Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

ΔΙΑΡΟΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 6 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.

Tα συμπεράσματα

τηλεφωνικής δημοσκόπησης που έγινε απόμεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων σε σταθμισμένο και ικανό για συμπεράσματα δείγμα πολιτών. Τα συμπεράσματα λοιπόν όπως εστάλησαν και στα κόμματα: Το άθροισμα των δύο κομμάτων του δικομματισμού παραμένει αρκετά χαμηλό γύρω στο 40% και -το σημαντικότερο- δεν έχει δημιουργηθεί ρεύμα ανάκαμψης, ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ.

. Η Ν.Δ. βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση, με ποσοστά γύρω στο 25-26%. Τις τελευταίες μέρες έχει πετύχει μια κάποια αύξηση της συσπείρωσής της.

. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει «κολλήσει» σε ποσοστά γύρω στο 15-16%. Το σημαντικότερο, δεν φαίνεται να μπορεί να δημιουργήσει κάποιο ρεύμα ανάκαμψης ή αύξησης της συσπείρωσής του.

. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της τρίτης θέσης. Τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει μια διαρκή ανοδική τάση και κυμαίνεται σε ποσοστά γύρω στο 13-14%. Όλα δείχνουν, πως η στοχοποίηση από κάποια μέσα, κυρίως του Τσίπρα, όχι μόνο δεν ξεφουσκώνουν αλλά αντίθετα του δίνουν ώθηση!

. Το ΚΚΕ εμφανίζεται με διψήφια νούμερα, γύρω στο 11%.

. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες κάποια κάμψη, αλλά παραμένουν ψηλά, γύρω στο 8-9%. Θα εξαρτηθούν πολλά απ' το αν θα αντέξουν το σκληρό πρεσάρισμα της Ν.Δ. τις επόμενες μέρες αλλά και τις γκάφες (Λιάτσος, αφισορύπανση κλπ).

. Η ΔΗΜΑΡ κινείται γύρω στο 7%. Δέχεται και αυτό το κόμμα την πίεση του ΠΑΣΟΚ.

. Η Χρυσή Αυγή όλα δείχνουν πως θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με ποσοστά κυμαινόμενα πέριξ του 5%

. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι βρίσκονται λίγο πάνω απ' το 3%, που τους εξασφαλίζει την είσοδο στην επόμενη Βουλή.

. Εκεί γύρω (αλλά κάτω) από το 3% κινείται ο ΛΑΟΣ.

. Η ΔΗΣΥ της Ντ. Μπακογιάννη βρίσκεται γύρω στο 2.5% και θα παλέψει σκληρά για να μπει στη Βουλή.

. Η Δράση του Στ. Μάνου κινείται στο 1.5-2%.

. Γύρω στο 1.5% βρίσκεται η Κοινωνική Συμφωνία.

. Στο ίδιο ποσοστό (1.5%) κινείται και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου