Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Νυχτώνει πάνω από την Ελλάδα. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε να τεθεί η χώρα μας όχι απλώς υπό την κηδεμονία της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του απεχθούς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Είναι αναγκαίο να περιμένουμε λίγα 24ωρα για να αντιληφθούμε σε βάθος τι έγινε χθες στις Βρυξέλλες αναφορικά με την Ελλάδα. Αν δηλαδή υπάρχει κάτι και τι ακριβώς είναι αυτό που συνοδεύει με τη μορφή συγκεκριμένων μέτρων την πολιτική δήλωση στήριξης της Ελλάδας εκ μέρους της ΕΕ, έναντι της οποίας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε να τεθεί η χώρα μας όχι απλώς υπό την κηδεμονία της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και του απεχθούς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε απεγνωσμένα να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το ΔΝΤ θα δώσει μόνο την «τεχνογνωσία» του χωρίς βεβαίως να κατορθώσει να ελαφρύνει την πίκρα κανενός. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η παρουσία του ΔΝΤ σηματοδοτεί την έσχατη κατάπτωση της χώρας στην οποία εγκαθίσταται.

Είναι αναγκαίο να συλλέξουμε πληροφορίες από το Βερολίνο και το Παρίσι για το τι έγινε, να δούμε πώς θα παρουσιάσουν από σήμερα οι σοβαρές γερμανικές και γαλλικές εφημερίδες τα όσα διαδραματίστηκαν στο εξαιρετικά έντονο και σκοτεινό παρασκήνιο των τελευταίων δύο ημερών για να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε τεκμηριωμένη άποψη.

Απαιτείται επίσης να μελετήσουμε τις κινήσεις των κερδοσκόπων εναντίον της Ελλάδας από σήμερα, ιδίως των Αγγλων και των Αμερικανών, για να καταλάβουμε π.χ. αν η Ουάσιγκτον φοβάται μήπως η ελληνική κυβέρνηση δεν αγοράσει τελικά αμερικανικά F-16 και προτιμήσει γερμανικά Γιουροφάιτερ ή γαλλικά Ραφάλ υπό το κράτος γαλλογερμανικών πιέσεων.

Είναι υποχρεωτικό επίσης να περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα και την Τρίτη για να δούμε αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ συνολικά θα μορφοποιήσουν κάποια μέτρα στήριξης της Ελλάδας ή όχι.

Αυτή η αναμονή δεν υπαγορεύεται από πολιτική σωφροσύνη, αλλά μάλλον από την έσχατη ελπίδα ότι ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο αδιαπέραστα μαύρα κι άραχνα όσο φαίνονταν χθες, με βάση τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες.

Ολα αυτά βεβαίως αφορούν την εξωτερική πτυχή της κατάστασης, η οποία είναι και η λιγότερο σημαντική στη συνείδηση του κόσμου. Αναφορικά με την εσωτερική διάσταση της κρίσης, τα πράγματα είναι ζοφερά.

Ο πρωθυπουργός διακήρυξε χωρίς περιστροφές ότι απωλέσθηκε ένα τμήμα της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας. Είναι πολύ βαριά κουβέντα αυτή, σε βαθμό που διστάζουμε να περιγράψουμε αναλυτικά τι σημαίνει.

Ξένη κηδεμονία σημαίνει μερική διακυβέρνηση της χώρας από τους ξένους και πρέπει να διαπιστώσουμε εμπράκτως μέχρι πού φτάνει αυτή η ξένη εξουσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και που φυσικά είναι ανάλγητη απέναντι στον λαό μας.

Επιπροσθέτως, ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά προεξόφλησε και νέα μέτρα λιτότητας εναντίον του ελληνικού πληθυσμού, τα οποία προφανώς απαίτησαν οι Γερμανοί και τον υποχρέωσαν να υποκύψει.

Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο τουλάχιστον εφιαλτικούς μήνες. Κυριολεκτικά εφιαλτικούς. Υπάρχει μια «λεπτομέρεια» των φετινών δανειακών αναγκών της χώρας μας που έχει γίνει ελάχιστα γνωστή και καθόλου κατανοητή από το ευρύ κοινό: πάνω από τα μισά χρήματα που απαιτείται να δανειστεί η χώρα μας για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της σε τοκοχρεολύσια παλαιότερων δανείων τα χρειάζεται για τον Απρίλιο και τον Μάιο, οπότε έχει υποχρεώσεις περίπου 23 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το ποσό είναι κολοσσιαίο και αυτό εξηγεί αφενός τη λύσσα με την οποία επιτίθενται οι κερδοσκόποι εναντίον της Ελλάδας από τώρα για να πετύχουν ακόμη υψηλότερα, ληστρικά επιτόκια δανεισμού μας και αφετέρου την άνεση που έχουν σε πολιτικό επίπεδο οι Γερμανοί και οι άλλοι ηγεμονικοί κύκλοι της ΕΕ για να εκβιάσουν τον Γ. Παπανδρέου και να του επιβάλουν τους όρους που εκείνοι θέλουν αναφορικά με την κηδεμονία της Ελλάδας και το πέρασμά της κάτω από ξένο οικονομικό ζυγό.

«ΜΟΝΤ»
Τώρα ομολογεί πικρές αλήθειες

Χρειάστηκε η βελτίωση προχθές του πολιτικού κλίματος μετά τη συνάντηση Σαρκοζί - Παπανδρέου στο Παρίσι για να βγει η γαλλική «Μοντ» και να διακηρύξει στο κύριο άρθρο της μερικές αλήθειες. Πρώτον, ότι τα κράτη χρεώθηκαν για να σώσουν τις τράπεζες και τώρα αυτές επιτίθενται στα χρεωμένα κράτη. Δεύτερον, ότι είναι «σχεδόν μηδενική» η περίπτωση να μην μπορέσει η Ελλάδα να πληρώνει τα χρέη της. Τρίτον, ότι οι ίδιες οι τράπεζες κερδοσκοπούν με τα ομόλογα των κρατών. Τέταρτον, ότι τρεις και μόνο τράπεζες -η Τζ. Π. Μόργκαν, η Γκόλντμαν Ζαξ και η Ντόιτσε Μπανκ- ελέγχουν το 75% (!) της αγοράς ασφάλισης κατά της μη αποπληρωμής δανείων (CDS), έχοντας έτσι τη δυνατότητα να γονατίσουν όποια χώρα βάλουν στόχο.

Η δημοσιονομική κρίση έφερε με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια όχι μόνο την κατάρρευση του δικού μας κλεπτοκρατικού μοντέλου, αλλά και τις εγγενείς ανεπάρκειες της Ε.Ε.

Η ευρωπαϊκή ενοποίηση δρομολογήθηκε σε περίοδο σχετικά «ήρεμων υδάτων» και οικοδομήθηκε υπό την επήρεια του άρρητου, αλλά υποβόσκοντος ιδεολογήματος ότι οι συνθήκες θα ήταν πάντα έτσι.

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Οι φιλοσοφικά ανόητες ελίτ αγνόησαν ότι στην πολιτική και στην οικονομία ισχύει ό,τι και στη ζωή: εκτός από φάσεις «ήρεμων υδάτων» υπάρχουν και τρικυμίες. Σ’ αυτές ακριβώς δοκιμάζονται οι συνεκτικοί δεσμοί.



Η Ε.Ε. δεν είναι μία ομοσπονδία. Η έννοια του συμφέροντος κάθε χώρας–μέλους είναι συστατικό στοιχείο του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, όμως, μία ένωση κρατών προϋποθέτει την αλληλεγγύη. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για την Ευρωζώνη. Η νομισματική χωρίς δημοσιονομική ένωση, δηλαδή χωρίς πολιτική ένωση, είναι αντίφαση. Εβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο. Δεν φρόντισαν ούτε να δημιουργήσουν μηχανισμό διάσωσης μιας χώρας–μέλους, που θα αντιμετώπιζε δημοσιονομική κρίση και λόγω αυτής θα έμπαινε στο στόχαστρο των Αγορών.

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ και η εξουσία της πολιτικά μη νομιμοποιημένης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν έλυσαν αυτή την αντίφαση. Αντιθέτως, εγκλώβισαν την Ευρωζώνη σ’ έναν ασφυκτικό κορσέ, στερώντας την από την πολύτιμη ευελιξία. Αυτό φάνηκε καθαρά στην κρίση, όταν η ανάγκη υποχρέωσε το «ιερατείο» να σπάσει τους κανόνες.

Ο τρόπος που η Ε.Ε. αντιμετώπισε το «ελληνικό τζιτζίκι» είναι μία ήττα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Οι ισχυρότερες χώρες–μέλη εκμεταλλεύθηκαν το θεσμικό κενό και τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου για να μην επιδείξουν αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη δεν σημαίνει διάσωση άνευ όρων. Χωρίς αλληλεγγύη, όμως, η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον. Θα επικρατήσει το διαλυτικό σύνδρομο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Η Ευρωζώνη ουσιαστικά έριξε την Ελλάδα στα σκυλιά των Αγορών υποτίθεται για να τη συνετίσει και για να μη δημιουργηθεί προηγούμενο. Αντί να βοηθήσει τον αδύνατο κρίκο της να ισχυροποιηθεί, υποθήκευσε την ανάκαμψή του, αφήνοντάς τον να δανεισθεί με τοκογλυφικά επιτόκια προς όφελος των κερδοσκόπων. Ακόμα κι όταν η κυβέρνηση έλαβε αιματηρά μέτρα, η Γερμανία εμφανιζόταν απρόθυμη. Η χθεσινή επίσημη στήριξη της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα ουσιαστικά ήταν περισσότερο πράξη προστασίας του ευρώ (θα δεχόταν πίεση εάν η Αθήνα προσέφευγε στο ΔΝΤ), παρά πράξη αλληλεγγύης.

ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι! ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Σφόδρα ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι από την παρέμβαση της ΕΕ στην τουρκική κατοχή της Κύπρου και την έκκληση που απηύθυνε προς την τουρκική ηγεσία.

Αναφερόμαστε στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που καλεί την Τουρκία για αποχώρηση των 35 χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών από την Κύπρο και την παραχώρηση της Αμμοχώστου στην ελεύθερη Κύπρο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός στο γεύμα που παρέθεσε, χθες, στους πρέσβεις των κρατών της ΕΕ δήλωσε ότι η έκκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «δημιούργησε απογοήτευση» στην τουρκική πλευρά, τόνισε μάλιστα θορυβημένος πως «η ΕΕ λειτουργεί ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων».

Διαστρεβλώνοντας συνειδητά τα γεγονότα, δήλωσε ακόμη :« η πλευρά που αποφεύγει τις συνομιλίες στην Κύπρο είναι η ελληνοκυπριακή και η Ελλάδα, και πως η ΕΕ αγνοεί τις προσπάθειες των τουρκοκυπρίων".

Σε ανακοίνωσή, εξάλλου, του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«η στάση του Ευρωκοινοβουλίου προκάλεσε απογοήτευση. Ο ρόλος του δεν πρέπει να είναι ρόλος εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Έχουν παραβλεφθεί τελείως οι εποικοδομητικές προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς που στοχεύουν στη λύση»

Η ανακοίνωση θα καταλήξει χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία, παρόλο την αρνητική στάση και τις προσπάθειες ορισμένων κύκλων να παρεμποδίσουν την πορεία της, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα κεκτημένα δικαιώματά της και θα πορευθεί αποφασιστικά στοχεύοντας την ένταξή της στην ΕΕ»

Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα αφορούσε την «πρόοδο της Τουρκίας», μια πρωτοβουλία της Ολλανδής ευρωβουλευτή Ρία Όμεν Ρούγτεν και εγκρίθηκε από το σώμα του Ευρωκοινοβουλίου με ανάταση χειρός.

Το ψήφισμα κάνει έκκληση στην Τουρκία να αποσύρει την απειλή «casus belli» εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση διεύρυνσης των χωρικών υδάτων και να σταματήσει τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και να μην παρεμποδίζει τα κυπριακά πλοία που διενεργούν έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Βουλγαρία: επιβεβαιώνεται η εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στο έδαφός της Τα σενάρια που τοποθετούσαν τη Βουλγαρία να εντάσσονται στο αμερικανικό μπλοκ επιβεβαιώθηκαν σήμερα από τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βουλγαρία, Τζαίημς Γουάρλικ.

Το μεσημέρι ο αμερικανός διπλωμάτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για πληροφορίες εγκατάστασης αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων στη Βουλγαρία, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και εξέφρασε την ελπίδα οι διαπραγματεύσεις να έχουν σύντομα, θετικό αποτέλεσμα.

Συγχρόνως γνωστοποίησε πως και η Ρουμανία προχωράει στη διαδικασία εγκατάστασης αμερικανικών πυραύλων, δίχως να αναφέρει το όνομα της συγκεκριμένης χώρας.

Όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «Φόκους» ο Τζαίημς Γουάρλικ δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε στην κατάσταση των αρχικών διαπραγματεύσεων τόσο με τις χώρες της περιοχής, όσο και με τη Βουλγαρία. Ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Βουλγαρία στην αντι-πυραυλική άμυνα εξαρτάται από το ενδιαφέρον που θα επιδείξει. Από την πλευρά μας υπάρχει ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Βουλγαρίας και ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο αποτέλεσμα και για τα δύο μέρη».

Το ισχυρό αμερικανικό έλκηθρο όχι μόνον σέρνει, μία μετά την άλλη, τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλόκ στο δυτικό συνασπισμό, αλλά προσπαθεί να τις αντιπαρατάξει έναντι μιας δύναμης που επί μισό αιώνα αθρόα ακολουθούσαν.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Το ανέκδοτο: An American is talking with a Greek... ''In USA we have Barack Obama, Steve Wonder, Bob Hope and Johnny Cash''. So the Greek replies: ''In Greece we have George Papandreou, No Wonder, No Hope and No Cash''

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DPA της ΠΓΔΜ, Μεντούχ Θάτσι. Τα σύνορα με το Κόσοβο και την Αλβανία θα πέσουν μέσα σε μια νύχτα. Δεν θα υπάρχει "Μακεδονία", ούτε "Μακεδόνες".

Εφημ. Μακεδονία, 11/02/10
Κίνδυνο εσωτερικού πολέμου βλέπουν οι Αλβανοί των Σκοπίων

Ακραίες διαστάσεις προσλαμβάνει η ένταση μεταξύ της σλαβομακεδονικής και της αλβανικής πλευράς στην ΠΓΔΜ. Για κίνδυνο εσωτερικού πολέμου(!) προειδοποίησε την κυβέρνηση Γκρούεφσκι ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DPA της ΠΓΔΜ, Μεντούχ Θάτσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal5, διεμήνυσε ότι αν η ΠΓΔΜ δεν αποδεχθεί όλα τα αιτήματα του DPA, αν δεν σταματήσει να τρομοκρατεί τους Αλβανούς και αν δεν επιλύσει το ζήτημα του ονόματος, τότε η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει έναν νέο πόλεμο, ο οποίος αυτή τη φορά θα τελειώσει με ήττα. “Μη χειροκροτείτε την πολιτική του κ. Γκρούεφσκι. Οι Αλβανοί στη Μακεδονία είναι ταπεινωμένοι και η Συμφωνία-Πλαίσιο είναι νεκρή”, δήλωσε ο κ. Θάτσι.
Ο επικεφαλής του DPA υποστήριξε ότι ήταν θανάσιμο λάθος που οι Αλβανοί αποδέχθηκαν να αποτελούν απλά μια πληθυσμιακή ομάδα, αντί για συστατικό έθνος της ΠΓΔΜ. Και τόνισε: “Η πολιτική της ταπείνωσης των Αλβανών οδηγεί απευθείας σε πόλεμο. Τα σύνορα με το Κόσοβο και την Αλβανία θα πέσουν μέσα σε μια νύχτα.
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο [...] Δεν θα υπάρχει Μακεδονία, ούτε Μακεδόνες. Αν η χώρα θέλει να υπάρχει, τότε θα πρέπει να είναι χώρα τόσο των Μακεδόνων όσο και των Αλβανών”, δήλωσε ο κ. Θάτσι, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να διαιρεθεί η ΠΓΔΜ σε δικοινοτικό κράτος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ονόματος, ο κ. Θάτσι δήλωσε ότι η λύση είναι πιθανή μόνο αν η ΠΓΔΜ αποδεχθεί τις ελληνικές απαιτήσεις, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν θα προβεί σε υποχωρήσεις. Ο επικεφαλής του DPA σημείωσε επίσης ότι χωρίς την αρμονική συνύπαρξη Αλβανών και Σλαβομακεδόνων, η ένταξη στην ΠΓΔΜ και στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εφικτή επιλογή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kanal5, εκπρόσωποι της εισαγγελίας της ΠΓΔΜ δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τη δήλωση του κ. Θάτσι στην οποία μιλά για ενδεχόμενο πόλεμο και θα αποφασίσουν αν υπάρχει λόγος για να ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον του. Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI δεν σχολίασε καθόλου τις απειλές του κ. Θάτσι

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελληνική οικονομία, θεωρούμε θετικό σημείο ότι θωρακίζει τα ελληνικά ομόλογα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Αλλά για τα υπόλοιπα περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες…

Ως προς την ανάγκη επιτήρησης της οικονομίας μας καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες.

Επίσης, δεν είναι ο καταλληλότερος να μιλάει για «αξιοπιστία» και υπευθυνότητα. Ήταν ανεύθυνη η «καταστροφική» αντιπολίτευση που άσκησε το κόμμα του. Κι ήταν αναξιόπιστη η προεκλογική του δημαγωγία όταν διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν» κι έταζε στους πάντες τα πάντα…

Δύο μόνο σημεία θέλουμε να υπογραμμίσουμε σήμερα:

* Το πρόβλημα δεν είναι αν εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση στα δύσκολα. Τη στηρίξαμε, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το πρόβλημα είναι αν η ίδια η κυβέρνηση στηρίζει την Ελληνική Οικονομία. Μέχρι πριν λίγο, δεν έπαιρνε καθόλου μέτρα. Τώρα, παίρνει μέτρα μόνο για την περιστολή του ελλείμματος. Όχι για την τόνωση της αγοράς. Δεν δίνει τις απαραίτητες «ανάσες» στήριξης της οικονομίας. Αλλά, χωρίς τέτοια μέτρα τόνωσης – και ανεξαρτήτως κοινοτικής στήριξης – η ύφεση που θα προκύψει θα είναι πολύ βαθιά και τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν. Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι: Πάρτε μέτρα τόνωσης, τώρα…

* Δεύτερον, το πρόβλημα είναι να κόψουμε τις σπατάλες. Όχι να κόψουμε από τις ζωτικές ανάγκες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση φάνηκε, αρχικά τουλάχιστον, να μην κάνει αυτή τη διάκριση. Να ισοπεδώνει τα πάντα και να κόβει από παντού.

Η περιστολή των ελλειμμάτων, θέλει να είμαστε ακριβείς, όχι να τα βάζουμε όλα στο «κρεβάτι του Προκρούστη».

Σε μια «Προκρούστεια» περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την Οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της.

Κάτι ακόμα: Η ευκολία με την οποία ο Πρωθυπουργός – λόγω επιτήρησης – ισχυρίζεται ότι «μας αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας», δημιουργεί βαθύτατο προβληματισμό. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων του…».

ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ..ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΠΛΕΟΝ ΕΑΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;

Εκβιασμός από την κυβέρνηση για να υπερκαταναλώνουμε



O μοναδικός λόγος που μας τρελαίνουν με τις αποδείξεις που πρακτικά ΔΕΝ γίνεται να μαζέψει κάποιος είναι μόνο ένας. Να καταναλώνουμε περισσότερα χρήματα και να αποταμιεύουμε λιγότερα για να υπάρχει ρευστό στην αγορά. Τέτοιος εκβιασμός δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει και να...


ζητάς αποδείξεις 30% από κόσμο που ποτέ δεν χαλάει τόσα πολλά χρήματα. Είναι αστείο και να το συζητάμε. Εμείς δεν θέλουμε ρε παιδάκι μου να χαλάσουμε 9.000 ευρώ. Και ξέρετε ότι μαζί με ΔΕΚΟ, κινητά κ.α. που δεν μετράνε το ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να χαλάμε είναι τεράστιο.

Στο τέλος θα ...γίνονται ληστείες για αποδείξεις και όχι για χρήματα...

Ε. Έ. προς Σκόπια: Πρώτα το όνομα και μετά η ένταξη Πρώτα η επίλυση του ονόματος και μετά συζητάμε για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ήταν το καθαρό μήνυμα που έλαβαν τα Σκόπια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε προτρέπει τα Σκόπια να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, να καταπολεμήσουν την διαφθορά και να διατηρήσουν τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων του σκοπιανού κράτους εφαρμόζοντας πλήρως τη Συμφωνία της Οχρίδας.


Ο ισπανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντιέγκο Λοπέζ Γκαρίντο συνοψίζοντας τα θέματα που αφορούσαν τα Σκόπια είπε χαρακτηριστικά για το θέμα του ονόματος:


«Αυτό το ζήτημα δεν εμπεριέχεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης αλλά είναι σαφές ότι οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές για όλες τις χώρες και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ευαισθησίες κάθε χώρας, ώστε ομόφωνα να αποφασίσουν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις για το όνομα παραμένουν στο πλαίσιο επίλυσης μέσα από τις διαδικασίες του ΟΗΕ και η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες αυτές για εξεύρεση λύσης»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της Βουλγαρίας Εβγένι Κιρίλοφ που τόνισε πως το λεγόμενο «μακεδονικό έθνος» είναι ένα τεχνητό δημιούργημα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και η πΓΔΜ δεν τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας.

Σκύψτε έλληνες. Στα τέσσερα και πάλι. Ήταν γιατί είχαν λεφτά τα ταμεία και θα μας τα μοίραζε ο Γιωργάκης… ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ.

Συνήθως όταν κλέβεις τιμωρείσαι. Κι όμως οι έλληνες πολιτικοί δεν τιμωρούνται. Αντιθέτως επιβραβεύονται…



Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και, κυρίως, η εισοδηματική πολιτική και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα απασχολήσουν σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο (11:00), υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Κατά την συνεδρίαση αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας, ώστε να πάρουν τον δρόμο προς την Βουλή. Συγκεκριμένα, πρώτα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική και έπειτα το φορολογικό, με στόχο να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Στις 15:00, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Παίσιος (Περί Ευρωπαίων). οι Ευρωπαίοι έχουν μόνο μία εξωτερική ευγένεια, και αυτή εξ ανάγκης για να μη σκοτώνονται μεταξύ τους… Κρύες καρδιές… ενώ οι Έλληνες έχουν φιλότιμο, και ας μην έχουμε ευγένεια.

Όταν πήγαινα με το αεροπλάνο στην Αυστραλία, έρχεται η κοπέλα εκεί και μας πρόσφερε καραμέλες. Πήρα μία - θένκ γιου (ευχαριστώ) - μου λέει.
Δηλαδή ευχαριστώ που δέχτηκες την καραμέλα που σου πρόσφερα.
«Βρε, λέω, αυτοί ξεπέρασαν και τον Άγιο Ισαάκ σε ευαισθησία και λεπτότητα!»
Μετά, προχωρούσα μια μέρα στο δρόμο, βλέπω κόσμο μαζεμένο, πάω να δω… τι είχε γίνει- ένα σκυλάκι το καημένο, το είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και μα-ζεύτηκε κόσμος γύρω, να βοηθήσουν, άλλος να πάρει τηλέφωνο, άλλος κάτι άλλο. Πολύ ευαισθησία και ενδιαφέρον, θαύμασα.
Μετά από μερικές μέρες, πάλι περπατούσα στο δρόμο, βλέπω έναν άνθρωπο πεσμένο στο πεζοδρόμιο να βογγάει. Μεροκαματιάρης, δούλευε, έπεσε από τη σκάλα και πρέπει να είχε σπάσει τη μέση του… Κανένας δεν ενδιαφερόταν… Περαστικοί, ρίχναν μια ματιά αδιάφορα και έφευγαν. Θα έρθει λέει το άμπιουλανς (ασθενοφόρο) να τον πάρει. Σου λέει, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος, θα φροντίσει το κράτος… Άσε μην μπλέξω και με τραβάν στα δικαστήρια για μάρτυρα.
Πήγα να σκάσω. Πά, πά…. τέτοια αδιαφορία για το συνάνθρωπο… Τι πολιτισμό και ευγένεια μου λένε μετά; Βλέπεις οι Ευρωπαίοι έχουν μόνο μία εξωτερική ευγένεια, και αυτή εξ ανάγκης για να μη σκοτώνονται μεταξύ τους… Κρύες καρδιές… ενώ οι Έλληνες έχουν φιλότιμο, και ας μην έχουμε ευγένεια.

Πως λένε στο ΠΑΣΟΚ το «ξέσκισμα από το ΔΝΤ»; …Τεχνογνωσία. ME ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ........

Τις τελευταίες ώρες, μετά τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί μια παροιμία η οποία λέει: Πώς λένε στην… πασοκική διάλεκτο το “ξέσκισμα” από το ΔΝΤ; Και η απάντηση είναι τεχνογνωσία.

Είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να μας πείσει ότι το ΔΝΤ απλά θα συνδράμει και δεν θα έχει άμεσο ρόλο στην σκληρή δημοσιονομική επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας. Προσπάθησε να μας πείσει ότι το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση δεν είναι εντολή του ΔΝΤ αλλά αναγκαίο κακό και δέσμευση στην Κομισιόν.

Στη συνέντευξή του επίσης ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το πρόγραμμά της για μείωση του ελλείμματος κατά 4 μονάδες το 2010, προφανώς χωρίς να έχει κανέναν ενδοιασμό για το ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο και φυσικά χωρίς να θυμάται τις περίφημες υποσχέσεις του ότι χρήματα υπάρχουν, ότι θα ενισχύσει την αγορά μέσω ενίσχυσης του εισοδήματος και άλλες τέτοιες προεκλογικές μπαρούφες.

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα είναι έτοιμη να λάβει και νέα μέτρα, νέες δεσμεύσεις σε περίπτωση απόκλισης από τη γραμμή της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είπε επίσης ότι δεν πρόκειται για οικονομική αλλά για πολιτική στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους, σε μια προσπάθεια να “μαλακώσει” κάπως τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργούνται.

Τέλος, μίλησε για καταστροφικές επιλογές του παρελθόντος στην οικονομία αλλά δεν ξεκαθάρισε αν στο παρελθόν περιλαμβάνει και τις κυβερνήσεις Σημίτη.

Τέλος, διέψευσε ότι θα προχωρήσουμε σε αγορές όπλων, λίγες ώρες αφότου κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι οι γαλλικές φρεγάτες πιάνουν ελληνικό λιμάνι.

Το “μαύρο – άσπρο δηλαδή για ακόμη μια φορά.
Αναρτήθηκε από ΑΕΤΟΣ

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για την ΠΓΔΜ και την Τουρκία

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε των ψηφοφοριών για την ΠΓΔΜ και την Τουρκία πολλοί ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις θέσεις τους με παρεμβάσεις τους στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης (Φιλελεύθερος) που είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ανάμεσα στο ΕΚ και την ΠΓΔΜ, συνεχάρει τον εισηγητή του ψηφίσματος για την ΠΓΔΜ κ. Θάλερ, για την «ισορροπημένη» έκθεσή του. Τα Σκόπια, είπε, έκαναν μεταρρυθμίσεις, και βρίσκονται καθ' οδόν προς την ΕΕ, πράγμα που χαιρετίζουμε με ικανοποίηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από 4 χρόνια είχε ήδη δοθεί το καθεστώς της υποψήφιας «προς ένταξη χώρας» και από τότε διερωτόμαστε πότε θα δοθεί η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζημαρκάκης απηύθυνε «έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέλη» λέγοντας ότι «πρέπει να ξεπερασθεί το πρόβλημα της ονομασίας».
Τόνισε ότι «τα κίνητρα και η κινητοποίηση που υπήρξε με την απόφαση του Συμβουλίου τον Δεκέμβριο και με τη νέα κυβέρνηση από την Ελλάδα, αυτά τα κίνητρα πρέπει να τα εκμεταλλευθούμε, διαφορετικά δεν θα υπάρξει συνέχεια και προώθηση».
Με δική της παρέμβαση η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοππά, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στην έκθεση Θάλερ, θεωρώντας ότι στέλνει «ένα θετικό μήνυμα στην ΠΓΔΜ».
«Από την ελληνική πλευρά», πρόσθεσε, «καλούμε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να έρθει με καλή πίστη στο διάλογο ώστε, στα πλαίσια του ΟΗΕ να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.
Η Ελληνική Κυβέρνηση γνωρίζει ότι απαιτείται μια νέα δυναμική στη διαδικασία και έχει γνήσια θέληση να δοθεί λύση στο ζήτημα. Αναμένουμε μια εξίσου ειλικρινή στάση από την άλλη πλευρά».
Για την Τουρκία η κ. Κοππά υπογράμμισε ότι «η ένταξη είναι και πρέπει να είναι ο τελικός στόχος. Όμως δεν μπορεί να υπάρχει ένταξη ala carte, στα μέτρα της Τουρκίας».
Ζήτησε μεταξύ άλλων τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ουσιαστική συμβολή της για την επίλυση του Kυπριακού, αλλά και την άρση του casus belli εναντίον κράτους μέλους της ΕΕ.
Με δική της παρέμβαση η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ελλάδα το θέμα του ονόματος.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω», είπε, «ότι οι Έλληνες δεν είναι ούτε εθνικιστές ούτε επεκτατικοί. Το μόνο που κάνουν είναι να αντιστέκονται στη χρήση ενός ονόματος, που είναι μέρος της αρχαίας ιστορικής (και αρχαιολογικής) τους παράδοσης.
Καταλαβαίνω ότι η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ως νέο, ανεξάρτητο κράτος, διέρχεται μια καθυστερημένη (για τα λοιπά Βαλκάνια) φάση εθνογένεσης.
Πρέπει, όμως να επισημάνω ότι οι σοβαροί ακαδημαϊκοί στα Σκόπια δεν υποστηρίζουν τις εθνικιστικές τάσεις των ηγετών τους. Προτιμούν να παραμείνουν σιωπηλοί, παρά να εκτεθούν ενάντια σε απόψεις, που η έκθεση Τάλερ σωστά χαρακτηρίζει ως ``ικανές να αυξήσουν τις εντάσεις``».
Η κ. Παλιαδέλη κατέληξε λέγοντας:
«Κάνω έκκληση στα μέλη αυτού του Κοινοβουλίου και στην καινούργια Επιτροπή, να συμβάλουν θετικά στην επίλυση του ζητήματος που αφορά στο όνομα, όχι υποδαυλίζοντας τις εθνικιστικές τάσεις των ηγετών της γείτονος χώρας, αλλά υποστηρίζοντας τις ελληνικές θέσεις που μάχονται για έναν ευγενή και βιώσιμο συμβιβασμό».

ikypros

Αιγαίο: Μια θάλασσα πετρέλαιο...

Η Ελλάδα είναι ο «αδύναμος κρίκος» της Ευρωζώνης, όπως παραδέχτηκε στο διάγγελμά του την περασμένη εβδομάδα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια, αλλά δεν είμαστε καθόλου βέβαιο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβλεπε μόνο την οικονομία όταν διατύπωνε αυτή την απλή αλήθεια. Μάλλον είχε κατά νου μια μεγαλύτερη εικόνα – αυτή που θα δούμε αμέσως τώρα. Ο πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, στα μέσα του περασμένου μήνα, πληροφορήθηκαν από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Η «ευχάριστη» είδηση, ωστόσο, προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία παρά ενθουσιασμό και ικανοποίηση. Η φράση «αυτό μας έλειπε τώρα» συνοψίζει την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η πληροφορία στον πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ. Και όχι άδικα...Η παράμετρος «μεγάλα και εκμεταλλεύσιμα πετρελαϊκά αποθέματα» εμφανίζεται σε μια στιγμή που οι πιστωτές μας, συντονισμένοι από κάποιο αόρατο σινιάλο (των... «αγορών») ζητούν όλοι μαζί πίσω τα λεφτά τους εκβιάζοντας την κυβέρνηση με τη δυνατότητά τους να τινάξουν την οικονομία μας στον αέρα.
* Από τη μια οι «εταίροι» (Γερμανοί) καταρτίζουν τον προϋπολογισμό μας.
* Από την άλλη οι Αμερικάνοι μάς σέρνουν πίσω από το άρμα των συμφερόντων τους και προς το απολύτως ελεγχόμενο απ’ αυτούς Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
* Την ίδια ώρα οι Τούρκοι... γαργαλάνε την υφαλοκρηπίδα μας.

Μέσα σε όλα αυτά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση να συμβεί στην ελληνική επικράτεια ήταν να βρεθεί πετρέλαιο. Ε, λοιπόν, δυστυχώς... βρέθηκε! Και μάλιστα σε ένα από τα πιο ακατάλληλα, από πολιτικής σκοπιάς, σημεία...

Ποντίκι

Διπλωματικό επεισόδιο ΠΓΔΜ-Αυστραλίας λόγω...Ελλάδας

Η ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, ο οποίος κατηγόρησε τα Σκόπια ότι «κλέβουν την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό». Η κυβέρνηση των Σκοπίων φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη με τον κ. Ραν και ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Πέρο Στογιανόβσκι (Pero Stojanovski), δήλωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις αλλά και συγγνώμη. "Θα εξαρτηθεί από το τι θα μας απαντήσει η Καμπέρα, αν θα ψηφίσουμε την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", απάντησε ο κ. Στογιανόβσκι σε σχετική ερώτηση. Ο ίδιος ο κ. Ραν είναι πάντως ανένδοτος. "Πιστεύω αυτά που λέω και δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη", τονίζει. Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Ραν ανέφερε: "Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω". Ο κ. Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που προέρχονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

Πρόσφατα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως "υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο".

Ελευθεροτυπία

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Σιγά μην ξυπνήσουμε την Άγκυρα… * Νύχτα τρόμου στο Πεντάγωνο Τα είδαν όλα… «κωλυόμενα», που λένε και τα φαντάρια στις μάχιμες μονάδες. Βενιζέλος και Μπεγλίτης κατάλαβαν τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη πως στο Πεντάγωνο δεν μπορείς να κοιμάσαι ποτέ ήσυχος.

Η μεταφορά ενός στρατιώτη με αλλεργικό σοκ από την Καλόλιμνο στην Κάλυμνο λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, όταν η ψαρόβαρκα -που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μεταφοράς- χτύπησε σε ξέρα και οι τρεις επιβαίνοντες (ο καπετάνιος, ένας ταγματάρχης και ο ασθενής φαντάρος) βρέθηκαν να παλεύουν επί τρεις ώρες μέσα σε παγωμένα νερά!!!
Η περιπέτεια μπορεί να είχε αίσιο τέλος, ωστόσο αποκάλυψε ότι ακόμη και σε θέματα έρευνας και διάσωσης έχουμε επιλέξει να κάνουμε την… πάπια! Κανείς δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα (πέρασε μία εβδομάδα) να δώσει απαντήσεις στο εξής απλό ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν στρατιωτικό προσωπικό από ακριτικές μάχιμες μονάδες να μεταφέρεται σε βάρκες; Ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτό, τη στιγμή που υπάρχουν σκάφη του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού, ικανότατα να πλέουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες χωρίς να εκθέτουν κανένα μέλος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε κινδύνους; Επίσης, για ποιόν λόγο δεν έγινε άμεση επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των ελλήνων ναυαγών;
Οι ψίθυροι στους διαδρόμους του Πενταγώνου δυνάμωσαν όταν κάποιοι αποπειράθηκαν να ρίξουν τις ευθύνες του συμβάντος στους στρατιωτικούς. Και τι έλεγαν αυτοί οι ψίθυροι; Μιλούσαν για την επιλογή χρήσης «ιδιωτικών βαρκών» που ισχύει εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο και πως η επιλογή αυτή ανήκει στους προηγούμενους κυβερνώντες, αλλά συνεχίζεται από τους σημερινούς, όχι για λόγους «ρομαντισμού», αλλά επειδή δεν θέλουμε να «προκαλούμε» τους απέναντι με τη χρήση στρατιωτικών μέσων μεταφοράς!!!
Είπατε κάτι;
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Αθήνα 9,84» κατηγορηματικά δήλωσε πως δεν είναι αυτός ο λόγος για την επιλογή μεταφοράς του προσωπικού με βάρκες και όχι με ελικόπτερα του στρατού ή έστω και με σκάφη του Λιμενικού. Ο κύριος Μπεγλίτης άφησε να εννοηθεί πως οι ψαράδες οικειοθελώς προσφέρονται σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, θέλοντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους!!! Όχι, ο κύριος Μπεγλίτης δεν είπε πως οι ψαράδες το κάνουν αυτό «για την ψυχή της μάνας τους…». Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, όμως, ως δικαιολογία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας την επόμενη φορά που θα συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό.
Κατ’ αρχάς, είναι γνωστό ότι οι ψαράδες έχουν κάνει συμφωνίες (χρηματικών αποζημιώσεων) με τον στρατό γι αυτού του είδους τις μεταφορές. Δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται για να κινδυνεύσουν και πολύ καλά κάνουν. Σύμφωνα με δηλώσεις συναδέλφων τους, «αν σταματήσει να πληρώνεται ο υπουργός, θα σταματήσουν και οι ίδιοι…».
Ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα, όμως, την οποία δεν θέλει να αναφέρει ο κύριος Μπεγλίτης; Η αλήθεια, είναι πως από το τέλος του 2008, όταν οι Τούρκοι άρχισαν να απειλούν με κατάρριψη τα μεταγωγικά Chinook, που μετέφεραν στρατιώτες μας στο Φαρμακονήσι για την επάνδρωση του εκεί ελληνικού φυλακίου, ο τρόπος μεταφοράς άλλαξε! Η αλλαγή της φρουράς γίνεται πλέον με πλωτά μέσα, όχι στρατιωτικά, ούτε καν με σκάφη του Λιμενικού… Ίδια λογική επικρατεί και στα υπόλοιπα μικρονήσια, όπου ο ελληνικός στρατός διατηρεί φρουρές, όπως έχει δικαίωμα. Σε αυτές τις φρουρές περιλαμβάνεται και η φρουρά της Καλολίμνου.
Η μετακίνηση στρατιωτών με,... αλιευτικά έχει γίνει παράδοση, που δεν σπάει ούτε σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ήταν αυτή του άτυχου στρατιώτη ο οποίος εκτελώντας την υπηρεσία του στο φυλάκιο Καλολίμνου παρουσίασε αλλεργικό σοκ.
Η δύναμη του φυλακίου ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου το κλιμάκιό του, το οποίο βρισκόταν υπό τη διοίκηση ταγματάρχη στην Κάλυμνο.
Το λιμεναρχείο Καλύμνου, το οποίο διαθέτει στη δύναμή του «αβύθιστο» ταχύπλοο σκάφος, δεν δέχτηκε κανένα απολύτως αίτημα για την μεταφορά του ασθενούς.
Ο ταγματάρχης, εκτελώντας προφορικές διαταγές –που πάγια έχει- ειδοποιεί έναν από τους ψαράδες για την μεταφορά του ασθενούς στρατιώτη στην Κάλυμνο.
Ο ψαράς δεν ενημερώνει το Λιμεναρχείο για το νυχτερινό επικίνδυνο δρομολόγιο, αφού έχει γίνει πλέον ρουτίνα και συνοδευόμενος από τον ταγματάρχη αποπλέει.
Εννοείται πως δεν υποβλήθηκε κανένα αίτημα στο ΕΚΑΒ, μέσω του οποίου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ελικόπτερο Super Puma (βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση επιφυλακής κάθε νύχτα στο Αιγαίο). Μάλιστα, ένα Super Puma τη νύχτα του ναυαγίου βρισκόταν στη Ρόδο…
Η βάρκα, κατά τη διάρκεια του πλου προς την Καλόλιμνο χτύπησε σε ύφαλο και ο «καπετάνιος» ψαράς δεν μπόρεσε να εκτιμήσει την σοβαρότητα της ζημιάς και συνέχισε την πορεία του. Αφού παρέλαβε τον ασθενή στρατιώτη, την επιστροφή η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά και τελικά δύο μίλια από την Κάλυμνο βούλιαξε…
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ναυάγιο προκάλεσε… πολεμικό συναγερμό! Οι τέσσερις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων επέστρεψαν εσπευσμένα και λίγο μετά τις 9.30 μ.μ. κατέβηκαν στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Πολύ σύντομα στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και οι δύο υπουργοί κ.κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης.
Η διαχείριση της κρίσης είχε και κάποια στοιχεία πανικού. Αν και ο καπετάνιος της ψαρόβαρκας είχε εκπέμψει SOS ενάμισι μίλι από την Κάλυμνο, οι στρατιωτικοί του Πενταγώνου, έχοντας μονίμως στο μυαλό την Καλόλιμνο και την εκεί στρατιωτική φρουρά, ενημέρωναν για σήμα κινδύνου «δυτικά της Καλολίμνου» φορτίζοντας την ατμόσφαιρα και πυροδοτώντας σενάρια και ανησυχίες για πιθανή εμφάνιση τούρκικων μέσων έρευνας και διάσωσης.
Έτσι, από τη σχεδόν μυστική μεταφορά ενός αρρώστου στρατιώτη περάσαμε στη φάση της έρευνας και διάσωσης με όσα περισσότερα στρατιωτικά μέσα διαθέταμε στην περιοχή! Το ΓΕΕΘΑ πήρε την πρωτοβουλία διαχείρισης και διέταξε αμέσως να απογειωθούν ένα C-130, δύο Super Puma, ενώ η κανονιοφόρος «Μαχητής» πήρε σήμα να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα στην περιοχή…
Οι διαταγές δόθηκαν αστραπιαία από το ΓΕΕΘΑ, χωρίς Ναυτικό και Αεροπορία να έχουν ιδέα! Ανάλογη κατάσταση επικρατούσε στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού, που ενημερώθηκε για το SOS του καπετάνιου της ψαρόβαρκας.
Οι ώρες που ακολούθησαν ήταν βασανιστικές, κυρίως για τους ναυαγούς στην παγωμένη θάλασσα. Μπορεί οι άνεμοι να μην ήταν πολύ δυνατοί, ωστόσο ο κίνδυνος οι ναυαγοί να πάθουν υποθερμία από το παγωμένο νερό ήταν εξαιρετικά πιθανός. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή του ναυαγίου δεν ξεπερνούσε τα 5 μποφόρ κι αυτό στάθηκε καθοριστικό στην σωτηρία τους. Αντιθέτως, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πενταγώνου, τα «μποφόρ» έπνεαν με μανία.
Στις δύο ώρες από το σήμα κινδύνου η αισιοδοξία άρχισε να χάνεται στο δεύτερο υπόγειο του Πενταγώνου και μαζί με αυτήν και η βεβαιότητα ότι «πολλά κεφάλια θα έπεφταν μέχρι το πρωί». Εννοείται ότι οι υποψήφιοι προς αποκεφαλισμό θα ήταν ένστολοι, που ως συνήθως πληρώνουν τα λάθη άλλων (ή όλων…) σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ευτυχώς για τους τρεις ανθρώπους, με τη συμπλήρωση ακριβώς τριών ωρών από την εκπομπή του SOS, ένα Super Puma εντόπισε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα τους ναυαγούς. Και οι τρεις ήταν καλά στην υγεία τους. Η ανακούφιση που επεκράτησε στην πολιτική αλλά και στην στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου από το αίσιο τέλος αυτής της περιπέτειας δεν μπορεί να καλύψει τα ερωτήματα που προκλήθηκαν:
- Γιατί το στρατιωτικό προσωπικό των ακριτικών μονάδων δεν μετακινείται με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων ή του Λιμενικού;
- Η επιλογή των αλιευτικών ως μέσων μεταφοράς στρατιωτών γίνεται για λόγους… αποφυγής έντασης στην περιοχή, την οποία η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει «γκρίζα ζώνη»;
- Μετά το ναυάγιο της ψαρόβαρκας «Αιγέας», η ηγεσία του Πενταγώνου θα αλλάξει την τακτική μετακίνησης στρατιωτικών δυνάμεων με αλιευτικά σκάφη;
Προς το παρόν τα μόνα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι η αντικατάσταση της χαμένης ψαρόβαρκας, η αγορά ενός φορητού υπολογιστή για τον ασθενή στρατιώτη (επειδή έχασε τον δικό του στο ναυάγιο) και η απονομή εύφημου μνείας στον ταγματάρχη, στον οποίο κάποιοι από το Πεντάγωνο επεχείρησαν να «φορτώσουν» την απόφαση για την επιχείρηση μεταφοράς του στρατιώτη με τη βάρκα. Και όμως, ο ταγματάρχης εκτελούσε εντολές, οι οποίες παρ’ ολίγο να του στοιχίσουν την ίδια τη ζωή του.
Μήπως κύριε Βενιζέλο, θα έπρεπε να πάρεις τα κεφάλια κάποιων ευθυνόφοβων που κυκλοφορούν μέσα στο Πεντάγωνο και που συμβάλουν στη δημιουργία αρνητικού και φοβικού κλίματος στα ανώτατα επίπεδα του στρατεύματος;
Πηγή: Εφ. "Το Ποντίκι"

Συνδικαλιστικές ηγεσίες: Απεργοσπαστικοί μηχανισμοί Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι παρασιτικοί γραφειοκρατικοί μηχανισμοί οι οποίοι τεμαχίζουν τους εργατικούς αγώνες και την ενότητα της εργατικής τάξης. Λειτουργούν, δηλαδή απεργοσπαστικά.

Όταν καλούν σε κινητοποιήσεις τους εργαζομένους, κάτω από την κοχλάζουσα λαϊκή οργή, το κάνουν με ένα και μόνο στόχο: Την εκτόνωση της οργής, τη διάσπαση της ενότητας και το ξεθύμασμα των αγωνιστικών διαθέσεων.
Τα απεργιακά καλέσματα αυτών των ηγεσιών είναι απλές παρελάσεις για τα μάτια του κόσμου και όχι σάλπισμα αγώνα, ενότητας και οργάνωσης των εργαζομένων.
Οι αγώνες, η ενότητά τους, η μαζικότητα και η ένταση της αγωνιστικότητας ΑΠΑΙΤΟΥΝ την προώθηση ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΝΤΟΥ. Δηλαδή το πέρασμα της εργατικής και λαϊκής πάλης σε μορφές οργάνωσης και απόφασης των ίδιων των εργαζομένων.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τρέμουν αυτή τη διαδικασία και με νύχια και με δόντια, με διασπαστικές και γραφειοκρατικές μανούβρες, επιχειρούν να ανακόψουν το δρόμο που οδηγεί: Οργάνωση στο δρόμο.
Ακόμα σαμποτάρουν και την ενότητα των εργαζομένων στις γενικές παρελάσεις, φοβούμενες μήπως και συναντηθούν έτσι οι εργαζόμενοι και «στασιάσουν». Διάσπαση, λοιπόν και των παρελάσεων: Άλλη παρέλαση το ΠΑΜΕ, άλλη παρέλαση η ΑΔΕΔΥ, άλλη η ΓΣΕΕ, άλλη η ΟΛΜΕ…
Ο χειρότερος απεργοσπαστικός μηχανισμός είναι το κομματικό συνδικάτο του ΚΚΕ: Το ΠΑΜΕ.
Και μόνο η ύπαρξη του κομματικού συνδικάτου είναι ακραία διασπαστική λογική μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με την ύπαρξη και την έννοια του συνδικαλισμού. Όλοι οι θεωρητικοί του μαρξισμού και οι μεγάλοι ηγέτες του κομμουνιστικού κινήματος έχουν τελεσίδικα καταδικάσει τα κομματικά ή «κόκκινα συνδικάτα»!!!
Στα λόγια, λοιπόν, οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ, μιλάνε για «λαϊκές αντεπιθέσεις», για «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» και διάφορα άλλα τέτοια ηχηρά, αλλά στην πράξη κάνουν το εντελώς αντίθετο: Τεμαχίζουν και κομματικοποιούν τους λαϊκούς αγώνες, τους διασπούν, τους απομαζικοποιούν και τους εκφυλίζουν.
Κηρύσσουν δικές τους κομματικές παρελάσεις και μάλιστα ΕΝΑΝΤΙΑ στις παρελάσεις των άλλων συνδικαλιστικών φορέων.
Την περασμένη Πέμπτη, 4 Φλεβάρη, έγινε η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε και το ζήτημα της χθεσινής (10 Φεβρουαρίου) κινητοποίησης. Εκεί , οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ μαζί με τους εκπροσώπους της Αυτόνομης Παρέμβασης πρότειναν να γίνει γενική απεργία και παράλληλα πανεργατικό αγωνιστικό συλλαλητήριο.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) Χρ. Κατσώτης μαζί με τον Θ. Κούτρα, απέρριψαν την πρόταση, λέγοντας ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στηρίζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα μέτρα, και αποτελεί εμπόδιο για την απόκρουσή τους»!!!
Έτσι μ' αυτό τον απεργοσπαστικό «σεχταρισμό», οι ηγέτες του ΠΑΜΕ, εμπόδισαν να γίνει χθες μια μαζική πανεργατική απεργία με μια παράλληλη μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.
Και κάλεσε το ΠΑΜΕ δική του συγκέντρωση για το θεαθήναι…
Μ' αυτό τον βρώμικο τρόπο κατάφεραν να έχουν και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο: Τορπίλισαν μια μεγάλη πανεργατική απεργία με μαχητικό συλλαλητήριο που λόγω της οξυμένης κατάστασης δεν ξέρουμε πώς θα μπορούσε να εξελιχτεί και παράλληλα «μάντρωσαν» και πάλι τα μέλη τους, φυλάγοντας έτσι τα ρούχα τους: Μήπως «απειθαρχήσουν» ερχόμενα σε επαφή με άλλους εργαζόμενους που μπορεί να άνοιγαν «ενοχλητικές συζητήσεις», περί Επιτροπών Αγώνα», συντονιστικά όργανα αγώνα και λοιπά επικίνδυνα ζητήματα…
Το κομματικό συνδικάτο του ΚΚΕ είναι ο μεγαλύτερος απεργοσπαστικός μηχανισμός…

Γ. Παπανδρέου: «Ομοφυλόφιλοι Έλληνες γεννιόντουσαν πάντα» Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το δικαίωμα των λοατ ατόμων στην ισονομία, προαναγγέλλοντας νέες νομοθετικές ρυθμίσεις από το βήμα της Βουλής.

Γ. Παπανδρέου: «Ομοφυλόφιλοι Έλληνες γεννιόντουσαν πάντα»
Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το δικαίωμα των λοατ ατόμων στην ισονομία, προαναγγέλλοντας νέες νομοθετικές ρυθμίσεις από το βήμα της Βουλής.

Από τη χθεσινή ομιλία του:

...Υπολογίζεται ότι πάνω από 500.000 ομοφυλόφιλοι συμπολίτες μας ζουν στη χώρα μας. Οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν, ζουν και μοχθούν ανάμεσά μας. Έχουν πρόσωπα, ελπίδες, όνειρα και φόβους. Η οικονομική κρίση τους αγγίζει το ίδιο και ανησυχούν το ίδιο με μας. Εργάζονται, εκπληρώνουν τα ασφαλιστικά τους βάρη, αποκτούν ιδιοκτησία, είχαν πάντα τις ρίζες τους στην Ελλάδα, που είναι η μόνη πατρίδα που γνώρισαν ποτέ. Δεν μπορούμε να τους υποχρεώνουμε να είναι συμμέτοχοι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους ως πολίτες, δίχως να θέσουμε βάσεις για την πλήρη ενσωμάτωσή τους. Η άρνηση να τους εντάξουμε με κανόνες φέρνει προσωπική και κοινωνική περιθωριοποίηση. Οδηγεί πρώτα στην γκετοποίησή τους στη δική μας συνείδηση, μετά στην δική τους και μετά στο χάρτη της πατρίδας: Δίνει το σήμα πως ποτέ δεν είναι επιθυμητοί …

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ

Ζούγκλα το κέντρο της Αθήνας...Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της τριτοκοσμικής Αθήνας με τους 150.000 και πλέον παράνομους μετανάστες,

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ...

τους χιλιάδες λαθραίους μικροπωλητές, τις στρατιές ανέστιων που συνωστίζονται στα συσσίτια του Δήμου και την πορνεία που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις περιέγραψε χθες χρησιμοποιώντας τα πλέον μελανά χρώματα ο δήμαρχος της πόλης, Νικήτας Κακλαμάνης.
Στην εικόνα αυτή, που δεν συμβαδίζει με εκείνη μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, έρχονται να προστεθούν τα ναρκωτικά που κάνουν κυριολεκτικά θραύση κυρίως μεταξύ των νέων ανθρώπων και η έξαρση των κρουσμάτων φυματίωσης, ηπατίτιδας και AIDS λόγω της παρουσίας υπερβολικού αριθμού αλλοδαπών στις κατεχόμενες γειτονιές του πάλαι ποτέ ..."κλεινού άστεως".
Τη χαριστική βολή στο άλλοτε ακμάζον εμπόριο της πόλης δίνουν τα δεκάδες παράνομα καταστήματα που ανοιγοκλείνουν με εκπληκτικούς ρυθμούς υπήκοοι χωρών της Ασίας και της Αφρικής, συμβάλλοντας στη δημιουργία του απόλυτου χάους.
Αν συνυπολογίσουμε την εγκληματικότητα που έχει αυξηθεί τουλάχιστον 16,25% μεταξύ του 2007 και του 2008 αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Αθήνα τείνει να μετατραπεί σε "εμπόλεμη ζώνη".
Κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα, καθώς καθημερινές είναι οι συμπλοκές μεταξύ συμμοριών αλλοεθνών, ενώ άρχισαν να διαφαίνονται και οι πρώτες εστίες αντίστασης των Ελλήνων πολιτών στις συνοικίες των Αμπελοκήπων και της πλατείας Αττικής.
Για τον κ. Κακλαμάνη η μαστροπεία ανηλίκων κοριτσιών και η έκδοσή τους σε διάφορες πιάτσες κυρίως στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο. Από την πρώτη καταγραφή των οίκων ανοχής έχει προκύψει ότι μόνο επτά σε σύνολο 250 είναι νόμιμοι, ενώ ανθεί η παράνομη πορνεία.
Πράγματι, πολλά παλιά ξενοδοχεία στις περιοχές του Μεταξουργείου, του Κολωνού και της Κυψέλης λειτουργούν ως κρυφοί οίκοι ανοχής, ενώ αυξάνονται θεαματικά τα λεγόμενα "Στούντιο". Τα τελευταία, με την ονομασία "Κέντρα Σωματικής Ευεξίας" παίρνουν αμέσως άδεια από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που ενδιαφέρονται, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, "μόνο να εισπράξουν", ενώ δεν ενημερώνεται ο Δήμος.
Οσες φορές προσπάθησε η Δημοτική Αστυνομία να βάλει μια τάξη στον χώρο των φανερών και μη "κόκκινων φαναριών" απέτυχε οικτρά, αφού οι περισσότερες για σφράγισμα τέτοιων καταστημάτων δεν εκτελέσθηκαν.
Μεγάλη πληγή χαρακτήρισε ο κ. Κακλαμάνης και το παραεμπόριο που πλήττει την εθνική οικονομία στερώντας της πολύτιμα έσοδα.
Μόνο από το παράνομο υπαίθριο εμπόριο το κράτος κάθε χρόνο από το ΦΠΑ που δεν εισπράττει χάνει δύο δισ. ευρώ.
Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται και ο αριθμός των ανέστιων που υπολογίζονται σε 1.700, οι οποίοι βρίσκονται διασκορπισμένοι σε 460 σημεία της πόλης, από πάρκα, λόφους και πλατείες μέχρι τα εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ και τα ερειπωμένα κτίρια στις παρυφές της Ομόνοιας.
Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς σε ολόκληρη την Αθήνα υπάρχουν 1.640 εγκαταλελειμμένα κτίρια που στεγάζουν κυρίως μετανάστες ή Έλληνες απόρους.
Από την πλευρά του ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρασταθεί υλικά και ηθικά στους "παρίες" της πόλης. Καθημερινά σιτίζει 5.000 ανθρώπους παρέχοντάς τους τρία πλήρη γεύματα, 365 ημέρες τον χρόνο.
Παράλληλα, το κοινωνικό παντοπωλείο εξυπηρετεί 1.600 άτομα ετησίως, ενώ στους ξενώνες φιλοξενίας του Δήμου 180 άτομα βρίσκουν ένα ζεστό κρεβάτι.
Αναφερόμενος στις προγραμματισμένες δράσεις της Δημοτικής Αρχής για το 2010 ο κ. Κακλαμάνης, ανακοίνωσε ευρύτατες εικαστικά παρεμβάσεις στην περιοχή της Ομόνοιας, ανάπλαση της πλατείας Μεταξουργείου και την ενοποίησή της με την πλατεία Αυδή, καθώς και έργα στη συνοικία του Ψυρρή.
Παράλληλα, τόνισε ότι σχεδιάζεται η αναμόρφωση της οδού Αθηνάς και η δημιουργία της πρώτης πλατείας μετά από 150 χρόνια στο κέντρο της πόλης με την κατεδάφιση του κτιρίου του ΝΑΤ επί των οδών Βερανζέρου – Μενάνδρου - Ξούθου, αναδεικνύοντας έτσι τον χώρο του Εθνικού Θεάτρου. Η νέα πλατεία θα ονομαστεί Μινωτή – Παξινού και θα είναι έτοιμη σε περίπου έναν χρόνο. Επίσης θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης δύο νέα πάρκα, ένα 130 στρεμμάτων στον Βοτανικό και ένα 25 στρ. στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.http://gianniotis.blogspot.com/2010/02/blog-post_8115.html

Κίνηση-ματ Ερντογάν στη σκακιέρα των ενόπλων δυνάμεων Οροι όπως «φασισμός» και «δικτατορία»,

ως προς την Τουρκία, συνηθίζεται να εκλαμβάνονται ως συνυφασμένοι με τον μιλιταρισμό, ιδιαίτερα για την περίοδο μετά το πρώτο στρατιωτικό πραξικόπημα, αυτό του 1960. Η θεώρηση αυτή είναι σαφώς βάσιμη, αλλά με τη διαφορά ότι εάν πάρει τη μορφή πανάκειας για την εξέταση ή την επίλυση των προβλημάτων δημοκρατίας στη χώρα αυτή, ανακύπτει ο κίνδυνος να φορτωθούν όλα τα κακά στον φορέα του μιλιταρισμού και να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι επήλθε δημοκρατία. Είναι άκρως σημαντικές οι εξελίξεις στην Τουρκία που έχουν σαφή διάσταση «απομιλιταροποίησης» της πολιτικής ζωής και προχωρούν με πρωταγωνιστή το κυβερνών κόμμα. Στον βαθμό που έχει αρχίσει διαδικασία κατά την οποία προτάσσονται σημαντικές πτυχές της μιλιταριστικής επιβολής στα πολιτικά πράγματα, η φάση που περνά η Τουρκία είναι ιστορική.

Το περίφημο άρθρο 35 του εσωτερικού κανονισμού των ενόπλων δυνάμεων, η υπό συζήτηση θεσμοθέτηση νόμου για έλεγχο επί των οικονομικών του στρατού, η αναθεώρηση της «κόκκινης βίβλου», του εγγράφου εθνικής ασφάλειας, με τρόπο που θα εκλείψουν από αυτό οι έννοιες των εσωτερικών εχθρών είναι από τα σημαντικότερα στερεότυπα ταμπού στην Τουρκία. Πολλοί έχουν αναφερθεί σε αυτά, τονίζοντας ότι δίχως την αναθεώρησή τους δεν μπορεί να μιλά κανείς για εξάλειψη της δεδομένης ή δυνάμει επέμβασης του στρατού στα πολιτικά. Ουδείς όμως δεν έκανε μέχρι σήμερα κάποια βήματα. Η σημερινή πολιτική εξουσία δηλώνει τώρα ότι θα ασχοληθεί με όλα αυτά, πράγμα που κατ' αρχήν είναι βήμα απομιλιταροποίησης. Το ερώτημα είναι αν θα εξελιχθεί και σε βήμα εκδημοκρατισμού. Διότι εάν, όπως είπαμε στην αρχή, φορτωθεί όλη η φαρέτρα της αντιδημοκρατικής στάσης στην πλάτη των ενόπλων δυνάμεων, θα δημιουργηθεί το ερώτημα μήπως αυτό ανοίγει τελικά τον δρόμο για τη δημοκρατία, όπως την ορίζει όμως ο καθένας, με υποκειμενικά κριτήρια, ή αν θέλετε όπως την ορίζει τη δημοκρατία η εξουσία. Παράδειγμα για το τι σημαίνει δημοκρατία για τον δήμο και τι για την εξουσία δεν θα αναφέρω από την Τουρκία. Μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό το να αναφέρει κανείς παραδείγματα από την ίδια την Τουρκία, προσφεύγοντας για παράδειγμα σε επιχειρήματα περί αντιδημοκρατικής μορφής του πολιτικού Ισλάμ. Οπως και να το κάνει κανείς, η προσφυγή αυτή θα έχει αναπόφευκτα ιδεολογικές διαστάσεις. Θα λάβω υπόψη όμως ένα θέμα που συζητείται και στην Τουρκία. Ενα από αυτά που θεσμοθετήθηκαν στην Τουρκία το 1997 με την επιβολή των στρατιωτικών και τη σταδιακή πτώση της τότε κυβέρνησης του Νετζμετίν Ερμπακάν, ήταν και το «Πρωτόκολλο Αλληλοβοήθειας Ασφάλειας και Τάξης». Αυτό προέβλεπε τη συνδρομή στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών ταραχών. Υστερα από έντονες συζητήσεις που υπήρξαν τις τελευταίες μέρες, το εν λόγω πρωτόκολλο καταργήθηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη. Το θέμα τώρα δεν είναι γιατί, πώς και με ποιο σκοπό έγινε η κατάργηση στην Τουρκία. Το θέμα είναι ότι στη Γερμανία πρόκειται να ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για καταστολή. Αν δεν σας ικανοποιεί αυτό, θα αναφέρω άλλο ένα, πιο οικείο παράδειγμα. Η ίδια μονάδα, στρατιωτική και κατασταλτική, υπάρχει από το 2004 και στην Ελλάδα. Η «Μονάδα Καταστολής Πλήθους». Το πρόβλημα, μεγαλύτερο κι από την ύπαρξη της μονάδας αυτής, έχει να κάνει με το εξής ερώτημα: Πόσοι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν κάτι για τη μονάδα; Ισως να είναι εξαίρεση οι αναγνώστες της «Ε», αφού στο θέμα έχει αναφερθεί η εφημερίδα (23.7.2006, 14.11.2004 «Ιός»).

Ελευθεροτυπία

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ... ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΧΩΡΑ. Οτι ο «Γιώργος είναι πονηρός» είναι πλέον οφθαλμοφανές.

Οτι η προσαγόρευση (ήτις ενίοτε υποκρύπτει και συμπάθεια) «Γιωργάκης» τον έχει βολέψει για να μας πιάνει συχνά στον ύπνο, είναι επίσης ένα ορατό ενδεχόμενο.

Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές του χρονικού Γιώργος.

Κορυφαία, πρώτη στιγμή, όταν εξάρθρωσε το κόμμα του, οργανώνοντας εκλογή διά βοής (καθότι χωρίς αντίπαλο) από τη βάση, εξασφαλίζοντας έτσι μια «νομιμότητα τυράννου», που πολλοί δεν έχουν καταλάβει, ακόμα, τι προοιωνίζεται για τη δημοκρατική θέσμιση των κομμάτων, και τι προηγούμενο δημιούργησε για τρέχοντες και μέλλοντες Ηγεμόνες.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ


του ΣΤΑΘΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ετσι τότε, καθώς και τώρα, ο κ. Παπανδρέου προβάλλει εαυτόν και είναι ο Εκλεκτός, ο Τσοζενουάν, ο Περιούσιος του ΠΑΣΟΚ και πάσα άλλη κομματική δομή παυσάτω.
Είναι και ως Πρωθυπουργός το ίδιο;

Πρώτον: ο κ. Παπανδρέου κατέβηκε στις εκλογές λέγοντας ασύστολα ψέματα! «Υπάρχουν τα λεφτά». Οτι δεν εγνώριζε την πραγματική κατάσταση είναι μπούρδες. Οφειλε να τη γνωρίζει. Κι αν δεν τη γνώριζε, είναι ευήθης! Ευήθεια λοιπόν ή πονηρία; Ή μήπως ευήθεια και πονηρία;
Ας δούμε!



Εν πρώτοις σταχυολογούμε απ' τις θεραπείες που πρότεινε:
Είπε όχι στο πάγωμα μισθών και τους πάγωσε.
Είπε όχι στους έμμεσους φόρους και τους επέβαλε.
Ελεγε ότι δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, τα αύξησε. Αυτά ενδεικτικώς, διότι ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Αλλά, αν αυτές οι ανακολουθίες προεκλογικών υποσχέσεων και κυβερνητικών έργων μαρτυρούν σκοπιμότητα, δολιότητα και πονηρία, οι ανακολουθίες, οι προχειρότητες, οι γκάφες ως κυβερνητική πρακτική δηλώνουν ηλιθιότητα, ανετοιμότητα και ανεντιμότητα! όπως, τα τέλη κυκλοφορίας, τα ηλεκτρονικά βιογραφικά, η Cosco, το γεωργικό ζήτημα κι άλλα των οποίων ο κατάλογος είναι επίσης πολύ μακρύς.
Εως τώρα από πτωχοπροδρομισμό πάμε καλά.

Ας δούμε κορυφαίες στιγμές του: παρά τις προγενέστερες επιτυχίες του κ. Παπανδρέου στις επιλογές του, τύπου Καραχασάν ή Μασούρα, λάβρος τις επανέλαβε και στο κόμμα, Ξυνίδης, και στην κυβέρνηση -από Μπατζελή έως Τζάκρη, Καρχιμάκη και Κλουζωχοΐδη -για να μην πάμε ώς τον κυρ Μανιάτη, υφυπ της κυρίας Μπιρμπίλη.

Ομως αυτό το «σύνδρομο Καραχασάν» δεν περιορίζεται στην επιλογή των προσώπων αλλά προεκτείνεται στη δομή της κυβέρνησης, κι εδώ αρχίζει το σύνδρομο της (αν)ασφάλειας του Ηγεμόνος.

Μια ομάδα παρακοιμωμένων, από τον κ. Παμπούκη έως τον κ. Γερουλάνο, μια ομάδα Συμβούλων, ξένων ή ντόπιων «σοφών», στέφουν τη λειτουργία ενός συστήματος που συσκοτίζει τη διάκριση των Εξουσιών, βασίζεται στους Δυνατούς και δίνει την ευκαιρία τον τόνο στα κοινωνικά πράγματα να τον δίνουν τα ΜΜΕ, οι ΜΚΟ, οι Ανεξάρτητες Αρχές, οι Επιτροπές Παντού, οι Χορηγοί, τα Ιδρύματα και η Κρατική Διαφήμιση.

Με έναν λόγο ο Γιώργος, πότε ως Γιωργάκης και πότε ως Γιώργαρος τυλίγει σιγά σιγά τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί (που ουδείς γνωρίζει τι γράφει).
Μιλάει για συναίνεση αλλά δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Κρατάει την αλληλογραφία του με τον Ερντογάν κλειστή (παραβιάζοντας το Σύνταγμα) κι έχει γενικώς για όλα μια «προσωπική» ατζέντα. Νομίζει ότι μπορεί να τα λύσει όλα με διμερείς επαφές κι έξω απ' το ιστορικό τους προηγούμενο.

Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο απ' όλα. Συνδυάζει την πονηρία με την ευήθεια σε ένα σύνδρομο βοναπαρτισμού -πλην όμως όπως του Βοναπάρτη του Μικρού απέναντι στον Βοναπάρτη τον Μεγάλο.

