Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κύπρος 2010

Ακόμα ένας χρόνος φεύγει, εξελίξεις στο Κυπριακό δεν βλέπουμε. Οι πολιτικοί μας μας πλασάρουν το έκτρωμα,της ομοσπονδίας ως λύση. Μια λύση που μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει στο μαρτυρικό νησί μας, που εδώ και χιλιάδες χρόνια απ'όσους κατακτητές και αν πέρασε κρατά τον ελληνικό χαρακτήρα του βαθιά μέσα του. Οι πολιτικοί μας με την διαστρέβλωση της παιδείας προσπαθούν να μας κάνουν εμάς,την νέα γενιά να ξεχάσουμε. Δυστυχώς πολλοί νεαροί έχουν ξεχάσει ότι η μισή τους πατρίδα είναι κατεχόμενη και συναναστρέφονται με τα άτομα που κατοικούν στα σπίτια μας. Αυτούς που έχουν προκαλέσει τόσα κακά στην Κύπρο και θέλουν να την τουρκοποιήσουν. Με αυτούς προσπαθούν οι «ηγέτες» μας να συνάψουν φιλίες. Τα σχέδια τους όμως δεν θα τους περάσουν, γιατί υπάρχουν κάποιοι ανυπότακτοι Ελληνες οι οποιοί δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από το δίκαιο. Όταν τα άλλα παιδιά ζητούν από τον νέο χρόνο τελευταία μοντέλα κινητών ή εισητήρια σε χλιδατα ξενοδοχεία ή πόλεις , αυτοί οι ανυπότακτοι ζητούν την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ζητούν την απελευθέρωση ενός τόπου που δεν έζησαν ποτέ, ενός τόπου που περιμένει καρτερικά να ελευθερωθεί. Οι νεαροί αυτοί μεγάλωσαν με την ιδέα της ελευθερίας και το αίσθημα του δικαίου. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο μόνο την ελευθερία. Πολλοί μας αποκαλούν «φασίστες», «ακραίους» γιατί απλά είμαστε ενάντια στις ιδέες τους και τις σκέψεις τους. Τα θέλουν όλα δικά τους. Βάζουν τα κόμματα πάνω από την πατρίδα τους. Υπάρχουν κάποιοι όμως που μεγάλωσαν χωρίς κόμματα, με μια λέξη μονάχα στα χείλη τους «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».Δεν ζήσαμε τις βάρβαρες μέρες της τουρκικής εισβολής αλλά ζούμε τις συνέπειες. Η νέα γενιά απληροφόρητη και ανιστόριτη αγνοεί ότι η μισή μας πατρίδα είναι κατεχόμενη και ακολουθεί ότι του πλασάρει ο κάθε κομματάρχης. Η Κύπρος είναι Ελληνική αυτό το μαρτυρούν τα τόσα χιλιάδες χρόνια. Το μαρτυρούν οι αμέτρητες θυσίες αμούστακων παλλικαριών που οδηγούνταν προς τον θάνατο με την Ελληνική σημαία στα χέρια. Η τότε νεολαία πέθαινε για κάποια ιδανικά και αξίες, η δικιά μας απλά ξεχνά...


Σ. Ιωάννου
Αναρτήθηκε από ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ Λάρνακας

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΙΜΑΛΦΗ

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ 100 ΦΟΡΕΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΟΤΑ, ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΩΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΜΕΤΑ, ΜΕΤΑ,ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΉΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΑΝ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΔΩΡΕΑΣ ΠΑΠΠΟΥ, ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΤΛ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΣ. ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΕΑΝ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.

Η Νέα Διακυβέρνηση και στο κινητό. Του Γιώργου Παλαιτσάκη georgepalaitsakis@gmail.com Tους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 8.200.000 φορολογούμενων θα ζητήσει φέτος η εφορία κατά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας των εισοδημάτων του 2009

Επιπλέον θα καλέσει τους φορολογούμενους να δηλώσουν σε ποιους δήμους ήταν εγγεγραμμένοι στις 31 Δεκεμβρίου 2009. Στόχος είναι να γίνει πιο αποτελεσματικό το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών από τις φορολογικές αρχές.
Η αναγραφή του αριθμού κινητού τηλεφώνου καθίσταται υποχρεωτική στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου οι φορολογικές υπηρεσίες να μπορούν να εντοπίζουν ευκολότερα τους φορολογούμενους όταν θέλουν να τους ζητήσουν διευκρινίσεις για τα στοιχεία που δήλωσαν. Όπως επισήμανε στη “Μ” αρμόδια πηγή, είναι απαραίτητο στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να γνωρίζουν τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των φορολογουμένων, “για να τους βρίσκουν πιο εύκολα, ακόμη και όταν λείπουν από το σπίτι τους, π.χ. όταν βρίσκονται στη δουλειά τους, ώστε να μπορούν να τους ζητούν και να λαμβάνουν από αυτούς εξηγήσεις για ζητήματα που αφορούν τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν”! Επικοινωνία μέσω των κινητών τηλεφώνων των πολιτών θα επιδιώκουν οι αρμόδιες ΔΟΥ, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ακόμη και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διευκολύνονται στο ελεγκτικό έργο τους και ειδικότερα στις διασταυρώσεις και επαληθεύσεις στοιχείων που υποπίπτουν στην αντίληψή τους και χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων.
Εκτός από τον αριθμό επικοινωνίας μέσω κινητού τηλεφώνου, η εφορία θα ζητήσει από τους πολίτες να δηλώσουν σε ποιο δήμο ήταν εγγεγραμμένοι στις 31 Δεκεμβρίου 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες, την καταγραφή της πληροφορίας αυτής ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα που υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών. Προφανώς, η καταγραφή αυτής της πληροφορίας για όλους τους φορολογούμενους αποσκοπεί στον έλεγχο και στην επαλήθευση των στοιχείων που τηρούνται στα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών για τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου ή ακόμη και στον έλεγχο των δημοτολογίων.

Όλες οι αλλαγές στο έντυπο
Συνολικά, στο φετινό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, στο νέο Ε1 που θα συμπληρώσουν φέτος και θα υποβάλουν στην εφορία 8.200.000 φορολογούμενοι, έχουν επέλθει 12 αλλαγές:
1. Στον πίνακα 1, όπου ο φορολογούμενος και η σύζυγός του καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ζητείται για πρώτη φορά η αναγραφή του αριθμού κινητού τηλεφώνου.
2. Στον ίδιο πίνακα ζητείται από κάθε φορολογούμενο να δηλώσει σε ποιο δήμο της χώρας ήταν εγγεγραμμένος στις 31/12/2009.
3. Από τον πίνακα 2 έχει διαγραφεί το ερώτημα “είστε νέος επιτηδευματίας με πρώτη έναρξη εργασιών το 2006 ή νέος ελεύθερος επαγγελματίας με πρώτη έναρξη εργασιών το 2003 και γεννηθήκατε μετά την 31-12-1978;”, καθώς η απαλλακτική διάταξη στην οποία βασίζεται το ερώτημα αυτό έχει καταργηθεί από τις αρχές του 2009.
4. Από τον πίνακα 4, στον οποίο δηλώνονται τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, διαγράφηκαν οι κωδικοί 305-306, όπου οι φορολογούμενοι δήλωναν το καθαρό ποσό του ΕΚΑΣ που τυχόν είχαν λάβει. Αυτό έγινε επειδή το ΕΚΑΣ απαλλάσσεται από τη φορολογία εισοδήματος και θα δηλώνεται πλέον προαιρετικά και μόνο για να ληφθεί υπόψη στην κάλυψη τεκμηρίων. Οι κωδικοί 305-306, στους οποίους δηλώνεται το ΕΚΑΣ, μεταφέρθηκαν στον πίνακα 6, στην τρίτη σελίδα της δήλωσης. Στους κωδικούς αυτούς το ΕΚΑΣ μπορεί πλέον να δηλωθεί ως εισόδημα απαλλασσόμενο από τον φόρο, ώστε να ληφθεί υπόψη για την κάλυψη τεκμηρίων.
5. Στον πίνακα Ζ, στη δεύτερη σελίδα της δήλωσης, συγχωνεύτηκαν στην παράγραφο 9 οι ενδείξεις και οι κωδικοί όπου οι φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα από κινητές αξίες. Στην περυσινή δήλωση δηλώνονταν στην παράγραφο 9 και στους κωδικούς 295-296 οι τόκοι και τα μερίσματα τίτλων αλλοδαπής προέλευσης γενικά, ενώ στην παράγραφο 10 και στους κωδικούς 397-398 οι τόκοι αλλοδαπής προέλευσης που υπόκεινται σε παρακράτηση βάσει του άρθρου 10 του ν. 3312/2005. Φέτος, όλα τα εισοδήματα από κινητές αξίες αλλοδαπής προέλευσης, τα οποία φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, θα πρέπει να δηλωθούν στην παράγραφο 9 και στους κωδικούς 295-296.
6. Στον πίνακα 5, στην τρίτη σελίδα της δήλωσης, όπου δηλώνονται τα ποσά των τεκμαρτών δαπανών διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, η παράγραφος 2ζ, στην οποία αναγράφονται οι δαπάνες για την τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων δεν περιλαμβάνει πλέον τη φράση “… και χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών για αγορά μη καταναλωτικών αγαθών”. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δαπάνες μέσω πιστωτικών καρτών για αγορές μη καταναλωτικών αγαθών εξαιρέθηκαν από τα τεκμήρια. Απλώς η φράση δεν περιλήφθηκε επειδή δεν χωρούσε!
7. Στον πίνακα 7, στο κάτω μέρος της τρίτης σελίδας, έχει τροποποιηθεί η ένδειξη στην παράγραφο 2, καθώς έχουν προστεθεί οι κωδικοί 043-044. Οι φορολογούμενοι καλούνται στην παράγραφο αυτή και στους νέους κωδικούς 043-044 να δηλώσουν ξεχωριστά, για στατιστικούς λόγους, τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης (πληρωμές για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις) που πραγματοποίησαν το 2009 στο εξωτερικό. Στους κωδικούς 051-052 πρέπει να δηλώσουν τα συνολικά έξοδα ιατρικής περίθαλψης. Τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται φέτος στο 100% της αξίας τους για έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.
8. Στον πίνακα 7, στο κάτω μέρος της τρίτης σελίδας, έχει τροποποιηθεί η ένδειξη στην παράγραφο 3, καθώς έχουν προστεθεί οι νέοι κωδικοί 045-046. Οι φορολογούμενοι καλούνται στην παράγραφο αυτή και στους κωδικούς 045-046 να δηλώσουν ξεχωριστά, για στατιστικούς λόγους, τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης (πληρωμές για νοσηλεία και φαρμακευτική περίθαλψη σε νοσοκομεία) που πραγματοποίησαν το 2009 στο εξωτερικό. Στους κωδικούς 047-048 πρέπει να δηλώσουν τα συνολικά έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης. Το 20% των ποσών αυτών και μέχρι το όριο των 6.000 ευρώ αφαιρείται από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος.
9. Στην παράγραφο 4 του πίνακα 7, στην τρίτη σελίδα, έχει προστεθεί νέα ένδειξη για τη δαπάνη αμοιβής δικηγόρου. Δίπλα από την ένδειξη αυτή και στους κωδικούς 041-042 πρέπει να δηλωθούν τα έξοδα για αμοιβές δικηγόρων που καταβλήθηκαν το 2009, διότι πλέον τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται στο 100% για έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.
10. Στην παράγραφο 9 του πίνακα 7, στο πάνω μέρος της τέταρτης σελίδας, προστέθηκε η υποπαράγραφος ε. Δίπλα από την ένδειξη της υποπαραγράφου αυτής, στους κωδικούς 027-028, οι φορολογούμενοι καλούνται να αναγράψουν τα ποσά των τόκων που πλήρωσαν το 2009, για να εξοφλήσουν στεγαστικά δάνεια ανέγερσης ή απόκτησης οποιασδήποτε κατοικίας (όχι μόνο πρώτης), τα οποία συνήψαν από τη 1-1-2009 μέχρι τις 31-12-2009. Το 40% των ποσών των τόκων αυτών αφαιρείται από το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματα του 2009.
11. Στην παράγραφο 9 του πίνακα 7 προστέθηκε επίσης η υποπαράγραφος στ. Δίπλα από την ένδειξη της υποπαραγράφου αυτής, στους κωδικούς 029-030, πρέπει να αναγραφεί το συνολικό ποσό των στεγαστικών δανείων που συνάφθηκαν από τη 1-1-2009 μέχρι τις 31-12-2009.
12. Στον πίνακα 8 της τέταρτης σελίδας, όπου αναγράφονται οι προκαταβληθέντες και παρακρατηθέντες φόροι, θα δηλώνεται πλέον στην παράγραφο 6 το ποσό του φόρου που καταβλήθηκε στο εξωτερικό για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, εκτός από αυτά που προήλθαν από κινητές αξίες, τα οποία φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις.
Δημοσιεύθηκε από olympiada

CIA και FBI βλέπουν τα πάντα, μόνο τη σύληση του τάφου του Τ. Παπαδόπουλου δεν είδαν!

Λευκωσία: Επιστολή - απάντηση από τους Αμερικανούς πήρε η Αστυνομία σε σχέση με το αίτημά της για παροχή στοιχείων μέσω δορυφόρου σε σχέση με τους δράστες της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου. Η επιστολή έφτασε στα γραφεία της Αστυνομίας μόλις χθες και σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενό της είναι αρνητικό. Το FBI πληροφορεί ουσιαστικά την Κυπριακή Αστυνομία ότι δεν υπάρχει τίποτε καταγεγραμμένο από τους δορυφόρους στην περιοχή γι’ αυτό και δεν μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες για εντοπισμό των δραστών. Μετά την εξέλιξη αυτή, εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα των ανακριτών να βρουν κάποια άκρη που να οδηγούν στους βέβηλους και στη συνέχεια στα κίνητρά τους. Οι έρευνες πάντως της Αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινά τόσο με την ανάλυση πληροφοριών όσο με την αξιολόγηση κάποιων στοιχείων. Ωστόσο η ανυπαρξία οποιουδήποτε αξιόλογου στοιχείου, έχουν οδηγήσει τις έρευνες σε τέλμα.

Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία σε συνεννόηση με την οικογένεια του τέως Προέδρου θα προχωρήσει στην εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος πέριξ του τάφου και του μνημείου του στο κοιμητήριο Δευτεράς.
Πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονται σε διάφορα κοιμητήρια μεταξύ και αυτού στη Δευτερά (μηχανοκίνητες περιπολίες σε ακανόνιστες ώρες το βράδυ) κρίθηκε σκόπιμο μετά και την κλοπή της ελληνικής σημαίας που βρισκόταν δίπλα από τον τάφο του εκλιπόντος, θα τοποθετηθούν και κάμερες ώστε να καταγράφουν τις όποιες κινήσεις γίνονται στον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης στον τάφο λήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες επιπρόσθετα μέτρα και αυτός ουσιαστικά «σφραγίστηκε» ώστε να μην είναι εύκολο το άνοιγμά του.
Παράλληλα η Αστυνομία συνεχίζει τα μέτρα της σε διάφορα κοιμητήρια ύστερα και από τη βεβήλωση τάφων στη Λεμεσό και την κλοπή της σημαίας από αυτόν του πρώην Προέδρου Σπύρου Κυπριανού.

Φιλελεύθερος

Η Νέα Τάξη και το «τέλος της Ιστορίας»

«...Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος (δυσκολοκυβέρνητος) και γιʼ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει. Έτσι ώστε να πάψει να μας παρενοχλεί, στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολής, των τόσο σημαντικών για τα συμφέροντα των ΗΠΑ...» Χένρυ Κίσσινγκερ
Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ανεπάρκεια και η πολιτική μιζέρια καλύπτονται κατά κανόνα με δογματικά σχήματα και γενικές αφαιρέσεις. Η πλειονότητα των αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων πάσχει από θεωρητική και πολιτική αναιμία. Η πνευματική οξείδωση είναι ιδιαίτερα εμφανής στο σεχταριστικό μικρόκοσμο των ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. ΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ αγκυλώσεις και οι πνευματικές μας οξειδώσεις εμποδίζουν να συλλάβουμε συγκεκριμένα και σε όλες τις ποικιλίες και διαστάσεις του το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης.

Αδυνατούμε να αντιληφτούμε το πολυεδρικό πρίσμα της Νέας Τάξης. Κραυγάζουμε επαναστατικά κατά της Νέας Τάξης, αναμασώντας αφηρημένες αντικαπιταλιστικές καταγγελίες. Ταμπουρωμένοι πίσω από επαναστατικές έννοιες και δόγματα του παρελθόντος καλύπτουμε τα τεράστια θεωρητικά κενά μας και δικαιολογούμε την ανικανότητά μας να αναλύσουμε σε βάθος τα νέα φαινόμενα. Με μια αυτάρεσκη στενοκεφαλιά πιστεύουμε ότι τα επιλεγμένα τσιτάτα δίνουν απάντηση σε όλα τα ζητήματα. Έτσι όχι μόνο δολοφονούμε τη διαλεκτική σκέψη των μαρξιστών επαναστατών, αλλά μετατρέπουμε και τα γραφτά τους σε μούμιες αιγυπτιακές.
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ σήμερα να οριοθετήσουμε απλώς την οικονομική διάσταση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης. Βεβαίως χωρίς τον οικονομικό προσδιορισμό του φαινομένου κάθε άλλη ανάλυση είναι αδύνατη και μετέωρη. Ωστόσο δεν φτάνει μόνο να πούμε ότι η βάση της παγκοσμιοποίησης είναι τα υπερεθνικά μονοπώλια και ότι η Νέα Τάξη είναι η υπερεθνική ή πλανητική ιμπεριαλιστική εξουσία.
Πρέπει να αναλυθούν και οι ιδεολογικές, πολιτικές και πολιτισμικές μορφές αυτής της εξουσίας που απορρέει από το οικονομικό καθεστώς του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού.
Και αυτές οι μορφές εξουσίας είναι διαφορετικές, εντελώς μεταλλαγμένες από τις μορφές εξουσίας των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Εθνικό και υπερεθνικό κράτος
ΣΤΟΥΣ εθνικούς ιμπεριαλισμούς την πρωτοκαθεδρία είχε το εθνικό κράτος. Σήμερα το κέντρο βάρος μετατοπίζεται στο πλανητικό κράτος, στο υπερεθνικό κράτος των ισχυρών του κόσμου. Τα εθνικά κράτη υπονομεύονται και προοδευτικά μετατρέπονται σε εκτελεστικά όργανα του πλανητικού κράτους με ηγέτιδα δύναμη το κράτος των ΗΠΑ. Μετατρέπονται δηλαδή σε προτεκτοράτα του παγκόσμιου κρατικού πλέγματος, της Νέας Τάξης.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή προκαλεί μια τεράστια ανατροπή στο ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο. Θέσεις παλιές ανατρέπονται και έννοιες αλλάζουν σημασία, γεμίζουν με άλλο ταξικό περιεχόμενο. Και όμως οι κομμουνιστές μένουν στα παλιά, σε παλιές, αμετακίνητες, «πάγιες» θέσεις.
Και οι «επαναστάτες» συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη λαθρομετανάστευση, και πολλά άλλα με τα δεδομένα του εθνικού ιμπεριαλισμού.
Τη δε Εκκλησία με τα δεδομένα της φεουδαρχίας. Και δεν προβληματίζονται καν από το γεγονός ότι η Νέα Τάξη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του εθνικισμού και του ρατσισμού, στην πρώτη γραμμή υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, στην πρώτη γραμμή για την κατάργηση των εθνικών συνόρων, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του θρησκευτικού συντηρητισμού και της Εκκλησίας
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του πλανητικού κράτους διαφοροποιείται ουσιωδώς από τη φιλοσοφία του εθνικού κράτους. Το πλανητικό κράτος δεν αναγνωρίζει καμιά συλλογικότητα: Ούτε ταξική, ούτε εθνική, ούτε θρησκευτική.
Ο ατομισμός που παραπέμπει κάθε άτομο στον εαυτό του και αποτελεί το προϊόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην παγκοσμιοποίηση παίρνει ολοκληρωτική μορφή, γίνεται απόλυτο φετίχ, θεότητα. Για το πλανητικό ιμπεριαλιστικό κράτος τα πάντα ανάγονται στη σφαίρα του ιδιωτικού. Δεν υπάρχουν σύνολα, δεν υπάρχουν συλλογικές υποθέσεις, ταξικές ή εθνικές, υπάρχουν μόνο ιδιωτικά ζητήματα, υποθέσεις των ιδιωτών. Η εργασία γίνεται υπόθεση ιδιωτική.
Το ίδιο η Παιδεία, η Υγεία, κάθε συλλογική δραστηριότητα που ανάγεται στη σφαίρα του κοινωνικού κράτους.
ΓΙΝΕΤΑΙ φανερό ότι το πλανητικό κράτος, η Νέα Τάξη, αναγάγοντας τα πάντα στη σφαίρα του ιδιωτικού δεν θέλει καμιά ταυτότητα συλλογικότητας, καμιά ταυτότητα εθνική ή θρησκευτική, καμιά ταυτότητα ιστορικής μνήμης.
Γι αυτό η Νέα Τάξη επιχειρεί να «καταργήσει» την Ιστορία, να αποσπάσει τον άνθρωπο από την ιστορικότητά του. Η Ιστορία είναι επικίνδυνη για τη Νέα Τάξη. Και είναι επικίνδυνη γιατί προϋποθέτει βίωμα και πραγμάτωση της συνοχής του γίγνεσθαι: είναι δηλαδή συλλογική διαδικασία. Αυτός που «έχει μια ιστορία» έχει σχέση με ένα γίγνεσθαι που σημαίνει ότι είναι και ικανός να «δημιουργήσει» ιστορία, δηλαδή να αλλάξει τον κόσμο.

Ο άνθρωπος είναι ιστορία
Η ΙΣΤΟΡΙΑ εγγράφει το άτομο σε ένα δίκτυο σχέσεων το οποίο κατασκευάζει τον κοινωνικό ιστό. Εγγράφει, δηλαδή το άτομο σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, σε μια κοινότητα, σε ένα σύνολο, που το «κοινωνονικοποιούν». Ο άνθρωπος είναι ιστορία με μια διπλή έννοια:
# Το άτομο παράγεται από την ιστορία. Η ταυτότητά του συγκροτείται αφενός από γεγονότα προσωπικά, τα οποία έζησε και τα οποία διαμορφώνουν το μίτο της βιογραφίας του και αφετέρου από στοιχεία που είναι κοινά στην οικογένειά του, στο περιβάλλον, στον ταξικό του χώρο, στο έθνος, τα οποία το τοποθετούν ως κοινωνικό-ιστορικό ον.
# Το άτομο είναι δρων παράγοντας της ιστορίας. Εάν το άτομο μπορεί να θεωρηθεί προϊόν της ιστορίας, είναι ταυτόχρονα και παραγωγός της. Είναι φορέας ιστορικότητας, της ικανότητας δηλαδή να παρεμβαίνει στη δική του ιστορία, λειτουργία η οποία τον θέτει ως υποκείμενο μιας διαλεκτικής κίνησης ανάμεσα σε αυτό που είναι και σε αυτό που μετεξελίσσεται: Το άτομο είναι προϊόν μιας ιστορίας της οποίας προσπαθεί να γίνει το υποκείμενο.
Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ, συνεπώς, ορίζει την ικανότητα του ατόμου να προσοικειώνεται την ιστορία του και ταυτόχρονα την Ιστορία για να μπορεί:
Πρώτον: Να την κατανοεί, να την αναγνωρίζει, να έχει τη δυνατότητα να συνειδητοποιεί, άρα και να μεταβάλλει, τον τρόπο με το οποίο η ιστορία αυτή δρα μέσα του.
Δεύτερον: Να θέτει σε εφαρμογή στρατηγικές κοινωνικά πρόσφορες σε σχέση με την εξέλιξη της κοινωνίας, στην προσπάθειά του να αλλάξει τις οικονομικό-κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες.
ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ του ανθρώπου να γίνει ο συνειδητός παράγοντας της ιστορίας, να συνειδητοποιεί, δηλαδή και να αλλάζει ο ίδιος τον κόσμο, επιδιώκει να καταστρέψει η Νέα Τάξη. Τον ιστορικό μας ιστό θέλει να αποσαθρώσει και την ιστορική μας ταυτότητα να αφανίσει. Και βρίσκει συμμάχους σε αυτή τη διορατική και μακάβρια ιμπεριαλιστική «σύλληψη» του Χένρυ Κίσσινγκερ και πολλούς αριστερούς και κομμουνιστές.



Αναρτήθηκε από GREECE

Bλέπω ότι η Δύση ξεκίνησε τον διαμελισμό της Ελλάδος! Η Δύση πέτυχε την διάλυση της Σερβίας με πόλεμο. Τότε όλοι λέγαμε έρχεται η δική μας η σειρά… Φύλαξε ο Θεός και ο πόλεμος δεν ήλθε…Η Δύση όμως δεν άλλαξε σχέδια για την Ελλάδα.

Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη – Ηγουμενίτσα με τις συμφωνίες που είχαν υπογραφτεί, απέτρεπαν τον διαμελισμό της Ελλάδας, διότι η συμφωνία προέβλεπε δυναμική επέμβαση Ρωσίας σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας μας κινδύνευε ο αγωγός της. Η Δύση όμως πέτυχε και ο αγωγός σχεδόν σταμάτησε…Έτσι όλα τα πεδία είναι ανοικτά πάλι. Ο διαμελισμός της Ελλάδος με πόλεμο δεν είναι τόσο εφυκτός… Έτσι βρήκε η Δύση τον τρόπο. Δημιουργούν 13 κρατίδια (σχέδιο Καλλικράτη) με ανάλογες Κυβερνήσεις, περιορισμένων δυνατοτήτων τώρα στην αρχή…για να μην αντιδράσει ο λαός μας. Όμως όλες οι κυβερνήσεις, οι νόμοι και τα δικαιώματα που έχουν αλλάζουν στο διάβα του χρόνου…


Κάποτε π.χ. οι Βασιλείς είχαν τεράστια δύναμη, αλλά στην πάροδο του χρόνου έγιναν μόνο διακοσμητικά στοιχεία…
Τι θα συμβεί σε 5, 10, 20, χρόνια με τα σημερινά νέα κρατίδια; Τι θα γίνει όταν η Δύση δώσει εντολή στους Κυβερνώντες την χώρα μας, να παραχωρήσουν κι άλλα δικαιώματα στα κρατίδια; Θα αρνηθούν; Θα πάνε σπίτι τους, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση. Όποιος αντιδρά βγαίνει από την μέση…και η Δύση ξέρει τον τρόπο και τις μεθόδους…
Έτσι τώρα βάζουν τις «βάσεις», στην Ελλάδα μας, δημιουργούν 13 κρατίδια και σε λίγα χρόνια… θα μιλάμε για αυτονομία του κρατιδίου της Μακεδονίας, της Θράκης (όπου έχει πολλούς μουσουλμάνους), της Κρήτης κτλ. κτλ.
Το πιο σοβαρό είναι ότι σήμερα, στη βάση του σχεδίου (είμαι σίγουρος ότι είναι πρόταση της Δύσης και προσυμφωνήθηκε πριν τις εκλογές), συμφωνούν και τα δυο μεγάλα φιλοδυτικά κόμματα.
Τυχαίο;
Είμαστε εξάλλου υπάκουα παιδιά.
Προσωπικά βλέπω ότι η Δύση ξεκίνησε τον διαμελισμό της Ελλάδος έξυπνα και ανώδυνα. Αλλά όλοι δεν τρώμε κουτόχορτο…

apneagr

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Εξιχνιάστηκε η διπλή δολοφονία, στη Δάφνη.Δράστης είναι ένας 28χρονος Κούρδος

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η διπλή δολοφονία με θύματα ένα 89χρονο και την 63χρονη σύζυγό του, που είχαν βρεθεί νεκροί με τραύματα από μαχαίρι και σιδερένιο λοστό...


στις 23.3.2009, στην ισόγεια μονοκατοικία τους στην οδό Ιμβρου 47, στη Δάφνη.

Δράστης είναι ένας 28χρονος Κούρδος, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια την πράξη του.

Οπως προκύπτει από την κατάθεσή του κίνητρο ήταν η ληστεία και από το σπίτι πήρε 50 ευρώ, κοσμήματα, δυο κινητά τηλέφωνα και μια τηλεόραση.

Ο δράστης οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα.


Αναρτήθηκε από troktiko
ΣΧΟΛΙΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΥΡΔΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΞΗ. ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ.

«Ατσάλινος Θόλος» Τη δημιουργία αποτελεσματικής αντιπυραυλικής ασπίδας, με κωδική ονομασία «Ατσάλινος Θόλος», ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο, αναφέροντας ότι αυτό μεταβάλλει οριστικά τα γεωστρατηγικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ολοκλήρωση του φιλόδοξου αμυντικού προγράμματος, που περιλαμβάνει στοιχεία αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων, με ισραηλινές ιδιοκατασκευές υψηλής τεχνολογίας, σημαίνει ότι οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ θα είναι ικανοί να εντοπίσουν και να καταστρέψουν εν πτήσει πυραύλους που θα έχουν εκτοξευθεί από τη Λωρίδα της Γάζας ή από την ελεγχόμενη από τη Χεζμπολάχ περιοχή του Νοτίου Λιβάνου. Η επιτυχία του συστήματος μπορεί ακόμη να οδηγήσει και στη δημιουργία αντιπυραυλικού συστήματος κατά της ιρανικής πυραυλικής απειλής. Την επιτυχημένη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος «Ατσάλινος Θόλος» ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Πρόκειται για σύστημα αναχαίτισης ρουκετών και πυραύλων τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο ενδέχεται να αλλάξει ριζικά τα γεωστρατηγικά δεδομένα στην περιοχή.

Η λειτουργία του «Aτσάλινου Θόλου» στηρίζεται σε ραντάρ το οποίο όχι μόνο αναγνωρίζει τις ρουκέτες ή τους πυραύλους, αλλά μπορεί να υπολογίσει και την πορεία τους. Σύμφωνα με Ισραηλινούς ειδικούς, αφού πρώτα ανιχνεύσει την απειλή, το σύστημα εξαπολύει πυραύλους για την αναχαίτιση των ρουκετών στον αέρα. Θεωρείται ιδανικό για την αναχαίτιση των ρουκετών τύπου Κασάμ, Κατιούσα και Φαρτζ, που εκτοξεύονται κατά διαστήματα σε βάρος ισραηλινών στόχων τόσο από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου όσο και από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι τρομοκράτες στα σύνορά μας θα ανακαλύψουν σύντομα ότι το ισχυρότερό τους όπλο, δηλαδή οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον πολιτών, είναι άχρηστο», δήλωσε στους «Τάιμς» του Λονδίνου ο κατασκευαστής Γιόσι Χόροβιτς της εταιρείας Rafael Advance Defence System. «Θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να πετύχουν τους σκοπούς τους και προσωπικά ευελπιστώ ότι θα στραφούν στην οδό των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο διευθυντής του ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών Μπεγκίν - Σαντάτ, Εφραΐμ Ινμπάρ, υπογράμμισε ότι το νέο οπλικό σύστημα του Ισραήλ θα υποχρεώσει τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τους υποστηρικτές τους σε Συρία και Ιράν να αναθεωρήσουν τις τακτικές τους. «Το σύστημα ακυρώνει μια από τις θεμελιώδεις αρχές του εχθρού, εκείνη που στηρίζεται στην αντιστάθμιση της στρατιωτικής υπεροπλίας του Ισραήλ με μαζικές επιθέσεις εναντίον πολιτών», τόνισε ο κ. Ινμπάρ.

Ο «Ατσάλινος Θόλος» θα εγκατασταθεί στο νότιο Ισραήλ εντός διμήνου και στο βόρειο τμήμα της χώρας το καλοκαίρι, συμπληρώνοντας τα συστήματα Devid Slingshot και Arrow, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες. Εν τούτοις, οι Ισραηλινοί παραδέχονται ότι ακόμα και ο συνδυασμός των τριών αντιπυραυλικών συστημάτων δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη αποτελεσματικότητα. «Οι τρομοκράτες θα συνεχίσουν να εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον των αστικών κέντρων της χώρας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Αμυνας, Σλόμο Ντρορ.

Παράλληλα, το κόστος της αναχαίτισης κάθε ρουκέτας ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, εξ ου και το Ισραήλ ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να πουλήσει τον «Ατσάλινο Θόλο» σε άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το νέο αυτό σύστημα, όπως επίσης και άλλα κράτη τα οποία συμμετέχουν στην προσπάθεια σταθεροποίησης του Ιράκ και του Αφγανιστάν

Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ Για πάνω από τριάντα χρόνια τώρα η Ελλάδα επιμένει μονότονα ότι η μοναδική της διαφορά με την Τουρκία, ήτοι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, είναι νομικής φύσης. Όμως, εδώ και πάνω από 25 χρόνια η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει υπερκερασθεί απ' αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Από την ύπαρξη της νέας Σύμβαση του Διεθνούς Δίκαιου της Θάλασσας το 1982, κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει ζητήσει μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά πάντα ζητά και την ταυτόχρονη οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πράγματι, όλες οι αποφάσεις του Δικαστηρίου μέχρι σήμερα, λαμβάνουν υπ' όψη την οριοθέτηση και των δυό ζωνών πού πάντα συμπίπτουν.
Οι Τούρκοι βέβαια τρίβουν τα χέρια τους που ακούν για τόσα χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα να μιλάνε μόνο για την υφαλοκρηπίδα χωρίς να αναφέρονται στην ΑΟΖ. Ο λόγος βέβαια της μεγάλης χαράς των Τούρκων είναι ότι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει μετά την οριοθέτηση μιας ΑΟΖ στο Αιγαίο. Έτσι, οι μεν Τούρκοι κάνουν την πάπια οι δε Έλληνες παπαγαλίζουν μονότονα το τροπάριο της υφαλοκρηπίδας!

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν πριν λίγο καιρό, όταν η Κύπρος αποφάσισε, πολύ σωστά, να συνάψει συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο κρατών και μετά να αρχίσει έρευνες για πετρέλαια στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να συμφωνεί και υποστηρίζει την κυπριακή θέση την στιγμή που έχει μεσάνυχτα για το τι σημαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ μια και ποτέ δεν ασχολήθηκε με αυτή τη νέα έννοια του Δίκαιου της Θάλασσας. Όπως γνωρίζουμε, ο κύριος λόγος της ελληνοτουρκικής διαφοράς είναι η ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο, όμως οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε ζήτησαν οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο! Τώρα, η κυπριακή πρωτοβουλία φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο αυτή τη μεγάλη ελληνική παράλειψη αλλά και σε πολύ δύσκολη θέση και την Τουρκία η οποία βέβαια δεν επιθυμεί κάποιος να εγείρει θέμα ΑΟΖ που τόσο πολύ βλάπτει τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο.

Η δημιουργία ΑΟΖ στις Ελληνικές θάλασσες δικαιολογείται για τους ακόλουθους λόγους:

Α. Υπάρχουν σήμερα 137 παράκτια κράτη που διαθέτουν ΑΟΖ. Η Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας αναφέρει ρητά στο Άρθρο 121, παράγραφος 2, ότι όλα τα νησιά και οι νησίδες, με εξαίρεση τους βράχους που δεν μπορούν να έχουν δική τους οικονομική ζώνη, διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να προβάλει τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί για δεκαετίες τώρα για την υφαλοκρηπίδα των νησιών του Αιγαίου. Δηλαδή ότι τα νησιά μας δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα ή ότι βρίσκονται πάνω στην «υφαλοκρηπίδα» της Ανατολίας


Β. Στις 10 Μαρτίου 1983 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν υπέγραψε διακήρυξη βάσει της οποίας η Αμερική δημιούργησε ΑΟΖ 200 ν.μ. πέρα από τις ακτές της. H πράξη αυτή της Αμερικής ήταν πολύ χρήσιμη για την Ελλάδα διότι η Αμερική διατήρησε, σύμφωνα με την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, ΑΟΖ για όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της. Έτσι, για την αμερικανική κυβέρνηση θα είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί στην Ελλάδα τη δημιουργία ελληνικής ΑΟΖ που δεν θα διαφέρει καθόλου από την αμερικανική ΑΟΖ.
Ας σημειώσω ότι Αμερική, που απέχει μόνο 90 μίλια από τη Κούβα, δεν τόλμησε να πει ότι η Κούβα, επειδή είναι νησί, δεν διαθέτει ΑΟΖ, αλλά οριοθέτησε την ΑΟΖ ανάμεσα στα δύο κράτη χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της "μέσης γραμμής" , μέθοδο που τόσο απεχθάνονται οι Τούρκοι. Μάλιστα η κυβέρνηση της Κούβας αποφάσισε πρόσφατα να αρχίσει έρευνες για πετρέλαια στη δική της ΑΟΖ, έρευνες που μάλιστα γίνονται σε απόσταση μόνο 45 μιλίων από τις ακτές της Φλόριδας.

Γ. Στα τέλη του 1986 η Τουρκία υιοθέτησε ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα και κατέληξε σε συμφωνία με την τότε Σοβιετική Ένωση για τις επικαλυπτόμενες περιοχές χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της "μέσης γραμμής". Αργότερα, η Τουρκία άρχισε συνομιλίες με την Βουλγαρία και την Ρουμανία για το ίδιο θέμα που κατέληξαν σε συμφωνίες παρόμοιες του τύπου που είχε συνάψει με τους Σοβιετικούς. Ουδέποτε, βέβαια, η Τουρκία πρότεινε στην Ελλάδα και σε άλλα γειτονικά κράτη να κάνουν το ίδιο στη Μεσόγειο. Έτσι, η Μαύρη Θάλασσα, που αποτελεί "κλειστή ή ημίκλειστη θάλασσα", όπως και η Μεσόγειος, έχει εντελώς μοιρασθεί από τα παράκτια κράτη αυτής της θάλασσας χρησιμοποιώντας την οριοθέτηση της ΑΟΖ και όχι της υφαλοκρηπίδας. Αυτό, κατά την άποψή μου , αποτελεί τον πιο λανθασμένο χειρισμό της Τουρκίας, διότι δέχθηκε να οριοθετήσει τη θαλάσσια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας με μια μέθοδο που δεν ίσχυε μέχρι το 1982, δηλαδή με τη μέθοδο της ΑΟΖ που πολέμησε τόσο πολύ κατά τη Διάσκεψη του ΟΗΕ. Η Τουρκία χρησιμοποίησε αυτή τη νέα θαλάσσια ζώνη, παρ' όλον ότι μέχρι σήμερα αρνείται να προσχωρήσει στη νέα Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας που περιλαμβάνει και την ΑΟΖ. Πώς μπορεί η Τουρκία να αρνείται την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα όταν ήδη υπάρχει το προηγούμενο της Μαύρης Θάλασσας;

Δ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης αποδεχθεί την ΑΟΖ και πολλά παράκτια κράτη-μέλη της έχουν υιοθετήσει ΑΟΖ 200 μιλίων. Έτσι, είναι απορίας άξιον γιατί όχι μόνο η ΕΕ δεν παρεμβαίνει υπενθυμίζοντας στη Τουρκία ότι όλα τα κράτη-μέλη της έχουν δικαίωμα να υιοθετήσουν ΑΟΖ στις παράκτιες περιοχές τους, αλλά και να υποχρεώσει όλα τα κράτη-μέλη της, που δεν έχουν ήδη ΑΟΖ, να προκηρύξουν τέτοια ΑΟΖ.
Η Τουρκία επίσης γνωρίζει ότι η θέση της όσον αφορά στην ΑΟΖ είναι πολύ αδύναμη γι' αυτό και δεν εκστομίζει ποτέ αυτές τις τρεις λέξεις στις συνομιλίες της με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι γιατί και η Ελλάδα αποφεύγει να αναφερθεί και να θέσει η ίδια, στο τραπέζι των συνομιλιών, τις τρεις αυτές λέξεις (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) που ανησυχούν τόσο πολύ τη Τουρκία.

Η μόνη πιθανή εξήγηση που μπορεί κανείς να δώσει είναι η ακόλουθη:
Στη δεκαετία του 1980, η Ελλάδα αποτάθηκε στην Τουρκία με κάποιες μυστικές συνομιλίες και της ζήτησε να φέρουν στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της ΑΟΖ. Δυστυχώς, η τουρκική αντιπροσωπεία αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί ποτέ να προστεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων διότι θίγονται μεγάλα συμφέροντά της στο Αιγαίο. Ζήτησε, μάλιστα, από την ελληνική πλευρά να μην επαναφέρει αυτό το θέμα ποτέ πια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτι που, εκ των πραγμάτων, φαίνεται ότι έγινε δεκτό από όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις!

Τώρα, όμως, η κυπριακή πρωτοβουλία φέρνει στο προσκήνιο την ξεχασμένη ΑΟΖ, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα πλέον να αγνοεί τη ρύθμιση αυτή του Δίκαιου της Θάλασσας που τόσο πολύ ευνοεί τη χώρα μας. Φαίνεται, όμως, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει, έστω και καθυστερημένα, καταλάβει την αξία της ΑΟΖ και έχει αρχίσει συνομιλίες με τα κράτη στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ελλάδας, δηλαδή την Αλβανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με αυτά τα κράτη.
Η πρώτη συμφωνία έγινε πρόσφατα με την Αλβανία (εκκρεμεί η επικύρωσή της, νομίζω, από την αλβανική Βουλή) χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της "μέσης γραμμής" ο δε τρόπος της οριοθέτησης ονομάστηκε «θαλάσσιο όριο πολλαπλών χρήσεων». Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί χρησιμοποιήθηκε μια τέτοια ορολογία ενώ θα μπορούσε να γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ των δύο κρατών. Επίσης, έχει σημασία το γεγονός ότι η Αλβανία έκανε αποδεκτή τη θέση της Ελλάδας ότι όλα τα νησιά στη περιοχή έχουν πλήρη δικαιώματα όπως και οι ηπειρωτικές ακτές. Το μόνο που μένει είναι να υπάρξει και μια συμφωνία σένα τριεθνές σημείο όπου συνορεύουν η Ελλάδα, η Αλβανία και η Ιταλία.
Ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται και κάποιο πρόβλημα με τη Λιβύη, διότι ενώ η ελληνική πλευρά δέχεται να κλείσει ο κόλπος της Σύδρας και η οριοθέτηση της ΑΟΖ να αρχίσει από εκείνο το σημείο, η πλευρά των Λιβύων δεν θέλει να συμπεριλάβει στην οριοθέτηση κάποια μικρά ελληνικά νησιά νότια της Κρήτης.
Από την άλλη μεριά, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με την Ιταλία διότι ήδη υφίσταται η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των δυο κρατών και επομένως μπορούν εύκολα να δηλώσουν ότι οι ΑΟΖ τους συμπίπτει με αυτή της υφαλοκρηπίδας.

Ένα άλλο, τραγικό κατά την άποψή μου, λάθος που έκανε η Ελλάδα ήταν η πρόσφατη απόφασή της να αρχίσει συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών των δυο κρατών. Το τραγικό λάθος έγκειται στο γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε τις συνομιλίες της με την Αίγυπτο χωρίς να πάρει κάποια ρητή και σαφή διαβεβαίωση από αυτήν ότι θα δοθούν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο. Τώρα που οι συνομιλίες έχουν προχωρήσει φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι δεν θέλουν να δώσουν πλήρη δικαιώματα στο Καστελόριζο και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη ελληνική πλευρά. Πρέπει, επί τέλους, οι Τούρκοι και οι Αιγύπτοι να καταλάβουν ότι το Καστελόριζο δεν είναι μόνο ένα ελληνικό νησί αλλά και ένα νησί της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Τέλος, η Ελλάδα δέχθηκε άλλο ένα χαστούκι από του Αιγυπτίους όταν αυτοί ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ότι θα αρχίσουν συνομιλίες για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με τη Τουρκία τη στιγμή που η Αίγυπτος δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία! Η Αίγυπτος θα μπορούσε να διαθέτει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία μόνο αν δεν αναγνωρισθούν τα δικαιώματα του Καστελόριζου. Ο νοών νοήτω.
Η Αίγυπτος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά ότι θα είχε συνομιλίες μαζί της στο Κάιρο στις 20 Ιουνίου του 2009 και αμέσως μετά στις 22 Ιουνίου 2009 με τη τουρκική πλευρά! Η Ελλάδα αντί να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία για αυτή την αιγυπτιακή θέση, που παραβιάζει ξεκάθαρα το Δίκαιο της Θάλασσας, πήγε στη συνάντηση στις 20 Ιουνίου γνωρίζοντας ότι δυο μέρες αργότερα Αιγύπτιοι και Τούρκοι θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι.

Ο χάρτης αριστερά δείχνει ξεκάθαρα την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και το λόγο που δεν επιθυμεί καμία διαπρταγμάτευση με την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος. Από τον ίδιο χάρτη διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη ζημιά που κάνει το Καστελόριζο στην Τουρκία, αγκάθι πραγματικό. Τέλος, ο χάρτης δείχνει την ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.

ΚΑΘΕ ΕΧΕΦΡΩΝ και νομοταγής πολίτης έχει συγκλονιστεί από τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Αισθήματα οργής, οδύνης και αποτροπιασμού συνέχουν τις καρδίες όλων όσοι ακόμα πιστεύουν ότι ο τόπος πρέπει να επιβιώσει και να έχει μέλλον. Οι σκέψεις και τα ειλικρινή αισθήματα συμπαράστασης και αγάπης είναι με την οικογένεια και τη σύζυγό του. Κανενός λογικού ανθρώπου δεν χωράει ο νους αυτό το απίστευτο φονικό, που έπληξε την οικογένεια και τους εργαζομένους στο Συγκρότημα.


του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ένας νέος και καταπληκτικός άνθρωπος, με λαμπρές ιδέες και σχέδια για ανάπτυξη και προκοπή του Συγκροτήματος, δολοφονήθηκε. Γιατί; Αυτό το πελώριο ερωτηματικό τίθεται ενώπιον όλων, πολιτών και ηγετών. Ποιος μπορεί να κατανοήσει την αμετρία του θανάτου; Ποιος μπορεί να συνεκτιμήσει την έκταση και την αβυθομέτρητη ένταση της οδύνης των γονιών και της συζύγου του Άντη; Όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε από τα μικράτα του, αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε το δυσαναπλήρωτο κενό.

Όπως και στην περίπτωση της αρπαγής της σορού του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, πάλι εκδηλώθηκαν άρρωστες, αχρείες και νοσηρές νοοτροπίες. Οι σκεπτόμενοι πολίτες, που νοιάζονται για τον τόπο, καλούνται να είναι ψύχραιμοι. Να προσπεράσουν την πώρωση και τη σήψη. Να μη παρασυρθούν από μηχανεύσεις και στοχεύσεις που, ενδεχομένως, αλλού αποβλέπουν. Ηγεσία και πολίτες ήρθε τώρα η ώρα να δουν κατάφατσα και να αναλύσουν γιατί πέσαμε τόσο χαμηλά.


Τότε, ίσως, να απαντήσουν και στο ερώτημα: Γιατί ο Άντης; Δεν υπάρχει απάντηση. Όλοι όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, δεν μπορούν να διανοηθούν τα αδιανόητα. Άρα ο στόχος, μπορεί να σκεφτεί κάποιος, είναι ο πατέρας, Κώστας Ν. Χατζηκωστής και το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Δολοφονώντας τον Άντη, όσοι όπλισαν τα χέρια των εγκληματιών αποβλέπουν, ίσως, πρώτον, να πλήξουν και να συντρίψουν προσωπικά τον πατέρα και την οικογένεια του Άντη. Δεύτερον, να σταλεί ισχυρό μήνυμα εκφοβισμού και εντεύθεν εκβιασμού στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και στους εργαζόμενους.

Η δολοφονία του Άντη πιθανόν να είναι η κορυφή ενός φοβερού παγόβουνου, που ονομάζεται αποσταθεροποίηση, ανασφάλεια, ανομία, τρόμος και φόβος. Και ιδού διατί: Το έγκλημα φαίνεται να προσλαμβάνει και άλλες διαστάσεις. Μπορεί να τοποθετηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο όσων περίεργων και ανεξήγητων συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες και ενόχλησαν και εξόργισαν την κοινή γνώμη. Μετά και τη δολοφονία του Άντη, η συνισταμένη των αντιδράσεων των πολιτών συνοψίζεται στα εξής: «Πώς καταντήσαμε έτσι; Πόσο χαμηλά πέσαμε; Γίναμε ζούγκλα; Θα φοβόμαστε πια να μιλούμε, να κυκλοφορούμε, να ζούμε; Τι κοινωνία, επιτέλους, είμαστε»; Εδώ, κατά την άποψή μας, είναι η άλλη διάσταση της δολοφονίας: Δηλ. δι’ αυτής να εισβάλει στις καρδιές και στα μυαλά των πολιτών το τέρας του φόβου και ο μινώταυρος του τρόμου. Πολίτες φοβισμένοι και τρεμαλέοι είναι ευπρόσβλητοι, δηλ. επιδεκτικοί σε εκβιασμούς, απειλές και εκφοβισμούς.

Γι’ αυτό, ψυχραιμία! Προπάντων, να στοιχισθούμε σε πυκνές φάλαγγες πολιτών ενωμένων και ηγετών αποφασισμένων να μη επιτρέψουν ξανά στην ανομία, στο έγκλημα και στην ανωμαλία να αποσταθεροποιήσουν τον τόπο. Και να προειδοποιήσουμε βροντερά όσους απεργάζονται νέα δεινά, ότι δεν θα περάσουν. Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία. Δεν θα παραδοθούμε στο φόβο. Δεν θα υποταγούμε στα σχέδιά τους, επειδή δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Εμείς εδώ στο ΔΙΑ και στη «Σ» θα συνεχίσουμε να λέμε και να γράφουμε εύτολμα τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Η Δημοκρατία και η ελευθερία έκφρασης ποτέ δεν θα παραδοθούν σε όσους όπλισαν τα χέρια των δολοφόνων.
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

"Όχι" στο δικαίωμα ψήφου και στην υπηκοότητα από την Γαλλία

Αντίθετα με την ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης από την Γαλλία και ούτε έχει τις "αποικιακές" ενοχές και υποχρεώσεις, η γαλλική κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.
.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι «το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα».

Και επειδή ακόμα στην Γαλλία θεωρούν ότι η υπηκοότητα είναι ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα και δεν είναι "απλόχεροι", στην παροχή της, οι μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μην αποφασίζουν στην για λογαριασμό των Γάλλων πολιτών.

Στη δήλωση αυτή προέβη εκπρόσωπος της κυβέρνησης με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τοπικές εκλογές.

Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την Αφρική και την Κίνα.

Από αυτούς μόνον οι υπήκοοι χωρών της ΕΕ, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
defencenet/
_____________________________________________________________
Οι Γάλλοι δεν είναι...γάλοι ούτε...κότες, Είναι Γάλλοι Πατριώτες και δεν μοιράζονται τη πατρίδα τους ούτε την πουλάνε για μερικές ψήφους σαν κάποιους άλλους που θα λογοδοτήσουν ΚΑΙ στην Ιστορία....


EFENPRESS

Μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών αεροναυτικών δυνάμεων στο νότιο Αιγαίο

Μεγάλες τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις ενεπλάκησαν χθές στην ΤΑSMO (τακτική άσκηση με χρήση πυρών) στο νότιο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα μπήκαν στο Αιγαίο 25 αεροσκάφη σε έξι σχηματισμούς και 4 ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας. Όπως ήδη έχει αποκαλύψει το defencenet.gr από την περασμένη Παρασκευή τρεις μεγάλες τακτικές ασκήσεις (ΤASMO) με χρήση πυρών ξεκίνησαν να διεξάγονται σήμερα στα Δωδεκάνησα και θα συνεχιστούν την Πέμπτη 14/01 στην ίδια περιοχή και στο βόρειο Αιγαίο. Επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή συνασκούντο περί τα 12 σκάφη του τουρκικού Ναυτικού και τουλάχιστον δύο τουρκικά υποβρύχια εντοπίστηκαν από τα συστήματα υποθαλάσσιας κίνησης του Π.Ν.


Η περιοχή Καρπάθου-Ρόδου-Τήλου-Νισύρου, είχε δεσμευθεί και προ τριμήνου για πρώτη φορά, αλλά εκείνη την ημέρα είχε κακοκαιρία και η άσκηση ματαιώθηκε. Σήμερα έγινε κανονικά και η δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα έντονη γύρω από την Τήλο. Η Τουρκία στις 4 και 5 Ιανουαρίου δέσμευσε την θαλάσσια περιοχή Καρπάθου-Ρόδου-Τήλου-Νίσυρου για την πρώτη ΤΑSMO, όπου διεξήχθη η σημερινή άσκηση. Η δεύτερη δέσμευση αφορά σχεδόν την ίδια περιοχή επίσης για ΤASMO στις 14-15/01, στην οποία δεσμεύονται και περιοχές του βόρειου Αιγαίου.
Είχαμε έξι παραβιάσεις του ΕΕΧ δέκα παραβάσεις του FIR, αλλά καμία εμπλοκή, αφού τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν βάσει του σεναρίου των ασκήσεων που είχαν και τα ελληνικά κατά την πάγια τακτική που εφαρμόζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα περιορίστηκαν σε αναγνωρίσεις.

Το σημαντικό διήμερο για το νότιο Αιγαίο θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η ανησυχία κυρίως για το αν η τουρκική πλευρά προχωρήσει σε υπερπτήσεις και αν θα προσθέσει νέα νησιά στον κατάλογο των υπερπτήσεων…
Την Πέμπτη κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ένα σενάριο-μελέτη για την πιθανή καταστροφή του ελληνικού πλέγματος άμυνας στο Αιγαίο εντός τριών ωρών μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων σε αφύλακτο από στρατιωτικές δυνάμεις, "νησί-κλειδί" του Αρχιπελάγους.

defencenet

Τούρκοι δολοφόνησαν τον Ανδρέα Χατζηκωστή!

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δολοφονηθέντος Άντη Χατζηκωστή και εύχεται προς αυτούς κουράγιο και δύναμη! Το Κίνημά μας, όπως και σύμπας ο Ελληνισμός, στέκεται στο πλευρό τους και συμπάσχει μαζί τους. Τα στοιχεία δεν οδηγούν σε άλλα κίνητρα εξόν από πολιτικά. Οι εχθροί του Ελληνισμού επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε όσους αντιστέκονται στα καταχθόνια σχέδια των εγγλεζοτούρκων για πλήρη εκπόρθηση της Κύπρου! Χωρίς να θέλουμε να διαταράξουμε το κλίμα ενότητας του λαού, το οποίο προέχει στην παρούσα φάση, θα θέλαμε εντούτοις να εντοπίσουμε την παθογένεια. Οι εξουσιαστές, ενδεδυμένοι με το προσωπείο των ειρηνευτών, στους σχεδιασμούς τους δημιουργούν εσωτερικά προγεφυρώματα, τα οποία καταδεικνύουν τους στόχους.

Η στυγερή δολοφονία είναι η συνέχεια σωρείας εγκληματικών ενεργειών που έπληξαν Όσια και Ιερά: η αναγραφή των τουρκικών συνθημάτων στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και αλλού, η κλοπή του λειψάνου του Τάσσου, η βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας του τάφου του και τώρα η δολοφονία του Άντη! Οι στήλες της εφημερίδας «Σημερινή» και κάποιες εκπομπές του «Ράδιο Πρώτο», ως επάλξεις αντίστασης, αποτελούν τους πρώτους στόχους.
Η Κυβέρνηση συγκαλύπτει τους Τούρκους! Ακόμα περιμένει τους Ρουμάνους, δήθεν τυμβωρύχους, να ζητήσουν τα λύτρα για να επιστρέψουν το λείψανο του Τάσσου! Συνάμα βρίσκει ευκαιρία να στοχοποιήσει τους πατριώτες! Και τώρα μιλούν για κίνητρα οικονομικά και άλλα. Χωρίς κανένα σεβασμό στον νεκρό! Για την Κυβέρνηση οι Τούρκοι (οι πρώτοι ύποπτοι) είναι υπεράνω υποψίας! Αυτοί είναι αδέλφια τους, συνέταιροι, σύντροφοι, συμπατριώτες. Αν καταφέρουν να φέρουν την…«πολυπόθητη λύση» μαζί θα κυβερνούν για χρόνια πολλά, μέσω της σταθμισμένης ψήφου, την Κύπρο. Μια Κύπρο χωρίς τους παρείσακτους Έλληνες! Αυτούς μέχρι τότε θα τους έχουν είτε εξορίσει είτε δολοφονήσει! Για πολλά χρόνια θα λυμαίνονται τον τόπο! Τα πλούτη όλα της Κύπρου θα μείνουν δικά τους! Και οι προσφορές των δημοσίων έργων θα εξακολουθήσουν να ανατίθενται μόνο στους κουμπάρους τους!
Σημειώνουμε ότι χθες ο Πρόεδρος διέκοψε τις συνομιλίες με τον Ταλάτ, για να μεταβεί στην οικία Χατζηκωστή. Συλλυπήθηκε…δάκρυσε και μετά ξαναγύρισε στον Ταλάτ για να συνεχίσει το ανίερο παζάρεμα του ξεπουλήματος της Κύπρου! Ο Ταλάτ στην εισβολή ήταν ένας μουτζαχίτ! Και μάλιστα αξιωματικός! Με ένα τόμσον στο χέρι! Από αυτούς που εκτελούσαν τους αιχμαλώτους! Τώρα εκπροσωπώντας τους τουρκοκύπριους απέναντί του έχει έναν Χριστόφια! Ο Χριστόφιας ήταν του υγειονομικού και μάλιστα καψιμιτζής! Κατά την εισβολή έψαχνε την μονάδα του και…δεν την έβρισκε! Αυτός κυβερνά σήμερα την Κύπρο του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Κυριάκου Μάτση! Αξιωματικό του είχε τότε τον σημερινό Υπουργό του, της Αμύνης! Μαζί σήμερα διαλύουν την Εθνική Φρουρά για να αφήσουν αφύλακτες τις Εστίες μας. Άνοιξαν και τα οδοφράγματα! Να μπαίνουν ελεύθερα να μας σκοτώνουν με τα κοντόκανά τους, να καβαλάνε τη μοτοσυκλέτα τους και μέχρι την επόμενη φορά, να εξαφανίζονται στο ανάθεμα απ΄ όπου μας ήρθαν!
Το Κίνημά μας καλεί σε επαγρύπνηση και σε αντίσταση τον κυπριακό λαό! Θα έρθουν μέρες ακόμη δυσκολότερες!

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης
Πρόεδρος Κρίνος Μακρίδης
13 Ιανουαρίου 2010

Για νέα ένταση στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Του Νίκου Στέλγια

Τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένταση που σημειώνεται στην περιοχή των Ιμίων και στην οποία εμπλέκονται σκάφη της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ", στην ιστοσελίδα της, ισχυρίζεται ότι στην περιοχή των Ιμίων σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εμπόδισε τουρκικά αλιευτικά σκάφη να προσεγγίσουν την περιοχή. Σύμφωνα με το συγκεκριμένα δημοσίευμα, στην περιοχή μετέβηκε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στην Κω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από τον τουρκικό τύπο, στην περιοχή των Ιμίων υπάρχουν σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής τα οποία συνοδεύουν τα ελληνικά αλιευτικά. Το ίδιο πράττει και η τουρκική ακτοφυλακή.

Ας σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στα μέσα του Χειμώνα στην περιοχή των Ιμίων τα αλιευτικά των δυο χωρών είναι απασχολημένα με το ¨κυνήγι της τσιπούρας¨.

www.kathimerini.com.cy

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Γκάφα του Πεταλωτή με τη δήθεν δήλωση Σαμαρά...!

Του Νίκου Χιδίρογλου
Εκρηξη οργής των Βορειοηπειρωτών...!
Στο ΠΑΣΟΚ όταν «μυγιάζονται», κάνουν γκάφες! Όπως και όταν αναμασούν παρωχημένη προπαγάνδα επιπέδου καφενείου... Η «απάντηση» του Γιώργου Πεταλωτή στον Πρόεδρο της ΝΔ, για δήλωση που ο Μεσσήνιος πολιτικός... δεν έκανε (!), εξέθεσε την κυβέρνηση, προκαλώντας μάλιστα ειρωνικά σχόλια.
Όμως, όλα έχουν την εξήγησή τους: η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για το μεταναστευτικό, που απηχεί τις καθ’ όλα βάσιμες ενστάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για την εθνοκτόνο πολιτική που ακολουθεί στο θέμα το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε εκνευρισμό αλλά και πανικό στην Ιπποκράτους. Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες...
Βέβαια υπάρχει και άλλη μια εξήγηση, ακόμη χειρότερη! Στη σελίδα 5 της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ο τίτλος του άρθρου είναι ο κάτωθι: «Σαμαράς: “Δούρειος Ίππος” ο νόμος για τους μετανάστες».
Είναι παραπάνω από φανερό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν διάβασε (ή δεν διάβασε όλη) τη δήλωση του Προέδρου της ΝΔ για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Ομολογουμένως, ανεπίτρεπτη προχειρότητα εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αυτό έλειπε, αλλά το είδαμε: να απαντά ο κ. Πεταλωτής βάσει των υποκειμενικών εκτιμήσεων του Τύπου!
Για να δούμε τη δήλωση όμως, που προσέβαλε βαρύτατα και τους ομοεθνείς μας της Βορείου Ηπείρου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή τους: «Ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλάει για “Δούρειο Ίππο”, γιατί – ας μην ξεχνάμε – ότι το 1992, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να συρρεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών στην Ελλάδα χωρίς δικαιολογητικά, χωρίς χαρτιά, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι αργότερα - πάνω από 150.000 - νομιμοποιήθηκαν από τον κ. Παυλόπουλο με επιχείρηση “σκούπα”... Γι’ αυτό όλα αυτά τα περί “Δούρειου Ίππου”, τα επιστρέφουμε».
Δήλωση-καταπέλτης στην «ΕΩ» κατά Πεταλωτή από τον Πρόεδρο της Ενώσεως Χειμαρριωτών κ. Φρέντη Μπελέρη
«Η δήλωση του κ. Πεταλωτή είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τους Βορειοηπειρώτες. Είναι πασίγνωστο ότι όσοι μπήκαν στην Ελλάδα επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η πλειοψηφία ήταν Βορειοηπειρώτες. Οι Βορειοηπειρώτες, αν δεν γνωρίζει ο κ. Πεταλωτής, είναι Έλληνες το γένος και ο κ. Παυλόπουλος, με το νόμο του, έδωσε την ελληνική ιθαγένεια σε Έλληνες το γένος. Είναι προσβλητικό να θεωρεί ο κ. Πεταλωτής “Δούρειο Ίππο”, Έλληνες το γένος, Έλληνες πολίτες σήμερα, που έτυχε να γεννηθούν εκτός ελλαδικών συνόρων. Το μόνο κοινό που έχουμε με τους μετανάστες που θέλει να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι είμαστε και οι δύο κατηγορίες εν δυνάμει ψηφοφόροι».
Αναρτήθηκε από ..(Λ)..

Αποσταθεροποίηση στη βόρεια Ελλάδα από μουσουλμανικές παραστρατιωτικές ομάδες.

Αλβανοί και Τούρκοι αλωνίζουν στα βόρεια σύνορα μας και προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο της ''Μεγάλης Αλβανίας'', εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή συγκυρία που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την οικονομική ύφεση.

Από την άλλη μεριά, η Τουρκία , σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες , χρηματοδοτεί αποσχιστικά κινήματα , όπως είναι αυτό του στρατού της Τσαμουριάς (UCC) , έχοντας ως στόχο τη δημιουργία κλίματος αστάθειας στην Ηπείρο και τη Μακεδονία. Επίσης , παρεμποδίζει την...

οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα τορπιλίζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τη μεταφορά ενέργειας από την Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών εδαφών.
Δεν είναι τυχαία η αναφορά του μεγαλύτερου αλβανικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Top Channel , που κάνει λόγο για 14 χωρία του Εβρου τα οποία κατοικούνται στην πλειονότητα από Αλβανούς.
Ο πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του UCK , Tζ. Κράσνικι, με τις πρόσφατες δηλώσεισ του αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί. Ο κ. Κράσνικι τονίζει: ''Κάθε χρόνο έρχεταιπιο κοντά η επιδίωξη για ένωση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος. Εκτός της Αλβανίας και του Κοσόβου , υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου οι Αλβανοί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού , όπος η Νότια Σερβία , η Δυτική ''Μακεδονία'', περιοχές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου''. Η εκπλήρωση αυτού του ιδανικού αντιπροσωπεύει την ευθύνη όλων των Αλβανών πολιτικών...Η ενοποίηση των Αλβανών είναι ένα ιδανικό το οποίο έχει ζωή 100 ετών. Οι πολιτικοί έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχουν αυτό και οι δυνατότητες γι' αυτό το αποτέλεσμα αυξάνονται κάθε χρόνο.

Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον ''Σύνδεσμο της Τσαμουριάς'' , που είναι μια άτυπη βουλή με 100 αντιπροσώπους , η οποία επί της ουσίας έχει πολιτικό εκπρόσωπο τον επικεφαλής του Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς (Ushtria Clirimtare Camerise / UCC).
O συγκεκριμένος σύνδεσμος έγινε μέλος της ''οργάνωσης υποαντιπροσωπευμένων λαών του ΟΗΕ το 1995. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα έχουν καταφέρει να καθιερώσουν την 27η Ιουνίου ως ''ημέρα γενοκτονίας'' των Τσάμηδων! Θεωρητικός της οργάνωσης είναι ο Σελμάν Σέμε , καθηγητής της Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων και πρώην πρόεδρος της οργάνωσης , ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα ''Shqip'' χαρακτηρίζει την Τσαμουρία ''εθνικά καθαρή αλβανική επαρχία'' ενώ σημειώνει ότι οι προσπάθειες εξελληνισμού της έγιναν πιο έντονες μετά το 1913 , όταν η περιοχή '' βρέθηκε υπό ελληνική κατοχή''.
Ο εξελληνισμός της Τσαμουριάς , σύνφωνα με τον Σέμε , πραγματοποιήθηκε με τους ακόλουθους τρεις τρόπους:
1. Εθνική κάθαρση μέσω γενοκτονίας σε βάρος του τσάμικου πληθυσμού .
2. Αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης με τη μεταφορά Ελλήνων και Βλάχων εποίκων .
3. Αφομοίωση των ορθόδοξων Τσάμιδων.


Σήμερα στην Ελλάδα , σύμφωνα με τον Σέμε , ζουν 165 χιλ. Αλβανοί , από τους οποίους οι πιο πολλοί είναι ορθόδοξοι Τσάμηδες που μιλούν κρυφά την αλβανική στις οικογένειες τους στην Θεσπρωτία , τα Ιωάννινα , την Αρτα και την Πρέβεζα , φοβούνται όμως να δηλώσουν την εθνική τους ταυτότητα! Για τους αλβανόφωνους που ζουν στην ''Τσαμουριά'' την Καστοριά και τη Φλώρινα συνεχίζει ο Σέμε , η Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας από το 1998 στο ''Πρόγραμμα για την επίλυση του αλβανικού εθνικού ζητήματος'' ζητά να αναγνωριστούν ως εθνική μειονότητα , να έχουν δημοτικά σχολεία στην αλβανική , να μαθαίνουν την ιστορία της Αλβανίας , να έχουν δηλαδή τα δικαιώματα που έχουν και οι Ελληνες της Αλβανίας ( στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πρόσφατο δημοσίευμα - που δεν διαψεύστηκε- έγκριτης επαρχιεακής εφημερίδας ότι επίκειται το άνοιγμα αλβανικού σχολείο στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα). Στο τέλος ο Σέμε κάνει την εξής πρόταση , η οποία '' θα έσωζε τη Θεσπρωτία από τον μαρασμό'':
''Ο επαναπατρισμός των 250 χιλ. Τσάμηδων που ζουν σήμερα στην Αλβανία στα δικά τους εδάφη στην Τσαμουριά θα βελτίωνε αισθητά τη δημογραφική και οικονομική κατάσταση της επαρχίας. Οι επαναπατρισμένοι Αλβανοί θα ενσωματώνονταν πολύ γρήγορα στις διαδικασίες της κοινωνικής κατανομής εργασίας και θα συνέβαλλαν στην ανάπτυξη και την ευημερία της Ελλάδας''!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανόγλωσσου διαδικτυακού τόπου dervina.com , επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του παραστρατιωτικού σχηματισμού ''Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς (UCC) και έχει κάνει την εμφάνιση του στην Ηπειρο , ακριβώς στα σύνορα με την Αλβανία. Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή της σερβικής επαρχίας του Κοσόβου και Μετοχίου , αρχίζοντας με την αλβανοποίηση του ονόματος της περιοχής , οι Αλβανοί αναφέρονται στην Ηπειρο με το όνομα Τσαμουριά. Παράλληλα με τις πληροφορίες ότι έχει ήδη σχηματιστεί μία αλβανική τρομοκρατική μονάδα με σκοπό δράσης την ελληνική αυτή περιοχή, ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος προβάλλει δύο βίντεο που αναπαράγονται από το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Nwes24. Aπό επιχειρησιακής απόψεως , η δύναμη τους αποτελείται από 5.000 ένοπλους , εξοπλισμένους με ελαφρύ οπλισμό (αντιαρματικές ρουκέτες RPG , νάρκες , τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών , Καλάσνικοφ και πιστόλια Τοκάρεφ) , που λεηλατήθηκε από τα αλβανικά στρατόπεδα κατά τις ταραχές το 19996 , αλλά και οπλισμό που παρέλαβαν μετά τη διάλυση μερικών μονάδων του Κοσσυφοπεδίου . Σε ένα άλλο διαδικτυακό τόπο , το γνωστό antiwar.comκαι στο άρθρο του Νεμπόισα Μάλιτς , αναφέρεται ότι ο Αβνί Κλινάκου μέντορας του πρώην αρχηγού του UCK της ΠΓΔΜ Αλί Αχμέτι, που το 2001 ανάγκασε τη σκοπιανή κυβέρνηση να δεχθεί να τους παραχωρήσει περισσότερα δικαιώματα αυτονόμησης - έιναι ο επικεφαλής του νέου '' Κινήματος για την ενοποίηση'' (όλων των Αλβανών).

Βέβαια , εκτός από τη Θεσπρωτία , αλβανικό ενδιαφέρον παρατηρείται και για τη Δητική Θράκη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας , Πασκάλ Μίλο , ασχολείται επισταμένως με την εκεί μουσουλμανική μειονότητα. Στο παρελθόν , επέκρινε την ελληνική Πολιτεία για άσκηση πολιτικής κάθαρσης εναντίον της μειονότητας . Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει κάνει και έρευνες επί τόπου με επισκέψεις του στη Δυτική Θράκη...

Πηγή Θερμοπύλες.

Να συγκληθεί Πανεθνική Διάσκεψη στην Αθήνα

Μετά την απόρριψη του επτασέλιδου εγγράφου με τις «απαράδεκτες» τουρκικές θέσεις, που ετοίμασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με το επιτελείο του, από την πολιτική μας ηγεσία στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου Αρχηγών Κομμάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αντιληφθεί δύο πράγματα: Πρώτον, οι απευθείας συνομιλίες ποτέ δεν είχαν –ούτε έχουν- κυπριακή «ιδιοκτησία». Γιατί, όλοι γνωρίζουν ότι οι θέσεις που καταθέτει ο κατοχικός ηγέτης στο τραπέζι των συνομιλιών, τις επεξεργάζεται πρώτα το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και δεν αφίστανται κατά πολύ από το Σχέδιο Ανάν-Χάνεϋ. Συνεπώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ναι μεν έχει απέναντί του τον «σύντροφο» Ταλάτ και συνομιλεί μαζί του, στην πραγματικότητα όμως, είναι με την Τουρκία που διαπραγματεύεται, γιατί απλώς ο κατοχικός ηγέτης είναι ο άβουλος εντολοδόχος της Άγκυρας. Εξ άλλου, δεν θα πρέπει να αγνοεί κάποιος, ότι στις ομάδες εργασίας συμμετέχουν και Τούρκοι, που παίρνουν οδηγίες απευθείας από το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Δεύτερον, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να αποβάλει τις όποιες ιδεοληψίες έχει για την Ελλάδα και να αντιληφθεί ότι η «Μητέρα Πατρίδα» είναι το μόνο πολιτικό στήριγμα που έχουμε, στον αγώνα των Ελληνοκυπρίων για εθνική και φυσική επιβίωση.


Γι΄ αυτό, επιβάλλεται, τούτες τις δύσκολες ώρες που περνούμε, ως Κύπρος, και με δεδομένο, ότι μειονεκτούμε κατά «παρασάγκας» από την Τουρκική διπλωματία, να συγκληθεί μία Πανεθνική Διάσκεψη της πολιτικής μας ηγεσίας με την ελληνική κυβέρνηση, υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να χαραχθεί επιτέλους μία κοινή εθνική στρατηγική για το Κυπριακό, προς όφελος της εθνικής μας υπόθεσης.
Και όχι μόνον! Όπως η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τον κατοχικό ηγέτη, έτσι και στην δική μας περίπτωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας οφείλει να ζητήσει τη στήριξη Ελλήνων Συνταγματολόγων, Νομικών κλπ, που θα τον συμβουλεύουν στις απευθείας συνομιλίες. Η τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα, να τον συμβουλεύει μόνο ο Τουμάζος Τσελεπής, αποτελεί φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο, που πηγάζει από ένα μεγάλο εγωκεντρικό στοιχείο. Την κενοδοξία!
«Η Κύπρος χρειάζεται ηγέτες και όχι σωτήρες», είπε κάποτε ο μ. Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στον Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα πρέπει να αποβάλει το μαρξιστικό σύνδρομο του «μεσσία-σωτήρα», γιατί η υπόθεση της Κύπρου είναι «εθνική» μας υπόθεση και όχι υπόθεση του «ενός».
Αυτή τη στιγμή, ο Ελληνισμός –Κύπρου και Ελλάδος- χρειάζεται μία εθνική στρατηγική, που θα χαραχθεί μέσα από μία Πανεθνική Διάσκεψη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική επεκτατική πολιτική και βουλιμία. Γιατί, σήμερα είναι η Κύπρος, αύριο θα είναι η Θράκη και το Αιγαίο.
Αυτό, που βλέπουμε αυτές τις κρίσιμες ώρες, το να προσπαθούν οι αρχηγοί κομμάτων να κλείσουν ραντεβού για να δουν ξεχωριστά την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, όπως και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είναι για … κλάματα!!!
Πανεθνική Διάσκεψη χρειάζεται, κύριε Πρόεδρε…

Ρωμηοσύνη

Το Στρατηγείο επανεξετάζεται Ανοιχτή παραμένει η διαπραγμάτευση για τη διοίκηση του νατοϊκού κέντρου αεροπορικού ελέγχου (CAOC) στη Λάρισα.

Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από τον διακανονισμό που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο σε συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και προέβλεπε εναλλαγή ελληνικής και τουρκικής διοίκησης στο CAOC. Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει καταστεί σαφές προς τους νατοϊκούς συμμάχους ότι η Αθήνα δεν θα δεχθεί επιμέρους συμφωνία για τη Λάρισα, αλλά την εντάσσει σε ένα συνολικότερο πλαίσιο συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ελληνική παρουσία στο στρατηγείο της Σμύρνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει διαμηνύσει ότι εφόσον δεν εξασφαλίσει αναβαθμισμένη εκπροσώπηση στη Σμύρνη, θα ήθελε στη Λάρισα όχι Τούρκο αξιωματικό αλλά Αμερικανό. Ο κ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης παρουσίασαν χθες τον απολογισμό των 100 ημερών στο υπουργείο και τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα. Σε σχέση με τους εξοπλισμούς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επισήμανε ότι τα προγράμματα που θα δρομολογηθούν θα επιλεγούν με βάση τις ανάγκες και με κριτήριο τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Σε σχέση με την οικονομική κρίση, επισημάνθηκε ότι η βασική ανησυχία που διατυπώνεται είναι μήπως η Ελλάδα καταστεί υπερήμερη σε σχέση με προγράμματα που ήδη τρέχουν. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ανησυχία αυτή είναι αβάσιμη, αρκεί, όπως είπε, και οι πωλητές να είναι εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τον χρόνο παράδοσης, τις προδιαγραφές και τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Εν αναμονή της αξιολόγησης

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του οίκου Lazard επί των προτάσεων για πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προγραμματίζει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010 να φέρει στη Βουλή τα νομοσχέδια για ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τους εξοπλισμούς στην εθνική νομοθεσία και για την ιεραρχία και τις προαγωγές στις Ενοπλες Δυνάμει

Κερκόπορτα μέσω Frontex στο Αιγαίο Στο φως η απόρρητη συμφωνία με την οποία επιχειρήθηκε να δοθεί «δώρο» στην Aγκυρα η Eρευνα και Διάσωση.

Ξεπούλημα του Aιγαίου στην Tουρκία επεχείρησε ο Eυρωπαϊκός Oργανισμός για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης (FRONTEX), υιοθετώντας όλες τις τουρκικές αξιώσεις για τη διχοτόμηση του αρχιπελάγους κατά τη διάρκεια συζητήσεων της συμφωνίας συνεργασίας FRONTEX - Tουρκίας σε τεχνικό επίπεδο, που χαρακτηρίστηκαν απόρρητες, υπό τις ευλογίες της σουηδικής προεδρίας.

Ο επίτροπος της E.E. Zακ Mπαρό και ο Σουηδός υπουργός Aσύλου και Mετανάστευσης T. Mπίλστρομ (στην πρώτη σειρά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) κατά την επίσκεψή τους στην Aγκυρα στις 5 Nοεμβρίου όπου εγ
Ο επίτροπος της E.E. Zακ Mπαρό και ο Σουηδός υπουργός Aσύλου και Mετανάστευσης T. Mπίλστρομ (στην πρώτη σειρά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) κατά την επίσκεψή τους στην Aγκυρα στις 5 Nοεμβρίου όπου εγκρίθηκε η συμφωνία Frontex - Aγκυρας.

Tο χειρότερο όμως είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, η Eλλάδα, που επί υπουργίας Nτόρας Mπακογιάννη έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες FRONTEX - Tουρκίας, δεν ασχολήθηκε έκτοτε με το θέμα, με αποτέλεσμα οι Eυρωπαίοι τεχνοκράτες να παζαρεύουν ανεμπόδιστα το Aιγαίο με τους Tούρκους!
Ο Mιχ. Xρυσοχοΐδης με τον εκτελεστικό διευθυντή του Frontex Iλ. Λαϊτίνεν στην Aθήνα
Ο Mιχ. Xρυσοχοΐδης με τον εκτελεστικό διευθυντή του Frontex Iλ. Λαϊτίνεν στην Aθήνα

Eυρωπαίοι και Tούρκοι διαπραγματευτές συμφώνησαν και αποτύπωσαν σε κείμενο τη συμφωνία τους για τη διχοτόμηση του Aιγαίου και την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης στην περιοχή στην Tουρκία.

Tο περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν όλο το καλοκαίρι διέρρευσε ανεπίσημα (!) στην Eλλάδα τον περασμένο Oκτώβριο, οπότε και σήμανε συναγερμός. Aναγκάστηκε ο FRONTEX να αποκαλύψει το κείμενο πάνω στο οποίο συζητούσαν με την Tουρκία, την ώρα που επιχειρούσαν να καταστείλουν τις ελληνικές ανησυχίες, λέγοντας πως πρόκειται για τεχνικό κείμενο, όμοιο με τις άλλες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τρίτες χώρες.

Καθησύχαζε
Aκόμα και μετά την αποκάλυψη, και παρά τις έντονες προφορικές και γραπτές αντιρρήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ο FRONTEX συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος. O εκτελεστικός διευθυντής του FRONTEX, Iλκα Λαϊτίνεν, μάλιστα, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Eλλάδα (16/12/2009) χαρακτήρισε το κείμενο της τεχνικής συμφωνίας στο οποίο είχαν καταλήξει οι συζητήσεις της Tουρκίας με τον Eυρωπαϊκό Oργανισμό ως: «εξαιρετικά λειτουργικό κείμενο, σκοπός του οποίου είναι η αποφυγή τυχών παρερμηνειών όσον αφορά τις πολιτικές σχέσεις των εμπλεκομένων μερών», σπεύδοντας να σημειώσει πως «συνήθως οι διακανονισμοί εργασίας είναι δισέλιδα έως τετρασέλιδα κείμενα, εξαιρετικά βαρετά αλλά και απλά».

Λίγα λεπτά πριν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, M. Xρυσοχοΐδης, είχε δηλώσει πως ο ίδιος και ο αναπληρωτής υπουργός Eξωτερικών, κ. Δρούτσας, έκαναν απόλυτα ξεκάθαρο το εξής: «Eάν στη συμφωνία Tουρκίας - FRONTEX δεν υπάρχει η ρητή αναφορά ότι η Eλλάδα αποτελεί το εξωτερικό σύνορο της Eυρωπαϊκής Eνωσης, εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια συμφωνία».

Tο κείμενο αυτό δεν έχει ακόμα αποσυρθεί, αλλά αναμένεται -αφού ληφθούν υπόψη οι γραπτές θέσεις της Eλλάδας αλλά και της Tουρκίας- να γίνει διαπραγμάτευση και να ψηφιστεί από τους εκπροσώπους των κρατών μελών στη FRONTEX, για να περάσει με απλή πλειοψηφία, καθώς δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα σε αυτό το επίπεδο για άσκηση βέτο.

Mε λίγα λόγια ο FRONTEX, ξεπερνώντας τις αρμοδιότητες που έχει ως Oργανισμός, και προκειμένου να επιτύχει τη συμμετοχή της Tουρκίας στις επιχειρήσεις, επιχειρεί να εμπλακεί σε πολιτικά θέματα, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Tην περασμένη άνοιξη η Eλλάδα με έγκριση της τότε υπουργού Eξωτερικών, Nτόρας Mπακογιάννη, έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες του FRONTEX με την Tουρκία, προκειμένου η γειτονική χώρα να συμμετέχει στις επιχειρήσεις για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Ως διαπραγματευτής από την ευρωπαϊκή πλευρά ορίστηκε Bρετανός τεχνοκράτης, ο οποίος όμως, επικαλούμενος το απόρρητο των συνομιλιών, αρνήθηκε πολλές φορές να ενημερώσει την Eλλάδα για το περιεχόμενο των συζητήσεων. Παράλληλα επιχειρούσε να καθησυχάσει τις ελληνικές ανησυχίες, λέγοντας ότι πρόκειται για κείμενο παρόμοιο με τα άλλα που έχουν υπογραφεί με τρίτες χώρες. Oι συνομιλίες διεξάγονταν εν κρυπτώ!

Tο «καμπανάκι» κινδύνου σήμανε τον Nοέμβριο ο ευρωβουλευτής του ΣYPIZA και μέλος της Eπιτροπής Eξωτερικών Yποθέσεων του Eυρωκοινοβουλίου, Nίκος Xουντής, προκαλώντας συζήτηση στην Oλομέλεια του Eυρωκοινοβουλίου. Eκεί η Σουηδή υπουργός Eυρωπαϊκών Yποθέσεων, κ. Mάλμστρομ, αποκάλυψε ότι η σουηδική προεδρία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Tουρκία, ώστε αυτή να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις της FRONTEX.

Επιστολή
Aμεσα ο κ. Xουντής ενημέρωσε με επιστολή του τον αναπληρωτή υπουργό Eξωτερικών, κ. Δρούτσα, εκφράζοντας την ανησυχία του για το περιεχόμενο των συζητήσεων, καθώς η τουρκική πλευρά αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα. H σουηδική προεδρία έσπευσε στις 5 Nοεμβρίου να επισημοποιήσει τη συμφωνία για επιχειρησιακή συμμετοχή της Tουρκίας κατά την επίσκεψη του επιτρόπου Zακ Mπαρό και του Σουηδού υπουργού Tομπίας Mπίλστρομ στην Aγκυρα, ανακοινώνοντας πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εγκρίθηκε η συμφωνία συνεργασίας FRONTEX - Tουρκίας που έχει επιτευχθεί σε τεχνικό επίπεδο.

H ελληνική πλευρά κατόρθωσε τελικά να λάβει ανεπίσημα αντίγραφο του κειμένου και διαπίστωσε ότι επιχειρείται η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Aμεσα κάλεσε τον γενικό διευθυντή της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, κ. Tζόναθαν Φολ, προκειμένου να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της FRONTEX και να καταθέσει τις ελληνικές θέσεις.

O ίδιος ο κ. Φολ δήλωσε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι συνομιλίες έγιναν χωρίς η χώρα μας να λάβει γνώση και υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο για τον ίδιο (επικαλούμενος και σχετικό κανονισμό της FRONTEX) πως καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει αν θίγεται κάποιο κράτος-μέλος. H έκπληξή του έγινε μεγαλύτερη όταν διαπίστωσε πως στο κείμενο δεν γίνεται λόγος για ευρωπαϊκά σύνορα με την Tουρκία, αλλά χρησιμοποιείται η αόριστη έκφραση «συνοριακές περιοχές», προκειμένου να ικανοποιηθεί η Tουρκία! Aμεσα συντάχθηκε κείμενο στο οποίο η Eλλάδα επισημαίνει πως η Tουρκία επιχειρεί με πλάγιο τρόπο να περάσει τις πάγιες αξιώσεις της στο Aιγαίο.

Kαταγράφει επίσης όλες τις θέσεις, ζητεί άμεση τροποποίηση του επικίνδυνου για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κειμένου και απαιτεί από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή και τη FRONTEX να παγώσουν αυτήν τη συμφωνία αν δεν γίνει κατανοητή και σεβαστή η ελληνική θέση. H Eλλάδα δήλωσε τη θέση της ότι επιθυμεί να συμμετέχει η Tουρκία στο επιχειρησιακό σκέλος της FRONTEX, χωρίς όμως να θίγονται κυριαρχικά της δικαιώματα.

H EΛΛAΔA «ΣYNOPIAKH ΠEPIOXH» KAI OXI «EΞΩTEPIKO ΣYNOPO» THΣ EE!
Tα κύρια σημεία της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματευτές της FRONTEX με την Tουρκία:

1 Δεν γίνεται καμία αναφορά σε εξωτερικά σύνορα της Eυρώπης, αλλά αναφέρονται μόνο «συνοριακές περιοχές», ύστερα από απαίτηση της Tουρκίας και προκειμένου να ξεπεράσουν οι Eυρωπαίοι το πρόβλημα, αφού γνωρίζουν πως η Tουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα! (παράγραφος 7 της εισηγητικής έκθεσης και 2.2, 4.7, 4.8 του κειμένου της συμφωνίας).

2 Διχοτομεί το Aιγαίο, ορίζοντας ως υπεύθυνο φορέα σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης στο Aιγαίο το Tουρκικό Kέντρο Eρευνας και Διάσωσης (παράγραφος 4.8 του κειμένου της συμφωνίας). Πάγια επιδίωξη της Tουρκίας είναι η ανάληψη της έρευνας και διάσωσης ανατολικά του 25ου μεσημβρινού.

3 Eπιτρέπεται στον τουρκικό στρατό ξηράς να συμμετέχει σε κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, παραβιάζοντας κοινοτικούς κανόνες, που ορίζουν ρητά πως αυτές οι επιχειρήσεις γίνονται από πολιτικές δυνάμεις ασφαλείας (π.χ. Aστυνομία και Λιμενικό). Kαμία άλλη χώρα με την οποία συνήφθησαν τέτοιες συμφωνίες δεν επεχείρησε να βάλει στις επιχειρήσεις στρατιωτικά τμήματα.

4 Oρίζεται ως επίσημη αρχή επαφής για την Tουρκία το υπουργείο Eξωτερικών της χώρας και όχι το αντίστοιχο υπουργείο Eσωτερικών όπως έγινε και στις συμφωνίες με τις άλλες χώρες (Aλβανία, Σερβία κ.λπ.) (παράγραφος 8 του προοιμίου και 3.2 της συμφωνίας).

OI EYΘYNEΣ
Aδράνεια από την Nτόρα, παρά τις προειδοποιήσεις

Oταν η Eλλάδα έδινε το πράσινο φως στον FRONTEX να αρχίσει συνομιλίες με την Tουρκία, ώστε η γειτονική μας χώρα να ενταχθεί στο επιχειρησιακό σκέλος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνοριακής φύλαξης, δεν εξασφάλισε ότι θα τύχουν της ανάλογης προσοχής τα εθνικά μας θέματα.

Oπως φαίνεται, το αρμόδιο υπουργείο Eξωτερικών επί ηγεσίας Nτόρας Mπακογιάννη αλλά και γενικότερα η κυβέρνηση της NΔ δεν έκαναν τις απαραίτητες προληπτικές πολιτικές κινήσεις στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ώστε η χώρα μας να ενημερώνεται για το περιεχόμενο των συνομιλιών με την Tουρκία, αφού είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα. Tόσο το Λιμενικό όσο και το ελληνικό ΓEEΘA είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το τι αναμένεται να επιχειρήσει η Aγκυρα.

Mάλιστα, σε συναντήσεις Eλλήνων με τεχνοκράτες του FRONTEX περίπου τον Σεπτέμβριο είχαν δοθεί προειδοποιήσεις για τις τουρκικές διεκδικήσεις, οι οποίες όμως φαίνεται ότι δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής από τον FRONTEX (εσκεμμένα άραγε;), αφού σε πολιτικό επίπεδο δεν είχε κινηθεί ανάλογο θέμα και η χώρα μας βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

Tο αποτέλεσμα ήταν να επιτραπεί σε τεχνοκράτες μιας ευρωπαϊκής Yπηρεσίας, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά γίνεται στο Aιγαίο, να διαπραγματεύονται θέματα που άπτονται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, να τα χαρακτηρίζουν «απόρρητα» και να αρνούνται να ενημερώσουν την Eλλάδα.

Mε απλή γλώσσα, δόθηκε το δικαίωμα σε τεχνοκράτες να πουλήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Eλλάδας στο Aιγαίο, προκειμένου να μη «στενοχωρηθεί» η Tουρκία και αρνηθεί να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις που γίνονται στα ελληνικά σύνορα για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, η οποία προέρχεται από τις τουρκικές ακτές.

H ευθύνη ιδιαίτερα του υπουργείου Eξωτερικών φαίνεται από το γεγονός ότι οι τουρκικές θέσεις που έγιναν αποδεκτές από τονFRONTEX και αποτυπώθηκαν στο προωθούμενο για υπογραφή κείμενο της συμφωνίας ελέγχθηκαν από τη νομική υπηρεσία του FRONTEX και κρίθηκαν νομικά αποδεκτές!

IΩANNA HΛIAΔH

Πως διαλύεται μια Ελλάδα; Μία χώρα που επί δεκαοκτώ περίπου χρόνια υφίσταται τα κατωτέρω, είναι θαύμα πως επιζεί!!!

Πως διαλύεται μια Ελλάδα; Μία χώρα που επί δεκαοκτώ περίπου χρόνια υφίσταται τα κατωτέρω, είναι θαύμα πως επιζεί!!!


Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Στο αντικείμενο του θέματος έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια (περίπου 8) αρκετή εμπειρία που κατα τη γνώμη μου συνοψίζεται στα εξής βασικά. Έτσι αν έχεις πολλά λεφτά και θέλεις να διαλύσεις μία χώρα προχωρείς ως εξής:
1. Διαλύεις την μέση παιδεία εισάγοντας τον κομματικό συνδικαλισμό στα σχολεία. Δεκαπενταμελή στα γυμνάσια –λύκεια, κτλ. Έτσι οι μαθητές από "μαθητές" γίνονται "ώριμοι" δημοκρατικοί πολίτες που συνδιοικούν (μάλλον διοικούν) μέσω των κομμάτων τους τα σχολεία. Αποτέλεσμα, τέλεια διάλυση, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη μάθησης, έλλειψη σεβασμού των δασκάλων τους, κτλ. Συνέπεια τούτου είναι επίσης και το "ιερό δικαίωμα" των καταλήψεων, που εκτός από τη διάλυση της παιδείας αφήνει σχεδόν πάντα πίσω του βανδαλισμούς και καταστροφές.

Έτσι ένα αχαρακτήριστο κράτος (κυβέρνηση, εισαγγελείς, δημοτικοί άρχοντες, κτλ) για ένα δήθεν πολιτικό κόστος ανέχεται πχ 5 εως 6 ανώριμα παιδιά με ένα λουκέτο να εμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου και τη μάθηση.
*
2. Διαλύεις την ανώτατη παιδεία κυρίως με τη κομματικοποίηση της και τον έλεγχο της από κόμματα, με απεργίες, καταλήψεις , διακοπές της εκπαίδευσης κτλ. χωρίς επι χρόνια ουσιαστικά να έχει δοθεί λύση στο απαράδεκτα φασιστικό δικαίωμα των καταλήψεων, κτλ. Προφανώς χώρα χωρίς παιδεία δεν μπορεί να συνεχίσει επί μακρόν να υπάρχει. ...Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχουμε εκπαίδευση χωρίς συμμετοχή των σπουδαστών στο εκπαιδευτικό έργο, το πλείστον των οποίων σιγά σιγα δεν συμμετέχει στο διδακτικό έργο, αφού η παρακολούθηση του δεν είναι στη πράξη υποχρεωτική. Έτσι ένας μεγάλος αριθμός συμμετέχει μόνον στις εξετάσεις. Βέβαια αυτό είναι και αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των εισαγόμενων για τους οποίους δεν επαρκούν τα μέσα, αίθουσες διδασκαλίας, κτλ.
*

3. Διαλύεις την εθνική ταυτότητα από κατευθυνόμεμους ιστορικούς "ανέκδοτα" όπως πολύ χαρακτηριστικά του ονόμασε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και από άλλους "συγγραφείς" των "νέων" σχολικών βιβλίων.
*

4. Αφήνεις "ξέφραγο" αμπέλι τη χώρα για να μπεί ως μετανάστης όποιος θέλει, ανεξάρτητα αν η χώρα τον χρειάζεται ή όχι. Έτσι αυτό που θα εθεωρείτιο έγκλημα πολέμου εαν το έκανε μία κατοχική δύναμη (η αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού) σε μας αφήνεται εσκεμμένα από τους "πολιτικούς-παγκοσμιοποιημένους εγκέφαλους" να γίνεται, ώστε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια οι έλληνες θα είναι μειοψηφία στη χώρα τους.
*

5. Παράλληλα με το προηγούμενο αφου εξαγοραστούν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, βομβαρδίζουν συνεχώς τον κόσμο, ότι είναι απαράδεκτος ρατσιστής, εθνικιστής, ελληναράς, ότι η σημαία είναι ένα πανί που ο καθένας έχει "δημοκρατικό δικαίωμα" να καίει και να προσβάλλει (το είπε δυστυχώς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος με πατέρα τέως υπουργό και νυν ευρωβουλευτή, ο υιός Βαρβιτσιώτης).Καθορίζουμε παράλληλα "δημοκρατικό καλιτεχνικό" δικαίωμα επώνυμης δεσποινίδας να δείχνει το "έργο" της , αυναν... δεσποινίδας υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου, κτλ.Εν ολίγοις προσπαθούμε να τρελλάνουμε τον κόσμο. Σε αυτό συμβάλλουν (με αδράν αμοιβή και τα δήθεν παρατηρητηρια Ελσίνκι, ΜΚΟ, κτλ. σε διατεγμένη υπηρεσία.
*

6. Διαλύεις την αστυνομία τρελλαίνοντας την κυριολεκτικά. Έτσι ένας αστυφύλακας θα πρέπει να δέχεται να καεί χωρίς να αντιδρά, θα πρέπει να δέχεται πυροβολισμόυς χωρίς να αντιδρά γιατί γνωρίζει ότι αν πάθει βλάβη ο επίδοξος δολοφόνος του δεν γλυτώνει τη φυλακή και τη διαπόμπευση των εξαγορασμένων, ΜΜΕ, κτλ.
*

7. Με κάποιο "γνωστό από την αρχαία εποχή αργυρούν τρόπο" εξ Ελλάδος, ή εκ γείτονος εξ ανατολών, πείθονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, κτλ.. να υποστηρίζουν ενορχηστρωμένα και φανατικά , πχ. την τουρκοποίηση της Κύπρου μέσω του σχεδίου ΑΝΑΝ (που όπου νάναι καταφθάνει πάλιν), τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπίων εις βάρος της χώρας μας μέσω του ονόματος, τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και τη διχοτόμηση του, κτλ
*
8. Υποβάλλεις στον κόσμο, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενδιαφέρεται και να εκφράζει τη γνώμη του για τα εθνικά θέματα πλην των πολιτικών και των νεοταξικών. Έτσι κατακεραυνώναμε τον εξαίρετο μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως μάστιγα του θεού και εξαίρουμε τη βουβαμάρα του νυν αρχιεπισκόπου.
*

9. Τελευταίο μέτρο για την άλωση της χώρας είναι η διαλυση του στρατού της που φοβούμαι ότι είναι ο τελευταίος στόχος. Πχ αφήνεται η κρατική τηλεόραση να προσπαθεί να γελειοποιήσει το στράτευμα με ηλίθια συριαλ, τα ΜΜΕ ψάχνουν θέματα να κτυπήσουν το φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, κτλ.
*

10. Η εξωτερική πολιτική της χώρας σχεδίάζεται από ίδρυμα (το ΕΛΙΑΜΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν τα γνωστά πρόσωπα.
Μία χώρα που επι δώδεκα περίπου χρόνια υφίσταται τα ανωτέρω είναι θαύμα πως επιζεί.

