Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τα δισεκατομμύρια εδώ, Τα δισεκατομμύρια εκεί ποιός θα τα εισπράξει;

Τα δισεκατομμύρια τρέχουν από τα... μπατζάκια του Δημοσίου και η κυβέρνηση αδυνατεί να πετύχει τον στόχο για τα έσοδα.

Οπου κι αν κοιτάξεις υπάρχουν δισεκατομμύρια που δεν μπαίνουν στα ταμεία αλλά παραμένουν στα πορτοφόλια των φοροφυγάδων, των λαθρεμπόρων, των ασχολούμενων με το παραεμπόριο, των οφειλετών προς το Δημόσιο, των εισφοροφυγάδων και πολλών άλλων που κινούνται στις γκρίζες ή τις σκοτεινές πλευρές της οικονομίας.


Τελευταίο επεισόδιο στα τελωνεία. Υστερα από έφοδο αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν 2,7 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο που δεν εισπράττονται.

Σκεφτείτε ότι η «τρύπα» στα έσοδα είναι 700 εκατ. ευρώ. Το ένα τέταρτο να εισέπραττε το Δημόσιο δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αν μάλιστα τα εισέπραττε όλα - ε, τότε από πολλές περικοπές θα είχαν γλιτώσει υπάλληλοι και συνταξιούχοι. Αλήθεια, τόσο δύσκολο είναι να μπει ένας στόχος με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και να εκτελεστεί; Εδώ η χώρα κινείται στην κόψη του ξυραφιού, τα δισεκατομμύρια περνούν δίπλα τους κι αυτοί απλώς τα κοιτούν και τα μετρούν.

Κύριε Παπανδρέου, αντί να γίνονται όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί, αντί να αναλώνεται τόσος χρόνος και φαιά ουσία στα υπουργικά συμβούλια, μήπως θα ήταν καλύτερα να διατεθούν για να εισπραχθούν τα καθυστερούμενα, τα χρέη, τα έσοδα από φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, παραεμπόριο; Γιατί μόνο το 10% όλων αυτών των ποσών να εισπραχθεί, όχι μόνο οι στόχοι θα επιτευχθούν, αλλά θα λυθούν και πολλά άλλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη, ενώ θα εμπεδωνόταν και η αίσθηση της επιβολής του δικαίου που τόσα πολιτικά οφέλη θα σας προσπόριζε.

Αν μάλιστα κάνατε αγώνα να επιστραφούν και τα κλεμμένα από όλους, τότε να είστε σίγουρος ότι σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις και την πάταξη της διαφθοράς πολλά θα άλλαζαν σε αυτή τη χώρα.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ!!!

ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ" ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Παιδιού, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε με έγγραφό του από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο... «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου!
Η ανεξάρτητη αρχή παρενέβη όταν πολίτης κατήγγειλε στο Συνήγορο ότι στο πιστοποιητικό που της χορηγήθηκε από το Δήμο για σχολική χρήση από το ανήλικο τέκνο της περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα ...

Προέλευσης», παρότι το παιδί έχει την ελληνική ιθαγένεια, από πολιτογράφηση φυσικά του γονέα! Όπως αναφέρει ο "Συνήγορος του Παιδιού", ο νόμος προβλέπει την κατάρτιση και τήρηση του Εθνικού Δημοτολογίου, το οποίο συγκροτείται από το σύνολο των εγγραφών και μεταβολών των Ελλήνων δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας (Ν. 3274/2004, άρθ. 13 επ.). Ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε ότι «η χώρα προέλευσης δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στα εκδιδόμενα πιστοποιητικά, εφόσον δεν τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα καταγραφής του προσωπικού αυτού δεδομένου για τη σκοπούμενη χρήση». Για το λόγο αυτό πρότεινε «να εξετασθεί καταρχήν η αναγκαιότητα επεξεργασίας του στοιχείου στο πλαίσιο του Εθνικού Δημοτολογίου και, στη συνέχεια, (εφόσον τεκμηριωθεί ο σκοπός τήρησής του) η δυνατότητα ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΟΥ κατά την έκδοση, δεδομένου μάλιστα ότι η αναγραφή του ευνοεί ενδεχομένως τις διακρίσεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών προερχόμενων από τρίτες χώρες».
Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, το Τμήμα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι η επεξεργασία του στοιχείου επιβάλλεται για την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, ζήτησε ωστόσο με έγγραφό του (118280/26690/30-4-2010) από τους ΟΤΑ όλης της χώρας να μην περιλαμβάνεται το στοιχείο «Χώρα Προέλευσης» κατά την εκτύπωση όλων των πιστοποιητικών του Εθνικού Δημοτολογίου.
Καταλάβατε δηλαδή τι επιχειρούν να κάνουν; Να επιτύχουν την πλήρη αλλοίωση και εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους!