Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014 ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙ.

Το 2013 η Ελλάδα συνεχίζει τον αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων ετών, με το ΔΝΤ να εκτιμά ότι στο τέλος του έτους η ελληνική οικονομία θα παρουσιάζει ύφεση της τάξεως του 4,2%.

Πάντως, στην ετήσια έκθεση του διεθνούς οργανισμού εκτιμάται ότι το 2014 η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη 0,6%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του ίδιου χρόνου (2014) ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,2%.

Την ίδια ώρα το ποσοστό ανεργίας εκτιμάται ότι το 2014 θα μειωθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα, σε σχέση με το 2013, και θα διαμορφωθεί στο 26%.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, «οι προβλέψεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας προϋποθέτουν νέο κούρεμα του χρέους (με ανάμειξη του επίσημου φορέα), προκειμένου να μειωθεί στο επίπεδο του 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020», ενώ επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις, για το 2013, είναι στο πλαίσιο των πολιτικών που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους τους.

Σε τροχιά ύφεσης παραμένει και η Κύπρος και μάλιστα σε ποσοστό 8,7% για το 2013 και εκτιμήσεις για ύφεση 3,9% το 2014. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί στο 17% το 2013 και στο 19,5% το 2014. Η Τουρκία αντιθέτως εκτιμάται ότι το 2013 θα έχει καταγράψει ανάπτυξη της τάξεως του 3,8%, το 2014 όμως ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας αναμένεται να μειωθεί στο 3,5%.

Σε διεθνές επίπεδο το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, κυρίως λόγω της επιβράδυνσης στο ρυθμό ανάπτυξης των αναπτυσσόμενων οικονομιών όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,9% φέτος και στο 3,6% το 2014.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής του ΔΝΤ, Ολιβιέρ Μπλανσάρντ, προειδοποίησε για σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν αυξήσουν το όριο χρέους τους, τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να δηλώσουν αδυναμία κάλυψης των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Το αμερικανικό δημόσιο είναι κλειστό για όγδοη συνεχόμενη ημέρα και την ίδια στιγμή τα ταμεία της χώρας αδειάζουν.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το Κογκρέσο θα πρέπει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου να αυξήσει το όριο χρέους πάνω από τα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα, έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα να δανειστεί χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της και να πληρώσει τα επιτόκια ασφαλίστρων που έχουν στην κατοχή τους η Κίνα, η Ιαπωνία και άλλες ισχυρές οικονομίες.

Ο κ. Μπλανσάρντ τόνισε ότι το κλείσιμο του αμερικανικού δημοσίου, εάν δεν τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έχει περιορισμένες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, εάν όμως οι ΗΠΑ δεν αυξήσουν το όριο χρέους οι συνέπειες θα είναι άμεσες και πολύ έντονες.     

Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,6% φέτος και κατά 2,6 το 2014, ωστόσο και τα δύο αυτά ποσοστά είναι μικρότερα από προηγούμενες εκτιμήσεις.

Συνολικά στην ευρωζώνη, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση της τάξεως του 0,4% φέτος και ανάπτυξη 1% το 2014. Ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολο της είναι μεγαλύτερη από την αμερικανική και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους για πολλές χώρες του κόσμου, ωστόσο οι υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουν προκαλέσει ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία τους τελευταίους 18 μήνες.

Για την Κίνα, το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 7,3% το 2014 μετά από ρυθμό ανάπτυξης 7,6% που σημείωσε φέτος. Για την Ινδία το 2014 ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 5,1%, ποσοστό μεγαλύτερο από το φετινό, αλλά μικρότερο από ότι προβλεπόταν, ενώ για την Βραζιλία ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα παραμείνει στο 2,5% όπως ήταν και φέτος.

Αποκαλύψεις της ''Wall Street Journal''


«... Η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα αλλά για την Ευρωζώνη… Το ΔΝΤ από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε υποστηρίζοντας ότι ήταν πρόγραμμα τιμωρίας για τους Έλληνες, αλλά τελικά υπέκυψε στις άκαμπτες πιέσεις του Βερολίνου… Tο ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, δηλαδή περισσότερες από 40 χώρες εκτός Ευρώπης, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο... Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες, χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας...»

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! ΟΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.Την κατάλυση του πολιτεύματος είχε ως σκοπό της η Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό των ανακριτών που έφτασε στη Βουλή, με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Όπως επισημαίνουν οι ανακριτές, παραθέτοντας το ιστορικό ίδρυσης της ΧΑ, το πολιτικό από το επιχειρησιακό σκέλος διαχωρίζονται με σαφήνεια στο καταστατικό του κόμματος, ενώ σε ιδεολογικό επίπεδο, η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας φυλής.

Σύμφωνα με τους ανακριτές πάντα, η ΧΑ θεωρεί ως «υπανθρώπους» τους αλλοδαπούς, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους έχοντες νοητικά ή κινητικά προβλήματα, αλλά και τους διαφωνούντες με τις θέσεις και απόψεις της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τους ανακριτές Γεωργουλέα και Παπακώστα, «για τα μέλη της Χρυσής Αυγής η βία είναι το μήνυμα και όχι απλώς μέσον προς επίτευξη των σκοπών τους».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Δικαιοσύνης, «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργανώσεως αποτελούν: α) η στρατιωτική δομή, β) η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές συνέπειες, γ) η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων και δ) η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεώτερης ηλικίας μέλη».

Σύμφωνα με τους κυρίους Γεωργουλέα και Παπακώστα, «η στελέχωση των ομάδων κρούσεως -των λεγομένων ταγμάτων εφόδου- γίνεται από άτομα τα οποία έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως υπό ιδιαιτέρως σκληρές συνθήκες, προσιδιάζουσες στην εκπαίδευση των υπηρετούντων στις επιλέκτους ειδικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Μάλιστα, οι ανακριτές επισημαίνουν ότι «αυτή η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία της Αττικής (Μαλακάσα, Μάνδρα, Σαλαμίνα) κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα και τα οποία πιθανότατα φυλλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε αγνώστους εισέτι στην ανάκριση τοποθεσίες».

Για να περιγράψουν την αυστηρή οργάνωση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, οι ανακριτές αναφέρουν στο διαβιβαστικό τους προς την Βουλή των Ελλήνων: «Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργανώσεως αναφέρεται απευθείας στον βουλευτή της περιοχής (από το μήνα Μάιο του έτους 2012 οπότε η οργάνωση εκπροσωπείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο) και ο τελευταίος στην ηγεσία της οργανώσεως από την οποία και λαμβάνει την εντολή ή τελική έγκριση».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αποκαλυφθεί το σύστημα οργάνωσης της ΧΑ οι ανακριτές χρησιμοποιούν την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. «Κάτωθι του κλειστού πυρήνος λειτουργούσαν», γράφουν οι ανακριτές και εξηγούν: «1. Ομάδα Πρώτων Βοηθειών με πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών, 2. Μηχανοκίνητη ομάδα [ομάδα Inova, χαρακτηριζόμενη από τον τύπο των χρησιμοποιούμενων δίκυκλων μηχανών], με πλήρως επιχειρησιακό χαρακτήρα [διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά αντιπάλων ατόμων ή ομάδων ή αποχωρησάντων μελών της οργανώσεως], 3. Η «Πράσινη Πτέρυγα», με πεδίο δράσεως τα οικολογικά ζητήματα και 4. Οι «Κένταυροι», με αρμοδιότητα σε ζητήματα καθοδηγήσεως ανηλίκων».

Όπως επισημαίνουν οι ανακριτές, εις βάρος των βουλευτών Ιωάννη Λαγού, Νικολάου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου «έχουν προκύψει κατά την κρίση μας, αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες την λήψη περιοριστικών της ελευθερίας αυτών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας».

Σύμφωνα με τους κυρίους Γεωργουλέα και Παπακώστα από την εξέταση μαρτύρων και την εκτίμηση εγγράφων προκύπτει ότι: «Επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της Χρυσής Αυγής είναι ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής (φέρων αρχικώς τον βαθμό του «λοχαγού» και εν συνεχεία του «ταγματάρχου»). Ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό» (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο νομό Κορινθίας, «δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής «προστασίας» από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορινθου, του Ξυλοκάστρου και τυου Κιάτου». Για δε τον τρίτο βουλευτή της ΧΑ, Παναγιώτη Ηλιόπουλο από κοινού με τον Γιώργο Γερμενή οι ανακριτές τονίζουν ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ

Εκλεισε και η δεύτερη εβδομάδα με την χρυσαυγιάδα να κυριαρχεί και ο “βομβαρδισμός” από τα ΜΜΕ δεν λέει να κοπάσει. Η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και μαζί με αυτό, η “συζήτηση” για την θεωρεία των δύο άκρων και το περίφημο πλέον συνταγματικό τόξο, στο οποίο τόση αδυναμία δείχνουν οι μνημονιακές δυνάμεις και δει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία θεωρεί οτιδήποτε πέραν της πιστής εφαρμογής των μνημονίων ακραίο και επικίνδυνο. Για παράδειγμα ακραία χαρακτηρίζεται μια πολιτική δύναμη εάν δεν συμφωνεί με τις θέσεις της σημερινής καθεστωτικής συγκυβέρνησης. Ακραία και επικίνδυνη θεωρείτε και η γνώση και η πραγματική ενημέρωση, γι’ αυτό και την έχουν καταργήσει. Ρόλο που έχουν αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία τα ΜΜΕ, τα γνωστά τσοντοκάναλα. Ας δούμε όμως ορισμένα στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν να δούμε ποιός τελικά είναι ακραίος και ποιός αποτελεί απειλή για τον τόπο και την δημοκρατία. Ποιός είναι ο δρόμος που ακολουθούμε και αν τελικά είναι σωστός ο μονόδρομος που μας επιβάλουν. Γεγονός πρώτο: Τον Φεβρουάριο του 2010 πριν ακόμη μπούμε στα μνημόνια οι σύμβουλοι του Ευρωπαϊκού συμβουλίου έγραφαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την διαχείριση της κρίσης χρέους της Ελλάδος: “Φροντίστε να απαλλαγείτε από το εθνικό κοινοβούλιο”, πολιτικές μνημονίων δεν μπορούν να μπαίνουν για ευνόητους λόγους σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακολούθησε μερικούς μήνες αργότερα το περίφημο e-mail Παπακωνσταντίνου για πέρασμα νόμων εκτός κοινοβουλίου. Γεγονός δεύτερο: Η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται με νομοθετικά διατάγματα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα e-mail της τρόϊκας. Γεγονός τρίτο: Περισσότεροι από 420 μνημονιακοί νόμοι έχουν προστεθεί στο ελληνικό σύνταγμα για να μπορούν οι δανειστές και η κυβέρνηση να “δέσουν” νομικά κάθε τι το οποίο θα μπορούσε να αντιταχθεί στη μετατροπή αυτής της χώρας σε αποικία. Με χειρότερο όλων τον νόμο 4111/2013 που υπεγράφη από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και αποτελεί πραγματικό πρωτόκολλο παράδοσης αποικίας (παράδειγμα Μοζαμβίκης). Τι λέει αυτός ο νόμος; α) Με δικό μας αίτημα μπήκαμε στο αγγλικό δίκαιο. β) Με δικό μας αίτημα μπήκαμε στην δικαιοδοσία των Λουξεμβουργιανών δικαστηρίων. γ) Με δικό μας αίτημα ζητήσαμε να κατάσχεται δημόσια περιουσία χωρίς να προηγηθεί δικαστική απόφαση και χωρίς να μπορεί να γίνει επίκληση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τέλος το κερασάκι στην τούρτα βάζει η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, την οποία και κατέχουν οι δανειστές μας στην Αγγλική. ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση αλλαγής της ακολουθούμενης πολιτικής. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση πέραν των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων που έχουν υπογράψει οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Δεν υπάρχει και καμία περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης των όρων των μνημονίων με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία από αυτούς που μας έφεραν σε αυτή τη θέση και διακηρύσσουν ότι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και μας σώζουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Δέν υπάρχουν πλέον περιθώρια ελιγμών. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες. Η κατά μέτωπο αντιπαράθεση της κοινωνίας με το καθεστώς και με το κατ΄ όνομα συνταγματικό τόξο είναι αναπόφευκτη όσο και απαραίτητη. Η επίκληση του άρθρου 120 παράγραφος 3 του συντάγματος περί σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας, την παραπομπή των υπευθύνων στην δικαιοσύνη και την δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης για αλλαγή του συντάγματος είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας απο τους δοσίλογους, τα χρέη και τους δανειστές . Ο μόνος δρόμος για να ξαναπάρουμε την πατρίδα στα χέρια μας.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν όλες τις μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες; (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ); Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά... Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί. Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο. Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα; Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής. Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους. Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων. Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο. Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο. Να σου κάνουν με το ζόρι ''φιλική'' γλώσσα τα ... Τουρκικά !!! Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα. Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο"; Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους". Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα. Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι. Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη. Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε. Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο...σκοτάδι..

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

Μια φορά κι ένα καιρό, βράδυ ήταν, μια παρέα ξέκοψε από το δρόμο που πήγαιναν οι υπόλοιποι όχι ηθελημένα. Συνεπαρμένοι από μια έντονη συζήτηση μέσα στο αυτοκίνητο απλά δεν είδαν τη ταμπέλα που είχαν βάλει στόχο να στρίψουν. Οταν σταμάτησαν να μιλάνε κατάλαβαν πως δεν είχαν ιδέα που βρισκόντουσαν. Λϊγη ώρα πριν ταξίδευαν σ΄ενα μεγάλο φωτισμένο αυτοκινητόδρομο με προορισμό μια μεγάλη πόλη. Χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι κανείς βρέθηκαν σε ένα παλιό δρόμο που τον σκέπαζαν τα δέντρα και στην άκρη του δρόμου φαινόντουσαν κάτι μικρά φωτάκια. Εφτασαν σε ένα μικρό χωριουδάκι βγαλμένο από κάποια άλλη στιγμή του χρόνου, όπου επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Σταμάτησαν το αυτοκίνητο και κατέβηκαν γιατί σε τόση ησυχία η μηχανή ενός αυτοκινήτου έμοιαζε παραβίαση ασύλου. Ταμπέλα πουθενά. Κοιτώντας γύρω είδαν ένα μοναδικό σπίτι να έχει φως και χτύπησαν τη πόρτα . Ανοιξε ένας άνθρωπος που έμοιαζε με γέρο ναυτικό και χωρίς να τους ρωτήσει καν τι ήθελαν τους είπε, "περάστε, σας περίμενα" Το φοβερό ήταν πως σε κανέναν από τα παιδιά δεν έκανε εντύπωση αυτό που είπε ο γέροντας. Λες κι ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Το σπίτι του γερο-ναυτικού όμως δεν είχε ούτε μια πυξίδα. Ούτε μια ζωγραφιά θάλασσας. Απλά το βλέμμα του είχε το βάθος των μεγάλων ταξιδιών κι όλος ο χώρος μύριζε θάλασσα. Ολα τα πράγματα μέσα σ΄αυτό το σπίτι είχαν μια συνηθισμένη μορφή, γνώριμα αλλά ο τρόπος που τα είχε τοποθετήσει, ο τρόπος που τα μεταχειριζόταν άλλαζε τη χρησιμότητά τους. Εβλεπες μια παλιά ξύλινη πιατοθήκη γεμάτη βιβλία και μια βιβλιοθήκη γεμάτη παλιά πιάτα και μ' ένα περίεργο τρόπο ένοιωθες πως έτσι ήταν η σωστή τους θέση... Οταν η παρέα έφυγε από εκείνο το σπίτι είχε καταφέρει να μάθει τη χρησιμότητά της. Η παρέα μετά από λίγο καιρό διαλύθηκε για λόγους πεζούς όπως διαλύονται οι παρέες. Ομως στη συνέχεια της ζωής τους κανείς δεν ξέχασε το πορτραίτο που σκιαγράφησε ο γέροντας για τον καθένα τους. Τους είχε δωρίσει μια φανταστική πυξίδα , μια πορεία σ΄ενα δάσος που μύριζε θάλασσα, ένα δώρο για τη συντροφιά εκείνης της βραδιάς. Μέσα στη πολυπλοκότητα και το απρόβλεπτο της ζωής η βραδιά εκείνη δεν ξεχάστηκε ποτέ. Γιατί τελικά για να καταλάβει κανείς μερικά πράγματα δεν χρειάζεται να έχει πάρα πολλά. Αρκεί τα λίγα που έχει να τα τοποθετήσει στη σωστή θέση για να βγαίνει νόημα. Εκείνο το βράδυ η νεαρή παρέα έμαθε πως να βάζει φρένο στην αγωνία της ερμηνείας του κάθε τι. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να δει κάποιος το εμφανές , αυτό το ασταμάτητο γιατί . Ενα βουνό, είναι απλά ένα βουνό που σε καλεί να το γνωρίσεις. Σκαρφάλωσε χωρίς πολλά μπαγκάζια για να ανεβαίνεις εύκολα, στη κορυφή και μπορεί να δεις όλο το πανόραμα που απλώνεται γύρω η απλά θα πάρεις πολύτιμο καθαρό αέρα. Το σίγουρο βέβαια είναι πως για να έχεις την τύχη να δεις το σπίτι του ναυτικού, πρέπει να βγεις από τη προκαθορισμένη πορεία σου. Δίπλα στους φωτισμένους αυτοκινητόδρομους και τα διόδια, απλώνονται οι αφύλαχτοι δρόμοι. Ενα παραστράτημα από τη στάνταρ διαδρομή δεν είναι δα κι έγκλημα.... Σπουδαίο πράγμα οι αφύλαχτοι δρόμοι. Οσους και να φράζουν, κάποιοι είναι ελεύθεροι ακόμα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ.

Σε σκοτεινές ατραπούς που ουδείς θέλει να θυμάται αρχίζει και κινείται η συγκυβέρνηση του μνημονίου. Σκοτεινές σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας αρχίζουν και ξαναγίνονται επίκαιρες, σελίδες όπου η δίωξη πολιτικών αντιπάλων και ο εκφοβισμός του λαού ήταν στην ημερησία διάταξη έχουν αρχίσει και αναβιώνουν. Μόνο ως απειλές μπορούν να ερμηνευτούν οι δηλώσεις του υπουργού. απολύσεων, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ο Μητσοτάκης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα άλλοθι ούτε μπορεί κανείς να επικαλεστεί το τεκμήριο της άγνοιας. Ο πόλεμος κατά της Χρυσής Αυγής έχει ακόμα πολλές μάχες με σημαντικότερη αυτή των επόμενων εθνικών εκλογών.» Απειλεί από την μία τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και ακολούθως κάνει προαναγγελία εκλογών «βίας και νοθείας», ο υπουργός που υπ' ευθύνη του συντάσσονται οι κατάλογοι διαθεσιμότητας και απολύσεων. Δεν τους φτάνει το γεγονός ότι έχουν ήδη προβεί σε αναίσχυντες διώξεις πολιτικών αντιπάλων, απειλούν και τον κόσμο, ότι άμα δεν τους ψηφίσει θα έχει συνέπειες. Έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της. Φανταστείτε μόνο αν η Χρυσή Αυγή έγραφε ότι θα κάνει αυτά που κάνουν. Θα είχε βουίξει ο τόπος και όλα τα κανάλια θα κάναν έκτακτα δελτία ειδήσεων. Τώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρεί σε πράξεις, ουδείς συγκινείται http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-upourgos-twn-apolusewn-apeilei-ton-ellhniko-lao#.UlHKE9J7J60

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ;;;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας υπέπεσε σε δύο παραπτώματα ολκής. Δήλωσε ότι αρνείται να απαντάει από τούδε και στο εξής σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής, επειδή η Δικαιοσύνη την ελέγχει ως "εγκληματική οργάνωση". Λοιπόν, αν ο κ. Δένδιας δεν σέβεται την λειτουργία του Κοινοβουλίου, οφείλει ο πρόεδρος της Βουλής να τον επαναφέρει στην τάξη ή ο πρωθυπουργός (λέμε τώρα) να του κάνει αυστηρές συστάσεις. Και εάν δεν συμμορφωθεί να τον καθαιρέσει από υπουργό και να τον αποπέμψει από την Βουλή. Είναι προφανές πως ο κ. Δένδιας δεν συμφωνεί με το καταστατικό λειτουργίας της Βουλής και θέλει να το ανατρέψει πραξικοπηματικά προφασιζόμενος την Χρυσή Αυγή. Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά έχουν απαντηθεί ελάχιστες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων παραπέμπουν δόλια σε άσχετα υπουργεία. Ο κ. Δένδιας υποπίπτει στο αδίκημα επιχείρησης επηρεασμού της Δικαιοσύνης, αφού με την δήλωσή του προκαταβάλει το αποτέλεσμα των δικαστικών ερευνών. Ως εκ τούτου, κι επειδή το αδίκημα κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλά και για την παραβίαση των ορίων λειτουργίας ενός πολιτικού και δη υπουργού κυβέρνησης, ο κ. Δένδιας θα πρέπει να αποπεμφθεί από τη Βουλή (και φυσικά από το υπουργείο Προ.Πο.) και στη συνέχεια με παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ξεκινήσει μηνυτήριος διαδικασία κατά του σημερινού υπουργού κ. Δένδια... Εάν ο κ. Δένδιας δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του ως υπουργού, όπως αυτές προκύπτουν από το Σύνταγμα, τότε ίσως θα έπρεπε ή να ανακοινώσει επίσημα αυτή του την πολιτική διαφοροποίηση ή να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού. Αυτό είναι Δημοκρατία. Αν ο κ. Δένδιας δεν αντέχει στον έλεγχο, καλά θα κάνει να παραιτηθεί. Η δημοκρατία απαιτεί τον έλεγχο, τον αυστηρό και συνεχή έλεγχο των εκτελεστικών οργάνων της. Εάν ο κ. Δένδιας διαφωνεί, οφείλει να το καταθέσει ευθαρσώς αντί να μεταχειρίζεται γελοία επιχειρήματα που υποβιβάζουν το σύνολο της πολιτικής και προσβάλουν βαύνασα την εικόνα της κυβέρνησης και την αντιμετώπιση της δημοκρατίας από τα κυβερνητικά όργανα - στελέχη. Ίσως, τελικά, ο κ. Δένδιας θα πρέπει να αναλογιστεί τι ακριβώς είναι ο φασισμός και πού ακριβώς βρίσκεται ο ίδιος στον πολιτικό χάρτη...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΦΟΔΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΩΣ ΕΞΗΣ: 1. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ. 2. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ 3. ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 4. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 5. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 6. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΩΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. ΚΑΛΥΨΗ-ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ, ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.

Follow Aristotle's trail in Greece

Aristotle's Walk has been officially opened in northern Greece Beginning at the Natura 2000 network at Aristotle’s Grove and concluding at ancient Stageira in Olympiada, the philosopher’s birthplace, the 22km trail follows the path of the Aristotelian Mountain overlooking the Aegean Sea. The new trail has been described as an 'environmental tour and historical walk'. Aristotle's Walk is the first of eight historically-based walking trails on the peninsula of Chalkidiki, in northern Greece. The next seven trails will be launched in 2014, with Xerxes’ Walk the second route to be introduced. The northern peninsula of Chalkidiki is based close to the popular destination Thessaloniki. Aristotle was a Greek philosopher, with writings covering many subjects, including physics, metaphysics, poetry, theater, music, logic, rhetoric, linguistics, politics, government, ethics, biology, and zoology. He was also a teacher of Alexander the Great.

Το ''ξεπούλημα'' της Κύπρου: Με δόλωμα την επιστροφή της Αμμοχώστου, η Τουρκία ''συνέταιρος'' στα ενεργειακά κοιτάσματα, συνέταιρος και στην... ΑΟΖ

Τα ''συμφώνησε'' ο Μπάϊντεν με Αναστασιάδη και Σαμαρά Η ακράτητη πολυλογία του αντιπρόεδρου και Υπ.Εξ. στον ΟΗΕ ''πρόδωσε'' το σχέδιο και το επερχόμενο ''δημοψήφισμα'' (αλα Ανάν) στην Κύπρο, ΕΞΩ από ΟΗΕ... Νταβούτογλου ''καρφώνει'' Βενιζέλο: ''Τα είχαμε μιλήσει τον Ιούλιο, όταν ήρθε στην 'Αγκυρα'' (λίγες ημέρες ενωρίτερα ο Μπένυ ήταν στην Κύπρο). Η ''τετραμερής'' και το ''δημοψήφισμα'', ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ στον ΟΗΕ από Αναστασιάδη-Βενιζέλο. Το ουσιαστικό θέμα των συναντήσεων Μπάϊντεν με Αναστασιάδη (27 Σεπ. '13) και Σαμαρά (2 Οκτ.) στην Ουάσιγκτον, ήταν να ''κλείσει'' η συμφωνία γιά Κύπρο. Το ''προξενειό'' Μπάϊντεν, ολοκληρώνεται με την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα, τις επόμενες ημέρες και την επίσκεψη, επίσης στην Αθήνα, του πρόεδρου της Κύπρου Ν. Ανα(ν)στασιάδη. 'Ενας από τους ''πιεστικούς λόγους'' γιά άμεση λύση στο Κυπριακό, είναι και τα αμερικάνικα σχέδια μεταφοράς του φυσικού αέριου της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη, μέσω...Τουρκίας.

"Με υπόδειξη απο ΗΠΑ και Κομισιόν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής"

Μια αποκάλυψη-βόμβα, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έκανε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης. Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο». «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι», επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο «Σκάι». Θυμίζεται πώς ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η Ν.Δ. είχε στρέψει τα βέλη εναντίον του λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ο κ. Ρουπακιώτης λέει επί της ουσίας πώς όλη η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, με τις πολιτικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών της, στήθηκε εν’ όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Ο κ. Σαμαράς προφανώς είχε δώσει υποσχέσεις τις οποίες αν δεν τηρούσε θα έτρωγε «πόρτα» με ότι αυτό συνεπάγεται. Και προκειμένου να την αποφύγει βρήκε αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στήσει ένα διάτρητο κατηγορητήριο δήθεν ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά «εγκληματική οργάνωση». Κάτι που δεν τεκμηριώθηκε στο Δικαστήριο παρά την προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας του κόμματος. «Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ε.Ε. και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;», συνέχισε τις αποκαλύψεις ο κ. Ρουπακιώτης. Αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πώς «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε». Είναι το νομοσχέδιο που «τρέχει» τώρα να καταθέσει η κυβέρνηση προφανώς και αυτό με εντολή απ’ έξω. Ο κ. Ρουπακιώτης όμως λέει πώς πάγωσε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή. «Πίστευε η κυβέρνηση πώς έπρεπε να έχει διάδρομο ανοιχτό για να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους πίσω». Τι συνέβη λοιπόν και άλλαξε η τακτική της κυβέρνησης; Τα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και οι έξωθεν παρεμβάσεις, όπως ομολόγησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας τη Χρυσή Αυγή που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε πώς «οι συλλήψεις ήταν υπαγορευμένες από ξένα κέντρα και αντισυνταγματικές». Τα λεγόμενα του κ. Ρουπακιώτη όχι μόνο εκθέτουν την κυβέρνηση, αλλά αποδεικνύουν πώς όλες τις οι πολιτικές είναι δοτές από ξένα κέντρα. Είτε αυτές αφορούν στην οικονομία (βλέπε τρόικα), είτε στην πολιτική. Κατά τα άλλα θέλουνε να πιστέψουμε πώς είμαστε ένα ανεξάρτητο και ευνομούμενο κράτος. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr