Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΗ. ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΜΟΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 20 ΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Το σχέδιο μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας θα έχει στις βαλίτσες του ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», που προσθέτει πως μαζί με το σχέδιο της ελεγχόμενης πτώχευσης, ο Ρέσλερ φέρνει στην Ελλάδα και ένα «μίνι σχέδιο Μάρσαλ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο του Ρέσλερ θα ενταχθεί στο Μόνιμο Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κρίσεων (ESM), σε περίπτωση που η χώρα μας δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας προβλέπει τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Τη διαδικασία προς τη χρεοκοπία θα ελέγχει ανεξάρτητο σώμα που θα εποπτεύει και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης θα δίνει δάνεια σε προβληματικές χώρες μόνον αν συμμετέχουν σε υψηλό επίπεδο οι πιστωτές.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Φίλιπ Ρέσλερ φέρνει μαζί του ένα «μίνι σχέδιο Μάρσαλ», με στόχο την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας φέρεται όμως παράλληλα να μην τρέφει αυταπάτες για την αληθινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, για την οποία φαίνεται να πιστεύει ότι θα ακολουθήσει την πορεία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Παρ' όλα αυτά εκτιμά ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα και να βοηθήσει αναπτυξιακά την Ελλάδα.

Πέρα από το δημοσίευμα της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ», η μέχρι τώρα πολιτική πορεία του Φίλιπ Ρέσλερ μας δείχνει ότι αρέσκεται σε ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια, τα οποία όμως ποτέ δεν πραγματοποιούνται και μένουν στα χαρτιά. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου