Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη -αλλά και στη χώρα μας- έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η κατάσταση επιβάλει τη χάραξη μιας μακρόπνοης και ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η οποία θα πρέπει να στηριχθεί: 1) στην εναρμόνιση του δικαίου που ρυθμίζει το άσυλο και στον καθορισμό του καθεστώτος των προσφύγων, 2) στην καταπολέμηση των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες, 3) στην ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και 4) στη συνεργασία των χωρών υποδοχής με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει του Ευρωπαίους εταίρους στην ΕΕ ότι: 1) Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της ΕΕ και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση. 2) Απαιτείται συνέπεια στην τήρηση των συλλογικών συμφωνιών από όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες που έχουν συνυπογράψει. 3) Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη συμφωνία που συνυπέγραψε το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών. 4) Πρέπει να ενισχυθεί ο Οργανισμός FRONTEX.

Μεταξύ των προτάσεων που θα πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες. 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης, 2) περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού, 3) ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μεταναστών στην απασχόληση, 4) ενημέρωσης των νόμιμων μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης, 5) εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής, 6) υγειονομικής περίθαλψης των νόμιμων μεταναστών και εξέτασή τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών, 7) επίλυσης του στεγαστικού τους προβλήματος και διευκόλυνσής τους στην απόκτηση στέγης, 8) πάταξης της λαθρομετανάστευσης, 9) θωράκισης των συνόρων της ΕΕ και 10) επαναπροώθησης των λαθραίων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ.

Τί κέρδισα με το ΠΑΣΟΚ τόσους μήνες......!
1. Έκοψα το...τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's κλπ σε πακέτο κάθε μέρα)

3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

Η "σούμα":
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubbing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη

Αποτέλεσμα...: Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία
ευρώ...(14.903)!!! Είδατε ????

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και εγώ τα πέταγα !!!!!

Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:
1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ;;;

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ.

Νερό, ήλιο και ρύπους για την παρασκευή συνθετικών καυσίμων, με τη βοήθεια πρωτοποριακού ηλιακού αντιδραστήρα χρησιμοποιεί επαναστατική εφαρμογή του ΕΚΕΤΑ (Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης).

Η ερευνητική ομάδα του δρ Αθανάσιου Κωνσταντόπουλου, διευθυντή του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών του ΕΚΕΤΑ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», πέτυχε τη διάσπαση νερού και διοξειδίου του άνθρακα με τη χρήση του ηλιακού αντιδραστήρα HYDROSOL, παράγοντας αντίστοιχα υδρογόνο και μονοξείδιο του άνθρακα. Τα δύο τελευταία αποτελούν πρώτες ύλες για την παραγωγή υδρογονανθράκων, βασικού συστατικού καυσίμων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο μόνος ρύπος της παραπάνω διαδικασίας είναι... καθαρό οξυγόνο.

Τα νέα «ηλιακά καύσιμα» του ΕΚΕΤΑ θεωρούνται τα καύσιμα του μέλλοντος, καθώς λειτουργούν όπως το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, ωστόσο, έχουν ανεξάντλητη ενεργειακή δυνατότητα και δεν δημιουργούν καυσαέρια. Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) επέλεξε, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα ερευνητικά προγράμματα, να παράσχει πενταετή οικονομική επιχορήγηση 1,75 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ARMOS. Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε λάβει το 2007 το Βραβείο Ντεκάρτ (Descartes), το σπουδαιότερο ευρωπαϊκό επιστημονικό βραβείο..

Μέχρι σήμερα, το διοξείδιο του άνθρακα αντιμετωπιζόταν ως ανεπιθύμητο προϊόν, λόγω των επιπτώσεών του στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, με τη νέα αυτή μέθοδο, οι ρύποι γίνονται ανακυκλώσιμοι, και το μόνο υποπροϊόν της διαδικασίας μετατροπής είναι οξυγόνο. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, από το 2013 θα πληρώνουμε δικαιώματα εκατομμυρίων ευρώ για την εκπομπή ερίων του θερμοκηπίου. Ήδη πολλές χώρες με βαριά βιομηχανία αναπτύσσουν τεχνολογίεςπου τους επιτρέπουν να δεσμεύσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν. Μέχρι στιγμής ωστόσο, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να το αποθηκεύουν, θάβοντάς το στο έδαφος.

Ο ηλιακός αντιδραστήρας HYDROSOL προσφέρει την εναλλακτική λύση της μεταφοράς των ρύπων αυτών σε ηλιόλουστα μέρη της Γης και της μετατροπή τους σε «πράσινα» καύσιμα. Αποτελείται από κυψελοειδές κεραμικό σώμα (μονόλιθο) που θυμίζει καταλυτικό μετατροπέα αυτοκινήτου, και χρησιμοποιεί την ηλιακή θερμότητα για να παράγει υδρογόνο και μονοξείδιο του άνθρακα. Η μοναδικότητα της μεθόδου οφείλεται στον πρωτότυπο σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα του ειδικού νανο-υλικού που χρησιμοποιείται.

Βέβαια, η τεχνολογία εκμετάλλευσης του υδρογόνου δεν είναι ακόμη ώριμη, καθώς η οικονομική κρίση έχει βάλει φρένο στις έρευνες. Ωστόσο, το υδρογόνο παράγει υδρογονάνθρακα, ο οποίος αποτελεί τη βάση της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας, με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, τη βιομηχανία πλαστικού κλπ. Ήδη βρισκόμαστε σε πορεία μείωσης της εξάρτησης από τον άνθρακα, ενώ στόχος των επιστημόνων είναι σύντομα να μην εξάγεται το υδρογόνο από ορυκτά καύσιμα, αλλά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος.

Η τεχνολογία που το πρόγραμμα του ΕΚΕΤΑ εξέλιξε, είναι γνωστή από τις αρχές του 20ού αιώνα. Ήδη στη Γερμανία του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, και αργότερα στη Νότιο Αφρική επί απαρτχάιντ, αναπτύχθηκαν τεχνολογίες σχηματισμού υδρογονανθράκων από κάρβουνο και νερό. Η διαδικασία αυτή όμως, σε αντίθεση με αυτή που αναπτύχθηκε από το ΕΚΕΤΑ, εκλύει διοξείδιο του άνθρακα, ρυπαίνοντας την ατμόσφαιρα. Η έρευνα, μετά τη λήψη της επιχορήγησης αναμένεται να περάσει στο επόμενο βήμα, με την κατασκευή μεγαλύτερου ηλιακού αντιδραστήρα ισχύος 1 μεγαβάτ. Στόχος είναι η εμπορική εφαρμογή του πειράματος, την οποία οι επιστήμονες ελπίζουν να έχουν πλησιάσει αρκετά στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος του ανεπτυγμένου κόσμου που επιστρατεύει τόσους άσχετους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη το τρομοκρατικό φαινόμενο υποχωρεί, στη χώρα μας γεννούνται νέοι τρομοκρατικοί πυρήνες. Σήμερα στην Ελλάδα οι τρομοκρατικές οργανώσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και εμείς τις παρακολουθούμε αμήχανα, αρκούμενοι σε γενικόλογα και κοινότυπα σχόλια καταδίκης του φαινομένου.

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος του ανεπτυγμένου κόσμου που επιστρατεύει τόσους άσχετους για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που απαιτεί βαθιά και εξειδικευμένη επιστημονική γνώση στον τομέα της αντεγκληματικής πολιτικής. Η χώρα μας θα μπορούσε να παρομοιασθεί με τον πατέρα που αναθέτει σε δικηγόρο τη χειρουργική επέμβαση στο παιδί του.

Η αντιμετώπιση αυτή αποδεικνύει -στην καλύτερη περίπτωση- την άγνοια ενός κινδύνου που ναρκοθετεί τα θεμέλια της κοινωνίας, αλλά και των παραγόντων που γεννούν αυτή τη μορφή της βίας. Όσο θα αντιμετωπίζουμε τόσο ρηχά και ανεύθυνα το πρόβλημα, η τρομοκρατία θα είναι εδώ.

Το ακόμη πιο ανησυχητικό με την τρομοκρατία στη χώρα μας είναι η όλο και μεγαλύτερη σχέση της με τη νέα γενιά. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι βρίσκονται σε αδιέξοδο, απογοητευμένοι από το εκπαιδευτικό σύστημα, από την πολιτική, από την ίδια τους τη ζωή. Πολλοί από αυτούς στοιβάζονται στους προθαλάμους της νεο-τρομοκρατίας προς στρατολόγηση.

Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Απαιτείται, όμως, πρώτα και κύρια μια πολιτική κοινωνικής πρόληψης του φαινομένου και η απομάκρυνσή μας από το απόλυτα κατασταλτικό μοντέλο, το οποίο έχει αποτύχει διεθνώς.

Η τρομοκρατία είναι ένα “λουλούδι” που δεν φυτρώνει παντού. “Ανθίζει”, κυρίως, εκεί που η διαφθορά και η φαυλοκρατία, συνδυάζεται με την αναξιοκρατία και την κοινωνική παθογένεια. Η σύγχρονη Ελλάδα διαθέτει πρόσφορο “έδαφος” για την ευδοκίμησή του.

Για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το τρομοκρατικό φαινόμενο θα πρέπει να εμπεδωθεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία στο δημόσιο βίο και να μειωθούν οι δείκτες της κοινωνικής παθογένειας που ενδημούν στον τόπο μας, δηλαδή να μειωθεί η ανεργία (κυρίως των νέων ανθρώπων), να αυξηθεί το βιοτικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες, να ενσωματωθούν οι κοινωνικά αποκλεισμένες και οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού. Πρέπει, δηλαδή, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης.
ΕΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