Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΕΙΠΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΝ; 153 ΚΑΡΑΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 240.000 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.

Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να παραμένει στην εξουσία και να κυβερνά επί ερειπίων έχει οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερη καταστροφή και από αυτήν την δημοσιονομική.

Στην Ευρώπη έχει ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, που είναι οικονομικός, και στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, με άγριες συγκρούσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτε, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως το ευρώ θα χαθεί και η Ευρώπη θα διαλυθεί αν δεν σωθεί τώρα η Ελλάδα και στη χώρα μας έπεφτε ο πρώτος νεκρός, στο κοινοβούλιο ξεσπούσε καυγάς επειδή ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «ομερτά» (νόμος της σιωπής).

Οι εικόνες που έστειλε χθες η εθνική αντιπροσωπεία σε έναν καθημαγμένο λαό αποκαλύπτουν την απόλυτη διάλυση που επικρατεί στη χώρα.

Ομερτά ο κ. Τσίπρας; Τζάμπα μάγκες, ο κ. Βενιζέλος. Ο τελευταίος, χρειάστηκε να κατηγορηθεί ευθέως για «μυστικές συνεννοήσεις» με την τρόικα, για να δημοσιοποιήσει την επιστολή με την οποία η κυβέρνηση ανέλαβε δεσμεύσεις έναντι του ΔΝΤ.

Ο υπουργός των Οικονομικών κατέθεσε την επιστολή καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας – που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν μπει στον κόπο να ζητήσουν να δουν την επιστολή – ενώ το χειροκρότημα αξίζει στον Τσίπρα που πέτυχε την δημοσιοποίησή της.

Ο παραλογισμός που επικρατεί είναι τόσο μεγάλος, που ο κ. Βενιζέλος είπε πως σκόπευε να δώσει την επιστολή κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης εκ μέρους του κ. Τσίπρα.

Θεώρησε δηλαδή πως το αν θα δημοσιοποιήσει ή όχι μια τέτοια επιστολή, εξαρτάται από το αν θα κατατεθεί σχετική ερώτηση στο κοινοβούλιο!

Και βέβαια, επετέθη ξανά κατά των πάντων – ακόμη και των «προχειρολογούντων» δημοσιογράφων – παραδέχθηκε ότι υποτασσόμαστε «σ’ αυτήν την μοίρα» επειδή δεν έγιναν εγκαίρως τα δέοντα, αλλά για την ταμπακιέρα και πάλι δεν είπε τίποτε, ενώ για άλλη μια φορά κινδυνολόγησε αγρίως.

Δεν εξήγησε, όμως, ποια σχέση μπορεί να έχει το χρέος της χώρας με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου.

Πολύ περισσότερο που οι δανειστές δεν θα τολμούσαν να προχωρήσουν σε ακραίες ενέργειες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ευρώ.

Επομένως, η σύνδεση του συγκεκριμένου πολυνομοσχεδίου και του περίφημου άρθρου 17 ουδεμία σχέση έχει – και δεν θα μπορούσε να έχει – με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων.

Αν αυτό συνδέθηκε, έγινε για καθαρά εκβιαστικούς λόγους και επειδή η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να φέρει μία επένδυση, να προχωρήσει σε μια αποκρατικοποίηση, να φέρει και το παραμικρό έσοδο στη χώρα.

Έτσι, για μία δόση δανείου, η κυβέρνηση, αφού επί μήνες ολόκληρους μετά την 21η Ιουλίου αδράνησε, κατόρθωσε να φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου.

Ο δε κ. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να υποτιμήσει την απόφαση της Λούκας Κατσέλη να μην ψηφίσει το άρθρο 37, είπε από το βήμα της Βουλής πως αυτό δεν είναι το σημαντικότερο του νομοσχεδίου, καθώς υπάρχουν άλλα, σοβαρότερα και, προφανώς… χειρότερα!

Η δεύτερη ογκώδης διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου, όμως, μαρτυρά πως υπάρχει πλέον πλήρης δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (με τον ανόρεχτο και αυτοκριτικό τρόπο που προσφέρεται) και της λαϊκής βούλησης.

Χθες, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν επίσημα, από το βήμα της Βουλής, ότι δίνουν την ψήφο τους επειδή οι αρμόδιοι (πρωθυπουργός και υπουργός των Οικονομικών) τους ξεκαθάρισαν πως αν δεν ψηφίσουν, δεν θα δοθεί η έκτη δόση και η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Η επιβεβαίωση ήλθε όταν... έσπασε η ομερτά. Αποκαλύφθηκε πως Παπανδρέου και Βενιζέλος είχαν προκαταβολικά δεσμεύσει την ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου!

Και βέβαια, οι βουλευτές της πλειοψηφίας ούτε που προσπάθησαν να κάνουν μια λίγο πιο σύνθετη σκέψη, οπότε και θα κατέληγαν στο συμπέρασμα πως είτε ψηφιζόταν το νομοσχέδιο είτε όχι, το «κούρεμα» του χρέους, που θα έχει οδυνηρές συνέπειες, βρίσκεται στο τραπέζι.

Και όταν αυτό θα συμβεί, τότε η χρεοκοπία θα έλθει ούτως ή άλλως, όπως μας διαβεβαιώνουν όλοι οι οικονομολόγοι και όλοι οι διεθνείς οίκοι.

Μοκρή σημασία θα έχει τότε η διαγραφή της Λούκας Κατσέλη, η οποία, σύμφωνα με την πρωθυπουργική εντολή διαγραφής δεν έγινε για λόγους κομματικής πειθαρχίας, αλλά επειδή... υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια!

Την προσεχή Κυριακή το θέμα θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και φαίνεται ότι δεν θα ολοκληρωθεί, καθώς οι πάνσοφοι εταίροι - δανειστές μας είπαν πως θα ξανασυναντηθούν την Τετάρτη!

Αλλά στην Ελλάδα τέτοια συζήτηση ΔΕΝ έχει γίνει. Και κανένας από τους βουλευτές που αισθάνονται οδύνες (μήπως και ωδίνες;) – σύμφωνα με την έκφραση της κ. Διαμαντοπούλου χθες – δεν ζήτησε να μάθει ποια είναι η κόκκινη γραμμή της χώρας μας όσον αφορά στο ύψος του «κουρέματος».

Βρίσκονται συνεχώς εκτός θέματος και σε σύγχυση.

Είναι τέτοια η σύγχυση που ο κ. Βενιζέλος μέχρι την τελευταία στιγμή προχωρούσε σε αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Είναι τέτοια η σύγχυση που μέχρι την τελευταία στιγμή ο κ. Βενιζέλος επεξηγούσε και πρότεινε και νέες αλλαγές στην κ. Κατσέλη, με την οποία και με τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη ανακοίνωνε την τελευταία ώρα ότι θα… ξανακουβεντιάσει!

Και τελικά, αποκαλύφθηκε πως όλα όσα συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το οποίο έγινε τόση φασαρία, ήταν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν με τις επιστολές τους ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών.

Αποκαλύφθηκε δηλαδή ότι δεν νομοθετεί η Βουλή, αλλά η τρόικα.

Και αποκαλύφθηκε κυρίως για ποιο λόγο η κυβέρνηση επέμεινε τόσο πολύ στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου: Επειδή Παπανδρέου και Βενιζέλος είχαν ακριβώς επ’ αυτών δεσμευτεί και δεν μπορούσαν να φανούν ανακόλουθοι.

Το έκρυβαν, όμως, διότι είχαν προεξοφλήσει πως το νομοσχέδιο θα ψηφιζόταν οπωσδήποτε. Προκαταλάμβαναν δηλαδή την υπερψήφιση από τη Βουλή.

Όπως ακριβώς είχαν κάνει και με το Μνημόνιο και με όλα τα δεσμευτικά κείμενα, όπου επίσης υπάρχει η μαγική φράση «η Βουλή θα ψηφίσει».

Επιβεβαιώθηκε επομένως ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει καταργηθεί. Και επομένως, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά και χωρίς την λαϊκή εντολή…

ΓΙΩΡΓΑΚΗ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΒΡΗΚΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ. ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΤΡΥΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.
Το Al Jazeera
μεταδίδει ότι ο Καντάφι έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης αναμέτρησης με αντικαθεστωτικούς. Μετέδωσε ότι το πτώμα του Μουαμάρ Καντάφι μεταφέρεται στη Σύρτη. Η πληροφορία πως είναι νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Νωρίτερα, ο αξιωματούχος του συμβουλίου Αμπντέλ Ματζίντ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του Καντάφι, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στα πόδια και το κεφάλι και προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη.
Διάγγελμα θα κάνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Αξιωματούχος του ΕΜΣ δήλωσε πως το πτώμα του έχει ήδη μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας.
Αρχικά, ο λίβυος στρατιωτικός δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε και στα δύο πόδια κοντά στη Σύρτη, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ. Μαζί με τον Καντάφι συνελήφθη ο εξάδελφός του Αχμέντ Ιμπραίμ.

Σύμφωνα πάντα με το Μεταβατικό συμβούλιο, ο πρώην εκπρόσωπος του Καντάφι Μούσα Ιμπραήμ συνελήφθη ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπε είναι επίσης νεκρός.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ.

Μαζικό ΟΧΙ στην εξαθλίωση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, 09:17



Συντονιστείτε στο zougla radio

Για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατ' αρχάς την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, το οποίο ψηφίζεται κατ' άρθρο την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αλλά και τη γενικότερη μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της Τετάρτης, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ έχουν δώσει και σήμερα ραντεβού μαζικής καθόδου στο κέντρο της Αθήνας στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Στις 10:30, στα Προπύλαια θα συναντηθούν εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, η πορεία των οποίων θα συγκλίνει και αυτή στο Σύνταγμα.

Το συλλαλητήριο της Τετάρτης ήταν εντυπωσιακό, όχι μόνον λόγω του αριθμού των διαδηλωτών αλλά και της σύνθεσής του. Κόσμος του μόχθου, άνθρωποι καθημερινοί, κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν με θυμό και αποφασιστικότητα την αντίθεσή τους στις επιλογές κυβέρνησης και τρόικα. Επί ώρες το κέντρο της Αθήνας έμοιαζε με ανθρώπινο ποτάμι με μία συνεχή οργισμένη ροή. Στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τον Πύργο, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.

Το βράδυ της Τετάρτης ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου χωρίς απώλειες για το κυβερνών κόμμα. Τα μάτια είναι πλέον στραμμένα στους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι καλούνται πλέον να το ψηφίσουν κατ’ άρθρο.

Συλλαλητήρια- Απεργίες

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ: Κλειστοί οι σταθμοί ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ του Μετρό. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, η απεργία σε ΟΣΕ-Προαστιακό. Το Μετρό εκτελεί δρομολόγια μέχρι Δουκ. Πλακεντίας.

Για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 10:00, έως τις 9:30 για το Τραμ.
Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από 9:00-21:00, Μετρό από 09:00, ΗΣΑΠ 10:00-18:00, Τραμ 8:00-20:00.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

48ωρη απεργία ξεκινούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, ενώ σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη (από 06:00 της 19ης μέχρι 06:00 της 21ης Οκτωβρίου) προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - 12ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στα αεροδρόμια, η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα δρομολόγια προς τις «άγονες γραμμές» και προς ακόμη 85 πτήσεις. Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Aegean.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα η αποκομιδή απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες, καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως και σήμερα, 20 Οκτωβρίου. Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα, αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνεχίζουν και σήμερα Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, τις κινητοποιήσεις, με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όλης της Ελλάδας και σήμερα, καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ- ΠΑΜΕ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, στην Ομόνοια, ενώ το Κ.Κ.Ε. θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής που έχουν προαναγγείλει συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Και σήμερα, 20 Οκτωβρίου, οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως το τέλος της εβδομάδας.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα ταξί απεργούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα «σοκ επανεκκίνησης»
Ας υποθέσουμε, ότι σ’ ένα μήνα έχουμε εκλογές και εκλέγεται μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι θα μπορούσε να κάνει;

- Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα 15-20 υπουργών, που είναι έτοιμοι για όλα! Με την ορκωμοσία αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Όσο καιρό ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα διαχειρίζεται επιτροπή ειδικών από την ΤτΕ.

- Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει, ότι διακόπτει τις συζητήσεις με την τρόικα, για να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της χώρας.

-Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς.

-Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας

-Ο πρωθυπουργός, με όσους αρχηγούς κομμάτων θέλουν να τον ακολουθήσουν, επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας-Κύπρου. Στόχος να καλυφθούν οι δανειακές μας ανάγκες για το 2012.

-Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια και παρεπόμενα και δηλώνει ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.
Μπορούμε να κάνουμε εκείνα που πρέπει για να διώξουμε την τρόικα;

Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…

- Προχωρεί σε συγχωνεύσεις τραπεζών με στόχο την δημιουργία υγιούς τραπεζικού συστήματος.

-Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες).

Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, συν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα βελτίω. Έτσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.

-Θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων. Το δημόσιο εγγυάται την ασφάλεια τους, ακόμα και με εμπράγματες εγγυήσεις.

-Ιδρύεται εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα, σε τιμές κάτω της ονομαστικής τους αξίας. Ετσι, μειώνουμε το χρέος μας.

-Το Υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, διεκπεραιώνει κάθε επένδυση που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο επενδυτής υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και αν ο φάκελος είναι πλήρης, η επένδυση εγκρίνεται εντός 30 ημερών, χωρίς άλλες διατυπώσεις!

-Ψηφίζεται νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο μειώνονται δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές. Όσες επενδύσεις επιλεγούν με τη διαδικασία που προείπαμε, θα τελούν υπό το αυτό φορολογικό καθεστώς για μια δεκαετία.

Η διάταξη θα ενσωματωθεί στο νέο Σύνταγμα.

-Θεσπίζονται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάζονται εντός τριμήνου και τελεσιδικούν εντός έτους.

-Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φοροφυγάδων και επιτέλους πάνε φυλακή on line οι πέντε μεγαλύτεροι εξ αυτών.

-Καταργούνται όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται είτε στα Ανώτατα Δικαστήρια, είτε στη Βουλή. Επανεξετάζονται όλες οι ΜΚΟ.

-Καθιερώνεται υποχρεωτική 18μηνη στρατιωτική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τοποθετείται για το ήμισυ της θητείας στη Β. Ελλάδα (από Έβρο μέχρι Ήπειρο) και για το υπόλοιπο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για ευνόητους λόγους.

Αν μπορεί μια εταιρεία συμβούλων, μπορεί και η Ελλάδα!

-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσω ΣΔΙΤ προσκαλεί ιδιώτες επενδυτές, τιτλοποιεί τα έσοδα και τους παραχωρεί την εκμετάλλευση για μια 20ετία.

-Η Ελλάδα προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ,και κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί ταχύτατα άδειες για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, τιτλοποιεί μέρος των εσόδων.

-Δρομολογείται το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Όταν η γερμανική εταιρεία εκτιμά μέρος αυτής της περιουσίας, στην παρούσα συγκυρία, σε 125 δις ευρώ, ποια είναι η πραγματική της αξία;

-Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Διαφορετικά τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Όλα από την αρχή

-Καταρτίζεται προϋπολογισμός, μηδενικής βάσεως, και επαναξιολογούνται, όλες οι δαπάνες. Δημιουργείται Γραφείο Προϋπολογισμού και ο επικεφαλής του διορίζεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

-Στενός δημόσιος τομέας και ΔΕΚΟ αναδιοργανώνονται εξ υπαρχής με βάση τις σύγχρονες αρχές management. Ό,τι δεν έχει αντικείμενο κλείνει η συγχωνεύεται.

-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο που αναδεικνύει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για σύγχρονα campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός, Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ.π) και προσκαλεί τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα.

- Επεκτείνονται τα σχέδια πόλεως, για να μεγαλώσει η αξία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

-Κατατίθεται πρόταση Συντακτικής Συνέλευσης για την εκπόνηση ενός νέου Καταστατικού Χάρτη που θα αναδιοργανώνει τη χώρα εκ βάθρων.

Συμπέρασμα:

Τι λέτε; Αν κάνουμε αυτά (και πολλά άλλα), θα μας πάρουν στα σοβαρά;

Θα τα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της τρόϊκας;

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ισχυρό αέρα δημιουργίας που θα μας παρασύρει όλους προς τα εμπρός. Ένα «σοκ επανεκκίνησης»

Εννοείται ότι μπορούν να βρεθούν χίλιες-δυο δικαιολογίες ότι αυτά δεν γίνονται!

Ε, τότε; «Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄

Όμως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και λέω: «Γιατί όχι;»

Μπερνάρντ Σώ

Πηγή: www.antinews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΙΚΤΟ..

Δεν έχω να πω τίποτα με κάποιον που καθυβρίζει τους πάντες.

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους η δήλωση του Α. Σαμαρά μετά τη συνάντηση με το Γ. Παπανδρέου
«Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω…Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε» αναφέρει στη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε μια ανακοίνωση σε πρωτοφανώς οξείς τόνους. «Το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο» αναφέρει ο κος Σαμαράς ενώ υποστηρίζει πως «λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου».

ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.Αντιστέκομαι! Συμμετέχω στις κινητοποιήσεις, ανατρέπω την κατάσταση Γιατί να συμμετέχω σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας:

α) Η μη συμμετοχή μου σε αυτές μεταφράζεται σε σιωπηρή συναίνεση.β) Αν δε συμμετέχω συμφωνώ με τους όρους εξαθλιωτικής διαβίωσης που πρόκειται να επιβληθούν από εδώ και στο εξής.
γ) Για να σταματήσω την εξαθλίωση της μεσαίας και εργατικής τάξης
δ) Για ανα αποτρέψω τη διάλυση, και τη συνακόλουθη μεταφορά στα μεγάλα συμφέροντα, της υγείας, της παιδείας κ.λ.π.
ε) Για να προστατέψω το δικαίωμα στην εργασία και να εκφράσω τη θέληση μου για αξιοπρεπή διαβίωση
στ) Για να προστατέψω τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και το δικαίωμά μου να αποφασίζω εγώ για τον τόπο μου και όχι οι εγχώριοι και διεθνείς μεταπράτες.
ζ) Γιατί αν δε συμμετάσχω θα ζω εξαθλιωμένος και πεινασμένος τόσο εγώ όσο και η επόμενη γενιά, τα παιδιά μου.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 3.000.000 ΕΥΡΩ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ;;

Συγχαρητήρια στον Κώστα Βαξεβάνη για την χθεσινοβραδινή στάση του στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, αλλά και των άλλων δημοσιογράφων, απέναντι στο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Κατάφερε τόσο αυτός οσο και οι άλλοι να στριμώξουν τόσο αυτόν οσο και τον υπουργό οικονομικών, με την παρέμβαση του τελευταίου τηλεφωνικά. Αφορμή ήταν όταν ο Κώστας ανέφερε ότι ο Βενιζέλος έχει καταθέσεις 3.000.000,00 ευρώ.
Βέβαια ο Βενιζέλος την έριξε την απειλή του εσύ είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης γιατί λες για εμένα κ.τ.λ.
Όπως επίσης ανέφερε να δούμε το πόθεν εσχες και τον δημοσιογράφων.
Αφορμή ήταν η ερώτηση του Κώστα προς τον Πάγκαλο πως κάποιοι πολιτική μπήκαν μπατίρηδες και ξαφνικά βρέθηκαν και εκατομμύρια….

Και πάλι πολλά μπράβο

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ.

Στο γραφείο του στη Βουλή του πρωθυπουργού βρέθηκαν οι κ.κ. Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, στον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Μega.

O κ. Παπανδρέου από το βράδυ της Δευτέρας εγκανίασε μία σειρά επαφών με εκδότες και ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων, με αφορμή τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα που κρίνεται η διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έθεσε στους ιδιοκτήτες του Mega το μέγεθος της ευθύνης τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και τόνισε πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προωθούνται απόψεις και ιδέες που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

Αντίστοιχες επισημάνσεις αναμένεται να γίνουν και προς τους άλλους ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης με τους οποίους αναμένεται να συναντηθεί σύντομα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Μπορεί ο Αντ. Σαμαράς να έχει απαγορεύσει δια ροπάλου σε βουλευτές και στελέχη να μιλούν για υπουργικά χαρτοφυλάκια και κυβερνητικά αξιώματα, ωστόσο στο στενό επιτελείο του έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές συζητήσεις.
Με τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είναι κάτι περισσότερο από πιθανό και στη ΝΔ θέλουν να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα . Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση που θα συγκροτήσει ο κ. Σαμαράς θα είναι ένα κράμα παλαιών και νέων στελεχών, με τους δεύτερους να υπερτερούν. Παράλληλα, αναμένεται να αξιοποιηθούν πρόσωπα που δεν είναι ενταγμένα στο στελεχικό δυναμικό του κόμματος, παράγοντες με επιτυχημένη θητεία στον επαγγελματικό τους τομέα που διαθέτουν την αναγνώριση της κοινωνίας.
Τους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος της ΝΔ έχει συνομιλήσει με αρκετούς προκειμένου να διακριβώσει τις διαθέσεις τους στην προοπτική να αναλάβουν θέσεις σε μια κυβέρνηση της ΝΔ. Συνεργάτες του μιλούν για πρόσωπα έκπληξη. Καθοριστικός θα είναι λόγω των υφιστάμενων συνθηκών ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών, για τη θέση του οποίου έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα ονόματα, περισσότερο σε επίπεδο εικασιών και υποθέσεων. Με βάση πληροφορίες από τη Λ. Συγγρού, ο κ. Σαμαράς εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο.
Τουλάχιστον τους πρώτους κρίσιμους μήνες προκειμένου να χειρισθεί ο ίδιος σε όλες τις φάσεις το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του δανεισμού συνολικότερα.
Πρόθεσή του είναι να συγκροτήσει ένα ισχυρό οικονομικό επιτελείο στο οποίο θα έχουν θέση oι σημερινοί αναπληρωτές τομεάρχες Χρ. Στάικούρας και Ν. Μηταράκης. Κατηγορηματικά διαψεύδονται οι φήμες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας για υπουργοποίηση του Χρ. Λαζαρίδη και μάλιστα ως υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος το απέκλεισε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. Κατά τα φαινόμενα ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει το μοντέλο των δύο αντιπροέδρων, με τους κ. Δήμα, πιθανότατα ως επικεφαλής των επαφών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και Αβραμόπουλο ο οποίος διεκδικεί παράλληλα και το υπουργείο Εξωτερικών. Είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει πολλούς εξωκοινοβουλευτικούς.
Από τους παλαιούς περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν υπουργικά πόστα έχουν οι Στυλιανίδης και Χαρακόπουλος, ενώ δεν είναι σαφές τι προτίθεται να κάνει ο κ. Σαμαράς με τους Κ. Χατζηδάκη και Κυρ. Μητσοτάκη. Από τους τομεάρχες προοπτικές να περιληφθούν στο κυβερνητικό σχήμα έχουν μεταξύ άλλων οι Γ. Βρούτσης, Κ. Τζαβάρας, Στ. Καλαφάτης, Ν. Νικολόπουλος κ.ά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει να συγκροτήσει ένα σφιχτό, συμπαγές Υπουργικό Συμβούλιο με ενιαία άποψη. «Αυτή η κυβέρνηση Θα είναι έκτακτης ανάγκης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτοφανή προβλήματα» σημειώνουν από τη Λ. Συγγρού.

ΑΤΖΕΝΤΑ 2021 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ατζέντα 2021… Αυτή είναι η κωδική ονομασία της πολιτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρουσιάσει... ο Αντώνης Σαμαράς στον ελληνικό λαό, στην πορεία προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Όπως είχε δείξει και με την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να εδραιώσει στη συνείδηση των Ελλήνων, τη συμπλήρωση 200 ετών από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821, ως ένα εθνικό ορόσημο.

Η σημερινή Ελλάδα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με πολίτες που έχουν βυθιστεί στη μελαγχολία και την απογοήτευση, βλέποντας το βιοτικό επίπεδό τους να συρρικνώνεται διαρκώς, και να μην διαφαίνεται στον ορίζονται ελπίδα για την έξοδο από την κρίση, μοιάζει με πατρίδα παραδομένη στη μοίρα της.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που εντόπισε πρώτος τις διαβρωτικές συνέπειες που θα είχε το Μνημόνιο για την ελληνική οικονομία, και παραμένει σταθερός στην προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του με την τρόικα, επιδιώκει να θέσει ένα χρονικό ορόσημο, που θα φαντάζει ρεαλιστικό. Και την ίδια στιγμή, θα δίνει στην ελληνική κοινωνία το κίνητρο και την ελπίδα να παλέψει για να αλλάξει το μέλλον της.

Η «Ατζέντα 2021», θα στηρίζεται, στο οικονομικό σκέλος της, στις προτάσεις που διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο Ι» και το «Ζάππειο ΙΙ», και οι οποίες δίνουν διέξοδο από την κρίση, με σεβασμό στις θυσίες της κοινωνίας, και την προστασία των πιο αδύναμων ομάδων.

Παράλληλα όμως, θα είναι μπολιασμένη με χαρακτηριστικά εθνικού οδικού χάρτη, για το πώς θα ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη αξιοπρέπειά της, και πως θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου η χώρα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σύγχρονο κόσμο.