισυνταγματικότητας, αν υπάρξει πρόβλημα, αυτό θα αφορά μόνο το στενό δημόσιο τομέα», μας είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας στην εφαρμογή του θεσμού της εργασιακή εφεδρείας, ωστόσο εκτιμώ ότι θα υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να επιλυθούν», σημείωσε ο Βασίλης Τόγιας.

«Νομίζω ότι εύλογα εγείρονται προβληματισμοί που αναδεικνύουν θέματα συνταγματικότητας της συγκεκριμένης ρύθμισης και καλό θα είναι έγκαιρα να αποσαφηνιστούν όλες οι ουσιώδεις πτυχές αυτού του ζητήματος», τονίζει ο Δημήτρης Παπουτσής.

1 σχόλιο:

 1. Τα παιδια που προσληφθηκαν ως αοριστου ή ορισμενου χρόνου στο δημόσιο πραγματικά πλέον κινδυνεύουν....

  Η προδοτική λαιλαπα θα τους αφανίσει...
  Και μετα έρχεται η σειρά και των μονιμων δημοσίων υπαλλήλων και των ιδιωτικών....

  Η οικονομία είναι αλυσιδα...
  Η καταστροφή ενός τόσο μεγαλου μέρους των ελληνικών νοικοκυριών που εξαρτώνται από το δημόσιο θα χτυπησει πολυ συντομα μέσω της υποκατανάλωσης και των ιδιωτικο τομέα που ήδη έχει μισοκαταστραφεί....

  Οι ανθρωποι συνεχίζουν μετα μανίας να λαμβανουν μετρα κατα της αναπτυξης...
  Θέλουν να μας πτωχευσουν και μετα να μας πουν εσεις φταιτε γιατι δεν μας συμπαρασταθηκατε!!!!!

  Ξεφτιλες προδοτες πουλημενοι στους πλουσιους ξένους και ντόπιους τραπεζιτες και πλουσίους....

  Ερχεται όμως η ωρα....

  Φίλε μου Κωστα μακαρι να γίνουν εκλογες αλλα η χουντική αντισυνταγματική κυβερνηση η οποια προ καιρου εχει χασει την λαική εντολή που με ψεματα και υποκρισία πήρε δεν προκειται να φυγει πριν τελειώσει το καταστρεπτικο της εργο....

  Πρέπει να δικαιώσει τις μιζες που εχει παρει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή