Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ.

Ενα δυσεπίλυτο παζλ έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζεται για την εκλογή νέου αρχηγού, εν μέσω κατακλυσμιαίων εξελίξεων.

Μπορεί τα μηνύματα από το Eurogroup να είναι θετικά, αλλά η χώρα διά της κυβέρνησης έχει αναλάβει σοβαρές υποχρεώσεις με τη δέσμευση καταρχάς ότι μέχρι στις 29 Φλεβάρη θα έχει προωθήσει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ανά υπουργείο.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, δεν δήλωσε τυχαία προχθές ότι όσο έχει την ευθύνη εθνικής ατζέντας δεν ασχολείται με άλλα θέματα και δη κομματικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ έχουν οι περισσότεροι πάρει «φωτιά» εν όψει των εσωκομματικών και των εθνικών εκλογών, ενώ η δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος προκαλεί έντονη ανησυχία σε στελέχη και βουλευτές.

Ιδιαίτερες ζυμώσεις δε προκαλεί όχι τόσο η πιθανή αναβολή λίγων ημερών της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, όσο οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών για την «επόμενη μέρα» των εκλογών και το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Είναι αυτονόητο ότι τα ευρήματα στα γκάλοπ δείχνουν ότι η ΝΔ δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία - κάτι που εξετάζουν στο ΠΑΣΟΚ.

Χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τάχθηκε σε συνέντευξή του στον Real υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και ρωτήθηκε δύο και τρεις φορές αν αποδέχεται και πρωθυπουργό τον κ. Αντ Σαμαρά.

«Δεν μπορώ να το πω αυτό, γιατί να το πω από τώρα;», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος εξηγώντας τη διαφορά μιας οριακής πλειοψηφίας και μιας ευρείας πλειοψηφίας που προσεγγίζει την αυτοδυναμία.

Οπως πρόσθεσε, όλα θα εξαρτηθούν και θα συζητηθούν με βάση το αποτέλεσμα της Κυριακής των εκλογών. Οι σχετικές αναφορές του κ. Λοβέρδου προκάλεσαν πάντως έντονες συζητήσεις σε όλες τις «τάσεις» του ΠΑΣΟΚ, αν και ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται εγώ να κάνω τον υποβολέα του μελλοντικού αρχηγού».

Στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έλεγαν εν τω μεταξύ ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει συγκεκριμένο πλαίσιο και θα μιλήσει επ' αυτού όταν έρθει η ώρα. Στελέχη δε που τον στηρίζουν επεσήμαναν επίσης ότι μετά τις 2 Μάρτη και τη Σύνοδο Κορυφής, ο Β. Βενιζέλος ουσιαστικά αποδεσμεύεται και μπορεί να ασχοληθεί και με τα εσωκομματικά, όμως αυτό δεν συνεπάγεται -πρόσθεταν- αυτόματη παραίτησή του από την κυβέρνηση, καθώς μπορεί να χρειαστεί να μείνει κάποιες εβδομάδες.

Διερεύνηση
Το επιτελείο του πάντως διερευνά ήδη τη συγκέντρωση υπογραφών, όπως λέει το καταστατικό (είτε δηλαδή από το Εθνικό Συμβούλιο, είτε από τις Οργανώσεις για ευρύτερη νομιμοποίηση). Ο οιονεί νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να επιζητεί εκλογή από τη βάση και όχι από ένα πιο «στενό» κομματικό ακροατήριο, χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη κάθε άλλη υποψηφιότητα και κατά πληροφορίες τονίζει ότι αυτό αφορά αυτόν που επιλέγει να θέσει υποψηφιότητα.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Αντ. Σαμαρά. Θα αγωνιστώ για να μην είναι ο επόμενος πρωθυπουργός», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Μπεγλίτης, σε γαλλική εφημερίδα, θέλοντας εν τω μεταξύ να υπενθυμίσει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να πάρει παράταση, γιατί αλλιώς η χώρα θα βυθιστεί στο χάος.

Την ίδια άποψη έχει και την εκφράζει σε ξένα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως και η Αννα Διαμαντοπούλου, που χθες στο Mega επανέλαβε την ανάγκη παράτασης της θητείας της κυβέρνησης και της μη επιστροφής των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΠΑΝΟ. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Τη δημιουργία ενός νέου Κινήματος με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε στις 07.00 το πρωί όπως και είχε προαναγγείλει, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter), ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για μία αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι "παραμαγαζο της ΝΔ".

Πρόθυμοι να συνταχθούν στο αντι-μνημονιακό εγχείρημα Καμμένου εμφανίζονται και αρκετοί (γαλάζιοι) συνδικαλιστές.

Στις 11:00 αναμένεται να ανακοινωθεί και η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.

Στο μήνυμα που συνοδεύει το σήμα του κόμματος, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Π.Καμμένος σημειώνει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».

ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΑΣΤΕΓΟΙ,ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..

Ούτε τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση δεν μπορεί να εξασφαλίσει περίπου 1 στους 3

Μεσημέρι στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ), στο Πέραμα, και νομίζεις πως βρίσκεσαι είτε στο Σουδάν είτε στη Σομαλία είτε στην Αϊτή είτε ότι έχεις... τηλεμεταφερθεί στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950. Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα αντικρίζεις τη δυστυχία στα πρόσωπα δεκάδων εξαθλιωμένων Ελλήνων, κυρίως μακροχρόνια ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων. Είναι αυτοί που σπεύδουν να παραλάβουν ένα δέμα είκοσι κιλών στο οποίο περιέχονται τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους, τα οποία, όμως, δεν μπορούν να αποκτήσουν με τα μηδενικά ή σχεδόν μηδενικά τους εισοδήματα. Λίγα μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, γάλα και λάδι είναι το καθημερινό «μενού» χιλιάδων συμπολιτών μας.

Μόνο όσοι φοβούνται τα ταμπού δεν το ομολογούν πλέον δημοσίως: Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερα από τριάντα χρόνια, διέρχεται ανθρωπιστική κρίση, η οποία φαίνεται πως ήρθε για να μείνει... Το αποδεικνύει, άλλωστε, και η ανθρωπογεωγραφία των απελπισμένων ανθρώπων που επισκέπτονται τα τέσσερα πολυιατρεία των ΓτΚ σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, για να παραλάβουν τρόφιμα και φάρμακα και να τους παρασχεθεί η απαραίτητη για τους ίδιους ιατρική περίθαλψη, όπως αποκαλύπτει η έρευνα των Γιατρών, μια «πρόγευση» της οποίας φέρνουν σήμερα στο φως τα «Επίκαιρα». Ανασφάλιστοι, μακροχρόνια άνεργοι, με προσωπικά και κοινωνικά ζητήματα, ή ηλικιωμένοι, κυρίως γυναίκες, χα-μηλοσυνταξιούχοι, με χρόνια ιατρικά προβλήματα ή με παιδιά κι εγγόνια που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή σωματικές αναπηρίες αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» όσων παραμερίζουν το αίσθημα ντροπής προκειμένου να κορέσουν τη δική τους πείνα αλλά και της οικογένειάς τους.

Οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι: Οι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο τη φτώχειας ή πολύ κοντά σε αυτό έφτασαν το 27% του πληθυσμού, την ίδια στιγμή που στα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος καταφεύγει πλέον ένας στους τρεις συμπατριώτες μας. Έχει αυξηθεί, επίσης, και το ποσοστό των ατόμων που δεν είναι άστεγα μεν αλλά ζουν σε ακατάλληλα σπίτια.

Έρχονται με ανθρωπιστική βοήθεια!

Μιλώντας στα «Επίκαιρα», ο πρόεδρος των ΓτΚ Ελλάδας, κ. Νικήτας Κανάκης, ακούγεται ακόμα πιο απαισιόδοξος. «Παρατηρούμε στη χώρα μας καταστάσεις που έχουν απόλυτη ομοιότητα με αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό. Είχαμε προειδοποιήσει για επερχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στην Αθήνα, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται πολύ εμφανής. Δεν έχουμε δει ακόμα εργαζόμενους, αλλά τους περιμένουμε», είναι η μελαγχολική πρόβλεψη, την οποία στηρίζει σε δραματικά παραδείγματα, όπως εκείνα όσων δεν έχουν να πληρώσουν ακόμα και τα 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων...

Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμα και το Διεθνές Δίκτυο των Γιατρών του Κόσμου συμφωνεί ότι η Ελλάδα διέρχεται ανθρωπιστική κρίση. Σε ένδειξη συμπαράστασης, η Διεθνής Σύνοδος των Γιατρών του Κόσμου θα διοργανωθεί το Μάιο στην Αθήνα, για πρώτη φορά μακριά από το Παρίσι, την έδρα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Υπάρχει, όμως, και κάτι τραγικότερο: Οι ξένοι συμμετέχοντες σε αυτή θα φέρουν μαζί τους και ανθρωπιστική βοήθεια, κυρίως φάρμακα, η οποία είναι μεν χρήσιμη αλλά ταυτοχρόνως εξευτελιστική για έναν υπερήφανο λαό όπως οι Έλληνες. Οι Γερμανοί ΓτΚ, μάλιστα, έχουν ήδη προμηθεύσει τους εν Ελλάδι συναδέλφους τους με ιατρικό εξοπλισμό...

«Ευτυχώς που υπάρχει αλληλεγγύη»

Σύμφωνα με τους'Ελληνες Γιατρούς, όλο και περισσότεροι μικρομεσαίοι καταφεύγουν στα πολυιατρεία των ΓτΚ προκειμένου να προμηθευτούν το 20κιλο πακέτο επιβίωσης. Η Οργάνωση έχει δώσει περίπου 4.500 τέτοια δέματα μέχρι σήμερα, εμπορικής αξίας 45 ευρώ το καθένα, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα, εθελοντών από όλη την Ελλάδα. «Είναι εντυπωσιακή η αλληλεγγύη που δείχνουν αυτές τις δύσκολες ώρες οι συμπολίτες μας. Είναι αξιοσημείωτο, εξάλλου, πως έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, μολονότι όλοι μας έχουμε επηρεαστεί από την κρίση», υπογραμμίζει ο κ. Κανάκης.

Στο πολυιατρείο του Περάματος απευθύνονται καθημερινά περίπου εκατό συνάνθρωποι μας, κυρίως για τρόφιμα, όταν πριν από μόλις δύο μήνες ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τους είκοσι! Συνολικώς τριάντα χιλιάδες ασθενείς επισκέφθηκαν τα τέσσερα πολυιατρεία το 2011, όταν, για το 2012 υπολογίζεται πως θα περάσουν τις πόρτες τους κοντά στους πενήντα χιλιάδες, αν όχι περισσότεροι. Ενδεικτικό της απόγνωσης στην οποία έχουν βρεθεί πολλοί συμπολίτες μας είναι επίσης το γεγονός ότι, ενώ το 2010 οι Έλληνες ασθενείς δεν ξεπερνούσαν το 10%, τώρα έχουν αγγίξει το 30%, με προοπτική να φτάσουν ακόμα και το 50%. Στο Πέραμα, μάλιστα, οι Έλληνες αποτελούν το 90% του «πελατολογίου», ενώ στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά γύρω στο 65%...

«Έρχονται πια άνθρωποι που δεν θα έρχονταν στο παρελθόν και τους οποίους δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον το δημόσιο σύστημα περίθαλψης. Τα βιβλιάρια Υγείας των περισσότερων έχουν λήξει και καταφθάνουν με σημειώματα νοσοκομειακών γιατρών με τα οποία μας ενημερώνουν πως χρήζουν άμεσης βοήθειας. Προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα, τα οποία έχουμε συλλέξει χάρη σε δωρεές φαρμακείων και μεμονωμένων πολιτών», μας ενημερώνει ο κ. Κανάκης, ο οποίος προσθέτει πως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι απευθύνονται στους ΓτΚ είναι η θέρμανση, αφού δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο, ενώ σημειώνουν πως σε λίγο καιρό, πέρα από τα κοινόχρηστα τα οποία δεν θα μπορούν να πληρώνουν, δεν θα μπορούν να κάνουν το ίδιο ούτε με το ηλεκτρικό ρεύμα...

Τα πολυιατρεία των ΓτΚ μέχρι τώρα λειτουργούσαν ως χώροι παροχής πρώτων βοηθειών. Τώρα, όμως, έρχονται και μακροχρόνια ασθενείς, γεγονός που οδηγεί τους υπεύθυνους φορείς να μιλούν για επιπτώσεις ακόμα και στο προσδόκιμο ζωής, δεδομένου ότι αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα. Από την άλλη, οι ΓτΚ δεν λαμβάνουν για τα πολυιατρεία τους τη χρηματοδότηση που έχουν ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία τους. Όπως τονίζει ο κ. Κανάκης, το ελληνικό κράτος αδυνατεί να παραδεχτεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορεί το ίδιο να περιθάλψει «Μόλις τώρα αρχίζει να συζητείται το πρόβλημα-ταμπού της πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία», καταλήγει αιχμηρά ο κ. Κανάκης...

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΛΕΞΗΣ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ. ΑΛΕΞΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΟΥΝ.

Την ανάγκη να μην είναι το ζήτημα της ονομασίας αυτό που κρίνει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΜΔ τόνισε για μια ακόμη φορά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο σταθμό των Σκοπίων Κάναλ 5, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
"Είχαμε μιλήσει από την αρχή για την ανάγκη εξεύρεσης, στα πλαίσια του ΟΗΕ, κοινά αποδεκτής λύσης ως προς την ονομασία. Μιλήσαμε για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των γειτόνων...

μας στον αυτοπροσδιορισμό τους.
Θεωρούμε όμως ότι για να μπορέσει να υπάρξει μια νέα αρχή στη συνεργασία των δύο χωρών και να αρθούν εκατέρωθεν καχυποψίες, αυτό μπορεί να προχωρήσει με μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Δυστυχώς όμως βλέπουμε ότι η πρωτοβουλία Νίμιτς βαλτώνει.
Περνάνε τα χρόνια, δεν υπάρχει λύση και είναι κρίμα διότι υπάρχουν πολλοί τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία των δύο βαλκανικών χωρών, σε πολιτικό επίπεδο, σε πολιτιστικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο, σε εμπορικές σχέσεις.
Αυτό το αγκάθι δυστυχώς για πολλά χρόνια διατηρεί αυτές τις σχέσεις παγωμένες", είπε ο κ. Τσίπρας.
Σε ερώτηση σχετικά με το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και αν πιστεύει ότι ο λαός της ΠΓΔΜ είναι «Μακεδόνες», ο κ. Τσίπρας αναφέρει:
"Πιστεύουμε ότι είναι ένα σλαβικό φύλο το οποίο στο πέρασμα του χρόνου εγκαταστάθηκε στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που λέγεται Μακεδονία, συνεπώς έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του ονόματος αυτού στη βάση όμως μιας διαφοροποίησης που θα καθιστά διακριτούς τους Έλληνες Μακεδόνες από τους Σλάβους οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας"

ΣΤΙΣ 7 Π.Μ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ.

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού κόμματος βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα...
ανακοινώσει στις 7 το πρωί της Παρασκευής το όνομα της νέας αυτής κίνησης μέσω Διαδικτύου (Facebook, Twitter).

Η κίνηση θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι παραμάγαζο της ΝΔ είπε στο Βήμα ο κ. Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση θα ενταχθούν στελέχη της ΝΔ, ανένταχτοι αριστεροί και στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ .

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος συνομιλεί καθημερινά με μία ομάδα διαγραφέντων από τη ΝΔ και με κομματικά στελέχη που τάσσονται κατά του μνημονίου.

Ήδη, ο Γιάννης Μανώλης εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου, ενώ έτοιμοι εμφανίζονται να βοηθήσουν πολιτικά και αρκετοί συνδικαλιστές.

Ιδιαίτερη σημασία στο νέο αυτό εγχείρημα θα έχει και ο ρόλος του γνωστού μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα ο κ. Καμμένος βρίσκεται σε επικοινωνία.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.

Η πατρίδα μας υποφέρει από μία σύγχρονη ''χούντα'', με δημοκρατικό- κοινοβουλευτικό μανδύα, χωρίς τανκς και στρατοδικεία, χωρίς συλλήψεις κι εξορίες. Τότε ο εχθρός ήταν γνωστός, φανερός. Σήμερα είναι κρυφός, ύπουλος. Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία δεν εφαρμόζεται η Δημο-κρατία. Ακόμα και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν μετονομάσει την κυβέρνηση σε ''εξουσία''. Στην αρχαία Ελλάδα, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί τιμωρούνταν με δήμευση της περιουσίας τους. Σήμερα απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα κλοπιμαία. Ευτελισμένοι παπατζήδες, νεόπλουτοι επαγγελματίες και μη πολιτικοί, ξενόδουλοι- δουλοπρεπείς, ''πρόθυμοι'' κι εξαγοράσιμοι, σε αγαστή συνεργασία με τους κάθε λογής νταβατζήδες και βολεμένους ''συνεταίρους'' τους, κατάστρεψαν συστηματικά την πατρίδα μας, την τελευταία 20ετία. 'Ολοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους: Πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, δικαστές, καναλάρχες, μεγαλο''δημοσιογράφοι'', εξακολουθούν να παίζουν το χυδαίο και βρόμικο παιχνίδι τους και να καταστρέφουν την πατρίδα μας. Κανείς τους δεν πρόκειται να τιμωρηθεί, κανείς δεν θα πληρώσει. Η πολιτικο-κομματική ''χούντα'' αυτοπροστατεύεται, αυτοπαραγράφεται και απολαμβάνει τα κλοπιμαία, τις μίζες, τα προϊόντα ύποπτων συναλλαγών, χωρίς να φοβάται την (ελεγχόμενη) Δικαιοσύνη. Τα διεφθαρμένα κόμματα προεισπράττουν κρατικές χορηγίες γιά τα επόμενα 4-5 χρόνια ή αποδέχονται ''δώρα'' της κάθε Siemens κ.ά., χωρίς ποτέ να λογοδοτούν. Δημιουργούν θεατρινίστικες ''εξεταστικές επιστροπές'' στην Βουλή γιά να...ελέγξουν τους εαυτούς τους, αλλά κανείς τους δεν πήγε -ούτε θα πάει- στην φυλακή, όσα και να κλέψουν, όση καταστροφή και να προκαλέσουν. Η ασυλία, ατιμωρησία, παραγραφή αδικημάτων, αντισυνταγματικές πράξεις, ελεγχόμενη Δικαιοσύνη κ.ά. που χαραχτηρίζουν το σάπιο ελληνικό πολιτικό σύστημα, μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες υπάρχουν, όπου οι νόμοι φιάχνονται στα ''μέτρα'' των πολιτικών, από τους πολιτικούς.
Τ' αποτελέσματα της ληστρικής διαχρονικής επιδρομής της σύγχρονης και ύπουλης πολιτικο-κομματικής ''χούντας'' των άξεστων, διεφθαρμένων κι ευθυνόφοβων, που οδήγησε την πατρίδα μας στην καταστροφή, καλείται πάλι να πληρώσει ο υπερήφανος και πάντα υποτιμημένος βάναυσα, από τους ''εκπροσώπους'' του, ελληνικός λαός. H πολιτική- κομματική ''χούντα'', που δυναστεύει και κλέβει την Ελλάδα, ''διαγράφει'' βουλευτές, εκπρόσωπους του λαού, με διαφορετική άποψη. ''Κομματική πειθαρχία'', μόνο σε χούντες και υποανάπτυκτες χώρες υπάρχει. Βουλευτική ασυλία και παραγραφή, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα υπάρχουν. Θλιβερή και η στάση των ΜΜΕ: Τα τηλεοπτικά κανάλια ειδικά και οι εφημερίδες των νταβατζήδων-συνεργών της πολιτικο-κομματικής ''χούντας'', λειτουργούν ως ''εφιάλτες'' εις βάρος του λαού και προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν το σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ευτελίζοντας ακόμα και τι βασικές αρχές της δημοσιογραφίας- ενημέρωσης.
Η αποβλάκωση του ελληνικού λαού, σε συνδυασμό με την καταστροφή της παιδείας, ''εγγυούνται'' άσχημο μέλλον.
Kι εμείς οι 'Ελληνες στο εξωτερικό, αλληλέγγυοι στ' αδέλφια μας στην πατρίδα, οφείλουμε να βοηθήσουμε ώστε να πέσει αυτό το σάπιο πολιτικο-κομματικό-οικονομικό-μιντιακό κατεστημένο, που κατάστρεψε την πατρίδα μας, την Ελλάδα... Το πρόβλημα στην πατρίδα μας δεν ήταν οικονομικό. 'Ηταν και είναι πολιτικό, γιατί, όπως έλεγε και ο Ντε Γκολ ''οι πολιτικοί ενδιαφέρονται γιά την επανεκλογή τους, οι ηγέτες γιά τις επόμενες γενιές''... Και οι πολιτικοί στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχουν ηγέτες, σκότωσαν ακόμα και την ελπίδα της νέας γενιάς, του υπερήφανου έθνους μας, θέτοντας υπεράνω όλων το προσωπικό-πολιτικό τους συμφέρον και την παραμονή τους στην ''εξουσία''. Κατάντησαν την Ελλάδα νάχει εξουσιάζοντες και εξουσιαζόμενους, στο όνομα της... Δημοκρατίας.
Σημ.: Θα περίμενε κανείς ότι το ιντερνέτ και ειδικά οι ''μπλόγκερς'' στην Ελλάδα θα έκαναν ότι έγινε σε άλλες χώρες, όπου ο λαός καταπιεζόταν από τις διεφθαρμένες πολιτικές του δυνάμεις-''εξουσίες'' ή χούντες. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ευτελίστηκε ακόμα και η σωστή χρήση της μεγάλης πλειοψηφίας των ''μπλογκς'', που έγιναν πιόνια κι ''εντάχθηκαν'' σε (ή με τα) συμφέροντα ''εξουσιαζόντων''.
KALAMI.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 2500 ΧΡΟΝΩΝ ΜΠΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ EYROGROUP. ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΑΜΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Η Ελλάδα των 2500 χρόνων ιστορίας που μέσα από δυστυχίες, πολέμους στάθηκε στα πόδια της και δοξάστηκε από τους κατοίκους της πληρώνοντας με αίμα και δάκρυα την μακρόχρονη παρουσία της σαν εθνική οντότητα στον πλανήτη γή σήμερα ητήθηκε και μάλιστα χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα. Το σχέδιο που χρόνια τώρα είχε τεθεί σε εφαρμογή τελικά καρποφόρησε την 21η Φεβρουαρίου 2012 ημέρα που θα χαρακτηριστεί απο τους ιστορικούς ως η αρχή του τέλους για την χώρα και τούς κατοίκους που έδειξαν σε όλο των κόσμο πως πρέπει να ζει και πως επιβιώνει μέσα απο τις κακουχίες των χρόνων αλλά τότε δεν θα υπάρχει. Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκίνησε πριν 30 χρόνια το 1981 σήμερα ευωδόθηκε και σε 30 χρόνια απο σήμερα δεν θα υπάρχει Ελλάδα αλλά ούτε Έλληνες πολίτες. Το Πασοκ το 1981 κερδίζει τις εκλογές και το σχέδιο ξεκινά άφθονο χρήμα ρέει από παντού στην Ελλάδα η επαρχία αρχίζει και ερημώνει δίνονται κίνητρα και σε αυτούς που μένουν πίσω να μην δουλεύουν και να ζουν με επιδοτήσεις μια πλασματική ευμάρεια πλέον η Ελλάδα σταματάει να παράγει να είναι αυτάρκης να κάνει εξαγωγές και ζεί με δανεικά και επιδοτήσεις. Πρώτος στόχος τεμπελοποίση των Ελλήνων επιτυγχάνεται. Το 1990 έρχεται η Νέα Δημοκρατία και ανοίγει τα σύνορα για να εισρεύσουν η ορδές των λαθρομεταναστών αρχικά απο Αλβανία και στην συνέχεια οπώς έχουμε δει από οποιοδήποτε κατατρεγμένο αυτού του κόσμου φθηνά εργατικά χέρια όχι όμως για τους Έλληνες όπως αρχικά μας άφησαν να νομίσουμε. Το 1998 με αρχηγό πλέον τον εκλεκτό αρχίζουν οι διεργασίες για την ένταξη μας στο ευρώ ξεπουλιέται σε εξευτελιστηκές τιμές ο χρυσός της Ελλάδας με αντάλαγμα την είσοδο μας στην ζώνη του ευρώ. Δάνεια σε ευρώ ρέουν ασταμάτητα για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων εντώ μεταξύ έρχεται η ώρα της Νέας Δημοκρατίας και πάλι που πραγματοποιεί τους ολυμπιακούς Αγώνες που καταλήγουν σε φιάσκο αφου δεν έρχονται να τους παρακολουθήσουν ούτε η συγγενείς των αθλητών. Τα δάνεια συνεχίζουν να καταφθάνουν ασταμάτητα χρεώνεται διαρκώς το Ελληνικό κράτος αλλά αυτο δεν φθάνει πρέπει να χρεωθεί και ο Ελληνικός λαός με διακοποδάνεια,εορτοδάνεια, στεγαστικά κτλ. Κανείς δεν πρέπει να έχει την δυνατότητα να σηκώσει κεφάλι. Στο ενδιάμεσο με το χρηματηστήριο έχουν γδάρει τα ασφαλιστικά ταμεία που απο εύρωστα έγιναν ζητιάνοι. Έρχεται το 2009 ξανά το νέο Πασοκ να ολοκληρώσει το έργο βρίσκει πλέον το κράτος να χρωστάει, τους πολίτες να χρωστούν, τα ασφαλιστικά ταμεία να μην έχουν ούτε ευρώ το σχέδιο έχει ολοκληρωθεί πέφτει το σύνθημα στις αγορές τέλος τα δανεικά στην Ελλάδα. Και ένα ωραίο πρωινό από το ακριτικό καστελόριζο παραδίδεται το ελλήνικο κράτος στους κατακτητές. Η Ελλάδα φτωχοποιείται επίτηδες τα εγχώρια παπαγαλάκια τρομοκρατούν τον κόσμο και όποιος δεν καταλαβαίνει απο λόγια και αντιστέκεται τρώει ξύλο και χημικά στους δρόμους ανεξαρτήτος ηλικίας. Κρατική τρομοκρατία η Παγκοσμιοποιημένη τρομοκρατία αφού όποιος προλαβαίνει δέρνει είτε είναι γερμανός Αστυνομικός,είτε Αυστριακός,είτε Αμερικάνος. Ακόμα και τα κόμματα της αριστεράς δεν θέλουν να κυβερνήσουν. Η Ελλάδα πλέον Επωλήθη. Στα επόμενα 20-30 χρόνια θα ανάγκασουν τους ιθαγενείς να φύγουν απο την Ελλάδα γιατί δεν θα αντέξει την πείνα και την πτώση του βιοτικού επιπέδου. Στην Ελλάδα θα μείνουν 2-3 εκατομύρια συνταξιούχων που δεν θα μπορούν να κάνουν αλλιώς αυτοί που θα φύγουν θα ξεπουλήσουν τα πάντα πίσω τους και πλέον το πεδίο θα είναι ελεύθερο για να Γιουγκοσλαβοποιηθεί η Ελλάδα χωρίς πόλεμο. Θα γίνουν Τέσσερις- πέντε Οικονομικές ζώνες όπου εκεί θα κάνουν κουμάντο οι κυβερνήσεις των επενδυτών οι λαθρομετανάστες που έχουν εισρεύσει όλα αυτα τα χρόνια και θα συνεχίσουν να έρχονται χωρίς να μπορούν να φύγουν έτσι δεν εχουν ψηφίσει οτι παραμένουν στην χώρα υποδοχής θα μοιραστούν στις οικονομικές ζώνες και θα χρησιμοποιούνται ως φθηνά εργατικά χέρια με μισθούς κίνας. Πλέον κεντρική κυβέρνηση δεν υπάρχει ανάγκη να υφίσταται και η κάθε οικονομική ζώνη θα γίνει ξεχωριστό κρατίδιο με δική του ονομασία και έτσι πλέον θα εξορυχθεί και ο τεράστιος πλούτος που κρύβει το υπέδαφος του τόπου αυτού. Ακόμα είνα στο χέρι μας να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.
KOSTAS BENOS

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

“Μαθαίνω τις σκέψεις μου από τον δικό τους φόβο”
Κινέζικη παροιμία

Είναι πια φανερό ότι πλέον δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της πραγματικότητας της ζωής και της virtual πραγματικότητας της υπό κατάρρευση μεταπολίτευσης και των σαπρόφυτων και καρκινωμάτων που τρέφει.

Γράφει σήμερα το Παρόν ότι δήθεν σκέπτομαι να μην προχωρήσω στην ίδρυση του κινήματος πολιτών λόγω έλλειψης υποψηφίων και «χρηματοδοτικών πόρων».

Γράφω και σκίζω εδώ και 5 ώρες αυτή την ανάρτηση προσπαθώντας να μην βγάλω θυμό και αγανάκτηση, αδικήσω ανθρώπους που δεν φταίνε και τελικά χάσω το δίκιο μου.

Πόσο έκτος πραγματικότητας είναι ακόμα οι συντηρούμενες από τους ισολογισμούς και τις κρατικές συνδρομές εφημερίδες που μαζί με ενδιαφέροντα άρθρα και έρευνες δημοσιογράφων αναγκάζονται να κινούν τις διαρροές και τις διάρροιες των κομματικών οχετών της μεταπολίτευσης που παράγονται όχι από εκλεγμένους αλλά από πρώην σφουγγοκωλάριους και γελωτοποιούς διαπλεκόμενων και σημερινούς αγκιτάτορες?

Οικογένειες Ελλήνων πεινούν και πονούν γιατί κάποιοι επίορκοι αποφάσισαν να γίνουν εκτελεστές των οικονομικών δολοφόνων και παγκοσμιοποιητών της νέας τάξης πραγμάτων.

Νέα παιδιά ξεριζώνονται και φεύγουν μετανάστες από τον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα για να δουλέψουν και όχι να εργαστούν στους εκπολιτισμένους από την Ελλάδα.

Επί χρόνια εντίμως εργαζόμενοι γέροντες αντί να απολαμβάνουν την ασφάλεια του προϊόντος του μόχθου τους βλέπουν τραπεζίτες τοκογλύφους που κατέλαβαν πια και τις εφορίες να δημεύουν παράνομα τον κόπο τους.

Περιφανούς Έλληνες να βλέπουν τον σύγχρονο Μέγκελε –Σόιμπλε να περιφρονεί ,να κοροϊδεύει , να προσβάλλει την Πατρίδα μας το Έθνος και τον λαό μας.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ SIEMENS.

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ



ΟΧΙ


ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΣΥΣΗΣ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΑΣ.

ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ , ΑΓΡΟΤΕΣ , ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΗΤΕΡΕΣ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ

ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΤΕΨΕΤΕ.

ΜΕΣΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΒΙΟΛΙΑ ΛΑΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΖΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ TWITTER

ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΩΛΗΤΑΙ

ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.........

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ. ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Μαρτίου στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Εκκλησία κλπ με μείωση ήδη κατακρεουργημένων αποδοχών τους κατά 10%!

Πάλι "πλάτη" βάζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και παρά τις συνεχείς διαψεύσεις της πολιτικής ηγεσίας (δεχόμαστε ότι έγινε ειλικρινή προσπάθεια να μην υπάρξει τέτοια εξέλιξη, αλλά στην πολιτική το αποτέλεσμα μετράει...) και άμεσα θα χάσει το 10% των εισοδημάτων του ως συνέπεια της εφαρμογής του ειδικού μισθολογίου, τρεις μήνες ενωρίτερα απ'ότι επρόκειτο, όχι να εφαρμοστεί, αλλά να επανεξεταστεί το θέμα του εδικού μισθολογίου λόγω της επιτακτικής και εκβιαστικής απαίτησης της τρόϊκα.

Σημειώνεται ότι στο μνημόνιο προβλεπόταν αρχικά να εγκριθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούνιο του 2012 και να ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2012, αν και εφ'όσον υπήρχε ανάγκη.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η νομοθετική ρύθμιση έρχεται άμεσα στη Βουλή (μπορεί και σε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής το ερχόμενο σαββατοκύριακο) και θα ισχύσει από 1ης Μαρτίου.

Από την ταχύτερη εφαρμογή του μέτρου το υπουργείο Οικονομικών θα εξοικονομήσει 95-100 εκατ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την συγκέντρωση του ποσού των 325 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για να καλυφτεί η «τρύπα» στον προϋπολογισμό ώστε να εγκριθεί από το Eurogroup το ελληνικό πρόγραμμα. Η απόφαση αφορά 285.000 συνολικά ένστολους, κληρικούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου, καθηγητές πανεπιστημίων και διπλωμάτες. Βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι κληρικοί.

Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και η Εκκλησία δεν αποτελούν τον κύριο στόχο αποδόμησής τους;

Σύμφωνα με στοιχεία οι μισθοί αυτών των δημοσίων υπαλλήλων αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/3 του ετήσιου μισθολογικού κόστους του Δημοσίου (περίπου 6 δις ευρώ το χρόνο) και επομένως η περικοπή τους αποδίδει σημαντική εξοικονόμηση στις δαπάνες του κράτους, αλλά θα εξαθλιώσει περισσότερο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που παίζουν ακόμα και την ζωή τους κορώνα γράμματα για το καθήκον, στα πλοία του ΠΝ, στον ουρανό του Αιγαίου, στα νησιά του Αιγαίου και την παραμεθόριο, στους δρόμους των πόλεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από αυτές τις περικοπές το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να περικόψει άλλα 300 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες του προκαλώντας ερωτηματικά για το τι τελικά θα μείνει όρθιο στον τομέα της Άμυνας με το προσωπικό κακοπληρωμένο, το εξοπλιστικό πρόγραμμα στον «γύψο» από το 2005 και τις λειτουργικές δαπάνες να έχουν μειωθεί σε τέτοιο σημείο που να απορεί κανείς για το τί μπορεί να λειτουργήσει μετά από αυτή την «σφαγή».