Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο ΘΕΜΑ 989: «Η Χωρά αυτή τη στιγμή απειλείται από μαφίες - εγκληματικές ομάδες, κυρίως Αλβανών»«Υπάρχουν στρατοί κακοποιών οι οποίοι διαθέτουν οπλοστάσια» ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΠΙΟ SIC ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

«Η Χωρά αυτή τη στιγμή απειλείται από μαφίες - εγκληματικές ομάδες, κυρίως Αλβανών», είπε πριν από λίγο ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο ΘΕΜΑ 989, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν στρατοί κακοποιών οι οποίοι διαθέτουν οπλοστάσια».
Αν τα λέει αυτά ο υπουργός...Προστασίας του Πολίτη φανταστείτε τι κυκλοφορεί έξω. Σκούρα τα πράγματα πατριώτες…
Όσον αφορά τη δήλωση που είχε κάνει πως γίναμε Καμπούλ ο υπουργός είπε πως «Ακόμα είμαστε Καμπούλ».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ "ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!!!
Bookmark and Share
Αναρτήθηκε από GREECE

USA:Από τον φόβο μη ξεσηκωθούν πάλι οι μαύροι, τους δίνει αποζημιώσεις… ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΔΩΣΑΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

Το αμερικανικό κράτος ανακοίνωσε ότι μόλις δοθεί η έγκριση από το Κογκρέσο, θα διοχετεύσει το ποσό του 1,25 δισ. δολαρίων σε αποζημιώσεις των μαύρων αγροτών, θυμάτων φυλετικών διακρίσεων για δεκαετίες, στο πλαίσιο των κρατικών επιδοτήσεων και δανείων από το ομοσπονδιακό υπουργείο της Γεωργίας.

Μία πρώτη προσφυγή κατά του συστήματος κατατέθηκε το 1997 ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, και από τότε υποβλήθηκαν συλλογικές προσφυγές και τελικά με παρέμβαση του υπουργείου της Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον επιτυγχάνεται αυτός ο συμβιβασμός.

Κάθε μαύρος αγρότης που έχει ζημιωθεί στην εφαρμογή αυτού του συστήματος θα μπορέσει να λάβει ως και 250 χιλιάδες δολάρια, όπως διέρρευσε.

"Όλοι οι πολίτες θα αντιμετωπίζονται ίσοι έναντι του νόμου, σε αυτό θα γρηγορεί η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα", υπογράμμισε ο Λευκός Οίκος στο σχετικό ανακοινωθέν του, συγχαίροντας το υπουργείο της Γεωργίας "για τις προσπάθειες του εκσυγχρονισμού", που καταβάλλει, "΄ώστε η σελίδα αυτή να γυρίσει και να αφιερωθούμε στο μέλλον, αφήνοντας οριστικά και για το καλό αυτές τις διακρίσεις στο παρελθόν".

Αιχμάλωτη και η Ευρώπη. Η Ευρώπη... και η Ευρώπη... και η Ευρώπη... Με την Ευρώπη αρχίζει η μέρα μας και με την Ευρώπη τελειώνει... Και, από πάνω, πρέπει να "καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια", επειδή συγκαταλεγόμαστε κι εμείς στη μεγάλη "ευρωπαϊκή οικογένεια"!

Αλλά, σε ποια Ευρώπη αναφερόμαστε, επιτέλους, αγαπητοί φίλοι και αντίπαλοι του Ευρωπαϊκού Μορφώματος, που αυτό αποκαλείται αυτάρεσκα "Ευρωπαϊκή Ενωση";
Στην Ευρώπη της Αναγέννησης; Καμαρώνουμε κι εμείς μαζί σας! Στην Ευρώπη του Διαφωτισμού; Και πάλι μαζί σας, αφού, άλλωστε, Αναγέννηση και Διαφωτισμός υπήρξαν Βυζαντινή σπορά! Στην Ευρώπη των Αστικοδημοκρατικών Επαναστάσεων; Και αυτή τη φορά μαζί σας, διότι είχαν προοδευτικό χαρακτήρα!
Ή μήπως στην Ευρώπη της Αποικιοκρατίας; Σας την χαρίζουμε! Ή μήπως στην Ευρώπη της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης και Αντιμεταρρύθμισης; Και αυτή δική σας, γιατί μόνο απέχθεια μας προκαλεί! ΄Η μήπως στην Ευρώπη του Εκατονταετούς, του Επταετούς και των Πολέμων της Διαδοχής; Χάρισμά σας κι αυτή! Ή μήπως στην Ευρώπη της Μεγάλης Ανθρωποσφαγής των δύο παγκοσμίων πολέμων - όπου μιλιταρισμός, ναζισμός και φασισμός συγκρούστηκαν με τον ιμπεριαλισμό και ρήμαξαν την Υφήλιο; Δική σας και αυτή η Ευρώπη!
Η δική μας Ευρώπη δεν υπάρχει, πια. Η Ευρώπη του Γκαίτε, του Μπετόβεν, του Καντ, το Εγελου, του Μαρξ, του Χάινε, του Κοπέρνικου, του Σοπέν, του Κιουρί, του Σιμπέλιους, του Σμέτανα, του Μολιέρου, του Ρακίνα, του Ουγκό, του Ντα Βίντσι, του Τορικέλλι, του Μπαλζάκ, του Ρήμαν, του Αϊνστάιν, του Πλανκ και χιλιάδων άλλων πρωταθλητών του ουμανισμού, της φιλοσοφίας, του στοχασμού, της τέχνης, της επιστήμης και γενικά του πολιτισμού, πέρασε ανεπιστρεπτί.
Στα εδάφη της πάλαι ποτέ ευκλεούς ηπείρου έχει τα τελευταία χρόνια εγκατασταθεί μια Νέα Τάξη Πραγμάτων, την οποία συναποτελούν τραπεζίτες, χρηματιστές, κεφαλαιούχοι - πειρατές, μεγαλέμποροι χρηματοοικονομικών προϊόντων, μεγαλομέτοχοι βιομηχανικών και επιχειρηματικών ομίλων και ιδιοκτήτες ΜΜΕ - τα πλούτη των οποίων διαχειρίζονται διορισμένες πολιτικές ηγεσίες, μέσω του επικοινωνιακού ορυμαγδού και διορισμένοι τεχνοκράτες, μέσω των -εμμέσως διορισμένων- κυβερνήσεων.
Και όλοι αυτοί πεντάρα δεν δίνουν για τη δημοκρατία (την ασκούν τα κανάλια - παραμορφώνοντάς την), ούτε για την άμυνα ή την εξωτερική πολιτική (την έχουν παραδώσει στους Αμερικανούς), ούτε για την επιστήμη ή την τέχνη ή το στοχασμό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσο στάρι ή μπαμπάκι παράγει ο Θεσσαλός, πόσο κρασί ο Γάλλος, πόσο λάδι ο Ισπανός, τι πρόστιμο πρέπει να πληρώσει ο Πορτολέζος, πόσο ξεπέρασε τη νόρμα του ο Ιταλός και ποια είναι η ποσόστωση στην παραγωγή σέλινου ή μαϊντανού ή γλυκοπατάτας.
Και ευχαρίστως θα βράβευαν εκείνον που θα εύρισκε τρόπο να παράγονται τετράγωνες οι ντομάτες ή τα αγγουράκια, προκειμένου να συσκευάζονται ευκολότερα και οικονομικότερα...
Αυτή η Ευρώπη, που αυτοαναίρεσε την ιστορία, τις παραδόσεις και τις προοπτικές της, δεν είναι δική μας. Ούτε όσων πίστεψαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε όσων προειδοποιούσαν για τους κινδύνους που έφερνε μαζί του το "μόρφωμα"!
Κι αν την ανεχόμαστε ακόμη, την ανεχόμαστε σαν το λιγότερο κακό, μέσα στον χαώδη μετακομμουνιστικό κόσμο!

Όχι άλλα μέτρα προτείνει αμερικανική εφημερίδα.

«Αν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης δεν επιτευχθούν πλήρως τον επόμενο μήνα, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βιαστεί να υπαγορεύσει σκληρά πρόσθετα μέτρα»γράφουν σε κύριο άρθρο τους οι Τάιμς της Νέας Υόρκης και προσθέτουν ότι «η Αθήνα χρειάζεται βαθιές και βιώσιμες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι ξαφνικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό».
Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα επανακάμπτει»,οι Τάιμς της Νέας Υόρκης τονίζουν ότι «μετά από εβδομάδες άρνησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να ασχολείται με την κρίση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα άλλα 15 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα και προσθέτει: «Η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει σκληρότερα μέτρα ,αλλά θα πρέπει επίσης να επιδείξει επαγρύπνηση και υπομονή. Όσο η Αθήνα εφαρμόζει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα λιτότητας, τα πλουσιότερα μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να είναι έτοιμα να εγγυηθούν για τα ελληνικά ομόλογα».
» Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κληρονόμησε αυτή την κρίση του χρέους,καθώς τα προηγούμενα πέντε χρόνια η συντηρητική κυβέρνηση επέκτεινε με ριψοκίνδυνο τρόπο τις δημόσιες δαπάνες .Το γεγονός αυτό μπορεί να διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα την ανεργία ,αλλά κατέστρεψε τα δημόσια οικονομικά ,με αποτέλεσμα η Αθήνα να αναγκάζεται να δανείζεται όλο και περισσότερο για να πληρώσει το αυξανόμενο κόστος των μισθών και των συντάξεων».
» Η κοινή γνώμη»,γράφουν οι Τάιμς, «έχει σε μεγάλο βαθμό συμπαραταχθεί με τον κ. Παπανδρέου καθώς αυτός ζητεί θυσίες. Σε αντάλλαγμα, θα πρέπει βέβαια να αποδείξει ότι τα επώδυνα μέτρα θα μοιραστούν δίκαια».
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι πρώτος στόχος πρέπει να είναι η μείωση των κυβερνητικών δαπανών,οι φορολογικές αρχές να πατάξουν την φοροδιαφυγή ,να απελευθερωθεί η αγορά εργασίας και να αρθούν άσκοπες ρυθμίσεις που παρεμποδίζουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.
«Οι Βρυξέλλες είναι σωστό να ενισχύσουν το σύστημα εποπτείας και να επιμένουν ώστε η Αθήνα να εφαρμόσει τις υποσχέσεις της.Αλλά το πόσο γρήγορα θα περιοριστούν τα ελλείμματα δεν εξαρτάται μόνο από την καλή πίστη της κυβέρνησης, αλλά από τις επιδόσεις της οικονομίας. Αν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι δεν επιτευχθούν πλήρως τον επόμενο μήνα, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να βιαστεί να υπαγορεύσει σκληρά πρόσθετα μέτρα» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα και καταλήγει:» Η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με πολύ σκληρό τρόπο και πολύ γρήγορα θα ήταν αντιπαραγωγική και θα στερούσε τα φορολογικά έσοδα που απαιτούνται για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας. Για να αρχίσει και πάλι η Αθήνα να ορθοποδεί ,έχει ανάγκη από βαθιές και βιώσιμες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και άοχι από έναν ξαφνικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Βουλευτές από τα ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν σήμερα (χθες) αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τα εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

«Η Γερμανία τολμά να μας καταδικάζει για τα οικονομικά μας, ενώ η ίδια δεν έχει καταβάλει την αποζημίωση στην Ελλάδα για τα θύματα που προξένησε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε σε ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο ο βουλευτής Μαργαρίτης Τζίμας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία, και συνέχισε:

« δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις, ακόμη, σε Έλληνες που βρίσκονται στη ζωή και πενθούν τους νεκρούς αδελφούς τους»

Το 1960, η Γερμανία κατέβαλε στην Ελλάδα περίπου 115 εκατομμύρια μάρκα ως αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Ωστόσο, οι διάφορες επιτροπές στην Ελλάδα, ισχυρίζονται ότι τα χρήματα δεν περιλαμβάνουν αποζημιώσεις για τα θύματα της πολιτικής καταπίεσης και αναγκάζεται η Αθήνα να πληρώνει δάνεια που έλαβε από το Βερολίνο.

Έξι βουλευτές από τη συμμαχία των ριζοσπαστικών αριστερών (Συνασπισμός) ζήτησαν από την Κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στο Βερολίνο για οικονομικές επανορθώσεις και κατηγόρησαν τις γερμανικές τράπεζες και τους πολιτικούς για υπόθαλψη της κρίσης στην Ελλάδα.

«Η γερμανική πολιτική και τα γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κερδοσκοπικό και αηδιαστικό παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού» υπογράμμισαν σε γραπτό υπόμνημά τους προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε κριτική του ΚΚΕ για τα παραποιημένα στοιχεία που δημοσιοποίησαν προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ, υποστήριξε πως και η Γερμανία έχει επίσης επωφεληθεί από παρόμοια οικονομικά τεχνάσματα.

Τόνισε μάλιστα πως η Γερμανία μετά την ενοποίησή της με την Ανατολική Γερμανία είχε διογκώσει την αξία των αποθεμάτων της σε χρυσό προκειμένου να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση.




Αναρτήθηκε από mikres-ekdoseis

Ο προκλητικός ΥΠΕΞ των Σκοπίων κ. Μιλοσόσκι

Ο υπουργός της πΓΔΜ κ. Αντόνιο Μιλοσόσκι ‘πετάει’ κάπου – κάπου μερικές κορώνες με το θράσος που γενικά τον διακρίνει. Όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο των Σκοπίων ‘Μάκφάξ’ ο Υπέξ της γειτονικής χώρας ζήτησε ίση μεταχείριση από τους Ευρωπαίους συγκρίνοντας την οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα με το πρόβλημα της ένταξης της χώρας του στην ΕΕ. «Όλοι όσοι προσπαθούν ομόθυμα για την οικονομική επανόρθωση της Ελλάδας να εφαρμόσουν μια κοινή αρχή, τόσο για την Ελλάδα όσο και την πΓΔΜ, ώστε να ενταχθεί η τελευταία επιτυχώς στην ΕΕ». Αυτή ήταν η δήλωση την Τετάρτη του Υπέξ των Σκοπίων προς την 7η συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής πΓΔΜ- ΕΕ. Αποφεύγει τη μετριοπάθεια...Παρότρυνε, μάλιστα, την Αρχή Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, να δώσει σημαντική ώθηση και στην πΓΔΜ, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Οι δηλώσεις του κ. Μιλοσόσκι δεν συνοδεύτηκαν, φυσικά, με την μετριοπάθεια και την περισυλλογή και το πνεύμα διαλλακτικότητας, που ΑΠΑΝΤΕΣ εδώ και μήνες παροτρύνουν να ακολουθήσουν τα Σκόπια.
«Η κυβέρνηση της πΓΔΜ είναι πλήρως προετοιμασμένη στην άμεση συνέχιση των διμερών διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, με σοβαρότητα, στο ζήτημα που εξακολουθεί να χωρίζει τις δύο χώρες» είπε ο Μιλοσόσκι, ο οποίος πάντως διευκρίνισε πως το ζήτημα αυτό δεν επηρεάζει τον οικονομικό τομέα των δύο χωρών.
Μεγάλοι επενδυτές οι Έλληνες στα Σκόπια
Παραδέχθηκε ο σκοπιανός Υπέξ την οικονομική υποστήριξη των ελλήνων επενδυτών προς τη χώρα του:
«Ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα μας είναι οι ελληνικές εταιρίες, οι οποίες δεν επηρεάζονται με συνταγματικές δεσμεύσεις ούτε με κάποιες συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να επενδύσουν, συμβάλλοντας σοβαρά στην ‘μακεδονική’ οικονομία» υπογράμμισε ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας.
Η σημερινή συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα συνεχιστεί και αύριο (σήμερα Παρασκευή, δηλαδή) όπου και θα μιλήσει ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση Στέφαν Μούλε.

makfax

Στην Άνδρο έφτασαν τουρκικά αεροσκάφη

Την ενεργοποίηση της κόκκινης γραμμής μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ προκάλεσε η είσοδος τουρκικών αεροσκαφών στο πεδίο βολής της Άνδρου, την ώρα που ελληνική φρεγάτα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικών. Στις 10:54 σήμερα το πρωί, έξι τουρκικά F16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου. Στις 11:08, τέσσερα εξ αυτών, παραβίασαν το ενεργοποιημένο πεδίο βολής στην Άνδρο. Το ένα ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε στα 2.300 πόδια και το δεύτερο στα 10.000. Η φρεγάτα "Αιγαίο", η οποία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικού σε ανεμούριο, διέκοψε την άσκηση. Από το στρατηγείο της Λάρισας, επικοινώνησαν μέσω της κόκκινης γραμμής με το Εσκί Σεχίρ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση. Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν εκτός του FIR Αθηνών μισή ώρα αργότερα, στις 11:38.

Ελευθεροτυπία

Γίνεται εισβολή στην πατρίδα μας! Δεν μας αξίζει τέτοια προδοσία!

Δηλαδή για να καταλάβω...Μας παίρνουνε το σπίτι και εμείς καθόμαστε με ύφος σοβαρό πλην περίλυπο και επιβλέπουμε την ανακαίνιση για να το παραδώσουμε σένιο; Μας λέει ξεδιάντροπα ο πρωθυπουργός πως παραδώσαμε κομμάτι της εθνικής ανεξαρτησίας, και εμείς καθόμαστε μες το φόβο και τη θλίψη και απλά ακούμε την κακή μας μοίρα και τι έφταιξε; Ωραίοι Έλληνες είμαστε. Θα μας βλέπουν οι Λεωνίδες και οι Κολοκοτρώνηδες και θ΄ανατριχιάζουν. Τι έχουμε πιει μωρέ; Όλα είναι εδώ κι είναι ακόμα δικά μας! Κι απ' τα δικά μας, τα Ελληνικά δεν τους δίνουμε τίποτα. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Μας ζητάνε και μας παίρνουνε τα πάντα κι η κυβέρνηση το διαπραγματεύεται πολιτισμένα! Γιατί απ' όλους αυτούς κανείς δεν θα χάσει τίποτα. Ποτέ δεν χάνει. Όσο για την πατρίδα άστο...


Μας λένε καθαρά πως σε ένα μήνα, θα μπουν στο δωμάτιο οι Ευρωπαίοι "ηγέτες", συνεργάτες και υπάλληλοι με το αζημίωτο των golden-boys των χρηματιστηριακών οίκων, και θα αποφασίσουν για μας!
Και εμείς θα'μαστε απ' έξω!! Χωρίς δικαίωμα ψήφου!!!
Και το δέχεσαι εσύ αυτό;Πες μου αν το δέχεσαι, γιατί δεν γίνεται να το δέχεσαι.Ούτε σκλάβοι... Το ήξερες εσύ ότι υπήρχε αυτό το άρθρο 12..τόσο.. παράγραφος ..γάμα τα, που λέει πως είσαι πλέον σκλάβος και δεν αξίζεις ούτε καν ψήφο, για το αν θα έχεις αύριο δικαίωμα να ζήσεις η να σέρνεσαι σα ζητιάνος; Στο είχε πει κανείς;Και τώρα τι θα κάνεις;Θα το φας και θα κάτσεις στην TV να δεις τι έγινε με το Λάτσιο και την Ελένη και τ' άλλα παιδιά που γιορτάζουν 20 χρόνια μακακίας και παράλυσης της σπονδυλικής μας στήλης;
Ε όχι λοιπόν!ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!
ΟΧΙ! Δεν με ενδιαφέρει η οικονομία αν δεν είναι πρώτα απ' όλα η δική μας οικονομία. Δεν μ' ενδιαφέρουν οι δείκτες που δεν νοιάζονται για το αν θα πεθάνουν αύριο οι Έλληνες συνταξιούχοι στα παγκάκια, και τα παιδιά μου δεν θα έχουν δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση. στην υγεία, στη ζωή ρε γαμώ το!
Και όλα αυτά είναι δικαιώματα.
Η υπεράσπιση όμως της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας είναι καθήκον!!
Και όταν αυτά πάνε να στα πάρουνε, δεν σκύβεις το κεφάλι περίλυπος και κλαις τη μοίρα σου.
Τους κόβεις τα χέρια και τα παίρνεις πίσω. Βγαίνεις στο δρόμο και το κάνεις καλοκαιρινό. Γιατί εδώ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΉ ΣΤΗ ΧΩΡΑ! Και όταν μπουκάρουν στο σπίτι σου και σου αρπάζουν τη ζωή σου ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ.
Με ότι τρόπο έχεις και δεν έχεις. Θεμιτό η αθέμιτο. Καθαρό η βρώμικο. Βίαιο η πολιτισμένο. Η μεγαλύτερη βία είναι η φτώχεια και τώρα πια το ξέρεις καλά.
Τέρμα λοιπόν οι δείκτες , οι λογικές αναλύσεις, οι λογαριασμοί και οι στατιστικές εκτιμήσεις!
Έφτασε η ώρα να στήσουμε τα δικά μας Πολυτεχνεία, τα δικά μας χάνια της Γραβιάς, τις δικές μας Θερμοπύλες, κόντρα σε κάθε λογική πληρώνοντας το δικό μας μερτικό για να υπάρχουμε.
Τέρμα τα παραμύθια του εφικτού, του ρεαλισμού και του φόβου πως τίποτα δεν γίνεται. Αυτή η ζωή είναι δική μας μόνο αν την διεκδικήσουμε με όποιο τρόπο.
Και τότε θα δεις πως αυτοί που έχουνε να χάσουνε πολλά, θα αφήσουν το υφάκι και την πολλή μαγκιά και θα βρεθούν και λύσεις και χρήματα ...
Το πρώτο έλλειμμα όμως που πρέπει να καλύψουμε είναι αυτό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας! Αλλιώς με τι μούτρα θα σταθούμε μπροστά στα παιδιά μας αύριο όταν θα μας ρωτήσουν πως το αφήσαμε αυτό να γίνει;
Με τι μούτρα θα πάμε σε ένα μήνα στις εθνικές γιορτές της 25ης Μαρτίου, και θα σηκώσουμε το κεφάλι να κοιτάξουμε τις κιτρινισμένες φωτογραφίες των προ-προ-παππούδων, που θα παίρνουν τα μάτια τους φωτιά στους τοίχους;
Μας αφαίρεσαν λοιπόν την Εθνική μας ανεξαρτησία;
Τη θέλουμε πίσω!
Εδώ και τώρα! Απλά κι ωραία!
Τη θέλουμε πίσω!
Οτιδήποτε λιγότερο δεν μας ταιριάζει!
Δεν μας αξίζει!
Είναι προδοσία!!
ΟΧΙ,ΟΧΙ, ΟΧΙ!!!

apneagr

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Βαλκανιστάν η Βλακιστάν.......

.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ Μια μοναδική ευκαιρία πέταξε στα σκουπίδια ο Γιώργος Παπανδρέου. Η προοπτική της συναίνεσης της...
Βαλκανιστάν

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ
Μια μοναδική ευκαιρία πέταξε στα σκουπίδια ο Γιώργος Παπανδρέου. Η προοπτική της συναίνεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, αν είχε αξιοποιηθεί σωστά από το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στην έξοδο από την κρίση. Για τους δικούς του εσωκομματικούς λόγους ο πρωθυπουργός επέλεξε ένα δρόμο που θα μας οδηγήσει σε ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Και όλα αυτά την ώρα που η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Την ώρα που οι Ευρωπαίοι φαίνεται να μην έχουν κανένα ενδοιασμό να μας πετάξουν ακόμα και έξω από την ευρωζώνη σε περίπτωση που συνεχίσουμε να κινούμαστε στο κλασικό ελληνικό μοντέλο τού ξοδεύω ακόμα και αν δεν έχω, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να μην έχει υπάρξει καμία σοβαρή επίπτωση στον τρόπο που κινείται ο μέσος Ελληνας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως ο καφές συνεχίζει να πωλείται πάνω από 4 ευρώ, ενώ για να κλείσεις δωμάτιο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα έπρεπε να έχεις τουλάχιστον… υψηλό πολιτικό μέσο και να έχεις πάρει και ένα καταναλωτικό δάνειο.

Την ίδια ώρα, στην πανέμορφη Βαρκελόνη, με ποσοστό ανεργίας κοντά στο 20% και τεράστιο πρόβλημα με λαθρομετανάστες, δεν υπάρχει μέρος που ο καφές να ξεπερνά τα 2,5 ευρώ, ενώ για κάποιο παράξενο λόγο η πόλη κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες όλο το χρόνο. Για να μη σχολιάσω το σεβασμό των ίδιων των ανθρώπων στην πόλη τους, αλλά και τους ξένους. Μάλλον δεν έχουμε πλέον καμία σχέση με τους λαούς της Μεσογείου, αλλά έχουμε υποβαθμιστεί σε έναν… βαλκανικό λαό. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον παρανοϊκό να συνεχίσουμε να κυνηγούμε φαντάσματα στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Για το ότι φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού φταίμε μόνο εμείς, αν και αρνούμαστε να κατανοήσουμε πως το πάρτι έχει τελειώσει. Οι Ευρωπαίοι, με τα λεφτά των οποίων κατά κύριο λόγο γλεντούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, συνειδητοποίησαν τι συνέβη. Και αν δεν θέλουμε να σωθούμε μόνοι μας, κανείς δεν πρόκειται πλέον να μας δώσει το χέρι του.

Τότε και τώρα. Ψέματα με ημερομηνία λήξης. Τα ψέματα έχουν όριο χρήσης;

Γράφει ο Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
papanikolaou.konstantinos@gmail.com

Πολλοί θα θυμούνται το 1981 τον Α. Γ. Παπανδρέου να δηλώνει υπερήφανα ότι θα βάλει τέρμα στο να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες οι αποφάσεις για την Ελλάδα.

Ευτυχώς για την Ελλάδα, λίγους μήνες πριν, ο μέχρι τότε πρωθυπουργός και μετά Πρόεδρος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ξεπερνώντας, με πολύ προσωπικό αγώνα και τις αντιδράσεις των τότε εταίρων της ΕΟΚ και τις ιαχές ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ «έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων», είχε εντάξει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ήταν άθλος, επειδή δεν ήταν αυτονόητο και οι αντιδράσεις ήταν λυσσαλέες.
Πολλοί κατάπιαν τότε το πράσινο παραμύθι και μετά, τουλάχιστον μέχρι το 1985, πίστευαν ότι ο Ανδρέας θα βγάλει… με εθνική υπερηφάνεια (!) την Ελλάδα από την ΕΟΚ.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι ο Α. Παπανδρέου μόνον αυτό που έλεγε δεν εννοούσε και ότι η αλήθεια ήταν πως αισθανόταν ευτυχής που η Ελλάδα ήταν στην ΕΟΚ και μπορούσε να ξοδεύει ασυλλόγιστα ποταμούς κοινοτικού χρήματος, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών, όπως είχε τονίσει το 1983 στη Βουλή ο τότε εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χωρίς να ακουστεί.
Σήμερα, 29 χρόνια μετά, επί Γ. Α. Παπανδρέου, ή γενιά των τότε εικοσάρηδων πληρώνει το λογαριασμό και τα παιδιά τους βλέπουν τον εφιάλτη του δικού τους μέλλοντος ολοζώντανο. Θα πληρώνουν ταμεία πεθαμένα, από τα οποία θα έχουν κακές παροχές υγείας, κανένα επίδομα και αβέβαιη σύνταξη.

Θα ζουν σε απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, με την απόλυση μπροστά τους οι εργαζόμενοι 12ωρα με ελάχιστες αποδοχές και μέσα στο σκοτάδι της ανεργίας, χωρίς ελπίδα, οι υπόλοιποι. Και όλα αυτά σε χρονικό ορίζοντα με αβέβαιο τέλος…

Ηταν απολύτως σαφής χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να δείξει κουράγιο» είπε σαν το γιατρό που μιλάει με συγγενείς ετοιμοθάνατου. Και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει πρόσθετα μέτρα. Έως τις 16 Μαρτίου, είπε, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανακοινώσει ποια πρόσθετα μέτρα θα λάβει. Παράλληλα, ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει δέσμη και άλλων μέτρων. Σε περίπτωση διχογνωμίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Επιτροπή, το Συμβούλιο Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομίας θα λάβει τις αποφάσεις ερήμην της Ελλάδας, αφού κράτος με έλλειμμα δεν έχει δικαίωμα ψήφου όταν συζητείται το πρόβλημά του στο Ecofin.

Τα ψέματα έχουν όριο χρήσης.

Σχεδόν το ήμισυ των νέων Ιταλών δεν ανέχονται τους αλλοδαπούς ή είναι ξενοφοβικοί

Σχεδόν οι μισοί από τους νέους Ιταλούς στερούνται ανεκτικότητας απέναντι στους ξένους ή είναι εντελώς ξενοφοβικοί, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων με πρωτοβουλία του προέδρου της, ο οποίος κάλεσε την πολιτική τάξη να αναπτύξει «ένα ιταλικό μοντέλο ένταξης» των αλλοδαπών.

Η δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο SWG σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.000 νέων ηλικίας από 18 έως 29 ετών αναφέρει ότι το 45,8% των ερωτηθέντων εξέφρασαν ένα είδος «εχθρότητας» απέναντι στους ξένους ή έδειξαν ότι είναι ξενοφοβικοί, ενώ μόνο το 39,6% δήλωσαν ότι είναι «ανοικτοί» στους αλλοδαπούς.

Η μελέτη χώρισε τους νέους που είναι «κλειστοί» απέναντι στους ξένους σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη τοποθετήθηκε το 15,3% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δείχνουν κυρίως «μία φοβία για τους Ρουμάνους, τους τσιγγάνους και τους Αλβανούς», η πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από γυναίκες (56%).

Η δεύτερη ομάδα (10,7% των νέων) είναι η μικρότερη αλλά περιλαμβάνει τους πιο ακραίους νέους, οι οποίοι έχουν μία ανοιχτά ρατσιστική συμπεριφορά.

Η τρίτη ομάδα (20%) αποτελείται από τους «ξενοφοβικούς», οι οποίοι αποκλείουν την περίπτωση να ασκήσουν βία αλλά ελπίζουν οι αλλοδαποί θα ζουν πολύ μακριά, κατά προτίμηση εκτός Ιταλίας. Στην ομάδα αυτή κατατάσσονται κυρίως αγόρια ηλικίας περίπου είκοσι ετών.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζιανφράνκο Φίνι κάλεσε τους συναδέλφους του να εργαστούν για την ανάπτυξη ενός μοντέλου για την ενσωμάτωση των αλλοδαπών στην ιταλική κοινωνία.

Η δημοσίευση της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, συνέπεσε με την απογραφή του 2009 από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής ISTAT η οποία περιγράφει την παρουσία των μεταναστών ως «καθοριστική» για τον αυξανόμενο πληθυσμό της Ιταλίας. Την 1η Ιανουαρίου οι αλλοδαποί αντιπροσώπευαν το 7,1% των 60,387 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ... ΟΛΑ ΤΑ "ΚΡΥΦΑ" ΧΑΡΤΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ο Γ. Παπανδρέου έκανε το μισό πολιτικό βήμα στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Ηγειρε ο ίδιος, όπως επέμεινε,το θέμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (έστω και με τον εύσχημο τρόπο της «παροχής τεχνογνωσίας», δηλαδή το «κόψιμο και ράψιμο» απεχθών μέτρων), αλλά δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σ' αυτό για δανεισμό, ως «πολιτικό όπλο» απέναντι στους «15» της ευρωζώνης, οι οποίοι οχυρώνονται πίσω από την κα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι η Συνθήκη της Ε.Ε. δεν προβλέπει «σωτηρία» (bail out) μιας χώρας-μέλους.

της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ λοιπόν η ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κομισιόν να πάρει η Ελλάδα «πρόσθετα μέτρα» ή να της τα επιβάλει η Ε.Ε., μέχρι τις 16 Μαρτίου, χωρίς να δεσμεύεται για οποιασδήποτε μορφής βοήθεια προς την Ελλάδα.

ΜΕΤΡΑ «κομμένα και ραμμένα» στα πρότυπα του ΔΝΤ, που ήδη προκαλούν αντιδράσεις στα συνδικάτα χωρών της ευρωζώνης, όπως π.χ. στο ισχυρό συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων της Γερμανίας, που προειδοποίησε την κα Μέρκελ να μη διανοηθεί να εφαρμόσει στους ίδιους παρόμοια μέτρα, που τα θεωρούν άδικα και αντικοινωνικά για τους Ελληνες εργαζομένους.

ΚΑΘΩΣ όμως η Ελλάδα έκλεισε μόνη της το μάτι στο ΔΝΤ και στον «φίλο» διευθυντή του, σοσιαλιστή Στρος Καν, ξαφνικά άρχισαν να πληθαίνουν οι διεθνείς φωνές ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει και αλλού λεφτά (σ.σ.: αφού βεβαίως πάρει τα απεχθή μέτρα), χωρίς να στεναχωριέται ιδιαιτέρως για το επιτόκιο.



ΕΙΝΑΙ πολύ χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν προχθές στη Μόσχα. Λες και ήταν σκηνοθετημένο, ο Ρώσος πρόεδρος Μεντβιέντεφ, που συναντήθηκε αμέσως μετά τον κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Ζέλικ, ενημέρωσε δημοσίως τον τελευταίο αυτόν ότι συνέστησε στον κ. Παπανδρέου να προσφύγει στην Παγκόσμια Τράπεζα ή στο ΔΝΤ για να λύσει τα προβλήματά του. Παρόμοιες φωνές ακούγονται και από την αγγλοσαξονική πλευρά.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ χθες, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά του επιτρόπου Ολι Ρεν «θυμήθηκε» ότι, ναι, «αν χρειαστεί», η Ευρώπη βεβαίως και έχει τα εργαλεία και τους μηχανισμούς για να προσφέρει την αρωγή της στην Ελλάδα... Παρόμοια άποψη εξέφρασε προχθές και ο πρόεδρος της ευρωζώνης κ. Γιούνκερ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον γρίφο δεν θα βραδύνει πέραν της 16ης Μαρτίου, όταν η Ελλάδα θα καταφύγει αναγκαστικά σε δανεισμό για να μην αντιμετωπίσει τους πρώτους κλυδωνισμούς της κατάρρευσης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξέρει ότι θα ληφθούν (για έστω και μερική εξυγίανση της οικονομίας) και αυτά, και επόμενα επαχθή μέτρα για τους πολλούς -τώρα πια- κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους. Το εσωτερικό πρόβλημά της είναι να περάσει το φταίξιμο «στους προηγούμενους». Αλλά δεν θα μπορέσει να χρεώσει στους άλλους τους δικούς της χειρισμούς για το πώς η Ελλάδα θα βρει δανεικά με καλούς όρους, είτε με τη σφραγίδα της ευρωζώνης είτε αλλού.
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Ρωσία: «Το ΝΑΤΟ ιδιοποιείται το δικαίωμα χρήσης δύναμης»

«Η Ρωσία ανησυχεί για την υιοθέτηση από μέρους του ΝΑΤΟ νέας στρατηγικής, σύμφωνα με την οποία η συμμαχία ιδιοποιείται το δικαίωμα χρησιμοποίησης δύναμης σε όλο τον κόσμο».

Τη σχετική δήλωση έκανε την Πέμπτη ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκεϊ Λαβρόφ σε συνάντηση με ρωσικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η νέα νατοϊκή αντίληψη «δεν συνάδει εντελώς με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ».

Η μόνιμη επιδίωξη του συνασπισμού για τη διεύρυνση των απαιτήσεων για τη χρησιμοποίηση δύναμης σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου χωρίς την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ δεν μπορεί να μην προκαλεί ανησυχία, τονίζει ο Ρώσος υπουργός.

Η νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ καθορίζει τους στόχους της συμμαχίας στην περίοδο της προσεχούς δεκαετίας και τις μεθόδους επίτευξης τους.

Συγκεκριμένα, σ΄ αυτήν εξετάζονται μια σειρά νέες απειλές, μεταξύ των οποίων και οι ενδεχόμενες κρίσεις, που συνδέονται με :

την παγκόσμια αναθέρμανση.
τις προμήθειες ενεργειακών πόρων
τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο
και την θαλάσσια πειρατεία.

Wall Street Journal: “Η διάσωση της Αθήνας αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη απ’ότι η χρεοκοπία της…”

Στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Η Ελληνική ώρα της Αλήθειας για το Ευρώ” η αμερικανική εφημερίδα ουσιαστικά “συμβουλεύει” τους Ευρωπαίους εταίρους να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η αθέτηση των υποχρεώσεων ή το πάγωμα των χρεών θα ήταν σίγουρα μια οδυνηρή εμπειρία, ειδικά για την Ελλάδα. Αλλά συνάμα θα ήταν και μια ευκαιρία διευκρίνισης του τι ακριβώς αντιπροσωπεύει το Ευρώ αλλά και τι δεν...

αντιπροσωπεύει.
Πάνω από όλα η κρίση πρέπει να καταδείξει ότι η Ευρωζώνη δεν είναι «Ένωση συσσώρευσης χρεών». Τα όργανα της συνθήκης που ίδρυσαν τη νομισματική ένωση δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισημίας γι’αυτό, αλλά η αμφιλεγόμενη διάσωση της Ελλάδας σίγουρα υποσκάπτει το παραπάνω επιχείρημα. Και σίγουρα μια «Ένωση συσσώρευσης χρεών» όχι μόνο δεν μπορεί να ενισχύσει το Ευρώ, αλλά μάλλον το οδηγεί σε μόνιμη αποσταθεροποίηση”.

Αφού υποστηρίζει ότι η “διάσωση της Αθήνας αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη απ’ότι η χρεοκοπία της”, το δημοσίευμα σημειώνει ότι “ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του Ευρώ πλέον δεν είναι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά ο κίνδυνος του να κατρακυλήσει πλέον το νόμισμα από τις επιπτώσεις της διάσωσης σε μια μικρή οικονομικά «άσωτη» χώρα”.

Κατά την Wall Street Journal πριν από περίπου δύο ή τρία χρόνια θα είχε επενδυτικά μικρή σημασία αν κάποιος αγόραζε Γερμανικά, Ιταλικά, ή Πορτογαλικά ομόλογα, αλλά στην παρούσα φάση που τα Ελληνικά ομόλογα πουλάνε δύο με τρεις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα αντίστοιχα Γερμανικά, βλέπουμε ότι η αγορά αντιμετωπίζει πλέον με διαφορετική τιμολόγηση τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

“Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, και ο Ισπανός ομόλογός του, José Luis Rodríguez Zapatero προτίμησαν να βαφτίσουν αυτή την απόκλιση προϊόν «επίθεσης», τόσο κατά των χωρών τους όσο και κατά του κοινού νομίσματος. Για την ακρίβεια η διεύρυνση των spreads δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια αργοπορημένη αποδοχή της πραγματικότητας. Η προσχώρηση στην Ευρωζώνη δε μεταμόρφωσε ξαφνικά τις «σπάταλες» χώρες σε εγκρατείς. Η Ελλάδα απλώς απολάμβανε μέχρι τώρα το «δωρεάν γεύμα» που της παρείχε η τάση των Γερμανικών επιτοκίων να κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια όλων των υπολοίπων νομισματικών εταίρων, τα τελευταία δέκα χρόνια”.

Και το δημοσίευμα καταλήγει:
“Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα βρεθούν πλέον αντιμέτωποι με το γεγονός του ότι υπάρχουν όρια στο κατά πόσο μπορούν και οι ίδιοι να προσεγγίσουν τις πιστωτικές αγορές. Επαληθεύεται λοιπόν ο κανόνας της ανοχής των επενδυτών προς κυβερνήσεις που εξαπλώνονται πάνω από τις δυνατότητές τους και μοιράζουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να κρατήσουν. Εάν το Παρίσι και το Βερολίνο φερθούν έξυπνα, θα το αντιληφθούν αυτό πολύ πριν βρεθούν δέσμιοι του Ελληνικού χρέους. Διαφορετικά ολόκληρη η Ευρωζώνη θα βουλιάξει κάτω από την ασωτία των λίγων”.

Ολλανδοί: να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται η πλειοψηφία των Ολλανδών πολιτών. Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας De Telegraaf, το 92% των 5.300 ερωτηθέντων Ολλανδών πολιτών επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική και νομισματική ένωση. Επίσης, 6 στους 10 ανησυχούν ότι μια νέα κρίση θα μπορούσε να προέλθει από τις τράπεζες που διακρατούν ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ποσοστό άνω του 90% επιθυμεί και την αποχώρηση της Ολλανδίας και της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα.

Από το Alkimos archive

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου σε μια εκτός προγράμματος συνάντηση στην Μόσχα 15 Φεβρουαρίου ότι η Τουρκία σύντομα θα έχει πυρηνικά όπλα , ανέφερε η Τουρκική εφημερίδα ZAMAN.

Σύμφωνα με αυτόν εάν το Ιράν σχεδιάσει την Α-Βόμβα , αυτό θα προκαλέσει ανταγωνισμό εξοπλισμών δίνοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη.

‘ ‘ Όχι μόνο η Τουρκία αλλά και η Σαουδική Αραβία θα θελήσει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν είναι αδιάφορη σε όλες αυτές τις διαδικασίες.’’ είπε ο Netanyahu

O Παπανδρέου έλαβε αυτή την προειδοποίηση πολύ σοβαρά υπόψη του ιδιαίτερα από την άποψη της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας η οποία ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά την επιδείνωση των σχέσεών της Ιερουσαλήμ με την Άγκυρα ενημέρωση η IzRus.

O πρώην Γ.Γ. του ΝΑΤΟ George Robertson σε μια έκθεση που έγινε από κέντρο Ευρωπαϊκών εμπειρογνωμόνων για τις μεταρρυθμίσεις (CER) περιέγραψε ότι τα Αμερικάνικά πυρηνικά όπλα είναι στην περιοχή της Τουρκίας στην βάση του Ιντσιρλίκ.

Μέτρα - ανάσα για τους στρατιωτικούς

Πακέτο μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των στρατιωτικών έχει προετοιμάσει και προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη, αφού διερεύνησε τις δυνατότητες που υπάρχουν, έχει συντάξει πακέτο μέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση των μεταθέσεων, η αλλαγή μοριοδότησης για είσοδο σε στρατιωτικά οικήματα επί τη βάσει των πραγματικών αναγκών και όχι της διάκρισης σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, και η καθιέρωση αμετάθετου για όσους έχουν παιδιά στη Β’ και Γ’ Λυκείου.
Προβλέπεται, επίσης, η καθιέρωση υποχρεωτικής απαλλαγής την επομένη της 24ωρης υπηρεσίας και η πρόσβαση σε γιατρούς συμβεβλημένους με το Δημόσιο όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικά νοσοκομεία.
Τα μέτρα αναμένεται να δοθούν από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Αμυνας προς τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τις προσεχείς ημέρες για άμεση υλοποίηση. Αναλυτικά τα μέτρα αφορούν:
Τοποθετήσεις - ΜεταθέσειςΕκτέλεση μεταθέσεων μόνο για τη συμπλήρωση των ελλείψεων των Μονάδων, την επαγγελματική κατάρτιση, τη βαθμολογική εξέλιξη των στελεχών και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η μείωση εκτιμάται ότι είναι εφικτή μέχρι και 50% του αριθμού των στελεχών που μετατίθεντο μέχρι τώρα (ο στρατός ξηράς μετέθετε κατά έτος 11.067 άτομα -μέσος όρος ετών 2004-2009- που αντιστοιχεί στο 39% της δύναμης του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετακίνηση που στοιχίζει 15.000.000 ευρώ τον χρόνο).
Κατάργηση του μεγίστου χρόνου παραμονής στις φρουρές συμφερόντων (εκεί δηλαδή που υπάρχει ο βιοτικός κύκλος των στελεχών) και στις φρουρές προτίμησης και αύξηση του ελαχίστου χρόνου παραμονής σ’ αυτές. Διατήρηση του μεγίστου ορίου παραμονής στις μη επιθυμητές φρουρές.
Καθιέρωση υποχρεωτικής υπηρέτησης για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν σε ΤΕΙ-ΑΕΙ ή στη φρουρά του τόπου που φοιτούν τα παιδιά τους ή στη φρουρά συμφερόντων τους.
Καθιέρωση υποχρεωτικής υπηρέτησης του στρατιωτικού προσωπικού σε φρουρά προτιμήσεώς του, όταν έχει τέκνα που φοιτούν στη Β’ και Γ’ Λυκείου. Οι μεταθέσεις των στελεχών αυτών θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Η συνυπηρέτηση συζευγμένων στελεχών των ΕΔ γίνεται υποχρεωτική, χωρίς χρονικό όριο συνυπηρέτησης (ισχύουν οι περιορισμοί για εξωτερικό - Κύπρο) και καθιερώνεται το μέτρο της απόσπασης μέχρι την οριστική μετάθεση.
Διαμονή - Στεγαστικές ΑνάγκεςΕξάντληση όλων των περιθωρίων για την ανεύρεση πόρων, με σκοπό την εντατικοποίηση της κατασκευής νέων στρατιωτικών οικημάτων, κυρίως στις ακριτικές περιοχές.
Καθιέρωση ενιαίου τρόπου μοριοδότησης για την εισαγωγή στα στρατιωτικά οικήματα με βάση τα έτη υπηρεσίας, την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση των στρατιωτικών και όχι τη διάκριση αξιωματικών - υπαξιωματικών.
Καθιέρωση μοριοδότησης των στελεχών για όλα τα χρόνια υπηρεσίας τους, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ανάλογης αίτησης για στέγαση, ώστε όταν αιτηθούν, να προσμετρώνται όλα τα χρόνια υπηρεσίας.
ΠερίθαλψηΚαθιέρωση του δικαιώματος κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων από συμβεβλημένους με το ΥΠΕΘΑ ιατρούς και ιατρικά κέντρα και για τα στελέχη σε φρουρές που δεν υπάρχουν στρατιωτικά νοσοκομεία.
Νέα όρια
Αλλαγές σε ωράριο - υπηρεσίες
Για ωράριο και υπηρεσίες έχουν αποφασιστεί τα εξής:

* Καθιέρωση απαλλαγής έπειτα από 24ωρη υπηρεσία, την επομένη για τις καθημερινές.
* Καθιέρωση ανωτάτου ορίου εκτέλεσης υπηρεσιών ανά μήνα στις 3 υπηρεσίες για τους ανώτερους αξιωματικούς, στις 4 υπηρεσίες ανά μήνα για τους κατώτερους αξιωματικούς, στις 5 υπηρεσίες ανά μήνα για τους υπαξιωματικούς και στις 7 υπηρεσίες ανά μήνα για τους ΕΠΟΠ.
* Καθιέρωση του αριθμού των συμμετεχόντων σε κάθε εκδήλωση εκτός ωραρίου εργασίας, ανάλογα με το επίπεδο και τη δύναμη της Μονάδας-Σχηματισμού.

Ιωάννα Ηλιάδη-Έθνος

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ Ο ΓΑΠ

Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο ΓΑΠ στη Μόσχα, πράγμα που φάνηκε από τις συνομιλίες που είχε και με τους δύο αξιωματούχους. Οι Ρώσοι γνώριζαν από πριν την πολιτική που θα ακολουθούσε ο ΓΑΠ, γι’ αυτό μετά την εκλογή του παράτησαν κάθε απόπειρα προσέγγισης. Πάνε οι καλές εποχές της αλληλεγγύης. Εννοείται ότι στην Κίνα ο Ζιντάο δεν τον θέλει ούτε ζωγραφιστό μετά την εξαπάτηση του κατά την προηγούμενη επίσκεψη.
Στο χθεσινό του ταξίδι στην Μόσχα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Μεντβέντεφ, και λίγο αργότερα είχε ένα κρίσιμο και πολύωρο τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό κ. Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ συνέστησε στον Έλληνα πρωθυπουργό να αποτανθεί «για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ως προς την επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας».
Αργότερα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Πούτιν, η κουβέντα κινήθηκε γύρω από την ενεργειακή συνεργασία και την οικονομική κρίση, και συγκεκριμένα δήλωσε: «Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ξεκίνησε στην Ελλάδα, ούτε στη Ρωσία, ούτε και στην Ευρώπη. Μετοίκησε σε εμάς από την άλλη πλευρά του ωκεανού».

Αξιοσημείωτη ήταν η στάση του σώματος του κ. Πούτιν κατά την διάρκεια της συνομιλίας, που ξεφεύγει από το καθιερωμένο πρωτόκολλο, που συνήθως τηρείται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο διμερών επαφών!
Κατά την διάρκεια που ο κ. Πούτιν είχε τον λόγο, κοίταξε ελάχιστες φορές τον Έλληνα πρωθυπουργό και άλλες τόσες χαμήλωνε το βλέμμα του, κάνοντας φανερή την πιθανή δυσφορία που ένοιωθε.
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός μας και ο κ. Πούτιν έλαβε αμέσως “αμυντική στάση” στριμωγμένες όσο μπορούσε περισσότερο στην καρέκλα του, λες και ήθελε να απομακρυνθεί!
Φυσικά ευχόμαστε όλα αυτά να ανήκουν στην φαντασία κάποιων και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας να βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, πράγμα που σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικό για την πατρίδα μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε!

PHGH:ΟΛΥΜΠΙΑ

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έξτρα φόροι για τους πολύτεκνους Με αυξήσεις στη μηνιαία παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών, και μάλιστα αναδρομικά από τη 1 Ιανουαρίου 2010, θα πληρώσουν τη... φορολογική μεταρρύθμιση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι μισθωτοί με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.600 ευρώ.

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
georgepalaitsakis@gmail.com

Η νέα φορολογική κλίμακα, την οποία αποφάσισε να εφαρμόσει ο υπουργός για τον υπολογισμό των μηνιαίων κρατήσεων φόρου μισθωτών υπηρεσιών, προβλέπει την αύξηση των συντελεστών φόρου για όλους τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους μισθωτούς που λαμβάνουν ετησίως πάνω από 22.400 ευρώ, δηλαδή πάνω από 1.600 ευρώ το μήνα.
Συγκεκριμένα, με τη νέα φορολογική κλίμακα διατηρείται στα 22.000 ευρώ το συνολικό αφορολόγητο όριο ετησίου εισοδήματος για τους τρίτεκνους. Για τους εργαζόμενους με τέσσερα ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα, δηλαδή για τους πολύτεκνους μισθωτούς, το αφορολόγητο όριο των 22.000 ευρώ, που προβλέπεται για τους τρίτεκνους, εξακολουθεί να προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και μετά. Συνεπώς, για τους έχοντες τέσσερα προστατευόμενα τέκνα εξακολουθεί να ισχύει αφορολόγητο όριο ετησίου εισοδήματος 23.000 ευρώ, για τους έχοντες πέντε τέκνα 24.000 ευρώ κοκ.
Όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι όμως λαμβάνουν ετησίως αποδοχές μεγαλύτερες από τα ισχύοντα κατά περίπτωση αφορολόγητα όρια θα δουν τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών να αυξάνονται από τη στιγμή που θα χρησιμοποιείται η νέα φορολογική κλίμακα για τον υπολογισμό των εν λόγω κρατήσεων. Αυτό θα συμβεί επειδή στη νέα φορολογική κλίμακα με την οποία θα υπολογίζονται οι κρατήσεις φόρου:
- Αυξάνεται από 24% σε 26% ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο ετησίου εισοδήματος από τα 22.001 έως τα 26.000 ευρώ.
- Αυξάνεται από 24% σε 32% ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο ετησίου εισοδήματος από τα 26.001 έως τα 30.000 ευρώ.
- Αυξάνεται από 35% σε 36% ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο ετησίου εισοδήματος από τα 32.001 έως τα 40.000 ευρώ.
- Αυξάνεται από 35% σε 38% ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο ετησίου εισοδήματος από τα 40.001 έως τα 60.000 ευρώ.
- Αυξάνεται από 35% σε 40% ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο ετησίου εισοδήματος από 60.001 ευρώ και άνω.
Τα αποτελέσματα αυτών των αυξήσεων στους φορολογικούς συντελεστές θα είναι, ενδεικτικά, τα ακόλουθα:
α) Οι τρίτεκνοι μισθωτοί με φορολογούμενες αποδοχές πάνω από 1.900 και μέχρι 2.500 ευρώ τον μήνα θα υποστούν επιβαρύνσεις από την αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων φόρου κατά 16,89 έως 26,03 ευρώ το μήνα. Επειδή η νέα φορολογική κλίμακα θα εφαρμοσθεί αναδρομικά από τη 1-1-2010 και είναι πολύ πιθανό το νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους τον Απρίλιο, θα κληθούν να καταβάλουν αναδρομικά πρόσθετες κρατήσεις τρεισήμισι μηνών, που θα κυμαίνονται από 59,11 έως 91,10 ευρώ.
β) Οι τρίτεκνοι εργαζόμενοι με φορολογούμενες μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.500 ευρώ και μέχρι 5.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με κρατήσεις αυξημένες κατά 27 έως 106,94 ευρώ το μήνα από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η νέα κλίμακα, ενώ θα κληθούν να καταβάλουν και αναδρομικά από 94,50 έως 374,29 ευρώ εάν η κλίμακα ισχύσει από τον Απρίλιο.
γ) Οι μισθωτοί με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και μηνιαίες φορολογούμενες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ και μέχρι 2.500 ευρώ θα επιβαρυνθούν με κρατήσεις φόρου αυξημένες κατά 3,10 έως 24,63 ευρώ. Εάν η νέα κλίμακα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο θα πληρώσουν και αναδρομικά επιπλέον κρατήσεις από 10,85 έως 86,21 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΕΝΑ ΚΑΙΑΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΕΚΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΤΑΜΑΜ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΚΗΝΙΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΙΧΑΝ.

'' Πλαστικό '' Χρήμα...Και Σφράγισμα Το πρόσχημα για αυτή την απαράδεκτη απόφαση ,είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής.

Ας δούμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.


Απο την 1η Ιανουαρίου 2011 αν θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση η οποία κάνει 1520 ευρώ ή να εξοφλήσω τον μάστορα που επισκεύασε το αυτοκίνητό μου και του οποίου η επισκευή κόστισε 1700 ευρώ ,ή αν έκανα μια επέμβαση αφαίρεσης χολής που κόστισε συνολικά 3000 ευρώ , ή ,ή ,ή ....,τότε δεν θα μπορώ να πληρώσω χρησιμοποιώντας μετρητά,ναι σωστά το ακούσατε,ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ Η Η ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΕΥΡΩ!

Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε απο του χρόνου θα είναι να προμηθευτείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μπλόκ δίγραμμων επιταγών.

Δηλαδή απο του χρόνου όποιος δεν έχει άμεση και αυστηρή εξάρτηση απο μια τράπεζα δεν θα μπορεί να ζήσει .

Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί δήθεν η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και έτσι επιτέλους θα επικρατήσει ένα κράτος δικαίου όπου όλοι θα αποδίδουν στο κράτος τον φόρο που τους αναλογεί.
Αυτό όμως είναι το πρόσχημα διότι υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι να εξαφανίσουν την φοροδιαφυγή και να πείσουν ακόμα και τον πιό δύστροπο επαγγελματία φοροφυγά να συμμορφωθεί.
Το ότι απαγορεύουν την χρήση μετρητών και την υποχρεωτική χρήση κάρτας σημαίνει μόνο ένα πράγμα.Ότι η "Νέα Εποχή" μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις με τις παγκόσμιες και ντόπιες οικονομικές κρίσεις , τις ψεύτικες πανδημίες με τα εμβόλια και τις δήθεν κλιματικές αλλαγές , προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή της απόλυτης υποδούλωσης των λαών σε ένα ολοκληρωτικό σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης όπως διαφημίζει και υπόσχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Να γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε γρήγορα έναν δικτατορικό νόμο που επιβάλλει με το πιστόλι στον κρόταφο την αριθμοποίηση ΟΛΩΝ ακόμα και των νεογέννητων."Βαπτιστήκαμε" όλοι λοιπόν ξανά και αποκτήσαμε τον ΑΜΚΑ μας και μας είπαν ότι σε λίγο θα πάρουμε την "κανονική" κάρτα υγείας ή όπως αλλιώς θα την πούν.Για να μην μπερδεύεστε σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή η κάρτα που μας έχουν δώσει είναι "τζούφια" ,δεν έχει ούτε μικροτσίπ ούτε μπορεί να λειτουργήσει με διαδραστικό τρόπο στο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών και φακελώματος,απλώς είναι μια προτύπωση της εικόνας της κανονικής και πλήρως ηλεκτρονικά εξοπλισμένης νέας κάρτας.

Με λίγα λόγια και σταράτα.
Η σταδιακή κατάργηση των μετρητών και η αναγκαστική χρήση μιας κάρτας (που τελικά θα είναι η νέα αστυνομική ταυτότητα με τις εξελιγμένες ψηφιακές της δυνατότητες) εγκαινιάζει όντως μια "Νέα Εποχή" κατά την οποία η επιβίωση -στην κυριολεξία- του καθενός θα εξαρτάται απο το αν αποδέχεται ή όχι την αριθμοποίηση του και το σφράγισμα

Πριν απο μερικά χρόνια, όταν απο άλλο μετερίζι φωνάζαμε για τις συνέπειες π.χ της "Συνθήκης του Σένγκεν" ή για τις δραστηριότητες των οικουμενιστικών κινημάτων και των νεοεποχήτικων πολιτικο-φιλοσοφικών μεταμφιέσεων, ή για τις "ηλεκτρονικές ταυτότητες" (τότε έτσι τις έλεγαν όλοι), σχεδόν κανείς εξαρτημένος απο κόμματα και τηλεοράσεις δεν ήθελε να διακόψει το ηδονικό χασμουρητό της ευμάρειας ενώ μερικοί έπαψαν να βασίζουν την ζωή τους στην ψευδαίσθηση της αυτοτέλειας και στο ...όραμα μιας δήθεν "κοινωνικής ομαλότητας".
Για τους περισσότερους τότε, είμαστε γραφικοί και ακραίοι ενώ οι κοντυλοφόροι της Νέας Τάξης μας κατέτασσαν στους φονταμενταλιστές και συνωμοσιολόγους χρησιμοποιώντας μάλιστα τα παραδείγματα μερικών προβοκατόρων ή πλανεμένων που παρίσταναν τους "προφήτες" περιγράφοντας με χιλιαστικό τρόπο την παντελώς αντι-ορθόδοξη εσχατολογική τους σύγχυση.


Τότε περιγράφαμε τα νεο-εποχήτικα σχέδια λέγοντας ότι ο στόχος τους είναι να καταργήσουν σταδιακά την χρήση των μετρητών αντικαθιστώντας τα με το "πλαστικό χρήμα" (πιστωτική -χρεωστική κάρτα).Λέγαμε επίσης ότι μετά απο λίγο θα βγεί κάποιος υπουργός και θα μας πεί ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα και οι κλοπές των καρτών και θεωρείται πια επισφαλής και επικίνδυνη η χρήση τους γι΄αυτό πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας, ότι έκαναν και δια νόμου πριν λίγα χρόνια στη χώρα μας οι ιδιοκτήτες στα κατοικίδια ζώα τους ,να δεχτούμε δηλαδή ένα ενέσιμο RFID μικροτσίπ κάτω απο το δέρμα.
Τότε πολλοί γελούσαν και σίγουρα περισσότεροι μας λοιδορούσαν.
Σήμερα που δια στόματος του υπουργού των οικονομικών ανακοινώθηκε ότι θα είναι εφεξής νόμος του κράτους αυτό που με ..."φονταμενταλιστική μανία και εσχατολογική ψύχωση" καταγγέλλαμε πριν χρόνια, τι δικαιολογία θα βρούν τα "παπαγαλάκια" ή τα "κοράκια" της "Νέας Εποχής";

Πηγή : forum.christian-orthodox.gr

«Οι 'Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του»

«...Γιά χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσύριων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες. Οι 'Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του. Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος. Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιό θαυμάσιο από τον άνθρωπο.
Οι 'Ελληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους γιά να περιφρουρήσουν τις προσωπικές του ελευθερίες. Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος γιά τον εαυτόν του και γιά τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττοντας μαζί με τον Σωκράτη ότι μιά ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.
Οι 'Ελληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γι’ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευρυπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του 'Ομηρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.
Χωρίς τους 'Ελληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση. Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθειά αίσθηση γιά την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Από τους 'Ελληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό...».
(The New York Times, Μάρτιος 1975)


Γιατί το 'Επος του '40 έχει ξεχωριστή σημασία γιά τον Ελληνισμό της Αμερικής
Με ειρωνία και κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια αντιμετώπισε ο αμερικανικός Τύπος της εποχής την επίθεση της φασιστικής και ισχυρής στρατιωτικά Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μιά ματιά στο αρχείο της έγκριτης εφημερίδας The New York Times το πιστοποιεί (σημ. σύντ.: Βλέπε αρχείο Ν. Υ. Times ή Μπάμπη Μαλαφούρη «Οι 'Ελληνες της Αμερικής 1518-1948»). Οι ιταλικές δυνάμεις θα καταλάμβαναν την μικρή και στρατιωτικά ανίσχυρη Ελλάδα σε μικρό χρονικό διάστημα και ο Μουσολίνι θα "έπινε καφέ στην Ακρόπολη", σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η τροπή όμως των πραγμάτων διάψευσε τ' αναμενόμενα αποτελέσματα και το κλίμα άρχισε ν' αλλάζει. Η προέλαση των ελληνικών δυνάμεων στο έδαφος της Αλβανίας, η άτακτη υποχώρηση των Ιταλών, η πρώτη νίκη εναντίον του 'Αξονα και μάλιστα από μιά μικρή αδύναμη χώρα, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον αμερικανικό λαό και τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, από ειρωνικά μετατράπηκαν σε διθύραμβους γιά το "ελληνικό θαύμα".
Οι Αμερικανοί πολίτες άρχισαν τότε ν' αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους 'Ελληνες μετανάστες, που αναγκάστηκαν να φτιάξουν την ΑΗΕΡΑ στην δεκαετία του '20 γιά να προστατευθούν από τις επιθέσεις των ρατσιστών -ειδικά- του Νότου. Οι "πιατάδες-μπρούκληδες" -που δεν γίνονταν αποδεκτοί κοινωνικά, ενώ στο Νότο οι επιγραφές "απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους κι 'Ελληνες" υπήρχαν ακόμα σε καταστήματα-, άρχισαν να απασχολούν τα αμερικανικά ΜΜΕ, εξαιτίας του 'Επους του '40.
Το κλίμα άλλαξε, οι Αμερικανοί άρχισαν να υποστηρίζουν τα ελληνικής ιδιοκτησίας καταστήματα στη Νέα Υόρκη και την περιοχή της Βοστώνης, αγόραζαν προϊόντα από αυτά, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό τους γιά το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που δημιούργησε το 'Επος του '40, ενώ τον Ιανουάριο του χρόνου 1941, σκίτσα τσολιάδων με την χαραχτηριστική λέξη "αέρα", δημοσιεύονταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The New York Times. Τότε καθιερώθηκε και η μεγαλειώδης παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, που χρόνια αργότερα άρχισε να γίνεται γιά την 25η Μαρτίου.
Το 'Επος του '40, δεν έχει μόνο ξεχωριστή σημασία γιά το ελληνικό 'Εθνος. Αποτελεί και την καθοριστική στιγμή της ιστορίας μας, που καθιέρωσε τον Ελληνισμό στην Αμερική και τον έκανε σεβαστό και υπολογίσιμο στον λαό της. Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας, η έλλειψη γνώσης της πραγματικής ιστορίας των Ελλήνων στην Αμερική, έχει ως αποτέλεσμα παροικίες, Οργανώσεις κλπ να μην αποδίδουν την πρέπουσα τιμή στο 'Επος του '40, που αποτελεί, πραγματικά και ιστορικά, την κορυφαία, την μεγάλη στιγμή γιά τον Ελληνισμό της Αμερικής.
Γιώργος Λυκομήτρος (Σεπτέμβριος 1988)

Επιστολή Μπουαγιέ προς Αδ. Κοραή
Τον 1822, ο πρόεδρος της Αϊτής, Ζαν Πιερ Μπουαγιέ, απέστειλε στην Ελληνική Επιτροπή των Παρισίων και τα μέλη του «διευθυντηρίου» της, Αδαμάντιο Κοραή, Κ. Πολυχρονιάδη, Α. Βογορίδη και Χρ. Κλωνάρη, επιστολή, με την οποίαν η χώρα της Καριβαϊκής αναγνώριζε τότε την ανεξάρτητη Ελλάδα. Είχε προηγηθεί έκκληση της επιτροπής για ηθική και υλική συμπαράσταση στον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα.
Το γράμμα προς τον Αδαμάντιο Κοραή και τους άλλους τρεις Ελληνες, διασώθηκε, σε ελληνική μετάφραση, στο Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Ελληνικής Επαναστάσεως του φιλικού και αγωνιστή του '21, Ιωάννου Φιλήμονος:
«Ιωάννης Πέτρου Βόγερ, πρόεδρος του Χαϊτίου, προς τους πολίτας της Ελλάδος Α. Κοραήν, Κ. Πολυχρονιάδην, Α. Βογορίδην και Χρ. Κλωνάρην.
Εις τα Παρίσια
Πριν ή δεχθώμεν την επιστολή υμών, σημειουμένην εκ Παρισίων τη 20ή παρελθόντος Αυγούστου, έφθασεν ενταύθα η είδησις της επαναστάσεως των συμπολιτών υμών κατά του δεσποτισμού, του επί τρεις περίπου διαρκέσαντος εκατονταετηρίδας. Μετά μεγάλου ενθουσιασμού εμάθομεν ότι η Ελλάς αναγκασθείσα τέλος πάντων εδράξατο των όπλων, ίνα κτήσηται την ελευθερίαν αυτής και την θέσιν, ην μεταξύ των εθνών του κόσμου κατείχε.
Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις, και προ πάντων αι συνοδεύσασαι ταύτην πρώται επιτυχίαι, ουκ εισίν αδιάφοροι τοις Χαϊτίοις, οίτινες, ως οι Ελληνες επί πολύν καιρόν έκλινον τον αυχένα υπό ζυγόν επονείδιστον και διά των αλύσεων αυτών συνέτριψαν την κεφαλήν της τυραννίας.
Ευχηθέντες προς τον ουρανόν, όπως υπερασπισθή τους απογόνους του Λεωνίδου, εσκέφθημεν ίνα συντρέξωμεν τας γενναίας δυνάμεις τούτων, ει μη διά στρατευμάτων και πολεμοφοδίων, τουλάχιστον διά χρημάτων, ως χρησίμων εσομένων διά προμήθειαν όπλων, ων έχετε ανάγκην. Συμβεβηκότα όμως, επιβαλόντα τη πατρίδι ημών μεγάλην ανάγκη, επησχόλησαν όλον το χρηματικόν, εξ ου η Διοίκησις ηδύνατο καταβάλει μέρος. Σήμερον έτι η επανάστασις, η κατά το ανατολικόν μέρος της νήσου επικρατούσα, υπάρχει νέον προς την εκτέλεσιν αυτού του σκοπού κώλυμα. Επειδή το μέρος όπερ ηνώθη μετά της Δημοκρατίας, ης προεδρεύω, υπάρχει εν μεγίστη ενδεία και προκαλεί δικαίως μεγάλην του ταμείου ημών την δαπάνην. Εάν δ' επέλθωσι κατάλληλοι, ως επιθυμούμεν, αι περιστάσεις, τότε βοηθήσωμεν προς τιμήν τοις τέκνοις της Ελλάδος, όσον δυνηθώμεν.
Πολίται, διερμηνεύσατε προς τους συμπατριώτας υμών τας θερμοτέρας ευχάς, ας λαός του Χαϊτίου αναπέμπει υπέρ της ελευθερώσεως αυτών. Οι μεταγενέστεροι Ελληνες ελπίζουσιν εν τη αναγεννωμένη ιστορία τούτων άξια της Σαλαμίνος τρόπαια. Είθε παρόμοιοι τοις προγόνοις αυτών αποδεικνυόμενοι και υπό των διαταγών του Μιλτιάδου διευθυνόμενοι, δυνηθώσιν εν τοις πεδίοις του νέου Μαραθώνος τον θρίαμβον της ιεράς υποθέσεως, ην επεχείρησαν υπέρ των δικαιωμάτων αυτών, της θρησκείας και της πατρίδος. Είθε, τέλος, διά των φρονίμων διατάξεων αυτών μνημονευθώσιν εν τη ιστορία οι κληρονόμοι της καρτερίας και των αρετών των προγόνων.
Τη 15η Ιανουαρίου 1822 και 19η της Ανεξαρτησίας»

The name Graecos (Greek)
The name Graecos (Greek) that the West uses to identify the Hellenes is not a latin word, as many mistakenly believe, but a Greek one, because it was used for the first time to identify the members of the first Hellenic Amphictionia (that was composed by the Thesprotians - Molossoi - Chaones that lived in Epirus, Western Greece).The use of the name Graecos is mentioned by Aristotelis:
"...and she was not there forever, but after the cataclysm of Defkalion, which occurred in the Hellenic area, in fact, in the ancient Hellas, which was around Dodoni, and it changed many times the flow of Acheloos river. In that area live the Selloi and the ones that were once called Graecoi and are now called Hellenes..."
(Aristotelis, Philosopher, 384-323BC - Meteorologika, I, 14)

The first Hellenes with whom the Latins came in touch were the Hellenes of Epirus and so by the common amphictionic name Graecos they named the rest of the Hellenes as Graecous (Grekos), too. The name Graecos was used during the christianic years by the Hellenes for self-identification neglecting the name Hellinas that was considered as non-christianic and was avoided. The previous analysis is logical because for the same reason the Arabs call the Hellenes Younan which means Ionas, since the Iones (Asia Minor) were the first Hellenes that came in touch with the Arabs.

πηγη:ΚΑΛΑΜΙ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Σαμαράς: Η κυβέρνηση εξέλαβε τη συναίνεση ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της.

«Είπα στον Πρωθυπουργό ότι σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της Οικονομίας, από μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα. Κάτι που δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ…

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ προκαλεί και ζητάει Εξεταστική για την Οικονομία. Χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που θα βγάλουμε προς τα έξω και για τις συνέπειες.

Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε. Όλα στο φως! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981…

Εμείς απαντάμε «ναι» στην Εξεταστική, αλλά αυτοί ας αναλογιστούν τις συνέπειες.

Γιατί το τεράστιο χρέος της χώρας που τώρα πληρώνουμε δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. 112% είναι σήμερα. 112% ήταν και το 2000 επί ΠΑΣΟΚ, αν και δεν υπήρχε τότε διεθνής κρίση.

Είχα πει ότι η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία.

Η κυβέρνηση την εξέλαβε ως αδυναμία. Τώρα θα διαπιστώσει το σφάλμα της.

Πέρα από αυτά, όμως, εκείνο που με απασχολεί, είναι αυτό για το οποίο αγωνιούν όλοι οι Έλληνες και δεν φαίνεται να νοιάζεται η κυβέρνηση: η πραγματική οικονομία!

Η πραγματική Οικονομία που πλήττεται σοβαρά από επικίνδυνες και ανεύθυνες δηλώσεις, όπως εκείνες του υπουργού Οικονομικών για τον… «Τιτανικό»!

Γιατί η πραγματική οικονομία μπορεί να παράγει με υγιή τρόπο – δηλαδή χωρίς δημιουργική λογιστική – τα δημόσια έσοδα που θα μειώσουν τα ελλείμματα και θα συρρικνώσουν το χρέος.

Όμως σε μιαν οικονομία σε βαθιά ύφεση και με μηδενικές επενδύσεις, μεγαλύτεροι φόροι φέρνουν λίγα έσοδα και προκαλούν τεράστια ανεργία. Αυτή την εκτίναξη της ανεργίας θέλησα σήμερα κυρίως να προλάβω. Με δέσμες συγκεκριμένων μέτρων. Με προτάσεις τόνωσης της Οικονομίας, χωρίς να επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός…

Αύριο η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στη δημοσιότητα μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων που αποτελούν αναπτυξιακές ανάσες για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

* Με απασχολεί και κάτι ακόμα, για το οποίο επίσης αγωνιούν οι πάντες, αλλά δεν φαίνεται να το υπολογίζει η κυβέρνηση: η ίδια η αντοχή της κοινωνίας. Που δεν αποτελείται από αφηρημένα μεγέθη. Αλλά από πραγματικούς ανθρώπους…

Και η οικονομική πολιτική για την κρίση έχει τις δικές της «κόκκινες γραμμές»: Για μας «κόκκινη γραμμή» είναι η αντοχή χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε χωρίς να θίξουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων προσαρμογής.

Αλλά και η αντοχή της μεσαίας τάξης. Που αυτή παράγει τις περισσότερες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Κι αν συντρίψουμε τη μεσαία τάξη, συντρίβουμε και την Οικονομία και την Κοινωνία.

Λιτότητα σημαίνει να χτυπήσουμε τις σπατάλες του κράτους. Όχι τις ζωτικές ανάγκες ανθρώπων που μόνο για σπατάλη δεν μπορούν να κατηγορηθούν.

Όποιος στο όνομα της λιτότητας χτυπάει τις ζωτικές ανάγκες δεν φέρνει εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, φέρνει ασφυξία της Οικονομίας και έκρηξη της κοινωνίας.

Σε αυτή την ασφυξία εμείς δεν συναινούμε.

Αυτή την πολιτική που οδηγεί σε έκρηξη εμείς δεν τη στηρίζουμε.

Η κυβέρνηση έχει την τελική ευθύνη».

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

«Ενημερώθηκα από τον κ. Παπανδρέου για την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων στο πλαίσιο της κινητικότητας που αναπτύσσεται, όπως προκύπτει από την ανταλλαγή των επιστολών Παπανδρέου-Ερντογάν.

Τόνισα στον Πρωθυπουργό ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει τη διολίσθηση σε διμερή διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία, κάτω από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, (κάτι που φαίνεται να επιδιώκει η κυβέρνηση Ερντογάν) και να παραμείνει προσηλωμένη στη γραμμή που έχουν χαράξει και ακολουθήσει όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις –ανεξαρτήτως κομμάτων- από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα».

Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας!

«Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.

Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…

Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!

Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!

Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
Το Προεδρείο»

http://realkke.wordpress.com/2007/10/23/zito-i-aneksartiti-makedonia/

Το ίδιο μας λέει και η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

[Επεξεργασία] H θέση για το Μακεδονικό ζήτημα

Μια ακόμη θέση του νεαρού ΚΚΕ ήταν αυτή για “Ενιαία και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη” που υιοθετήθηκε το 1924 καθ’ υπόδειξη της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Το σύνθημα αυτό ήταν ενταγμένο στους γενικότερους σχεδιασμούς της τελευταίας για τα Βαλκάνια, που προέβλεπαν ένοπλη εξέγερση στη Βουλγαρία και γρήγορη γενίκευση της επανάστασης σε ολόκληρη την περιοχή.

Η ηγεσία του ΚΚΕ μοιράστηκε στα δυο. Μια μερίδα της υπό τον Π. Πουλιόπουλο συμφώνησε πλήρως με τη θέση, ενώ μια άλλη υπό τους Γ.Κορδάτο και Θ. Αποστολίδη διαφώνησε θεωρώντας την “ανεδαφική”. Τελικά, μπροστά στον κίνδυνο της απομόνωσης απ’ το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, το ΚΚΕ επέλεξε να αποδεχτεί τη θέση αυτή που για πολλά χρόνια αποτέλεσε αφορμή για διώξεις εναντίον των κομμουνιστών.[7]

Αργότερα, τον Απρίλη του 1935, η θέση αυτή θεωρήθηκε λαθεμένη και αντικαταστάθηκε από το σύνθημα για πλήρη εθνική και πολιτική ισοτιμία όλων των εθνικών μειονοτήτων[8].

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Δείτε τους Ανθέλληνες και σημερινούς αγωνιστές υπέρ της διαλύσεως της Ελλάδος δια μέσω των λαθρομεταναστών, από τότε εφαρμόζουν τους ίδιους κανόνες εξαπάτησης των ανθρώπων με δημαγωγίες, από τότε προωθούσαν τα ανθελληνικά σχέδια με ανύπαρκτες μπουρζουάζιες, και ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ μα οι ίδιοι είναι η ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ, όπως ο χριστιανισμός έχει κατασκευάσει τον διάβολο και τον Σωτήρα έτσι και οι κομμουνιστές οι ίδιοι είναι το κεφάλαιο και οι ίδιοι εμφανίζονται σωτήρες των εργαζομένων μα η τακτική όπως βλέπετε είναι αρχέγονη του Αβραάμ η ίδια ;;;
Από τότε οι αριστερο κομμουνιστές έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν την Ελλάδα, φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης βαρύνει τους κομμουνιστές και για την μικρασιατική καταστροφή για κάτι που δήλωναν και υπερήφανοι.

http://www.epanellinismos.com/

Η θλιβερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προκαλεί δικαιολογημένες ανησυχίες και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες μία κουβέντα που όταν πρωτοακούστηκε είχε συγκλονίσει όσους μελέτησαν και ανέλυσαν το περιεχόμενό της.

του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δήλωσε τα εξής: «Έχουμε μπει σε διαδικασία επιτήρησης, δεν το κρύβω. Έτσι όπως διαχειριστήκαμε τα οικονομικά μας, αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας, το έχω πει, και αυτό πρέπει να το ξαναπάρουμε πίσω, με την αξιοπιστία μας, το πρόγραμμά μας και την συμβολή του καθενός ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Η αναφορά του κ. Παπανδρέου στην απώλεια «κομματιού της ελληνικής κυριαρχίας» δεν ήταν τυχαία ούτε του ξέφυγε, και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται για ένα «έκφοβισμό» του ελληνικού λαού για να συναινέσει στα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση. Είναι μία πραγματικότητα που δεν φαίνεται μεν διά γυμνού οφθαλμού, αλλά όσοι έχουν την παραμικρή σχέση με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τη γνωρίζουν. Οταν μία χώρα είναι αδύνατη οικονομικά, τότε χάνει και στον πολιτικό τομέα. Και τα πρώτα θύματα είναι αυτά που οι χώρες θεωρούν και ονομάζουν «εθνικά θέματα». Είναι τυχαία η μέχρι τώρα άρνηση αποστολής πρόσκλησης στον κ. Παπανδρέου για να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο; Η απάντηση είναι αρνητική...



Η δήθεν ανάγκη να συμβιβαστεί η Ελλάδα στο Σκοπιανό, στο Κυπριακό και στα άλλα ζητήματα που την απασχολούν και την ενδιαφέρουν έχει εμφανιστεί σε δηλώσεις και άρθρα αναλυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενας εξ αυτών, ο Marc Chandler, συνεργάτης του RealMoney λίγο-πολύ αυτό απαιτούσε με τον γνωστό αυταρχικό τρόπο των μεγαλο-αναλυτών που έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους: Να βοηθηθεί μεν η Ελλάδα αλλά να προβεί σε υποχωρήσεις σε σχέση με το Σκοπιανό και το Κυπριακό.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Τα λάθη των πολιτικών (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) οδήγησαν την Ελλάδα στη γωνία. Τον τελευταίο μήνα η φτωχή και πνιγμένη στα σκάνδαλα Ελλάδα είναι πρωτοσέλιδο θέμα σ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αναλυτές περιγελούν ότι έχει σχέση με την χώρα. Παντού βλέπουν απατεώνες, ψεύτες, τεμπέληδες.

Είναι μία κατάσταση που δεν αντέχεται. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε και θέλουμε. Οσοι διάβασαν το αρθρίδιο του Αμερικανού αναλυτή Χάρι Σίλλερ πληγώθηκαν και ένοιωσαν ταπεινωμένοι. Δεν τον ενδιαφέρει, έγραψε, εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Διότι δεν επηρεάζεται ο ίδιος και οι μετοχές του! Ολα αυτά που λέγονται και γράφονται για την Ελλάδα και την Ευρώπη στον κ. Σίλλερ ακούγονται ως ...φασαρία! Και ο άνθρωπος αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, επηρεάζουν τη γνώμη των επενδυτών... Πώς να αντισταθεί η Ελλάδα και οι άλλες μικρές χώρες στο άγριο κυνηγητό των κερδοσκόπων; Είναι αδύνατον...

Οι καταστάσεις αυτές, που δημιουργούνται από τους λύκους της παγκόσμιας οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, γονατίζουν τα μικρά και μεσαία κράτη που γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις των ισχυρών. Η πολυτέλεια για την Ελλάδα έχει τελειώσει. Απαιτούνται αιματηρές θυσίες για να αλλάξει η θέση της χώρας. Διαφορετικά να μην εκπλαγούμε εάν πληροφορηθούμε ότι η Αθήνα αδυνατεί να αντισταθεί στις αφόρητες πιέσεις που της ασκούνται για να κλείσουν πάραυτα το Σκοπιανό και το Κυπριακό και να υπάρξει συμβιβασμός στο Αιγαίο...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑ ''ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ'' ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για πιλοτικά προγράμματα διδασκαλίας και προετοιμασία σχετικών εγχειριδίων
Στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών και στη δημιουργία ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας σε σχολεία με μεγάλη ετερογένεια (αλλοδαποί, Ρομά, μειονοτικές ομάδες) προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την Καθημερινή τα προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα είναι αρχικά πιλοτικά, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες που θα συντάξουν τα σχετικά εγχειρίδια.
Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, για την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας. Ετσι τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν άρδην από την 1η Δημοτικού έως και την 3η Λυκείου ώστε η συνείδηση της εθνικής ταυτότητας να αναπτύσσεται παράλληλα με τη συνείδηση της διαπολιτισμικότητας.
Σε ό,τι αφορά τους ενηλίκους αλλοδαπούς, τα υπ. Παιδείας και Εσωτερικών θα προχωρήσουν, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, στην αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης της ελληνομάθειας. Πλέον θα παρέχεται απ’ όποιο πανεπιστημιακό ή άλλο ίδρυμα παρέχει εχέγγυα για αδιάβλητες διαδικασίες. Ετσι θα ξεπερασθούν τεχνικά εμπόδια που έχουν στερήσει πολλούς αλλοδαπούς από την πιστοποίηση ελληνομάθειας.

πηγή:xronos.gr

Οί Έλληνες πρώτοι στην προσευχή! Σας ενοχλεί; Αυτή είναι η Ελλάδα κι έτσι θα μείνουμε για πάντα!!!

Τα μεγαλύτερα ποσοστό θρησκευτικότητας στην Ευρώπη παρουσιάζει η Ελλάδα, καθώς οι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες δηλώνουν πολύ θρήσκοι (42,1%) και προσεύχονται πολύ (46,2%). Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, από το τμήμα της Πανευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας με τη συμμετοχή και του ΕΚΚΕ και η οποία δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει συστηματική σχέση με την εκκλησία. Σημαντικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική από της χώρες που έχει ορθόδοξο θρήσκευμα. Την ίδια ώρα, το ποσοστό όσων δηλώνουν πως προσεύχονται και εκκλησιάζονται καθημερινά στις καθολικές χώρες είναι σημαντικά μικρότερο. Συγκεκριμένα το ποσοστό του εβδομαδιαίου εκκλησιασμού στις καθολικές χώρες φτάνει το 25,6%, στις μικτές και προτεσταντικές χώρες το 7,7% και την ορθόδοξη Ελλάδα το 26%.

Και στις 19 χώρες, πάντως παρατηρείται μία υψηλή «εξατομικευμένη θρησκευτικότητα» χωρίς ωστόσο να τοποθετείται σε συγκεκριμένο δόγμα ή να καταλήγει σε συχνό εκκλησιασμό και προσευχή. Στην Ελλάδα το 75% των πολιτών δηλώνουν θρήσκοι, παρά το γεγονός, ωστόσο ότι ο εκκλησιασμός αποτελεί το επίκεντρο της θρησκευτικής πρακτικής, το ποσοστό αυτό δεν αντικατοπτρίζει όσους εκκλησιάζονται. Την ίδια ώρα το ποσοστό της καθημερινής προσευχής φτάνει το 46,2% στην Ελλάδα, το 25,4% στις καθολικές και το 17,9% στις μικτές προτεσταντικές χώρες.
Το 83,8% στο σύνολο των χωρών δηλώνουν θρήσκοι, μόνο όμως το 62,8% δηλώνει πως εκκλησιάζεται και το 58,2% ότι προσεύχεται.

Το ποσοστό όσων εκκλησιάζονται συχνά είναι υψηλό στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πάνω από ένας στους τέσσερις πηγαίνουν στην Εκκλησία κάθε βδομάδα.
Μεγαλύτερα ποσοστά εκκλησιασμού παρουσιάζουν η Πορτογαλία (30,1%), η Ιταλία (32,4%), η Ιρλανδία (53,8%) και η Πολωνία (56,7%). Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ο εκκλησιασμός παρουσιάζει μεγάλη άνοδο στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και κυρίως μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90.
Το 1996 από την εκκλησία απείχε το 8,8% ενώ το 2000 το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε 3,9%.
Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό είναι κάτι που οφείλεται στην αβεβαιότητα που αισθάνθηκαν πολλοί πολίτες με την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και τη ζώνη του ευρώ. Η αβεβαιότητα αυτή πιστεύεται ότι οδήγησε αρκετούς στην Εκκλησία.

Επιπλέον οι ερευνητές θεωρούν ότι η εκλογή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου που είχε περισσότερο πολιτικό παρά θρησκευτικό λόγο, οδήγησε πολλούς νέους αλλά και γενικότερα νέες ομάδες πολιτών στην Εκκλησία.
Τέλος, η εκκοσμίκευση φαίνεται πως είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα, καθώς μόλις το 1,7% των πολιτών δηλώνουν «καθόλου θρήσκοι», ενώ αυτοί που παραδέχονται πως δεν εκκλησιάζονται και δεν προσεύχονται ανέρχονται μόλις στο 4,1%.


Κόκκινος ουρανός

Κέντρο (γκέτο) Αθηνών - Τα λεφτά λένε πάντα την αλήθεια!!Σταμάτα να πουλάς κοψοχρονιά την περιουσία σου!

Διαβάζω συνεχώς άρθρα επί αρθρων, αναρτήσεις επί αναρτήσεων για την εγκληματικότητα του κέντρου των Αθηνών. Στην τηλεόραση αγανακτισμένοι πολίτες "όμηροι" της κατάστασης να προσπαθούν να πείσουν τους πολιτικούς άρχοντες γιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν του να είναι "φυλακισμένοι" μέσα στην ίδια τους την πόλη. Ανθρωποι που δεν τολμούν να βγούν ούτε μία βόλτα στα πάρκα της περιοχής τους.

Ανθρωποι που βγαίνοντας δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν σπίτι τους όπως έφυγαν.Ολους αυτούς δε τους έχουν ονοματίσει "ρατσιστές" και τους...

έχουν ρίξει βορά σε κάθε "προοδευτικό μαλάκα" ό οποίος τους στιγματίζει τους λοιδωρεί και προσπαθεί να τους κάνει να αισθανθούν ενοχές επειδή το μόνο που ζητάνε είναι να ζήσουν σαν άνθρωποι στην ίδια τους την πόλη, στην ίδια τους την γειτονία που μεγάλωσαν, στο ίδιο τους το σπίτι.
Και κάθεσαι και αναρωτιέσαι "μα είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν...είναι δυνατόν οι "αρχοντες" της συμφοράς μας για μιά ακόμα φορά να μην μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος των ανθρώπων αυτών"??

Μόνο που ΕΣΥ πρέπει να καταλάβεις ότι και καταλαβαίνουν και κάνουν πολύ καλά αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα μας να κάνουν..Μετά την ληστεία του Χρηματιστηρίου, μετά την καταλήστευση του Δημοσίου χρήματος και τέλος μετά την μεγάλη κλοπή των Ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να αντιληθφείς ότι το μόνο που έχει μείνει για να σου πάρουν είναι η ακίνητη περιουσία σου!!Δεν σου έχουν αφήσει και τίποτα άλλο..
Οπως καλά γνωρίζεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες την μεγαλύτερη αξία στην ακίνητη περιουσία την έχει το παραδοσιακό κέντρο της κάθε πρωτεύουσας. Και στην Αθήνα ανέκαθεν το κέντρο ηταν το φιλέτο της ακίνητης περιουσίας.
Μετά όμως από όλες τις ληστείες που διέπραξαν έφθασε και η ώρα του να σου πάρουν για μιά "μπουκία" και το σπίτι που έχεις στο κέντρο και φυσικά και το μαγαζί που είχες χρόνια ολόκληρα από πάππου προς πάππου. Να στα αγόραζαν πριν δεν συνέφερε...πολύ υψηλή η τιμή. Πως θα πέσει η αξία τους για να μπορεσουν να στα πάρουν?? Με τον πιό απλό τρόπο.

ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ τις περιοχές με την εγκληματικότητα, με τους μετανάστες που τους αφήνουν να έχουν κάνει το κέντρο γκέτο, και έχοντας κάνει εσένα να παρακαλάς να βρείς αγοραστή για να φύγεις από εκεί έτσι ώστε να μπορέσεις να ζήσεις μια φυσιολογική καθημερινότητα. Και πουλάς το σπιτάκι σου πλέον κοψωχρονία, πουλάς το μαγαζί που είχες και ζούσες γιατί πιά δεν έχει δουλειά (ποιός να έρθει να ψωνίσεις εκεί μέσα) και όταν θα έχουν πάρει στα χέρια τους το μεγαλύτερο κομμάτι του "φιλέτου" τότε θα δείς πως θα λυθεί το πρόβλημα του κέντρου ως δια μαγείας. Τότε θα δείς γιά πότε θα διαλυθεί το γκέτο, τότε θα δείς αναπλάσεις επί αναπλάσεων τότε θα δείς υπερλούξ πεζόδρομους και ΕΣΥ τότε θα λές...Τελικά το λύσανε το πρόβλημα και θα τους υμνείς και θα τρέχεις να τους ψηφίζεις γιατί έκαναν τελικά "καλή δουλειά". ΜΟΝΟ που ξεχνάς ότι εσύ δεν θα έχεις τίποτα πλέον σαν περιουσία εκεί. Αυτοί θα δεκαπλασιάσουν τα λεφτά τους μιάς και η αξίες θα επανέλθουν στα υψηλά των παλαι ποτέ εποχών και θα σε έχουν καταληστεύσει γιά μιά ακομά φορα.
Για αυτό...ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΣ..ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ..ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ..ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ...ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝ !!

Υ.Γ. Το παρόν κείμενο δεν είναι πολιτικη τοποθετηση.Μην το ταυτίζεις με πολιτικές και πολιτικούς.Το μόνο που θέλει είναι να δώσει μιά άλλη διάσταση στο θέμα που κανένας δεν την βγάζει προς τα έξω. Σε όποια πολιτική παράταξη και αν ανήκεις προστάτεψε την περιουσία σου που γιά μιά ακόμα φορά θέλουν να στην λεηλατήσουν.

Κακό πουλί

Βόρειο Αιγαίο: Πετρέλαιο υπάρχει, εθνική-πολιτική βούληση δεν υπάρχει...

Κρίσιμα ζητήματα που καταδεικνύουν αποδοχή μειωμένης εθνικής κυραρχίας όχι δημοσιονομικής, αλλά εδαφικής, από όλες τις κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, ανακύπτουν μετά την ανάδειξη της υπόθεσης πιθανής ύπαρξης πετρελαίων στο Αιγαίο στην χθεσινή εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του καναλιού ALTER. Το σημαντικότερο σημείο της μετάδοσης αφορούσε την ανάδειξη της αναφοράς της Διεύθυνσης Β7 του υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιου για την ενεργειακή διπλωματία σχετικά με την ύπαρξη πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο. Μία αναφορά που έγινε το 2008 δημοισεύθηκε μάλιστα τότε ένα μέρος της στην εφημερδία «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, αλλά έκτοτε (Ιούνιος 2008) ουδείς άκουσε ή έμαθε κάτι περισσότερο γι αυτήν. Το defencenet.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε να μάθει την τύχη της αναφοράς αυτής, αλλά συνάντησε κατηγορηματική άρνηση παροχής οποιασδήποτε επίσημης πληροφόρησης.

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι η αναφορά με τίτλο «Πιθανά πετρελαϊκά κοιτάσματα στο Αιγαίο», εστάλη στον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και κοινοποιήθηκε στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία Πέτρο Δούκα, αλλά και ορισμένες διευθύνσεις του υπουργείου Εξωτερικών.
Η αναφορά δεν αφήνει περιθώρια σε κάποιον να αμφισβητήσει τουλάχιστον την «υψηλή πιθανότητα ύπαρξης πλούσιων πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων στο Βόρειο Αιγαίο». Που σημαίνει ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρξει ένα συντονισμένο σχέδιο αναζήτησης των κοιτασμάτων αυτών.
Όπως το defencenet.gr αποκάλυψε στις 14/12/2009 «Πριν από τρεις μήνες, τέλη Σεπτεμβρίου και ενώ είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές και οδεύαμε σε ήττα του κυβερνώντος κόμματος ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης είχε εγκρίνει την διαδικασία της μεταβίβασης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης των σημαντικότερων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Θρακικό Πέλαγος από την Καναδική εταιρία DENISON, στην «Ενεργειακή Αιγαίου».
Φαίνεται ότι κάποιοι πείστηκαν με την αναφορά της Β7 και επένδυσαν σε αυτήν. Και πολύ σύντομα είχαν αποτελέσματα.
Το 2009, η Ενεργειακή Αιγαίου επένδυσε συνολικά 80 εκατομμύρια δολάρια σε γεωτρήσεις στην περιοχή του Πρίνου στην Καβάλα, που αύξησαν την ημερήσια παραγωγή της εταιρείας, από 1.000 βαρέλια ανά ημέρα πριν την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος, σε 5.000 βαρέλια στην παρούσα φάση. Και μόλις τέσσερις μήνες μετά είχαμε επιτυχή γεώτρηση της "Ενεργειακής Αιγαίου" στο κοίτασμα "Ε" και εντοπισμός 30.000.000 βαρελιών για τα επόμενα 14 χρόνια είναι τα πολύ σημαντικά νέα που έρχονται από το βόρειο Αιγαίο!
Υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί άμεσα στα 5.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως η παραγωγή του Πρίνου, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης στο κοίτασμα «Έψιλον».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής, η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή σήμερα και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ημερήσια δυναμικότητα της εταιρείας, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 3.000 βαρέλια την ημέρα, ποσότητα που θα ανεβάσει τη συνολική ημερήσια παραγωγή στα 5.000 βαρέλια.
Τα συνολικά αποθέματα του κοιτάσματος «Έψιλον» εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια βαρέλια και η εταιρεία θα προβεί σε νέες μελλοντικές γεωτρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη εκμετάλλευση του κοιτάσματος. Το «Έψιλον» είναι το πρώτο νέο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην χώρα μας μετά από 14 χρόνια.
Είναι βέβαιο ότι αυτές οι εξελίξεις έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί επί της ουσίας «να μην ξεφύγει» το όλο θέμα. «Δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο» δηλώνει στις αρχές Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ενώ και οι Τούρκοι διεξάγουν ανάλογες έρευνας για πετρέλαιο, έστω και μέσα στα δικά τους χωρικά ύδατα.
Είναι σαφές ότι η πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο θέμα ακολουθεί μία πολιτική του στιλ «Απελθέτω απ’ εμού το πετρέλαιον τούτο». Διότι ακόμα και στα τουρκικά χωρικά ύδατα να ανακαλύπτονταν πετρελαϊκά κοιτάσματα αυτά θα είχαν ως συνέπεια να αυξηθούν οι πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε έρευνα και αξόρυξη τουλάχιστον στο κοίτασμα του Μπάμπουρα. Το κοίτασμα που έφερε τρεις φορές στα πρόθυρα πολέμου Ελλάδα και Τουρκία: το 1976, το 1982 και το 1987.
Το κοίτασμα αυτό και τα κοιτάσματα στα οποία είχε δικαιώματα η DENISON και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία Calfrac, η οποία όμως δεν προχώρησε που δεν προχώρησε σε καμία ερευνητική γεώτρηση εδώ και αρκετά χρόνια, τώρα μεταβιβάστηκαν στην «Ενεργειακή Αιγαίου». Τα κοιτάσματα που θα ερευνηθούν είναι στη θέση Άθως, στη θέση Αμμώδη και στη θέση... Μπάμπουρας. Τι σημαίνει Μπάμπουρας; Δέκα μίλια νοτιοανατολικά της Θάσου, όλα δείχνουν ότι «κοιμάται» το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της περιοχής.
Στην αφορά της Β7 αναφέρονται όλα τα στοιχεία που είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Κουλουμπής για την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο:
«Περιοχή Μπάμπουρας, ανατολικά της Θάσου. Είναι μία περιοχή που τμήματά της αμφισβητούνται από την Τουρκία (βρίσκονται μεταξύ 6 και 12 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων). Από έρευνες που έγιναν σε αυτήν την περιοχή υπάρχει βεβαιότητα για πετρελαϊκό δυναμικό που κυμαίνεται από 120 έως 200 εκατομμύρια απολήψιμα βαρέλια, που θα μπορούσε να καλύψει το 40% περίπου των αναγκών της χώρας και για πολλά χρόνια».
Στην ίδια αναφορά το υπουργείο αναφέρει και το πιό κρίσιμο στοιχείο: «Πρέπει να ληφθεί μία πολιτική απόφαση για γνωστά κοιτάσματα που είχαν ήδη εντοπιστεί τις προηγούμενες δεκαετίες (70,80 και 90) στην περιοχή της Θάσου και για τα οποία δεν προχώρησε η εξόρυξη λόγω κόστους (σ.σ. αναφέρεται στα μικρά κοιτάσματα όπως αυτάό που εντοπίστηκε τον προηγούμενο μήνα από την Ενεργειακή Αιγαίου)».
«Το σύνολο των απολήψιμων αποθεμάτων υπολογίζεται στα 2 - 4 δισεκατομμύρια βαρέλια, αναφέραι στην αναφορά, με δυνατότητα εξόρυξης 130.000 - 180.000 βαρελιών ημερησίως, που θα κάλυπταν τις εθνικές ανάγκες σε ποσοστό 40% (η ημερήσια κατανάλωση κινείται συνολικά κοντά στα 400.000 βαρέλια)»
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται (αλλά και με παλαιότερες έρευνες, με βασικότερη της γαλλικής εταιρίας «BEICIP», που αναγνωρίζεται ως η εγκυρότερη από όσες δημοσιεύτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν), το πρόβλημα έγκειται στο βάθος που βρίσκονται τα κοιτάσματα, το οποίο καθιστά «ακριβή» την εξόρυξη.
Στο παρελθόν, όταν η τιμή του βαρελιού κυμαινόταν πολύ κάτω από τα 100 δολάρια, η εξόρυξη με κόστος άνω των 10 δολαρίων ανά βαρέλι θεωρούνταν ασύμφορη.
Με σημερινή τιμή 65-80 δολάρια και με τους νέους τρόπους εξόρυξης το κόστος εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην χειρότερη περίπτωση θα είναι από 35 μέχρι 50 δολάρια το βαρέλι!
Το συμπέρασμα είναι πως αξίζει να ασχοληθούμε σοβαρά με την αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων, ενώ επισημαίνεται ότι «το παράδειγμα της Κύπρου, αλλά και η εμπειρία από την επιτυχημένη άντληση των αιγυπτιακών offshore αποθεμάτων φυσικού αερίου δείχνουν το δρόμο και για την Ελλάδα...».
Αντίθετα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το ύπαρξη μεγάλου πετρελαιοφόρου κοιτάσματος νότια του Καστελλόριζου. Ελληνικές εταιρείες ή εταιρείες που να δρούν για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου δεν έχουν προχωρήσει εκεί σε έρευνες. Μόνο η Τουρκία έχει προχωρήσει σε έρευνας εντός της ελληνικής ΑΟΖ. Άρα αν υπάρχει τέτοιο θέμα μόνο από τουρκικές πηγές θα πρέπει να προέρχονται αυτές οι πληροφορίες.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση η άρνηση της ελληνικής πλευράς – όλων των κυβερνήσεων από το 1974 και εντεύθεν - να προχωρήσει δυναμικά σε εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Μπάμπουρα ρισκάροντας ακόμα και μία σύγκρουση με την Τουρκία θέτει θέμα μειωμένης εθνικής κυραρχίας όχι σε δημοσιονομική βάση, αλλά σε εδαφική...

defencenet

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενθαρρύνει τον Γιώργο Παπανδρέου για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν υποβάθμισε τη σημασία των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζοντας στον έλληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου πως και οι ΗΠΑ δεν είναι σε καλλίτερη θέση από την Ελλάδα, όσον αφορά την αναχαίτιση του δημόσιου και χρηματοοικονομικού χρέους τους. «Όπως όλοι καλά γνωρίζουμε η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ξεκίνησε στην Ελλάδα, ούτε στη Ρωσία, ούτε και στην Ευρώπη. Μετοίκησε σε εμάς από την άλλη πλευρά του ωκεανού», τόνισε ο Πούτιν στον Παπανδρέου, κάνοντας έμμεση αναφορά στις ΗΠΑ.

«Και εκεί (στις ΗΠΑ) μπορούμε να διαπιστώσουμε παρόμοια προβλήματα-μαζικό εξωτερικό χρέος, έλλειμμα στον προϋπολογισμό», τόνισε ο Πούτιν, προτείνοντας οι δύο χώρες-Ελλάδα και Ρωσία-να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην «πραγματική οικονομία» ως ικανή μέθοδο για να παρακάμψουν την οικονομική κρίση. Τόσο οι έλληνες, όσο και οι ρώσοι αξιωματούχοι διέψευσαν πως στη θεματολογία των επαφών των δύο ηγετών περιλαμβανόταν η όποια οικονομική βοήθεια, ενώ ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ συνέστησε στον έλληνα πρωθυπουργό να προσφύγει στο ΔΝΤ, ή στην Παγκόσμια Τράπεζα, για βοήθεια.
«Δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου. Πιστεύω πως θα βγούμε από την κατάσταση αυτή ακόμη πιο δυνατοί απ’ όσο είμαστε σήμερα», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου.


ikypros

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ποιος πραγματικά φταίει για το δημόσιο χρέος; Για την εκτίναξη του Χρέους τα στοιχεία Κρατικών Προϋπολογισμών δεν επιδέχονται αμφισβήτησης (ο πιο κάτω Πίνακας είναι αποκαλυπτικός)

Δημοσιεύτηκε από Νέα Δημοκρατία στις Φεβρουαρίου 17th, 2010 |
Το δημόσιο Xρέος διπλασιάστηκε την περίοδο 1981-1989 της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Έτος //Έλλειμμα*//Δημόσιο Χρέος*

1981 // 9,8 // 32,8
1989 // 14,3 // 61,5
1990 // 13,6 // 71,4
1993 // 11,0 // 110,9
2004 // 6,9 // 108,3
2008 // 6,1 // 109,6
2009**// 12,2 // 125,3

* % ΑΕΠ

** Σημείωση: Tα στοιχεία αναφέρονται στην Κεντρική Κυβέρνηση. Για το έτος 2009, τα νούμερα είναι αυτά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τα οποία η ΝΔ αμφισβητεί.

Όταν πρωτοανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση, το χρέος της χώρας ήταν μόλις 32% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα ήταν από τις λιγότερο χρεωμένες χώρες της Ε.Ε.
Το 1989, όταν το ΠΑΣΟΚ έχανε την εξουσία, το Χρέος είχε φτάσει το 61,5%! Μέσα σε οκτώ χρόνια είχε αυξηθεί δύο φορές!
Κι ύστερα το ’93, επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έφτασε το 110%! Αλλά αυτό συνέβη, γιατί στο μεταξύ κατέπεσαν οι εγγυήσεις του δημοσίου, για δάνεια που είχαν συναφθεί πριν το 1989, από ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι έτσι τα «θαλασσοδάνεια» που πάρθηκαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα επί εποχής ΠΑΣΟΚ κατέπεσαν και «χρεώθηκαν» στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 1990-93.

Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ καταχρέωσε τη χώρα.

Τι απέγινε μετά;
Πολύ απλά, η επόμενη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να μειώσει το Χρέος αισθητά. Το Χρέος σταθεροποιήθηκε πάνω από το 100%.

Τελικά η Νέα Δημοκρατία το παρέλαβε εκεί, γύρω στο 108%.
Στη συνέχεια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να κατεβάσουν το Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 105% το 2007.

Κι όταν χτύπησε η διεθνής κρίση ανέβηκε και πάλι στο 110%.

Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182.390 εκατ. ευρώ και την 31/12/2008 το Χρέος διαμορφώθηκε σε 262.071 εκατ. ευρώ δηλαδή αυξήθηκε κατά 79.681 εκατ. ευρώ.

Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του Χρέους κεντρικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2004-2008 ήταν 7,5% (ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης από το 1981 μέχρι σήμερα, όταν στη χρυσή εποχή 1981-89 του ΠΑΣΟΚ ο αντίστοιχος ρυθμός ήταν 33,6% ).

Οι γενεσιουργές αιτίες της αύξησης του χρέους κατά την περίοδο 2004-2008 αναλύονται ως εξής:

1. Συνολικό Πρωτογενές έλλειμμα 8,8%. Η ευθύνη αφορά αποκλειστικά τη διαχείριση των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
2. Πληρωμές για τόκους του χρέους που μας παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ 62,5%, δηλαδή περίπου 50 δισ. ευρώ!
3. Πληρωμές για εξοπλιστικές δαπάνες 12,5%, δηλαδή περίπου 10 δισ. ευρώ! Πληρωμές από αλόγιστες προμήθειες για εξοπλισμούς που διενήργησε το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 2000-2003 και αναμένεται να βαρύνουν ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό Λαό τα επόμενα 3 χρόνια με το ποσό της τάξης των 3 δισ. ευρώ.
4. Χρέη Νοσοκομείων 3,3%, δηλαδή περίπου 2,6 δισ. ευρώ, που αφορά την περιβόητη τρίτη ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων (χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι το 2004).
5. Υποχρεώσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση 8,9%, δηλαδή περίπου 7 δισ. ευρώ. Υποχρεώσεις που με νόμους οι οποίοι ψηφίστηκαν πριν το 2003 (Νόμος Βερελή για ΔΕΗ – ΟΤΕ, Νόμος Χριστοδουλάκη για ΙΚΑ και ΟΓΑ και άλλοι νόμοι για λοιπά ταμεία) δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν κάθε χρόνο οικονομική αιμορραγία στον προϋπολογισμό. Αυτή είναι η περίφημη λύση του ασφαλιστικού των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
6. Λοιπές υποχρεώσεις 4,0%. Περιλαμβάνουν διάφορες πληρωμές και το καθαρό αποτέλεσμα από έσοδα αποκρατικοποιήσεων, αγορές μετοχών, καταπτώσεις εγγυήσεων κλπ. που έστω ότι θα μπορούσαν να αποδοθούν στη διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας.

Προκύπτει λοιπόν από την πιο πάνω ανάλυση, ότι το 87,2% των 80 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 70 δις ευρώ της αύξησης του χρέους κατά την περίοδο 2004-2008 πήγαν σε υποχρεώσεις με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ είχε φροντίσει να επιβαρύνει την περίοδο αυτή, σε μία ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία. Με την αλόγιστη και ανεύθυνη πολιτική του είχε υπονομεύσει το μέλλον του Ελληνικού Λαού και είχε κυριολεκτικά αφήσει χωρίς ουσιαστικές επιλογές τις Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας αφού της άφηνε ένα περιθώριο για δράση της τάξης του 12,8% μόνο σε όλη την περίοδο.

Δρόμος προς την κόλαση το ΔΝΤ

Ανοιχτή ενθάρρυνση προς τους κερδοσκόπους να επιτίθενται ανελέητα κατά της ελληνικής οικονομίας συνιστά η στάση της ΕΕ και των οργάνων της, που συμπεριφέρονται πλέον απέναντι στην Ελλάδα όπως θα συμπεριφέρονταν σε κατακτημένη χώρα. Τόσο οι απειλητικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (Γιουρογκρούπ) και των «27» (Εκοφίν) όσο και η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ να συμπεριλάβει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στους οργανισμούς που ανέλαβαν την κηδεμονία της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΕΕ δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει πολύ άσχημη κατάσταση.


Στην πραγματικότητα οι κερδοσκόποι έχουν καταλάβει ότι τουλάχιστον για έναν-δύο μήνες ακόμη η ΕΕ όχι απλώς δεν έχει σκοπό να εμποδίσει την κερδοσκοπία εναντίον της χώρας μας, αλλά αντιθέτως την... ενθαρρύνει! Χρειάζεται τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας η ΕΕ για να διευκολυνθεί ο πολιτικός εκβιασμός που ήδη ασκεί και είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει εναντίον της χώρας μας!

Εχουν ήδη αποφασίσει οι επικυρίαρχοι της πατρίδας μας να επιβάλουν και πρόσθετα, ακόμη αγριότερα μέτρα λιτότητας. Η ημερομηνία της 16ης Μαρτίου είναι εικονική. Δεν περιμένουν να ελέγξουν τίποτα, γιατί έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν είναι δυνατόν να αποδώσει κανένα μέτρο σε τέσσερις εβδομάδες. Αυτοί έχουν προαποφασίσει τα νέα μέτρα που θα μας επιβάλουν. Θα το πράξουν ισχυριζόμενοι ότι δήθεν τα αποτελέσματα του πρώτου πακέτου μέτρων δεν κρίνονται επαρκή.

Η συμπερίληψη του ΔΝΤ στους κηδεμόνες της χώρας έχει εξαιρετική συμβολική σημασία. Οπου πάει το ΔΝΤ, αφήνει πίσω του ερείπια και εξαθλίωση των λαϊκών μαζών και θέλει η ΕΕ να περάσει το μήνυμα ότι έτσι θα καταντήσουμε κι εμείς.

Στη Λετονία, μια χώρα-φούσκα που δημιούργησε η Σουηδία και οι άλλες σκανδιναβικές χώρες-μέλη της ΕΕ μαζί με τη Γερμανία, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Το ΑΕΠ της χώρας κατέρρευσε κατά... 18% (!!!) μέσα σε έναν χρόνο από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε εκεί το ΔΝΤ και η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22,8% από μόλις 5,6% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2007. Συντάξεις, υγεία, παιδεία καταβαραθρώθηκαν από τις περικοπές.

Μαζί τους καταποντίστηκε και το πολιτικό σύστημα, καθώς οι πολίτες σαν τρελοί από τα πλήγματα που δέχονται στρέφονται εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων που ανέχονται την κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ.

Η χώρα έχει βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο και σημειώνεται ένα πρωτοφανές σε παγκόσμια κλίμακα φαινόμενο, σε δημοσκοπικό για την ώρα επίπεδο: Κανένα, απολύτως κανένα πολιτικό κόμμα της Λετονίας στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης δεν ξεπερνά το όριο του... 5% για να μπει στο Κοινοβούλιο!

Κατάρρευση των σοσιαλιστών που είχαν θριαμβεύσει στις εκλογές του 2006 έχει προκαλέσει η υπαγωγή στο ΔΝΤ και της Ουγγαρίας. Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στην άνοιξη και αναμένεται οι σοσιαλιστές να συντριβούν χάνοντας τουλάχιστον... 15, 20 ή και περισσότερες εκατοστιαίες μονάδες! Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Γκιούρτσανι άλλωστε έχει ήδη εκδιωχθεί από τη θέση του. Την Ουγγαρία κυβερνά εδώ και έναν χρόνο κυβέρνηση με έναν «τεχνοκράτη» πρωθυπουργό και πολιτικούς υπουργούς - κάτι σαν το πιο γλυκό όνειρο της... Ντόρας Μπακογιάννη για να αποτρέψει την κομματική ιεραρχία στη ΝΔ εκμεταλλευόμενη μια ανώμαλη πολιτικοοικονομική κατάσταση!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι καθόλου σίγουρη ότι θα αποφύγει τη μοίρα των κυβερνήσεων των χωρών που υπήχθησαν στο ΔΝΤ. Ας μην παρασύρεται από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν λαϊκή επιδοκιμασία στα μέτρα που έχει εξαγγείλει μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός.

Αυτά που θα επιβάλει η ΕΕ με το ΔΝΤ θα ξεσηκώσουν οπωσδήποτε καθολική κατακραυγή εκ μέρους σχεδόν όλων των κοινωνικών στρωμάτων και θα μεταστρέψουν την κοινή γνώμη. Αλλωστε στους Γερμανούς δεν στοιχίζει τίποτα να θυσιάσουν τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ...

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η «ΕΥΠ» εναντίον των κερδοσκόπων

Αναστάτωση προκάλεσε στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα η αποκάλυψη ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο έχει δώσει εντολή στην ισπανική «ΕΥΠ», το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών (CNI), να ερευνήσει ποιοι βρίσκονται πίσω από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της Ισπανίας (ονόματα τραπεζών, μεγαλοκαρχαριών κ.λπ.). «Τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των κύριων άρθρων ξένων εφημερίδων δεν είναι τυχαίο ή αθώο», δήλωσε ο αναπληρωτής γ.γ. του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Χοσέ Μπλάνκο. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας δραστηριοποίησης της CNI, η ελβετική τράπεζα UBS έστειλε σημείωμα στους πελάτες της καταγγέλλοντας... «μακαρθικό κυνήγι μαγισσών»!

Πώς μας πούλησαν και μας αγόρασαν

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ



Ανατριχιαστικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίον συγκεκριμένοι τραπεζικοί κολοσσοί κερδοσκόπησαν εναντίον της χώρας μας, με αποτέλεσμα αυτοί μεν να κερδίσουν ποσά ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η Ελλάδα δε να τεθεί υπό ξένη οικονομική κηδεμονία. Αξίζει να τον περιγράψουμε σε αδρές γραμμές. Το αποφασιστικό εργαλείο στο παιχνίδι που παίχτηκε εναντίον της Ελλάδας είναι ένα εντελώς πρόσφατο χρηματοπιστωτικό προϊόν που ονομάζεται CDS (από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων credit default swaps).


Πρόκειται για ασφάλιση κατά της περίπτωσης μη αποπληρωμής ενός χρέους. Μια τράπεζα π.χ. που αγοράζει ομόλογα ενός κράτους ασφαλίζει το ποσό που έδωσε σε μια άλλη τράπεζα, η οποία είναι υποχρεωμένη να της δώσει αυτή τα λεφτά της, αν το κράτος χρεοκοπήσει και βρεθεί σε αδυναμία να εξοφλήσει τα ομόλογά του όταν λήξουν ή να πληρώσει ενδιαμέσως τους τόκους.

Εννοείται ότι όσο πιο επισφαλής είναι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας τόσο υψηλότερα ασφάλιστρα θα απαιτήσει η τράπεζα που ασφαλίζει το χρέος.

Το στοιχείο που σοκάρει είναι ότι τρεις και μόνο τραπεζικοί κολοσσοί, η γερμανική Ντόιτσε Μπανκ και οι αμερικανικές Γκόλντμαν Ζαξ και Τζ. Π. Μόργκαν ελέγχουν τον 75% (!) της παγκόσμιας αγοράς των CDS.

Πάμε τώρα στην περίπτωση της Ελλάδας. Περί τα μέσα Γενάρη, περίπου δέκα ημέρες πριν η χώρα μας αναζητήσει αγοραστές για το πενταετές ομόλογό της, η Ντόιτσε Μπανκ δημοσιοποιεί μια έκθεση - φωτιά για την ελληνική οικονομία, όπου αναφέρει πως πάμε χάλια και δεν αποκλείεται κατάρρευση.

Αμέσως μετά κινητοποιείται το τμήμα της CDS της Ντόιτσε Μπανκ. Ζητάει πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα για το ελληνικό χρέος, αφού υποτίθεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, όπως λέει το τμήμα μελετών της... ίδιας τράπεζας!

Αφού το επιτόκιο των CDS για την Ελλάδα ανεβαίνει, περνάει αμέσως το μήνυμα παγκοσμίως στο χρηματοπιστωτικό σύστημα: τα διεθνή ΜΜΕ που δρουν ως «παπαγαλάκια» των κερδοσκόπων ουρλιάζουν ότι η ελληνική οικονομία παραπαίει, η ανενημέρωτη κοινή γνώμη τρομοκρατείται και οι επαΐοντες καταλαβαίνουν ότι στοχοποιήθηκε η Ελλάδα και οδεύει προς οικονομικό «γδάρσιμο».

Εν συνεχεία η ίδια η Ντόιτσε Μπανκ μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ αναλαμβάνουν να... πουλήσουν τα ελληνικά ομόλογα! Να τα προωθήσουν στους υποψήφιους αγοραστές! Ναι, αυτοί ακριβώς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση του κλίματος καταρράκωσης της ελληνικής οικονομίας για να διευκολυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις!

Δεν πρόκειται περί κακόγουστου αστείου. Μιλάμε εντελώς σοβαρά. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και πάμπολλες άλλες κυβερνήσεις, υποχρεώνεται αντικειμενικά να προστρέξει στις τράπεζες που ελέγχουν την αγορά CDS, παρ’ όλο που υπονομεύουν την Ελλάδα. Τους πληρώνει ουσιαστικά «προστασία», με τη χυδαία έννοια του όρου, ελπίζοντας να τις εξευμενίσει ώστε να την βοηθήσουν να δανειστεί με ανεκτά επιτόκια.

Η Ντόιτσε Μπανκ λοιπόν ως ανάδοχος τράπεζα μαζί με την Γκόλντμαν Ζαξ και άλλες, που παίζουν πολύ δευτερεύοντα ρόλο, καθορίζουν ουσιαστικά το επιτόκιο με το οποίο θα διαθέσει τα ομόλογά της η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει περιθώρια να μη συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.

Εννοείται ότι η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους, οι οποίοι τρέχουν σαν τρελοί να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα με επιτόκιο 6,2%, γιατί φυσικά οι τράπεζες αυτές γνωρίζουν εκ των ένδον πως έχει στηθεί το παραμύθι της δήθεν επαπειλούμενης χρεοκοπίας.

Η Ντόιτσε Μπανκ και η Γκόλντμαν Ζαξ εισπράττουν παχυλές προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ από τους πελάτες τους, ενώ αγοράζουν και οι ίδιες μεγάλες ποσότητες χρυσοφόρων ελληνικών ομολόγων.

Τώρα ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο ελληνικού δανεισμού, στήνοντας σκηνικό για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη φυσικά...

ΤΩΡΑ ΤΡΕΜΟΥΝ
Τα κράτη, όμηροι των τραπεζών

ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΥΝ την Ελλάδα οι Γερμανοί. Εχουν όμως ταραχθεί ακόμη και αυτοί από την επίδειξη δύναμης των τραπεζών. «Η Κοινότητα θα έπρεπε να σκεφθεί πώς θα μπορέσει να αποξηράνει αυτόν τον βάλτο (των τραπεζών) που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες» έγραψε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Η «Μοντ» είναι εξοργισμένη: «Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τα χρεωμένα κράτη πέφτουν θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν. Αυτό είναι ένα από τα πικρά μαθήματα της ελληνικής κρίσης» ομολογεί η γαλλική εφημερίδα.

Με δύο μυστικά δάνεια ονόματι «Αίολος» και «Αριάδνη» ... υποστηρίζουν οι New York Times. Με δύο μυστικά δάνεια ονόματι «Αίολος» και «Αριάδνη», η Goldman Sachs βοήθησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 την Ελλάδα να κρύψει τα χρέη της, υποστηρίζουν οι New York Times.

Με δύο μυστικές δανειακές διευκολύνσεις που ονομάστηκαν «Αίολος» και «Αριάδνη», η Goldman Sachs βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του 2000 να εμφανίσει μικρότερα χρέη, υποστηρίζουν οι New York Times. Εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, του αρμοδίου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου, δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει εξηγήσεις για τις συγκεκριμένες πρακτικές. Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι τέτοιου είδους δοσοληψίες δεν είναι παράνομες υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις είναι συμβατές με τα επιτόκια της αγοράς. Και αυτός είναι ο λόγος, συμπλήρωσε, που από την Ελλάδα ζητήθηκε να δώσει σχετικές διευκρινίσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τις ευθύνες της ΕΕ στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν απέφυγε να τοποθετηθεί παραπέμποντας στο ενιαίο κείμενο της δήλωσης – στήριξης προς την Ελλάδα στο οποίο κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο της περασμένης Πέμπτης.-

Το δημοσίευμα των New York Times.
«Οι τακτικές της Γουόλ Στρητ, οι οποίες δημιούργησαν τη φούσκα των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, επιδείνωσαν την οικονομική κρίση και στην Ελλάδα και υπονόμευσαν το ευρώ δίνοντας τη δυνατότητα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποκρύπτουν τα ογκούμενα χρέη τους».
Τόσο το 2000 όσο και το 2001, η ελληνική κυβέρνηση κατέφυγε σε μυστικό δανεισμό από την Goldman Sachs παραιτούμενη των εισπρακτικών της δικαιωμάτων από τέλη αεροδρομίων και τυχερά παιγνίδα
Αυτός είναι ο ισχυρισμός που περιλαμβάνεται σε σημερινό δημοσίευμα των New York Times και έχει ήδη ανάψει φωτιές στο οικονομικό επιτελείο προκαλώντας εμμέσως και την παρέμβαση του ειτρόπου οικονονμικού υποθέσεων Ολιρ Ρεν.
Οι Times υποστηρίζουν ότι όπως προκύπτει από αρχεία και συνεντεύξεις, η Ελλάδα με τη βοήθεια της Wall Street απεδύθη σε μια δεκάχρονη προσπάθεια να παρακάμψει τα όρια που θέτει η ΕΕ για τα ελλείμματα μιας χώρας.
Aναφέρoυν ότι στις αρχές Νοεμβρίου του 2009 ομάδα τεχνοκρατών της Goldman Sachs έφθασε στην Αθήνα προτείνοντας στην κυβέρνηση έναν σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των χρεών της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα τη μετάθεση στο μέλλον των χρεών του εθνικού συστήματος υγείας.
Αν και οι N.Y Times διευκρινίζουν ότι η πρόσφατη πρόταση απερρίφθη, ισχυρίζονται ότι το 2001, δηλαδή λίγο μετά την εισδοχή της Ελλάδας στην κοινή νομισματική περιοχή του ευρώ, η Goldman Sachs είχε βοηθήσει την τότε ελληνική κυβέρνηση Σημίτη να δανειστεί «στα μουλωχτά» δισεκατομμύρια ευρώ, κίνηση που κρατήθηκε μυστική από το κοινό αφού είχε τη μορφή συναλλαγματικής πράξης παρά δανείου.
Με το δάνειο εκείνο πάντως, συνεχίζει η εφημερίδα, η Αθήνα εμφανίστηκε να τηρεί τα προβλεπόμενα της συνθήκης του Μάαστριχτ αλλά ταυτόχρονα να ξοδεύει πέρα και πάνω από τις δυνάμεις της.
Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι παρόμοιες τακτικές είχαν υιοθετηθεί και στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης: Οι τράπεζες δηλαδή προσφέρουν ρευστό και σε αντάλλαγμα προαγοράζουν μελλοντικά έσοδα των κυβερνήσεων.
«Για παράδειγμα, η Ελλάδα πούλησε τα δικαιώματά της σε τέλη και αντιμισθίες στο αεροδρόμιό της και παραιτήθηκε των εσόδων από τυχερά παιγνίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Ένα από τα μυστικά δάνεια της Ελλάδας (2001) ονομάστηκε «Αίολος», λέει η εφημερίδα που ισχυρίζεται ότι για τις διευκολύνσεις εκείνης της χρονιάς το ελληνικό δημόσιο κατέβαλε 300 εκατομμύρια ευρώ στην Goldman. Ο Αίολος βοήθησε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος της στον προϋπολογισμό εκείνου του έτους
Αντίστοιχο σχέδιο, ένα χρόνο νωρίτερα (2000) είχε ονομαστεί Αριάδνη και απέφερε στην Goldman Sachs όλα τα κέρδη του ελληνικού δημοσίου από τα τυχερά παιγνίδια.
Οι New York Times αναφέρουν επίσης δύο ανάλογες συνεργασίες της Goldman με την Εθνική Τράπεζα.

Βίασαν την Ελλάδα οι Γερμανοί και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι…παρθένα!

Ο Αλάριχος επέστρεψε σαν Χίτλερ και τώρα φόρεσε τη νεώτερη προβιά της ΕΚΤ και των Γερμανικών πολυεθνικών. Πάντοτε δε, έβρισκε και πρόθυμους τσολιάδες για να ξεπουλήσουν ότι πολύτιμο έχει αυτή η χώρα. Αυτοί που ακόμα οφείλουν τις αποζήμιώσεις από το Ελληνικό ολοκαύτωμα και αρνούνται “με τσαμπουκά” να τις πληρώσουν έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως κατήγοροι. Πογκρόμ κατά της Ελλάδας από την καγκελάριο και τις “σοβαρές Γερμανικές εφημερίδες” που αρνούνται να πληρώσει η Γερμανία τα σπασμένα της Ελλάδας. Ούτε ένας “αδιάφθορος” δεν βρέθηκε να τους πει ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ!!! Αυτοί που εξέθρεψαν, πλούτισαν και σήμερα προστατεύουν τον Χριστοφοράκο για να μην αναγκαστεί να καταθέσει και να αποκαλύψει τους επίορκους συνεργάτες των Γερμανών, έχουν το θράσος να μιλούν. Το δημοσιονομικό μας χάλι και τις διεφθερμένες πελατειακές σχέσεις τις γνωρίζουμε καλά. Όπως και τις ελεεινές δομές που ανέπτυξαν οι κομματικοί μηχανισμοί υπερφορτώνοντας το δημόσιο για να διασφαλίσουν “μονιμότητα” και στους ψηφοφόρους.

Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα.
Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε. Υπάρχει και άλλο ένα δεδομένο: Ουδείς δίνει λεφτά (έστω και δανεικά) χωρίς έλεγχο. Η ΕΕ πάλι δεν αποτελεί εξαίρεση και όλοι θυμόμαστε την άμεση αντίδραση σε υποθέσεις όπως το καλαμπόκι, τα ΧΥΤΑ κλπ κλπ. Πως λοιπόν “χάθηκαν” τα κονδύλια της ΕΕ και η χώρα υπερχρεώθηκε σε μέγιστο βαθμό; Όταν μάλιστα οι Έλληνες είναι “διεφθαρμένοι”; Μα φυσικά γιατί το πλιάτσικο οργάνωσε και εκτέλεσε ο “σκληρός πυρήνας” της ΕΕ με τις πολυεθνικές του! Οι ίδιοι οι Γερμανοί “κατήγοροι” (με τα τσολιαδάκια τους πάντα) που λάδωσαν το σύμπαν για να βιάσουν ανενόχλητοι τον δημόσιο πλούτο με Siemens, MAN, Hoechtief, γερμένα υποβρύχια και ναυπηγεία…
Οι “αρμόδιες αρχές” της ΕΕ έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό το πανηγύρι ενδυναμώνοντας το καθεστώς του πιστού τσολιά Σημίτη που τους προσέφερε και άλλες διευκολύνσεις όπως τη συμμετοχή στη γενοκτονία του Κοσσόβου (διά χειρός ΓΑΠ) και άλλα καλούδια βορά στον Γερμανικό νεοναζισμό.
Ήταν τέτοιο το θράσος των Γερμανών πλιατσικολόγων που έκαναν τα στραβά μάτια ακόμα και στα χαλκευμένα στοιχεία Σημίτη για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Σήμερα όμως έρχονται ως κατήγοροι και στηλιτεύουν αυτά τα χαλκευμένα στοιχεία. Ποιοί; Αυτοί που “διέρρεαν” φήμες ότι ο Σημίτης θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ! Διαβάστε τι λένε σήμερα:

Στη χειρότερη περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, δήλωσε πρόσφατα στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αξιωματούχος της ΕΕ. Σε πρόσφατη συνέντευξη του προς την εφημερίδα Rheinischer Merkur, ο κ. Κέστερς είχε υποστηρίξει ότι στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να προβλέπεται ως ποινή και η στέρηση του δικαιώματος ψήφου της χώρας που παραβιάζει το σύμφωνο του Μάαστριχτ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Εσφαλμένα στοιχεία ακόμη και από την εποχή της ένταξης στην ευρωζώνη»
«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι υπεύθυνη η ΕΕ, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις»
Το ευρώ είναι χαμένο στην περίπτωση που δεν γίνει η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή σημειώνει στο κύριο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Η γερμανική εφημερίδα Ηandel-sblatt αναρωτιέται αν θα πρέπει η Ελλάδα να παραμένει μέλος της ΟΝΕ, ύστερα από τη σημαντική διεύρυνση του spread μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου
Αυτά και πολλά άλλα δημοσιεύματα, δηλώσεις ακόμη και της Μέρκελ που εξακολουθεί να παρέχει ασυλία στον Χριστοφοράκο και κατ’ επέκταση στους 163 επίορκους Έλληνες βουλευτές.
Ο Σκαραμανγκάς κλείνει. Η Siemens τ’ άρπαξε, η ΜΑΝ το ίδιο, η Hoechtief τ’ αρπάει, η Deutsche Telekom ετοιμάζεται, RWE, EnBW Energie Baden-Wuerttemberg κλπ κλπ. Ο Χριστοφοράκος έχει ασυλία. Τι μένει; Σέχτα, Καραβέλας, λαδωμένοι με οικόπεδα στην αντίπαρο, με φερέτι και χλιδάτες φωλιές.
Σφαίρες πληρωμένες από τον Ελληνικό λαό για τον Ελληνικό λαό. Μίζες από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Η Ελληνίδα μάνα άφηνε το παιδί της 3 μηνών για να γυρίσει στη δουλειά, επειδή “το κράτος” δε μπορούσε να στηρίξει. Γιατί κάποιοι Καραβέλες τάιζαν τις γάτες με αστακούς.
Φασιστάκια με τα “new age” αριστερά προσωπεία που εκπαιδεύονται από ινστρούχτορες με άφθονες χρηματοδοτήσει, για να τρομοκρατούν τις λαϊκές μάζες. Να καίνε τις ασυμβίβαστες φωνές. Γερμανοτσολιαδάκια με έδρα τη Φρανκφούρτη.
Μπάτσοι Γερμανοτσολιάδες “έδιναν” τις διευθύνσεις “ατάκτων” συναδέλφων τους στο παρακράτος για να τους συνετίσουν.
Έχετε τα κότσια κύριοι να τους συντρίψετε; Έχετε τα κότσια να τους ξεριζώσετε μια για πάντα; Τώρα να κάνετε το μεγάλο φινάλε; Άλλωστε είστε χαμένοι για χαμένοι, κάντε το Μεσολόγγι σας.
Γιατί εκτός από τα κλεμμένα και το αίμα των λίγων αθώων που χύθηκε, υπάρχει ένας πολύ σοβαρότερος λόγος. 300,000 ψυχές που ζητούν εκδίκηση. Ψυχές αγέννητων παιδιών, μανάδων, των προγόνων μας.
Τσακίστε τους τώρα. Όλους και όσους τους υπηρέτησαν. Όσους πρόδωσαν και πλούτισαν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Feuersturm. Έχετε τα κότσια;



ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ «ΔΑΝΕΙΟ» ΤΩΝ ΝΑΖΙ,
ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ 70 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΟΣΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
(ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ)
70 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΤΣΑΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Γερμανική Κατοχή για την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμη, αφού βρίσκεται υπό Γερμανική Κατοχή ένα μεγάλο μέρος της Εθνικής μας Περιουσίας, ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού μας Πλούτου, που κατέστρεψαν ή διάρπαξαν και κατακρατούν οι Γερμανοί, για να αποτελούν σήμερα χώρα υψηλότατης πιστοληπτικής ικανότητας «ΑΑΑ»!
Η Γερμανία κατακρατεί όλες τις νόμιμες Επανορθώσεις, που κατοχύρωσε στη χώρα μας η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, ως αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, αλλά κατακρατεί και το αναγκαστικό Κατοχικό «Δάνειο» που μας άρπαξε κυριολεκτικά το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αφήνοντας να πεθαίνουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες και τα Ελληνόπουλα, από την πείνα και τις κακουχίες!
Αλλά κρατεί και Επανορθώσεις ακόμη και από τον καιρό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και αποζημιώσεις από τις ημέρες της Ουδετερότητας, πριν η Ελλάδα μπει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1940!

Συγκεκριμένα, η Γερμανία μας οφείλει:

1.1. Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!
1.2. Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων του 1946, που η σημερινή τους αξία υπολογίζεται σε περίπου 5 δις ευρώ!
1.3. Την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού «Δανείου» που πήρε η Γερμανία από την Κατεχόμενη και ανήμπορη να αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ!
1.4. Τις Επανορθώσεις των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές του 1946, που υποχρεώθηκε από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησε στην Ελληνική Οικονομία, που κλονίζεται σήμερα, με τιμητή μάλιστα τη Γερμανία! Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 51 δις ευρώ!
Από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στις 2-9-1944, όπου οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί
έκαψαν ζωντανούς μέσα σε φούρνο 149 Έλληνες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ακόμη και βρέφη, ενώ κατέστρεψαν ολόκληρο το μαρτυρικό χωριό, παραδίδοντάς το στις φλόγες
Το Σύνολο των παραπάνω οφειλών (με ένα ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 3%), υπολογίζεται σε σημερινή αξία να ισοδυναμεί – όπως φαίνεται και παραπάνω – με τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Εκ των οποίων η Γερμανία έχει καταβάλει μόνο το απειροελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960…
Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για τα θύματα (που μόνο για το Δίστομο ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς το 1997 σε 9,5 δις δραχμές ή περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), αλλά ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών, που πρέπει να επιστραφούν!


Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Τα οικονομικά προβλήματα, σαν αυτό που μαστίζει τη χώρα, αντιμετωπίζονται όχι μόνο με συγκράτηση και περικοπή δαπανών, αλλά και με είσπραξη των οφειλομένων και ιδίως εκείνων που οφείλει – και ως ηθική αποζημίωση – να καταβάλει κάποια χώρα, που έχει καταστρέψει μια άλλη και μάλιστα σχεδόν ολοσχερώς!
Η Σταύρωση της Ελλάδος, βασισμένη σε στοιχεία της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 14/11/1997, σε απεικόνιση του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – Για όλες τις τεράστιες καταστροφές της Ελλάδος, η χώρα μας απαίτησε στη Διάσκεψη των Παρισίων το 1946, ως Επανορθώσεις, το ποσό των τότε 12 δις δολαρίων, αλλά οι Σύμμαχοι μας κατακύρωσαν μόνο 7,2 δις…


* Σημειώνουμε ότι για τον αριθμό των θυμάτων υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις για 750.000 με 800.000
(βλ. σχετικά αναλυτικό πίνακα παρακάτω)
Η καταστροφή της Ελλάδος από τη Γερμανία ήταν τρομακτική, τόσο κατά την Κατοχή, όσο και κατά την εκδικητική αποχώρηση/υποχώρηση, όπου κατέστρεψαν όλες τις υποδομές της χώρας, όπως και η Γενοκτονία στην οποία υπέβαλαν τον άμα


«Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ»
Θύματα και Απώλειες Ελλάδος
Νεκροί πολέμου 1940-41 13.327
Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα) 56.225
Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα) 105.000
Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120
Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650
Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100
Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500
Σύνολο 206.922
Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες 600.000
[σ.σ. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 806.922]
Απώλειες από υπογεννητικότητα 300.000
Σύνολο απωλειών 1.106.922
Στοιχεία από το βιβλίο «Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ», Αθήνα 2006, Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
Για όλα αυτά η Γερμανία, από τη στιγμή που επανενώθηκε, δεν έχει αποζημιώσει την Ελλάδα! Και είναι πια η ώρα να πληρώσει το χρέος της, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά κυρίως από ανθρώπινη, από ηθική υποχρέωση!
Σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, με ένα τεράστιο χρέος, συνεπεία κατά πολύ και της Μεγάλης Καταστροφής που μας προξένησε η Γερμανία, την ώρα που οι Γερμανοί – με μπροστάρη τον επικεφαλή της Deutsche Bank Τζόζεφ Άκερμαν και τα γερμανικά ΜΜΕ – επιτίθενται με πρωτοφανή σφοδρότητα εναντίον της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντάς τη πότε «βόμβα» και πότε «το προβληματικό παιδί», ο πολιτικός κόσμος, αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι οι Έλληνες πολίτες, οφείλουν να διεκδικήσουν μέχρι του τελευταίου ευρώ, όλες τις επανορθώσεις, αποζημιώσεις και οφειλές της Γερμανίας!
Μόνο η εγγραφή αυτών των βεβαιωμένων οφειλών στον Προϋπολογισμό, θα εκμηδένιζε αυτόματα το έλλειμμα, θα δημιουργούσε πλεόνασμα και θα εξυπηρετούσε (πλήρωνε) και ένα μέρος από το Δημόσιο Χρέος, αλλάζοντας την οικονομική εικόνα της Ελλάδος, μετατρέποντάς τη, σε μια από τις πιο υγιείς και δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης!


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Είναι πλέον εθνική ανάγκη, να εξεταστεί πολύ σοβαρά το Ζήτημα και να προχωρήσει επίσημα η Ελλάδα στις νόμιμες αυτές και ελάχιστες τελικά διεκδικήσεις, μπροστά την τιτάνια καταστροφή της Γερμανίας κατά της Ελλάδος.
Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ φέρνει το καυτό Ζήτημα στην επιφάνεια, ακριβώς για να συζητηθεί εκτός των άλλων και μέσα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος και γνωρίζει το θέμα ως τέως ΥΠΕΞ!
Είναι μια μοναδική ευκαιρία, να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στο Συμβούλιο, για την άμεση ενεργοποίηση των Ελληνικών Διεκδικήσεων!


ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Και η Αλβανία οφείλει στη χώρα μας την απόδοση ποσού 218.000.000 δραχμών (σε τιμές 1942), που κατέβαλε αναγκαστικά η κατεχόμενη τότε Ελλάδα στα Τίρανα το 1942, για ζημιές που προκάλεσε δήθεν ο Ελληνικός Στρατός στην Αλβανία, κατά την νικηφόρα προέλασή του στη Βόρειο Ήπειρο!
Ήταν μια ατιμωτική καταβολή, με την Ελλάδα υπό Γερμανική-ιταλική-βουλγαρική Κατοχή, συν την εγκληματική δράση των Τσάμηδων στην Ήπειρο!
Και το ποσό αυτό, με τον υπολογισμό ενός ικανού επιτοκίου, οφείλει να επιστραφεί, όχι τόσο για οικονομικούς, όσο για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και τιμής!
Κάτι τέτοιο θα δώσει βαθιά ανάσα όχι μόνο στον Ελληνισμό και το Κράτος, όχι μόνο στην Οικονομία και την Κοινωνία, αλλά και θα σφυρηλατήσει αποφασιστικά την ενότητα του Ελληνισμού, δημιουργώντας θετικές προσδοκίες, ελπίδα, αλλά και άριστες προοπτικές!
Δεν μπορεί να κινδυνεύει η Εθνική Οικονομία, να σβήνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας – λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών, αλλά και της μείωσής τους λόγω ανεργίας (φαύλος κύκλος) – δεν μπορεί να ακούγεται ότι κινδυνεύουν μισθοί, ταμεία, συντάξεις, δεν μπορεί να καταρρέουν χιλιάδες οικογένειες, χιλιάδες σπίτια και να αδιαφορούμε για το τεράστιο και σωτήριο ποσό των Γερμανικών Επανορθώσεων, Αποζημιώσεων και Οφειλών!
Δεν μπορεί να πεθαίνει η Ελλάδα, για να ευημερεί η Γερμανία! Δεν μπορεί να ξαναζήσουμε την εφιαλτική «Κατοχή», με χιλιάδες κοινωνικά και οικονομικά θύματα, για να μας κατηγορεί δημόσια η Γερμανία σαν «προβληματικούς», την ώρα που μας χρωστά 70 ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ!

olympia