Stratfor: GREECE: AN INTENSIFYING BOMBING CAMPAIGN

Γράφει ο/η Greek American News Agency


Για πιθανή Κοινωνική εξέγερση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων της κυβέρνησης κάνει λόγο το ινστιτούτο Stratfor , το οποίο έλέγχεται απο την CIA. Η νέα ανάλυση, αναφέρεται λαμβάνοντας αφορμή το πρωτοφανές χτύπημα μπροστά από την Βουλή, αλλά και την ολοένα και μεγαλύτερη κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 2008 από ομάδες αριστερών και αναρχικών. Με ένα τέτοιο χτύπημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ενός "συμβολικού στόχου, όπως το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτές οι ομάδες εμφανίζονται να είναι ικανές να χτυπήσουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε". Πέρα από μια σύντομη αναφορά αντίστοιχων χτυπημάτων του 2009, συντάκτες της ανάλυσης εκτιμούν ότι οι επιθέσεις αυτές μπορούν να αποδοθούν στην επισφαλή οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, καταλήγοντας ότι "το πρόβλημα της Αθήνας έγκειται στο γεγονός ότι το κοινωνικό άγχος είναι σε υψηλό επίπεδο εξατίας της οικονομικής κρίσης της χώρας, ενώ το πακέτο των νέων φόρων μαζί με τις περικοπές σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας θα αυξήσουν αυτήν την ένταση". Και η ανάλυση καταλήγει, προοιωνίζοντας -αν και δυνητικά διατυπωμένο- ότι τα αυστηρά μέτρα είναι δυνατό να στρέψουν τους πολίτες στην βία, εκφράζοντας έτσι την αποδοκιμασία τους για τις κυβερνητικές πολιτικές και αναδεικνύοντας έτσι την ανικανότητα της κυβέρνησης. Κοντολογίς αναταρχές προβλέπουν οι ισντρούκτορες των Αμερικανών. Ίδωμεν. Διαβάστε την ανάλυση των Αμερικανών πρακτόρων.


GREECE: AN INTENSIFYING BOMBING CAMPAIGN

On Jan. 9, at approximately 8 p.m. local time, an improvised explosive device (IED) detonated outside the Greek parliament building, a popular tourist attraction, breaking windows but causing no deaths or injuries. Less than 20 minutes before the attack, an anonymous caller informed the Eleftherotypia newspaper that the device would be detonated, giving police time to clear the area.

The IED was placed under a garbage can near the Tomb of the Unknown Soldier, which is directly in front of the parliament building and under constant guard and video surveillance. Police have collected fragments of the device (likely made of cooking gas canisters, which are easy to obtain and the most common components used in such attacks in Greece) and are reviewing the surveillance video. So far, police have confirmed that a timer was found at the site and that a group calling itself the "Fire Conspiracy Cells" has claimed responsibility for the attack.

Over the past year, such bombings have been occurring more frequently against increasingly significant targets. In 2008, most of the attacks were against car dealerships, bank branches and diplomatic vehicles and were timed to avoid injuring people. In 2009 we saw the tactics intensify as police officers were targeted and killed and the target set shifted to include more strategically important sites such as the Greek Stock Exchange and National Insurance Company (the latter attacks were still preceded by phoned-in warnings). These varying and evolving tactics demonstrate a full spectrum of violence that the leftist and anarchist groups are capable of carrying out.

Consistent with the escalating campaign, the bombing in front of the parliament building was the most brazen attack in recent years. The area targeted is a very popular tourist attraction largely because of the ceremonial changing of the guard that takes place in front of the Tomb of the Unknown Soldier. The device was planted just a few yards from a nearby guard post, which underscores the purely ceremonial role of the soldiers guarding the monument.

While the parliament was not convened at the time of the attack, events were going on inside, and Greek Interior Minister Prokopis Pavlopoulos was scheduled to speak to reporters outside the building, near the site of the explosion at the approximate time the IED went off. Clearly, planting and detonating an explosive device in such a symbolic public area demonstrates the ability of leftist and anarchist groups to carry out their operations without police detection. And in order to deal with the escalating threat, the Greek government faces some difficult political decisions that could incite even more violence.

The uptick in attacks in 2009 can be attributed to the precarious political and economic situation in Greece. Because of Greek banking exposure to emerging markets in Central Europe and the country's reliance on tourism and shipping, Greece was hit particularly hard by the global economic crisis. Greece is set to have the highest government deficit (12.2 percent of gross domestic product [GDP]) and government debt (124.9 percent of GDP) in the eurozone in 2010. This puts the Greek government's ability to repay and service its debts in question, thereby damaging its credit rating and forcing the newly elected government to plan for austerity measures.

The European Union is pressuring Greece to enact severe budget cuts, and EU officials visited the country Jan. 6-8 to assess whether Athens is serious about lowering its deficit. The government is seriously considering rolling back social programs by raising the retirement age and has requested advice from the International Monetary Fund on how to reform its spending. The problem for Athens is that social angst is already at a high level due to the economic crisis, and a package of new taxes and social welfare cuts will only increase the tension. In notoriously volatile Greece, austerity measures will likely provide more reasons for people to turn to violence in order to express their disapproval of government policies and highlight the government's inability to manage the country.

Κατ’ Απαίτηση της Πακιστανικής κυβέρνησης το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια!

Προσωπικές ευχαριστίες του Πακιστανού πρωθυπουργού για την “αποδοχή των προτάσεων απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους Πακιστανούς”!

Παράλληλα με τη μεγάλη έρευνα που διεξάγουμε για τις σχέσεις μαύρου χρήματος μέσω ναρκωτικών και δουλεμπορίου, καθώς και για χρηματοδότηση φονταμενταλιστών μέσω Ελλάδας, ήρθε και αυτή η είδηση που ρίχνει φως στις αιτιάσεις μας για την ύποπτη ασυλία σε παραβατικούς Πακιστανούς μέσω της “πίεσης” από την “κοινότητα”. Διαβάστε με προσοχή:

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, 12 Ιανουαρίου: Ὁ Πρωθυπουργὸς Συέντ Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καλωσόρισε τὴν Τρίτη τὴν ἀποδοχὴ ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα τῆς ἀπαίτησης τοῦ Πακιστὰν γιὰ τὴν ἀπόδοση ἰθαγενείας καὶ δικαωμάτων ψήφου στοὺς Πακιστανοὺς μετανάστες. Μιλῶντας στὸ πρωθυπουργικὸ μέγαρο στὸν Δημήτριο Ντάλλη, Πρέσβυ και προσωπικὸ ἐκπρόσωπο τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ, ὁ Γκιλάνι ἐξέφρασε τὴν ἐλπίδα ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ ἀργότερα μέσα στο χρόνο νὰ ξαναζωντανέψει τὶς διμερεῖς σχέσεις μεταξὺ τῶν δύο χωρῶν. Ὁ Γκιλάνι ἐζήτησε νὰ προγραμματισθοῦν διμερεῖς πολιτικὲς διαβουλεύσεις καὶ νὰ συναντηθεῖ μεικτὴ Οἰκονομικὴ Ἐπιτροπὴ πρίν ἀπὸ τὴν ἐπίσκεψη, ὥστε νὰ προετοιμάσει τὸ ἔδαφος γιὰ τὴν ἐπιτυχία τῆς ἐπισκέψεως.

Ὁ Πρωθυπουργὸς διαβεβαίωσε τὸν προσωπικὸ ἀπεσταλμένο τοῦ Ἕλληνα Πρωθυπουργοῦ ὅτι ἡ κυβέρνησή του θὰ συνεχίσει νὰ ἀναλαμβάνει κάθε δυνατὴ προσπάθεια γιὰ τὴν ἀσφαλῆ ἀπελευθέρωση τοῦ Ἀθανασίου Λερούνη, ποὺ ἀπήχθη στὴν κοιλάδα Καλλάς τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 2009 καὶ μεταφέρθηκε ἀμέσως στὴν ἐπαρχία Νουριστάν τοῦ Ἀφγανιστάν.

Άβατη η πλατεία Ομονοίας

Επιχειρηματίες της πλατείας Ομονοίας συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, απαιτώντας από την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να επιβιώσουν τα καταστήματά τους. Μιλώντας με φανερό εκνευρισμό, αναφέρθηκαν στα ναρκωτικά, την πορνεία, το έγκλημα, το παραεμπόριο, την έλλειψη καθαριότητας και φωτισμού.
Από την Κίνηση Πολιτών κέντρου Αθήνας αποφασίστηκε, μάλιστα, στις 27 Ιανουαρίου (στις 4 το απόγευμα) να κλείσουν τα καταστήματά τους, «αφού πολλοί από εμάς υποχρεώνονται να κλείσουν επιχειρήσεις δεκαετιών με εκατοντάδες εργαζομένους». Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στην ιστορική πλατεία.

Ορισμένοι καταστηματάρχες φώναζαν ότι «μετά τις 7 το απόγευμα δεν κυκλοφορεί κανείς λόγω των δεκάδων «τσαντάκηδων». Άστεγοι μετανάστες κοιμούνται στις εισόδους των κτιρίων. Τα ξενοδοχεία είναι καταδικασμένα σε λουκέτο». Μια ομάδα καταστηματαρχών φώναξε συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Άλλοι τόνισαν αγανακτισμένοι πως «συγκεντρωθήκαμε 200 επιχειρηματίες και δεν μας δέχτηκε ούτε ένας γραμματέας υπουργείου».

«Η εγκατάλειψη από τους κατοίκους του οδήγησε το κέντρο σ' αυτή την κατάντια», σύμφωνα με τη Φωτ. Πιπιλή (βουλευτής Ν.Δ.). Η Π. Ζούνη (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) δήλωσε ότι «στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου εγκατέλειψα το κέντρο αισθανόμενη ότι ζω σε θάλαμο αερίων».

«Είμαι εξοργισμένος με την κατάσταση που επικρατεί. Χρειάζεται σεβασμός στη νομιμότητα και οργανωμένη αντιμετώπιση», συμφώνησε και ο βουλευτής Νάσος Αλευράς, τονίζοντας ότι «ορισμένοι προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το πρόβλημα». Ο κ.Αλευράς υποχρεώθηκε αρκετές φορές να διακόψει την ομιλία του, δεχόμενος σκληρές επικρίσεις, σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης. Κατάφερε να διατυπώσει προτάσεις όπως «δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου με τον αναγκαίο αριθμό αστυνομικών, αντιμετώπιση του ζητήματος των ναρκωτικών ουσιών από το υπ. Πρόνοιας με τη χορήγηση υποκατάστατων από τα νοσοκομεία, έλεγχος της παράνομης στάθμευσης, τοποθέτηση δημόσιων τουαλετών και οργανωμένη αποκομιδή απορριμμάτων».

ΜΕ ΠΑΡΩΤΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Οι μετανάστες στην Ιταλία διοργανώνουν για την 1η Μαρτίου απεργία, η οποία λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην Καλαβρία, τον θάνατο ενός μετανάστη και τις συγκρούσεις μεταναστών με αστυνομικούς και κατοίκους της περιοχής.

Την κινητοποίηση διοργανώνει η ομάδα του Facebook «Primomarzo2010», η οποία συνδέεται και με αντίστοιχη κινητοποίηση που ετοιμάζεται στην Γαλλία.

Συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει 11.000 άνθρωποι. Στόχος των εμπνευστών της είναι να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι μετανάστες, τόσο οι νόμιμοι, όσο και εκείνοι που δεν διαθέτουν άδεια εργασίας.



Σύμβολο της απεργίας θα είναι το γνωστό πρόσωπο των κόμικς «Μαφάλντα», του Αργεντίνου σκιτσογράφου Κίνο, ο οποίος μάχεται με χιούμορ κατά των διακρίσεων και των αδικιών. Το χρώμα που επελέγη είναι το κίτρινο. Στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται για τις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, οι συμμετέχοντες θα φορούν κίτρινο βραχιόλι και θα κρατούν κίτρινα μαντήλια.



Μετά τον πυροβολισμό ενός μετανάστη στην κωμόπολη Ροζάρνο και τις συγκρούσεις των αλλοδαπών με την αστυνομία και τους ντόπιους κατοίκους, περισσότεροι από 1.000 ξένοι εργάτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των αρχών, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε ότι «όσοι μετανάστες δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, πρόκειται να απελαθούν».

Σχετικά με την πρωτοβουλία της 1ης Μαρτίου, ο υπουργός, αρμόδιος για την Νομοθετική Απλοποίηση, Ρομπέρτο Καλντερόλι, στέλεχος της Λέγκα του Βορρά, ανέβασε τους τόνους, δηλώνοντας στον Τύπο ότι «είναι πολύ δύσκολο να στηριχθεί από τους μετανάστες, που διαθέτουν άδεια παραμονής. Όσο για τους παράνομους, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαμε να τους απελάσουμε».

Από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, ο Αντρέα Ορλάντο υπογραμμίζει σχετικά ότι «ο Καλντερόλι, καλό θα είναι να θυμάται τον θόρυβο, που προκάλεσε, όταν φόρεσε μπλουζάκι με σκίτσα, που σατίριζαν τον Μωάμεθ και να σταματήσει να ανεβάζει την ένταση».

Συζητήσεις και προβληματισμούς προκάλεσε η θέση της επίσημης εφημερίδας του Βατικανού «Osservatore Romano», σύμφωνα με την οποία «όχι μόνο οι Ιταλοί είναι ρατσιστές, αλλά το στοιχείο αυτό τούς χαρακτηρίζει από παλιά, τουλάχιστον από εκατόν πενήντα χρόνια, από τότε που συστάθηκε το ενιαίο ιταλικό κράτος».

Αντιδράσεις εκτός Ιταλίας

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ζήτησε επισήμως από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των μειονοτήτων και των μεταναστών, που ζουν στην Ιταλία».

Στο σχετικό επίσημο ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στην «εκστρατεία επιθέσεων» κατά των αλλοδαπών που εργάζονταν στο Ροζάρνο και στις δύσκολες καθημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, «λόγω των συνθηκών κράτησης, της παραβίασης των οικονομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και της πρακτικής των υποχρεωτικών απελάσεων».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ πρόκειται να συζητήσει το θέμα με τον Ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο τελευταίος στο Κάιρο στις 16 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, στη Γενεύη δύο εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν τα «τραγικά γεγονότα» και τα επεισόδια βίας κατά των μεταναστών στο Ροζάρνο και ζήτησαν από τις ιταλικές Αρχές να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ρατσιστικού φαινομένου.

Οι ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών και κατά του ρατσισμού Χόρχε Μπουσταμάντε και Γκίτου Μουιγκάι, με κοινή ανακοίνωσή τους κάλεσαν τις ιταλικές Αρχές «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη της διογκούμενης ξενοφοβικής συμπεριφοράς κατά των εργαζομένων μεταναστών η οποία οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στα τραγικά γεγονότα του Ροζάρνο» που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 67 άνθρωποι -31 μετανάστες, 19 αστυνομικοί και 17 Ιταλοί.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η "ΣΗΜΕΡΙΝΗ" ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ... ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ...

Αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα το μήνυμα που λαμβάνει ο Ελληνισμός με την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή που ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΔΗΜΟΣΙΑ την Πατριωτική του άποψη και διαφωνούσε με τους χειρισμούς του Χριστόφια και των λοιπών προσκυνημένων. Κι αυτό εξαγόταν και από την διαχρονική γραμμή των Μέσων που είχε στην κατοχή της η οικογένεια Χατζηκωστή... Τα Απανωτά χτυπήματα στην Κύπρο σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, που συγκλονίζουν ολόκληρο τον Ελληνισμό, δεν αποτελούν σύμπτωση αλλά στρατηγικό σχέδιο τρομοκράτησης των Ελλήνων που ατιστέκονται στο ξεπούλημα...

Αναρτήθηκε από Στόχος

Η διάβρωση του Ελληνικού έθνους...Πού είναι η Ελλάδα και πού οι Έλ­ληνες!

Έχοντας ανατριχιαστικά απομακρυνθεί τα ευρωπαϊκά κράτη από το συστατήριο εκείνο, ευγενές όραμα των «πατέρων» της ενωμένης Ευρώπης, επί δεκαετίες, —πριν τα ξυπνήσει βίαια η σκληρή οικονομική κρίση που ζούμε— είχαν αδίσταχτα ρι­χτεί στην κατανάλωση. Στην κατανάλω­ση —διότι όλα τα άλλα, ξεκινώντας από το στείρο Ευρωκοινοβούλιο και καταλή­γοντας στις άκαρπες, βαθμιαίες διευρύν­σεις, δεν ήταν παρά καρυκεύματα της καταναλωτικής, της υλόφρονης βουλημίας μιας δέσμης κρατών που είχαν λακτίσει την ταυτότητά τους, την Γλώσσα τους, την Θρησκεία τους, τον πνευματι­κό τους πολιτισμό. Μέσα σ' αυτή την οργιαστική κατα­ναλωτική λάσπη έχει πέσει και η Ελλά­δα —η πνευματική, πολιτισμική μητέρα της Ευρώπης. Στην δική της καθημερινή, επίσημη και ανεπίσημη ζωή, φανε­ρώθηκε με τον πιο αναιδή, συχνά χυδαίο τρόπο, η καταναλωτική μανία, ο υλιστι­κός πυρετός που εσάρωσε —κι εξακολου­θεί να σαρώνει την προσωπικότητά της, την ταυτότητα της, αυτή που εσμίλευσαν οι αιώνες του περιπετειώδους βίου της.

Έτσι, η Ελλάδα, με βήμα γοργό, προχώρησε στον βαθμιαίο αφελληνισμό της. Καταφρονώντας τον τρισχιλιόχρονο εαυτό της, την πολύμορφη παράδοσή της που εχύμευσαν γενιές και γενιές, οι «έ­ξυπνοι» των καιρών μας ελάκτισαν την γλώσσα της, ελάκτισαν καί την θρησκεία της. Και όχι πλέον ο «λαός». Ο μηδε­νισμός ξεκίνησε από τα «υψηλά» λεγό­μενα κοινωνικά κλιμάκια: από τα πανε­πιστήμια, από τους πολιτικούς και από τους δημοσιογράφους.
Καταφρονώντας τον ελληνικό εαυτό των Νεοελλήνων, άφη­σαν να καταμολυνθεί η γλώσσα, ιδίως η τρέχουσα,η λεγόμενη «καθημερινή γλώσ­σα», που είναι και η πιο ζωντανή, από μύριους αγγλισμούς, τόσο που να κυκλο­φορείς στις ελληνικές πόλεις και οι επι­γραφές των καταστημάτων κάθε φύσης να σε βεβαιώνουν πως βρίσκεσαι σε αγ­γλόφωνη χώρα. Και δεν ήταν, και δεν είναι μόνο αυτό. Παρά τον δίκαιο ξεση­κωμό μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, απαγορεύτηκε η αναγραφή του θρη­σκεύματος στις ταυτότητες —ακόμη και η προαιρετική. Και είχαν λησμονήσει — κι εξακολουθούν να «λησμονούν»— οι ανεγ­κέφαλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι πως από την ελληνική ακόμη αρχαιότητα, η Γλώσσα και η θρησκεία ήταν οι δυο ιε­ροί σύνδεσμοι της ελληνικότητάς μας. Ούτε όμως κι αυτά τα εθνικά εγ­κλήματα —που το επαναλαμβάνω: τελέ­στηκαν ξεκινώντας από τις «υψηλές» σφαίρες της νεοελληνικής κοινωνίας— ι­κανοποίησαν τους ξενόδουλους, καλοπλη­ρωμένους μηδενιστές των δυσχερών ετού­των καιρών. Προχώρησαν στην άλωση της Παιδείας: με ψεύδη, ανακρίβειες και δήθεν διεθνικιστικές ορέξεις, παραχάρα­ξαν τα βιβλία της Ιστορίας, οδήγησαν σε ασφυξία το μάθημα των Θρησκευτι­κών— ενώ ουδείς ποτέ στην νεώτερη Ελ­λάδα υποχρεώθηκε,— έστω κ έχοντας τε­λέσει θρησκευτικό γάμο— να θρησκεύει.
Η παράδοση του τόπου μας οδηγούσε πάν­τα στην επισφράγιση του ιερού χαρακτή­ρα των κορυφαίων γεγονότων στη ζωή του Έλληνα πολίτη. Γιατί ουδέποτε, επί 25 και πλέον αιώνες, ζητήθηκε από τους Έλληνες να ζήσουν ως παραγωγοί-καταναλωτές, δηλαδή, να απανθρωποποιηθούν, να αποκτηνωθούν. Και σήμερα, τα «ανώτερα» κοινωνικά κλιμάκια, αυτό επιζητούν, γι' αυτό εργάζονται, αυτό τον κτη­νώδη μηδενισμό κηρύττουν.
Κι έρχεται, σαν μια αγριεμένη, πολυτρικυμιώδης θάλασσα, η οικονομική ετούτη κρίση. Και σαρώνει λυσσαλέα τον αναιδέστατο υλισμό, και αδειάζει τον κοι­νωνικό βίο από κάθε νόημα, κι εκμηδε­νίζει και παραγωγούς, και καταναλωτές. Και τώρα, σ' αυτό τον τόπο που επί 25 και πλέον αιώνες γνώριζαν για ποιο σκο­πό ζουν οι Έλληνες, τώρα, για ποιό σκο­πό ζουν; —έχοντας χάσει τον εαυτό τους, και πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πανεπι­στημιακοί, έχοντας προσβληθεί από δει­νή δυσλεξία.
Πού είναι η Ελλάδα και πού οι Έλ­ληνες; Ώρα τραγικής αμηχανίας!

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν “συμφωνημένη” διχοτόμηση. Εμείς;

Είναι πια σαφές σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Κύπρο ότι από τον Απρίλη, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα είναι παρελθόν από την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο νέος ηγέτης τους Έρογλου, που δεν κρύβει τις ακραίες του θέσεις, όλο και πιο φανερά κάνει λόγο για “συμφωνημένη” διχοτόμηση.

Δηλαδή για διχοτόμηση που θα έχει την αποδοχή της ελληνοκυπριακής πλευράς, με ορισμένα ανταλλάγματα, φυσικά. Ποια μπορεί να είναι αυτά; (Στο τέλος το σχόλιο μας). Προφανώς μερικές εδαφικές παραχωρήσεις. Ακούγεται ένα 10% του εδάφους που...

σήμερα έχουν οι Τουρκοκύπριοι, μαζί με το έδαφος των βρετανικών βάσεων. Κι εμείς, από τη μεριά μας, θα κληθούμε να αναγνωρίσουμε αυτό που ως τώρα αποκαλούμε “ψευδοκράτος”. Και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε, ή έστω να συζητήσουμε αυτή την προοπτική; Είμαστε έτοιμοι να αντιπροτείνουμε μια χαλαρή Ομοσπονδία με κάποια καινούρια στοιχεία που να την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα για τους Τουρκοκύπριους; Ή θα συνεχίσουμε να συμβιβαζόμαστε με το μιθριδατισμό της εκκρεμότητας;

Τα δεδομένα του ζητήματος είναι μπροστά στα μάτια μας, και δεν ωφελεί να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε. Η Τουρκία κέρδισε έναν πόλεμο το 1974 και φυσικά δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει όσα κέρδισε με την ισχύ των όπλων. Πολύ περισσότερο δεν είναι διατεθειμένη να πάψει να βλέπει στο χάρτη ότι η Κύπρος είναι δίπλα στην Τουρκία και μακριά από την Ελλάδα. Τέλος, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω σε κανένα από τα μέτωπα της εξωτερικής της πολιτικής, κι η Κύπρος μπορεί να μην είναι το σπουδαιότερο, είναι όμως ένα σημαντικό κεφάλαιο της τουρκικής πολιτικής. Επί χρόνια διακινδυνεύει την ενταξιακή της πορεία, προκειμένου να μην κάνει πίσω στο Κυπριακό.

Αυτά τα ξέρουμε. Εκείνο που αγνοούμε είναι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς. Της Ελλαδικής και της Κυπριακής. Τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε στο Κυπριακό, και πόσο μπορούμε τη στρατηγική μας -αν υπάρχει…- να την καταστήσουμε αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Το βέβαιο είναι ότι όλο αυτό το πακέτο θα έλθει ενώπιόν μας. Και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ξέρουμε τι θέλουμε, και πώς θα τα καταφέρουμε…

Από τα Πράγματα.

Σχόλιο του Epirus-Ellas: Εάν ρωτάτε εμάς αγαπητοί φίλοι του πολύ καλού περιοδικού, εχουμε να σας πούμε δύο λέξεις.

Δ Ε Ν Ξ Ε Χ Ν Ω.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΝΕΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 3.000€ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΟΤ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΠΝΕΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΕΡΑ.

Χλιαρή παρέμβαση Σαμαρά για την ελληνοποίηση των (λαθρο)μεταναστών

Άλλα λόγια, ν' αγαπιόμαστε...
ή πως κάνεις μία τρύπα στο... νερό!

Σήμερα, επιτέλους, ο Αντώνης Σαμαράς εδέησε να τοποθετηθεί για την λαθρομετανάστευση και για τη νομιμοποίηση των ορδών που έρχονται συνεχώς στην χώρα. Με την πρώτη ματιά, ο λόγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δείχνει πως πρόκειται για μία καθαρά πολιτική παρέμβαση, που δεν ακουμπά στο ελάχιστο την πραγματικότητα, αλλά τουναντίον επιμένει στην απόδοση ιθαγένειας, καλύπτοντάς την πρόχειρα με μία γενική δήλωση περί κατάργησης του νόμου όταν και όποτε αναλάβει την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία (σε περίπτωση συγκυβέρνησης δεν είπε τι θα πράξει...).
Μέχρι τότε όμως, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες θα έχουν νομιμοποιηθεί; Και ποιές θα είναι οι συνέπειες αυτών των παράλογων ελληνοποιήσεων στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία;
Γιατί ο κύριος Σαμαράς συνεχίζει να αρνείται το δικαίωμα δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα; Και γιατί, επίσης, δεν τοποθετήθηκε στους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη από την τακτική της ελληνοποίησης αυτών των εκατοντάδων χιλιάδων και ίσως εκατομμυρίων λαθρομεταναστών;
Και γιατί ο κύριος Σαμαράς επιμένει στο δικαίωμα ψήφου των λαθρομεταναστών;
Μήπως η παρέμβαση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απλώς μία ιδιάζουσα συμπλέουσα αντιπολιτευόμενη πολιτική τακτική, καθαρής παραπλάνησης επί της ουσίας του πραγματικού θέματος και άκρατου λαϊκισμού; (για να μην χάνονται και τα προσχήματα;)
Σαφέστατα -και πολύ καλά το τονίζει, ο κύριος Σαμαράς- οι Έλληνες είναι λαός και όχι πληθυσμός... Αν και θα έπρεπε να συμπληρώσει πως η Ελλάδα είναι χώρα και όχι χώρος... συγκέντρωσης των πονεμένων και κατατρεγμένων του πλανήτη...
Μήπως τελικά ο Αντώνης, με την συγκεκριμένη του παρέμβαση προσπαθεί να βγει ο ίδιος από το "περίκλειστο φρούριο" της απομόνωσης -που με δική του ευθύνη, λόγω απραξίας, περιήλθε-, αλλά του ξεφεύγει λίγο το... "γκάζι" και φεύγει ολοταχώς προς το ξέφραγο αμπέλι;
Τι θα γίνει, αλήθεια, εάν ακυρώσει ο ίδιος το νόμο και μετά ξαναέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τον ενεργοποιήσει εκ νέου; Δεν μπορεί ο κύριος Σαμαράς να αντιληφθεί πως η στάση του κρίνεται από χλιαρή έως επικίνδυνη και πως περιπλέκει πολιτικά ένα ζήτημα το οποίο ανέτως μπορεί να επιλυθεί μέσω ενός δημοψηφίσματος;
Γιατί αναφέρθηκε ο κύριος Σαμαράς μόνο σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες του κυβερνώντος κόμματος, όταν η ζημιά που προκαλείται κάθε άλλο παρά ως μικρή μπορεί να χαρακτηρισθεί;
Γιατί αποφεύγει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να καταδείξει τον αλαλάζοντα ανθελληνισμό του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ; (διατηρώ σαφείς επιφυλάξεις στο κατά πόσο συμφωνούν με τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις όσοι ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ).
Γιατί, τελικά, ο Αντώνης αποφεύγει να σηματοδοτήσει μία περίοδο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης ενός "ανένταχτου αγώνα" -έχοντας εξασφαλισμένη την υποστήριξη της κοινωνίας των ελλήνων πολιτών- κατά του ανθελληνικού έργου των σημερινών διαχειριστών της εξουσίας;
Γιατί αποφεύγει να συγκρουστεί με τους αχυράνθρωπους και ουσιαστικά τους παρέχει "άσυλο" ή ακόμη και την πολιτική και χρονική δυνατότητα να συνεχίσουν την αντισυνταγματική και ανθελληνική τους πολιτική παρέμβαση;
Μήπως ο κύριος Σαμαράς νομίζει πως είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί και να γιγαντωθεί το πρόβλημα με την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών, αντί να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και να αποφευχθεί περαιτέρω υλοποίησή του;
Ολόκληρη η δήλωση του Α. Σαμαρά
Στην πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό είχα προειδοποιήσει την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.
Η Κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση.
Σήμερα, λοιπόν, στέλνω στον υπουργό Εσωτερικών αναλυτικό υπόμνημα για τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Στο ίδιο υπόμνημα γίνονται συγκρίσεις με τις ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να φανεί καθαρά ότι η ΝΔ βρίσκεται εντός ευρωπαϊκής λογικής, ενώ το κυβερνητικό νομοσχέδιο βρίσκεται έξω από κάθε λογική.
Για να εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.
Εμείς που αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο «χαλαρό κατώφλι» απ’ όλους! Πηγαίνουμε αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας, αλλά κι αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους μας…
Είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους.
Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».
Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του.
Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους), δεν μπορεί οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη «Βρετανικότητα», οι Ισπανοί την «Ισπανικότητα», και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την «ελληνικότητα».
* Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.
* Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.
* Επίσης δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».
* Επί πλέον, σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, δεσμευόμαστε να νομοθετήσουμε προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφ’ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία. Αυτό άλλωστε, προβλέπει και η νομοθεσία μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες παραλλαγές.
Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού». Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα παιδεία».
Αυτό είναι το καλύτερο «αντίδοτο» στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία.
Δεν θέλουμε να την κάνουμε «περίκλειστο φρούριο».
Αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «ξέφραγο αμπέλι».
Εν κατακλείδι, μήπως κύριε Σαμαρά εφαρμόζετε το ρητό που λέει: "στην πολιτική λέγονται πράγματα που δεν γίνονται και γίνονται πράγματα που δεν λέγονται"; Αναρωτιέμαι... μήπως...;
Κωνσταντίνος

ΑΝΤΩΝΗ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΗΔΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ.