Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΠΩΣ ΦΑΓΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;;;

Το άρθρο αυτό αποτελεί την έναρξη μίας σειράς αποκαλυπτικών ντοκουμέντων άγνωστων εως σήμερα, που οδήγησαν στην πτώση Καραμανλή και την υπαγωγή της χώρας στην μέγγενη του ΔΝΤ. Ίσως η πιο σκοτεινή ιστορία της μεταπολίτευσης που θα προσπαθήσουμε να την πάμε μέχρι τέλους. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην Ελλάδα και στην Αλήθεια.
Η συνάντηση έγινε στις αρχές Ιουνίου μετά τα επεισόδια μετά τα γνωστά "πορτοκαλί" επεισόδια για το δήθεν σκισμένο και τσαλαπατημένο Κοράνι.
Η ατάκα ήταν του Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου: Δεν θα πεθάνω εγώ και η γυναίκα μου για τα καμώματα τα δικά σου και του πατέρα σου. Το γεγονός είναι 100% αληθινό. Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ακριβώς το σενάριο, το σκεπτικό με το οποίο ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση. Ας θυμηθούμε λοιπόν τα γεγονός που ακολούθησε: Μετά από αυτή την συνάντηση, ουσιαστικά ο ΓΑΠ κύρηξε τον ανένδοτο αγώνα για πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Τελειώσανε, εκλογές τον Μάρτιο»

«Τελειώσανε, εκλογές τον Μάρτιο»
Πρώτο Θέμα Στην εφημερίδα που συνέδεσε το όνομα της με τα πιο σκοτεινά σενάρια και αναλώθηκε σε έναν οχετό ψεύδους και προπαγάνδας για να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή, αμέσως μετά την αναφερόμενη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την απόφαση του για εκλογές το συντομότερο.
«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο είναι η εκλογή του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή»
Για πρώτη φορά ο Παπανδρέου ανακοινώνει ότι δεν θα υποστηρίξει την επανεκλογή του Κ. Παπούλια.
Πριν λίγες ημέρες, βγήκε στην δημοσιότητα ότι τον Ιούνιο του 2009, τόσο ο ΚΚ όσο και ο ΓΑΠ ενημερώθηκαν από την Ευρωπαϊκή ένωση για την πρόβλεψη ότι το ότι το ύψος του ελλείμματος θα είναι διψήφιο. Εάν ισχύει η πληροφορία αυτή, τότε η "ατάκα" έχει μία πολιτικά ορθή εκτίμηση:
Την θέση Καραμανλή ότι υπεύθυνοι για τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας είναι ο Α. Παπανδρέου που ξεκίνησε τον φαύλο κύκλο δανεισμού και διόγκωσης του δημοσίου τομέα, αλλά και ο Γ. Παπανδρέου ως υπερυπουργός της κυβέρνησης Σημίτη που έριξε την χώρα στα τάρταρα με τους Ολυμπιακούς, τις ατασθαλίες στις ΔΕΚΟ και τα swaps. Έχοντας ως δεδομένη την ανεύθυνη αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, ο Καραμανλής γνώριζε ότι ήταν αδύνατον να πάρει οποιαδήποτε μέτρα εξυγίανσης, άρα με αυτή την φράση έκανε αυτό που του καταλογίζουν πολλοί, ότι δηλαδή παρέδωσε την εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
Ο κύριος Παπανδρέου από την άλλη, πήρε την σκυτάλη και έθεσε την χώρα σε τροχιά προεκλογικής περιόδου. Αυτό εξηγεί και μέχρις ενός σημείου την σιωπή Καραμανλή, αφού ο ίδιος παρέδωσε την χώρα στα νύχια του Γιώργου Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Εδώ υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό: Εάν αυτή η μετάβαση είχε προσυμφωνηθεί, ποιός ο λόγος να καεί η Αττική από το παρακράτος αφού ήδη οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαφή επικράτηση του ΠΑΣΟΚ;
Όπως επίσης, γιατί η Goldman Sachs και άλλες εταιρείες άρχισαν να ποντάρουν στα ασφάλιστρα κινδύνου μόνο όταν ανακοινώθηκε η δομή της νέας κυβέρνησης και όχι νωρίτερα; Όταν τα Spreads μάλιστα ήταν ακόμα χαμηλά και πλέον η χώρα είχε μία "πανίσχυρη κυβέρνηση" τόσο κοινοβουλευτικά όσο και συστημικά; Είχαν μέχρι την τελευταία στιγμή αμφιβολίες για το αποτέλεσμα;
Υπάρχει λοιπόν και το δεύτερο, το "συνωμοσιολογικό" σενάριο. Ο Καραμανλής να κυριολεκτούσε σε όσα έλεγε.
Αυτά βέβαια δεν τα λέμε εμείς αλλά κάποιοι "συνωμοσιολόγοι" σαν τον κύριο Κούλογλου που παρουσίασε και το αντίστοιχο ντοκυμαντέρ για την δράση των οικονομικών δολοφόνων. Πως δηλαδή απειλούν πρωθυπουργούς κρατών και τις οικογένειες τους, αποσταθεροποιούν ολόκληρα κράτη μέσω παρακρατικών χτυπημάτων για να τα ρίξουν στα δίχτυα της οικονομικής εξάρτησης μέσω "μνημονίων".

Το "συνωμοσιολογικό" σενάριο λοιπόν, εξηγεί και την εως σήμερα σιωπή του πρώην πρωθυπουργού. Θέλετε ακόμα μεγαλύτερη συνωμοσιολογία; Ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες, ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιλέγει να εγκαταλείψει την χώρα και να πάει στο Λονδίνο, για λόγους ασφαλείας σύμφωνα με το crimesonair. Όλως τυχαίως, στο Λονδίνο βρίσκεται και η σύζυγος του τ. πρωθυπουργού, εδώ και αρκετούς μήνες, υπό την παρακολούθηση μάλιστα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Η οποία εφημερίδα την παρακολουθούσε και κατά την διάρκεια που ευρίσκετο στην Ελλάδα, δημοσιεύοντας ρεπορτάζ αλήστου μνήμης, όπως εκείνα με τον φραπέ, που κάποιοι τα βάφτισαν λαϊκιστικα. (Προσέξτε πόσο επαγγελματικά τραβήχθηκε η φωτογραφία).
Άλλες παρόμοιες φωτογραφίες που έγραψαν ιστορία ήταν αυτές με την οικογένεια του Θ. Ρουσόπουλου (και των παιδιών του!!), το σπίτι του σε αεροφωτογραφία, ή αυτές του ζεύγους Ρουσόπουλου σε ιδιωτικές στιγμές. Όχι, δα, το ότι σιωπά και ο Ρουσόπουλος είναι απλή σύμπτωση.

Αν και ένας Κινέζος φίλος μου (μέλος της αδελφότητας) που ήταν εκείνες τις ημέρες στην Ελλάδα είχε απορήσει και μου είχε πει ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι εγχειρίδιο της Triada! Δεν χρειάζεται καν να δράσεις, αρκούν οι φωτογραφίες ...;
Του εξήγησα ότι στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Μόνο κάποιον Παναγόπουλο είχαν απαγάγει, αλλά εκείνες τις ημέρες του Ιουνίου έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και σκότωσαν τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα. Την ευθύνη του επαγγελματικού χτυπήματος, ανέλαβε η Σέχτα.
Η Σέχτα, που με τα ίδια όπλα εκτέλεσε και τον Σωκράτη Γκιόλια. Τον "πρώτο εκδότη σε αναγνωσιμότητα στην Ελλάδα" όπως είπαν πολλοί. Για να μην πάει ο νους σας στο πονηρό, ο Σωκράτης είχε στενή συνεργασία με το Πρώτο Θέμα. Απλώς διαφωνούσε σε κάποια πράγματα.
Μετά την δολοφονία, η φωτογραφία του αγκαλιά με τον μικρό γιό του μέσα στο σπίτι τους, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα. Και ο πρώτος εκδότης σε αναγνωσιμότητα σιώπησε.
Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος είναι τίποτα είχε πει κάποτε ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' η αλλιώς ΠΑΠΑ-ΕΒΡΑΙΟ;;;;;. ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ;;;

Σε νέο βιβλίο του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' προσωπικώς απαλλάσσει τους Εβραίους από τους ισχυρισμούς, ότι ευθύνονται για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, αποσείοντας συγχρόνως την έννοια "συλλογικής ενοχής των Εβραίων", η οποία αποτελούσε για δεκάδες αιώνες μετά την στραύρωση του Ιησού θεμελιώδη θεολογική ερμηνεία.
Αυτή η νέα, βιβλική και θεολογική συνάμα, εκτίμηση διατυπώνεται από τον Πάπα σε κεφάλαιο στο δεύτερο τόμο του βιβλίου του "ο Ιησούς της Ναζαρέτ"--κυκλοφορεί μέσα στην προσεχή βδομάδα.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επίσημα απέσεισε, πάντως, τη "συλλογική ενοχή των Εβραίων" για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, με σημαντική απόφασή της κατά τη Δεύτερη Σύνοδό της εν Βατικανώ στη διάρκεια του 1965.

Κρίνεται ήδη ότι, για πρώτη φορά, ένας Πάπας τόσο λεπτομερειακά και εξαντλητικά συγκρίνει και τεκμηριώνει με βάση τις υπάρχουσες αφηγήσεις στην Καινή Διαθήκη για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, μετά την απόφαση που έλαβε σχετικά ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος.

"Πρέπει να διερωτηθούμε τώρα: ποίοι ακριβώς ήταν οι κατήγοροι του Ιησού Χριστού;", γράφει ο Πάπας, σε αντίστιξη με τους ισχυρισμούς στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο πως "ήταν οι Εβραίοι".

"Το ότι ο Ιωάννης χρησιμοποιεί την έκφρασή αυτήν ουδόλως και κατά καμία έννοια σημαίνει, όπως θα μπορούσε να υποθέσει ο σύγχρονος αναγνώστης, ότι "ο λαός του Ισραήλ, γενικώς, είναι ρατσιστής στο χαρακτήρα του".

"Τελικά, ο Ιωάννης ήταν Εβραίος, όπως κι ο Ιησούς Χριστός κι οι υποστηρικτές του. Όλη η πρώιμη χριστιανική κοινότητα αποτελείτο από Εβραίους", γράφει ο Πάπας.

Ο Ιωάννης αντιδιαστέλλει με την "Αριστοκρατία στο Ναό", που ήθελε να θανατωθεί ο Ιησούς Χριστός επειδή δήλωνε: " είμαι ο βασιλιάς των Εβραίων", παραβιάζοντας τον θρησκευτικό τους Νόμο.

"Η Αριστοκρατία του Ναού ήταν η πραγματική ομάδα κατηγόρων του Ιησού Χριστού, όχι οι Εβραίοι της εποχής του", συμπεραίνει ο Πάπας.

Όπως σχολιάστηκε από τον Ελάν Στάινμπεργκ, τον αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Σύναξης για το Ολοκαύτωμα και απογόνων τους, πρόκειται για "μείζον βήμα εμπρός" που, κατά τον ως άνω τρόπο επιχειρηματολογώντας, έκανε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ'. Αποκηρύσσεται από τον Πάπα, προσωπικά, μία θεμελιώδης θεολογική ερμηνεία, που για πολλούς αιώνες στήριξε τον αντισημιτισμό". Ο Πάπας θεωρεί θεολογικό ψέμα την "πλαστή διάδοση", ότι οι Εβραίοι θανάτωσαν τον Ιησού Χριστό, κάτι καλοδεχούμενο, μετά τις παλινδρομήσεις των λίγων τελευταίων ετών".

ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ;;;;;;

Διακήρυξη “απελευθερωτικού αγώνα” από τους Τσάμηδες! – Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα
Ο κακοποιοί τους δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην “μητέρα πατρίδα”, όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους “εν όπλοις” στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της “Μεγάλης Αλβανίας”, ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα. Επίσης, ζήτησαν επίσημα τη συνδρομή μεγάλου βρετανικού νομικού γραφείου για να διεκδικήσουν τις “περιουσίες που τους έκλεψε το ελληνικό κράτος μετά το τέλος του Β’Π.Π.”!
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ υπάρχουν δεκάδες σημεία στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα στα οποία έχει αποθηκευτεί οπλισμός από Αλβανούς εξτρεμιστές του UCC (“Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς”): AK-47 Kαλάσνικοφ (στην κινέζικη έκδοση με ενσωματωμένη την ξιψολόγχη), πιστόλια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κλπ. Μία τέτοια κρύπτη ανακαλύφθηκε τυχαία πριν τρεις μήνες μέσα σε δάσος της περιοχής.

Ιδού οι δηλώσεις του προέδρου του αλβανικού «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Shpëtim Idrizi στις οπιοίες προέβη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lajm: “Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νότιο Ήπειρο: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα. Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»!

ΔΚια συνεχίζει περιγράφοντας το όραμα της “μεγάλης Αλβανίας και δίνοντας τα εύσημα στην κυβέρνηση Μπερίσα, περιγράφοντας την “μεγάλη επιστροφή” του αλβανικού έθνους: «Η οριστική λύση του ζητήματος των Τσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η Ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά. Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα».

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ. ΤΟ 50% ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΝΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΟΡΑ 90%. ΧΑΡΤΙΚΑ,ΣΤΥΛΟΥΣ, ΜΟΛΥΒΙΑ,ΜΠΛΑΝΚΟ,ΜΕΛΑΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ,ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΞ ΑΓΑΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΡΕΦΕΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ.

Ένα απεχθές παρασκήνιο φέρνει το αίμα των δύο παλικαριών, αφού αποδεικνύεται περίτρανα ότι μία κυβερνητική νομενκλατούρα γονατίζει την χώρα και τον λαό υπέρ τον τοκογλύφων.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν την δολοφονία των δύο παλικαριών που έδειξε την κρατική ανευθυνότητα και αδιαφορία στην πλήρωση των βασικών αναγκών των παιδιών που δίνουν τη μάχη στους δρόμους (Σε αντίθεση βέβαια με τα πάνοπλα ΜΑΤ της Κερατέας), 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει επερώτηση ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!! Την επερώτηση μάλιστα προκάλεσε ο ίδιος ο υπουργός προστασίας του πολίτη, γεγονός που δείχνει την απόγνωση αλλά και την φασιστική πολιτική που εντέλει φαίνεται χαράσσεται ΜΟΝΟ από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου!

Αν είναι ποτέ δυνατόν, υπουργοί να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε επερωτήσεις μέσω συναδέλφων τους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα! Την ίδια στιγμή που χαρίζονται εκατομμύρια σε ΜΚΟ υμετέρων, σε ΔΟΛια μέγαρα, και ο Λουδοβίκος Παπακωνσταντίνου ξοδεύει 50χίλιαρα για να κινείται με το προεδρικό αεροσκάφος για να κάνει σεμινάρια στο Λονδίνο!

Δείτε την επερώτηση – βόμβα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έγινε λίγες ώρες πριν την δολοφονία των παιδιών. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν!
Ερώτηση 20 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες της Αστυνομίας

Ερώτηση προς τους Υπουργoύς, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Παπουτσή σχετικά με τις αδικαιολόγητες δραστικές περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Αστυνομικών Υπηρεσιών, συνυπογράφουν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Για αδικαιολόγητη δραστική περικοπή κάνουν λόγο οι 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των λειτουργικών-επιχειρησιακών δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας και τονίζουν ότι ο “αγώνας για περιστολή της σπατάλης και των υπερβολών, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας και της αξιοπιστίας των μονάδων της ΕΛ.ΑΣ”.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολλές Ενώσεις Αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται έντονα γιατί ένας μεγάλος αριθμός περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας λόγω βλαβών και έλλειψης δυνατότητας αποκατάστασης.

Οι 20 βουλευτές που συνυπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι εξής:

Καρύδης Δημήτρης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα,Δαμιανάκης Ευτύχης, Κυριακοπούλου Μαρία, Βλάτης Ιωάννης, Οικονόμου Θανάσης, Κατρινης Μιχάλης,Μανωλάκης Άγγελος,Μοσχόπουλος Σπύρος, Αρβανιτίδης Δημήτρης, Τσόνογλου Βασιλική, Μίχος Λάμπρος, Βούρος Ιωάννης, Κεφαλίδου Χαρά, Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, Περλεπέ – Σηφουνάκη Κατερίνα, Οικονόμου Παντελής, Σκραφνάκη Μαρία, Τόλκας Άγγελος.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Στις επιστολές, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι σήμερα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και της "Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επιστολές προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες τους ζητεί να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διάλογο για τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στις επιστολές, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι σήμερα είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και της "Δημοκρατικής Αριστεράς", ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο της ΟΚΕ.

Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό, η διαβούλευση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο προβλέπεται στο Ν.3871/2010, και αποσκοπεί σε ένα συνεπή δημοσιονομικό προσανατολισμό για την επόμενη τριετία. "Οι τρέχουσες συνθήκες", προστίθεται στις επιστολές, "αλλά και το μέγεθος της προσπάθειας που απαιτείται για να υλοποιήσουμε τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, ελέγχου του δημοσίου χρέους, και επιστροφής της οικονομίας σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης καθιστούν, πιστεύουμε, απαραίτητη την ανταλλαγή απόψεων, πριν η κυβέρνηση καταλήξει σε ένα σχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Βουλή".

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Καθεστώς ανισότητας, μισθολογικές αγκυλώσεις και την αναγόρευση της αδράνειας ως της μεγαλύτερης αρετής του δημοσίου υπαλλήλου αναδεικνύει η έκθεση για το μισθολόγιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Τα στοιχεία που αναλύθηκαν αποτελούν το 32% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο κι αφορούν αριθμητικά ένα δείγμα 245.614 εργαζομένων των οποίων αναλύθηκαν οι πραγματικές αμοιβές.

Μια σημαντική διαπίστωση είναι ότι το 50% των υπαλλήλων του Δημοσίου δεν ξεπερνά το ποσόν των 1.639 ευρώ (μικτά), ενώ μόλις ένας στους 10 υπαλλήλους (ποσοστό 10%) αμείβεται με μισθό πάνω από 2.418 ευρώ (από τα χαμηλότερα μισθολόγια στην ευρωζώνη).

Οι περιπτώσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που λαμβάνουν πάνω από 5.856 ευρώ δεν ξεπερνούν συνολικά τα 710 άτομα (ποσοστό 0,4%) και προέρχονται μόνον από δύο υπουργεία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αποτελούν το 48% των περιπτώσεων) και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ποσοστό 42%).

Επίσης στα υπουργεία όπου υπάρχουν υψηλές αμοιβές το ποσοστό του συνόλου των επιδομάτων αγγίζει και μερικές φορές ξεπερνάει το ήμισυ της μέσης συνολικής αμοιβής. Στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης οι υπάλληλοι είναι οι προνομιούχοι. Ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται από 38% έως 41% πάνω από τον μέσο όρο για έναν πρωτοδιορισμένο και φτάνει στο 55% έως 64% πάνω από το μέσο ύστερα από 33 χρόνια υπηρεσίας.

Ο χάρτης των αμοιβών στο Δημόσιο έτσι όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη καταγραφή αποδεικνύει τα «ρετιρέ» και τα «υπόγεια» αναδεικνύοντας ένα καθεστώς αδικιών και ανισοτήτων, αφού υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια βαθμολογική κλίμακα και χρόνια προϋπηρεσίας εμφανίζουν διαφορές που αρχίζουν από 850 ευρώ τον μήνα και μπορούν να φτάσουν στο απίστευτο ποσόν των 1.616 ευρώ...

Αλλος 2.861 ευρώ -άλλος 1.226

Διά του λόγου του αληθές:

* Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών πρωτοδιοριζόμενος λαμβάνει το ποσόν των 2.076 ευρώ τον μήνα. Ο πρωτοδιοριζόμενος στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (πολιτικό προσωπικό) παίρνει 1.226 ευρώ και ο υπάλληλος του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων 1.285 ευρώ. Οι αδικίες με τα χρόνια γίνονται ισχυρότερες, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών υπάλληλος έπειτα από 17 χρόνια υπηρεσίας παίρνει 2.861 ευρώ και ύστερα από 33 χρόνια 3.524 ευρώ. Αντίστοιχα, ο υπάλληλος από την Εθνική Αμυνα παίρνει 1.587 και 1.908 ευρώ. Ο υπάλληλος του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων, 1.645 και 1.967 ευρώ αντίστοιχα.

* Από τους πλέον αδικημένους και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας. Εδώ ο πρωτοδιοριζόμενος παίρνει 1.311 ευρώ, έπειτα από 17 έτη υπηρεσίας 1.672 και στα 33 χρόνια 1.993 ευρώ.

* Οι ίδιες και μεγαλύτερες αδικίες στη βαθμίδα της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Προνομιούχοι και εδώ οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που παίρνουν όταν πρωτοδιορίζονται 1.577 ευρώ, ύστερα από 17 έτη υπηρεσίας 2.222 και μετά 33 έτη 2.779 ευρώ. Αντίστοιχα ο πρωτοδιοριζόμενος στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας παίρνει 910 ευρώ και φτάνει έπειτα από 33 έτη στα 1.417 ευρώ. Στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων ο πρωτοδιοριζόμενος παίρνει 922 ευρώ και ύστερα από 33 χρόνια 1.429 ευρώ.

* Στην πολυπληθέστερη κατηγορία των αποφοίτων Λυκείου υπάρχουν φοβερές ανισότητες. Ο πρωτοδιοριζόμενος στο υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει 1.805 και στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων 1.064. Επειτα από 17 έτη ο πρώτος έχει μισθό 2.528 και ο δεύτερος 1.371, ενώ οι κραυγαλέες ανισότητες παραμένουν και στα 33 χρόνια όπου ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών παίρνει 3.187 και εκείνος του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων 1.656, δηλαδή η διαφορά τους είναι 1.531 ευρώ.

Σύμφωνα με το γενικό μισθολόγιο:

* Οι υπάλληλοι κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με την εκπαίδευσή τους. Ο πρωτοδιοριζόμενος μπαίνει στην υπηρεσία με το εισαγωγικό κλιμάκιο και κάθε κλιμάκιο έχει 18 επίπεδα.

* Βασικό κριτήριο για τη διαμόρφωση του μισθού είναι τα έτη υπηρεσίας. Κάθε υπάλληλος αλλάζει επίπεδο κάθε δύο χρόνια.

* Οι αμοιβές είναι το σύνολο του βασικού μισθού, του κινήτρου απόδοσης και επιδομάτων που χορηγεί κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Υπάρχουν επιδόματα που δίδονται σε όλους και άλλα που δίδονται κάτω από προϋποθέσεις.

* Υπάρχουν επίσης 15 ειδικά μισθολόγια: γιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί, διπλωματικοί, Ενοπλες Δυνάμεις, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, μέλη ΔΕΠ, πανεπιστημιακοί πλήρους απασχόλησης κ.τ.λ.

Η κριτική που αναπτύσσεται στο πόρισμα αναφέρει ότι:

- Η μισθολογική δαπάνη γίνεται αποσπασματικά.

- Κάθε υπουργείο έχει ειδικές ρυθμίσεις, ειδικά μισθολόγια, ειδικές οργανωτικές και εκπαιδευτικές δομές με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μη συλλειτουργούν με τους συναδέλφους τους σε άλλα υπουργεία.

- Ο σχεδιασμός βασίζεται σε ένα μηχανισμό που υιοθετήθηκε στο παρελθόν και στον οποίο προστίθενται νέα στοιχεία.

- Η σύνδεση με τη στρατηγική που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται, προκειμένου να ενισχυθεί η απόδοση, δεν είναι εφικτή στο παρόν μισθολογικό σύστημα.

- Η εκπαίδευση και η προϋπηρεσία είναι τα μοναδικά κριτήρια στην εξέλιξη του υπαλλήλου στη μισθολογική κλίμακα. Η εξέλιξη βασίζεται στην υπόθεση εργασίας ότι η ικανότητα του υπαλλήλου αυξάνεται με τα χρόνια.

- Η σχέση μεταξύ εισαγωγικής και καταληκτικής αμοιβής είναι μικρή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

- Οι βαθμοί είναι ανεξάρτητοι από τη μισθολογική εξέλιξη, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και την εμπειρία να παραμένουν στον ίδιο βαθμό, αφού δεν υπάρχει ένα σύστημα που να συνδέει την καριέρα με το μισθολόγιο.

- Το μισθολόγιο χαρακτηρίζεται από εσωστρέφεια, καθώς δεν γίνεται σύγκριση μισθολογίου με τις αντίστοιχες τάσεις της αγοράς. Αν ήταν περισσότερο εξωστρεφές, θα βοηθούσε στην ευθυγράμμιση με την αγορά εργασίας και θα προσέλκυε ικανά και φιλόδοξα στελέχη, ενώ θα εισήγαγε και νέες πρακτικές αμοιβών στο Δημόσιο.

- Εξομοιώνονται από μισθολογική άποψη οι υπάλληλοι που αποδίδουν οριακά με εκείνους που έχουν άριστη απόδοση. Ετσι το σύστημα ενισχύει για τους πρώτους την αδράνεια και την αδιαφορία και για τους δεύτερους λειτουργεί ως αντικίνητρο παραγωγικότητας εφόσον δεν συνδέει την αμοιβή με την απόδοση.

- Το μισθολόγιο έρχεται σε σύγκρουση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία (συνθήκη της Ρώμης), η οποία αναφέρει την έννοια της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας, που αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

- Το σύστημα των επιδομάτων είναι περίπλοκο και κατακερματισμένο. Τα επιδόματα είναι πολλά και αρκετά δεν συνάδουν με τις νέες εξελίξεις.

- Η επιδοματική πολιτική αναπτύχθηκε χωρίς σύστημα και στρατηγική, για να καλύψει ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων.

- Κάποια από τα επιδόματα δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους και άλλα που είναι κοινωνικού χαρακτήρα (οικογενειακά) είναι αρκετά χαμηλά.

- Επιδόματα που θα έπρεπε να προάγουν την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα (θέσης ευθύνης) είναι χαμηλά και δεν διαφοροποιούν τους εργαζομένους.

- Η επιδοματική πολιτική χρειάζεται ανασκόπηση και απλοποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις. *

Η μελέτη συντάχθηκε από ανεξάρτητους συμβούλους από τις εταιρείες Hey Group και ICAP, σε συνεργασία με ομάδα στελεχών των υπουργείων Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών.