Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.

Η Γερμανία είναι μπροστά σε μία περίοδο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, παρά τις απειλές στην Ευρώπη λόγω της κρίσης χρέους, σύμφωνα με δύο εκθέσεις - του ΟΟΣΑ και της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Bundesbank Άξελ Βέμπερ Στην τελευταία μηνιαία έκθεσή της η πανίσχυρη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, αναφέρει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, λόγω των σημαντικών εξαγωγών και της αύξησης της εγχώριας ζήτησης, παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας.

Η δημοσίευση της έκθεσης αυτής συνέπεσε με την εξαμηνιαία έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, που επίσης διαβλέπει θετικές προοπτικές για τη γερμανική οικονομία.

"Η κατάσταση στη Γερμανία είναι πιο θετική από πολλές πλευρές σε σύγκριση με άλλες χώρες", δήλωσε ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Φέλιξ Χέφνερ.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνεται ότι "καθώς μειώνεται περαιτέρω η ανεργία και εξομαλύνονται οι ώρες εργασίας, αναμένεται να αυξηθούν οι μισθοί".

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι "καθώς αναμένεται να παραμείνουν μέτριες οι πληθωριστικές πιέσεις, τα πραγματικά διαθέσιμα εισοδήματα θα αυξηθούν, ενισχύοντας την ιδιωτική κατανάλωση".

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί το 2011 με ρυθμό 2,5%, που είναι πάντως μικρότερος από τον ρυθμό ανάπτυξης 3,5% για το τρέχον έτος.

Ωστόσο οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομιας είναι σαφώς μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρωζώνη, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση της Γερμανίας ως ατμομηχανής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΠΛΕ η ΠΡΑΣΙΝΟ;;;;

Ήδη από 17-3-2010 με την ανάρτησή μας ΔΝΤ;; Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν;; Οι Πράσινοι ή οι Μπλέ;;;…. συμβουλεύαμε την κυβέρνηση να μην προσφύγει στο ΔΝΤ γιατί, εκτός των άλλων, όπου μπαίνει το ΔΝΤ, γίνονται πάντα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πολύ δε περισσότερο στη χώρα μας, που έχει ρεκόρ απασχολούμενων στο Δημόσιο. Είχαμε δε προειδοποιήσει τους φίλους δημοσίους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ για το τι έρχεται.

Μάλιστα στην ίδια ανάρτηση αναρωτηθήκαμε από τότε, με ποια κριτήρια θα γίνουν οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Με κριτήρια κομματικά (πράσινοι και μπλέ);, ή με κριτήρια αποδοτικότητας; και καλούσαμε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Τελικά όπως είναι γνωστό μπήκαμε στο ΔΝΤ.

Στη συνέχεια, στις 11-5-2010, κάναμε άλλη ανάρτηση και ρωτούσαμε: Αλήθεια, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων πότε θα γίνουν; Προειδοποιούσαμε δε ότι οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων κρύβονται μέσα στον όρο «διαρθρωτικές αλλαγές» και αυτές θα γίνουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Νοέμβριο. Είχαμε κάνει επίσης δεκάδες αναρτήσεις για το θέμα αυτό, αλλά δεν είναι του παρόντος να απαριθμηθούν.

Στις 25-5-2010 είχαμε κάνει μια ανάρτηση με τίτλο Πότε θα πέσει το ΠΑΣΟΚ; στην οποία προβλέπαμε ότι…. το ΠΑΣΟΚ θα πέσει όταν απολυθεί ο πρώτος ΠΡΑΣΙΝΟΣ δημόσιος υπάλληλος.

Σήμερα λοιπόν και σύμφωνα με τα πιο πάνω, έχουμε απόλυτο δίκιο να ανησυχούμε και δικαιολογημένα επαναφέρουμε το ερώτημα «με ποια κριτήρια θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι;», γιατί φοβόμαστε ότι μπορούν να υπάρξουν θερμοκέφαλοι στο ΠΑΣΟΚ που θα επιδιώξουν, χρησιμοποιώντας το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, να προστατέψουν «τα δικά τους παιδιά» προκειμένου να γλιτώσουν το ΠΑΣΟΚ από την πτώση.

Είχαμε αναρωτηθεί και παλιότερα, πως, εφόσον ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από πριν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και γνώριζε ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ, ήταν αναπόφευκτη, γιατί επιδίωξε με το απατηλό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» να καταλάβει την εξουσία;

Γιατί ήθελε να ελέγχει αυτός και όχι η Νέα Δημοκρατία, τις εξελίξεις;

Ανησυχούμε και ανησυχούμε πολύ για το τι μέλει γενέσθαι.

Δεν θα θέλαμε ποτέ να υπάρξουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις.
OLUMPIA.GR

ΠΩΣ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ: Δεκαπέντε χαμένα χρόνια (1996-2010) για τα ανοικτά εθνικά θέματα και κυρίως για τα ελληνοτουρκικά και τα προβλήματα στο Αιγαίο.

Δεκαπέντε χρόνια ομφαλοσκοπίας της Αθήνας, τα οποία εκμεταλλεύθηκε δεόντως η Αγκυρα…
Ατέλειωτη είναι η σειρά:
Από τα Ιμια στο Μνημόνιο της Μαδρίτης (όπου αναγνωρίσαμε ζωτικά τουρκικά συμφέροντα στο Αρχιπέλαγος!). Από την υπόθεση Οτσαλάν, στην αναδίπλωση με τους S-300, αναδίπλωση που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως παραδοχή της μειωμένης κυριαρχίας μας! Από τη συστηματική αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας, μέσω του ΝΑΤΟ και των διαβημάτων της από το 2000 της ισχύος των Συνθηκών Λωζάννης, Μοντρέ και Παρισίων, μέχρι και την επίσημη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά, του οποίου όλες οι θέσεις υπήρξαν φιλοτουρκικές. Και από τα «τετελεσμένα» της περιόδου 2000-2007 εις βάρος μας, στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ τώρα, όπου η Τουρκία γίνεται ο σημαντικότερος πυλώνας της Συμμαχίας.
Ολο αυτό το διάστημα των 15 χρόνων, η Αθήνα ξόδευε τον χρόνο της πότε για «να μπει ισότιμα στην ΟΝΕ», πότε για «να προετοιμάσει τους Ολυμπιακούς», πότε για το «μεγάλο κόλπο στο Χρηματιστήριο», πότε για τις «ελληνοποιήσεις» και το κέρδισμα των εκλογών, πότε με τις «απογραφές» και τις «ήπιες προσαρμογές», πότε με τον κ. Τατούλη ή με τις πυρκαγιές, πότε με τις «κουμπαριές», πότε με τα Μνημόνια και πότε με τους «Καλλικράτες»…
Με ποια ντοσιέ, λοιπόν, και με ποια όπλα θα μεταβεί ο κ. Γ. Παπανδρέου στη Λισσαβώνα, στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η νέα δομή της Συμμαχίας και όπου θα αποφασιστεί η εγκατάσταση της έδρας της Αντιβαλλιστικής Ασπίδας στην Τουρκία και μάλιστα υπό τουρκική Διοίκηση;
Για να δεχθεί, επιπλέον, η Τουρκία τα Αντιβαλλιστικά Συστήματα στο έδαφός της δεν αξιώνει απλώς και μόνο την ανάληψη της Διοίκησής τους, αλλά και απαιτεί από τη Συμμαχία:
* Να μην καταργηθεί το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Σμύρνης.
* Να οριστικοποιηθούν και να περιληφθούν στο νέο δόγμα της Συμμαχίας οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών εντός του FIR Αθηνών από τις πέντε διαδρομές που έχει προεγκρίνει το ΝΑΤΟ από τις 15.2.2007.
* Να δοθούν στην Τουρκία και αντιπυραυλικά συστήματα, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και σε εθνικές αποστολές και επιχειρήσεις της.
Η Ελλάδα, σε όλα αυτά -και παρά την τρομακτική αναβάθμιση της Τουρκίας στα πλαίσια της Συμμαχίας στην οποία ανήκει και η χώρα μας- είναι απούσα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα. Και θα είναι κάτι περισσότερο και από απούσα αν στη Σύνοδο της Λισσαβώνας ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν αξιώσει εξισορρόπηση στο Αιγαίο, στο οποίο το ίδιο το ΝΑΤΟ ανατρέπει όλες τις ισορροπίες.
Στο κάτω - κάτω, στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχουμε μόνο για να πληρώνουμε τις μεγάλες δαπάνες του και μόνο για να ψηφίζουμε τους Σχεδιασμούς και τα Δόγματά του, τα οποία -σε τελευταία ανάλυση- στρέφονται εναντίον όλων των λαών - και του ελληνικού.
Γνωρίζουμε, άλλωστε, τον ρόλο του και στην Κύπρο και στο Αιγαίο.
Καιρός είναι να αξιώσει ο πρωθυπουργός τα αυτονόητα!

ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΔΩ.

Σε λίγο ούτε να τους κοιτάζουμε δεν θα μπορούμε

Νέες εικόνες αίσχους αντίστοιχες με αυτές που είχε γνωρίσει πριν από 18 μήνες βίωσε σήμερα το κέντρο της Αθήνας διότι προσεβλήθη από τις νόμιμες πράξεις της δημοτικής Αστυνομίας ένας μουσουλμάνος μετανάστης που πωλούσε παράνομα προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι οδό Μενάνδρου δημοτικοί αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε ιρακινό κουρδικής μικροπωλητή του κατέσχεσαν πάπυρους οι οποίοι όπως υποστηρίζει περιείχαν στίχους από το κοράνι (γραμμένοι στα αραβικά). Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ιρακινό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.

Στη συνέχεια ο ιρακινός αφέθηκε ελεύθερος. Αποτέλεσμα αυτής της «προσβολής» ήταν η εξαγρίωση των υπολοίπων εκατοντάδων μουσουλμάνων μεταναστών που βρίσκονταν στην περιοχή οι οποίοι στο άκουσμα ότι η δημοτική αστυνομία προσέβαλε το «θρησκευτικό σύμβολο τους».

Συνολικά 300 μουσουλμάνοι μετανάστες έκαναν πορεία προς την Ομόνοια και στις 15.00 συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Αθηναίων και διαμαρτύρονταν. Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία τους απώθησε, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και σε διερχόμενο λεωφορείο.

Επίσης επιτέθηκαν και σε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία και προκάλεσαν φθορές στην μοτοσικλέτα του. Τελικά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από το σημείο. Εκεί η Αστυνομία με τα ΜΑΤ αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων διότι οι συγκεντρωμένοι επιθυμούσαν την είσοδο στο Δημαρχείο.

Πάντως αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι μέσα λίγη ώρα οι μουσουλμάνοι μικροπωλητές της περιοχής οργανώθηκαν με πανό και κατέβηκαν σε πορεία με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

Ενώ άξιο λόγου είναι η ευαισθησία των ανθρώπων αυτών για τα θρησκευτικά ζητήματα και ο βίαιος τρόπος που αντιδρούν όχι σε κάποιοι γεγονός, αλλά στην υποψία ή στην λανθασμένη πληροφορία ότι κάποιος κάποια τους έθιξε την θρησκεία τους.

Ας ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναδούμε περιστατικά σαν και αυτά ξανά γιατί ακόμα και σήμερα η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και όχι στην Ασία ή την Βόρεια Αφρική. Ας ελπίσουμε επίσης ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες και λαθρομετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα να μην θεωρήσουν τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών ώς ιερό τόπο του Ισλάμ επειδή προσευχήθηκαν μαζικά.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Το 2009 τερματίστηκε μια πορεία σύγκλισης του ελληνικού βιοτικού επιπέδου με αυτό της Ε.Ε.-15, που διήρκεσε 13 έτη, από το 1996. Το 2010 η ύφεση θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τους Έλληνες, των οποίων τα εισοδήματα μειώνονται τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη ξεκινά μια αμυδρή ανάκαμψη. Είναι έτος με πραγματική απόκλιση στο βιοτικό μας επίπεδο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 10%, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα περισσότερο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους κατά περίπου 3%.

Έτσι η κατανάλωση αναμένεται να μειωθεί τουλάχιστον 6%, αλλά επειδή οι Έλληνες θα μειώσουν κυρίως την κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, το εγχώριο ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί πολύ λιγότερο. Φυσικά, οι μεγάλες αβεβαιότητες καθιστούν δύσκολες τις όποιες προβλέψεις. Για το τρέχον έτος, κρίνω εφικτό το σενάριο επιπλέον συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά περίπου 2,8% αν και πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος για ακόμη ταχύτερη επιβράδυνση. Θα εξαρτηθεί από την πορεία των εξαγωγών και εισαγωγών. Θα εξαρτηθεί και από την εγρήγορση της κυβέρνησης όσον αφορά τις δημόσιες επενδύσεις, την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων.

Σίγουρα, πάντως, θα αντιμετωπίζουμε διαρκή αύξηση της ανεργίας, ενώ ο πληθωρισμός το 2010 θα αυξηθεί περίπου στο 2,7% κυρίως λόγω της αύξησης των έμμεσων και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Θεωρώ εφικτό το σενάριο ολοκλήρωσης του τρέχοντος κύκλου ύφεσης στην ελληνική οικονομία πριν από το τέλος του 2011, και αργής ανάκαμψης την ακόλουθη περίοδο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, είναι εφικτό το 2015 να επανέλθουμε στο βιοτικό επίπεδο του 2008, κουβαλώντας όμως στην πλάτη μας ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 135% του ΑΕΠ και με ετήσιες πληρωμές τόκων ύψους περίπου 7,5% του ΑΕΠ. Πολλοί αναλυτές, βεβαίως, ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από αγγλοσαξονικές χώρες, είναι περισσότερο κυνικοί και μιλούν για μια ακόμα μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής και δυσκολιών.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν ξέρω αν οι Αυστριακοί λειτουργούν σαν λαγοί των Γερμανών, τους οποίους κατηγόρησε ο Ελληνας πρωθυπουργός (εκφράζοντας αρκετούς στην Ε.Ε.) ότι οδηγούν οικονομικά αδύναμες χώρες της Ε.Ε. σε χρεοκοπία.

Δεν ξέρω ούτε τις σκοπιμότητες μερίδας του ξένου Τύπου που θεωρεί την πτώχευση της χώρας μας δεδομένη. Εκείνο που γνωρίζω είναι πως οι δανειστές μας θέλουν περισσότερο αίμα. Δεν αρκούνται στις περικοπές μισθών και συντάξεων που ήδη έγιναν, δεν επηρεάζονται από τα ποσοστά ανεργίας που αυξάνονται ή εκείνα της ανέχειας που διευρύνεται. Ζητούν το μαχαίρι να φτάσει σε απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, να γκρεμίσει κοινωνικές κατακτήσεις πολλών χρόνων στις εργασιακές σχέσεις, να καταργήσει το ελάχιστο δίχτυ ασφαλείας για όσους εξακολουθούν να έχουν μια δουλειά.

Η ένταση με την οποία ζητούν αυτές τις δραματικές αλλαγές και η άρνησή τους να δεχτούν μια πιο ήπια προσαρμογή δείχνουν τη διάθεσή τους να επιβάλουν στη χώρα μας συνθήκες και βιοτικό επίπεδο πρωτοφανή για ευρωπαϊκή χώρα. Το επιχείρημα, ότι οι αλλαγές που ζητούν περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, δεν είναι τόσο πειστικό. Αν οι δανειστές συμφωνούσαν, θα μπορούσε να δοθεί για παράδειγμα ένα περιθώριο μεγαλύτερου χρόνου για τις αλλαγές ή και την αποπληρωμή των δανείων.

Δεν το θέλουν όμως. Είναι σαν να προσπαθούν να δικαιώσουν όλους εκείνους που εκτιμούν πως η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν ένα πειραματόζωο για όλη την Ευρώπη. Γιατί σύντομα το δρόμο της Ελλάδας θα τον πάρουν και άλλοι. Η Ιρλανδία φαίνεται να είναι η πρώτη...
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΥΜΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΖΙΜΕΝΑΚΙΑ ΓΙΟΥΝΓΚ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.

Η απαίτηση της Μέρκελ να επιτραπεί στον Βόλκερ Γιουνγκ, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Ζήμενς και του Κόκκαλη, να δραπετεύσει από την Πάρο, δίχως να πειραχθεί τρίχα της κεφαλής του, έκανε ακόμη κι αυτόν τον πράο πρωθυπουργό Παπανδρέου να εξοργισθεί. Η Μέρκελ από τη μεριά της έπραξε πολύ ορθά μια και θέλει να προστατέψει τους ανθρώπους χάρη στους οποίους η Γερμανία εξακολουθεί να κατέχει την Ελλάδα κι άλλες χώρες σε καιρό «ειρήνης». Ο Γιουνγκ ήταν ένας από αυτούς.

Η Γερμανία μισεί βαθιά και θανάσιμα Αμερικανούς και Εβραίους. Οι Αμερικανοί ήταν άλλωστε αυτοί που έβγαλαν στη φόρα τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς σ όλο το κόσμο. Ο Παπανδρέου είναι σύμμαχός τους, άρα εχθρός της Μέρκελ, η οποία τελευταία έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τους Ρώσους. Αντίθετα ο Παπανδρέου με τη βοήθεια του Βούλγαρου πρωθυπουργού, υπερασπίζονται τις επιλογές τα αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια. Εάν δείτε αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, γράψτε μας.
Ο Παπανδρέου λοιπόν στηριζόμενος στους Αμερικανούς έβγαλε γλώσσα στη Μέρκελ κι εκείνη με τη σειρά της, απεκάλεσε μαλάκα τον Γκένσερ, επειδή μας επέτρεψε να μπούμε στη Κοινότητα ανεχόμενος της αλχημείες μας. Η Μέρκελ αισθάνεται πως με τον Γιώργο στο Μαξίμου, ο Αμερικανοί έχουν το πάνω χέρι στην Ελλάδα κι αυτό δεν της αρέσει. Φυγαδεύοντας τον Γιούνγκ ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών ήθελε να δείξει πόσο γραμμένους μας έχει και κυρίως τον Παπανδρέου. Η φυγάδευση του Γιούνγκ και ο τσαμπουκάς του Γιώργου, συνδεόνται άμεσα την ώρα που εσύ βλέπεις master chef. Θ' ακολουθήσουν πολλά επεισόδια ανάμεσα στους δύο κόσμους πριν ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος…

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Η διακαής επιθυμία της Γερμανίας για πάνω από 100 χρόνια είναι η κατάκτηση όλου του κόσμου με κάθε τρόπο. Η δημιουργία ενός οικονομικού 4ου Ράιχ είναι κοντά όσο ποτέ άλλοτε. Η Γερμανία για ακόμη μια φορά δείχνει τα δόντια της και είναι κοφτερά όσο ποτέ άλλοτε. Η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία επανεξελέγη ως πρόεδρος του κόμματός της, των
Οι Γερμανοί ξανάρχονται...

Χριστιανοδημοκρατικών, με ποσοστό πάνω από 90%, επετέθη στους σοσιαλδημοκράτες και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον προκάτοχό της λέγοντας: «Το 2000 οι Σρέντερ και Άιχελ, τότε υπουργός Οικονομικών της χώρας της, έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ, αγνοώντας όλα τα σήματα κινδύνου».

Η αφορμή δόθηκε από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, από το Παρίσι, ο οποίος ανέφερε: «Η Γερμανία δημιούργησε έναν κύκλο υψηλότερων επιτοκίων για χώρες που φάνηκε ότι ήταν σε δυσχερή θέση, όπως η Ιρλανδία ή η Πορτογαλία».

«Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Αυτό θα μπορούσε να σπάσει πλάτες. Η επιμονή της κας Μέρκελ να μετάσχουν ιδιωτικές τράπεζες στον μηχανισμό στήριξης (σ.σ. κρατών μελών της ευρωζώνης) μπορεί να οδηγήσει χώρες στην χρεοκοπία», κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε το Ρόιτερ.

Η Γερμανία για τρίτη φορά δείχνει τα δόντια της και τις προθέσεις της. Τον Απρίλιο απειλούσε την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι το ελληνικό μνημόνιο έχουν υπογράψει 14 χώρες και μόνο για τη Γερμανία έχει υπογράψει Τράπεζα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, συνεχίζοντας την πίεση, εμμένει στην απαίτησή της να αλλάξει η Συνθήκη της Λισαβόνας, ώστε να δοθεί στη ζώνη του ευρώ ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας, και στη βούλησή της, η οποία έχει επικριθεί πολύ, να στερούνται οι χώρες που δεν συμμορφώνονται, τα δικαιώματα ψήφου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κα. Μέρκελ προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα φοβικό και να καταφέρει ισχυρό χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη ΗΠΑ, Ελλάδα, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Τρισέ και Γιούνκερ έχουν αντιδράσει έντονα κατά της κας. Μέρκελ για την καταστροφική πολιτική της.

Η προσπάθεια δημιουργίας μια παγκόσμιας οικονομικής κυριαρχίας της Γερμανίας, με όχημα την κατάκτηση της Ευρώπης δεν είναι καινούργιο σχέδιο για το γερμανικό κατεστημένο.

Στις 3 Οκτωβρίου 1990, πραγματοποιείται η προσχώρηση της Ανατολικής Γερμανίας στο δυτικό κράτος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας.

Η Δυτική Γερμανία κατάφερε να προσαρτήσει την ανατολική πλευρά με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και με την ανοχή της τότε ΕΟΚ, ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Η ΕΟΚ, αλλά και η «γαλαντόμα» παγκόσμια οικονομική κοινότητα, δέχθηκε την ανταλλαγή των πρώτων 6.000 ανατολικών μάρκων κάθε πολίτη με το γερμανικό μάρκο σε αναλογία 1:1, αλλά και των υπολοίπων ανατολικών μάρκων με ιδιαίτερα ευνοϊκή ισοτιμία, χαρίζοντας ουσιαστικά την οικονομικά αυτοτέλεια και ευμάρεια στην Ενωμένη Γερμανία.

Τότε ακριβώς είναι που ξεκινάει και η πραγμάτωση του σχεδίου για τη δημιουργία του 4ου Ράιχ. Οικονομικά αυτή τη φορά και όχι με πόλεμο. Χωρίς όρους και συνθηκολόγηση με τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά με οικονομικό εκβιασμό και κοινωνική εξαθλίωση.

Ήδη, η κ. Μέρκελ δημιουργεί το νέο «Άξονα» όπως και στην αρχή του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, δήλωσε, ως δορυφόρος της γερμανικής κατακτητικής πολιτικής: «Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της», σημειώνοντας ότι η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλει το μερίδιό της στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα το Δεκέμβριο. «Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στο επίπεδο της φορολογίας», προσέθεσε ο Πρελ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο APA.

Η Βιέννη απειλεί κατά συνέπεια να μην καταβάλει το μερίδιό της των 190 εκατομμυρίων ευρώ στη βοήθεια για το Δεκέμβριο. «Η κατάσταση των δεδομένων που έχουμε δεν μας δίνει κανέναν λόγο για να εγκρίνουμε τη δόση του Δεκεμβρίου», σημείωσε.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται ισχυροί όσο ποτέ, έχοντας μάθει από τα λάθη τους.

Ο νέος «Άξονας» ήδη οικοδομείται, η μπότα της οικονομικής Wehrmacht είναι έτοιμη για νέες κατακτήσεις, το γερμανικό οικονομικό κατεστημένο χρησιμοποιεί τη βαριά βιομηχανία ως άλλη Gestapo, ενώ τα Waffen SS έχουν πάρει τη μορφή των γερμανικών τραπεζών.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι η στολή του 4ου Ράιχ φοριέται από μια γυναίκα καγκελάριο.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Τότε που μπορούσε να μεταβάλει σε διαπραγματευτικό όπλο τον κίνδυνο της χρεωκοπίας -και να πετύχει επιμήκυνση της αποπληρωμής και δανεισμό με ανεκτό επιτόκιο- ο πρωθυπουργός πέταγε φωτοβολίδες για να εντυπωσιάσει τους ιθαγενείς, μυκτήριζε τη χώρα του, δεχόταν χωρίς συζήτηση υποδείξεις και εντολές και υπέγραφε τον αργό θάνατο της οικονομίας και της χώρας... Τότε, η αισχρή προπαγάνδα παρουσίαζε τον κ. Παπανδρέου σωτήρα, και το σιδηρούν πλέγμα του Μνημονίου, του Μηχανισμού και του τοκογλυφικού δανείου ως δείγμα αλληλεγγύης... Στην πραγματικότητα, δεκάρα δεν έδιναν για την Ελλάδα οι εταίροι. Τους ένοιαζε η τύχη του ευρώ και τους τρομοκρατούσε η πιθανότης να μεταδοθεί ευρύτερα ο ιός της ελληνικής κρίσης. Και, φυσικά, τα χρήματά τους προστατεύουν με το Μνημόνιο, υποχρεώνοντας την Ελλάδα να δουλεύει πρωτίστως για την αποπληρωμή των στυγερών, τοκογλυφικών δανείων... Είχε δίκιο προχθές ο κ. Παπανδρέου εγκαλώντας τη Γερμανία. Διότι η πρόταση Σόιμπλε (παρά τα μερικώς θετικά στοιχεία της, όπως είναι το ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους) αφ' ενός είναι καταδικαστική για την Ελλάδα, αλλά και για τις ομοιοπαθείς χώρες, και αφ' ετέρου άναψε φωτιές στις αγορές, που εκτόξευσαν τα spreads στα ουράνια. Ομως τώρα είναι κάπως αργά για παλικαριές. Σα να βρίζει και να καταριέται ο μελλοθάνατος τον δήμιό του (...Το αστείο είναι ότι οι μονόφθαλμοι της βραδινής και νυχτωμένης ενημέρωσης -κάποιοι από αυτούς- άρχισαν να πυροβολούν τη Γερμανία αφήνοντας πάλι στο απυρόβλητο τον κ. Παπανδρέου. Εχουν δίκιο από την πλευρά τους: πώς να επισημάνεις τις τρομακτικές ευθύνες του πρωθυπουργού, όταν επί μήνες διεκπεραιώνεις ευπειθώς την προπαγάνδα περί σωτήριου δανεισμού και μονοδρόμου;) *** Αυτός ο Γιουνγκ της Siemens δεν κατάλαβε ότι η Ελλάδα άλλαξε -και δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι- και το 'σκασε ο μπαγάσας...

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ.

Όταν το 1981 το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το χρέος μας ήταν μόλις 32% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα ήταν από τις λιγότερο χρεωμένες χώρες της Ε.Ε. Το 1989, όταν το ΠΑΣΟΚ έχανε την εξουσία, το χρέος είχε φτάσει το 61,5%! Μέσα σε οκτώ χρόνια είχε αυξηθεί δύο φορές! Η επόμενη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να μειώσει το χρέος αισθητά. Το Χρέος σταθεροποιήθηκε πάνω από το 100%.

Τελικά η Νέα Δημοκρατία το παρέλαβε το χρέος γύρω στο 108%. Στη συνέχεια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να κατεβάσουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 105% το 2007.

Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του χρέους κεντρικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2004-2008 ήταν 7,5% (ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από το 1981 μέχρι σήμερα, όταν στη χρυσή εποχή 1981-89 του ΠΑΣΟΚ ο αντίστοιχος ρυθμός ήταν 33,6%).

Οι γενεσιουργές αιτίες της αύξησης του χρέους κατά την περίοδο 2004-2008 αναλύονται ως εξής:
1. Πληρωμές για τόκους του χρέους που μας παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ 62,5%, δηλαδή περίπου 50 δισ. ευρώ!
2. Πληρωμές για εξοπλιστικές δαπάνες 12,5%, δηλαδή περίπου 10 δισ. ευρώ! Πληρωμές από αλόγιστες προμήθειες για εξοπλισμούς που διενήργησε το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 2000-2003 και αναμένεται να βαρύνουν ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό Λαό τα επόμενα 3 χρόνια με το ποσό της τάξης των 3 δισ. ευρώ.
3. Χρέη Νοσοκομείων 3,3%, δηλαδή περίπου 2,6 δισ. ευρώ, που αφορά την περιβόητη τρίτη ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων (χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι το 2004).
4. Υποχρεώσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση 8,9%, δηλαδή περίπου 7 δισ. ευρώ. Υποχρεώσεις που με νόμους οι οποίοι ψηφίστηκαν πριν το 2003 δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν κάθε χρόνο οικονομική αιμορραγία στον προϋπολογισμό. Αυτή είναι η περίφημη λύση του ασφαλιστικού των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
5. Λοιπές υποχρεώσεις 4,0%. Περιλαμβάνουν διάφορες πληρωμές και το καθαρό αποτέλεσμα από έσοδα αποκρατικοποιήσεων, αγορές μετοχών, καταπτώσεις εγγυήσεων κλπ. που έστω ότι θα μπορούσαν να αποδοθούν στη διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας.

Προκύπτει, λοιπόν, από την πιο πάνω ανάλυση ότι το 87,2% των 80 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 70 δις ευρώ της αύξησης του χρέους κατά την περίοδο 2004-2008, πήγαν σε υποχρεώσεις με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να επιβαρύνει την περίοδο αυτή, σε μία ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία.

Με την αλόγιστη και ανεύθυνη πολιτική του, το ΠΑΣΟΚ υπονόμευσε το μέλλον του Ελληνικού Λαού και κυριολεκτικά άφησε χωρίς ουσιαστικές επιλογές τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.

1. Την αποχώρηση από την Ολομέλεια της Βουλής, επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση, λίγο πριν την ψηφοφορία για την παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών της, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας. Λίγο αργότερα, το ίδιο ανακοίνωσε για λογαριασμό του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης.
2. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, έκρινε πως η παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών, δρομολογείται, «μόνο και μόνον για να ικανοποιήσουμε κάποιους, που κακοποίησαν ιδέες στο όνομα της άσκησης κριτικής στην εξουσία και της ενημέρωσης του λαού (…) Θα διαπράξουμε οι ίδιοι το πιο σοβαρό ατόπημα, να δώσουμε συναδέλφους βορά στα πρωτοσέλιδα, γιατί έτσι ικανοποιείται η επιμονή κάποιων, ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο».
3. Κλιμακώνοντας την ένταση της ομιλίας του, ο κος Τζαβάρας κατηγόρησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας, πως δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά «το νόημα που μπορείτε εκ των ενόντων να σκαρώνετε».
4. «Πρόκειται για την πιο μαύρη νύχτα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επιδίδεστε σε μια απίστευτη παρωδία - έναν εμπαιγμό στον οποίον εμείς δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε. Οι συντάκτες του πορίσματος δεν φρόντισαν καν να πληροφορηθούν ότι δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ποινική διάταξη που να θεμελιώνει ή να αυξάνει το αξιόποινο και ήρθαν να σας ζητήσουν εφαρμογή νόμου του 2008 (…) Έχουμε πολύ ζωηρές επιφυλάξεις, εάν δεν αποτελεί η συγκεκριμένη πράξη, η ίδια ποινικό αδίκημα και αν δεν εξέθεσαν οι συνάδελφοι σε δίωξη αθώους πολίτες. Ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής, να διαβιβαστούν τα συγκεκριμένα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα με το ερώτημα εάν διαπράττεται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, σύμφωνα με το άρθρο 230 περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα» ανέφερε ο κος Τζαβάρας πριν την αποχώρηση της ΝΔ.
5. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπεντενιώτης, υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία απείχε δύο φορές από ψηφοφορίες σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου προκειμένου να προστατεύσει τους υπουργούς της και «διέλυσε τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα. Τώρα αποχωρούν. Αν οι βουλευτές της ακολουθήσουν αυτή τη φυγή, θα μείνουν εκτεθειμένοι στην κοινωνία μας, που θέλει διαφάνεια και κάθαρση».
6. Απαντώντας στα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το «ατεκμηρίωτο των κατηγοριών», ο κος Μπεντενιώτης θεώρησε δεδομένη τη ζημία του Δημοσίου συνεπεία του σκανδάλου του Βατοπεδίου, υπενθυμίζοντας τις διώξεις που έχει ασκήσει η Δικαιοσύνη σε νομικούς συμβούλους του κράτους, στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με απαγόρευση αναχώρησης των κατηγορουμένων από τη χώρα. «Η πραγματογνωμοσύνη παρέλκει από την στιγμή που η ζημία σε βάρος του Δημοσίου θεωρείται δεδομένη» υποστήριξε. Άλλο τόσο, «οι παράνομες αποφάσεις είναι σαφέστατες: Παραίτηση απ’ τη δίκη, Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις ανταλλαγές χωρίς γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η υπουργική απόφαση που δεν δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ κατά παράβαση καθήκοντος και οι παρεμβάσεις για να επισπευσθεί η διαδικασία».
7. «Πολύ ορθά συζητείται με έμφαση, η συναίνεση που πρέπει να υπάρξει. Η συναίνεση όμως, πρέπει να έχει αφετηρία και την συναίνεση ελέγχου όλων των ζητημάτων που αφορούν το δημόσιο χρήμα» υποστήριξε ο κος Μπεντενιώτης.
8. Ευθύνες και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, διέκρινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, υπενθυμίζοντας πρόταση του κόμματός του, το 1996, να καταστεί η Βισθωνίδα εθνικό πάρκο - πρόταση που είχε απορριφθεί. «Οι πολιτικές ευθύνες για μας, ξεκινάνε από τότε, είναι πολύ σοβαρές και αφορούν, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη Νέα Δημοκρατία».
9. Ο κος Χαλβατζής, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στο σενάριο της παραγραφής των αδικημάτων και τόνισε πως η παραδοχή της βλάβης του Δημοσίου θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση κάθε έρευνας. Ο κος Χαλβατζής, όπως και η κα Αμανατίδου-Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) αργότερα, αναφέρθηκε και στην επικείμενη εκμετάλλευση της περιουσίας του Δημοσίου με την διαδικασία fast track, παρατηρώντας πως «αν προχωρήσετε σ’ αυτήν την πρακτική των πωλήσεων ή εκχωρήσεων, φαντάζεστε πόσες εξεταστικές επιτροπές θα χρειαστούν στο μέλλον για να διερευνήσουν, όχι μόνον τις διαδικασίες, αλλά και τα ποσά; Σκεφτείτε το, πριν προχωρήσετε σ’ αυτές τις ενέργειες».
10. Ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ) εστιάστηκε στην «παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, τα πρόσωπα των οποίων είναι ιερά».
11. «Σηκώθηκε κατηγορούμενος (σ.σ. πρόκειται για τον Α. Κοντό), που πρόβαλλε ένσταση αντισυνταγματικότητας για το δικαίωμά του να ακουστεί από τον δικαστή του. Υπήρξαν κατηγορίες που προστέθηκαν στο πόρισμα της Προανακριτικής στο τέλος, εκ μέρους της πλειοψηφίας, επί αδικημάτων για τα οποία δεν εξετάστηκαν οι κατηγορούμενοι. Περίμενα κάποια τοποθέτηση για τις καταγγελίες αυτές. Σιγή. Περιμένω από τους συναδέλφους που λένε ότι δεν εξηντλήθη το αξιόποινο, να μας πουν γιατί δεν πρέπει να αποφασίσουμε εμείς. Δεν είπαν κουβέντα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τι σημαίνει η απάντηση ότι «θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο»; Εμείς δεν πρέπει να τοποθετηθούμε;»
12. «Μετά ταύτα, η διαδικασία δεν είναι απροκατάληπτη, αμερόληπτη, σαφής, που να διασφαλίζει τα υπερασπιστικά δικαιώματα εκείνων που αποφασίζουμε να κρίνουμε. Είναι διαδικασία απόλυτα φορτισμένη, πολιτικής διώξεως. Τι νόημα έχει να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διαδικασία. Έχετε ακυρώσει την οποιαδήποτε βασιμότητα κρίσεώς σας» ανέφερε ο κος Βορίδης δηλώνοντας την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την συνεδρίαση.
13. Τελευταία ομιλήτρια πριν από την ψηφοφορία, η Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, κατήγγειλε «δικομματική συγκάλυψη του σκανδάλου», καθώς «το ΠΑΣΟΚ, όταν έγινε κυβέρνηση δεν ξανασχολήθηκε με την έκβαση της υπόθεσης και καθυστερούσε σκοπίμως την ανάδειξη του σκανδάλου που ξεκίνησε επί των ημερών του. Ο κος Πεταλωτής, προς τιμήν του ήταν απ’ αυτούς που τα είχε βάλει με τον ίδιο τον κομματικό του χώρο, γιατί θεωρούσε πολύ σκανδαλώδες το ΠΑΣΟΚ να είναι με τη Μονή. Δυστυχώς, στη συζήτηση για σύσταση της Διακομματικής, όταν θέσαμε θέμα διερεύνησης ποινικών ευθυνών Δρυ και Φωτιάδη, το ΠΑΣΟΚ τους αθώωσε» παρατήρησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
14. Η κα Αμανατίδου, υπενθύμισε το αίτημα του κόμματός της για παράταση των εργασιών της Προανακριτικής, το οποίο δεν έγινε δεκτό. «Η ροή μαύρου χρήματος, δεν τεκμηριώνεται». Με το δεδομένο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΚΚΕ, δήλωσε πως συναινεί στην παραπομπή μονάχα τριών πρώην υπουργών (Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός) και μόνον για το αδίκημα της αυτουργίας σε απιστία.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. Η ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών η Eurostat έστειλε στην Αθήνα τα μαντάτα για την ελληνική οικονομία. Το έλλειμμα του 2009 εκτινάχθηκε στο 15,4% λόγω της ενσωμάτωσης, για πρώτη φορά, των ζημιών των ΔΕΚΟ ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας είναι πλέον το υψηλότερο της Ευρώπης, καθώς ισοδυναμεί με το 128% του ΑΕΠ. Η επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, που έγινε για τεχνικούς λόγους από τη Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. και χωρίς να υπάρχει σοβαρός αντίλογος από την πλευρά της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι σε άλλες χώρες της ευρωζώνης οι ζημίες των σιδηροδρόμων ή άλλων κρατικών επιχειρήσεων δεν προσμετρώνται στο δημόσιο έλλειμμα, φέρνει πιο κοντά τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη νέα χρονιά.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ δύο εβδομάδων, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να ασκεί κριτική στην πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου για τη συμμετοχή τραπεζών και άλλων ιδιωτών στον υπό σύσταση μόνιμο μηχανισμό διάσωσης χωρών της ευρωζώνης, αν και ο ίδιος συνυπέγραψε τη σχετική απόφαση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Ο ίδιος ζητεί επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων της τρόικας βλέποντας ότι με την εφαρμογή του μνημονίου αντί να μειώνεται το δημόσιο χρέος αυξάνεται σημαντικά.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έφτασε στα όριά της και όμως το υπουργείο Οικονομικών επιμένει σε νέο γύρο αύξησης φόρων και περικοπής αποδοχών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο Προϋπολογισμός, που κατατίθεται στη Βουλή την Πέμπτη, θα περιλαμβάνει σειρά νέων επιβαρύνσεων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, διευρύνοντας τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας. Το μήνυμα της κάλπης δεν το έλαβε η κυβέρνηση που για ακόμη μία φορά στέλνει το λογαριασμό στους πολίτες.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΙΤΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΓΚΕΡΧΑ ΣΡΕΝΤΕΡ.

Η Ευρώπη πρέπει να απομακρύνει κινδύνους για το ευρώ και να δημιουργήσει μια νέα «άγκυρα» χρηματοοικονομικής και οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια συνεδρίου του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στη Καρλσρούη. Μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο του CDU, η κα. Μέρκελ τόνισε ότι είναι απαραίτητο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για την αποφυγή μιας νέας κρίσης εμπιστοσύνης, όπως αυτής στην Ελλάδα, μετέδωσε το πρακτορείο Ρώϋτερ.Η ομιλία της σημειώθηκε ενώ αυξάνονται οι πιέσεις προς την Ιρλανδία να συμφωνήσει στην ένταξή της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, ώστε να τερματιστούν οι αναταράξεις στην αγορά χρήματος και να αναχαιτισθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες οικονομίες της ευρωζώνης.Η κα. Μέρκελ επιτέθηκε στον προκάτοχό της, σοσιαλδημοκράτη ρντ Καγκελάριο Γκέρχα Σρέντερ και στον υπουργό Οικονομικών του Χάνς Άϊχελ, για την απόφασή τους να επιτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Το «SPD», που βρίσκεται σήμερα στην αντιπολίτευση, έδρασε επιπόλαια, είπε η κα.Μέρκελ. «Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άϊχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου», είπε η κα. Μέρκελ. «Ήταν μια πολιτική απόφαση….οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι», πρόσθεσε. Δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία, μια από τις κυριότερες εξαγωγικές χώρες παγκοσμίως, δεν ανέχεται να τιμωρείται για τις επιτυχίες της, αναφερόμενη στην πίεση που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης ώστε να υποβοηθηθεί η διαδικασία παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. «Δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθούμε για κάτι που κάνουμε καλά», είπε η Μέρκελ. «Δεν θα επιτρέψουμε να μαστιγωθούμε επειδή εξάγουμε καλά προϊόντα, κατασκευασμένα στην Γερμανία, σε ολόκληρο τον Κόσμο».

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΑ ΜΑΤ ΕΚΕΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Παραβιάζει καταφανώς το Σύνταγμα ο Υπουργός Προστασίας του λαθρομετανάστη – ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ με τα χημικά απασφαλισμένα και με αντιασφυξιογόνες μάσκες περικύκλωσαν στις 6.30 δεκάδες Έλληνες κατοίκους που βρίσκονται από χθες το βράδυ στην πλατεία Αττικής. Αυτή την στιγμή τους έχουν απωθήσει στη μικρότερη πλατεία (Αγορακρίτου) που βρίσκεται πίσω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ και με τη χρήση βίας επιχειρούν να τους κατευθύνουν προς… τον Άγιο Παντελεήμονα. Η ενέργεια αυτή είναι συντονισμένη από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ με προφανή σκοπό: να εκκενωθεί ο χώρος πριν τις 7.00, που είναι προγραμματισμένη η νέα συγκέντρωση των Ελλήνων κατοίκων και στις 7.30 να παραδοθεί στους μουσουλμάνους.

Αυτή τη στιγμή την πλατεία Αττικής έχουν καταλάβει διμοιρίες της ΥΜΕΤ (μπλε στολές), ενώ τα ΜΑΤ ενισχύουν τον κλοιό γύρω από τους κατοίκους. Για αυτή την κατάφωρη παρανομία ασφαλώς και υπάρχουν υπεύθυνοι, οι οποίοι θα μηνυθούν και θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αν υπάρχει εν τέλει δικαιοσύνη σε αυτό το σάπιο κράτος, που δε διστάζει να καταργήσει στην πράξη το Σύνταγμα και τους ίδιους τους νόμους του, για να προωθήσει τα ξεκάθαρα πλέον σχέδια αφελληνισμού της Πατρίδας μας.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Frontex και ο τουρκομουφτής Αχμέτ Μέτε ......

Ο αυτοδιορισθείς θρησκευτικός «ηγέτης» των εν Ελλάδι (όχι μόνο στη Θράκη) μουσουλμάνων, Αχμέτ Μέτε, παίζει διπλωματικά παιχνίδια με την εξαθλίωση των ομοθρήσκων του, που φτάνουν στη χώρα

Η πρόσφατη άφιξη στην χώρα μας περίπου δύο εκατοντάδων στελεχών της Frontex, με σκοπό την ανακοπή του ρεύματος των λαθρομεταναστών που προωθεί συστηματικώς η Τουρκία, δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου αισιοδοξία ότι, επιτέλους, η Ευρώπη είναι στο πλευρό μας στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Για μία χώρα της οποίας η πολιτική ηγεσία των τελευταίων αρκετών ετών αντιμετωπίζει το θέμα αυτό από... ανθρωπιστικής και μόνο πλευράς -και προσφάτως από κοινωνικής απόψεως και εγκληματικότητας σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, και όχι μόνο- και ουδέποτε από απόψεως εθνικής ασφαλείας, η αισιοδοξία αυτή δεν προκαλεί έκπληξη.

Πριν πάμε σε μία τόσο σοβαρή θεώρηση των πραγμάτων, ας δούμε τι ακριβώς κάνει η Frontex στη χώρα μας από απόψεως αποτελεσμάτων και τίνος ακριβώς τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., την πρώτη εβδομάδα από την ανάπτυξη της δυνάμεως της Frontex στον Έβρο, η ροή των λαθρομεταναστών μειώθηκε κατά 25%.

Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι, αντί των 300-350 λαθρομεταναστών που εισέρχονταν κάθε ημέρα στην Ελλάδα από την Τουρκία, τώρα εισέρχονται περίπου καμιά εκατοστή λιγότεροι κάθε μέρα, άρα η κατάσταση... βελτιώθηκε (αντί 110.00 χιλιάδων λαθρομεταναστών τον χρόνο θα δεχόμαστε μόνο 75.000-80.000!). Η «βελτίωση» αυτή, κατά την άποψη μας, σύντομα θα αποδειχθεί προσωρινή, γιατί οι δουλέμποροι της Τουρκίας δεν θα αργήσουν να βρουν άλλη οδό εισόδου στην Ελλάδα (π.χ., μέσω Βουλγαρίας).

Αρμοδιότητες

Το τι ακριβώς, ή μάλλον στην ουσία, κάνει η Frontex είναι κάτι άλλο. Η δύναμη αυτή δεν έχει κανένα μέσο απαγορεύσεως εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ούτε και λαμβάνει κανένα μέτρο αποτροπής, όπως για παράδειγμα (ας μην τρομάξουν οι ευαίσθητοι) κάποιους πυροβολισμούς στον αέρα. Απλώς τους εντοπίζει, έχουν μάλιστα και τις πολυδιαφημισμένες θερμικές κάμερες για να τους βλέπουν τη νύχτα, άχρηστες βέβαια, γιατί τις περισσότερες φορές οι λαθρομετανάστες παρουσιάζονται μόνοι τους στους Έλληνες και ξένους συνοριοφύλακες, περιμένοντας απλώς να κάνουν αυτό που τους έχουν δασκαλέψει οι Τούρκοι δουλέμποροι: να τους προωθήσουν στην Αθήνα με λεωφορεία της Αστυνομίας. Γιατί με βάση την επίσημη ελληνική πολιτική, ή την έλλειψη οδηγιών περί του αντιθέτου, αυτό κάνει η ελληνική πλευρά.

Το άλλο που κάνει η Frontex είναι ακόμη χειρότερο. Γιατί κατά βάση τα στελέχη της δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά ένα λεπτομερές «screening», δηλαδή καταγράφουν ονόματα, συλλέγουν βιομετρικά στοιχεία και αποτυπώματα, συνάγουν από τη διάλεκτο ή την προφορά των ξένων από ποια ακριβώς χώρα προέρχονται κ.λπ. Τούτο σημαίνει ότι όσοι από αυτούς διαφύγουν εκτός Ελλάδος για άλλες χώρες της Ε.Ε. και συλληφθούν εκεί, θα τους επιστρέψουν στην Ελλάδα (ως χώρα αρχικής εισόδου τους στην Ε.Ε.), πράγμα που διευκολύνεται τα μέγιστα από τα στοιχεία ταυτοποιήσεως που συνέλεξε εδώ η Frontex.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, από χώρα εισόδου και ενδιάμεσου προορισμού, μετατρέπεται σε χώρα τελικού προορισμού, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι εδώ υπέγραψαν τη γνωστή συμφωνία του Δουβλίνου, με την οποία οι παράνομοι μετανάστες επιστρέφονται στη χώρα αρχικής εισόδου. Φυσικά, θέμα αναθεωρήσεως αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, με την οποία έχουν βολευτεί οι «πολιτισμένοι» λαοί της Ευρώπης, όπως οι Σουηδοί, Ολλανδοί, Γερμανοί κ.ά., που επιπλέον μας κατηγορούν για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες αντιμετωπίζονται εδώ οι λαθρομετανάστες από μια χώρα υπό χρεοκοπία, ουδέποτε ηγέρθη τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα αυτής της χρόνιας ανεπάρκειας της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας είναι η συσσώρευση στην Ελλάδα ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού λαθρομεταναστών. Ο ακριβής αριθμός τους είναι πρακτικώς άγνωστος για όλους (κάτι μεταξύ 1.000.000 και 1.500.000), ιδίως δε για την κυβέρνηση, η οποία μέχρι προ μηνών αγνοούσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούσε. Μεγάλο μέρος του αριθμού αυτού είναι μουσουλμάνοι (μόνο οι Πακιστανοί είναι άνω των 100.000) και, όπως συνέβη σε κάθε χώρα, τέτοιοι πληθυσμοί οργανώνονται σε ενώσεις και συλλόγους, οι οποίοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων-και πρόνοια για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων (βλ. αιτήματα για τόπους λατρείας κ.λπ., που μας θύμισε ακόμη και πρόσφατα ο φίλος Τούρκος πρωθυπουργός).

Πολυπράγμων

Και στο σημείο αυτό, μας έσκασε πρόσφατα και ο περίφημος και αυτοδιορισθείς (ελέω τουρκικού προξενείου Κομοτηνής) «τουρκομουφτής» Αχμέτ Μέτε, που είναι συνάμα και πρόεδρος της άτυπης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης», συγκεντρώνει δηλαδή, δίκην «εθνάρχη», θρησκευτικές και πολιτικές αρμοδιότητες (σ.σ.: αλήθεια, εξετάστηκε ποτέ αυτή η διάσταση;). Ο Μέτε είναι πασίγνωστος στη Θράκη, και όχι μόνο, τόσο για το μένος του κατά των Ελλήνων όσο και για τις αντεθνικές του ενέργειες, μία απλή αναφορά στις οποίες θα χρειάζονταν τις σελίδες ολόκληρης της εφημερίδας. Να θυμίσουμε μόνο τα γνωστό, «γκιαούρ», με τα οποία αναφέρεται στους Έλληνες, τους πύρινους λόγους του στα τζαμιά, με σαφώς πολιτικό περιεχόμενο και μίσος εναντίον των Ελλήνων από έναν υποτιθέμενο «άνθρωπο του θεού» ή τη δήλωση του τον Απρίλιο του 2008, όταν, εορτάζοντας με τους ομοϊδεάτες του την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα της ονομασίας της ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης), ανάμεσα στα συνθήματα του τύπου «πατρίδα μας είναι η Τουρκία», είπε «τα χρώματα της σημαίας μας είναι το πράσινο, το μαύρο και το άσπρο», παραπέμποντας έτσι στη σημαία του βραχύβιου κράτους της Θράκης το 1913.

Το τι επιδιώκει τώρα ο Μέτε, ενθαρρυμένος από την απόλυτη έλλειψη αντιδράσεως των τελευταίων κυβερνήσεων απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, βγήκε πρόσφατα στην επιφάνεια από τη συνέντευξη που έδωσε στον «Τύπο της Κυριακής» της 31ης Οκτωβρίου. Θέλει να γίνει μουφτής όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα, τους οποίους εκτιμά σε 700.000, να είναι δηλαδή ο θρησκευτικός αρχηγός των μουσουλμάνων όλης της χώρας, σαν αρχιμουφτής, κατά τον ίδιο τρόπο που οι χριστιανοί έχουν τον αρχιεπίσκοπο τους, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Μία τέτοια περίπτωση ακούγεται βέβαια απίστευτη, γιατί ο καθείς μπορεί να φαντασθεί τι μπορεί να κάνει το άτομο αυτό από μία τέτοια θέση, αλλά κάπως έτσι -απίστευτα στην αρχή- δεν εμφανίστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα από την Τουρκία;

Και προφανώς οι πληροφορίες της στήλης ότι μουσουλμάνοι από τη Θράκη, που είναι ήδη σε επαφή με τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, άρχισαν να προσεγγίζουν και τζαμιά (6-7 αναφέρουν οι πληροφορίες μας από κύκλους μουσουλμάνων) εκτός του κύκλου επιρροής του Ναΐμ Ελγκαντούρ, προέδρου της παραπάνω ενώσεως, δεν είναι άσχετες με τις επιδιώξεις του Μέτε και αυτών που κρύβονται πίσω του.

Η παραπάνω περίπτωση είναι μία μόνο από τις πολλές απειλές που μπορεί να προκύψουν για την εθνική ασφάλεια της χώρας από την ανεξέλεγκτη στην ουσία είσοδο λαθρομεταναστών. Σε άλλες χώρες τέτοια προβλήματα αποτελούν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού, με ουσιαστική συμμετοχή σε αυτόν των Αρχών ασφαλείας και πληροφοριών κάθε χώρας. Εδώ, το αντικείμενο αυτό έχει αφεθεί σε μία υφυπουργό Εργασίας, η οποία μάλλον δεν θα έχει καμία ιδέα για τις πληροφορίες που συλλέγουν στον τομέα αυτό η ΕΛ.ΑΣ. (ΔΙΚΑ), η ΔΑΕΕΒ, η ΕΥΠ. Θα επανέλθουμε...

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΤΣ. ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ; ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ.

Οι ένστολοι θα πληρώσουν το... μάρμαρο της διάσωσης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ενώ, κατά τα φαινόμενα, θα τη... σκαπουλάρουν όλοι όσοι οδήγησαν ένα εύρωστο ανταποδοτικό Ταμείο στο χείλος της κατάρρευσης.

Οι προτάσεις που έχει στα χέρια της η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων -και όπως όλα δείχνουν θα υιοθετηθούν- δεν αναφέρονται καθόλου στις ευθύνες, πολιτικές και οικονομικές, των μέχρι σήμερα ηγεσιών του ΜΤΣ και του υπουργείου Άμυνας, παρά επικεντρώνονται στο πώς θα μαζέψουν χρήματα αυξάνοντας τις εισφορές, μειώνοντας τις αποδόσεις και καταργώντας προνόμια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αλλάξει άρδην το υπάρχον σκηνικό σε ό,τι αφορά το ΜΤΣ. Ο υπουργός ή ο αναπληρωτής θα ανακοινώσει... σειρά οικονομικών μέτρων με στόχο τη διάσωση του Ταμείου, ενώ από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες μερισματούχοι θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του Ταμείου αλλά και των πολιτικών ηγεσιών που το οδήγησαν στη χρεοκοπία.

«Το θέμα συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο. Η Ένωση θα αξιοποιήσει κάθε ένδικο μέσο. Καλούμε όλους να συστρατευτούν στον αγώνα μας», δήλωσε στην «Ε» μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ανεξάρτητης Ένωσης Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων. Για να προλάβει τις εξελίξεις το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιταχύνει τις διαδικασίες και εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσει λύση που, μεταξύ άλλων, προβλέπει: την αύξηση κατά τουλάχιστον 1% των εισφορών που πληρώνουν οι εν ενεργεία ένστολοι, τη μείωση κατά τουλάχιστον 15% για το επόμενο έτος και κατά 25% για το 2012 του μερίσματος που δικαιούνται οι απόστρατοι, την κατάργηση προνομίων που αφορούν τα δικαιώματα συζύγων και τέκνων μερισματούχων και τον επανακαθορισμό των όρων λειτουργίας του επιδόματος που δικαιούνται τα παιδιά των ενστόλων (ΒΟΕΑ). Επίσης, μέρισμα θα δικαιούνται οι ένστολοι αφού κλείσουν το 53ο ή 55ο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από το πότε έχουν αποστρατευτεί.

Οι προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου, στον βαθμό που έχουν αφεθεί να διαρρεύσουν, το μόνο που προκάλεσαν είναι την έντονη αντίδραση των αξιωματικών, κατά κύριο λόγο των εν ενεργεία. Και αυτό διότι, όπως λένε, την ώρα που οι μισθοί τους μειώθηκαν δραματικά -και αναμένεται να μειωθούν κι άλλο- και τα επιδόματα καταργούνται, η πολιτική ηγεσία θα επιβάλει αύξηση των κρατήσεών τους υπέρ του ΜΤΣ, συρρικνώνοντας περαιτέρω τις καθαρές αποδοχές τους.

Δεν τους δίνει το δικαίωμα να επιλέξουν εάν θέλουν ή όχι να μετέχουν στο ΜΤΣ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ασφαλιστικός φορέας και, τέλος, διότι για μία ακόμη φορά οι υπεύθυνοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, που είτε «έφαγαν» είτε κακοδιαχειρίστηκαν τα χρήματα του Ταμείου, δεν θα τιμωρηθούν. Αρκετοί είναι οι εν ενεργεία αξιωματικοί που ζητούν την παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα ώστε να κατονομαστούν οι «ένοχοι».

Διαφορετική είναι η εκτίμηση της ηγεσίας του Ταμείου, η οποία υποστηρίζει ότι:

- Το ΜΤΣ δεν έχει καταρρεύσει.

- Έχει πρόβλημα ρευστότητας, έχει όμως και σημαντική ακίνητη περιουσία που το υπερκαλύπτει.

- Δεν έχει αγοράσει δομημένα ομόλογα.

- Οι μισθώσεις ακινήτων δεν έχουν γίνει με προνομιακούς όρους σε κανένα από τα κτίρια.

- Τα μερίσματα του δ' τριμήνου του έτους πληρώθηκαν.

- Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εξοφλήσει τις οφειλές του προς το ΜΤΣ.

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν το ΜΤΣ στη σημερινή οικονομική κατάσταση, με υποχρεώσεις της τάξεως των 370 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, η ηγεσία του Ταμείου θεωρεί ότι οφείλονται:

* Στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας αντί στην αναζήτηση λύσεων αποδοτικότερης εκμετάλλευσής της.

* Στην αύξηση κατά 61% στο μέρισμα που δόθηκε την περίοδο 2001-2005 χωρίς παράλληλη αύξηση των εισφορών.

* Σε πράξεις και παραλείψεις αρμοδίων που ζημίωσαν ή δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως την κατάσταση.

Ένας άλλος τομέας που έχει εξαγριώσει τους ένστολους, είτε είναι εν ενεργεία είτε σε αποστρατεία, είναι η άρνηση του ΜΤΣ να πληρώσει, ως οφείλει, το βοήθημα στα παιδιά τους, όταν αυτά συμπληρώνουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό οδήγησε χθες τον πρώτο απόστρατο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς η κόρη του ζήτησε να πάρει το βοήθημα, αλλά η απάντηση που πήρε εγγράφως από το ΜΤΣ ήταν ότι: «Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι αιτήσεις των δικαιούχων τέκνων ικανοποιούνται σταδιακά ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου, με σειρά προτεραιότητας (...) Μέχρι σήμερα έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί μέχρι τον μήνα Σεπτέμβριο του 2008 λόγω έλλειψης ρευστότητας του Ταμείου». Όπως έχει προκύψει από έρευνα που έγινε για το πού πήγαν τα λεφτά του (υποτιθέμενου) ξεχωριστού ταμείου για το βοήθημα, έχει αποδειχθεί ότι το ποσό που προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για το βοήθημα μεταφέρθηκε παρανόμως στο Ταμείο για να πληρωθούν τα μερίσματα - με αποτέλεσμα και τα δύο να μείνουν άδεια.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020, ΔΥΟ ΤΕΜΕΝΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΖΩΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Με καθαρό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σε απόλυτο αριθμό ψήφων, περιφερειών και ποσοστά, η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα της στην οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινοβραδινή δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για «τριετία δουλειάς με στόχο την απαλλαγή από την επιτήρηση και το μνημόνιο».

Πραγματικός αποδέκτης του μηνύματος του Γ. Παπανδρέου ήταν οι πολίτες και ιδίως όσοι επέλεξαν αποχή, άκυρο και λευκό. Να συνεργαστούν για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο

Τα επόμενα βήματα συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας στο Καστρί, κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού. Εκεί συγκεντρώθηκαν ο Γ. Ραγκούσης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Δ. Δρούτσας, ο Γ. Πεταλωτής, ο Τ. Χυτήρης και ο Ν. Αθανασάκης.

Ολοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει το ιμπέριουμ που της προσέφεραν οι εκλογές για τους δήμους και τις περιφέρειες. Να επιταχύνει τις αλλαγές, ώστε η έξοδος από την κρίση και τη λιτότητα να γίνει ορατή στους πολίτες.

Από θέση ισχύος ο Γ. Παπανδρέου θα ταξιδέψει αύριο στο Παρίσι και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, πίσω στην Αθήνα, θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους της τρόικας. «Η Ελλάδα έχει ισχυρή κυβέρνηση, πολιτική σταθερότητα και έναν λαό έτοιμο για ανατροπές» σημειώνουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.

Το θέμα, πλέον, είναι να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, που θα συμπληρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή με στόχο η χώρα να επιστρέψει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς. Να επιβεβαιωθεί στην πράξη ο ισχυρισμός του Γ. Παπανδρέου πως οι θυσίες πιάνουν τόπο. Από θέση ισχύος ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στις πολιτικές δυνάμεις, τείνοντας χείρα συνεργασίας, αφού, όμως, αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πραγματικός αποδέκτης του πρωθυπουργικού μηνύματος ήταν οι πολίτες, ειδικά όσοι επέλεξαν αποχή, άκυρο και λευκό. Να συνεργαστούν για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. «Με τους πολίτες που απείχαν, με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που δεν συναντηθήκαμε αυτή τη φορά στην κάλπη, θα συναντηθούμε στην κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Καρχιμάκης.

Νέο σκηνικό
Επειτα από έναν χρόνο, που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αλλάξει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και να εφαρμόσει την πιο αυστηρή περιοριστική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, ο Γ. Παπανδρέου ευτύχησε να δει στους πίνακες των εκλογικών αποτελεσμάτων ένα υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό σκηνικό. Με ευκαιρίες και προκλήσεις για τον ίδιο και το κόμμα του, αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς πρωταγωνιστές.

* Η ΝΔ δεν έπεισε πως άλλαξε και δεν μπόρεσε να περάσει το αντιμνημονιακό μήνυμα.
* Η παραδοσιακή Αριστερά, είτε αύξησε τα ποσοστά της (ΚΚΕ) είτε τα συντήρησε (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, Αλαβάνος), παραμένει πολυδιασπασμένη και χωρίς εναλλακτική πρόταση εξουσίας.
* Αντίθετα, όπου συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη, κατέγραψε νίκες.
* Το βασικό στοιχείο του νέου σκηνικού, όμως, δεν είναι άλλο από την αποχή, το άκυρο και το λευκό. Ενα τεράστιο, πλέον, κομμάτι του εκλογικού σώματος, της τάξης του 55% σε αρκετές περιπτώσεις, αναμένει νέες προτάσεις και, το κυριότερο, αποτελέσματα από κυβέρνηση και κόμματα.

Υπουργικό Συμβούλιο - ΚΟ ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάσεις για τον προϋπολογισμό

Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα είναι τα ζητούμενα για την κυβέρνηση από εδώ και πέρα. Στις δύο ημέρες που θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός (σήμερα και αύριο θα είναι στο Παρίσι, από την Παρασκευή στη Λισαβόνα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ) θα συνεδριάσουν για τον προϋπολογισμό το Υπουργικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου θα επισημάνει στους υπουργούς και τους βουλευτές του την ανάγκη να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να περάσουν οι αλλαγές. Χωρίς δεύτερες σκέψεις και προσωπικές στρατηγικές.

* Στο εκλογικό κέντρο Καμίνη
Απαντώντας στην κριτική που είχε δεχθεί προεκλογικά το επιτελείο του, ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάει χθες στο εκλογικό κέντρο του Γ. Καμίνη, όπου είχε κληθεί και ο Γ. Σγουρός, συντροφιά με τον Γ. Ραγκούση, τον Γ. Πεταλωτή, τον Μ. Καρχιμάκη και τη σύζυγό του Αντα.