Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΟΥΓΚΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΘΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

Φτώχεια προ των πυλών για τους πολίτες.skd283882sdcΣε άλλη εποχή περνούν οι Έλληνες πολίτες.Πληρώνοντας τις αμαρτίες άλλων καλούνται να επωμιστούν νέα σκληρά,δυσβάσταχτα μέτρα.Ο 13ος και 0 14ος μισθός θεωρούνται ήδη παρελθόν,ο ΦΠΑ αυξάνεται κι άλλο παρασύροντας όλα τα προϊόντα.Κι έπεται συνέχεια.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα μέτρα -πολλά από τα οποία είναι άμεσης εφαρμογής- στα οποία φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα είναι:

Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα
Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
Ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης
Αύξηση του ορίου των απολύσεων
Η πιθανή ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο θα γίνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως έχει τη μορφή επιδόματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα περιλαμβάνεται στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών, των αποζημιώσεων κ.λπ.

Σύμφωνα με πηγές του in.gr, η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι κατά μία μονάδα όπου ισχύει το 10% και κατά δύο μονάδες όπου ισχύει το 21%.

Επίσης, σκληρές μάχες δίνονται ακόμη μεταξύ ελληνικής πλευράς και τρόικας για την αύξηση στο ποσοστό του ορίου των απολύσεων και για την προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων από τις περικοπές. Αναζητείται τρόπος για να εξαιρεθούν από την κατάργηση των δύο συντάξεων.

Το θέμα κατάργησης της συλλογικών συμβάσεων εργασίας ετέθη, είπε η πηγή, αλλά θα μείνουν ως έχουν, αφού είναι νομοθετικά και συνταγματικά κατοχυρώμενες. Ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσει να ισχύει και σε ό,τι αφορά το ύψος του κατώτατου μισθού.

Αντίθετα, βέβαιη πρέπει να θεωρείται η κατάργηση του Οργανισμού Διαιτησίας.

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου πριν ανακοινώσει τα σκληρά μέτρα τη λήψη των οποίων επιβάλλει εκβιαστικά -από ό,τι άφησε να εννοηθεί- η τρόικα ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για να δανείσουν την Ελλάδα, ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, που οδήγησε και σε αύξηση του συνολικού ποσού, που τελικά θα διατεθεί στην Ελλάδα, το οποίο θα φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ, προσέθεσε η πηγή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας αναμένονται εντός του Σαββατοκύριακου.

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Ρέστοι έχουμε μείνει. Στα πέρατα τρέχουμε για δανεικά, αλλά η σπατάλη σπατάλη. Στο ζουμί μας βράζουμε αλλά μυαλό δεν βάζουμε.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από αυτό που συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις να μειώνονται επιδόματα αξιωματικών και πολιτικών υπαλλήλων, την ίδια στιγμή που πολλοί απόστρατοι μεγαλοβαθμοφόροι να παραμένουν στην Υπηρεσία και να εξανεμίζεται η όποια προσπάθεια εξοικονόμησης από τις θυσίες των εν ενεργεία αξιωματικών και πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να πληρώνονται οι παχυλοί μισθοί τους.

Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει ένα είδος λευκής απεργίας από τους ιπταμένους της Πολεμικής μας Αεροπορίας για το πτητικό τους επίδομα – και δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι να ζητούν να βρεθεί μια...

λύση στο πρόβλημα τους, στο κάτω κάτω, τη ζωή τους παίζουν κορώνα γράμματα για την εδαφική μας ακεραιότητα και εθνική αξιοπρέπεια- είναι η μέγιστη των ........
προκλήσεων για τους οικονομικά καθημαγμένους Έλληνες, να παραμένουν στο στράτευμα εκατοντάδες αποστράτων, που το κομματικό ρουσφέτι της προηγούμενης στρατιωτικής ηγεσίας τους επανέφερε στο στράτευμα και τους τοποθέτησε σε περίοπτες θέσεις, με μεγάλους μισθούς, ενώ η Πολιτεία τους είχε συνταξιοδοτήσει μετά από ευδόκιμη υπηρεσία στο στράτευμα και απολάμβαναν την σύνταξη τους. Από τη στιγμή άλλωστε που η Πολιτεία αποφασίζει να δώσει σε κάποιον σύνταξη, πράττει σοφά γιατί ο μεν συνταξιοδοτούμενος ολοκληρώνει τον κύκλο του ως εργαζόμενος, χρειάζεται να ξεκουραστεί για το υπόλοιπο του βίου του, και ένας νέος υπάλληλος πρέπει να πάρει τη θέση του.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα αναφερθούμε σε ένα περιστατικό σπατάλης που υπέπεσε στην αντίληψη μας και είναι κραυγαλέο. Υπάρχει μια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Εργάζονται 10 πολιτικοί υπάλληλοι, 3 εν ενεργεία στρατιωτικοί και 4 (ναι!!!) απόστρατοι ταξίαρχοι και υποστράτηγοι. Ένας εκ των οποίων- υποστράτηγος- είναι διευθυντής της υπηρεσίας. Από τους εν ενεργεία αξιωματικούς, υπό τον απόστρατο διευθυντή!!!, ο ένας είναι ταξίαρχος. Και έρχεται ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος να αναρωτηθεί γιατί αυτός ο εν ενεργεία αξιωματικός δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά, και πρέπει να την κάνουν τέσσερις απόμαχοι;. Γιατί αυτή η προκλητική σπατάλη;. Γιατί πρέπει να τους ξαναπληρώνουμε αφού συνταξιοδοτήθηκαν;.

Τί παραπάνω μπορούν να προσφέρουν επιτέλους που δεν μπορεί να προσφέρει ο μάχιμος αξιωματικός;. Γιατί 4 συνταξιούχοι πρέπει να επιτηρούν 13 άτομα;. Γιατί αυτά τα άτομα δεν τα αφήνουν να διαχειριστούν την εργασία τους με τον ικανό τρόπο που μπορούν χωρίς να σπαταλώνται χρήματα για τέσσερις συνταξιούχους;. Και για να ολοκληρώσουμε την εικόνα της σπατάλης πληροφορούμαστε ότι σε μία συστεγαζόμενη με το Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας υπηρεσίας – την διεύθυνση Ιστορίας Στρατού - συμβαίνει κάτι ανάλογο. 6 απόστρατοι που δεν προσφέρουν το παραμικρό.

Είναι τεράστια πρόκληση κ. Βενιζέλο και κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο.