Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ.

Οι απαιτήσεις των Γερμανών και τα αργά βήματα της ευρωζώνης
H κοινή γαλλογερμανική πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη επί τάπητος σήμερα στην Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» που προωθεί η κυβέρνηση Μέρκελ και σε μεγάλο βαθμό συμφωνεί και η Γαλλία. Προβλέπει τον συντονισμό των πολιτικών σε μισθούς, συντάξεις και εταιρική φορολογία. Μεταξύ των άλλων το σχέδιο προβλέπει την προσαρμογή (αύξηση) των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο προσδόκιμο ζωής, την κατάργηση της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής (υπάρχει σε Κύπρο, Βέλγιο και Ισπανία) και τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα;

Ήδη γίνεται λόγος και στην Ελλάδα για «πανευρωπαϊκό μνημόνιο» ενώ η απαίτηση να αναθεωρηθούν τα συντάγματα των χωρών μελών ώστε να περιλάβουν την υποχρέωση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού έχει προκαλέσει σκεπτικισμό στην ευρωζώνη για τις απαιτήσεις της Γερμανίας.

Σ’ ό,τι αφορά τα μεσοπρόθεσμα ελληνικά «αιτήματα» όπως προκύπτει από το σχέδιο απόφασης των 17 η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει πριν τον Μάρτιο την απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ενώ μειώνονται οι ελπίδες για μια γρήγορη απόφαση και για την μείωση των επιτοκίων προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία…

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ

Η «Πίττα του Ηπειρώτη», από χρόνια έχει καθιερωθεί σαν η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση των Ηπειρωτών στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είναι μια ευκαιρία για αντάμωμα των Ηπειρωτών της Αττικής, αλλά και όσων ταξιδέψουν από την Ήπειρο για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή.
Φέτος η Γιορτή της Πίττας του Ηπειρώτη, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, είναι η κορυφαία οργάνωση των Ηπειρωτών, με τις 400 και πλέον οργανώσεις που εκπροσωπούν περισσότερους από 600.000 Ηπειρώτες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Στην εκδήλωση της Κυριακής, θα συμμετέχουν περίπου ογδόντα χορευτικά συγκροτήματα από όλη την χώρα, με 2.500 και πλέον χορευτές, με μια πληθώρα κορυφαίων δεξιοτεχνών της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης καθώς και καταξιωμένων Ηπειρωτών τραγουδιστών.Θα είναι ένα τρίωρο υπερθέαμα που αναδεικνύει την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου.Τραγούδια για την αγάπη και την ξενιτιά, την Ιστορία και τον ίδιο τον τόπο, διανθισμένα με ποίηση Ηπειρωτών ποιητών και στίχους από την απαράμιλλη ηπειρώτικη λαϊκή ποίηση ορίζουν τη δομή μιας πραγματικά πρωτότυπης πολιτιστικής εκδήλωσης.Στοιχείο της εκδήλωσης η παράλληλη προβολή πλούσιου οπτικού υλικού από την ηπειρώτικη φύση καθώς και τις διαδρομές των Ηπειρωτών στο χρόνο.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Για το σχεδιασμό μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής και για την καλύτερη κατανομή των κονδυλίων του εθνικού προϋπολογισμού για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, είναι απαραίτητα τα ακόλουθα: 1) ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας ως κατεξοχήν φορέα παροχής ασφάλειας, 2) η μεταρρύθμιση στη δομή και την οργάνωση του Σώματος, 3) η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας των πολιτών με τους θεσμικούς φορείς ελέγχου του εγκλήματος και 4) η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή της εγκληματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.

Για τον εκσυγχρονισμό των διωκτικών αρχών και την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι απαραίτητα: 1) η προσαρμογή των διεθνών προτύπων στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής περίπτωσης, 2) η αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με τη χρήση των όπλων από τους αστυνομικούς, 3) η δημιουργία ειδικών ομάδων δίωξης με εξειδίκευση σε ιδιαίτερα εγκλήματα, 4) η ενίσχυση των πεζών αστυνομικών περιπολιών, 5) η πάταξη της διαφθοράς στους κόλπους της Αστυνομίας και η ενίσχυση των μηχανισμών αυτοκάθαρσης, 6) η πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, 7) η ορθολογική κατανομή του έμψυχου δυναμικού στην Ελληνική Επικράτεια με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής για αστυνόμευση, 8) η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής, 9) η ενημέρωση του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες και τις σύγχρονες κατευθύνσεις της αντεγκληματικής πολιτικής και 10) η συνεργασία των σωμάτων δίωξης (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) με τη δημιουργία κοινού θαλάμου επιχειρήσεων και συντονιστικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων.
Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει την εγκληματικότητα που της αξίζει. Οι δείκτες διακύμανσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζει μια κοινωνία στο χώρο και το χρόνο, αποτελούν την πλέον αξιόπιστη μονάδα μέτρησης των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας.
Προκειμένου να προληφθεί μια μελλοντική έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα μας θα πρέπει -μεταξύ των άλλων- να μειωθεί η ανεργία, να αυξηθεί το βιοτικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να ενσωματωθούν οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού, να στηριχθούν οι θεσμοί της οικογένειας και του σχολείου.

Πρέπει, δηλαδή, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εκλείψουν οι παράγοντες κοινωνικής παθογένειας και να οικοδομηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης με κέντρο της τον άνθρωπο.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ spread, ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑΤΙ; ΠΟΙΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;

Γιατί αλήθεια έπεσαν τα spread;
Όλα τα κανάλια σήμερα έλεγαν θριαμβολογίες για την πτώση των spread. Ας δούμε όμως τον πραγματικό λόγο...



Εδώ και καιρό φωνάζουμε κάποιοι για το εξής:
Με την άνοδο των spread, η επισφάλεια για την πτώχευσή μας είχε ως συνέπεια την πτώση της αξίας των ομολόγων μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Μέχρι και πριν λίγες ημέρες λοιπόν, αγοράζοντας τα ομόλογά μας που έληγαν 5 χρόνια κι έπειτα, αξίας έκδοσης 100 δις ευρώ, θα σου κόστιζαν περίπου 65 δις ευρώ.
Άρα αυτομάτως, αγοράζοντας το χρέος σου, το αποτέλεσμα ήταν να εξαφανιστεί ύψος 35 δις ευρώ απλά κάνοντας μία και μόνη συναλλαγή.

Οι πανέξυπνοι πολιτικοί μας λοιπόν αφού δεν έκαναν την κίνηση αυτή όταν τα spread ήταν στις 1000 και πλέον μονάδες αποφάσισαν άλλη μια προδοτική κίνηση:
Να ανακοινώσουν ότι θα αγοράσουν το χρέος μας ύψους 50 δις ευρώ... Τί σημαίνει αυτό;
Με το που κατάλαβαν (άκουσαν για την ακρίβεια) οι αγορές αυτό το ανακοινωθέν, αποφάσισαν εσπευσμένα να ρίξουν τα spread ώστε να επιτύχουν το μεγάλο ψαλίδισμα του κέρδους που θα είχαμε από την αγορά αυτών των ομολόγων.
Έτσι -τυχαία- τα spread άρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα... Και εμείς (οι καναλοθεσίτες) να πανηγυρίζουν...

Προφητεία: Τα spread μας ακριβώς πριν αγοράσουμε το χρέος μας των 50 δις ευρώ θα έχουν φτάσει κάτω από τις 500 μονάδες.
Και την επόμενη ημέρα ακριβώς θα αρχίσουν να σκαρφαλώνουν προς τις 1000 μονάδες ξανά...

Αφού η προδοτική και εγκληματική ηλιθιότητα των κυβερνώντων δεν έχει τέλος, ας τους χαιρόμαστε... Κρίμα...