Επί παραδείγματι η ευκολία με την οποίαν ο κ. Παπανδρέου είπε ψέματα προχθές στη Βουλή μιλώντας για το μεταναστευτικό, είναι άκρως ανησυχητική. Επικαλούμενος μάλιστα για πολλοστή φορά την προσωπική του εμπειρία (σύνδρομο της «προσωπικής» ατζέντας) από το πρόσφατο ταξίδι του στην Ινδία, δήλωσε φαρδιά πλατιά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι οι Μουσουλμάνοι στη χώρα αυτή ζουν μια χαρά μαζί με τους Ινδουιστές λόγω ευνομίας! Κουταμάρες (δηλαδή ψέματα). Οι Μουσουλμάνοι στη χώρα αυτή βιώνουν τα γκέτο, την απόλυτη ένδεια, τη συντεχνιακή καθήλωση (όπως λόγου χάριν να φτιάχνουν χαλιά) κι εν γένει απολαμβάνουν τα προνόμια του τελευταίου παρία, της τελευταίας κάστας. Οι φτωχοί.

Διότι οι πλούσιοι είναι όπως και παντού αλλού μαχαραγιάδες.

Γύρω απ' τον Γιώργο υπάρχουν οι ταλιμπάν του, οι πραιτωριανοί του, και οι παρακοιμώμενοί του. Ας προσέξει η δημοκρατία.

Ή ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει απ' αυτήν..

Goes broke Greece or… OJ? In the political attack against our country that has started Germany and other forces of OJ and in the speculative attack that accompanies him, are used a pile propaganda fables and inaccuracies, so that they terrorise the Greek workers and they paralyse beforehand any their reactions in the metres of strangling austerity that compelled Prime Minister George Papandreou to announce. Focusing the all discussion in the height of deficit of also public debt, is attempted the manipulation of [anenimerotis] common opinion

Writes Giorgos [Delastik]

It goes broke i wonder a country when on line of years it has deficit? Yes, it is the answer that they try they submit. No, it is the correct answer. In no case are not enough the deficits in order to is led a country to bankruptcies.

To prove it, [as] we see what becomes in the economic superpowers of planet - the Eurozone, the USA, Japan.

And the three, entire decade 2001 - 2010 (it is meant that for 2010 we were reported in forecasts) had deficit and only deficit and the ten without exception continuous years!

Eurozone 6,6% for 2010 and 6,2% for 2009, but also 2,5% 2002 or 3% 2003.

A lot of villain the situation in the USA: deficit 10% in 2010 and 12,5% in 2009 or 5,9% in 2008. Also 3,7% in 2002 and 4,8% in 2003.

In Japan indescribable worse the things: deficit 8% in 2002 and also 8% in 2003, but also 5,8% in 2008 and 10,5% in 2009 or 10,2% in 2010! For entire the decade, the deficits of Japan it was of course more badly from those of Greece!

Yes, say somebodies, however Greece do not only have highly deficit have also high public debt. Japan you see! In the 135,4% (!) her GNP was found the public debt already from 2000 and by no means has not been decreased during the decade. On the contrary it has [ektoxeythei] in the 197,2% (!), when the Greek public debt was 112,6% in 2009 and is appreciated that it will reach in the 125% in 2010.

Then, the restriction of discussion in the public debt does not allow the complete depiction of situation.

If we extend the analysis in the total debt of each country (the total of sum that is to say that has been lented the state, the enterprises and the private individuals, hence public plus private debt), the picture changes impressively.

According to the elements of International Monetary Fund, the total debt of Greece is in the height of the 179% of GNP. Exceptionally high, it can believe no one. Perhaps, but the mean of OJ is… 175%! Same that is to say with Greece.

In the total debt by no means “champion of” Eurozone is not Greece. They exceed him Holland (!) with 234%, Ireland with 222%, Belgium with 219%, Spain with 207%, Portugal with 197%, Italy with 194% and go saying.

Impressive elements result also when deals no one with the exterior debt of country (how many owe always that is to say the state, the enterprises and the private individuals of country in foreigner banks, since a department of debt are reported in banks of same country).

Limiting the sample in the [ballomenes] Mediterranean countries (Greece, Portugal, Spain) and in Ireland, which as… countryof neoliberalism has [syrriknomeno] relatively public debt but astronomical debt of enterprises and private individuals, results a completely different classification of these countries.

In the exterior debt, therefore, we realise that Ireland [chrostaei] in the foreigners… 414% of her own her GNP and Portugal the 130% GNP.

In of course better fate are found Greece with 89,5% of GNP and Spain with 80% [basei] the elements that gives the German newspaper “[Frankfoyrter] [Algkemaine]”.

Exist also other countries of Eurozone, therefore, that actually owe more in the banks or in the foreigners from Greece.

ATTACKS
Speculative and political the reasons

Six countries of Eurozone at least with head Holland and Belgium, have total debt (public and private) bigger than that of Greece! Ten entire years Japan has public debt of terribly bigger than that of Greece and at the same time the same decade has deficit on average much more badly from the Greek!

The per capita exterior lending of Ireland is almost [oktaplasios] (!) from Greece. The fact that for no one of these countries they do not say that it goes broke (very rightly, [alloste]), while they completely unfoundedly say him for Greece (), proves that the country for us is found in the epicentre political and speculative attacks.

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η... ΕΕ; Στην πολιτική επίθεση εναντίον της χώρας μας που έχει εξαπολύσει η Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ και στην κερδοσκοπική επίθεση που τη συνοδεύει, χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει. Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της ανενημέρωτης κοινής γνώμης.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ




Χρεοκοπεί άραγε μια χώρα όταν επί σειρά ετών έχει ελλείμματα; Ναι, είναι η απάντηση που προσπαθούν να υποβάλουν. Οχι, είναι η σωστή απάντηση. Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.

Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη - την ευρωζώνη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία.

Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 (εννοείται ότι για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!

Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.

Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.

Στην Ιαπωνία απερίγραπτα χειρότερα τα πράγματα: έλλειμμα 8% το 2002 και επίσης 8% το 2003, αλλά και 5,8% το 2008 και 10,5% το 2009 ή 10,2% το 2010! Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!

Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Η Ιαπωνία να δείτε! Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας. Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.

Επειτα, ο περιορισμός της συζήτησης στο δημόσιο χρέος δεν επιτρέπει την πλήρη απεικόνιση της κατάστασης.

Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας.

Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).

Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.

Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.

Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Κερδοσκοπικά και πολιτικά τα αίτια

Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!

Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.

ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ 211 ΕΩΣ 2.606 ΕΥΡΩ!... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΦΗ, ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΛΙ

Ρεπορτάζ : Ειρήνη Χρυσολωρά
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Ετήσιες απώλειες εισοδήματος από 211 έως 2.606 ευρώ θα υποστούν φέτος οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας της περικοπής των επιδομάτων τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε ειδικές κατηγορίες όπως οι δικαστικοί οι απώλειες θα φτάσουν έως 3.305 ευρώ για ένα μέσο μισθό ειρηνοδίκη Α. Τα επιδόματα και οι πρόσθετες αποζημιώσεις των... δημοσίων υπαλλήλων μειώνονται κατά 10%, με εξαίρεση το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, η οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσους τα δικαιούνται. Το επίδομα ταχείας διεκπεραίωσης των δικαστικών μειώνεται κατά 20%.
Το όφελος για τον προϋπολογισμό από τις θυσίες των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα υπολογίζεται να φτάσει τα 800 εκατ. ευρώ.
Στις απώλειες δεν υπολογίζονται, εξάλλου, η μείωση των υπερωριών κατά 30% και η κατάργηση της αμοιβής για τους δημοσίους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε ομάδες ή επιτροπές εργασίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απώλεια θα είναι μεγαλύτερη.
3+1 παραδείγματα
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενδεικτικά παραδείγματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, οι επιπτώσεις που προκύπτουν για τους δημοσίους υπαλλήλους από τη νέα πολιτική λιτότητας είναι:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ με επιδόματα από 176 έως 550 ευρώ, οι απώλειες είναι από 18 έως 55 ευρώ τον μήνα ή από 211 έως 660 ευρώ τον χρόνο. Αυτό μεταφράζεται σε απώλειες 1%-3%. Έτσι, υπάλληλος με βασικό μισθό 1.105 ευρώ, κίνητρο απόδοσης (που δεν κόβεται) 100 ευρώ και επιδόματα 176 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίες αποδοχές 1.381 ευρώ, θα περιοριστεί σε 1.363 ευρώ τον μήνα. Άλλος, πιο υψηλόμισθος υπάλληλος με βασικό μισθό 1.666 ευρώ, κίνητρο απόδοσης 100 ευρώ και άλλα επιδόματα 550 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίες αποδοχές 2.316 ευρώ, θα περιοριστεί στις 2.261 ευρώ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ με επιδόματα από 1.093 έως 2.171, οι απώλειες είναι από 109 έως 217 ευρώ τον χρόνο. Οι απώλειες των αποδοχών του είναι 5%-6%. Για παράδειγμα, υπάλληλος με βασικό μισθό 769 ευρώ, κίνητρο απόδοσης 57 ευρώ και επίδομα 1.093 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίες αποδοχές 1.919 ευρώ, θα περιοριστεί στα 1.810 ευρώ τον χρόνο. Άλλος με βασικό μισθό 1.666 ευρώ, κίνητρο απόδοσης 100 ευρώ και επίδομα 2.171 ευρώ, δηλαδή μηνιαίες αποδοχές 3.937 ευρώ θα περιοριστεί στις 3.720 ευρώ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΣΥ με επιδόματα (βιβλιοθήκης και νοσοκομειακό) 574 ευρώ, οι απώλειες θα είναι 57-58 ευρώ τον μήνα ή 684-693 ευρώ τον χρόνο. Οι απώλειες είναι 2%. Έτσι, γιατρός με βασικό μισθό 1.468 ευρώ, που δεν παίρνει χρονοεπίδομα και έχει μηνιαίες αποδοχές 2.042 ευρώ θα τις δει να μειώνονται στα 1.985 ευρώ. Άλλος γιατρός με χρονοεπίδομα 60% (881 ευρώ) και μηνιαίες αποδοχές 2.923 ευρώ θα περιοριστεί στις 2.865 ευρώ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ με επιδόματα 1.346 έως 1.850 ευρώ, οι απώλειες είναι 190-275 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 4%-7%. Έτσι, ειρηνοδίκης Δ με βασικό μισθό 1.488 ευρώ τον μήνα χωρίς χρονοεπίδομα, με επιδόματα (βιβλιοθήκης και πάγια αποζημίωση 1.346 ευρώ) και μηνιαίες αποδοχές 2.834 ευρώ, θα πάρει 2.644 ευρώ. Άλλος, ειρηνοδίκης Α΄ με βασικό μισθό 2.894 ευρώ, χρονοεπίδομα 60% (1.736 ευρώ) και επιδόματα 1.850 ευρώ, δηλαδή μηνιαίες αποδοχές 6.480 ευρώ, θα παίρνει 6.205 ευρώ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Οι συμμετέχοντες στην προαναφερόμενη ανοικτή πανομογενειακή συγκέντρωση, όλοι Έλληνες στη καταγωγή που ζούμε στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, άνθρωποι που νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας αν και ζούμε μακριά της, άνθρωποι που υπηρετούμε την πατρίδα μας εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια και που θυσιαζόμαστε για αυτή όταν κληθούμε, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα και αιτήματα:

1)Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία -σε εύρος και συσχετισμούς-μεταξύ των δικαιωμάτων που παρέχει η πολιτεία (και πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης) αλλά και των υποχρεώσεων που του επιβάλλει. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κοινωνίες οδηγούνται στα άκρα είτε της απολυταρχίας και της σκλαβιάς, είτε της αυθαιρεσίας και της αναρχίας.

2) Ζούμε στις ΗΠΑ, την πρώτη χώρα που θεμελιώθηκε πάνω στις δημοκρατικές αρχές και εμπνεύστηκε από τις μεγάλες αξίες της -αρχαίας αλλά και σύγχρονης- Ελλάδος, της πατρίδας μας, και νιώθουμε έντονη την ανάγκη να σεβόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη και να στηρίζουμε τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

3) Νιώθουμε, όσο λίγοι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, νόμιμοι ή μη, μιας και όλοι είμαστε μετανάστες ή γόνοι μεταναστών στις ΗΠΑ και βιώσαμε παρόμοιες καταστάσεις.

4) Κρίνουμε απαραίτητο η ελληνική πολιτεία να προστατεύει όλους τους μετανάστες, ακόμη και τους παράνομους, και να εντάσσει στο δυναμικό της όσους από αυτούς αποτελούν ωφέλιμη και δημιουργική συνιστώσα της γενέτειράς μας, παρέχοντας τους το δικαίωμα της νόμιμης εργασίας με όλες τις αμφίδρομες δεσμεύσεις που απαιτεί κάτι τέτοιο.

5) Ωστόσο, είμαστε εναντίον της μαζικής και με συνοπτικές διαδικασίες χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους και μη μετανάστες στη χώρα μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ήμασταν εξίσου αντίθετοι και με μαζικές απελάσεις ή όποιες άλλες προθέσεις ή πράξεις που θα έπλητταν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευημερία σε εθνική κλίμακα.

6) Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να αποτελεί απλά μια διαδικασία της κρατικής μηχανής και μάλιστα μιας μηχανής που δεν φημίζεται ιδιαίτερα για την αποτελεσματικότητα της, που συχνά «εμπνέεται» από κομματικές κατευθύνσεις και που «ταλαιπωρείται» από τακτικές εκλογικές αναμετρήσεις.

7) Είναι γνωστό ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν μπορεί να προκύψει απλά από την ψήφιση ενός σχετικού νόμου τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ψηφίζουν κατά βούληση ...; των πολιτικών τους αρχηγών απαξιώνοντας έτσι οι ίδιοι τον σπουδαίο και διακριτό ρόλο που τους ανέθεσε το ελληνικό σύνταγμα με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

8)Κρίνουμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας δεν εμπίπτει στα πλαίσια της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύουμε ότι ο έλεγχος, η καταγραφή και η έκδοση «πράσινης» κάρτας νομίμου παραμονής σε πρώτη φάση θα συνέβαλε αποτελεσματικά στη προστασία αυτών των ανθρώπων και στη συνέχεια, μέσα από μια μακροπρόθεσμη εθνική μεταναστευτική πολιτική, την ένταξη όσων πληρούν κάποιες ουσιαστικές προϋποθέσεις στην ελληνική πολιτεία.

9) Κρίνουμε ότι το ζήτημα της χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας και της κατάρτισης μεταναστευτικής πολιτικής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν εθνικό και να ζητηθεί μια ευρύτερη συναίνεση εντός και εκτός του κοινοβουλίου. Διαφαίνεται ότι η φιλοσοφία του προτεινόμενου νομοσχεδίου διίσταται (ίσως και να αντιτίθεται) κατά πολύ του κοινού λαϊκού αισθήματος με κίνδυνο τη δημιουργία ανατρεπτικών και ρατσιστικών δυναμικών αλλά και τάσεων διάσπασης και τριβής μέσα στην ελληνική κοινωνία.

10) Η σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο με επείγουσα προτεραιότητα, καταμεσής μάλιστα μιας τεράστιας και πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και χρηματοπιστωτικής απαξίωσης που διέρχεται, κατά γενική ομολογία, η πατρίδα μας, μας δημιουργεί εύλογα πολλά ερωτηματικά, ακόμη και υποψίες. Είναι αλήθεια τόσο επίκαιρο και επείγον τον εν λόγω ζήτημα; Ποιος θα είναι άραγε ο αντίκτυπος στην εθνική και θρησκευτική ταυτότητα και ομοιογένεια των Ελλήνων; Θα διακυβευτούν το εθνικό φρόνημα και η ορθόδοξη πίστη μας; Θα επιφέρει αλλοίωση του εκλογικού σώματος, προς όφελος ενός ή δύο συγκεκριμένων κομμάτων; Σε μια εποχή που οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες και η ανεργία καλπάζει, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στα ασφαλιστικά ταμεία και στα κρατικά ταμεία ανεργίας και επιδομάτων; Συμφωνούμε ότι «ο φόβος είναι κακός οδηγός», αλλά δεν φοβόμαστε. Το να επεξηγούμε τα πάντα κάτω από το πρίσμα της ξενοφοβίας είναι υπεκφυγή και όχι αντιμετώπιση. Ο Έλληνας δεν φοβήθηκε θεριά, τώρα θα φοβηθεί; Το να αναφερόμαστε σε ανθρώπους που «η ανέχεια και ο πόλεμος τους στέρησαν την πρώτη τους πατρίδα» αποτελεί απόπειρα παραπλάνησης του κόσμου, θίγοντας τις ευαίσθητες χορδές ανθρωπιάς του Έλληνα, προβάλλοντας μια περιορισμένη μα τραγική κατηγορία των μεταναστών και όχι μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη διάσταση του ζητήματος.

Δυστυχώς εκτιμούμε ότι η μαζική χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας θα επιδράσει αρνητικά, έως και καταλυτικά, με συνέπειες απρόβλεπτες και ίσως μη -αναστρέψιμες.

11) Τελειώνοντας αναρωτιόμαστε γιατί το ελληνικό κράτος, αν ήθελε πραγματικά να «τακτοποιήσει» εκκρεμότητες, δεν φρόντισε με την ίδια σπουδή να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα της ελληνικής διασποράς για χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις χώρες που κατοικούν τα μέλη της; Στο κάτω-κάτω εμείς οι απόδημοι Έλληνες (απεξαρτημένοι από ρουσφέτια, πακέτα και επιδοτήσεις) θα ψηφίζουμε με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την προοπτική του ελληνικού έθνους. Έτσι δεν πρέπει;

12) Κρίνουμε ότι η λαθρομετανάστευση και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είναι ο Δούρειος Ίππος της άλωσης του Ελληνισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,


Δημήτριος Καλαμαράς Esq, Πέτρος Γαλάτουλας

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

Έκθεση σοκ: "Η Τουρκία διαθέτει πυρηνικά όπλα" η έκθεση του Ρόμπερτσον επιβεβαιώνει δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών που έκαναν λόγο ότι στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ της Τουρκίας φυλάσσονται από 40 έως 90 ατομικές βόμβες.

Ταράζει τα νερά μία έκθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην γερμανική κυβέρνηση για την απόφασή της να απαλλαγεί από τα εναπομείναντα πυρηνικά όπλα αμερικανικής προελεύσεως που έχει στο έδαφός της.
Στην έκθεση αναφέρεται, εκτός των άλλων, ότι η Τουρκία είναι και αυτή μία από τις χώρες της Ευρώπης που διαθέτουν πυρηνικά όπλα.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ,
Στην έκθεση του πρώην γγ του ΝΑΤΟ, η οποία έχει τίτλο «Η Γερμανία ανοίγει το κουτί της Πανδώρας», αναφέρεται πως είναι στρατηγικό λάθος της Γερμανίας να επιλέξει να απαλλαχτεί από τα πυρηνικά όπλα που έχει, γιατί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών και ηγέτης της πτέρυγας των Ελεύθερων Δημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, Γκουίντο Βέστερβελε, δήλωσε στη σύνοδο ασφαλείας του Μονάχου: «Τα πυρηνικά όπλα είναι κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου και δεν εξυπηρετούν πια κανέναν στρατιωτικό σκοπό».
Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, από τα σχεδόν 2.000 αμερικανικά όπλα που υπήρχαν στην Ευρώπη στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, είχαν απομείνει μέχρι πέρυσι περίπου 200.
Ο Τζορτζ Ρόμπερτσον διετέλεσε γγ του ΝΑΤΟ από το 1999 έως το 2004.
Αναρτήθηκε από gianniotis.gr

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν θα έπρεπε να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω» . Έτσι απάντησε ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, σε αντιδράσεις πολιτών καταγόμενων από την ΠΓΔΜ. Ο κ. Ραν εδώ και χρόνια υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας, που κατάγονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

Μάλιστα η εφημερίδα της Αδελαΐδας «The Advertiser» δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται σε ομιλία του κ. Ραν κατά τη διάρκεια των 'Δημητρίων' (Ελληνικό Φεστιβάλ της Ν. Αυστραλίας), στην οποία χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο» και κατηγόρησε την ΠΓΔΜ ότι «κλέβει τον ελληνικό πολιτισμό». Ο κ. Ραν αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του ότι θα 'συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει το σκοπό τους. «Είναι σημαντικό γιατί κανείς δεν δικαιούται να κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό ενός άλλου έθνους» είπε.

Η ομιλία προκάλεσε την παρέμβαση του Μετόντιγια Κολόσκι, προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» (με έδρα την Ουάσιγκτον) ο οποίος συναντήθηκε στην Αδελαΐδα με τον υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Μάικλ Άτκινσον και του επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Μάικ Ραν.

Ο Κολόσκι δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο λαός του «συκοφαντήθηκε» και απαίτησε άνευ όρων συγνώμη. Ο κ. Ραν απάντησε ότι δεν θα σιωπήσει «ούτε θα φιμωθεί» και ότι «συνεχίζει» να μιλά δημοσίως για ζητήματα στα οποία πιστεύει. Ο κ. Ραν είχε δηλώσει παλαιότερα πως «η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη».

πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
από το Greek National Pride

Ο "Πρόεδρος της Ευρώπης" προσπαθεί μυστικά να ελέγξει τις εθνικές κυβερνήσεις - Οι υλοποιητές της παγκοσμιοποίησης είναι εδώ και έχουν όνομα!

Έγγραφα που διέρρευσαν χτες αποκαλύπτουν ότι ο νέος Ευρωπαίος Πρόεδρος, χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση προκειμένου να ασκήσει έλεγχο στους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών μελών. Η εφημερίδα Independent διάβασε ένα μυστικό παράρτημα μιας επιστολής που έστειλε ο Βέλγος Ρομπάι προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι συναντιούνται αύριο στις Βρυξέλλες. Πρόθεση του νεοεκλεγμένου Προέδρου, ως προς τις εθνικές κυβερνήσεις αλλά και την Κομισιόν είναι να φανεί ως ο απόλυτος Ευρωπαίος κυρίαρχος. Ως εκ τούτου, ο κύριος Ρομπάι δηλώνει ότι “τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι υπεύθυνα για την οικονομική πολιτική των εθνικών κυβερνήσεων. Θα πρέπει να κάνουν το ίδιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είτε πρόκειται για πολιτική ή για την οικονομία κάποιας κυβέρνησης, μόνο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι ικανό να προτείνει και να εφαρμόσει μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Επίσης αναφέρει ότι “η κρίση έχει αποκαλύψει τις αδυναμίες μας” και συμπληρώνει “προϋπολογισμοί, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και προγράμματα για την κλιματική αλλαγή θα πρέπει να παρουσιάζονται στην Κομισιόν σαν μια σειρά μέτρων όλα μαζί. Αυτό θα παρέχει μια συνολική εικόνα”.
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, μια ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε “Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η οικονομική κρίση δεν μπορεί να λυθεί μονομερώς από τα κράτη μέλη, δηλαδή το ελληνικό πρόβλημα δεν λύνεται απλά με τη γερμανική αρωγή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάποιου είδους κανόνες, όπως αυτοί που έχουμε επιβάλει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, προκειμένου να εποπτεύουμε και να ελέγχουμε τις χώρες της ευρωζώνης. Το σκεπτικό είναι δηλαδή να μπουν όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες υπό επιτήρηση. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μερικές πολύ σοβαρές αποφάσεις εντός της εβδομάδας.”
Στο μεταξύ, προς έκπληξη όλων ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ αποχώρησε από συνάντηση με τους κεντρικούς τραπεζίτες στο Σίντνεϊ για να επιστρέψει στην Ευρώπη. Το ευρώ κατά συνέπεια πήρε λίγο τα πάνω του εν όψει της παρουσίας του κεντρικού τραπεζίτη στην αυριανή συνεδρίαση. Οι φήμες δε για βοήθεια της Γαλλίας για της Γερμανίας προς την Ελλάδα οργιάζουν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντιέται σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Η κυβέρνησή του έχει ανακοινώσει ένα τετραετές πρόγραμμα λιτότητας για να νοικοκυρέψει το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Όμως δεν φαίνεται να πείθεται κανείς για την εφαρμογή τους. Την προηγούμενη εβδομάδα απεργούσαν οι εφοριακοί. Σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενώ απεργούν τα νοσοκομεία και τα σχολεία.
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία καθώς πιστεύει ότι αποτελούν απειλή για την βρετανική οικονομική ανάκαμψη. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι περισσότεροι ανησυχούν μην εξαπλωθεί το ελληνικό πρόβλημα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία κάτι που ήταν προφανές στη διατύπωση της επιστολής του Ευρωπαίου Προέδρου “η κρίση έχει αναδείξει τις αδυναμίες μας. Η ανάπτυξή μας αδυνατεί να δημιουργήσει καινούριες θέσεις εργασίας και να στηρίξει το κοινωνικό κράτος”.
Ενώ αναφερόμενος στην έλλειψη ευρωπαϊκών μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης ο κύριος Ρομπάι συνεχίζει “οι τωρινές εξελίξεις στην ευρωζώνη τονίζουν την άμεση ανάγκη να ενδυναμώσουμε την οικονομική μας πολιτική. Οι οικονομίες μας είναι αλληλένδετες οπότε οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να είναι συντονισμένες για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα”.
Βάσει της Συνθήκης του Μάαστριχτ, το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης σχεδιάστηκε σαν πλαίσιο για να αποφεύγονται τέτοιου είδους κρίσεις όμως απαγορεύει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια μεταξύ των ευρωπαϊκών εταίρων.
Στο μέλλον καταλήγει ο Ρομπάι “θα επικεντρωνόμαστε στις επιπτώσεις που έχουν οι εθνικές πολιτικές στην υπόλοιπη Ευρώπη ειδικά σε σχέση με μακροοικονομικές ανισορροπίες και αποκλίσεις στην ανταγωνιστικότητα.”
Η αυριανή ευρωπαϊκή διάσκεψη, θα λάβει χώρα στην βιβλιοθήκη Σόλβαϊ των Βρυξελλών. “Ο Ρομπάι θέλει να δημιουργήσει μια πιο οικεία ατμόσφαιρα χωρίς όλους αυτούς τους συμβούλους” δήλωσε μια πηγή “υπάρχει πολύ ένταση μεταξύ των κρατών μελών και γι ‘αυτό θέλει να αισθανθούν άνετα και να μιλήσουν ανοικτά, φιλικά πίνοντας ένα απεριτίφ. Θέλει να ξεδιπλώσουν όλοι τις σκέψεις τους και να ακουστούν όλες οι απόψεις.”

newstime

Έκθεση RAND: "Είμαστε κοντά σε ελληνοτουρκική σύγκρουση"

Έκθεση του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών ερευνών RAND, το οποίο χρηματοδοτείται από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και συντάχθηκε στην Ουάσιγκτον πριν ένα μήνα, παρουσιάζει ως "μεγάλο τον κίνδυνο "θερμής" ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στο Αιγαίο, η οποία θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Aνατολή και τον Καύκασο". Στην αμερικανική έκθεση αναφέρεται πως «παρά το γεγονός ότι οι τουρκοελληνικές σχέσεις έχουν σημαντικά βελτιωθεί από το 1999, οι διαφορές στο Αιγαίο εξακολουθούν να καταστρέφουν τις διμερείς σχέσεις κι αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο». «Μέχρις ότου οι διαφορές αυτές επιλυθούν, υπάρχει κίνδυνος πως κάποιο επεισόδιο (όπως το 2006) θα μπορούσε να κλιμακωθεί εκτός ελέγχου και να οδηγήσει σε σύγκρουση, όπως σχεδόν συνέβη για τις βραχονησίδες Ιμια/Καρντάκ τον Φεβρουάριο του '96», σημειώνεται.



Μέσα σ' αυτό το κλίμα «οι Ην. Πολιτείες θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους να κάνουν την Ελλάδα και την Τουρκία να επιλύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο», λέει το RAND και σημειώνεται πως ο αριθμός των παραβιάσεων και επεισοδίων από την Τουρκία έχει αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα παρατίθενται στοιχεία αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών που "ανέρχονται σε 161 (σ.σ. εδώ δεν είναι καλά πληροφορήμένοι. αφού οι αναχαιτίσεις είναι δεκαπλάσιες, εκτός κι αναφέρεται σε ημέρες αναχαιτίσεων) φορές το πρώτο εξάμηνο του 2009" και των ελληνικών καταγγελιών για υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα νησιά.
«Σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στη συνοχή του και στην αποστολή του στο Αφγανιστάν και στον μετα-σοβιετικό χώρο, το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια διχάζουσα κρίση στο Αιγαίο», αναφέρεται στην έκθεση του RAND που υποδεικνύει λύση με ΝΑΤΟϊκή μεσολάβηση.
Η έκθεση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει όσους θεωρούν ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει επιστρέψει εν πολλοίς στα χρόνια πριν το 1999. Η χθεσινή υπέρπτηση των τουρκικών μαχητικών επάνω από το Φαρμακονήσι, αλλά κι οι αποκαλύψεις για το σχέδιο εισβολής "Βαριοπούλα" το 2003 στον Έβρο είναι χαρακτηριστικές του κινδύνου που ελλοχεύει.

defencenet

Η CIA δεν…αναγνωρίζει την Ελληνική Επανάσταση!

Φαίνεται ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 κατά της Τουρκίας ενοχλεί τους Αμερικάνους και ειδικά τη CIA που στην ιστοσελίδα της… αρχίζει την ελληνική ιστορία από το 1829! «ΘΕΜΑ: Ολική διαγραφή της Ιστορίας μας, από την ιστοσελίδα της CIA: Ερευνώντας στο διαδίκτυο και πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα της CIA (The World Factbook – CIA, https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html), θα παρατηρήσει κανείς ότι η Ιστορία της Ελλάδος, ξεκινά μόλις το 1829, ενώ δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά για την πλούσια και ένδοξη ιστορία μας, σαν να έχει γίνει ολική διαγραφή! Δεν θα ήταν πιθανώς αξιοπερίεργο, αν δεν συνέβαινε το εντελώς αντίθετο, στην περίπτωση που επιλέξει κάποιος, την αντίστοιχη ιστορική αναφορά και περιγραφή, λ.χ. για την Κίνα ή την Ινδία, όπου συναντά πλουσιότατες πληροφορίες για τον ένδοξο πολιτισμό τους και τις ρίζες τους, μάλιστα κάνοντας μνεία σε προ Χριστού αιώνες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
1. Είναι σε γνώση της διπλωματικής μας υπηρεσίας και του υπουργείου, η τουλάχιστον περίεργη αυτή διαγραφή της Ιστορίας μας, στην ανωτέρω αμερικανική (κρατική) ιστοσελίδα και τι προτίθεται να πράξει για την εύλογη αποκατάσταση των στοιχείων;


2. Σε ποιες πρωτοβουλίες και κινήσεις θα προχωρήσει η πρεσβεία μας στις ΗΠΑ, προς αυτή την κατεύθυνση;».
Έχει που έχει τον… εξισλαμισμένο πρόεδρο των ΗΠΑ από τον Χρυσοχοϊδη ο Παπανδρέου, να δούμε τώρα αν θα τα... βάλει και με τη CIA. Χλωμό…

Ελεύθερη ώρα

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενο παροχές και ζωή πολυτελή με χρυσά κουτάλια για όλους τους Έλληνες. Συνεπώς, δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα αυτά. Έχει παραβιάσει τη λαϊκή εντολή.

-Εξοντωτικά μέτρα για τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα των Ελλήνων, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Μείωση μισθών, αύξηση αμέσων και εμμέσων φόρων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της. Δεν θα μπούμε καν στη συζήτηση για το αν κάποια από αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν ίσως υπό προϋποθέσεις να θεωρηθούν αναγκαία. Ακόμα κι αν γινόταν αυτό, νομιμοποίηση για να τα λάβει θα είχε μια κυβέρνηση που θα τα είχε αναγγείλει με το προεκλογικό της πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενο παροχές και ζωή πολυτελή με χρυσά κουτάλια για όλους τους Έλληνες. Συνεπώς, δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα αυτά. Έχει παραβιάσει τη λαϊκή εντολή.

-Το ίδιο έχει πράξει και στο λαθρομεταναστευτικό. Δεν είχε πει ότι σκόπευε να δίνει την ελληνική ιθαγένεια σε κάθε περαστικό μπουκαδόρο εισβολέα, λες και είναι τυρόπιτα... Δεν είχε πει ότι σκόπευε να χαρίσει την πατρίδα μας στους λαθρομετανάστες. Δεν είχε πει ότι ήθελε να επιφέρει τη σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από ξένους, μέσω της εξόντωσης των Ελλήνων, οικονομικά και εθνικά, και της απόδοσης ιθαγένειας σε δεκάδες εκατομμύρια (στην πορεία των χρόνων) λαθρομετανάστες. Συνεπώς κι εδώ έχει παραβιάσει τη λαϊκή εντολή και δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.
-Αυτά γίνονται ακόμα πιο εξοργιστικά, αν σκεφτεί κανείς ότι στην πραγματικότητα συνδέονται. Τα χρήματα που θα κλέψει με τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση από τους Έλληνες, θα τα χρησιμοποιήσει προς όφελος των λαθρομεταναστών. Θα τους δώσει επιδόματα, θα τους δώσει επιδοτήσεις αγοράς κατοικιών, θα χρηματοδοτήσει τη διαδικασία πολιτογραφήσεων και απόδοσης ιθαγένειας, θα προσλάβει λαθρομετανάστες στο Δημόσιο και κυρίως στα σώματα ασφαλείας (για να δέρνουν οι αλλοδαποί τους Έλληνες και με το νόμο...). Γίνεται λοιπόν ακόμα πιο σαφές γιατί θα πρέπει ο ελληνικός λαός να ακυρώσει στην πράξη τα μέτρα αυτά.

-Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει σκοπό να εξοντώσει τους Έλληνες οικονομικά, να καταργήσει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας, να αποδιοργανώσει το στρατό και την αστυνομία, να κάνει τη χώρα πόλο έλξης των λαθρομεταναστών όλης της υφηλίου, να τεμαχίσει την Ελλάδα σε περιφέρειες που στη συνέχεια, με την κατάλληλη διεργασία του διεθνούς παράγοντα αλά Κόσοβο και με τη βοήθεια της ψήφου των αλλοδαπών που μέχρι τότε θα έχουν γίνει εδώ πλειοψηφία, θα θελήσουν να μετατραπούν σε αυτόνομες περιοχές και μετά σε ανεξάρτητα κράτη, οδηγώντας στη διάλυση της Ελλάδας.

-Απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση κατοχής, απέναντι σε ένα τέτοιο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου - Τσολάκογλου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παθητική αποδοχή. Κανένα περιθώριο για αστικές ευγένειες. Κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και αναμονή. Μόνη ελπίδα για να σωθεί η πατρίδα, είναι η πτώση της κυβέρνησης εντός του 2010. Έτσι ώστε να μην μπορέσει να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του νόμου για την απόδοση της ιθαγένειας, της ψήφου και της ίδιας της χώρας στους λαθρομετανάστες. Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καλούνται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι η μόνη φορά που το σύνθημα άλλων για "ολική απειθαρχία και ανυπακοή" κατά της κυβέρνησης, πρέπει να γίνει πραγματικότητα, ώστε να οδηγηθεί η κυβερνηση σε παραίτηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν δεν θέλουμε η Ελλάδα κι εμείς ως έθνος να έχουμε εξολοθρευτεί σε κάποια χρόνια όπως οι Ινδιάνοι στην Αμερική...
Αναρτήθηκε από http://patriotikoslogos.blogspot.com

"ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ..." "Σας προειδοποιούμε για άλλη μια φορά και μη μας πείτε στο μέλλον ότι δεν σας είχαμε προειδοποιήσει για όσα θα συμβούν.

Όποιος σπέρνει ανέμους, θα θερίσει θύελλες. Αποσύρετε το νομοσχέδιο τώρα". Με αυτά τα λόγια, ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του χθες κατά τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για το λαθρομεταναστευτικό. Ενώ επανέλαβε τη δέσμευση της Ν.Δ. και του ιδίου προσωπικά ότι, εκτός από την καταψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή (αν η κυβέρνηση δεν το αποσύρει), η ΝΔ θα το καταργήσει αφού κερδίσει τις ερχόμενες εκλογές. Η ομιλία του Αντ. Σαμαρά αλλά και αυτή του Γ. Καρατζαφέρη (επιτέλους επέστρεψε σε αντιπολιτευτικούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης) αποτέλεσαν ένα διαρκές σφυροκόπημα για τα έωλα επιχειρήματα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να περάσει το νομοσχέδιο που χαρίζει την πατρίδα μας στους λαθρομετανάστες και καθιστά τους Έλληνες μειοψηφία στον ίδιο τους τον τόπο.

-Κόλαφος για τους εθνομηδενιστές ήταν και όσα ειπώθηκαν από τον Μητροπολίτη Άνθιμο, το Νεοκλή Σαρρή, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Κυριάκο Βελόπουλο, τη Μαριάννα Πυργιώτη, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο ALTER. Παρουσίασαν τα όσα εφιαλτικά για την πατρίδα και το έθνος έχουμε να ζήσουμε, αν τυχόν αυτό το λαθρονομοσχέδιο περάσει. Μια σκέτη φρίκη, αφού σταδιακά θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια και τα διόμισυ εκατομμύρια λαθρομετανάστες που βρίσκονται τώρα εδώ καθώς και, στη συνέχεια, άλλες πεντακόσιες χιλιάδες κάθε χρόνο!!! Κάτι που σημαίνει ότι π.χ. σε δέκα χρόνια, οι μετανάστες που θα έχουν την ελληνική ιθαγένεια θα είναι εφτάμισυ εκατομμύρια (7.500.000) και θα είναι πλέον περισσότεροι από μας. Εκείνος πάντως που ήταν "όλα τα λεφτά", ήταν ο εκπρόσωπος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, Κολομπανί, που ξεμπρόστιασε το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ένα φέρνει και ο άλλος στηρίζει το ν/σ για τους λαθρομετανάστες απλώς και μόνο για να πάρουν την ψήφο τους. Είπε λοιπόν ότι η Τζάκρη και ο Ραγκούσης τον απέκλεισαν από τις διαβουλεύσεις όταν είδαν ότι δεν είναι "πράσινος" και ότι δεν ελεγχόταν καθώς και ότι άτομα του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασαν τις οργανώσεις των λαθρομεταναστών και τους είπαν "θα σας στηρίξουμε στο νομοσχέδιο αλλά θα μας ψηφίσετε". Τέτοια αληταρία είναι οι πασόκοι και οι συριζαίοι. Και χίλιες φορές μπράβο στον κ. Κολομπανί που τους αποκάλυψε και τους ξεφτίλισε και τους είπε "τέτοια στήριξη δεν τη θέλουμε. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να έρθει στο μέλλον άλλο μετριοπαθές, στο οποίο να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα". Εκεί να δείτε πώς σκύλιασαν η υφυπουργός Τζάκρη, ο Μαργαρίτης του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεκδιήγητη πρασινοσκυλού Μακρή... Ο Μαργαρίτης μάλιστα έβρισε τον εκπρόσωπο των μεταναστών και τον είπε "ακροδεξιό", επειδή δεν βόλευαν τους εθνομηδενιστές λαθρομεταναστολάγνους αυτά που έλεγε...

-Απόλαυση ήταν χθες η ενέργεια ομάδας πατριωτών που διέκοψε την εκδήλωση των θολοκουλτουριάρηδων του Αλιβιζάτου στην Παλιά Βουλή. Και γινόταν διπλή η απόλαυση όταν έβλεπες τον Τσίπρα και το Μαργαρίτη να διαολίζονται και να καταγγέλλουν την πρωτοβουλία αυτή. Θαυμάστε όμως τη δημοκρατικότητα αυτών των εθνομηδενιστών... Όταν τα φιλαράκια τους οι αναρχικοί εισβάλλουν στα πανεπιστήμια και βανδαλίζουν, αυτοί είναι υπέρ του ασύλου και δεν θέλουν την παρέμβαση της Αστυνομίας. Χθες που οι πατριώτες διέκοψαν τη δική τους εκδήλωση, κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και μπήκαν τα ΜΑΤ με τα κράνη μέσα στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής!!! Αίσχος!!!

-Συμφωνούμε απόλυτα με την κρατούσα άποψη των αναγνωστών μας αλλά και των άλλων ιστολογίων, ότι τέτοιες αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες του πατριωτικού κόσμου είναι μονόδρομος πλέον... Αφού η κυβέρνηση κατοχής δεν ακούει τους Έλληνες πολίτες αλλά αντιθέτως, αφενός τους εξοντώνει στα εισοδηματικά, φορολογικά και ασφαλιστικά και αφετέρου υποχωρεί στα εθνικά και θέλει να δολοφονήσει την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος με το λαθρονομοσχέδιο, πλέον όλος ο ελληνικός λαός είναι δικαιολογημένος και νομιμοποιημένος να αντιδράσει. Με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο. Όταν κάποιοι θέλουν να δολοφονήσουν την πατρίδα, δεν μπορεί ο πατριωτικός κόσμος να έχει συμπεριφορά του σαλονιού. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψει την πατρίδα του, ασκώντας νόμιμη άμυνα. Με μια δυναμική εξέγερση που θα επεκταθεί σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Η ευθύνη για όσα συμβούν ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.
Αναρτήθηκε από http://patriotikoslogos.blogspot.com

Τα PIGS δεν συμπεριφέρονται προβλέψιμα στο σφαγείο... Οι αγορές ζητάνε αίμα, το αίμα των σπάταλων, διεφθαρμένων Ελλήνων. Οι Βρετανοί αναγνώστες εφημερίδων σχολιάζουν στα διαδικτυακά φόρα· ειρωνεύονται, σαρκάζουν, εύχονται να χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να κάνουν φτηνές διακοπές.

Σωστά, οι φλεγματικοί Βρετανοί, μαδημένοι κληρονόμοι μαδημένης αυτοκρατορίας, με τη λίρα γονατισμένη έναντι του μισητού ηπειρωτικού ευρώ, μόνο σε φτωχότερες τους χώρες μπορούν πια να ελπίζουν για διακοπές. Οι φιλελεύθεροι διδάχοι της ανοχής, αμερόληπτοι αναλυτές και αρθρογράφοι, πολιτικοί, μικροαστοί και λαουτζίκος, όλοι μαζί βουλιάζουν στα ρατσιστικά, οριενταλιστικά και αποικιοκρατικά τους στερεότυπα. Ανάλογες στερεοτυπικές ανοησίες γράφονται καθημερινά και σε ελληνόφωνους ιστότοπους, σε ελληνικά καφενεία. Κατά τούτο, είμαστε πράγματι συμπολίτες στον κοινό στερεοτυπικό χώρο της Μεγάλης Ευρώπης, έμπλεοι μίσους και προκατάληψης, κοινωνοί της ελληνορωμαιοϊουδαϊκής κληρονομιάς α λα καρτ.

Τη στιγμή της κρίσης φαίνεται η αντοχή του οικοδομήματος· εν προκειμένω, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εγχειρήματος μείζονος ιστορικής σημασίας. Τη στιγμή της κρίσης εκλείπει η πολιτική βούληση, η αίσθηση των ιστορικών μεγεθών, η πρόνοια για συνοχή ― δηλαδή, ακριβώς τα θεμέλια επί των οποίων οικοδομήθηκε η ενωμένη Ευρώπη μετά το πέρας του ολέθριου Β’ Πολέμου. Πενήντα τρία χρόνια από την ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης, οι οραματιστές ευρωπαϊστές πολιτικοί εξέλιπαν· δεν υπάρχουν πια Ντε Γκωλ, Αντενάουερ, Βιλυ Μπραντ, Μιτεράν, Σμιντ, Ντελόρ. Τη θέση τους έχουν πάρει αδύναμοι ή καιροσκόποι πολιτικοί, ασήμαντοι διαχειριστές, τραπεζίτες, τεχνοκράτες. Η οικονομική κρίση των πιο αδύναμων χωρών-μελών, των PIIGS, από την Ιρλανδία έως τις μεσογειακές χώρες και την Ελλάδα βέβαια, αντιμετωπίζεται με όρους χρηματοπιστωτικούς και όχι όρους πολιτικούς· διάτρητοι οίκοι αξιολόγησης και κερδοσκοπικά funds, επικουρούμενα από μονομερή μήντια, επηρεάζουν, αν δεν ορίζουν ολοκληρωτικά, τη συμπεριφορά των Βρυξελών έναντι των εταίρων που τελούν εν αδυναμία.
Οι αγορές ορίζουν την πολιτική. Και μάλιστα σε μια ιστορική φάση κατά την οποία ακριβώς η αποχαλίνωση των αρύθμιστων αγορών, η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία κερδοσκοπικών κεφαλαίων βύθισε την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση και ανάγκασε τα κράτη να διοχετεύσουν ζεστό δημόσιο χρήμα για να στηρίξουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αυτό που γέννησε την κρίση. Σε αυτή την ιστορική φάση, η ελλειματική και υπερχρεωμένη Ελλάδα, μέλος της Ε.Ε., της μεγαλύτερης ενιαίας αγοράς διεθνώς, μέλος της ζώνης του ευρώ, ωθείται από τις αγορές να αναζητήσει οικονομική βοήθεια εκτός Ευρώπης, εκτός της ιστορικής και πολιτικής της οικογένειας. Τη στιγμή της κρίσης, η Ε.Ε. νίπτει τας χείρας της, και σπρώχνει μια χώρα-μέλος στα κεφάλαια της Κίνας και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πού είναι η περίφημη Συνοχή, ακρογωνιαίος λίθος της Ε.Ε.; ΟΙ αμαρτίες της Ελλάδας ασφαλώς είναι πολλές, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο και αποκλειστικά ελληνικό ή ιρλανδικό ή πορτογαλικό, καθώς εξηγούν όλο και περισσότεροι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι, ανάμεσά τους και νομπελίστες. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, και είναι δομικό· έχει να κάνει με τη διαφορά ταχύτητος των οικονομιών εντός της ζώνης του ευρώ, έχει να κάνει με την πιεστική ανάγκη για δημοσιονομική επέκταση και διεύρυνση των κοινωνικών δικτύων προστασίας, για αντιμετώπιση της κρίσης, μεταξύ άλλων.
Κι όμως, οι νηφάλιες αναλύσεις των αιτίων της κρίσης και οι νηφάλιες προτάσεις για έξοδο από την κρίση χωρίς να συντριβούν οι κοινωνίες, νεοκεϋνσιανής χροιάς κυρίως, δεν εισακούονται από τους πολιτικούς ηγέτες. Οι ηγέτες ακούνε τις αγορές, τα αιμοβόρα κελεύσματα των παραγωγών της κρίσης, τους αναξιόπιστους αξιολογητές, αυτούς που όχι μόνο δεν πρόβλεψαν την κρίση των τοξικών αλλά επιβράβευαν και πριμοδοτούσαν τους απατεώνες.
Η Ελλάδα και τα PIIGS είναι πεδίο πειραματισμού και εκβιασμού για το διεθνές σύστημα κερδοσκοπίας. Μετά την ολοσχερή ηθική και ιστορική ήττα της επαγγελθείσας Διαρκούς Ανάπτυξης των Αρύθμιστων Αγορών, οι αγορές αντεπιτίθενται. Χτυπούν τα μικρά κράτη, τους αδύναμους κρίκους, εκβιάζουν τις κοινωνίες· ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν να ξαναγραφτεί το κοινωνικό συμβόλαιο, να επανοριστεί η σχέση κεφαλαίου-εργασίας, να επανεξεταστεί από το μηδέν το κράτος πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης που οικοδόμησε την Ευρώπη από τις στάχτες του πολέμου. Οι πολιτικοί, αυτοί οι αδύναμοι και καιροσκόποι που είπαμε, μπορεί να πεισθούν, να συμμορφωθούν. Οι κοινωνίες όμως είναι πολύ παράξενα πλάσματα, δύστροπα, σύνθετα, χαοτικά. Τα PIGS δεν συμπεριφέρονται προβλέψιμα στο σφαγείο.

Διαφάνεια Η Καταπολέμηση της Διαφθοράς ως Εθνικό Στοίχημα

www.tsigris.gr

Είναι αυτονόητο ότι σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου η διαφάνεια αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ακώλυτη άσκηση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προκειμένου να ανταποκριθούμε στο γενικότερο αίτημα για θωράκιση της διαφάνειας και πάταξη της διαφθοράς, είναι απόλυτο αναγκαίο να αναληφθούν άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, στον τομέα της συνταγματικής κατοχύρωσης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, σε μια μελλοντική αναθεώρηση θα πρέπει να υιοθετηθούν οι ακόλουθες προτάσεις: 1) Διαφάνεια στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων και των συνδυασμών. 2) Διαφάνεια στις προεκλογικές, αλλά και στις εν γένει λειτουργικές δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών, οι οποίες -ορισμένες, έστω και μεμονωμένες φορές- δημιουργούν αμφιβολίες στην κοινωνία. 3) Διαφάνεια στα οικονομικά των βουλευτών και των μελών της Κυβέρνησης, με ουσιαστική κατοχύρωση του «πόθεν έσχες» και πρόβλεψη αυστηρών κυρώσεων. Μάλιστα, θα ήταν σκόπιμο να ανατεθεί ο σχετικός έλεγχος στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ώστε η Βουλή να μην εμφανίζεται -από πλευράς ελέγχου- ως ελεγχόμενη και ελέγχουσα.

Με τον τρόπο αυτό θα συμπληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο που εισήχθη κατά την προηγούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, ιδίως όσον αφορά τα οικονομικά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μέσων μαζικής ενημέρωσης (άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος), καθώς και τις Ανεξάρτητες Αρχές. Η εμπειρία, άλλωστε, του παραπάνω θεσμικού πλαισίου και οι όποιες αδυναμίες αναδείχθηκαν κατά την εφαρμογή του, αποτελούν χρήσιμο οδηγό για μια μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αποτελεί, ωστόσο, κοινή παραδοχή ότι η υιοθέτηση ακόμη και του πιο σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου δεν είναι αποτελεσματική, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση εφαρμογής του. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να δοθεί καθημερινή μάχη για την εδραίωση της διαφάνειας, ιδίως μέσα από τη θωράκιση των αντίστοιχων θεσμών και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη πολιτική βούληση προκειμένου να έρθουν όλα στο φως, να πληροφορηθεί δηλαδή ο πολίτης για όλα όσα κατά το παρελθόν άφησαν σκιές αμφιβολίας και μείωσαν την αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής.

Ο αγώνας για την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο πρέπει να είναι διαρκής. Πρέπει ως κοινωνία να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην κάθαρση, να περιφρουρήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Ελληνικής κοινωνίας για πάταξη της διαφθοράς και διαφάνεια σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής

Τι λένε για το Σύμπαν και τον Θεό,μεγάλοι επιστήμονες!

Επιστήμονες σχετικά με τον Σχεδιασμό του Σύμπαντος

Οι αθεϊστές προσπαθούν να παρουσιάσουν την πίστη στον Θεό σαν κάτι αντιεπιστημονικό, που μόνο αμαθείς και αντιεπιστημονικοί άνθρωποι την αποδέχονται. Όμως, τα γεγονότα είναι (όπως πάντα), αντίθετα από τις αθεϊστικές εμμονές και αερολογίες. Η παρακάτω συλλογή του Rich Deem, αποστομώνει όλους αυτούς τους αμαθείς αθεϊστές, και δίνει μια απάντηση από επιστημονικά χείλη στον αντιεπιστημονικό αθεϊστικό σκοταδισμό.

Μήπως η επιστήμη μας οδηγεί προς τον δρόμο που καταλήγει στην νατουραλιστική εξήγηση όλων όσων βλέπουμε; Πάντως, κατά τον 19ο αιώνα, τα πράγματα έδειχναν πως η επιστήμη μάλλον πήγαινε προς μια

τέτοια κατεύθυνση. Ο «Θεός των διάκενων» βρέθηκε να στριμώχνεται σε όλο και πιο στενές χαραμάδες.

Όμως, η επιστήμη του 20ου αιώνα -και τώρα του 21ου- μας οδηγεί πάλι πίσω στο μονοπάτι του Σχεδιασμού

, όχι λόγω έλλειψης επιστημονικών εξηγήσεων, αλλά λόγω έλλειψης επιστημονικών εξηγήσεων που απαιτούν μια προσέγγιση στα ακραίως απίθανα: κάτι που η επιστήμη δεν καταφέρνει να χειρίζεται καλά. Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων αποδείξεων υπέρ του σχεδιασμού, πολλοί επιστήμονες τώρα πιστεύουν στον Θεό. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο:

«Μου ήρθε στο νου αυτό, όταν προ μηνών διάβασα μια έρευνα στο περιοδικό Nature. Αποκάλυπτε πως το 40% των Αμερικανών φυσικών, βιολόγων και μαθηματικών πιστεύουν στον Θεό όχι σε κάποια μεταφυσική αφηρημάδα, αλλά σε μια θεότητα'; η οποία επιδεικνύει ενεργό ενδιαφέρον στις υποθέσεις μας και εισακούει τις προσευχές μας: ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ.» (1)

Ο βαθμός στον οποίο οι σταθερές της φυσικής πρέπει να ταιριάζουν σε συγκεκριμένα κριτήρια είναι τέτοιος, που ένας αριθμός αγνωστικιστών επιστημόνων έχουν βγάλει το συμπέρασμα πως υπάρχει κάποιο «υπερφυσικό σχέδιο» ή «Παράγοντας» στο παρασκήνιο.

Παραθέτουμε τα όσα ελέχθησαν:

Φρεντ Χόϋλ (Βρετανός αστροφυσικός): «Μια ερμηνεία των δεδομένων βάσει κοινής λογικής, υποδηλώνει πως κάποια υπέρ-διάνοια έχει παίξει με την φυσική, καθώς και την χημεία και την βιολογία, και πως δεν υφίστανται τυφλές δυνάμεις στην φύση που να είναι αξιόλογες. Οι αριθμοί που προκύπτουν από τον υπολογισμό των δεδομένων, μου φαίνονται τόσο συγκλονιστικοί, ώστε να τοποθετούν αυτό το ενδεχόμενο σχεδόν εκτός έρευνας.» (2)

Τζωρτζ Έλλις (Βρετανός αστροφυσικός): «Παρατηρούνται εκπληκτικοί μικρο-συντονισμοί στους νόμους, οι οποίοι κάνουν δυνατή αυτή την πολυπλοκότητα. Η συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας των όσων πραγματοποιούνται, καθιστούν αδύνατον να μην χρησιμοποιηθεί η λέξη «θαύμα», χωρίς να παίρνουμε κάποια θέση ως προς το οντολογικό κύρος της λέξεως αυτής.» (3)

Πωλ Ντέϊβης (Βρετανός αστροφυσικός): «Για μένα, υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι κάτι συμβαίνει πίσω απ'; όλα αυτά ...; Μοιάζει σαν κάποιος να έχει ρυθμίσει λεπτομερώς τους αριθμούς της φύσης, προκειμένου να συνθέσει το Σύμπαν ...; Η εντύπωση (ύπαρξης) σχεδιασμού είναι συντριπτική.» (4)

Πωλ Ντέϊβηζ: «Οι νόμοι [της φυσικής] ... μοιάζουν να είναι προϊόν ενός εξαιρετικά ευφυούς σχεδίου... Το Σύμπαν πρέπει να έχει κάποιο σκοπό.» (5)

Αλαν Σάντετζ (βραβείο αστρονομίας Crawford): «Το βρίσκω πολύ απίθανο μια τέτοια τάξη να προήλθε από το χάος. Πρέπει να υπάρχει κάποια οργανωτική αρχή. Για μένα, ο Θεός είναι μυστήριο, αλλά είναι και η εξήγηση του θαύματος τής ύπαρξης -; τού γιατί υπάρχει κάτι αντί για τίποτε» (6)

Τζων Οκήφ (αστρονόμος της NASA): «Με αστρονομικά μέτρα, είμαστε μια παραχαϊδεμένη, πολυαγαπημένη ομάδα πλασμάτων... Αν το Σύμπαν δεν είχε φτιαχτεί με μια απολύτως καθοριστική ακρίβεια, δεν επρόκειτο ποτέ να υπάρξουμε. Είναι η γνώμη μου, πως αυτές οι συγκυρίες δείχνουν πως το σύμπαν δημιουργήθηκε για να το κατοικεί ο άνθρωπος.» (7)

Τζωρτζ Γρήνστάϊν (αστρονόμος): «Καθώς επιβλέπουμε όλες τις αποδείξεις, η σκέψη επίμονα εγείρεται, πως κάποιος υπερφυσικός παράγοντας -; ή -;μάλλον- Παράγοντας, πρέπει να εμπλέκεται. Είναι δυνατόν, έτσι ξαφνικά, άθελά μας, να σκοντάψαμε πάνω σε επιστημονικές αποδείξεις της ύπαρξης ενός Υπέρτατου Όντος; Μήπως ο Θεός ήταν αυτός που επενέβη και τόσο προνοητικά χειροτέχνησε τον Κόσμο προς όφελός μας; (8)

Άρθουρος Έντιγκτον (αστροφυσικός): «Η ιδέα ενός συμπαντικού νοός ή Λόγου θα ήταν, νομίζω, ένα μάλλον εφικτό συμπέρασμα εν όψει της παρούσης καταστάσεως της επιστημονικής θεωρίας.» (9)

Αρνώ Πενζίας (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής): «Η Αστρονομία μας οδηγεί σε ένα μοναδικό συμβάν, ένα σύμπαν που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, που διαθέτει εκείνη την πολύ λεπτή ισορροπία που χρειάζεται για να παρέχονται οι ακριβείς συνθήκες που επιτρέπουν την ζωή, και που έχει ένα υποκείμενο (υπερφυσικό';, θα το έλεγε κανείς) σχέδιο.» (10)

Ρότζερ Πένροουζ (μαθηματικός και συγγραφέας): «Εγώ θα έλεγα πως το σύμπαν έχει κάποιο σκοπό. Δεν βρίσκεται εκεί, έτσι, κάπως, κατά τύχη.» (11)

Τόνυ Ρόθμαν (φυσικός): «Όταν είμαστε αντιμέτωποι με την τάξη και την ομορφιά του σύμπαντος και τις περίεργες συμπτώσεις της φύσης, είναι μεγάλος ο πειρασμός, να κάνουμε το άλμα της πίστεως από την επιστήμη στην θρησκεία. Είμαι σίγουρος πως πολλοί φυσικοί το επιθυμούν. Πόθος μου είναι, να το παραδέχονταν αυτό.» (12)

Βέρα Κιστιακόφσκυ (φυσικός Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης) «Η αριστουργηματική τάξη που αναδεικνύεται από την επιστημονική μας κατανόηση του φυσικού κόσμου, προϋποθέτει το Θείο.» (13)

Ρόμπερτ Τζάστροου (αυτοαποκαλούμενος αγνωστικιστής): «Για τον επιστήμονα που έχει ζήσει με την πίστη του στην δύναμη της λογικής, η ιστορία τελειώνει σαν ένα κακό όνειρο. Έχει σκαρφαλώσει τις οροσειρές της άγνοιας... πλησιάζει να κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή... και, καθώς σέρνεται πάνω από τον τελευταίο βράχο, τον καλωσορίζει μια ομάδα θεολόγων, οι οποίοι είναι καθισμένοι εκεί πέρα επί αιώνες...» (14)

Στήβεν Χώκινγκ (Βρετανός αστροφυσικός): «Τότε, θα... μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στην συζήτηση σχετικά με το ερώτημα γιατί εμείς και το σύμπαν υπάρχουμε. Αν βρούμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα είναι ο υπέρτατος θρίαμβος της ανθρώπινης λογικής -; γιατί τότε, θα γνωρίζουμε τον νου του Θεού.» (15)

Φρανκ Τίπλερ (Καθηγητής Μαθηματικής Φυσικής): «Όταν άρχισα την καριέρα του κοσμολόγου προ εικοσαετίας περίπου, ήμουν ένας πεπεισμένος αθεϊστής. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα θα μπορούσα να είχα φανταστεί πως μια μέρα θα έγραφα βιβλίο που σκοπό είχε να αποδείξει πως οι κεντρικές πεποιθήσεις της Ιουδαιο-Χριστιανικής θεολογίας είναι πράγματι αλήθειες, πως οι πεποιθήσεις αυτές είναι καθαρά συμπεράσματα των νόμων της φυσικής όπως τους κατανοούμε σήμερα. Έχω αναγκασθεί να αποδεχθώ αυτά τα συμπεράσματα, από την αμείλικτη λογική του δικού μου, ειδικού κλάδου της φυσικής.» (16)

Αλεξάντερ Πολυάκοφ (Σοβιετικός μαθηματικός): «Γνωρίζουμε πως η φύση περιγράφεται από τα πλέον άριστα μαθηματικά, επειδή ο Θεός την δημιούργησε.» (17)

Εντ Χάρισον (κοσμολόγος): «Ορίστε η κοσμολογική απόδειξη πως υπάρχει Θεός -; ο ισχυρισμός του Πέηλυ περί σχεδιασμού -; ενημερωμένη και εμπλουτισμένη: Η λεπτεπίλεπτη ρύθμιση του σύμπαντος αποτελεί εκ πρώτης όψεως απόδειξη θεϊκού σχεδιασμού. Διαλέξτε: τυφλή τύχη που προϋποθέτει μυριάδες σύμπαντα, ή σχεδιασμός, που προϋποθέτει μόνο ένα σύμπαν.... πολλοί επιστήμονες, όταν παραδέχονται τις απόψεις τους, τείνουν προς την τελεολογική ή «σχεδιαστική» άποψη.» (18)

Έντουαρντ Μίλν (Βρετανός κοσμολόγος): «Όσο για τα αίτια του Σύμπαντος, εν σχέσει με την διαστολή, το αφήνουμε στον αναγνώστη να το προτείνει. Πάντως, η εικόνα μας είναι ατελής, χωρίς Αυτόν (τον Θεό).» (19)

Μπάρυ Πάρκερ (κοσμολόγος): «Και ποιος δημιούργησε αυτούς τους νόμους; Δεν χωράει συζήτηση, πως ένας Θεός πάντοτε θα είναι αναγκαίος.» (20)

Δρ. Ζεχαβί και Δρ. Ντεκελ (κοσμολόγοι): «Τέτοιος τύπος σύμπαντος, όμως, φαίνεται να απαιτεί ως ένα βαθμό κάποιες λεπτές ρυθμίσεις των αρχικών συνθηκών, πράγμα που φαίνεται να αντιτίθεται στην κοινή σοφία';.» (21)

Άρθουρ Λ. Σάβλοφ (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, 1981 Βραβείο Νόμπελ Φυσικής): «Μου φαίνεται πως, όταν είμαστε αντιμέτωποι με τα θαύματα της ζωής και του σύμπαντος, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί'; και όχι μόνο πώς';. Οι μόνες δυνατές απαντήσεις είναι θρησκευτικές... Εντοπίζω μια ανάγκη για Θεό μέσα στο σύμπαν και μέσα στην ίδια την ζωή μου...» (22)

Χένρυ «Φριτς» Σέφερ (Καθηγητής Χημείας στο Graham Perdue και διοικητής του Computational Quantum Chemistry στο Πανεπιστήμιο Georgia): «Η σημασία και η χαρά στην επιστήμη μου πηγάζει από εκείνες τις περιστασιακές στιγμές όταν ανακαλύπτω κάτι καινούργιο, και που λέω στον εαυτό μου: ώστε έτσι το έκανε ο Θεός!'; Ο στόχος μου είναι να κατανοήσω μια μικρή γωνιά του μυαλού του Θεού (23)

Βέρνερ Φον Μπράουν (πρωτοπόρος μηχανικός πυραύλων) «Το βρίσκω το ίδιο δύσκολο να κατανοήσω τον επιστήμονα που δεν αναγνωρίζει την παρουσία μιας ανώτερης λογικής πίσω από την ύπαρξη του σύμπαντος, όσο να κατανοήσω τον θεολόγο που θα μπορούσε να αρνηθεί τις προόδους της επιστήμης.» (24)

Καρλ Βέσε (μικροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Illinois) «Η ζωή στο Σύμπαν: σπάνια ή μοναδική; Εγώ περπατώ και στις δύο μεριές του δρόμου αυτού. Την μια μέρα μπορώ να πω ότι, δεδομένων των 100 δις. των αστέρων στον γαλαξία μας και των 100 δις και πλέον άλλων γαλαξιών, σίγουρα πρέπει να υπάρχουν πλανήτες που να σχηματίστηκαν και να εξελίχθηκαν με τρόπους πάρα πολύ όμοιους με την Γη, και συνεπώς να περιέχει έστω μικροβιακές μορφές ζωής. Υπάρχουν άλλες μέρες, όπου λέω πως η ανθρωπική αρχή που κάνει το σύμπαν κάτι το ειδικό ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό συμπάντων, ίσως να μην άπτεται στη άποψη εκείνη της φύσης που περιγράφουμε στην φυσική, αλλά να επεκτείνεται στην χημεία και την βιολογία. Στην περίπτωση αυτή, η ζωή επί της Γης είναι απολύτως μοναδική (25)

Άντονυ Φλού (Καθηγητής Φιλοσοφίας, πρώην αθεϊστής, συγγραφέας και ομιλητής) «Έχω την εντύπωση πως τα ευρήματα ερευνών DNA των 50 και πλέον ετών μας έδωσαν υλικά για ένα νέο και πιο ισχυρό επιχείρημα υπέρ του σχεδιασμού.» (26)
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. Jim Holt. 1997. Science Resurrects God. The Wall Street Journal (December 24, 1997), Dow Jones & Co., Inc.
2. Hoyle, F. 1982. The Universe: Past and Present Reflections. Annual Review of Astronomy and Astrophysics: 20:16.
3. Ellis, G.F.R. 1993. The Anthropic Principle: Laws and Environments. The Anthropic Principle, F. Bertola and U.Curi, ed. New York, Cambridge University Press, p. 30.
4. Davies, P. 1988. The Cosmic Blueprint: New Discoveries in Nature's Creative Ability To Order the Universe. New York: Simon and Schuster, p.203.
5. Davies, P. 1984. Superforce: The Search for a Grand Unified Theory of Nature. (New York: Simon & Schuster, 1984), p. 243.
6. Willford, J.N. March 12, 1991. Sizing up the Cosmos: An Astronomers Quest. New York Times, p. B9.
7. Heeren, F. 1995. Show Me God. Wheeling, IL, Searchlight Publications, p. 200.
8. Greenstein, G. 1988. The Symbiotic Universe. New York: William Morrow, p.27.
9. Heeren, F. 1995. Show Me God. Wheeling, IL, Searchlight Publications, p. 233.
10. Margenau, H and R.A. Varghese, ed. 1992. Cosmos, Bios, and Theos. La Salle, IL, Open Court, p. 83.
11. Penrose, R. 1992. A Brief History of Time (movie). Burbank, CA, Paramount Pictures, Inc.
12. Casti, J.L. 1989. Paradigms Lost. New York, Avon Books, p.482-483.
13. Margenau, H and R.A. Varghese, ed. 1992. Cosmos, Bios, and Theos. La Salle, IL, Open Court, p. 52.
14. Jastrow, R. 1978. God and the Astronomers. New York, W.W. Norton, p. 116.
15. Hawking, S. 1988. A Brief History of Time. p. 175.
16. Tipler, F.J. 1994. The Physics Of Immortality. New York, Doubleday, Preface.
17. Gannes, S. October 13, 1986. Fortune. p. 57
18. Harrison, E. 1985. Masks of the Universe. New York, Collier Books, Macmillan, pp. 252, 263.
19. Heeren, F. 1995. Show Me God. Wheeling, IL, Searchlight Publications, p. 166-167.
20. Heeren, F. 1995. Show Me God. Wheeling, IL, Searchlight Publications, p. 223.
21. Zehavi, I, and A. Dekel. 1999. Evidence for a positive cosmological constant from flows of galaxies and distant supernovae Nature 401: 252-254.
22. Margenau, H. and R. A. Varghese, eds. Cosmos, Bios, Theos: Scientists Reflect on Science, God, and the Origins of the Universe, Life, and Homo Sapiens (Open Court Pub. Co., La Salle, IL, 1992).
23. Sheler, J. L. and J.M. Schrof, "The Creation", U.S. News & World Report (December 23, 1991):56-64.
24. McIver, T. 1986. Ancient Tales and Space-Age Myths of Creationist Evangelism. The Skeptical Inquirer 10:258-276.
25. Mullen, L. 2001. The Three Domains of Life from SpaceDaily.com
26. Atheist Becomes Theist: Exclusive Interview with Former Atheist Antony Flew at Biola University (PDF version).
πηγη:ορθοδοξος κοσμος