Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ < ΚΟΥΡΕΜΑ> ΠΟΥ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο η νέα συμφωνία να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία, κάτι που μπορεί να φέρει σε νέες περιπέτειες την κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η Κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει την υπερψήφιση του σχήματος που θα διαμορφωθεί ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους με αυξημένη πλειοψηφία, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, δήλωσε τα εξής:

«Ενημέρωσα, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».

Αυτή ακριβώς η δήλωση του κ. Βενιζέλου δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του η νέα συμφωνία για το κούρεμα να υπερψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία δηλαδή 180 ψήφους από τους βουλευτές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός, κ. Σκανδαλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

Μία τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει πολιτικές αναταραχές στη χώρα, καθώς είναι πολύ πιθανό πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα υπερψηφίσουν κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο των εκλογών των πρόωρων να είναι πλέον πιο κοντά από κάθε άλλη φορά.

Απαντώντας, επίσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η ελληνική Κυβέρνηση διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διαπραγμάτευση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα που διαχειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, σύμφωνα με τις ρητές αποφάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Δεν κινούμαστε, όμως, μονομερώς, αλλά πάντα ως μέλος της Ευρωζώνης και στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων της, στα οποία παρουσιάζουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί γνωρίζουμε τη σημασία που έχουν οι θεσμικές εγγυήσεις και συμπεριφορές στα θέματα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου