Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! ΟΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.



Την κατάλυση του πολιτεύματος είχε ως σκοπό της η Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό των ανακριτών που έφτασε στη Βουλή, με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Όπως επισημαίνουν οι ανακριτές, παραθέτοντας το ιστορικό ίδρυσης της ΧΑ, το πολιτικό από το επιχειρησιακό σκέλος διαχωρίζονται με σαφήνεια στο καταστατικό του κόμματος, ενώ σε ιδεολογικό επίπεδο, η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας φυλής.

Σύμφωνα με τους ανακριτές πάντα, η ΧΑ θεωρεί ως «υπανθρώπους» τους αλλοδαπούς, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους έχοντες νοητικά ή κινητικά προβλήματα, αλλά και τους διαφωνούντες με τις θέσεις και απόψεις της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τους ανακριτές Γεωργουλέα και Παπακώστα, «για τα μέλη της Χρυσής Αυγής η βία είναι το μήνυμα και όχι απλώς μέσον προς επίτευξη των σκοπών τους».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Δικαιοσύνης, «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργανώσεως αποτελούν: α) η στρατιωτική δομή, β) η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές συνέπειες, γ) η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων και δ) η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεώτερης ηλικίας μέλη».

Σύμφωνα με τους κυρίους Γεωργουλέα και Παπακώστα, «η στελέχωση των ομάδων κρούσεως -των λεγομένων ταγμάτων εφόδου- γίνεται από άτομα τα οποία έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, έχουν εκπαιδευτεί καταλλήλως υπό ιδιαιτέρως σκληρές συνθήκες, προσιδιάζουσες στην εκπαίδευση των υπηρετούντων στις επιλέκτους ειδικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Μάλιστα, οι ανακριτές επισημαίνουν ότι «αυτή η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία της Αττικής (Μαλακάσα, Μάνδρα, Σαλαμίνα) κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα και τα οποία πιθανότατα φυλλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε αγνώστους εισέτι στην ανάκριση τοποθεσίες».

Για να περιγράψουν την αυστηρή οργάνωση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, οι ανακριτές αναφέρουν στο διαβιβαστικό τους προς την Βουλή των Ελλήνων: «Ο πυρηνάρχης της τοπικής οργανώσεως αναφέρεται απευθείας στον βουλευτή της περιοχής (από το μήνα Μάιο του έτους 2012 οπότε η οργάνωση εκπροσωπείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο) και ο τελευταίος στην ηγεσία της οργανώσεως από την οποία και λαμβάνει την εντολή ή τελική έγκριση».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για να αποκαλυφθεί το σύστημα οργάνωσης της ΧΑ οι ανακριτές χρησιμοποιούν την Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. «Κάτωθι του κλειστού πυρήνος λειτουργούσαν», γράφουν οι ανακριτές και εξηγούν: «1. Ομάδα Πρώτων Βοηθειών με πλήρη ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών, 2. Μηχανοκίνητη ομάδα [ομάδα Inova, χαρακτηριζόμενη από τον τύπο των χρησιμοποιούμενων δίκυκλων μηχανών], με πλήρως επιχειρησιακό χαρακτήρα [διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά αντιπάλων ατόμων ή ομάδων ή αποχωρησάντων μελών της οργανώσεως], 3. Η «Πράσινη Πτέρυγα», με πεδίο δράσεως τα οικολογικά ζητήματα και 4. Οι «Κένταυροι», με αρμοδιότητα σε ζητήματα καθοδηγήσεως ανηλίκων».

Όπως επισημαίνουν οι ανακριτές, εις βάρος των βουλευτών Ιωάννη Λαγού, Νικολάου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου «έχουν προκύψει κατά την κρίση μας, αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες την λήψη περιοριστικών της ελευθερίας αυτών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας».

Σύμφωνα με τους κυρίους Γεωργουλέα και Παπακώστα από την εξέταση μαρτύρων και την εκτίμηση εγγράφων προκύπτει ότι: «Επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της Χρυσής Αυγής είναι ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής (φέρων αρχικώς τον βαθμό του «λοχαγού» και εν συνεχεία του «ταγματάρχου»). Ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Ευστάθιος Μπούκουρας «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό» (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο νομό Κορινθίας, «δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής «προστασίας» από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορινθου, του Ξυλοκάστρου και τυου Κιάτου». Για δε τον τρίτο βουλευτή της ΧΑ, Παναγιώτη Ηλιόπουλο από κοινού με τον Γιώργο Γερμενή οι ανακριτές τονίζουν ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου