Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Οι Αμερικανοί ζήτησαν την αποπομπή του!!! Επιτέλους βρέθηκε ένας αυθεντικός Έλληνας να κάνει ομολογία και να ακουστεί από το στόμα του το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: "Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα".

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του γενικού διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελου Βασιλάκου και του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ.Γραμματίδη εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στο συνέδριο του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), όταν ο δεύτερος υποστήριξε ότι "για την διαφθορά ευθύνονται οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όχι οι εταιρείες" και ο πρώτος απάντησε «Να δεχθούν όλα τα Επιμελητήρια να υπογράψουν δήλωση ότι τα μέλη τους δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς»! Το συνέδριο ξεκίνησε το πρωί με την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έκανε μία καλή, κατά γενική ομολογία, ομιλία για τον σχεδιασμό του σε ότι αφορά την αμυντική βιομηχανία (μπορείτε να την βρείτε σε άλλο σημείο της πρώτης σελίδας). Περί τις 10:30 το πρωί ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με τις φράσεις «Όχι, δεν φάγαμε πρωινό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και δεν αντέγραψα την ομιλία του ούτε αυτός αντέγραψε την δική μου. Αλλά είναι ακριβώς τα ίδια αυτά που θέλω να σας πω με αυτά που είπε». Όντως η ομιλία-χαιρετισμός του ήταν σχεδόν η ίδια με του υπουργού, μέχρι σημείου…παρεξηγήσεως, αφού επεκτάθηκε σε θέματα όμως η δομή δυνάμεων, οι οροφές, η διακλαδικότητα κλπ. που σίγουρα δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Από εκεί και πέρα ο χαιρετισμός του επικεντρώθηκε σε επιθέσεις κατά του – παρόντος – γενικού διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Ευάγγελου Βασιλάκου, με αναφορές όπως «Τα τελευταία χρόνια οι πόρτες ήταν κλειστές για τις εταιρείες που ήθελαν να επιλύσουν τα προβλήματα που ανέκυπταν» εννοώντας την ΓΔΑΕΕ και ότι «Για την διαφθορά δεν ευθύνονται οι εταιρείες, αλλά οι αξιωματούχοι». Και συνέχισε ζητώντας από την κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς να...απομακρύνει τον Ε.Βασιλάκο: "Δεν ήταν η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης η απόφαση για την μη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιρειών, αλλά πολιτική που ακολουθούσαν πρόσωπα. Ευελπιστώ ότι η νέα κυβέρνηση θα απομακρύνει αυτά τα πρόσωπα"! Όταν ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του κατευθύνθηκε προς τον προλαλίσαντα πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλο, ο οποίος καθόταν δίπλα στον Ε.Βασιλάκο που ετοιμάστηκε για να ανέβει στο βήμα.
Αντίθετα με τον θερμό χαιρετισμό του προς τον Κ.Μίχαλο, δεν έτεινε καν το χέρι του προς τον γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, ο οποίος εκείνη την στιγμή ανέβαινε στο βήμα. Μάλιστα παρακάλεσε τον Γ.Γραμματίδη ο οποίος αποχωρούσε να μείνει «Για ένα λεπτό» να ακούσει την απάντησή του, αλλά εκείνος του απάντησε αρνητικά.
Έτσι ανέβηκε στο βήμα ο Ε.Βασιλάκος μέσα σε μια αρκετά φορτισμένη ατμόσφαιρα και απευθυνόμενος κυρίως στους αξιωματούχους του ODC (της μόνιμης αμερικανικής αποστολής στρατιωτικής συνεργασίας), (αφού ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου είχε αποχωρήσει), είπε «Η Ελλάδα είναι μία ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα»!
Οι Αμερικανοί κοιτάχτηκαν μεταξύ τους αμήχανοι και ο Ε.Βασιλάκος συνέχισε λέγοντας: «Οι πόρτες της ΓΔΑΕΕ δεν ήταν κλειστές ποτέ για κανέναν. Και σε ότι αφορά αυτά που ελέχθησαν ότι για την διαφθορά ευθύνονται οι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας εγώ έχω να κάνω την εξής πρόταση: Τα Επιμελητήρια, όλα τα Επιμελητήρια, αμερικανικό γαλλικό κλπ, να δεχθούν να υπογράψουν δήλωση ότι τα μέλη τους δεν εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς»! Εννοώντας προφανώς ότι κάποια από αυτά τα Επιμελητήρια θα κινδυνέψουν να μείνουν χωρίς μέλη αν υλοποιηθεί η πρότασή του. Επίσης εξέφρασε το παράπονό του γιατί κανείς δεν υποστήριξε την πρότασή του να δoθούν 800 εκατ. ευρώ για έρευνα κι ανάπτυξη στην αμυντική βιομηχανία.
Μικροεπεισόδιο έγινε όταν ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Σπύρος Μούλιας έκανε...παρατήρηση(!) για το τόνο της φωνής του Ε.Βασιλάκου για να του απαντήσει ο τελευταίος: "Περίμενα από εσάς να με προστατεύσετε. Αφού δεν το κάνατε προστάτευσα ο ίδιος τον εαυτό μου"!
Σε επικοινωνία του defencenet.gr με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ.Γραμματίδη, ο τελευταίος δήλωσε για το θέμα τα εξής: "Εγώ απλώς εξέθεσα τα χιλιάδες παράπονα των αμερικανικών εταιρειών για την συμπεριφορά απέναντί τους από έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήταν και η επιτυχέστερη επιλογή για αυτή την θέση. Είπα πράγματα που οι άλλοι από ευγένεια δεν τολμούν να πούν"
Τα όσα διαμείφθηκαν το πρωί δεν είναι τίποτα άλλο παρά «η κορυφή του παγόβουνου» από την ένδεια που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στο τομέα των επενδύσεων άμυνας. Και έρχονται χειρότερα…


defencenet

Αποφασισμένος ο Σαμαράς για μεγάλες αλλαγές στο κομμάτι της επικοινωνίας… αλλά και του γενικότερου σχεδιασμού

Όπως γραψαμε χθες, η έλευση Τσιμογιάννη στη Ρηγίλλης εκτός από την αλλαγή πλεύσης στα θέματα της επικοινωνίας έχει σημάνει και πανικό στους γνωστούς – αγνώστους των διαρροών.Οι Διαρροές που πλέον έχουν μπει στο στόχαστρο της ηγεσίας αφού παρ’ όλες τις συστάσεις, συνεχίζουν από ανθρώπους που επιμένουν να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος της παράταξης. “Επιμένουν να παραμυθιάζονται και να πιστεύουν ότι αν τους βλέπουν 50 άτομα στο Μενίδι, έχουν δικαίωμα να συκοφαντούν ακόμα και συναδέλφους τους. Αυτά τελείωσαν, αυτοί δεν έχουν θέση ούτε στο κόμμα ούτε στη λίστα!” μας δήλωσε εγκυρότατη πηγή.

Άρα θα περιμένουμε μέχρι το συνέδριο όπου θα γίνουν μεγάλες ανατροπές και ανακατατάξεις στην επικοινωνιακή πολιτική. Το βάρος θα αναλάβουν όχι πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τσιμογιάννης με τον Μουρούτη (που συνεχίζει να κρατά σοβαρότατη και δημιουργική στάση). Αυτοί όμως που συνεχίζουν τις διαρροές στις γνωστές περιθωριακές και βεβαρημένες κατευθύνσεις θεωρούνται τελειωμένοι μετά το συνέδριο.

Στο συνέδριο επίσης θα αποφασιστεί για το τι θα γίνει με όσους έφυγαν λόγω πίεσης από την τότε αντιπολίτευση ανάλογα με το κλίμα που θα επικρατεί. Ο Σαμαράς πάντως δεν θα ανεχτεί ούτε εσωκομματικούς γενιτσαρισμούς ούτε (το έχει ήδη αποδείξει) θα κρίνει τα στελέχη με βάση τις ορέξεις του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΝΩ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΝΟΜΟ-ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ

Την ακύρωση της ελληνοαλβανικής συμφωνίας για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η οποία υπεγράφη στα Τίρανα κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, στις 27 Απριλίου 2009, αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας.
Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης έγινε σήμερα από εκπρόσωπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία ακυρώθηκε ομόφωνα από το 9μελές σώμα με το επιχείρημα ότι η κατάρτισή της έγινε βάσει λανθασμένων διαδικασιών. Για το λόγο αυτό προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της.
Μετά από έντονες αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και μερίδας βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα», ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στις 15 Οκτωβρίου, την προσφυγή του κόμματός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας.
Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία λανθασμένη και είχε τονίσει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της. «Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο σύμβουλος του Ραγκούση καθηγητής Δ. Τσάτσος

Τον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του. Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο. Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες… Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε».

Αν η Κυβέρνηση εμμείνει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των μεταναστών, στην κατάθεση δηλαδή μιας αντισυνταγματικής ρύθμισης, τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα. Δεν θα φθάναμε ως εδώ όμως, κύριε Ραγκούση – να έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία – αν είχατε συμβουλευθεί και ακούσει τους συμβούλους σας …

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕ ΕΚΤΥΠΩΣΗ H ΜΕ EMAIL ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ,ΓΝΩΣΤΟΥΣ ,ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !

Δεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμία αμφιβολία πατριώτες συνέλληνες!!!!!!

Στην Ελλάδα μας, δεν έχουμε μετανάστες. Αποβιβάζεται καθημερινά και επί σειρά ετών ένας επιλεγμένος στρατός κατοχής αφρικανοασιατικής μουσουλμανικής κουλτούρας.

Έχουμε έναν ύπουλο εποικισμό της χώρας κατ ΄εντολή ξένων δυνάμεων που θέλουν το Έθνος των Ελλήνων να αποδομιθεί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα σχέδιά τους για την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό μπορεί στην αρχή από κάποιους συνέλληνες , να ακουστεί και σαν υπερβολικό (και πώς να μην ακουστεί έτσι, όταν όλα τα μεγάλα Μ.Μ.Ε είναι μέσα στο παιχνίδι της απόκρυψης και παραπληροφόρησης τους ;;)

Αυτή πρέπει να είναι η Εθνική μας υποχρέωση, ενημερώνοντας πρώτα κάθε Πατριώτη μας διότι πολλοί από αυτούς με τα προβλήματα της καθημερινότητας, της ανεργίας κ.λ.π δεν έχουν αντιληφθεί που μας πάνε. Ας μιλήσουμε για το πρόβλημα της πατρίδας μας με την οικογένεια μας, σε συγγενείς, στο χώρο εργασίας μας, στους φίλους μας και όπου αλλού μπορούμε.

Πατριώτες συνέλληνες αμφισβητείται η Λαϊκή Κυριαρχία μας , τα Πολιτικά μας δικαιώματα, η παιδεία μας ,και η θρησκεία μας ο πολιτισμός μας.

Φτάνει πια η αδιαφορία, φτάνει πια το αναμάσημα όρων και εννοιών που σε αφθονία μας πλασάρει το τραστ των παγκοσμιοποιημένων και μπουκωμένων Μ.Μ.Ε.

Τα πράγματα είναι απλά. Κοιτάξτε γύρω σας και κατανοήστε το αυτονόητο...

Γιατί όλοι οι λαθρομετανάστες (που παράνομα νομιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις από το 1998 και διακαώς σήμερα επιθυμούν να τους δώσουν την Ελληνική Ιθαγένεια) αντί να είναι γυναίκες, γέροι και παιδιά... είναι νέοι; Σε ηλικία που λογικά θα έπρεπε να μείνουν στην Πατρίδα τους να πολεμήσουν ή να κτίσουν το μέλλον τους;

Στην Ελλάδα δεν έχουμε μετανάστες.. Έχουμε επιλεγμένο στρατό κατοχής, και οι προδοτικές κυβερνήσεις ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ κατ εντολή άλλων.

Πάρτε το χαμπάρι...

Ελάτε ΟΛΟΙ να ενώσουμε τις φωνές μας και τις ανησυχίες μας για το μέλλον αυτής της Πατρίδας έξω από κόμματα και χρώματα. ΔΕΝ υπάρχουν πλέον κόμματα όπως τα ξέραμε στο παρελθόν. Σήμερα έχουμε Νεοταξήτες που κατ΄ εντολή των έξω πατρόνων τους θέλουν τον αφελληνισμό της Πατρίδας και ευρίσκονται σε όλα, μα όλα τα κόμματα και έχουμε και αυτούς που αγαπούν την πατρίδα τους και αντιδρούν για αυτό που έρχεται και υπάρχουν και αυτοί επίσης σε όλα τα κόμματα.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;;;;;

«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί», ζώντες και τεθνεώτες. Η ιστορία, εξ ορισμού είναι μια συμφωνία μεταξύ των νεκρών, των ζωντανών και των αγέννητων. Κι αφού είναι τριμερής συμφωνία, δεν μπορεί ν’ αλλάξει, αν απουσιάζουν στις διαπραγματεύσεις τα δύο μέρη: οι νεκροί, και οι αγέννητοι.
(Μακρυγιάννης);

Aξίζει να ξεσηκωθεί η νεολαία μας, τα παιδιά μας και να κατέβουν στους δρόμους χωρίς κουκούλες και με κριτήρια το μέλλον του τόπου και το δικό τους.
Και εμείς oι μεγαλύτεροι από κοντά .Να δουν ένα τίμιο αγώνα για την Πατρίδα χωρίς να μας προσπερνάν σύριζα από την μούρη μας με το σορό ,αυτοί που κάθε ημέρα προδίδουν τον λαό και την Πατρίδα τους.

Χρειάζεται ένας νέος ανένδοτος με σύνθημα το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος των Ελλήνων, φωνάζοντας ρυθμικά “εκατό και είκοσι” (120) έξω από την Βουλή των Ελλήνων, αλλά αυτή τη φορά όχι με ένα Γεώργιο Παπανδρέου δίπλα μας όπως τότε, αλλά με ένα Γιώργο-Τζέφρυ Παπανδρέου το καλούμενο και μικρό απέναντι από τον Ελληνικό Λαό για τις προδοσίες που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει σε αυτό τον τόπο. Αυτός και οι όμοιοι του.

Οι ζώντες λογοδοτούμε συνεχώς προς τους νεκρούς – «όλοι μαζί, πεθαμένοι και ζωντανοί, είμαστε αλληλέγγυοι και συνυπεύθυνοι» (Σεφέρης).

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!

Έκαναν το Σύνταγμα των Ελλήνων ένα κουρελόχαρτο.

Το κράτος (κυβέρνηση) είναι εναντίον του Έθνους των Ελλήνων.

Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί !!!!!

Εάλω η Πόλις !!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ !!!!!

Είναι Συνταγματική επιταγή να αντιδράσουμε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ και να σταματήσουμε το κακό
που μας έρχεται.

ETHEROVAMON

ΤΟΥΣ "ΑΠΟΣΤΩΜΟΣΕ" ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ...ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΛΕΜΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.

Δύσκολα κρύβει την ικανοποίησή της η Άγκυρα για την αποδοχή του διαλόγου από ελληνικής πλευράς, με την επιστολή Γ.Παπανδρέου προς Τ.Ερντογάν, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

«Καλές προθέσεις και πολιτική βούληση περιλαμβάνει η απαντητική επιστολή του κ. Παπανδρέου, όπως ακριβώς ήταν και η επιστολή του κ. Ερντογάν» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού και βέβαια όταν λέει αυτά ο Α.Νταβούτογλου, κάθε σχόλιο περιττεύει.



Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική» και είπε πως «ελπίζει ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα».

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη πως «πρόκειται για επιστολή, που έχει συνταχθεί με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» και τόνισε ότι «αμφότερες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση. Έχουμε, επίσης, σημεία διαφωνίας, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνομιλήσουμε επί των θεμάτων αυτών».

Δηλαδή κάνει σαφές και σε όσους δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι η επιστολή μιλάει για «διαπραγμάτευση εφ’όλης της ύλης» και όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα…

Ένα ζήτημα είναι αν θα δοθεί η, πεντέμιση σελίδων, επιστολή Παναδρέου ολόκληρη στην δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι πολίτες της χώρας για το ακριβές περιεχόμενό της, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Αν και τα αποσπάσματα που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα πρέπει να είναι τα σημεία με την χαμηλότερη πολιτική έκθεση του πρωθυπουργού. Οπότε γίνεται ευκόλως αντιληπτό τι άλλο κρύβεται.

Πάντως για το θέμα αναμένεται τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεχθεί να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουμε τις τουρκικές διεκδικήσεις, με "plan B" την Χάγη, που απέφευγαν πάση θυσία όλες οι πολιτικές ηγεσίες από το 1974 μέχρι σήμερα και να μην τοποθετηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οπως αναμενόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος τοποθετήθηκε τελικά. Ξεκαθάρισε ότι "Η Χάγη αφορά την υφαλοκρηπίδα" και υποστήριξε ότι "Η επιστολή επαναλαμβάνει τις γνωστές, δεδομένες, εθνικές μας θέσεις οι οποίες συγκεντρώνουν και ευρύτατη πολιτική αποδοχή".

