Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ SUPER MARKET ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις περικοπές αποδοχών

Να και σε κάτι που είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη
Παρά τις επικριτικές δηλώσεις για ιδιαίτερα υψηλό εργατικό κόστος, η έκθεση της Eurostat αναδεικνύει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στον περιορισμό του εργατικού κόστους που προήλθε από μειώσεις αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι μισθοί στη ζώνη του ευρώ σημείωσαν αύξηση κατά 2,6%, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 6,8%. Τα συγκριτικά στοιχεία έχουν ως εξής:

1. Το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 6,2% και το μη μισθολογικό κατά 9,3%, ενώ την ίδια στιγμή στην ευρωζώνη ο μέσος όρος κινήθηκε ανοδικά σημειώνοντας αύξηση 2,6% και 2,3%, αντίστοιχα.

2. Οι μισθοί των Γάλλων και των Γερμανών πολιτών αυξήθηκαν κατά 3,8% και 2,9% αντίστοιχα, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στη Βουλγαρία 7,8%.

3. Εκτός από την Ελλάδα, μείωση κατά 2,2% υπήρξε και στις αποδοχές των Ιρλανδών εργαζομένω