Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Οι αντιπροσωπείες των κομμάτων με τον νέο πρωθυπουργό αποφάσισαν ουσιαστικά τα υπουργεία που θα υπάρχουν στη νέα κυβέρνηση και τον αριθμό των μελών από κάθε κόμμα που θα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Τα ονόματα των νέων υπουργών, θα τεθούν επί τάπητος σε επαφές που θα έχει ο νέος πρωθυπουργός με τον κ. Παπανδρέου και Σαμαρά από κοινού.

Από τη συνάντηση και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Νέας Δημοκρατία προέκυψε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε στον νέο πρωθυπουργό τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Δήμα, Μουρμούρα και Αρβανιτόπουλο . Μάλιστα, για την περίπτωση του κ. Αβραμόπουλου εάν το αποδεχτεί ο νέος πρωθυπουργός τότε θα παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος και θα αναλάβει το υπουργείο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το υπουργείο Άμυνας.

Το NewsIt από νωρίς το απόγευμα ήταν το μοναδικό μέσο που υποστήριζε πως η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον ανοιχτή και στη συμμετοχή και κοινοβουλευτικών προσώπων, σε αντίθεση με ότι άλλο υποστήριζαν τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του NewsIt επιβεβαιώνεται με την ενημέρωση πως και ο κ. Αβραμόπουλος, βουλευτής και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είναι μέσα στα πρόσωπα που πρότεινε η ΝΔ.

TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Αβραμόπουλος θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είδηση που επιβεβαιώνει περίτρανα το ρεπορτάζ του Οnalert.gr

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, το κόμμα θα μετέχει με τρία πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα και οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης ακούγονται ως τα επικρατέστερα ονόματα για αυτό το σχήμα

Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει και φαίνεται πως ήδη κλείδωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα παραμείνει και αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην θέση του θα παραμείνει και ο κ.Σαχινίδης αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Πολλές θα είναι οι θέσεις που θα μείνουν ίδιες, πολλά υπουργεία δεν θα αλλάξουν χέρια, ωστόσο τα λεγόμενα βασικάμε βάση τους όρους της Ν.Δ. αλλάζουν τα πρόσωπα στα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Αναφορικά με το αίτημα να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω προεδρικών διαταγμάτων, οπότε φαίνεται πως μένει όπως έχει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Τα ονόματα για άλλα τρία υπουργεία:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Παντερμαλής, εδώ κάποιοι λένε πως ο κ. Γερουλάνος αποχωρεί καθώς θεωρείται στενός συνεργάτης Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου