Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.. Merkel UNSERE Erpressung. WE WILL bestrafen.

«Έχετε προθεσμία τριών ημερών να βρείτε λύσεις στο πολιτικό σας πρόβλημα και να εμφανισθείτε με κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει ανεμπόδιστα τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη».

Ήδη το τελεσίγραφο αυτό έχει μεταβιβαστεί και προς την πλευρά της ΝΔ και του Προέδρου της Δημοκρατίας και παίζει σημαντικό ρόλο αυτή τη στιγμή στις αποφάσεις Παπανδρέου- Σαμαρά.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι έγινε μεγάλη σύσκεψη στη Λεωφόρο Συγγρού στελεχών της ΝΔ με τον κ. Σαμαρά, με κλειστές τις πόρτες για να μην υπάρξουν διαρροές, διαμορφώνοντας τη στἀση της με βασική όμως προϋπόθεση την άμεση παραίτηση Παπανδρέου.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει έρθει προσωπικά ο ίδιος σε επαφή με δύο κορυφαίους Έλληνες. ο ένας είναι πολιτικό πρόσωπο μεγάλης εμβέλειας που δεν ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο άλλος είναι οικονομικός παράγοντας παγκόσμιου βεληνεκούς για να έχει τη συγκατάθεση του ενός εκ των δύο να αναλάβει την πρωθυπουργία ακόμη και σήμερα, μετά την αναμενόμενη παραίτηση Παπανδρέου.

Το μόνο αγκάθι αυτή την στιγμή στην όλη προσπάθεια είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη το «ναι» από πλευράς Σαμαρά, καθώς και τα νέα πρόσωπα από όλο το πολικό φάσμα ου θα επανδρώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΕΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Εκλογές άμεσα ζήτησε με νεότερη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα του Σαββάτου. Κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι προσπάθεί να δεσμεύσει τους πάντες και ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ευτέλισε το Κοινοβούλιο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός αύριο στις 11 το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίστηκε έχοντας στο πλάι του τους αντιπροέδρους του κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα, είναι η ακόλουθη:

«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης.
Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».
Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…
Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο.
Με την πρότασή μας αποκαθιστούσαμε την ηρεμία και διεθνώς και εσωτερικά. Η πρότασή μας χαιρετίστηκε απ’ όλους – και ιδιαίτερα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα στην Ελλάδα - ως θετική συμβολή.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου την χαρακτήρισε «πολύ θετική», αλλά λίγο αργότερα στο Βουλή την απέρριψε ως… «καταστροφική»! Την απέρριψε συνολικά και απροσχημάτιστα.
Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του.
Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Δηλαδή κάθε φορά που εμείς πάμε να ανοίξουμε το δρόμο, η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου εφευρίσκει νέα εμπόδια και τον κλείνει.
Ζητούν τώρα να ψηφίσουμε μαζί με το «κούρεμα» και νέα μέτρα, που ακόμα δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι και πάντως δεν τα ξέρουμε εμείς. Δηλαδή θέλουν «λευκή επιταγή». Λευκή επιταγή δεν μπορεί κανένας να δώσει…
Και το ξεκαθαρίζω για μιαν ακόμα φορά: την ίδια οικονομική πολιτική που μας έφερε ως το σημερινό αδιέξοδο της ύφεσης, της μαζικής ανεργίας και της πλήρους αποτυχίας σε όλους τους στόχους, δεν την ψηφίζουμε.
Κάποιοι θέλουν, οπωσδήποτε να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα. Εμείς προσπαθούμε να της λύσουμε τα χέρια…
Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό.
Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.
Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.
Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…
Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του για να… παραιτηθεί!
Και τελικώς δεν παραιτήθηκε. Ακόμα τουλάχιστον…
--Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του, για να την αλλάξει με άλλη. Που τελικώς θα καταλήξει να είναι ίδια, όπως φαίνεται...
-- Χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή κυβέρνηση, κάνοντας προγραμματικές εξαγγελίες για την επόμενη, που όμως ακόμα… δεν υπάρχει!
Και από αυτά που εξήγγειλε, δεν ετοιμάζει κυβέρνηση δύο ή τριών ή πέντε μηνών. Αυτά είναι εξαγγελίες τετραετίας…
Και πάντως, όλα αυτά δεν τιμούν την πολιτική ζωή του τόπου.

Χθες στη Βουλή, ζήτησε από τα νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα και να δουλέψουν. Δεν μας είπε πού θα δουλέψουν; Με την πολιτική του έχει καταδικάσει τη χώρα σε γενικευμένη ανεργία, σε απογοήτευση, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη…
Ζήτησε να τα «βρούμε» και να δημιουργήσουμε μακρόβια κυβέρνηση αρκετών μηνών. Να τα βρούμε πού; Και να τα βρούμε πώς; Μια τέτοια κυβέρνηση απαιτεί συμφωνία εφ’ όλης της ύλης.
Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει - εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. – να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:
-Το όνομα των Σκοπίων
-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
-Τις αποκρατικοποιήσεις
-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.
-Τα κοινοτικά κονδύλια
-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις
-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;
Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.
Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…

Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του.
Όμως ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό.
Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σταθεί και να επιτύχει, αν δεν έχει την έγκριση και τη στήριξη του λαού.
Γι’ αυτό και επιμένουμε σε άμεσες εκλογές.
Ήλθε και μας είπε χθες, ότι είναι τάχα «επικίνδυνες» οι άμεσες εκλογές κι ότι δεν υπάρχει χρόνος…
Όμως υπήρχε χρόνος για να κάνει δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, με ένα κρίσιμο ερώτημα που θα τίναζε τα πάντα στον αέρα: την ίδια την παραμονή της χώρας στο ευρώ…
Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, για τον κ. Παπανδρέου, να γίνουν εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή λύση ομαλότητας!
Κατά αυτόν, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο τυχοδιωκτικά, εκτός από ένα: εκλογές.
Εμείς ζητάμε πλέον μόνο ένα πράγμα. Στροφή στην ομαλότητα: Εκλογές!
Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της, και να οδηγηθούμε όσο πιο γρήγορα έξω απ’ αυτόν τον εφιάλτη».

ΓΑΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΟΛΟΥΣ. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Μπαίνοντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην ομιλία του ξεκίνησε λέγοντας πως έδωσε μάχη για να στηρίξει τη χώρα και να μην την αφήσει να χρεοκοπήσεικ με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του λαού.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για πολλά λάθη από πολλές κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως διπλασίασε το χρέος. Μάλιστα, είπε ότι δύο χρόνια πρωθυπουργίας του, μαζεύει όλα τα σπασμένα όλων αυτών των προηγούμενων ετών.

Για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δήλωσε πως είναι μια τεράστια συμφωνία που διασφαλίζει το οικονομικό μέλλον της χώρας και πως μειώθηκε το χρέος έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να μην πληρώνουμε τόσους τόκους. Μάλιστα, σημείωσε πως με αυτή την απόφαση διασφαλίζονται οι καταθέτες στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση για μείωση μισθών έως 50% και μείωση συντάξεων.

Όπως είπε το ύψιστο καθήκον όλων είναι η επικύρωση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες και δήλωσε πως χαιρετίζει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει τη σύμβαση αυτή.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως πρέπει να μπουν κανόνες κόντρα στην ανομία και τους παράγονες, ενώ έκανε λόγο για σταυρό που σήκωσαν οι βουλευτές και όλη η κυβέρνηση για τα χρέη και την αναξιοπιστία της χώρας.

Για το δημοψήφισμα δήλωσε ότι είναι γνήσια δημοκρατική επιλογή και εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι έλληνες θα έλεγαν ναι σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, υπερασπιζόμενος την απόφασή του. Όπως είπε όλη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό για το δημοψήφισμα, κάτι που όπως σημείωσε θα ήταν λαϊκή ετυμηγορία.Κάποιοι φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έχαναν το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα δημοψήφισμα θα έστελνε σαφές μήνυμα στις αγορές ότι υπάρχει και η Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μέχρι τώρα στην πορεία του έχει ακούσει πολύ σκληρές κριτικές για παρεμβάσεις του στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα τόσο στην αντιπολίτευση αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησής του, αλλά είπε ότι θα κάνει και πάλι ένα βήμα μπροστά και θα σπάσει ταμπού για το καλό του τόπου.

Για τις εκλογές, δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν για λόγους συμφέροντος γιατί τότε θα ήταν στον αέρα τόσο η έκτη δόση όσο και η νέα δανειακή σύμβαση και σημείωσε με νόημα πως η προσφυγή στις κάλπες ισοδυναμεί με καταστροφή. Στον αέρα θα ήταν επίσης ο προϋπολογισμός του 2012 ώστε να λειτουργήσει η χώρα και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Σαμαράς γνωρίζει εάν δεν γίνουν όλα αυτά, τότε δεν θα κερδίσει η Ελλάδα τους τόκους συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δήλωσε ότι όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και όλα πάρουν το δρόμο τους με όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με τις Βρυξέλες, τότε μπορούν να γίνουν εκλογές και ζήτησε να στηριχτεί διακομματικά η συμφωνία για το χρέος. Μάλιστα, είπε πως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για μία ευρύτερη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τώρα είναι ώρα για συνεργασία και έκανε τέτοιες προσπάθειες και επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν δεν απενεκλεγεί, λέγοντας με τις πράξεις του θέλει να συμβολίσει πως ο καθένας μπορεί να συμβάλει για το κοινό καλό. Παιχνίδια δεν παίζω σημείωσε ο πρωθυπουργός και καταχειροκροτήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και είπε πως κληρονόμησε από τον πατέρα του το όνομά του μόνο.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, ενώ ξεκαθάρισε πως θα συζητήσει με τα κόμματα ακόμα και για τον επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Τις τελευταίες ώρες ο κ. Παπανδρέου παίζει τα ρέστα του πουλώντας “ελεγχόμενη τρέλα”... και ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει με ύφος “αντάρτη” ότι θα "υποκύψει" από ανάγκη στον εκβιασμό των νταβατζήδων της Ευρώπης! Ο σαματάς όλος με το στημένο “λεκτικά” δημοψήφισμα και όλα τα άλλα που παρακολουθούμε έχει να κάνει με το ότι επειδή στην νέα σύμβαση εκχωρείτε Εθνική κυριαρχία θα πρέπει να την ψηφίσουν ...180 βουλευτές!

Έτσι στην βουλή παίζεται ένα θέατρο από τον δικομματισμό για να μας αποκοιμίσει μια και την 28η Οκτωβρίου με τις αυθόρμητες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δείξαμε ότι πάμε να ξυπνήσουμε από την μακαριότητα και το “λήθαργο” που μας είχαν ρίξει τα τελευταία χρόνια!

Δυστυχώς φίλες/οι το παιχνίδι είναι καλά στημένο και λυπάμαι που η Αριστερά συνεχίζει να παραμένει “μικρή” δείχνοντας ότι οι ηγέτες της θέλουν να συνεχίζουν να είναι απλά μια μικρή “βαλβίδα” εκτόνωσης της σαστιμάρας και της δυσαρέσκειας του πολύπαθου και πολλές φορές ξεγελασμένου λαού μας!

Κ. Παπαρήγα κ. Τσίπρα και οι λοιποί μήπως ήρθε η ώρα (στις επερχόμενες εκλογές) να ξεπεράσετε τις αγκυλώσεις και τις αντιθέσεις σας και ενωμένοι να δώσετε σε όλους μας την δυνατότητα να πορευτούμε σε ένα άλλο δρόμο;

Μήπως ήρθε η ώρα με τις πράξεις σας να υποστηρίξετε και τα όμορφα λόγια σας;
Αν και τούτη την δύσκολη ώρα δεν το κάνετε δηλ. να ενώσετε την κομματιασμένη Αριστερά αυτό σημαίνει ότι έχουν δίκιο αυτοί που εδώ και χρόνια σας κατηγορούν ότι είναι επιλογή σας να είστε απλές "ορτινάτζες" και "δεκανίκια" του δικομματικού πολιτικού συστήματος!!!

Υποσημείωση
Διαχωρίζω και συγχαίρω (από όλο αυτό τον συρφετό) τον κ. Πάνο Καμμένο (βουλευτή της Ν.Δ) ο οποίος πέρα από τις καταγγελίες εδώ και καιρό για τις δολιότητες της οικογένειας Παπανδρέου βγήκε και δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν θα ακολουθήσει καμία κομματική πειθαρχία και θα πει όχι στη νέα υποτελειακή σύμβαση!

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καλώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει αποτύχει.
Ομιλία A. Σαμαρά

«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει... Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε», σημείωσε, υποστηρίζοντας πως «λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του».

Σημείωσε συγκεκριμένα, πως μετά τη σημερινή δήλωσή του για τη νέα δανειακή σύμβαση «ο κ. Παπανδρέου φάνηκε πρόθυμος να το αποσύρει το δημοψήφισμα, με τον εξής απίστευτο ισχυρισμό: Ότι όλα αυτά τα έκανε, λέει, για να εξασφαλίσει τη συμφωνία Σαμαρά. Ισχυρίστηκε, στις Κάννες, ότι "αν υπήρχε συναίνεση δεν θα είχαμε ανάγκη το δημοψήφισμα". Και προφανώς τώρα που υπάρχει δήθεν "συναίνεση" - τόσα κατάλαβε - απέσυρε το δημοψήφισμα ... Αναρωτιέμαι: ο κ. Παπανδρέου κόντεψε να διαλύσει την Ελλάδα, και την Ευρώπη, το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , τα διεθνή χρηματιστήρια και το ίδιο το κόμμα του, για να εξασφαλίσει τι; Για να εκβιάσει εμένα και τον ελληνικό λαό; Ή για να εξασφαλίσει αυτό που εγώ, από πολλές μέρες, είχα δηλώσει πως αποδέχομαι ως "αναπόφευκτο"; Από την 27ης Οκτωβρίου, την ημέρα που ανακοινώθηκε το "κούρεμα" είχα πει τότε, ότι εκεί που έφερε τα πράγματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, που κανένας δεν το ήθελε ως πριν λίγο, ήταν πια αναπόφευκτο».

Είχα πει ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι η δανειακή σύμβαση από τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πως οι αντιρρήσεις της ΝΔ με το μίγμα πολιτικής παραμένουν ακέραιες.

Τόνισε ακόμη πως για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό.

Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με σκοπό να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή και στη συνέχεια να γίνουν εκλογές, σημείωσε πως δεν δέχθηκε και δεν ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η πρόταση του προς τον κ. Παπανδρέου ήταν να αποσυρθεί, να σχηματιστεί μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση με πρόσωπα κοινής αποδοχής και μέσα σε έξι εβδομάδες και αφού έχουν εξασφαλιστεί συνθήκες ομαλότητας και παραμεριστούν οι δύο παραλυτικές, όπως είπε, αβεβαιότητες, η ψήφιση της δανειακής σύμβασης, ώστε να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση και η απόσυρση της πρότασης για δημοψήφισμα, να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε πως η ΝΔ αποχωρεί από τη συζήτηση στη Βουλή επί της παροχής ψήφου εμπιστοσυνης στην κυβέρνηση.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΨΗΦΙΖΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

"Παγώνει" η έκτη δόση προς την Ελλάδα, μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της G-20, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Νωρίτερα, το Reuters επικαλούμενο πηγές μετέδωσε ότι το ΔΝΤ χρειάζεται διασφαλίσεις ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα προτού προχωρήσει σε περαιτέρω βοήθεια.

Την ίδια στιγμή το CNBC επικαλούμενο πηγή του ΔΝΤ ανέφερε "το Ταμείο δεν θα θελήσει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα και να αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι". Επικαλούμενο μάλιστα πηγή της ΕΕ σημειώνει: "όσο νωρίτερα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, τόσο νωρίτερα θα καταβληθεί η έκτη δόση. Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν θα πρόκειται να καταβληθεί".

Παράλληλα, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε δηλώσει στο Dow Jones Newswires πως η Ελλάδα πρέπει να αποσαφηνίσει τη θέση της για τη συμφωνία της συνόδου κορυφής καθώς σε διαφορετική περίπτωση η έκτη δόση δεν θα εκταμιευθεί.

“Δεν έχω λόγια να περιγράψω πως αισθάνομαι για την Ελλάδα,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

“Η αβεβαιότητα είναι αυτό ακριβώς που δεν χρειαζόμαστε τώρα,” τόνισε προσθέτοντας πως η κατάσταση στη χώρα απειλεί τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

“Εάν η Ελλάδα πήγαινε σε πόλεμο θα υπήρχε εθνική ενότητα. Λοιπόν, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Η κρίση είναι τόσο κακή. Και είναι ώρα οι Έλληνες να βάλουν στην άκρη την κομματική πολιτική και να επιδείξουν εθνική ενότητα.

Ο αξιωματούχος στη συνέχεια σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει σαφής, όχι μόνο για το δημοψήφισμα, αλλά και για την προθυμία να δεχθεί το πακέτο όπως συμφωνήθηκε. Διαφορετικά η επόμενη δόση για την Αθήνα δεν θα καταβληθεί,” τόνισε ο αξιωματούχος.

“Η Ελλάδα ως χώρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέλει ώστε να καταβάλλει τις απαραίτητες προσπάθειες.

“Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να επωμιστούν τις συνέπειες.”

Την ίδια στιγμή υψηλόβαθμα στελέχη της G-20 και του ΔΝΤ τόνιζαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό έντονη πίεση να διεξάγει το δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση το συντομότερο δυνατόν, με τις πιθανές ημερομηνίες να είναι η 4η και η 11η Δεκεμβρίου.

"Οι αρχικές σκέψεις το δημοψήφισμα να διεξαχθεί τον Ιανουάριο είναι έξω από κάθε συζήτηση", δήλωσε στο Dow Jones Newswires αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με το πότε θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα δήλωσε πως θα επισπευστεί και θα πραγματοποιηθεί πριν την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης. Επίσης, πρόσθεσε πως το ερώτημα που θα τεθεί θα αφορά τη γενική αρχή της σύμβασης και όχι την ολοκληρωμένη μορφή του.

Και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας μιλώντας στο Reuters το βράδυ διέψευσε δημοσιεύματα ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ και δήλωσε ότι θα αφορά τη δανειακή σύμβαση.

Διαθέσιμα μέχρι το Δεκέμβριο

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει αρκετά μετρητά για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες μέχρι το Δεκέμβριο. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος σύμφωνα με το Dow Jones Newswires επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε άμεση ανάγκη για την καταβολή της 6ης δόσης τώρα και δεν θα τη χρειαστεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο ίδιος σημείωσε πως όλο το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα θα αποτελέσει σίγουρα σημείο συζήτησης μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο Ελληνας αξιωματούχος από την πλευρά του εξήγησε πως τα έσοδα ενισχύθηκαν από τους νέους φόρους που πρόσφατα εισήγαγε η κυβέρνηση, όπως η ειδική εισφορά και το τέλος στα ακίνητα.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να στραφεί στα ανενεργά κεφάλαια που έχουν μπει στην άκρη σε ένα ειδικό όχημα για την στήριξη των τραπεζών και τα οποία δεν χρησιμοποιούνται προς το παρόν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Αλλά ακόμα και με την αύξηση των εσόδων, ο αξιωματούχος προειδοποιεί ότι η ταμειακή θέση της κυβέρνηση παραμένει σφιχτή. "Για να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά θα πρέπει να έχουμε τα χρήματα αυτό τον μήνα", δήλωσε.