Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ.

«Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την Βόρειο Κύπρο για χάρη της ΕΕ και δεν θα εγκαταλείψει την ΕΕ για χάρη της Β. Κύπρου»: Ο Έγκεμεν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας, αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις σε ρόλο… Πυθίας.

Η δήλωσή του προκάλεσε γενική αίσθηση, γεγονός που τον ανάγκασε να… ερμηνεύσει τον εαυτό του. Όπως είπε, εννοεί πως για την Άγκυρα και τα δύο θέματα είναι εξίσου σημαντικά. Και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε γύρω από αυτά τα δύο κορυφαία θέματα έως ότου γίνουν κατανοητά σε όλον τον κόσμο».

Επέμεινε επίσης ο κ. Μπαγίς πως είναι ξεκάθαρο ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστά κράτη και ξεκαθάρισε πως «μια λύση που δεν θα βασίζεται στην πολιτική αρχή της ισότητας δεν θα γίνει αποδεκτή ούτε από τους Τουρκοκύπριους, ούτε από εμάς που είμαστε εγγυήτρια δύναμη».

Ερωτηθείς μάλιστα από δημοσιογράφους «τι θα χάσει η Τουρκία αν αποσύρει τον στρατό της από την Κύπρο», ο Μπαγίς απάντησε: «Φοβόμαστε ότι θα έχουμε απώλειες ανάλογες με εκείνες του 1974. Δεν θέλουμε να δούμε τα αδέλφια μας τους Τουρκοκύπριους να κολυμπήσουν ξανά σε μια θάλασσα από αίμα. Μερικές φορές οι διαδηλώσεις είναι ανεκτές. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να επωφεληθεί από αυτές. Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει τη σχέση μας με τα αδέλφια μας τους Τουρκοκύπριους».

Η Άγκυρα, ενόψει κυρίως της νέας διαδήλωσης στα Κατεχόμενα, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου, επιμένει στην γραμμή σύμφωνα με την οποία πίσω από τις κινητοποιήσεις κρύβεται «ελληνοκυπριακός δάχτυλος».

Οι δηλώσεις Μπαγίς μάλιστα έγιναν μια ημέρα μετά την εκ μέρους του Ιτσέτ Ιτσκάν, ηγέτη του τουρκοκυπριακού κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» πρόσκληση προς τα τουρκοκυπριακά κόμματα της αντιπολίτευσης σε διάλογο σχετικά με το Κυπριακό.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Ιτσέτ έγινε δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Δ. Χριστόφια. Μετά την συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, ο Ιτσέτ δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση, υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα που εμποδίζουν αυτήν την ευνοϊκή πορεία.

Όπως είπε, η λύση θα έλθει μόνο μέσα από κοινές προσπάθειες και των δύο κοινοτήτων. Και πως η λύση του Κυπριακού χωρίς αμφιβολία θα ωφελήσει όλους.

ΠΟΙΟΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΕΙΝΑΣΑΝ;;;

Η απόδειξη ότι υποθήκευσαν την χώρα για να εξασφαλίσουν τις αποπληρωμές των δανειστών και όχι “μισθούς και συντάξεις”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης και το πασίγνωστο σε όλους μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση τον Μάιο του 2010, η δανειοδότησή μας από την «τρόικα» ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, δεν επιλύει κανένα πρόβλημα, απλά το μεταθέτει ....
επαυξημένο για τό σύντομο μέλλον, δηλαδή για την χρονική εκείνη στιγμή που θα κληθούμε να πληρώσουμε τα 110 δις €, επιβαρυμένα με τα τοκογλυφικά επιτόκια, σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, αφετέρου δε «επιδεινώνει» σημαντικά τις αιτίες που το προκάλεσαν, δηλ. τις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πολιτισμικές «δυσλειτουργίες» της χώρας μας.

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται οι υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου με λήξη έως τα τέλη του 2013 καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις από τόν «μηχανισμό στήριξης»:

Λήξη Ομολόγων από 01.05.2010 έως και 31.12.2013 και προγραμματισμός εκταμίευσης μηχανισμού στήριξης (ποσά σε δισεκ. €)
Έτος Λήξεις ομολόγων Δάνεια ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ



2010 15,80 38,00
2011 31,30 40,00
2012 31,70 24,00
2013 24,90 8,00



Σύνολο 103,70 110,00

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο δανεισμός της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης για την παραπάνω περίοδο, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την αποπληρωμή των πιστωτών της – αφού λήγουν ομόλογα συνολικής αξίας 103,7 δις € και δανείζεται 110 δις € (τα 110 δις € του μηχανισμού στήριξης, είναι ουσιαστικά τα 103,7 δις € που χρωστάμε, συν τους τόκους τους).

Επομένως, όλα όσα ακούγονται ότι δήθεν το μνημόνιο υπεγράφη μόνο και μόνο για να διασφαλιστούν οι πληρωμές των συντάξεων και των μισθών, είναι παντελώς ανακριβή και σκόπιμα ψεύδη, αφού όπως προκύπτει από τον πίνακα, τα χρήματα που μας παρέχονται, αναχρηματοδοτούν αντίστοιχες οφειλές μας, με αποκλειστικό σκοπό την διάσωση, πρωτίστως των ευρωπαϊκών τραπεζών και δευτερευόντως των λοιπών κερδοσκοπικών «επενδυτών» (ακριβώς για τα λόγο αυτό συμμετέχουν στα 110 δις € με 73% η Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ μόλις με 27% (και ενδεχομένως με άλλα άγνωστα προς το παρόν ανταλλάγματα).

Να σημειωθεί ότι οι ετήσιες ανάγκες σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κυμαίνονται περί τα 25 δισεκ. € πράγμα που επιβεβαιώνει ότι από την χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης δεν «περισσεύουν» καν ποσά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, όπως πασχίζουν να μας πείσουν εν συγχορδία η κυβέρνηση με τα γνωστά εξαπτέρυγά της.

Υπενθυμίζω ότι η 1η δόση ύψους 14,5 δισεκ. € που δόθηκε από τον μηχανισμό στήριξης στα μέσα Μαΐου, εξοφλούσε ομόλογα λήξης εντός του ιδίου μήνα συνολικού ύψους 11,6 δισεκ. € εκ των οποίων, ποσό 8,5 δισεκ. € αφορούσε 10ετές ομόλογο με λήξη την 19.05.2010 που είχε εκδοθεί στις 19.05.2000 επί πρωθυπουργίας Σημίτη!

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2011, η χώρα θα πρέπει να δανείζεται επίσης ποσά αντίστοιχα με τα ετήσια ελλείμματά της, τα οποία θα διαμορφωθούν, ως εξής:

ΑΕΠ, ύφεση και έλλειμμα σε εκ. €
Μεγέθη/έτη 2009 2010 2011 2012 2013 2014
ΑΕΠ** 237.494 227.994 222.066 224.508 229.223 234.037
Ύφεση %*
-4,0% -2,6% 1,1% 2,1% 2,1%
‘Έλλειμμα %** -13,6% -8,1% -7,6% -6,5% -4,9% -2,6%
‘Έλλειμμα 32.299 18.467 16.877 14.593 11.231 6.084

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών – Προσχέδιο προϋπολογισμού 2011

Σημείωση: Στον παραπάνω πίνακα δεν υπολογίζεται η πρόσθετη επιδείνωση του ελλείμματος από τους δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με το ανωτέρω προσχέδιο, τα συνολικά ελλείμματα της Ελλάδας για την περίοδο από 2011 έως και 2014, θα διαμορφωθούν το λιγότερο στα 67,25 δις €, τα οποία θα πρέπει επίσης να χρηματοδοτηθούν. Όμως, ακόμη και αν βρεθούν πρόθυμοι δανειστές, η εξόφληση του δανείου των 110 δις € εντός του 2014, είναι εκτός πραγματικότητας και αυτό επιβεβαιώνεται από τις συζητήσεις που άρχισαν ήδη στο παρασκήνιο για την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του.

Συνοπτικά εντός του 2014 η Ελλάδα θα χρειαστεί : α) 110 δις € για την εξόφληση του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης, β) 31,6 δις € για την αποπληρωμή άλλων ληξιπρόθεσμων ομολόγων και γ) 67,25 δις € για την κάλυψη των συσσωρευμένων ελλειμμάτων της περιόδου.Συνολικά 208,85 δις €, ποσό που αντιστοιχεί στο 89% του ετησίου ΑΕΠ της χώρας!

Αν συνυπολογίσουμε στά παραπάνω ποσά τους τόκους του δανείου, τα πρόσθετα ελλείμματα των δημοσίων οργανισμών όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα και την ύφεση που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μεγαλύτερο βάθος και διάρκεια από όσο προβλέπεται στο μνημόνιο και συνεπακόλουθα τις σχετικές επιπτώσεις, το παραπάνω ποσό μπορεί να «ανέβει» στα 240 δισεκ. €, δηλ. πάνω από το ΑΕΠ, διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για το μέλλον της χώρας που μόνον η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει! Και αντί να αντιμετωπίσει το θέμα κατάματα και με ρεαλισμό, αρκείται στα εύσημα των δανειστών και λοιπών παγκόσμιων κερδοσκόπων (άλλο που δεν θέλουν οι φουκαράδες), για να μας πείσει περί της ορθότητας των επιλογών, της οικονομικής πολιτικής της και της ανάγκης να ψηφιστεί αδιαμαρτύρητα από τους πολίτες για να συνεχίσει το έργο της!

Τα ανωτέρω απεικονίζουν συνοπτικά την εφιαλτική οικονομική πραγματικότητα της χώρας που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αμέσως μετά την λήξη του μνημονίου και η οποία βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και αριθμούς πέραν οποιαδήποτε αμφισβήτησης. Και προφανώς η οποιαδήποτε επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, με τους όρους που έχει συναφθεί, (για κάθε έτος καθυστέρησης στην αποπληρωμή το επιτόκιο αναπροσαρμόζεται κατά 1%), δεν θα φέρει κανένα απολύτως όφελος. Απλά θα μεταθέσει επί το δυσμενέστερο το πρόβλημα για μερικά ακόμα χρόνια, οπότε η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση θα είναι δεδομένη.

Εύλογα λοιπόν τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γιατί ο πρωθυπουργός, οι τηλεοπτικοί υπουργοί και τα λοιπά εξαπτέρυγά τους, επικαλούνται ως κριτήριο ευθύνης απέναντι στη χώρα και τον λαό, την έγκριση και υπογραφή του μνημονίου μόνο και μόνο για να διασφαλίσουν τις δήθεν πληρωμές των συντάξεων και των μισθών όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα που μας παρέχονται, πηγαίνουν αποκλειστικά για την άμεση αναχρηματοδότηση αντίστοιχων οφειλών σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα, στα οποία είχαν «επενδύσει» κυρίως οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και δευτερευόντως τα γνωστά κερδοσκοπικά funds?

2. Ποιος τελικά σώζεται από τον μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε και την οικονομική πολιτική που ακολουθείται με βάση το μνημόνιο, όταν στα τέλη του 2013 το συνολικό χρέος της χώρας θα υπερβαίνει καθαρά το 150% του ΑΕΠ ή τα 360 δισεκ., εκ των οποίων θα είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά την αμέσως επόμενη χρονιά ποσά που θα προσεγγίζουν τα 240 δισεκ. €? (τουλάχιστον η επάρατη και υπεύθυνη κατά το ΠΑΣΟΚ, για τα χάλια της οικονομίας, κυβέρνηση της Ν.Δ., φρόντισε να κατανείμει τις υποχρεώσεις σε ομόλογα έκδοσης ελληνικού δημοσίου στα επίπεδα των 16-32 δισεκ. ετησίως)

3. Έκανε ένα πρόχειρο υπολογισμό ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών σχετικά με την οικονομική έκθεση που αναλάμβαναν με την υπογραφή του περιβόητου αυτού μνημονίου κατά την ημερομηνία εκπνοής του? Αν δεν τον έκαναν είναι άσχετοι και επικίνδυνοι για τις θέσεις που κατέχουν. Αν τον έκαναν, τότε υπέγραψαν εν γνώσει τους την υποδούλωση της χώρας, οπότε θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα…

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

(ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ Γ.Π.) ΜΕ ΝΟΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ποιός θα περίμενε ότι θα ζούσαμε στα χρυσά χρόνια του φασισμού του Γιώργου;
Δρακόντειες διατάξεις για εφημερίδες, κόμματα οργανώσεις αλλά και ... bloggers

Σχέδιο για έναν νέο "αντιρατσιστικό νόμο" επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, προφανώς για να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της "Νέας Τάξης" που θέλουν να στέλνουν στην φυλακή όποιον φέρνει αντιρρήσεις για την πορεία την οποία σχεδιάζουν για όλη την οικουμένη, στα πλαίσια της πολυπολιτισμικότητας.
Έτσι λοιπόν το νέο σχέδιο νόμου αποδεικνύεται "δρακόντειο" κατά όλων αυτών οι οποίοι εκφέρουν "αιρετικές" για το πολιτικό σύστημα απόψεις.

Το ελληνόφωνο κυβερνητικό παράρτημα της παγκόσμιας κυβέρνησης ετοιμάζεται δια μέσω του υπ. δικαιοσύνης να εγκαθιδρύσει χούντα με “αντιρατσιστικό” προσωπείο. Το νέο χουντικό νομικό μόρφωμα ετοιμάζεται με σκοπό να φιμώσει τους πολίτες να καταργήσει την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, βάζοντας την ταμπέλα του “Ρατσιστικού” σε ό,τι αντιβαίνει τους σκοπούς της Νέας Τάξης”, που δεν θέλει έθνη με αντιστάσεις, αλλά με το ζόρι ασπόνδυλες ”πολυπολιτισμικές κοινωνίες” εύκαμπτες, εύπλαστες και χειραγωγήσιμες αποτελούμενες από δούλους- καταναλωτές των εταιρειών. Με συλλογική τρομοκρατία σταλινικού τύπου απειλούνται όσοι τολμούν να έχουν άλλη άποψη απ’ αυτήν των υπαλλήλων των αυτοαποκαλούμενων “αντιρατσιστικών” ΜΚ Οργανώσεων που επιδοτούνται παχυλά από κυβερνητικά βαλάντια κατά τις επιταγές της corporocracy. Δείτε τι ετοιμάζουν. Πολίτες, μπλογκ, οργανώσεις, θα κυνηγούνται θα φυλακίζονται και θα φιμώνονται.

(Θα μας κυνηγάνε από παντού, από τη μία γιατί θα έχουμε χαμομήλι σπίτι μας με τον codex alimentarius, κι από την άλλη γιατί τολμάμε να είμαστε αυτό που είμαστε κι όχι αυτό που θέλουν οι “λοβοτομητές της ανθρωπότητας”)

Το σχέδιο για τον νέο “αντιρατσιστικό” νόμο, που επεξεργάζεται το υπουργείο δικαιοσύνης, θα περιλαμβάνει δρακόντειες διατάξεις για εφημερίδες, κόμματα, οργανώσεις και bloggers και γενικότερα κατά όλων αυτών οι οποίοι εκφέρουν “αιρετικές” απόψεις για το πολιτικό σύστημα. Φωτογραφίζει εφημερίδες, άτομα, κόμματα που δεν εμπίπτουν στο “πολιτικά ορθό”, όπως αυτό θα διαμορφώνεται κατά το δοκούν από την εξουσία.

Ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, θα καταργεί τον παλαιότερο του 1979, “καθώς αυτός κρίνεται ανεπαρκής”, όπως σαφέστατα λέει η αιτιολόγηση του σχεδίου Νόμου. Σύμφωνα ακόμη με αυτήν, “η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια πολυφυλετική κοινωνία” και στόχος της πολιτείας είναι η υπεράσπιση των μειονοτήτων.
Ο νέος νόμος θα συμπεριλάβει στις “τιμωρητικές” του διατάξεις τον οποιοδήποτε εκφέρει γνώμη αντίθετη για μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά θα στρέφεται και κατά οργανώσεων, συλλόγων, κομμάτων, που εκφέρουν έναν ανάλογο πολιτικό λόγο.

Διευκολύνεται η αυτεπάγγελτη εφαρμογή του νόμου (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται διαμεσολάβηση των διαφόρων εκπροσώπων οργανώσεων.
Σημαντικότατο σημείο της καινούριας πρότασης νόμου είναι η σημασία που δίδεται στο διαδίκτυο, (πέρασαν οι μέρες ελευθερίας των bloggers, από ό,τι φαίνεται) καθώς ο νόμος προβλέπει δίωξη κατά ατόμου που κατοικεί στην Ελλάδα, ακόμη και εάν ο server της ιστοσελίδας είναι σε χώρα (όπως οι ΗΠΑ – blogspot κλπ) στην οποία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης.

Άλλη μια πρωτοτυπία του απίστευτου αυτού νόμου είναι ότι επιβάλλεται η συλλογική ευθύνη και τιμωρία (!) καθώς ο νόμος στρέφεται πέραν των φυσικών προσώπων και σε νομικά πρόσωπα, καθώς διώκει τον οποιοδήποτε ανήκει σε μια εταιρία, σύλλογο, οργάνωση του οποίου κάποιο μέλος εκφέρει “ρατσιστικές” απόψεις, κατά την νέα πρόταση νόμου. Δίνει μεγάλη βάση στα χρηματικά πρόστιμα, επίσης, ανεβάζοντάς τα, μέχρι τα 150.000 ευρώ.

Προσπαθείται να δομηθεί νομοθετικά ένα καθεστώς συλλογικής κατατρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας με σκοπό να φιμώνουν οι ίδιοι οι στόχοι της εξουσίας όποιον τολμά να αντισταθεί, καθώς και η οικονομική και φυσική εξόντωση όσων ανθίστανται στις μεθοδεύσεις της διεθνιστικής χούντας των εταιρειών και των πολιτικών τους δούλων.
ΠΗΓΗ:kostasxan

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ: ΔΡΑΧΜΗ η ΔΡΑΧΜΗ.....

Μέτρα χωρίς προηγούμενο θα πρέπει να πάρει η Ελλάδα σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. Υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης της ευρωζώνης. Νέα σενάρια επιστροφής στη δραχμή. Τραπεζικά ιδρύματα προεξοφλούν την αποτυχία της ελληνικής προσπάθειας.
Αν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πρόσφατα δήλωσε για άλλη μια φορά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και επιτέθηκε στους "καταστροφολόγους", οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, οι οικονομικοί αναλυτές εξακολουθούν να φοβούνται ότι η χώρα μας μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση την Ευρωζώνη και προτείνουν έξοδο των μαύρων προβάτων από την ΟΝΕ.
"Η υπερχρεωμένη Ελλάδα ενδέχεται το αργότερο το 2013 να χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια", προειδοποιεί σε έκθεσή της η ομάδα οικονομολόγων υπό τον πρόεδρο του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου Ifo, Hans-Werner Sinn.
Εκτιμάται ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει το χρέος της μετά τη λήξη του μνημονίου και ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται δεν επαρκεί.
Στο ρεπορτάζ μάλιστα σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα επανειλημμένα τονίσει ότι "θα επιστρέψει και το τελευταίο λεπτό του ευρώ" και το αργότερο το 2014 θα αρχίσει να μειώνει το χρέος.
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι παρά τις σκληρές περικοπές, που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στον ελληνικό λαό, το χρέος της χώρας συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας το 160% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων, τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν και ή θα πρέπει να ληφθούν ακόμα σκληρότερα ή θα πρέπει η Ελλάδα να οδηγηθεί στην έξοδο από το ευρώ.
"Αν η ΕΕ δεν θέλει να παρατείνει το μηχανισμό στήριξης με μακροχρόνιες μεταφορές χρημάτων απομένουν μόνο δύο λύσεις: επιστροφή της χώρας στη δραχμή ή ένα άνευ προηγουμένου δραστικό πρόγραμμα περικοπών που θα περιλαμβάνει χαμηλότερους μισθούς σε όλο το εργασιακό μέτωπο".
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, προεξοφλούν ότι η Ελλάδα τελικά δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και η αναδιάρθρωση του χρέους θεωρείται μονόδρομος.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Εξαιρετικά αφελείς είναι όσοι πιστεύουν ότι το ”σύστημα ΠΑΣΟΚ” θα παραιτηθεί οικειοθελώς των προνομίων του, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται.

Εν πλήρει αντιθέσει προς την ΝΔ, η οποία αλληλοσπαράσσετο δημιουργήσασα ”παράδοση”, οι του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει διαχρονικώς πως για να παραμείνουν εις την εξουσία, παραμένουν αδιστάκτως προσκολημμένοι μεταξύ τους. Ενώπιον της θεάς εξουσίας, οι ΠΑΣΟΚοι έδειξαν στο παρελθόν αξιοθαύμαστη συνοχή, συνοχή που προεκλογικώς ανήρχετο εις τα ύψη. Συνοχή που επέτρεψε στο σοσια-ληστρικό αυτό κόμμα να κατευθύνει τις τύχες των ατυχών Ελλήνων επί 30 και πλέον έτη.

Τι απεργάζονται τώρα οι πράσινοι ινστρούκτορες, αφού θέμα χρόνου είναι ΝΔ και Σαμαράς να τους προσπεράσουν; Μα, απλώς τα πάντα!

Είπαμε: Απεδείχθησαν ικανοί όσο και αδίστακτοι εραστές της εξουσίας, προς ίδιον βεβαίως όφελος. Διότι επί Ανδρέα και ζιβάγκο, δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους. Τα δε τηλέφωνα των οικιών τους (όσοι είχαν), άρχιζαν τότε από 57 και 55, τώρα αρχίζουν από 80.

Πρότυπο των homo pasocus δεν ήταν ο Καράγιωργας και ο Χαραλαμπίδης, αλλά ο Άκης και ο Τσουκάτος. Έτσι δρουν και σκέφτονται. Έως και σήμερα.

Ιδού, αντιληπτά σε όσους διαθέτουν κοινόν νου, τα σχέδιά τους, προς παραμονή στην εξουσία:

1. Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ”ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ”: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε στο Ερζερούμ το σύνθημα της δημαγωγικής επίθεσης, παρουσιαζόμενος από τα ελεγχόμενα και δουλοπρεπή ΜΜΕ περίπου ως νέος Νικηταράς Τουρκοφάγος. Ο πλασιέ του σχεδίου Ανάν, ομίλησε ενώπιον των Τούρκων διπλωματών περί εισβολής-κατοχής στην Κύπρο. Ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Λόγοις βεβαίως, όχι έργοις. Αλλιώς, μάλλον δεν θα έφθαναν οι φρεγάτες των Τούρκων στη Μύκονο και το Λαύριο. Ούτε η φοβία τους έναντι των Νεο-οθωμανών θα ήταν τόση, που φοβούνται να μιλήσουν περί ΑΟΖ σε Αιγαίο και Κύπρο.

΄Όμως έτσι θα το πάνε τώρα και όσο πλησιάζουμε προς εκλογές, Γιώργος, Δρούτσας και οι λοιποί ”αητοί” της εξωτερικής πολιτικής της χώρας: ”Πατριωτικά”. Στόχος, να πεισθή ο αιχμάλωτος των δανείων Νεοέλληνας, πως οι αστέρες του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν πατριωτισμό. Το πόσο πατριωτικό είναι το κόμμα των Ιμίων όμως (με τον τότε σημαιοφόρο του εθνικού εξευτελισμού, σήμερα αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως), κάποιοι το θυμούνται ακόμη. Ας το θυμηθή και η πλειοψηφία του λαού, την ώρα που θα πρέπει…

2. ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ”ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”: Γνωρίζουν οι φωστήρες που κατάντησαν τη χώρα αμερικανική αποικία, πως πρέπει προεκλογικώς το αντίθετο να αποδείξουν. Ότι είναι ”ανεξάρτητοι”, όχι ”αμερικανάκια”.

Αίφνης λοιπόν, θα γίνουν ”πολυδιάστατοι” και θα εμφανισθούν ως χαράσσοντες ”ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική”. Επ΄ αυτού, η προσπάθεια που θα καταβληθή θα είναι έντονη. Το επικείμενο ελληνορωσικό συνέδριο π.χ., για μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας, που είχε συμφωνηθεί προ πολλού με την Μόσχα, θα γίνει εις την Αθήνα. Πλην όμως, περιθωριοποιημένο. Οι δρούτσειες προθέσεις θέλουν να το κρατήσουν σε τεχνικό επίπεδο και άνευ πολιτικής σημειολογίας. Έτσι (σημειολογικό το παράδειγμα) το υπουργείο εξωτερικών αλλά και ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτούν επικοινωνιακώς τέτοιες περιπτώσεις, για να καταδείξουν πόσο ανεξάρτητοι των Αμερικανών είναι. Η πραγματικότητα βεβαίως βοά, περί πλήρους υποταγής της χώρας στις επιταγές της Ουάσικτον: Πάγωμα κάθε προώθησης σχέσεων με Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, και απόλυτη υποταγή στα περί Αιγαίου και Κύπρου κελεύσματα. Ουδέποτε η Ελλάς υπήρξε τόσο εξαρτημένη!

3. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ”ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ”: Ναι, και αυτό θα επισυμβεί! Τους πόνεσε πολύ το χαστούκι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπάρχουν ακόμη Έλληνες δικαστές! Δεν το ξέχασαν αυτό οι πράσινοι προφέσσορες. Μπροστά στη ψήφο όμως, θα ”το ξεχάσουν”! Το ΠΑΣΟΚ της ακατασχέτου μεταναστολαγνείας, το κόμμα – όχημα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, το κόμμα που εφαρμόζει τις νεοταξίτικες εντολές περί διαλύσεως της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, που πασχίζει για τη διάλυση του των Ελλήνων κράτος, αρχίζει να μεταμφιέζεται (πλησιάζουν και οι Απόκριες) σε ”εθνικό”: Τείχη εις τον Έβρο, δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού Παπουτσή περί απελάσεων λαθρομεταναστών και έπονται και άλλα. Ξαφνικά ”αγάπησαν” τους Έλληνες (και πρωτίστως την ψήφο τους).

Αυτοί, οι επαγγελματίες του ψευτοπροοδευτισμού και του φαρισαικού ανθρωπισμού, αυτοί που μετέβαιναν εις τον Άγιο Παντελεήμονα για να πράξουν το αντιρατσιστικό τους καθήκον και ευθύς επέστρεφαν εις τις βίλλες τους (Εκάλη, Φιλοθέη κοκ), ξαφνικά θα ”ανακαλύψουν” και τα δίκαια των Ελλήνων. Για να τους κοροιδεύσουν εκ νέου, οδηγώντας τους σε νέα μνημόνια και μνημόσυνα, σε ισόβια φτώχεια…

4. ”ΛΕΦΤΑ (ΘΑ ΞΑΝΑ)ΥΠΑΡΞΟΥΝ: Εις την εκλογική ευθεία την τελική, θα ξαναριφθή το αλήστου μνήμης παπανδρεικό πυροτέχνημα. Θα υποσχεθούν, θα διορίσουν, θα μοιράσουν (λόγοις ξανά…), θα παραπλανήσουν. Θεωρούν πως ”ο λαός ξεχνά”. Αυτή τη φορά όμως Έλληνες, δεν δικαιούσθε να ξεχάσετε. Αν ξεχάσετε, απλώς όλα θα τα χάσετε (αν ήδη δεν τα χάσατε…)

5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ: Επ’ αυτού υπάρχει η πράσινη ”τεχνογνωσία”. Πρόκειται περί τομέως όπου είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι! Όλες οι τηλεκατευθυνόμες πένες και μικρόφωνα, θα στηρίξουν την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, για να μείνη η χώρα στην ”ορθή πορεία”. Εδώ το ”σύστημα ΠΑΣΟΚ” θα εργαστεί πυρετωδώς για να περάση η προπαγάνδα του. Θυμηθείτε το σχέδιο Ανάν…

6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Και εδώ είναι έμπειροι! Όπως επί σχεδίου Ανάν προεξοφλούσαν την καταστροφή της Κύπρου εάν έλεγε όχι, έτσι και τώρα θα επιχειρησούν να πείσουν τον λαό πως είναι ”αναντικατάστατοι και απαραίτητοι”. Εδώ τα πυρά τους τα επικοινωνιακά θα είναι μαζικά. ”Ψηφίστε Γιώργο ειδάλλως η Ελλάδα θα καταστραφεί!”

Και αυτοί, έτσι θα πορευθούν. Εμείς; Θα δώσουμε εκ νέου εντολή στα πράσινα τρωκτικά να συνεχίσουν την καταστροφή της χώρας;

Τόσο αφελείς; Και για πολλοστή φορά στα άγκιστρα του χυδαιότερου βερμπαλισμού πιασμένοι;

΄Ώρα ευθύνης! Διότι το διακορευθέν (μνημόνιο γαρ) Σύνταγμα της χώρας, κάτι λέει…

Περί πατριωτισμού των Ελλήνων…

Και κάπου, αυτός ο πατριωτισμός, επαφίεται…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Μέρα γενικής απεργίας σήμερα και παραλύει το σύνολο της χώρας. οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί αναμένεται να είναι πολυπληθείς.


Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, των εισιτηρίων και των διοδίων, ενώ ζητούν να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Τα συνδικάτα εκφράζουν επίσης τη διαφωνία τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση και υποστηρίζουν, ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων γίνονται με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές, ενώ μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων.
Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μια στο Πεδίον του Άρεως από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί και η δεύτερη στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν:
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
- Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.
-Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, το προσωπικό του ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι στην πρόνοια. Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
- Απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί του δημοσίου.
- Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
- Δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
- Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
- Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αλλά σε ώρες που δεν θα παρεμποδίζεται η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.
- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη).
- Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ.

Πολιτική Βούληση για την Αντιμετώπιση της Βίας στα Γήπεδα
Το φαινόμενο της βίας αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό της συγκρότησης των κοινωνιών και δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα κοινωνία χωρίς βία। Στις μέρες μας, όμως, η κατάσταση είναι σαφώς βεβαρημένη।

Η αποθέωση της βίας και η διαρκώς αυξανόμενη προβολή της, η αποπροσωποποίηση των σχέσεων, η κοινωνική αναλγησία, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, ο ανταγωνισμός, η αποθέωση του ατομικού επιτεύγματος και η μοναχική πορεία χωρίς οράματα, στόχους και ιδανικά καθιστούν το σύγχρονο άνθρωπο ευάλωτο στην εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών।

Οι καταβολές του σύγχρονου ποδοσφαίρου εντοπίζονται στη μεσαιωνική Αγγλία του 13ου αιώνα. Από τις αρχές του 19ου αιώνα το ποδόσφαιρο άρχισε να γίνεται δημοφιλές και στις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Παράλληλα στην Αγγλία εντοπίζεται και η βία που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, αφού εκατοντάδες νέοι παίκτες, από αντίπαλα ανταγωνιστικά χωριά και πόλεις, στην ουσία έδιναν «μάχες» μέσω του παιγνιδιού.
Τα αποτελέσματα των ερευνών αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι η ατιμωρησία της βίας στα γήπεδα αποτελεί την κυριότερη αιτία διαιώνισής της και επιρρίπτει τις ευθύνες στις διοικήσεις των ομάδων, ενώ το 50% των φιλάθλων εκτιμά ότι η συχνότητα των συμπλοκών στα γήπεδα έχει σαφώς αυξηθεί τα τελευταία χρόνια।

Οκτώ στους δέκα φιλάθλους εκφράζουν την άποψη ότι η χρήση αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ουσιών έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης στην εκδήλωση κρουσμάτων χουλιγκανισμού, αλλά παράλληλα το ίδιο ποσοστό (80%) συναρτά το φαινόμενο με τη γενική έκπτωση αξιών της κοινωνίας। Και μέσα σε όλα αυτά, μόλις το 15% των φιλάθλων πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι «σίγουρα καθαρό», ενώ ως «καθόλου καθαρό» το βαθμολογεί το 34%.
Σύμφωνα με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, η στάση των αρχών απέναντι σε όσους βιαιοπραγούν στα γήπεδα πρέπει να είναι άτεγκτη, ενώ τα περισσότερα επικριτικά σχόλια συγκεντρώνουν οι διοικήσεις των ομάδων, αλλά και οι αθλητικές εφημερίδες.

Η βία στα γήπεδα είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, τόσο ως προς τις αιτίες που την παράγουν, όσο και ως προς τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται। Για το λόγο αυτό η αντιμετώπισή της απαιτεί συνδυασμένη στόχευση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων: της κοινωνίας, της πολιτείας, της ποδοσφαιρικής οικογένειας.
Η βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, η εφαρμογή του ονομαστικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μα πάνω απ' όλα η αμετακίνητη βούληση και η συνεπής πρακτική των διοικήσεων των ομάδων να αποβάλουν το φαινόμενο από τις κερκίδες, αποτελούν βασικά προαπαιτούμενα για να είμαστε άμεσα αποτελεσματικοί।

Πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να δείξει τη βούλησή της για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου, ψηφίζοντας ένα νόμο σύγχρονο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα κοινωνικά αποδεκτό.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο τύπος( ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΥΠΟΣ ΕΝΟΕΙΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ) δεν παίζεται.. είχε συγκεκριμένους στόχους πριν αναλάβει την εξουσία!!!! Μπράβο του είναι φοβερός... Εληνικέ Λαέ εσύ τι λες για όλα αυτά?? Μήπως είναι καιρός πλέον να πάρεις την κατάσταση της χώρας στα χέρια σου?

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.

Ερωτώμενο από την «Κ», το ΔΝΤ απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του. Στο πλαίσιο όμως της παραγωγής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο συνθέτει το προφίλ του Γάλλου πολιτικού ακολουθώντας τον από την κουζίνα του σπιτιού του στην Ουάσιγκτον μέχρι τις επίσημες επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στρος-Καν αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου στο περιθώριο της συνόδου ήταν σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Οπως τόνισε στις Βρυξέλλες, δεν ετίθετο ζήτημα προσφυγής στο ΔΝΤ. Μία ημέρα πριν, ο διεθνής οργανισμός επίσης το είχε διαψεύσει. Οπως είχε δηλώσει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, «θα μπορούσαμε να εμπλακούμε μόνο κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών αρχών, και εννοείται των ελληνικών αρχών. Εχει συμβεί αυτό; Οχι». Ο κ. Λίπσκι έλεγε την αλήθεια: Δεν υπήρχε ακόμη επίσημο αίτημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συζητήθηκε η προσφυγή στο ΔΝΤ μεταξύ των δύο ανδρών.
Εξάλλου, όσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφάσιζαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στην ιδέα του ΔΝΤ, αυτή τη φορά υπό τη μορφή απειλής: Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, προειδοποίησε δημοσίως τους ηγέτες της Ε. Ε. ότι αν δεν συμφωνήσουν σε ένα πακέτο στήριξης προς τη χώρα, θα καταφύγει στον διεθνή οργανισμό. Είχε προηγηθεί η οδυνηρή εμπειρία του Νταβός, όπου ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανησυχία παραγόντων των αγορών, δεχόμενος καταιγισμό ερωτήσεων για το αν θα κηρύξει στάση πληρωμών και πότε θα ζητήσει διεθνή βοήθεια.
Η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός εξέταζε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από την αρχή, ουσιαστικά, της κυβερνητικής του θητείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν αναζήτησε πρώτα μία λύση εντός της Ε. E.; Και αν είχε αντιληφθεί τόσο νωρίς τη δεινή κατάσταση της χώρας, πώς εξηγείται η απροθυμία του να λάβει μέτρα δραστικής περιστολής του δημοσιονομικού ελλείμματος τους μήνες που ακολούθησαν, ώστε να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο; Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση, υπό το κράτος της ανησυχίας για το πολιτικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων που συμφώνησε με την τρόικα, επιλέγει να επιτεθεί στο «ύφος» των εκπροσώπων της, η απάντηση φαντάζει εύκολη...
Το ντοκιμαντέρ του Canal+ αναμένεται να ταράξει το πολιτικό σκηνικό και στη Γαλλία, καθώς ο κ. Στρος-Καν προχωρεί σε αποκαλύψεις και για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Σοσιαλιστής επικεφαλής του ΔΝΤ προβάλλει ως ο ισχυρότερος αντίπαλος του κ. Σαρκοζί. Ο κ. Στρος-Καν φέρεται να σχεδιάζει την επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας μέσω… Ελλάδας, δρέποντας τις δάφνες της διάσωσης των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης. Οσο για τον κ. Σαρκοζί, δεν σκοπεύει να αφήσει το μονοπώλιο της διάσωσης του ευρώ στο ΔΝΤ και τον πολιτικό του αντίπαλο. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να ερμηνευθεί η προσέγγισή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο για την προστασία της Ευρωζώνης.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Διαβάστε για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πως να μετατρέψετε και το δικό σας...

Oι στιγμές από μέλλον είναι εδώ το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα που κατασκευάστηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από έλληνες φοιτητές.

Η αρχική σύλληψη της ιδέας ανήκει στον φοιτητή Θανάση Δέτση ο οποίος σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή ΕΜΠ κ.Ευάγγελου Χριστοφόρου και αφορά την μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Αυτό σημαίνει ότι η εν λόγω μετατροπή αφορά την μαζική μετατροπή μεγάλου αριθμού οχημάτων, ώστε να αποτελέσει εναλλακτική μέθοδο αυτοκίνησης στην Αθήνα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου θα έχει δυνατότητα να ταξιδέψει μέχρι 120 km την ώρα καταναλώνοντας περίπου 3 ευρώ! Η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ορίζεται περίπου στα 100 km. Θα παρέχει στη κονσόλα μικρό υπολογιστή που θα πληροφορεί για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στη πόλη με επίγεια μέθοδο ακρίβειας που δεν θα στηρίζεται στη τεχνολογία GPS και κατά συνέπεια δεν εξαρτάται από τις δορυφορικές επικοινωνίες.

Ο Θανάσης μας περιέγραψε το πόσο ενθουσιασμένος είναι για την επιτυχία του στόχου του και την πραγματοποίηση του ονείρου του. Η ιδέα ήρθε μέσα από κλάδο των μαθημάτων του που παρακολουθούσε πριν από μερικά χρόνια και από τότε τελικός στόχος του ήταν μετατροπή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.



Η μετατροπή οποιοδήποτε ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου με έμφαση στα μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα υπολογίζεται να έχει κόστος 5000 έως 7000 χιλιάδες ευρώ με κόστος μετακίνησης περίπου 1 ευρώ ανά 100 km ! Σε δεύτερη φάση το τμήμα που επιμελείται το ΕΜΠ το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα διαθέτει μίνι υπολογιστή που θα δίνει την πληροφόρηση θέσεων στάθμευσης όπου οι οδηγοί θα ''φορτίζουν'' τα αυτοκίνητα τους. Η απόσβεση του ποσού για την μετατροπή γίνεται σε δύο χρόνια με μέσο όρο κυκλοφορίας 30.000 χλμ τον χρόνο.



Πως μπορείτε να μετατρέψετε το αυτοκίνητο σας ηλεκτρικό :

Θα δημιουργηθεί φορέας μετατροπής του οχήματος σας μέσα στο 2011με τις έρευνές του ΕΜΠ να έχουν ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο και τότε παίρνει την σκυτάλη η πολιτεία και με αιτήσεις θα παίρνουν σειρά προτεραιότητας οι οδηγοί.

Το όλο εγχείρημα έχει δυστυχώς και την αρνητική του πλευρά. Η μαζική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά έχει δύο βασικές επιπτώσεις : H μια αφορά στα απόβλητα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και η άλλη στην επιπρόσθετη ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση των οχημάτων.

Η ανάγκη για extra ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση των οχημάτων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπισθεί τότε απλά μεταθέτει το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος στις περιοχές που παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια όπως πχ η Πτολεμαΐδα.

Το ΕΜΠ για να αντιμετωπίσει αυτό πρόβλημα αναπτύσσει τεχνικές μεθόδους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο και θαλασσινό νερό με απλά λόγια διασπάτε το νερό και μέσω του υδρογόνου παράγεται ηλεκτρική ενέργεια.