Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΛΛΟΥ.

Ανάπτυξη δυνάμεων στο βόρειο Κόσοβο
Στις διαβάσεις στο βόρειο Κόσοβο, στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία, βρίσκονται από χθες μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου και τελωνειακοί μαζί με μέλη της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex), δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι. Οι τελωνειακοί και οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στις διαβάσεις Γιάρινιε και Μπρνιακ στο βόρειο Κόσοβο με ελικόπτερα από τη βάση της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), που βρίσκεται στο Λεπόσαβιτς, συνοδεία μελών της Eulex.

H Eulex, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, θα αναλάβει το επιχειρησιακό τμήμα στις διαβάσεις και οι υπάλληλοι θα έχουν τεχνικό ρόλο. Ο κ. Ρετζέπι τόνισε ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Γερμανοί στρατιώτες της KFOR που βρίσκονταν στη διάβαση Γιάρινιε, δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι θα παρέμενε κλειστή για χθες η διάβαση, αν δεν διαλύονταν οι συγκεντρωμένοι Σέρβοι που πέρασαν τη νύχτα σε οδοφράγματα κοντά στη διάβαση, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση αστυνομικών και τελωνειακών στην περιοχή. Σέρβοι κάτοικοι του δήμου Λεπόσαβιτς άρχισαν να συγκεντρώνονται το πρωί στη διάβαση Γιάρινιε.

Γερμανοί στρατιώτες της KFOR διασφαλίζουν τη διάβαση πλήρως εξοπλισμένοι και με συρματόπλεγμα, στο οποίο αναγράφεται στα Αγγλικά και στα Σερβικά η προειδοποίηση «Σταματήστε, αλλιώς θα ανοίξω πυρ».

«Μεγάλη ανησυχία» στον ΟΗΕ προκαλεί το κλείσιμο δύο φυλακίων, του Γιάρινιε και Μπρνιακ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του οργανισμού.

"Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε βιαιότητες", δήλωσε ο επικεφαλής των Σέρβων Μπράνκο Νίνιτς στο δίκτυο Belgrade TV.

Στο μεταξύ, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι παρουσίασε την Τετάρτη τις λεπτομέρειες σχεδίου για την απόκτηση του ελέγχου των δύο συνοριακών φυλακίων, ενώ κατηγόρησε το Βελιγράδι ότι ετοιμάζει νέα βίαια επεισόδια. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Βελιγραδίου, που δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ζήτησε τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη στήριξη της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν προειδοποίησε το Κόσοβο εναντίον κάθε προσπάθειας για τον έλεγχο των συνοριακών φυλακίων.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και συγκράτηση στο βόρειο Κόσοβο και τόνισε ότι τα εκκρεμή ζητήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat ;;;

Οι έλληνες πατριώτες, ένστολοι ή μη, οφείλουν να υψώσουν ασπίδα προστασίας γύρω από αυτή την ηρωΐδα που αποκαλύπτει την μεθόδευση εκποίησης της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε για μαϊμού έλλειμμα όταν όλα τα ΜΜ”Ε” το προέβαλαν για να δημιουργήσουν κρίση δανεισμού, έξοδο από τις αγορές, υπαγωγή στο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει ΣΗΜΕΡΑ. Όπως και η δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα.

«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.

Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».

Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.

Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.

Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».

Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;

«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη “γενική κυβέρνηση” (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι’ αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι “στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ”, επί λέξει».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ:http://olympia.gr

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ; ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

http://www.youtube.com/watch?v=jusqiOuwKOo