Επίσης έδειξε ότι ενδιαφέρεται πολύ για να απαλλαγεί η...Τουρκία από τις αμυντικές δαπάνες που προκαλεί η ένταση στο Αιγαίο λέγοντας ότι "Στόχος εδώ και δεκαετίες είναι να εκλογικευθούν οι αμυντικές δαπάνες και να απαλλαγεί η χώρα μας αλλά ν’ απαλλαγεί και η Τουρκία από το βάρος αυτής της έντασης, το οποίο βεβαίως προκαλείται από μονομερείς ενέργειες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ"

Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι "Είναι προαπαιτούμενο, είναι όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπως συμβαίνει σε όλα τα δυτικά κράτη δημοκρατίας και δικαίου, να υπάρχει απόλυτος πολιτικός έλεγχος της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής και της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Τουρκία υπάρχει ένα πρόβλημα εξαγωγής εσωτερικών προβλημάτων το οποίο το βλέπουμε και σ’ αυτά τα σενάρια του 2003 τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας κι έχουν προκαλέσει μια πολύ μεγάλη εσωτερική συζήτηση στην Τουρκία.

Τα σενάρια και για την ένταση στο Αιγαίο, την προκλητή ένταση, και για ενδεχόμενες κινήσεις στον Έβρο, στη Θράκη. Λένε οι Τούρκοι επίσημοι ότι πρόκειται απλώς για σενάρια, για ασκήσεις. Ακόμη δεν έχουμε μελετήσει τα πλήρη κείμενα των επισήμων δηλώσεών τους, γιατί αναμιγνύονται πληροφορίες δημοσιογραφικές και πληροφορίες οι οποίες έχουν επίσημο χαρακτήρα. Πάντα υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο με πολλή ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε, γιατί φαντάζομαι ότι ούτε ο τουρκικός λαός ούτε η τουρκική κυβέρνηση θα ήθελε να καθοδηγείται από μη ελεγχόμενες από αυτήν εξελίξεις.

Αρα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να διαμορφωθούν αυτές οι θεσμικές προϋποθέσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν και τη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών και την αλλαγή της κατάστασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Γιατί δε νομίζω ότι αυτή η κατάσταση βοηθά κανέναν και βεβαίως δε βοηθά ούτε τα ευρύτερα συμμαχικά συμφέροντα, για να χρησιμοποιήσω μια παραδοσιακή έκφραση.
Από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την απειλή χρήσης βίας στις διμερείς σχέσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα τις παραβιάσεις της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε και προφορικά τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο, καθώς είχε προηγηθεί γραπτή πρόσκληση στην απαντητική επιστολή που απέστειλε στον κ. Ερντογάν τη Δευτέρα.

Ο Γ.Παπανδρέου, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας τόνισε, ότι "Η Ελλάδα θα είναι "πρωταθλήτρια" αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας" εννοώντας προφανώς ότι θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Αλβανοί μαθητές κατέλαβαν σχολείο και υποχρέωσαν δια της βίας τους συμμαθητές τους να παραμείνουν στον χώρο.

Γιατί το θέμα θάφτηκε από τα Μ.Μ.Ε; Είναι τόσο φυσιολογικό αυτό που συνέβη ή είναι το ποθούμενο για κάποιους;

Το γεγονός συνέβη λίγο πριν την διακοπή των μαθημάτων για τα Χριστούγεννα στην Σαλαμίνα, την περίοδο όπου και άλλα σχολεία παραδοσιακά κάθε χρόνο προχωρούν σε καταλήψεις. Το παράδοξο είναι ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, την κατάληψη την ανέλαβαν 3 Αλβανοί μαθητές, ηλικίας από 19 ετών και άνω, οι οποίοι μάλιστα υποχρέωσαν δια της βίας και με την απειλή μαχαιριών τους συμμαθητές τους να παραμείνουν κλεισμένοι στον χώρο του σχολείου για 5 ήμερες. Όσο διήρκησε δηλαδή η κατάληψη του...

σχολείου. Κατά την διάρκεια της κατάληψης του σχολείου ο ένας εκ των 3 Αλβανών μαθητών, όπως αναφέρθηκε, προέβη σε συστηματικές ύβρεις εναντίον της πίστεως μας, της ορθοδοξίας μας, προκαλώντας την αντίδραση ενός από τους εγκλωβισμένους μαθητές.

Ο Έλληνας μαθητής διαμαρτυρήθηκε στον Αλβανό συμμαθητή του λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η θρησκεία μας, εσείς είστε άθεοι, ήρθατε εδώ, τρώτε, μαθαίνετε γράμματα και βρίζετε και την θρησκεία μας;». Φυσικά ο Αλβανός μαθητής απάντησε απειλώντας τον Έλληνα με μαχαίρι και συνεχίζοντας εντονότερα τις ύβρεις. Σε όλη την διάρκεια της κατάληψης πρέπει να αναφέρουμε πως δεν ήταν δυνατόν να επέμβει η αστυνομία για τους γνωστούς λόγους…! Εντύπωση προκαλεί όμως το γεγονός πως τα Μ.Μ.Ε για άλλη μια φορά έθαψαν ένα τέτοιο θέμα, ενώ αν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο από την αντίστροφη πλευρά βέβαια, θα ήταν πρώτη είδηση.

Προφανώς η κράτηση Ελλήνων μαθητών μέσα στο σχολείο τους από Αλβανούς συμμαθητές τους κατά την διάρκεια κατάληψης του σχολείου δεν αποτελεί σοβαρή είδηση για τα Μ.Μ.Ε…! Αν ήταν μετανάστες στην θέση των ομήρων όμως και Έλληνες στην θέση των Αλβανών;

Aπό το Ελλήνων αφύπνιση.

Χρυσοχοϊδης προς Αστυνομικούς: Ξηλώστε αμέσως τις Ελληνικές σημαίες από τις στολές σας.!

Ενώ τα "μαθήματα" ...αντιρατσισμού και ...δημοκρατίας πάνε κι έρχονται καθημερινά στην αστυνομία, ο ..."προοδευτικός" πολιτικός προϊστάμενος των ένστολων σωμάτων ασφαλείας και υπουργός Προ. του Πο. κ. Χρυσοχοϊδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.!

Όταν το ακούσαμε για πρώτη φορά δεν το πιστέψαμε!
Και όμως.! Είναι πέρα για πέρα αληθινό.!
Εκατό (100) ευρώ πρόστιμο.!

Αυτή θα είναι η ..."ταρίφα" για όποιον αστυνομικό από σήμερα και στο εξής, θα φέρει στη στολή του την ...Ελληνική σημαία.!

Σύμφωνα με τον ..."προοδευτικό" υπουργό, ο "φέρων αυτήν", θα διαπράττει το αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα της αντιποίησης κατ' άρθ. 176 του Π.Κ. (Καμία σχέση, καθόσον η Ελληνική σημαία, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως διακριτικό στολής).

Με κατεπείγον σήμα του λοιπόν, διατάσσει να αφαιρεθούν αμέσως από τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες, και καθιστά υπεύθυνους για την εφαρμογή του μέτρου του προϊσταμένους και τους Διοικητές των Υπηρεσιών.
"...Οι στολές θα πρέπει να φέρουν μόνο τα διακριτικά του βαθμού, καθώς και τον αριθμό μητρώου στις επωμίδες..." δηλώνει.!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης στοχοποιεί ευθέως πλέον τους αστυνομικούς, και τους καθιστά ...έρμαια στις εγκληματικές ορέξεις του κάθε ξυπόλητου ..."φέρματος", αφού αυτά τα προστατευόμενα εκ της πράσινης και κόκκινης ανάπτυξης ρετάλια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να συκοφαντούν, να αναφέρουν ή και να εγκαλούν κατά περίπτωση, όποιον αστυνομικό δεν θα τους κάθεται καλά στο ...μάτι.

Αίσχος.!!!

πηγή Gianniotis.gr

Ένα νέο είδος μεσαζόντων: Κουρδικοί μεσάζοντες εναντίον των τουρκικών μουσουλμανικών μεσαζόντων ιεραποστόλων στις ΗΠΑ (ιεραπόστολοι Gulen)

Kurdishaspect.com - από Dr.Aland Mizell

Υπάρχει μια παλαιά φράση που λέει ότι δέκα άνθρωποι που μιλούν κάνουν περισσότερο θόρυβο από εκατοντάδες χιλιάδες που είναι σιωπηλά. Για πολλά έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αρμενικοί μεσάζοντες και οι ελληνικοί μεσάζοντες ήταν αποτελεσματικότεροι από τουρκικούς. Το publics της αμερικανικής και Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υποστηρίξει πάντα την αντίθετη θέση στα ζητήματα σχετικά με την Τουρκία, όπως στην αρμενική γενοκτονία, τα ζητήματα Κυπρίων, τα κουρδικά ζητήματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των άλλων. Εντούτοις, πρόσφατα αυτή η κλίση έχει αλλάξει. Σήμερα Fethullah Gülen έχει εκμεταλλευτεί την αμερικανική και δυτική δημοκρατία για να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για το αγαθό του προσπαθώντας να αλλάξει τη δυτική και αμερικανική εικόνα της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, Gülen προσπαθεί να νικήσει το δυτικό και αμερικανικό πολιτισμό με το όπλο δημοκρατίας τους που γυρίζει την ενάντια σε τους. Παραδείγματος χάριν, η πίεση στα δημοκρατικά συστήματα είναι το δικαίωμα να επηρεαστούν οι νομοθεσίες, ένα δικαίωμα που προστατεύεται στο πλαίσιο της Πρώτης Τροπολογίας στο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ σύνταγμα: Το συνέδριο δεν θα κάνει κανέναν νόμο συντομεύοντας το δικαίωμα των ανθρώπων να υποβάλουν αίτηση στην κυβέρνηση για να καλύψουν την ανάγκη τους. Επομένως η προστασία υποθέτει ότι οι άνθρωποι πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης απόφασης που έχει επιπτώσεις σε τους. Είναι ένα πολιτικό γεγονός ότι το αμερικανικό κεφαλαιοκρατικό κυβερνητικό σύστημα είναι ένα που στηρίζεται στην πίεση μέσα στο αμερικανικό παραδοσιακό πολιτικό σύστημα. Θεωρείται πολιτική αξία και νομιμοποιεί έτσι το χειρισμό της κυβέρνησης καθώς επίσης και του συνεδρίου για την επίτευξη μιας πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής, ή κοινωνικής άποψης. Αυτό το είδος πολιτικού συστήματος επιτρέπει την αδυναμία χειρισμού του από τους μεσάζοντες και τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Οι ιδέες της νομιμότητας λόμπι και της νομιμότητας των μεσαζόντων είναι λογικές εφ' όσον εξυπηρετούν το συμφέρον των αμερικανικών ανθρώπων. Σε αντίθεση, οι μεσάζοντες Gülen χρησιμεύουν μια ιδεολογία ότι διαθήκες για να κυβερνήσουν τον κόσμο και έτσι δεν εξυπηρετούν το ενδιαφέρον των αμερικανικών λαών αλλά αντ' αυτού διακινδυνεύουν την αμερικανικές εθνική ασφάλεια, τα ενδιαφέροντα, και στη συνέχεια την παγκόσμια ειρήνη. Οι οπαδοί του Gulen προσφέρουν τις υποτροφίες απευθυνόμενος στις μειονότητες, ιδιαίτερα αφρικανικά - αμερικανικοί φοιτητές πανεπιστημίου που θέλουν να μελετήσουν στην Τουρκία. Οι υποστηρικτές του χρησιμοποιούν την κάρτα φυλών στους αφροαμερικάνους στόχων λόγω της ιστορικότητας της σκλαβιάς, και υποστηρίζουν ότι το Ισλάμ δεν χαιρετίζει τη σκλαβιά και ότι δεν υπάρχει κανένας ρατσισμός κάτω από τις αρχές του Ισλάμ. Χρησιμοποιώντας που λογική για να στρατολογήσει τους Μαύρους, Latinos, τους αμερικανούς ιθαγενείς, και άλλες μειονότητες στις ΗΠΑ, Gülen επίσης ειδοποιήσεις ότι η αφρικανική αμερικανική κοινότητα βρίσκεται σε άνοδο σε ισχύ της στην αμερικανική κοινωνία. Εντούτοις, πίσω στην πρόωρη δεκαετία του '90 κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στις ΗΠΑ, Gülen υποστήριξε ότι η Αμερική θα καταστρεφόταν από τον Αφρικανό - τους Αμερικανούς. Τώρα, εντούτοις, η φυλετική δυναμική έχει αλλάξει, ιδιαίτερα σταθεροποιημένος από την εκλογή του Προέδρου Obama.

Δεδομένου ότι Gülen εξορίζεται στις ΗΠΑ από τη πατρίδα του λόγω της δαπάνης του που προσπάθησε να νικήσει την κοσμική κυβέρνηση της Τουρκίας, η κοινότητα Gulen στις ΗΠΑ παίρνει έναν πιό ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες πίεσης, που κεντρίζονται από την παρουσία του. Φυσικά προτού να έρθουν η δικαιοσύνη και η ανάπτυξη Κόμμα (AK Κόμμα) με τη μουσουλμανική κυβέρνησή της στην εξουσία, Gülen δεν πήρε την υποστήριξη από την τουρκική κοσμική κυβέρνηση. Μάλλον, η μετακίνησή του ήταν κάτω από τη διερεύνηση από μια κυβέρνηση που λειτουργεί κάτω από το secularism Ataturk. Αλλά σήμερα κάτω από το ισλαμικό AK Κόμμα η σχέση είναι διαφορετική επειδή ο Πρόεδρος Gull και ο πρωθυπουργός Endogen κάλεσαν δημόσια τους οπαδούς Gulen «οθωμανικούς στρατιώτες» ποιοι πηγαίνουν παντού.

Ένα λογικό πρόσωπο θα ρωτήσει ότι τι είδους η ιστορία κάνει Gülen διδάσκει στα σχολεία του; Η τουρκική κυβέρνηση δίνει περισσότερα από 3 εκατομμύρια στις επιχορηγήσεις χρηματοδότησης στα κύρια αμερικανικά πανεπιστήμια που προσπαθούν να αγοράσει τη ακαδημαϊκή ελευθερία από τη σκοτεινή μετάβαση της αρμενικής γενοκτονίας. Σύμφωνα με τους περισσότερους ιστορικούς, Αρμένιοι κατασφάχτηκαν σε μια σκόπιμη εξολόθρευση του προγράμματος από την οθωμανική αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Έτσι στα σχολεία του Gülen διδάσκει τη ρεβιζιονιστή ιστορία με το δόσιμο των επιχορηγήσεων σε πολλά κύρια πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξασφαλίσει ότι διδάσκουν επίσης μια ρεβιζιονιστή ιστορία ότι αυτή η γενοκτονία δεν συνέβη ποτέ, ότι λιγότερες Αρμένιοι πέθαναν, και εκείνοι έκαναν επειδή οι Αρμένιοι αρχικά επαναστατώ ενάντια στους Τούρκους, με συνέπεια έναν τραγικό εμφύλιο πόλεμο. Επίσης σύμφωνα με τη ρεβιζιονιστή ιστορία του, οι Τούρκοι δεν αρνήθηκαν ποτέ τα κουρδικά δικαιώματα είναι το σφάλμα όλων των Κούρδων. Οι Τούρκοι δεν έκαναν ποτέ τίποτα λανθασμένο, επειδή οι οθωμανικοί Τούρκοι ήταν αγγελικοί και αναμάρτητοι, η ειρηνικότερη αυτοκρατορία. Υπό αυτήν τη μορφή, πρέπει να καθιερωθεί, υποστηρίζει, άλλη μια φορά, αυτή τη φορά όχι με τη χρησιμοποίηση του ξίφους αλλά με τη χρησιμοποίηση της μάνδρας. Η μάνδρα θα περιελάμβανε τις δραστηριότητες πίεσης που πραγματοποιούνται από μια ανεξάρτητη κοινωνία πολιτών των οργανώσεων όπως οι ΜΚΟ, που εκμεταλλεύονται τη δημοκρατία στη ελευθερία λόγου της και τον εορτασμό της ισότητας, παγιδεύοντας τον ανυποψίαστο στους διαλόγους interfaith κάτω από το πρόσωπο της ανοχής αν και ο ίδιος δεν είναι το πιό ανεκτικό πρόσωπο, και χρησιμοποίηση, εκτός από τους διαλόγους interfaith, των τουρκικών πολιτιστικών κέντρων, των τουρκικών πολιτιστικών ενώσεων, του φόρουμ Rumi, του ιδρύματος Niagara, των επιχειρησιακών ενώσεων, του ιδρύματος Interfaith, των μαγειρεύοντας κατηγοριών, των εφημερίδων, ενός τηλεοπτικού σταθμού, των περιοδικών, και Hollywood. Επιπλέον, έχει διεισδύσει την U.S γραφειοκρατία, η CIA, η FBI, NSA. Άλλη βασική τακτική χρησιμοποιεί τους ανθρώπους μεγάλης ακτινοβολίας ως εκπροσώπους, όπως ο Μπιλ Κλίντον, οργανώνοντας τις διασκέψεις για να προωθήσει τις ιδέες του, αν και δεν προσκαλεί ποτέ την αντίθεση που θα αντιτεθεί η θέση του σε αυτές τις διασκέψεις. Περαιτέρω, κάθε έτος φέρνει τους οπαδούς του από την Τουρκία και τις κεντρικές ασιατικές χώρες στη μελέτη ως προπτυχιακό φοιτητή και απόφοιτοι φοιτητές στις ΗΠΑ και την κατεύθυνση τους λαμβάνω τις υποτροφίες στα προσδίδοντα γόητρο πανεπιστήμια για να διαδώσει την ισλαμική αποστολή τους. Το Gülen ξέρει ότι δεν μπορούν να επιτύχουν αυτούς τους στόχους στην Τουρκία. Μπορούν μόνο να επιτευχθούν στο πλαίσιο των δυτικών και αμερικανικών δημοκρατικών συστημάτων. Το Gülen έχει ανοίξει περισσότερα από 90 σχολεία χαρτών σχεδόν σε κάθε κράτος στις ΗΠΑ. Το ένα αναρωτιέται γιατί; Τι είδους ιστορία διδάσκουν; Ποιος είναι ο σκοπός τους; Ο κατάλογος σχολείων ακολουθεί:

Αριζόνα

Σχολεία που χρησιμοποιούνται από τη Daisy Education Corporation
Μέσος-υψηλό σχολείο 2325 ηλιοβασίλεμα Rd του ακαδημία-Tucson επιστήμης Sonoran W., Tucson, AZ 85741
Δημοτικό σχολείο 2325 ηλιοβασίλεμα Rd του ακαδημία-Tucson επιστήμης Sonoran W., Tucson, AZ 85741
Παιδικός σταθμός ακαδημία-Broadway επιστήμης Sonoran - βαθμός 8 6880 Ε Broadway Blvd., Tucson, AZ 85710
Παιδικός σταθμός ακαδημία-Phoenix επιστήμης Sonoran - βαθμός 10 4837 Ε McDowell Rd., Phoenix, AZ 85008
Daisy Early Learning Academy 2325 ηλιοβασίλεμα Rd W., Tucson, AZ 85741
Βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Νταίηβις Monthan που 2009*

Αρκάνσας

Ακαδημία Lisa
Lisa ακαδημία-βόρεια

Καλιφόρνια

Ακαδημία 1 ακαδημία 2 επιστήμης Magnolia επιστήμης Magnolia
Ακαδημία 3 επιστήμης Magnolia
Ακαδημία 4 επιστήμης Magnolia
Ακαδημία 5 επιστήμης Magnolia
Ακαδημία SAN Carlos επιστήμης Magnolia
Γυμνάσιο ορμής
Σχολείο τεχνολογίας Bay Area (τεχνολογία κόλπων)
Ειρηνική τεχνολογία σχολείο-SAN Juan
Ειρηνικό Ana σχολείο-Santa τεχνολογίας

Κολοράντο

Σχολείο Lotus για την τελειότητα

Φλώριδα

Γυμνάσιο επιστήμης του Ορλάντο
Ακαδημία επιστήμης πόλεων ποταμών
Ακαδημία κλάδων Sweetwater
Γυμνάσιο αστεριών
Γεωργία

Ακαδημία επιστήμης Fulton
Η τεχνολογία εμπλούτισε το επιταχυνόμενο γυμνάσιο χαρτών

Ιλλινόις

Ακαδημία επιστήμης του Σικάγου
Σικάγο Math και Γυμνάσιο ακαδημίας επιστήμης

Ιντιάνα

Χρησιμοποιημένος από τα σχολεία έννοιας, Α.Ε.

Ιντιάνα Math και ακαδημία επιστήμης

Λουιζιάνα

Επιστήμη και τεχνολογία Abramson

Μέρυλαντ

Chesapeake σημείο επιστήμης
Μασαχουσέτη

Πρωτοπόρος charter school της επιστήμης
Μισσούρι

Brookside-σύνορα Math και σχολείο επιστήμης
Χάρτης Brookside και ημερήσιο σχολείο

Νεβάδα

Ακαδημία κοραλλιών επιστήμη-Las Vegas
Ακαδημία κοραλλιών του Γυμνασίου επιστήμη-Reno
Ακαδημία κοραλλιών του δημοτικού σχολείου Reno επιστήμης

Νιου Τζέρσεϋ

Τέχνες και επιστήμη charter school του Μπέργκεν
Paterson charter school για την επιστήμη και την τεχνολογία
Σχολεία εκπαίδευσης
Πρωτοπόρος Ακαδημία Επιστημών

Οχάιο
Χρησιμοποιημένος από τα σχολεία έννοιας, Α.Ε.

Επιστήμη ακαδημία-Κινκινάτι οριζόντων
Επιστήμη ακαδημία-Κλίβελαντ οριζόντων
Επιστήμη ακαδημία-Κλίβελαντ οριζόντων
Επιστήμη ακαδημία-Κλίβελαντ οριζόντων
Επιστήμη ακαδημία-Columbus οριζόντων
Επιστήμη ακαδημία-Columbus οριζόντων
Επιστήμη ακαδημία-Columbus οριζόντων
Επιστήμη ακαδημία-Νταίυτον οριζόντων
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ - DENISON
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ -
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ - ΤΟΛΕΔΟ
Ευγενές ακαδημία-Columbus
Ευγενές ακαδημία-Κλίβελαντ

Οκλαχόμα

Σχολεία που χρησιμοποιούνται κάτω από το ίδρυμα κόσμου, TX.

Επιστήμη ακαδημία-OKC περιστεριών δευτεροβάθμια
Δημοτικό σχολείο επιστήμης ακαδημία-OKC περιστεριών
Επιστήμη ακαδημία-Tulsa περιστεριών

Σχολείο εκπαίδευσης που συνδέεται με το τουρκικό σπίτι σταγόνων βροχής

Κέντρο εκμάθησης Bluebonnet Tulsa
Πενσυλβανία

Ακαδημία επιστήμης Truebright
Σχολείο εκπαίδευσης:
Ακαδημία επιστήμης Snowdrop
Τέξας

Χρησιμοποιημένος από το ίδρυμα κόσμου

Ακαδημία επιστήμης αρμονίας
Σχολείο αρμονίας του επιστήμη-Ώστιν
Επιστήμη ακαδημία-βόρεια Ώστιν αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-Beaumont αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-Brownsville αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-Bryan αρμονίας/σταθμός κολλεγίου
Επιστήμη ακαδημία-Ντάλλας αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-Ντάλλας αρμονίας
Ακαδημία Ελ Πάσο επιστήμης αρμονίας
Ακαδημία-οχυρό επιστήμης αρμονίας αξίας
Λιβάδι ακαδημία-μεγάλων επιστήμης αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-Χιούστον αρμονίας
Σχολείο αρμονίας του τελειότητα-Χιούστον

Σχολείο αρμονίας του καινοτομία-Χιούστον
Σχολείο αρμονίας του επιστήμη-Χιούστον
Επιστήμη αρμονίας ακαδημία-βορειοδυτικά
Επιστήμη ακαδημία-Λαρέντο αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-Lubbock αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-SAN Antonio αρμονίας
Επιστήμη ακαδημία-Waco αρμονίας
Κεντρικός ενήλικος σταδιοδρομίας ιδρύματος Κόλπων του Τέξας
Ίδρυμα εκπαίδευσης Riverwalk, Α.Ε.

Σχολή της επιστήμης και της τεχνολογίας
Σχολή της επιστήμης και του τεχνολογία-SAN Antonio
Σχολή της επιστήμης και του τεχνολογία-σώματος Christi

Σχολεία εκπαίδευσης που συνδέονται με το τουρκικό σπίτι σταγόνων βροχής

Κέντρο εκμάθησης Bluebonnet του Χιούστον
Κέντρο εκμάθησης Bluebonnet του Ντάλλας
Κέντρο εκμάθησης Bluebonnet του Ελ Πάσο
Γιούτα

Γυμνάσιο ακαδημίας επιστήμης και τεχνολογίας κυψελών
Ουισκόνσιν

Ακαδημία σταδιοδρομίας του Ουισκόνσιν


Ο ήλιος Tzu, ένας διάσημος κινεζικός φιλόσοφος εν λόγω, «εκείνοι που δεν ξέρουν τα σχέδια των ανταγωνιστών δεν μπορεί να προετοιμάσει τις συμμαχίες. Εκείνοι που δεν χρησιμοποιούν τους τοπικούς οδηγούς δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν το έδαφος. ««Gülen ξέρει ποιο ο εχθρός του είναι και ξέρει πώς να χειριστεί και να εκμεταλλευτεί το έδαφος. Πιστεύω ότι οι Κούρδοι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο πράγμα εφ' όσον σταματούν τις ασήμαντες δικαιολογίες και ο ένας τον άλλον για πολιτικούς λόγους. Οι Κούρδοι πρέπει να ενωθούν για το κοινό καλό τους διαφορετικά θα χάσουν αυτήν την ευκαιρία επίσης σύντομα. Εάν δεν είναι ενεργοί τώρα, πότε θα είναι; Οι Κούρδοι έχουν περισσότερους λόγους να είναι ενεργοί. Γιατί δεν μπορούν οι Κούρδοι να είναι ενεργοί όπως τους ιεραποστόλους Gulen είναι; Κούρδοι έχουν περάσει από τόσες πολλές αγριότητες, και πολλή αδικία, τη σκληρότητα, την κατοχή, και την άρνηση του δικαιώματος να ζήσουν όπως το υπόλοιπο της ανθρωπότητας. Μιά φορά στο προεδρικό διάγγελμα του στους μεξικάνικους ανθρώπους το 2007, ο Πρόεδρος Felipe Calderon είπε, «το Μεξικό δεν σταματά στα σύνορά του οπουδήποτε υπάρχει ένας μεξικανός, υπάρχει Μεξικό.» Αυτό πρέπει να ισχύει για όλους τους Κούρδους επίσης. Η περιοχή Κουρδιστάν δεν σταματά στα σύνορά της οπουδήποτε υπάρχει ένας Κούρδος, πρέπει να υπάρξει μια κουρδική περιοχή. Οπουδήποτε Κούρδοι πηγαίνουν, οποιου δήποτε, αυτοί αντιπροσώπευε τον κουρδικούς πολιτισμό και τα συμφέροντα. Κάθε Κούρδος πρέπει να φέρει έναν Κούρδο από τη πατρίδα στη δύση ή στην Αμερική επειδή στη πατρίδα εμποδίζονται από τα καθεστώτα, έτσι πρέπει να τους ενθαρρύνουμε για να εκπατρίσουμε Κούρδους έτσι μπορούν να μιλήσουν για Κουρδιστάν ελεύθερα. Ένας από τον τρόπο που Κούρδοι θα είναι επιτυχέστεροι από την άποψη της πίεσης είναι για τους κουρδικούς σπουδαστές που μελετούν στη δύση ή στις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον να γράψουν τα δοκίμια. Πρέπει να είναι μια απαίτηση ότι πρέπει επέλεξαν τα θέματα που αφορούν τα κουρδικά κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, και πολιτιστικά ζητήματα. Επίσης, οι καθηγητές θα μπορούσαν να τους δώσουν τις ευκαιρίες να παρουσιάσουν τα δοκίμιά τους στην τάξη. Οι κουρδικοί σπουδαστές θα έχουν ένα ακροατήριο, και πιστεύω μπορούν να κάνουν έναν φίλο και να κάνουν ακόμη και τους φίλους με τους καθηγητές, που προσκαλούν τα στα σπίτια τους, που λένε την ιστορία της κατοχής και τη σκληρότητα, ιδιαίτερα πώς μετανάστευσαν στις ΗΠΑ ή στη δύση, επειδή ο μεγαλύτερος μέρος του Κούρδου έχει τις καλές καταθέσεις για να πει στη δύση και τους Αμερικανούς για να τα κερδίσει, για να τα ενθαρρύνουν για να είναι στην πλευρά τους, αντίθετα από πολλούς άλλους μετανάστες, και έτσι ένα πλεονέκτημα οι Κούρδοι έχουν πέρα από άλλους. Ο κ. Qubat, ο κουρδικός αντιπρόσωπος στην Ουάσιγκτον, ΣΥΝΕΧΈΣ ΡΕΎΜΑ, δίνει μια ασήμαντη δικαιολογία. Έγραψε στο blog του, «πολύς έχει γραφτεί αργά στις εφημερίδες σε ολόκληρο Κουρδιστάν για το κουρδικό λόμπι, ή την έλλειψη επ' αυτού. Προτού να αρχίσουμε εάν το ένα υπάρχει ή όχι, πρέπει να πάρουμε μια πλάτη βημάτων και να αναρωτηθούμε εάν ξέρουμε τι κάποια είναι ή όχι! Πρέπει επίσης να σταματήσουμε με το εβραϊκό λόμπι ή το αρμενικό λόμπι, δεδομένου ότι αυτά τα λόμπι είναι ενεργά στις ΗΠΑ για καλά κατά τη διάρκεια του μισού αιώνα» που θα επιθυμούσα να υπενθυμίσω στον κ. Qubat και άλλοι Κούρδοι ότι είναι αλήθεια ότι το εβραϊκό λόμπι έχει τις βαθιές ρίζες στην αμερικανική πολιτική και ήταν εδώ για πολλές δεκαετίες, αλλά οι ιεραπόστολοι Gulen ήρθαν το 1999 μετά από τους Κούρδους. Μια μεγάλη ομάδα των Κούρδων ήρθε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πρώτα πόλεμος του Κόλπου αν και μερικοί ήρθαν πριν από αυτόν. Πόσα κουρδικά ιδρύματα έχουν U.S; Πόσα κουρδικά πολιτιστικά κέντρα υπάρχουν στις ΗΠΑ; Πόσες κουρδικές διασκέψεις έχουν γίνει στις ΗΠΑ; Πόσες επιχορηγήσεις έχουν δοθεί στους καθηγητές για να μελετήσουν την κουρδικές ιστορία και τις γλώσσες; Πόσοι κουρδικοί σπουδαστές έχουν παρουσιαστεί από την κουρδική περιοχή για να μελετήσουν στις ΗΠΑ, έτσι ώστε να μπορούν να είναι ένας από τους μεσάζοντες; Πόσα κουρδικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν ανοίξει στις ΗΠΑ; Πόσες κουρδικές ΜΚΟ έχουν διαμορφωθεί στις ΗΠΑ; Πόσες ΜΚΟ είναι οργάνωση για να βοηθήσουν τους κουρδικούς ανθρώπους σε Κουρδιστάν; Πόσες ετήσιες κουρδικές παρελάσεις ημέρας κρατιούνται; Πόσες φορές Κούρδοι έχουν προσκαλέσει τους αξιωματούχους, τους καθηγητές, και τους ανώτερους υπαλλήλους νομικής στο γεύμα ή στα συμβαλλόμενα μέρη για να εισαγάγουν την κουρδικούς ιστορία και τους πολιτισμούς καθώς επίσης και τα αφηγήματα της κατοχής, της σκληρότητας και της αδικίας; Πόσοι καθηγητές, νομοθέτες, ή κοινοτικοί αρχηγοί έχουν πάρει σκοντάφτουν στις κουρδικές περιοχές; Πόσοι κουρδικοί καθηγητές διδάσκουν στα κορυφαία δέκα αμερικανικά πανεπιστήμια; Πόσες φορές Κούρδοι έχουν χρησιμοποιήσει τους υψηλού επιπέδου ανώτερους υπαλλήλους για να διαπράξουν την ιδεολογία τους, όπως ο προηγούμενος Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο προηγούμενος γραμματέας των κρατών Madeline Albright; Είναι αλήθεια ότι όλα χρειάζονται τα χρήματα. Σίγουρα η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση έχει αρκετά χρήματα πετρελαίου για να χρηματοδοτήσει εκείνες τις περιοχές που ανέφερα. Το Gulen επίσης δεν πήρε οποιαδήποτε υποστήριξη από την κυβέρνηση, αλλά μόνο από τους ανθρώπους που τον ακολουθούν. Το προηγούμενο Πρόεδρος Clinton είπε ότι η απαισιοδοξία είναι μια δικαιολογία για την μη προσπάθεια και μια εγγύηση για μια προσωπική αποτυχία. Είναι σημαντικό για Κούρδους να κατευθύνουν το θυμό και την απογοήτευσή τους προς τα προβλήματα, όχι ο ένας προς τον άλλον και να στρέψουν τις ενέργειές τους στις δικαιολογίες απαντήσεων όχι. Μια ενότητα του αισθήματος και η σκέψη είναι ουσιαστικές μεταξύ της δύναμης των κουρδικών λαών οποιαδήποτε αποσύνθεση της πολιτικής και πολιτιστικής ηθικής ενότητας μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία. Οι κουρδικοί λαοί δεν πρέπει ποτέ να κάνουν τις διαφορές της σκέψης και της άποψης μέσα της σύγκρουσης. Κούρδοι δεν πρέπει να ανεχτούν το χωρισμό των κουρδικών ανθρώπων στα στρατόπεδα που καταστρέφει την ενότητά τους. Η ανοχή του πολιτικού και πολιτιστικού τμήματος σημαίνει το μάτι κάποιου στην εξάλειψη του κουρδικού έθνους; Η πολιτική είναι η τέχνη της διαχείρισης των υποθέσεων μιας χώρας στους τρόπους ότι παρακαλώ οι άνθρωποι, τους προστατεύουν από την κατοχή, και τους κυβερνά βασισμένους στη δικαιοσύνη για όλους. Οι καλοί πολιτικοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζονται από την εμμονή στην ανωτερότητα των νόμων και τα δικαιώματα επιχορήγησης στους ανθρώπους βασισμένους στην αξία τους, βασισμένη στη συγγένεια ή την υποχρέωση που δίνει ακόμη και τους τη λεπτή εργασία που διαχειρίζεται χωρίς την εμπειρία ή δυνατότητά τους. Οι νόμοι πρέπει να είναι αποτελεσματικοί όλη την ώρα παντού και για τον καθέναν, και εκείνοι που επιβάλλουν το νόμο πρέπει να διαχειριστούν με έναν δίκαιο, καλό, και ίσο τρόπο σε όλοι έτσι ώστε το κοινό θα έχει την εμπιστοσύνη σε τους και να είναι ασφαλές με τους. Κάποιος δεν μπορεί να μιλήσει για την καλή κυβέρνηση όπου αυτές οι ιδιότητες δεν υπάρχουν.

Το δικαίωμα να ακουστεί δεν περιλαμβάνει αυτόματα το δικαίωμα να ληφθεί σοβαρά. Κούρδοι πρέπει να δουλεψουν σκληρά για να πιέσουν να σιγουρευτούν ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτά τα δικαιώματα σοβαρά. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που καταστρέφει τους Κούρδους ως άνθρωποι είναι ότι είναι απλά που απασχολούνται προς εκείνους που θα τα εξαπατούσαν προσπομένος να είναι οι φίλοι τους. Κούρδοι δεν πρέπει να θεωρήσουν κάθε υπόσχεση και δεν πρέπει να παραπλανηθούν από την καθεμία που δίνει τις συμβουλές με ένα χαμόγελο. Παραδείγματος χάριν, Gülen θέλει να λύσει το κουρδικό πρόβλημα μέσα στο ισλαμικό πλαίσιο, ποια μέσα χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να δικαιολογήσει τα μέσα του, λέγοντας ότι το Ισλάμ απαγορεύει το ρατσισμό και ότι είμαστε όλος ο μουσουλμάνος ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα μας, κ.λπ. αλλά συγχρόνως, θα υποστηρίξει ότι ο Θεός έχει επιλέξει τους τουρκικούς ανθρώπους για να φέρει το έμβλημα και να αντιπροσωπεύσει το αληθινό Ισλάμ. Οι οπαδοί του δεν τολμούν ποτέ να μιλήσουν για την κουρδική ερώτηση. Χάρι στην ευρωπαϊκή και κουρδική Διασπορά που πιέζει την Τουρκία για να αναγνωρίσουν ότι υπάρχει ένα κουρδικό έθνος, Κούρδοι δεν είναι «Τούρκοι βουνών» αλλά είναι Κούρδοι. Επίσης, η Διασπορά βοήθησε την Τουρκία για πρώτη φορά πάντα να αναγνωρίσει ότι υπάρχει ένα κουρδικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Για πολύ οι ανώτεροι υπάλληλοι Gülen και κυβέρνησης ήταν σιωπηλοί και αρνήθηκαν ότι υπάρχει ένα τέτοιο κουρδικό πρόβλημα.

Υπάρχει μια άλλη παγίδα περιμένοντας Κούρδους, η οποία είναι η ισλαμική κάρτα. Το Gülen το χρησιμοποιεί ήδη για να στρατολογήσει πολλούς Κούρδους στη μετακίνησή του. Η μεταχείριση του ισλαμικού καθεστώτος των Κούρδων δεν θα είναι καθόλου διαφορετική από την επεξεργασία των προηγούμενων καθεστώτων τους. Κάτω από τα προηγούμενα καθεστώτα Κούρδοι δεν είχαν τα προβλήματα εφ' όσον αρνήθηκαν ότι ήταν Κούρδοι και αυτός ο παράγοντας θα είναι ο ίδιος κάτω από το ισλαμικό καθεστώς. Εφ' όσον δεν λέτε, «είμαι Κούρδος,» καλωσορίζεστε χωρίς τα προβλήματα. Σήμερα στην Τουρκία οι κουρδικοί κοινοβουλευτικοί εκλέχτηκαν δημοκρατικά από τους κουρδικούς ανθρώπους και τους δόθηκε μια νίκη, αλλά η μουσουλμανική κυβέρνηση δεν είναι ευτυχής και χρησιμοποιεί τον εκφοβισμό για να επιτεθεί και να βάλει στους Κούρδους στη φυλακή ένας-ένας, που χρεώνουν τους στο δικαστήριο, οικονομικά και πνευματικά παρενοχλώντας τους Κούρδους που προσπαθούν να χαμηλώσει το ηθικό τους, έτσι ώστε θα σταματήσουν. Χρησιμοποιούν πολλά είδη τακτικής για να δικαιολογήσουν τα μέσα τους. Σκόπιμα λειτουργώντας σε ένα σχέδιο που φέρνει στους Κούρδους, Gülen θέλει τους κύκλους του για να συζητήσει τα κουρδικά ζητήματα παρά τους Ευρωπαίους ή οποιουσδήποτε άλλουσδήποτε μελετητές. Εάν σήμερα Κούρδοι είναι κάπως γνωστοί στη διεθνή αρένα είναι επειδή οι κουρδικοί μεσάζοντες έχουν πραγματοποιήσει πολλές σημαντικές δραστηριότητες σχετικά με τα κουρδικά ζητήματα. Επειδή πολλοί από Κούρδους που κινήθηκαν προς τη δύση ήταν ήδη παλαιότεροι και είχαν μια ενσωμάτωση δυσκολίας στο δυτικό πολιτισμό, είναι σημαντικό να παρουσιαστεί η νεώτερη γενεά στη πολιτική αρένα. Η κουρδική κυβέρνηση πρέπει να χρηματοδοτήσει τους μεσάζοντες, έτσι ώστε μπορούν να εστιάσουν να κάνουν την πίεση. Κούρδοι πρέπει να εργαστούν μαζί, όχι μόνο άτομα. Το κουρδικό πρόβλημα στη Συρία πρέπει να είναι ίδιο πρόβλημα με αυτόν των Κούρδων σε ιρακινούς Κούρδους της Τουρκίας ή. Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για τους κουρδικούς ανθρώπους να ολοκληρώσουν υπάρχουν πάντα τρόποι που οδηγούν σε όλα εάν Κούρδοι έχουν αρκετοί, πρέπει πάντα να έχουν τα ικανοποιητικά μέσα, όχι δικαιολογίες.

Το ΥΠΕΘΑ κάνει περικοπές στις πτήσεις μεταφοράς του Αγίου Φωτός και το Υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει ανακαίνιση στην εβραική συναγωγή των Χανίων Εtz Hayyim;;; Είπαμε οικονομία σε όλα!!! Oχι κόβουμε παρελάσεις και Άγιο Φως και από την άλλη να κάνουμε την εβραική συναγωγή των Χανίων καινούρια; Γιατί δεν την πληρώνει η Αμερικάνικη πρεσβεία;

"Παράλληλα ο κ. Σταυρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δύο κτιρίων της Συναγωγής που υπέστησαν ζημιές." Στον ανακριτή Χανίων οδηγούνται, σήμερα, οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή. Πρόκειται για τους δύο Βρετανούς 32 και 22 χρόνων και ένανΈλληνα 23 χρόνων.Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ «εγκέφαλος» θεωρείται ο 32χρόνος Βρετανός. Μόνο ο Έλληνας, ο οποίος ζει στα Χανιά, αλλά κατάγεται από το Ηράκλειο, ομολόγησε την πράξη του, ενώ οι δύο Βρετανοί απλά φέρεται να δηλώνουν...αντισημίτες.

Στο μεταξύ αναζητούνται οι δύο Αμερικανοί που επίσης κατηγορούνται για τους εμπρησμούς.Ο διευθυντής της Εβραϊκής Συναγωγής Νίκος Χαναάν Σταυρουλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "από μέσα μας βγαίνει ο Χριστιανισμός και θεωρούμε τους Χανιώτες αδέρφια μας. Αυτή η συμβίωση έπρεπε να έχει γίνει από πριν. Ευτυχώς μετά από ένα κακό, μια τραγωδία, έρχεται κάτι καλό. Αυτό συμβαίνει μετά τα δύο χτυπήματα στην Συναγωγή, γιατί οι Χανιώτες έχουν καταλάβει σοβαρά πλέον αρκετά πράγματα και βλέπουν την Εβραική παρουσία και την Συναγωγή, ως Χανιώτικη. Δεν είμαστε ξένοι εδώ".
Ο ίδιος σχολιάζοντας την εξιχνίαση της υπόθεσης των εμπρησμών της Εβραϊκής Συναγωγής με την σύλληψη ατόμων που κατηγορούνται από την Αστυνομία, επεσήμανε πως "η Αστυνομία των Χανίων έκανε πάρα πολύ καλά την δουλειά της σχετικά με την υπόθεση των εμπρησμών.
"Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δούλεψε και κατέβαλε πολλές προσπάθειες όπως και η Πυροσβεστική. Όσον αφορά τους συλληφθέντες δεν τους γνωρίζουμε, οι έρευνες συνεχίζονται".
Παράλληλα ο κ. Σταυρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού να βοηθήσει στην αποκατάσταση των δύο κτιρίων της Συναγωγής που υπέστησαν ζημιές.

Ελευθεροτυπία

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δέκα από σας υπάρχετε που να είστε ικανοί να μη διαψεύσετε τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού ή μήπως θέλετε να προβούμε σε ονομαστικό προσκλητήριο???

Δέκα πατριώτες βουλευτές από τους 160. Δέκα ¨Ελληνες βουλευτές που να μπήκαν στο κοινοβούλιο για να υπηρετήσουν την πατρίδα, αποφασισμένοι να εναντιωθουν σε ότι την υπονομεύει, δεν υπάρχουν για να γκρεμίσουν αυτή την κυβέρνηση πριν γκρεμίσει την Ελλάδα με τις επιλογές της???

Μία εξέλιξη που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά συμφέροντα, σημειώθηκε πριν από λίγο:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ'ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας.



Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη! Η κίνηση είναι πρωτοφανής και είναι άγνωστες οι συνέπειές της.



Κατ'αρχήν τι εννοεί με την προσφυγή στην Χάγη; Εννοεί ότι μπορούν να προσφύγουν οι δύο πλευρές μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή για το σύνολο των διμερών προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν προκληθεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας; Αυτό δεν διευκρινίζεται. Διότι αν πάμε και για συνοριακές διαφορές είναι τελείως διαφορετικό το θέμα από την υφαλοκρηπίδα.

Τι σημαίνει Δικαστήριο Χάγη; Σημαίνει ότι έτσι και συμφωνήσει και η Τουρκία για την προσφυγή στη Χάγη, όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα τα μέρη που έχουν προσφύγει να το αποδεχθούν! Δηλαδή κάποιος τρίτος θα αποφασίσει για το αν η χώρα έχει δίκαιο ή όχι!

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο:

Στην επιστολή σημειώνει ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν νέα ώθηση". Δηλαδή "επειδή μας απειλείτε με πόλεμο, επειδή πετάτε επάνω από τις στέγες των σπιτιών μας με τα μαχητικά σας, επειδή κάνετε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας, ελάτε να κάνουμε διάλογο"! Απίστευτο!

Σημειώνει, ωστόσο, ότι "η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης."

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία κατάφερε αυτό που ήθελε με την επιθετική της πολιτική: Να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευθούμε τις απαιτήσεις της, αφού ως γνωστόν η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί τίποτα!

Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία καθίζει στο τραπέζι "με το έτσι θέλω" της Ελλάδα για να διαπραγματευθεί η τελευταία αυτά που μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων θεωρούσε δικαιώματά της.

Ποια είναι τα θέματα που θέλει η Άγκυρα να συζητηθούν; Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "γκρίζων ζωνών", δηλαδή νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, ο αφοπλισμός των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τα 10 ν.μ του εναέριου χώρου, η αποδοχή από την Ελλάδα της άρνησης επέκτασης των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 ν.μ. κλπ.

Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική υποχώρηση και ύπαρξη συμφωνίας θα έχουν καταγραφεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αποδείχθηκε αδιέξοδη η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα".

Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι για να ζητήσουμε, έστω σεβασμό συνθηκών (διαβάστε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, ποία μεταχείριση επιφύλαξαν στους Έλληνες της Ίμβρου που υποτίθεται ότι προστατεύονταν από την συνθήκη της Λοζάνης, οι Τούρκοι), αλλά για να επιτύχουμε να πάψουν να παραβιάζουν τα θαλάσσια, εναέρια και ενίοτε χερσαία σύνορά μας και να μην προκαλούν. Αυτό ζητάμε μόνο...

Από εκεί και πέρα στην επιστολή αναφέρονται ως τομείς δυνητικής συνεργασίας η Ενέργεια (πετρέλαια...), το Εμπόριο και Επενδύσεις, ο Πολιτισμός, η Παράνομη μετανάστευση, η Πράσινη Ενέργεια, Περιβάλλον, Αναδάσωση και Πράσινη Ανάπτυξη, οι Υποδομές και Μεταφορές και η Καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Όλα αυτά υπό την προστασία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, προφανώς...

Κάνει τέλος μια απαρίθμηση των γενικών ενοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων, αναφέροντας συγκεκριμένα τις ακόλουθες θεματικές: διμερής συνεργασία, περιφερειακή συνεργασία (Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Καύκασος), παγκόσμια θέματα (κλιματική αλλαγή, μη διασπορά πυρηνικών όπλων, οικονομική κρίση και θεσμοί), σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, πρόοδος διερευνητικών επαφών και μέτρα μείωσης της έντασης και ενίσχυσης της ασφάλειας στο Αιγαίο.

Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει το μήνυμα ειρήνης που μετέφερε τον Οκτώβριο στον τουρκικό λαό και τονίζει ότι από κοινού με τον Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και να τις οδηγήσουν προς ένα λαμπρό μέλλον προς όφελος των δύο λαών.

Η επιστολή επιδόθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Φάνη Ξυδά. Στην απαντητική του επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ενθαρρυμένος από την κοινή τους επιθυμία για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, Τονίζει δε, ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλύσουν τα θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα, ιδίως ενώπιον των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

"Αναφορικά με το Αιγαίο, πρωταρχική προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος και ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης".

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει "την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών, καθώς αυτές αποτελούν το πλαίσιο για το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο και συνιστούν θεμέλιο προς εξασφάλιση διαρκών σχέσεων καλής γειτονίας". Τότε τι θα συζητήσουν; Αφού η Άγκυρα διαφωνεί ως προς το σύνολο των ανωτέρω θεμάτων με την ελληνική θέση και η επιδίωξή της είναι να αναθεωρηθούν οι συνθήκες.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι "το κλειδί για βιώσιμη λύση είναι να αφεθούν οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον, χωρίς καμιά έξωθεν παρέμβαση ή πίεση". Περιγράφοντας τη λύση, κάνει αναφορά σε "ένα ομοσπονδιακό σχήμα με δομές που θα εγγυώνται την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους". Ιδού και η ελληνοτουρκική ομοσπονδία στην Κύπρο...

Αφού εκφράζει την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στη σημασία εκπλήρωσης εκ μέρους της Τουρκίας, των υποχρεώσεών της έναντι της Ελληνικής μειονότητας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτιστικών καταβολών ή εθνοτικής προέλευσης, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας και προσωπική του δέσμευση έναντι κάθε Έλληνα πολίτη.


Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, στην επιστολή αναφέρεται ότι η συνεργασία τόσο στο διμερές, όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Τουρκίας προς τις επιχειρήσεις της FRONTEX, αποτελεί τον μόνο τρόπο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Δεν αναφέρει όμως ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια με αποτέλεσμα η λαθρομετανάστευση να έχει εξελιχθεί στην κορυφαία ασσύμετρη απειλή για τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτείνει την οργάνωση μιας επίσημης επίσκεψης σε πρωθυπουργικό επίπεδο και προσκαλεί τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας, τονίζοντας ότι τα δύο υπουργεία Εξωτερικών θα πρέπει να καθορίσουν μια κατάλληλη ημερομηνία πιθανώς πριν το καλοκαίρι.

Είναι βέβαια η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr