Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Tώρα μας λένε... «γουρούνια»! Eχει υπερβεί πλέον κάθε όριο ανοχής του ελληνικού λαού η προσβλητική συμπεριφορά που επιδεικνύουν απέναντι στη χώρα μας Eυρωπαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες με πρόσχημα το αυξημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού, κάτι που αντανακλάται και σε αλλεπάλληλα χυδαία δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων. Προφανώς η απαράδεκτα ενδοτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους όρους που επιδιώκουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό οι γραφειοκράτες των Bρυξελλών και οι Γερμανοί ηγεμόνες της EE, έχει εκληφθεί από τους εταίρους της ως έλλειψη αισθήματος εθνικής αξιοπρέπειας.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


O ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου οφείλει με δηλώσεις και πράξεις να αποκαταστήσει την εθνική αξιοπρέπεια της Eλλάδας απευθυνόμενος στους ομολόγους του. O ίδιος προσωπικά, γιατί κανένας από τους εμπλεκόμενους υπουργούς του δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να το κάνει - είναι άγνωστο δε αν έχει ακόμη και τη σχετική πολιτική βούληση κάποιος να το κάνει.


«Eτος των γουρουνιών» ήταν π.χ. ο τίτλος κύριου άρθρου στο χθεσινό φύλλο του «σοσιαλιστικού», υποτίθεται, «Γκάρντιαν», με επαίσχυντο περιεχόμενο, το οποίο άρχιζε ως εξής: «Oι Kινέζοι πλησιάζουν στο τέλος του Eτους του Bοδιού. Oι χρηματοπιστωτικές αγορές, όμως, μόλις άρχισαν το Eτος των Γουρουνιών. Mε τη λέξη «γουρούνια» (σ.σ.: pigs στα Aγγλικά) οι χρηματιστές με την ωμή γλώσσα τους δεν εννοούν τις τετράποδες περιφερόμενες πηγές προέλευσης του μπέικον, αλλά την Πορτογαλία, την Iταλία, την Eλλάδα και την Iσπανία (σ.σ.: που τα αρχικά της ονομασίας τους στα Aγγλικά με αυτήν τη σειρά -Portugal, Italy, Greece, Spain- σχηματίζουν τη λέξη PIGS, «γουρούνια»). Tέσσερις χώρες του κλαμπ του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με βουνά από χρέη...».

Kαι η καλή βρετανική εφημερίδα, αφού αναφέρεται περιφρονητικά σε προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Oικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η Eλλάδα θα τα βγάλει πέρα μόνη της, συνεχίζει: «Πώς θα μοιάζει το Eτος των Γουρουνιών;... Oι Nοτιοευρωπαίοι πολιτικοί θα αρνούνται με πάθος ότι τα δεινά τους θα χειροτερεύσουν πολύ, παρόλο που στο παρασκήνιο σημειώνονται φρενιτιώδεις σκηνές για να ελεγχθεί ότι η κατάσταση έχει ακριβώς έτσι».

O «Γκάρντιαν» μας κάνει την παραχώρηση ότι «τα τέσσερα γουρούνια είναι φυσικά πολύ διαφορετικά», αλλά βεβαίως αποφεύγει να υπενθυμίσει στους αναγνώστες του ότι το 2010 η Bρετανία θα έχει π.χ. έλλειμμα... μεγαλύτερο και από τα τέσσερα «μεσογειακά γουρούνια»!

Eπιβεβαιώνει πάντως και αυτή η εφημερίδα ότι «πέρα από σποραδικές δηλώσεις υποστήριξης, η στρατηγική που ακολουθείται από το Eυρωγκρούπ φαίνεται να είναι ότι η Eλλάδα πρέπει να γίνει Iρλανδία - να κάνει τις δικές της τρομακτικές περικοπές στα δημόσια έξοδα και να ελπίζει ότι αυτό θα κάνει ευτυχείς τις αγορές»!

Eίναι πρωτοφανές το θράσος που έχουν οι Bρετανοί. Tα... «ευρω-λαμόγια» του Σίτι βούλιαξαν με τον τυχοδιωκτισμό και τον ασύστολο τζόγο τους την παγκόσμια οικονομία, βυθίζοντάς τη στη χειρότερη κρίση της εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Eκαναν την ίδια τη Bρετανία περίγελω όλου του πλανήτη, καθώς το 2010 μόνο η εξαρτώμενη από αυτήν και ίδιας νεοφιλελεύθερης νοοτροπίας Iρλανδία θα έχει μεγαλύτερο έλλειμμα από τη Bρετανία, η οποία στη σχετική κατάταξη θα είναι φέτος... 26η στους 27!

Δεν φτάνει που το Λονδίνο θα καλύψει το έλλειμμά του γύρω στο... 2018 (!) κατά τη βρετανική κυβέρνηση, δεν φτάνει που πέρυσι, φέτος και του χρόνου θα δανειστεί για να μη χρεοκοπήσει περισσότερα από όσα είχε δανειστεί η Aγγλία τα προηγούμενα... 300 χρόνια (!!!), θέλουν να κάνουν και υποδείξεις από πάνω στην Eλλάδα και στα «γουρούνια της Mεσογείου». E, όχι, αυτό πάει πολύ.

Kάποιος, όμως, πρέπει να κόψει τον αέρα σε όλους αυτούς τους κήνσορες της πεντάρας. Kρίμα που δεν ζει ο Aνδρέας Παπανδρέου, ο οποίος ήξερε πολύ καλά να γράφει τα λόγια των Eυρωπαίων εταίρων του εκεί που πραγματικά τους άξιζε, στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Δεν υπάρχει, όμως, σήμερα κανένας πολιτικός που να μπορεί να απαντήσει στα «ευρω-λαμόγια» και να αποκαταστήσει, μόνο φραστικά έστω, την πληγωμένη αξιοπρέπεια των Eλλήνων;

OΛEΘPIA ΠOΛITIKH
Aναβιώνουν παλιά μίση

«Eλληνική αθλιότητα (!)» είναι ο τίτλος του χθεσινού κύριου άρθρου των οικονομικών σελίδων της γερμανικής δεξιάς εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Aλγκεμάινε». Παίζουν με τη φωτιά οι Γερμανοί. H ολέθρια πολιτική που ακολουθούν μέσω των αλλεπάλληλων εθνικών προσβολών οδηγεί αναπότρεπτα στην αναβίωση παλιών στερεοτύπων που είχε προκαλέσει η σύγχρονη αιμοσταγής γερμανική ιστορία. Πάμπολλοι άνθρωποι στην Eλλάδα μαθαίνουν ήδη το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τη ναζιστική κατοχή της πατρίδας μας που ποτέ δεν δόθηκαν - κάτι που νομίζαμε ότι είχε χαθεί για πάντα στη λήθη της Iστορίας. Xρειάστηκαν δεκαετίες για να κατασιγάσει το δικαιολογημένο μίσος όλων των Eυρωπαίων κατά των Γερμανών. Eίναι ανάγκη να ξύνει πληγές το Bερολίνο;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ... ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ! ΤΡΙΠΛΗ Η ΚΑΤΟΧΗ

!
...Είναι οι ίδιοι που κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από το ΡΙΚ πριν από χρόνια... Οι ίδιοι που κατεβάζουν την Ελληνική Σημαία από τα Σχολεία, οι ίδιοι που προσπαθούν να την ξεριζώσουν και από την συνείδηση και την Καρδία, την Μεγάλη Καρδιά των Ελλήνων της Κύπρου... Των Σκλαβωμένων αδερφών μας... Είναι η Σημαία που για αυτήν ΠΟΛΕΜΗΣΕ ο Τάσσος υπό της Διαταγές του Αρχηγού μας του Γρίβα! Τα αδέρφια μας που στενάζουν πλέον κάτω από ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ...

Την βάρβαρη και εγκληματική κατοχή των Τούρκων στο Βόρειο τμήμα του Νησιού που συνεχίζεται από το 1974. Την διαχρονική αποικιακή κατοχή των ξένων που καθρεφτίζεται στις βρεττανικές βάσεις αλλά και τις δεσμευμένες εκτάσεις των οηέδων που βρίσκονται εκεί ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΟΥΝ τα στρατεύματα του "Αττίλα"... Και την βρώμικη, ύπουλη και τρισάθλια κατοχή του συστήματος των πολιτικάντηδων και των εξωμοτών συνοδοιπόρων του... Αυτοί οι τελευταίοι κατέβασαν την Ελληνική Σημαία από τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία γι αυτό!

Κι αυτοί θα είναι ο πρώτος ζηγός που θα αποτινάξουμε για να κοιτάξουμε και να βαδίσουμε στον ΕΝΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο που οδηγεί στην Απελευθέρωση... και την ΕΝΩΣΗ! Και ο χρόνος δεν αργεί και την αφορμή δεν θα την δώσουμε εμείς..

Αναρτήθηκε από Στόχος

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ. ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν από σφαίρες στα πόδια μια μέρα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των μεταναστών στο Ροζάρνο της Καλαβρίας.

Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν στα πόδια από σφαίρες απόψε στο Ροζάρνο της Καλαβρίας όπου την Πέμπτη είχαν σημειωθεί διαδηλώσεις μεταναστών που κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι δύο μετανάστες πυροβολήθηκαν με κυνηγετικό όπλο και τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά. Οι δύο άνδρες ζούσαν σε ένα εγκαταλειμμένο αγρόκτημα κοντά στο Ροζάρνο. Παράλληλα, πέντε μετανάστες χτυπήθηκαν σκόπιμα απόψε από αυτοκίνητα που οδηγούσαν κάτοικοι της πόλης.



Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν σοβαρά από σιδερόβεργες

Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν σήμερα σοβαρά από κτυπήματα με σιδερόβεργες στο Ροζάρνο της Καλαβρίας, ανακοίνωσε ο νομάρχης της Ρέτζιο Καλάμπρια, σύμφωνα με τον οποίο ο συνολικός απολογισμός της βίας που ξέσπασε χθες στην πόλη αυτή ανέρχεται σε 37 τραυματίες, από τους οποίους οι 19 αλλοδαποί και οι 18 αστυνομικοί.

Ένας από τους δύο μετανάστες που τραυματίστηκε σήμερα χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε νευροχειρουργικό τμήμα στη Ρέτζιο Καλάμπρια, πρωτεύουσα της επαρχίας.

Αυτά τα δύο νέα θύματα ανεβάζουν σε εννέα τον αριθμό των μεταναστών που τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη αυτή, την επομένη των διαδηλώσεων των μεταναστών που κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Πέντε χτυπήθηκαν σκόπιμα από αυτοκίνητα που οδηγούσαν Ιταλοί κάτοικοι της πόλης και δύο άλλοι πυροβολήθηκαν στα πόδια από κυνηγετικό όπλο.

Αυτοί οι επτά μετανάστες έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα. Σε μία από τις επιθέσεις, οι κάτοχοι του αυτοκινήτου συνελήφθησαν από τους καραμπινιέρους, διευκρίνισε το Ansa, επικαλούμενο ερευνητές.

Αντιμέτωποι με την ένταση που επιμένει, η αστυνομία έστειλε «ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών προκειμένου να διασφαλισθεί ο καλύτερος έλεγχος της περιοχής και να εξασφαλισθεί η ηρεμία για ολόκληρο τον πληθυσμό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Αντόνιο Μανγκανέλι, έπειτα από μία συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.

Ταραχές το βράδυ της Πέμπτης

Το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες αγρεργάτες, στην πλειοψηφία τους Αφρικανοί που εργάζονται παράνομα στην περιοχή, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες στο Ροζάρνο, διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις εναντίον τους. Πολλοί από αυτούς είχαν δεχτεί πυροβολισμούς με αεροβόλα όπλα. Στα επεισόδια που ακολούθησαν τραυματίστηκαν πολλοί διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης περίπου 2000 μετανάστες κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο του Ροζάρνο ενώ καμιά δεκαριά κάτοικοι της κοινότητας έχουν αποκλείσει τους δρόμους και άλλοι κατέλαβαν το δημαρχείο ζητώντας την απομάκρυνση των μεταναστών από την πόλη.

Ανησυχία ΟΗΕ για κίνημα κατά των μεταναστών στην Καλαβρία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) εξέφρασε σήμερα μεγάλη ανησυχία για τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός «κυνηγιού μεταναστών» στην πόλη Ροζάρνο στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, μετά τη διαδήλωση μεταναστών χθες, Πέμπτη, το βράδυ, στην πλειοψηφία τους Αφρικανοί, η οποία κατέληξε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

«Ανησυχούμε πάρα πολύ από την κατάσταση στο Ροζάρνο και από το γεγονός ότι παραμένει και σήμερα πολύ τεταμένη», δήλωσε η εκπρόσωπος της ιταλικής πτέρυγας της HCR Λόρα Μπολντρίνι.

Η ίδια ανακοίνωσε την αποστολή ομάδας της HCR στην περιοχή από αύριο, Σάββατο, σημειώνοντας ότι ανησυχεί καθώς υπάρχει «κίνδυνος οι κάτοικοι να θελήσουν να εκδικηθούν».

Χθες το βράδυ, πολλοί μετανάστες που ασχολούνται με γεωργικές εργασίες, οι οποίοι εργάζονται στην πλειοψηφία τους παράνομα στην περιοχή και προέρχονται από την Αφρική, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες με ρόπαλα στο Ροζάρνο, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση εναντίον πολλών από αυτούς με αεροβόλα. «Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα, όμως δύο ή ίσως πέντε τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται», σημείωσε η Μπολντρίνι.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της τάξης κατά τις οποίες τραυματίστηκαν πολλοί μετανάστες.

Σήμερα περίπου 2.000 μετανάστες πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο του Ροζάρνο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ περίπου 10 κάτοικοι είχαν μπλοκάρει την πρόσβαση στο κέντρο και άλλοι είχαν καταλάβει το δημαρχείο ζητώντας την απομάκρυνση των μεταναστών από την πόλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, μέλος του ιταλικού ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά, δήλωσε ότι οι εντάσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα «μιας πολύ μεγάλης ανεκτικότητας απέναντι στη λαθρομετανάστευση».

Η Μπολντρίνι, η οποία υπογράμμισε την παρουσία μεταξύ των μεταναστών πολιτικών προσφύγων και ανθρώπων που ζητούν άσυλο, σημείωσε ότι οι αρχές πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν τους δράστες της επίθεσης κατά των μεταναστών. «Δεν είναι το πρώτο επεισόδιο αυτού του είδους που σημειώνεται στο Ροζάρνο», τόνισε.

Θα πρέπει επίσης «να ξαναρχίσει άμεσα ο διάλογος» και σ'αυτόν να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των «απάνθρωπων συνθηκών υπό τις οποίες ζουν οι εργάτες αυτοί: ανθυγιεινές παράγκες, χωρίς νερό, στις οποίες δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής».

www.kathimerini.gr

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

200 λείψανα αγνοουμένων αναμένουν ταυτοποίηση Τα πιο πολλά κρανία φανερώνουν εν ψυχρώ εκτέλεση...Στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες.

Μαρτυρίες για ύπαρξη τάφου στην περιοχή του μνημείου της εισβολής. Διακόσιοι ανθρώπινοι σκελετοί, που ανευρέθηκαν σε τάφους στα κατεχόμενα, βρίσκονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο, έτοιμοι για ταυτοποίηση, για να διαπιστωθεί κατά πόσον αφορούν σε άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας. Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, έδωσε στη «Σ» συγκλονιστικές πληροφορίες για τα μέχρι τώρα ευρήματα. Οι περισσότεροι σκελετοί φέρουν τα σημάδια της τουρκικής βαρβαρότητας.

Τα κρανία είναι πυροβολημένα, κατά κύριο λόγο, με χαριστική βολή όπως ακριβώς ήταν και τα κρανία των ταυτοποιημένων λειψάνων στο πηγάδι του Τζιάους. Είναι φανερό από τα ευρήματα ότι κάποιοι από τους αιχμαλώτους συνελήφθησαν εν ζωή και ακολούθως οι βάρβαροι Αττίλες τούς δολοφόνησαν.
Αυτή την περίοδο διεξάγονται έρευνες σε έξι περιοχές των κατεχομένων. Συγκεκριμένα ανασκάπτονται χώροι στην περιοχή Φόττα-Πιλέρι, στις Χαμίτ Μάντρες, στον Κουτσοβέντη και σε δύο σημεία στο χωριό Σίντα, κοντά στη Λύση. Επιτόπια έρευνα έγινε και στο Συγχαρί αλλά η ανασκαφή αναβλήθηκε για την άνοιξη.
Η κόρη του ηρωικού διοικητή της 181 Ορεινής Πυροβολαρχίας, Στυλιανού Καρπουνζή, που έπεσε μαχόμενος στην περιοχή Συγχαρί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γκιουλντέν Κουτσιούκ, εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους. Η κ. Κουτσιούκ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», έπεισε τη Μαρία Καρμπουνζή να κάνει υπομονή μέχρι την άνοιξη, όταν θα αρχίσει στη συγκεκριμένη περιοχή η λεπτομερειακή έρευνα.


Η περιοχή Σίντας
Σε διάφορες μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, η περιοχή Σίντας περιγράφεται ως «κρανίου τόπος». Εκεί, σκοτώθηκαν αρκετοί πυροβολητές και άλλοι φαντάροι που συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από άλλες κατεχόμενες περιοχές. Υπολογίζεται ότι πέραν των 150 φαντάρων σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, αποκάλυψε ότι στην περιοχή των Βοτανικών Κήπων στην Κερύνεια, με βάση μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων, εντοπίστηκαν 40 περίπου ανθρώπινοι σκελετοί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκτελέστηκαν από τους Αττίλες. Με αυτούς τους σκελετούς συνδέονται μαρτυρίες Ελληνοκυπρίων που επέζησαν των μαχών που διεξήχθησαν στην περιοχή. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ εκτελέσεις αιχμαλώτων από τους Τούρκους εισβολείς. Οι αιχμάλωτοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ανακρίνονταν και ακολούθως μεταφέρονταν για εκτέλεση.
Οι προσπάθειες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους σκοντάφτουν, συχνά, σε εμπόδια που παρεμβάλλουν οι κατοχικές «Αρχές».
Στην περιοχή του τουρκοκυπριακού ξενοδοχείου Σελέμπριτι υπάρχει περιφραγμένος χώρος με την ένδειξη «νάρκες», όπου πιστεύεται ότι υπάρχει μεγάλος ομαδικός τάφος. Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από τον τουρκικό στρατό κατοχής ως στρατιωτική ζώνη «Α» και δεν έχει επιτραπεί ακόμη η έρευνα.
Ενώπιον της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους τέθηκαν πληροφορίες περί ύπαρξης στην παραλία της Κερύνειας, στην περιοχή όπου ανεγέρθηκε το λεγόμενο «Μνημείο της Νίκης», τάφου με Ελληνοκύπριους φαντάρους. «Δεν γνωρίζουμε αν ποτέ μας επιτρέψουν να σκάψουμε κάτω από το μνημείο», δήλωσε στη «Σ» ο Ηλίας Γεωργιάδης.
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει, επίσης, την υπόθεση που είναι γνωστή ως «η μεγάλη σφαγή της Λαπήθου». Στη Λάπηθο έχασαν τη ζωή τους πέραν των 100 στρατιωτών του 256 Τάγματος Πεζικού.


Στις ελεύθερες περιοχές
Στα ελεύθερα εδάφη συνεχίζονται εκσκαφές στην περιοχή Λυμπιών και στον Παρισινό στη Λευκωσία, σε μια προσπάθεια για ανεύρεση λειψάνων που πιθανόν να ανήκουν σε Τουρκοκύπριους. Σε μεγάλο πηγάδι που έχει ανοιχθεί αυτές τις μέρες αναζητούνται λείψανα Τουρκοκυπρίων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων του 1963-64.


Ανάγκη για οικονομική ενίσχυση
Το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους ενισχύθηκε πρόσφατα με εισφορές χρημάτων από τις Ολλανδία, Ιρλανδία και Ισπανία. Επίσης, μετά από παλαιότερες ενέργειες των ευρωβουλευτών Παναγιώτη Δημητρίου και Ιωάννη Κασουλίδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κονδύλι 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις έρευνες που διεξάγονται. Η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι απαιτούνται άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος του προγράμματος διερεύνησης. Ο Ηλίας Γεωργιάδης εκφράζει αμφιβολίες κατά πόσο θα εξευρεθούν χώρες που θα στηρίξουν την προσπάθεια.


Ταυτοποιήσεις από ένα και μόνο δόντι…
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του, αναφέρεται και στη διάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς να συμβάλει στη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. «Είναι αλήθεια», επισημαίνει, «ότι από τουρκοκυπριακής πλευράς επιδεικνύεται ενδιαφέρον να προχωρήσει η διαδικασία. Ακόμη και από απλούς Τουρκοκυπρίους έχουμε πάρει συγκλονιστικές πληροφορίες που βοήθησαν τα μέγιστα την υπό εξέλιξη διαδικασία. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μιλήσουν και να βγάλουν από μέσα τους πράγματα που τους βασανίζουν τόσα χρόνια».
Αποκαλυπτικός για το βαθμό δυσκολίας του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής είναι ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης. Λέει σχετικά: «Υπάρχουν ταυτοποιήσεις που μπορεί να γίνουν μόνο από ένα δόντι ή ελάχιστα οστά και αυτό είναι το πρόβλημα με τις οικογένειες που θα κληθούν να κηδέψουν το δικό τους. Θα τους δοθεί ένα μικρό κουτί που θα έχει μέσα δυο-τρία κόκαλα από το αγαπημένο τους πρόσωπο. Από το κοσκίνισμα του χώματος παίρνονται οστά, κομμάτι - κομμάτι».
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 145 λείψανα και απομένουν στο εργαστήριο ασυμπλήρωτα άλλα 200 ευρήματα, διαφορετικών ανθρώπων. Κάποια είναι σε καλύτερη συγκρότηση και κάποια άλλα είναι με ελάχιστα οστά. Τα δόντια, το μηριαίο οστούν, οι επιγονατίδες και άλλα είναι το καλύτερο υλικό απόλυτα ασφαλούς ταυτοποίησης.

Σημερινή

Τρομοκρατικό χτύπημα ισλαμιστών στα Βαλκάνια...προειδοποιεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ! Κλίμα τρομοκρατίας πλασάρει το Ισραήλ!

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νicola Gruevski που επισκέπτεται το Τελ Αβίβ, για ενδεχόμενη ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια στο χώρο των Βαλκανίων. Στη συνάντηση των δύο ανδρών επισημάνθηκαν οι προσπάθειες μουσουλμανικών φιλανθρωπικών οργανώσεων που ανήκουν σε πάμπλουτους Σαουδάραβες για την ανέγερση μουσουλμανικών τεμενών σε περιοχές όπου κατοικούν μουσουλμάνοι, όπως στην Αλβανία και στη Βοσνία ενώ τονίσθηκε η ανάγκη προετοιμασίας για την αποφυγή γεγονότων όπως εκείνων της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Η επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού αποβλέπει στην αναζήτηση επενδυτών ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ Simon Peres παρότρυνε τη σκοπιανή ηγεσία να "εγκαταλείψει το βαλκανικό παρελθόν και να στραφεί στην Ευρώπη".


echedoros-a

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...

ΣΧΟΛΙΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΣΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ(ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ) ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΒΑΣΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο ερχομός του Έλληνα πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο οποίος χρονικά τοποθετείτο μέχρι πρότινος στα τέλη του Ιανουαρίου - εκτός απροόπτου- όλα τα σχετικά δημοσιεύματα τον συνέδεαν πέρα από την ατζέντα της συζήτησης μεταξύ των δυο ηγετών(Ελλάδας και Αμερικής) και με την τελική υπογραφή για την συμφωνία για το πρόγραμμα visa waiver. Σχεδόν όλοι προεξοφλούσαν(με) ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα πάρει μαζί του και το δωράκι από το θείο Σάμ οι σημερινές(07 01 2010) όμως έκτατες ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου μάλλον προϊδεάζουν για την επερχόμενη αρνητική εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα ελεύθερης εισόδου στις ΗΠΑ χωρίς visa όπως ισχύει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα μέτρα ασφαλείας που εξήγγειλε εντείνονται και σε αρκετές περιπτώσεις αναθεωρούνται με βάση την έκθεση που αποδίδει ευθύνες στο σύστημα και όχι σε πρόσωπα συγκεκριμένα.
Επομένως, ο φάκελος τρομοκρατία ανοίγει για τα καλά, οι συζητήσεις περί ασφάλειας, πιθανών στόχων, επάρκειας των μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και ο πόλεμος κατά των διεθνών εξτρεμιστικών εστιών(επί Bush ο λεγόμενος άξονας του κακού ) επανέρχονται εκ νέου στο προσκήνιο δυναμικά. Εύλογα, λοιπόν, κάποιος θα μπορούσε να θέσει το ερώτημα πώς; η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην αμερικανική πρωτεύουσα σε μερικές εβδομάδες, ή όταν τελικά έρθει, θα κλείσει οριστικά το θέμα της βίζας, όταν στην Ελλάδα οργανώσεις όπως οι « συνωμοσία Πυρήνων της Φώτιας», ή δολοφονική μια οργάνωση ΣΕΧΤΑ λειτουργούν στο εσωτερικό της χώρας, βάζοντας την Ελλάδα και ψηλότερα στον κατάλογο με τις χώρες άμεσου ή υψηλού κινδύνου του State Department με τις αρνητικές κάθε φορά αναφορές ή ακόμα χειρότερα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες που κατά διαστήματα εκδίδουν οι αμερικανικές ασφαλείας μετά τον Δεκέμβριο του 2008

Σήμερα ο Πρόεδρος Obama ανακοινώνοντας τα μέτρα ασφαλείας ξεκαθάρισε ότι εντείνονται και αναθεωρούνται όλες οι σχετικές μέχρι σήμερα ισχύουσες διατάξεις για τη visa. Σύμφωνα με το memorandum προς το State Department, η διαδικασία και τα κριτήρια για την έκδοση βίζας αλλάζουν ριζικά, υπό το πρίσμα της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

Στο σχετικό έγγραφο, μπορείτε να διαβάσετε τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να εφαρμόσουν οι αρμόδιες αρχές. Δηλαδή: ο Υπουργός των εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας, Εσωτερικής ασφαλείας, ο διευθυντής όλων των μυστικών υπηρεσιών, ο διευθυντής της CIA, της NSA και του FBΙ, ο γενικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας και ο διευθυντής του κέντρου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; Μάλον χωρίς "δωράκι" θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, άρα προσέξτε από τούδε και εξής πως θα προβάλλεται η επερχόμενη έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του κ. Παπανδρέου από τα γνωστά ελληνικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ...
Γράφει ο/η Greek American News Agency

Η ΝΔ σιωπά,το Λαος ψηφοθηρεί:ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ,ΕΛΛΗΝΕΣ!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Ακούσαμε,είδαμε,διαβάσαμε πολλά τις τελευταίες βδομάδες.Εμείς,ως "κακοί" της υπόθεσης,είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα γι'αυτά που συμβαίνουν σήμερα: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΑΖΕΙ για το Μεταναστευτικό,ΑΛΛΑ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ λένε να περιμένουμε να περάσουν οι Γιορτές!" ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ,ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ!Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε τι θα πουν τώρα οι συνήθως λαλίστατοι υβριστές μας και αυλοκόλακες συγκεκριμένων κομμάτων. ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΡΕ ΣΕΙΣ;;;Αυτός δεν ήταν που θα ξεσήκωνε τον κόσμο για το Δημοψήφισμα; ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΔΩΝΙΣ;Γύρισε από το ταξιδάκι αναψυχής; ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ,ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ:Η Ελλάδα δεν σώνεται ούτε με συλλογή υπογραφών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ (!!!),ούτε με πολιτική συνθημάτων-διαφημιστικών σποτ περασμένων δεκαετιών. ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;ΣΑΣ ΕΠΕΣΕ...ΒΑΡΙΑ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ; Πάμε τώρα στη Νέα Δημοκρατία:ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!Γιατί όσο απλόχερα του προσφέρθηκε στήριξη από το σύνολο των Ελλήνων Πατριωτών,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΙ ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ:Περιμένουμε μέρες τώρα μια ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΛΛΑ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚ(Ι)ΟΝ!Μόνο κάποιες διαρροές από "έγκυρες" πηγές ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΘΙΑΣΟ ΤΩΝ ΠΑΚΗΔΩΝ,ΝΙΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΝΤΟΡΙΚΩΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.Τι φοβάσαι,Αντώνη;Μη σε πουν φασίστα και ρατσιστή;ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕ ΛΙΓΑΚΙ! Περιμένουμε,έστω την ύστατη στιγμή,μια δήλωση αντάξια του πατριωτισμού που πρεσβεύει ο Πρόεδρος της ΝΔ:ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ,ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ!ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΟΣΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ! Έτσι λοιπόν,ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα:καλές οι υπογραφές,αλλά όχι όταν γίνονται με οργάνωση ΝΗΠΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΧΑΒΑΛΕ,όπως αυτή των "Επιτροπών" του Καρατζαφέρη.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ! Ποιο είναι αυτό;ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ!ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ! Εμπρός,ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ,ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΕΚΕΙ!ΑΥΤΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ,ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ!

ΠΗΓΗ:HELLAS ORTHODOXY

Ιθαγένεια γιά αλλοδαπούς-μετανάστες στην Ελλάδα και Απόδημος Ελληνισμός. ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΙΣΧΟΣ.

Απευθύνομαι κατά κύριο λογο προς την παρούσα κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας αλλά τα σχόλια, επισημάνσεις, παραπονά μου είναι διαχρονικού χαρακτήρα και αφορούν όλους τους εν Ελλάδι αδελφούς μας.
Γεννήθηκα στην Ελλάδα, τελείωσα πανεπιστήμιο, υπηρέτησα την θητεία μου, έλαβα μέρος σε πολεμική αποστολή προς την Κύπρο το 1974, και στην ηλικία των 26 ετών έγινα μετανάστης στον Καναδά. Έγινα Καναδός πολίτης, προόδευσα (δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες για να μην κατηγορηθώ για αυτοπροβολή), αλλά διατήρησα την Ελληνική μου υπηκοότητα και ποτέ δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα της Ελλάδος. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορώ να θεωρηθώ ότι αντιπροσωπεύω τον μέσο όρο. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ομογενών στον Καναδά δεν κάνει τρία ταξίδια τον χρόνο στην Ελλάδα, δεν επενδύει σε σύγχρονες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ούτε ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν υποτιμητικά «εθνική δράση».
Με αυτά τα ολίγα σαν εισαγωγή και με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική Ιθαγένεια-Υπηκοότητα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές πραγματικότητες που με προβληματίζουν και που νομίζω αποδεικνύουν ότι εσείς οι εν Ελλάδι Έλληνες μας έχετε γράψει εμάς τους ξενιτεμένους αδελφούς σας εκεί που μελάνι δεν πιάνει.
1. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (δηλ. 2-3 εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ) που όταν ζητάμε να μας επιτρέψετε να ψηφίζουμε στον τόπο διαμονής μας (κάτι το οποίο είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και θα έπρεπε να μας το διασφαλίζει ένα ''κράτος δικαίου'') μας λέτε (απευθύνομαι σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής διάκρισης) ότι αυτό απαιτεί να το εγκρίνουν τα 2/3 της βουλής, ενώ τώρα για ν' αποδοθεί η υπηκοότητα (και σύντομα, μετά από προσφυγές στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια και πλήρη δικαιώματα Έλληνα πολίτη) σε νόμιμους και παράνομους μετανάστες στη Ελλάδα, αρκεί μόνο η απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής (και τελικά, η απλή πλειοψηφια της βουλής) διότι αυτό απαιτεί το ''κράτος δικαίου''!
2. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς που πήραμε τα μάτια μας και φύγαμε για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και για να ''αραιώσουν τα σκόρδα στην ψωροκώσταινα'' και για να χορτάσετε και εσείς ψωμί, αλλά τώρα που ''τα παιδιά του χασάπη χορτάσανε κρέας φτιάχνουν και δαχτυλίδια με τα άντερα'' μας, φέρεσθε σαν να είμαστε απόπαιδα και τρέχετε να αγκαλιάσετε και να βάλετε στο σπίτι σας τους γυρολόγους που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα. Σκεφθήκατε το πολύ πραγματικό ενδεχόμενο ότι η κόρη σας μπορεί ''αύριο'' να σας φέρει στο σπίτι ένα μαυράκι κουλούκι; Πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελληνική κοινωνία για τέτοιες ''καινοτομίες'';
3. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (και τα αδέλφια μας ναυτικοί) που για πολλές δεκαετίες στηρίζαμε τους προϋπολογισμούς της Φτωχομάνας Ελλάδος και τώρα που χρειαζόμαστε την βοήθεια της για να μπει λίγο φρένο στον αφελληνισμό μας, η κουτοπόνηρη μάνα, αφού πρώτα έδιωξε τα παιδιά της γιατί δεν μπορούσε να τα ταΐσει, ψάχνει τώρα για ψυχοπαίδια να της κάνουν τα θελήματα. Έχει άραγε κανένας σκεφθεί ότι η δυνατότητα ψήφου στον τόπο διαμονής μας μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία, για να αρχίσουν οι ομογενείς να ασχολούνται και πάλι με την ελληνική τους υπόσταση;
4. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι έχει πλέον περάσει η εποχή που οι απόδημοι υπήρχαν μόνο για να τρέχουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Δεν είναι όλοι οι ομογενείς επιστήμονες διεθνούς ακτινοβολίας ούτε επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι ομογενείς έχουν και ανάγκες και προβλήματα και χρειάζονται χείρα βοηθείας.
Αντί να ψάχνετε να βρείτε το πως θα χρησιμοποιήσετε τους ομογενείς για να προωθήσετε τις διάφορες πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, θα πρέπει να συνηθίσετε στο ερώτημα «τι ποσοστό του Ελληνικού προϋπολογισμού διατίθεται εφέτος σε προγράμματα για τους ομογενείς».
Αντί να έρχονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων (και οι διπλωμάτες) να μας κάνουν ''διαλέξεις'' και να φεύγουν, θα πρέπει να συνηθίσετε στο να έρχεσθε και να μας ακούτε, καταγράφοντας τις ανάγκες μας και τα προβλήματα μας (θα είναι και αυτό μια καλή αρχή).
5. Συχνά, όταν παραπονιόμαστε για διάφορα ευτράπελα στην Ελλάδα (π.χ. ουρές στις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες, οδικές παραβάσεις κτλ), και κάνουμε σύγκριση με την καλύτερη κατάσταση που υπάρχει στην Αμερική, μας απαντούν: Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αμερική.
Τώρα όταν πολλοί ομογενείς κρούουν τον κώδωνα για τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική υπηκοότητα, δεχόμαστε το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να μην ξεχνάμε ότι και εμείς κάποτε σαν μετανάστες επήγαμε στην Αμερική αλλά αυτοί μας έδωσαν υπηκοότητα. Πόσο γρήγορα και βολικά ξεχάσατε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αμερική. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ακόμα τεράστια διαφορά.
Πρώτον, η Αμερική (Αμερική=ΗΠΑ, Καναδάς) είχε (και σε αρκετό βαθμό έχει ακόμη) πολλά εφόδια (πλούτο, οργάνωση, κράτος δικαίου, κτλ) για να κερδίσει την καρδιά και αφομοίωση του μετανάστη, ενώ η Ελλάδα προσφέρει μόνο μια θέση κάτω από τον ήλιο, και άπλετη διαφθορά. Δεύτερον, στην Αμερική υπάρχουν (καλομελετημένοι) νόμοι που εφαρμόζονται ενώ στην Ελλάδα οι νόμοι γίνονται στο ποδάρι και στην τελική ανάλυση όλα διαστρεβλώνονται, παρακάμπτονται και ''για τους ημετέρους'' επιτρέπονται.
Εάν κάποιος διαφωνεί, ας εξετάσει πως γίνονται οι προαγωγές και προσλήψεις καθηγητών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (και αν η στοχοποίηση θεωρείται αυθαίρετη, ας εξετάσει η κυρία Υπουργός τον φάκελο διορισμού του Αναπληρωτή Καθηγητή Λαχανοκομίας το περασμενο καλοκαιρι). Μια και το έφερε η κουβέντα, αυτός είναι ένας άλλος τομέας, όπου όλες οι κυβερνήσεις απέτυχαν να σταθουν στο υψος των περιστάσεων, και οι γενικές συνελεύσεις των καθηγηταραδων λειτουργούν σαν μαφιόζικες φαμίλιες.
Και μην βιαστεί κανένας να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ΟΛΟΙ οι ομογενείς που ξεσηκώνονται εναντίον του προτεινομένου νόμου είναι συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί, απληροφόρητοι, εθνικιστές κτλ. Αυτές τις καταστάσεις τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας και μπορούμε να συγκρίνουμε και να προβλέψουμε τα αποτελέσματα. Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο Πρωθυπουργός (αλλά και πολλοί από τους Υπουργούς του), σαν πρωην μετανάστης, θα είχε ποιο σφαιρική αντίληψη πάνω στο θέμα. Δυστυχώς όμως, πολλοί Έλληνες που πηγαίνουν στην Αμερική (στο εξωτερικό γενικά) για σπουδές, και μετά από λίγα χρόνια γυρνούν στην Ελλάδα χωρίς να ζήσουν και εργαστούν στην Αμερική, φέρνουν στην Ελλάδα μια επιφανειακή αντίληψη της αμερικανικής κοινωνίας. Και όλοι ξέρουμε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας.
Τα αποτελέσματα είναι ακόμη τραγικότερα όταν υπεισέρχεται και η πολιτική σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα αλλά πως μπορεί κανένας να εξηγήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτείνει ημίμετρα τα οποία θα οδηγήσουν στην δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων (δηλ. πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα και πολίτες με πλήρη δικαιώματα). Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ότι με την πρώτη προσφυγή σε κατάλληλο (competent) δικαστήριο «και οι τελευταίοι εσονται πρώτοι»;
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ!
Εύχομαι ολόψυχα να είμαι μακριά ξημερωμένος, but, in any event, think again!...First, for your own good. Εμείς, έτσι ή αλλιώς, την κάψαμε την καλύβα μας!

Με πατριωτικούς χεραιτισμούς,
Dr. A. P. (Tom) Papadopoulos
Senior Research Scientist, Agriculture and Agri-Food Canada (1980-present)
Assistant Professor, Aristotle University of Thessaloniki (June-August 1991)
Adjunct Full Professor, Laval University (1996-present)
Adjunct Full Professor, University of Windsor (1999-present)
Adjunct Full Professor, University of Guelph (2006-present)

Iαν. 2010
ΠΗΓΗ: ΚΑΛΑΜΙ

ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

Είναι πολύ βασανιστικό το πρόβλημα που βιώνουν οι γυναίκες κυρίως στην Αθήνα από τους αλλοδαπούς.Οι οποίες όταν βγαίνουν από το σπίτι τους ταράζονται από τις καθημερινές αισχρές παρενοχλήσεις που τους κάνουν οι θρασύδειλοι αλλοδαποί στον δρόμο.
Οι αλλοδαποί δεν έχουν κανένα δισταγμό να τις μιλήσουν αισχρά, να τις βρίσουν χωρίς ιδιαίτερο λόγω , να τις κλέψουν και εάν είναι δυνατόν και το ευνοεί ο χώρος, να τις θωπέψουν, να τις βιάσουν ακόμα και να τις σκοτώσουν…
Για τις γυναίκες βιασμός ψυχολογικός είναι και ότι διαισθάνονται και γνωρίζουν την ύπαρξη αυτών των παλιανθρώπων γύρω τους. Βιασμός είναι και η σκέψη ότι αναπάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν στο χέρι (….) εκείνων ανυπεράσπιστες…
Υπάρχουν δρόμοι (κυρίως στην Αθήνα) που καταλύπτοντε κυρίως από αλλοδαπούς. Όταν είναι πολλοί μαζί (οι αλλοδαποί) γίνονται ακόμα περισσότερο θρασείς, φυσικά χωρίς ούτε ιερά ούτε όσια, μπορούν να φτάσουν σε ακραίες συμπεριφορές, που μία γυναίκα είναι αδύνατο να αντιδράσει. Κάποιες γυναίκες που είναι οι δουλειές τους κοντά σε τέτοιους δρόμους αναγκάζονται να κάνουν κύκλους για να πάνε στον προορισμό τους από άλλους δρόμους. Είναι τόσο άδικο. Και αυτό είναι ψυχολογικός βιασμός..
Στην Ελλάδα πάνω από πέντε χιλιάδες γυναίκες τον χρόνο πέφτουν θύματα απόπειρας βιασμού ή βιασμού από αλλοδαπούς, λιγότερες από χίλιες το καταγγέλλουν, λόγω της τρομοκρατίας μην μπλέξουν χειρότερα.. λιγότεροι από δέκα αλλοδαποί συλλαμβάνονται, λιγότεροι από τρείς εκτίουν μια σοβαρή πυνή ανάλογη της πράξης τους. Κανείς τους δεν απελάσεται και φυσικά το επαναλαμβάνουν. Το να το γνωρίζουν και αυτό οι γυναίκες είναι ψυχολογικός βιασμός.
Οι νεαρότερες κοπέλες που πηγαίνουν σχολείο βιώνουν αυτόν τον εφιάλτη καταναγγαστηκά και καθημερινά αφού είναι υποχρεωμένες να αντικρίζουν καθημερινά στον χώρο τους (σχολείο-τάξη-προαύλιο) τους αλλοδαπούς συμμαθητές τους, και φοβούνται ακόμα και στην τουαλέτα να πάνε μην τις στριμώξουν εκεί και τις κάνουν οτιδήποτε αισχρό. Και πάλι δεν έχουν διέξοδο αντίδρασης γιατί, τι να παρατήσουν το σχολείο;
Οι γυναίκες που δεν πάνε με τα πόδια στην δουλεία τους, αλλά οδηγούν, έχουν και αυτές τις παρενοχλήσεις τους, όταν ο Πακιστανός στο φανάρι δεί γυναίκα οδηγό πηγαίνει με το ζόρι, σηκώνει τους γυαλοκαθαριστήρες, αγνοώντας φυσικά την άρνηση της να καθαρίσει το τζάμι της και το κάνει επιτακτικά, ή στέκεται μπρόστα στο παράθυρο της και την κοιτάζει ενοχλητικά πονηρά, ή της λέει αισχρόλογα, ή της σπάει το παράθυρο και της κλέβει την τσάντα… και αυτό είναι ψυχολογικός βιασμός που η γυναίκα οδηγός τι να κάνει, να μην σταματάει στα φανάρια;
Όταν μια γυναικοπαραία αποφασίζει να πάει για καφέ η οποιαδήποτε έξοδο είναι αντιμέτωπες με τις αλλοδαποπαραίες, εκεί που πίνουν τον καφέ τους οι θρασείς αλλοδαποί έρχονται ακάλεστοι φυσικά στο τραπέζι τους, τις παρενοχλούν και το χειρότερο είναι να της ακολουθήσουν όταν εκείνες αποφασίσουν να αποχωρήσουν, ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία να εκδηλώσουν για μια ακόμα φορά σε εκείνες τα ζωώδη ένστικτα τους.
Όταν μια γυναίκα εργάζεται κάπου, που εργάζονται και αλλοδαποί, εκεί είναι αρκετά δύσκολη περίπτωση, γιατί αυτοί έχουν το θράσος, λόγω της συνεργασίας(…), μπορούν να βρούν το τηλέφωνο και την διεύθυνση της και εκείνη τον μπελά της….
Και τι να κάνει, να παραιτηθεί από την δουλειά της; Εξάλλου σε όλες τις δουλείες υπάρχουν πλέον αλλοδαποί…
Αυτά και πολλά άλλα προβληματίζουν τις γυναίκες (κυρίως της Αθήνας) στην καθημερινότητα τους, σε σχέση με τους αλλοδαπούς «συντοπίτες» τους. Αναρωτιέμαι εάν κάποιος θα δώσει την λύση ( γιατί υπάρχουν λύσεις) για αυτό τον καθημερινό εφιάλτη των γυναικών, του φόβου, της τρομοκρατίας, του εξευτελισμού, της παράνοιας, του ψυχολογικού και μη βιασμού τους από αλλοδαπούς.. Για να έχουν και εκείνες μια υγειές, σχετικά, ήρεμη, ελεύθερη, ευκολότερη ζωή…
ονειροπλάστρια
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ

ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΙ ΒΙΑΣΑΝ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ". ΤΗΝ ΕΔΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΖΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ. ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ. ΑΛΙΜΟΝΟ! ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΚΤΙΜΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010- ΑΡ.Φ. 424 (1222)

...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ...

...


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ... ΤΗ ΜΑΝΑΣ, ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ, ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ, ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ...

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ... ΚΡΥΨΟΥ Ή ΠΟΛΕΜΑ!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ... ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ! ΜΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ... ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ;

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΑΝΤΑΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ... ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ Ή ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΕΙ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΗΣΕΙ ΟΦΕΛΗ.

ΚΙ ΑΚΟΜΗ...

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΣΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΣ... ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΠ;

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΛΑΦΡΟΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ... ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο "ΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΪΝ ΟΦΙΣ. ΤΟΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΕΓΝΑ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ...

ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΥΠΟΥ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ

Αναρτήθηκε από Στόχος

Ασύλληπτο νέο καθεστώς λογοκρισίας στα καθεστωτικά ΜΜΕ! ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΟΥΤΕ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ!

Η νέα κυβερνητική γραμμή άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στα ΜΜΕ!

Η κατάσταση με την λογοκρισία και την απόκρυψη ειδήσεων που συγκλονίζουν από τα ΜΜΕ , με στόχο να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΤΑΝΑΣΤΕΣ, θυμίζει συνθήκες επιβολής ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ!

Ως παράδειγμα, μπαίνουμε στο zougla.gr και βλέπουμε τις σημερινές ειδήσεις αυτού του είδους.

Παρότι υπάρχουν πλήθος τέτοιων ειδήσεων είναι ΟΛΕΣ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΕΣ, ώστε να μην αναφέρεται πουθενά ούτε η εθνικότητα των δραστών ,ούτε σε περίπτωση που οι δράστες δεν έχουν ακόμη συλληφθεί , το αν οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί ή Έλληνικής καταγωγής, ούτε η εθνικότητα του θύματος στις περιπτώσεις που υπάρχει θύμα!

Για παράδειγμα, την στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το κείμενο, στην πρώτη σελίδα του zougla.gr υπάρχουν οι εξής τέτοιες ειδήσεις:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92916&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92913&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92909&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92886&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92876&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92834&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92819&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92874&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92947&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92932&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92996&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92989&cid=4

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92984&cid=4

Σε ΟΛΕΣ τις ειδήσεις έχουν ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ τις εθνικότητες των δραστών και των θυμάτων (σε όσες υπάρχουν θύματα), ή έστω οποιαδήποτε αναφορά αν οι δράστες ή τα θύματα ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί!

Δείτε ενδεικτικά πως έχουν λογοκρίνει στο zougla.gr μια από αυτές τις ειδήσεις.

H είδηση έχει τίτλο “Συνέλαβαν τους δράστες τις άγριας επίθεσης στο Βόλο” και είναι παρμένη από την εφημερίδα “Ταχυδρόμος” του Βόλου και μάλιστα την αναφέρουν ως πηγή, από όπου αναδημοσιευσαν το άρθρο.

Μόνο που παρέλειψαν σκόπιμα το σημείο όπου το ρεπορτάζ στον “Ταχυδρόμο” ανέφερε ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί μαζί με άλλες παραγράφους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κοινή γνώμη!

Επίσης το θύμα έχει πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά!

Η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου , γράφει τα εξής:

Συνέλαβαν τους δράστες της Άγριας επίθεσης

http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001&nodeId=2&articleId=20121
Στη «φάκα» των αστυνομικών πιάστηκαν χθες οι ύποπτοι νεαροί για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου Σαλβατόρε Σερασκίνο, ο οποίος ακόμη νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Ωστόσο οι δύο νεαροί μετά τις καταθέσεις τους, στις οποίες παραδέχτηκαν τον ξυλοδαρμό, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.
Στη Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας οδηγήθηκαν χθες οι δύο ύποπτοι νεαροί αλλοδαποί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου Βολιώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί ηλικίας 18 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διαμένουν στο Βόλο και είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, παραδέχτηκαν ότι χτύπησαν τον Σαλβατόρε με χοντρό λουκέτο κλειδαριάς, ενώ υποστήριξαν πως δεν υπήρχε και τρίτο άτομο στη συμπλοκή, αν και οι εμπλεκόμενοι στον καυγά υποστηρίζουν πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν τρία.
Οι νεαροί αλλοδαποί που βρίσκονται στην ίδια ηλικία με τον Σαλβατόρε, κατέθεσαν στην Ασφάλεια και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς υπήρχε παρέλευση του αυτοφώρου.
Από την πλευρά της η Ασφάλεια συγκεντρώνει στοιχεία για τη δικογραφία, η οποία θα σταλεί την Πέμπτη στην Εισαγγελία Βόλου. Να σημειωθεί πως οι δύο νεαροί δεν έχουν φάκελο στην αστυνομία και δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές για αξιόποινες πράξεις.
Οι συγγενείς του 20χρονου αισθάνονται από τη μια δικαιωμένοι για τη σύλληψη των υπόπτων, όμως εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία της παρέλευσης του αυτοφώρου, θεωρώντας τη άδικη.
Πρέπει να σημειωθεί πως το συμβάν το οποίο οδήγησε τον 20χρονο στο Νοσοκομείο, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς έξω από γνωστό νυχτερινό μαγαζί στην οδό Λαρίσης.
Ο Σαλβατόρε δέχτηκε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι από την άλλη παρέα των συνομηλίκων του, ενώ και ο φίλος του οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο με χτυπήματα στο σώμα του. Ωστόσο η κατάσταση του δεύτερου δεν κρίθηκε σοβαρή και δεν νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.
Η ιστορία του Σαλβατόρε έχει αναστατώσει την κοινωνία του Βόλου, καθώς η επίθεση που δέχτηκε ο νεαρός χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης.

Το zougla.gr,αναδημοσιεύει την είδηση, αναφέροντας την πηγή, αφαιρεί όμως κάποια κομμάτια που προκαλούν την κοινή γνώμη, μεταξύ αυτών και το κομμάτι που αναφέρει ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί:
Συνέλαβαν τους δράστες της Άγριας επίθεσης στον Βόλο

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92876&cid=4

Στη «φάκα» των αστυνομικών πιάστηκαν οι ύποπτοι νεαροί για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου Σαλβατόρε Σερασκίνο, ο οποίος ακόμη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.
Ωστόσο, οι δύο νεαροί μετά τις καταθέσεις τους, στις οποίες παραδέχθηκαν τον ξυλοδαρμό, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί, ηλικίας 18 και 20 ετών, οι οποίοι διαμένουν στον Βόλο και είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, παραδέχθηκαν ότι χτύπησαν τον Σαλβατόρε με χοντρό λουκέτο κλειδαριάς, ενώ υποστήριξαν πως δεν υπήρχε και τρίτο άτομο στη συμπλοκή. Ωστόσο, οι αυτόπτες μάρτυρες του καβγά υποστηρίζουν πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν τρία.

Από την πλευρά της, η Ασφάλεια συγκεντρώνει στοιχεία για τη δικογραφία, η οποία θα σταλεί την Πέμπτη στην Εισαγγελία Βόλου. Να σημειωθεί πως οι δύο νεαροί δεν έχουν φάκελο στην αστυνομία και δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές για αξιόποινες πράξεις. Πηγή: Ταχυδρόμος

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!

Ταυτόχρονα συγκλονίζει το περιστατικό με την απαγωγή Ελληνίδας που έγινε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας από αλλοδαπούς, που την βίαζαν για δύο ολόκληρα 24άωρα και στην συνέχεια την σκότωσαν και την πέταξαν γυμνή σε πάρκο στα Άνω Πατήσια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!

Τα ΜΜΕ εξαφάνισαν την είδηση, ενώ όσα την ανέφεραν ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ!
Συνέλαβαν τους δράστες της άγριας επίθεσης
Επιμέλεια: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
1 Star

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ: Ιδού τα απότελέσματα από την συμμετοχή αλλοδαπών σε στρατιωτικές σχολές>>>Συνελήφθη Ιορδανός, μαθητής της σχολής Ευελπίδων, με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις!

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ: Ιδού τα απότελέσματα από την συμμετοχή αλλοδαπών σε στρατιωτικές σχολές>>>Συνελήφθη Ιορδανός, μαθητής της σχολής Ευελπίδων, με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις!



Ιορδανός τεταρτοετής μαθητής της σχολής Ευελπίδων συνελήφθη με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Χορτιάτη. Παρότι η υπόθεση υποβαθμίστηκε(???), καθώς η επίμαχη φωτογραφία όσο και οι άλλες που είχε δεν κρίθηκαν “εθνικά επικίνδυνες”(???), τόσο στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης όσο και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμανε “κόκκινος” συναγερμός, για το φόβο πως πρόκειται για υπόθεση κατασκοπίας. Ο Ιορδανός εντοπίστηκε από οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ το μεσημέρι της Δευτέρας στον δρόμο που οδηγεί στον Χορτιάτη, την ώρα που φωτογράφιζε την περιοχή και μεταξύ άλλων την πίσω πλευρά στρατοπέδου του πυροβολικού που λειτουργεί. Ο οδηγός τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και αμέσως έσπευσαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να περιφέρεται μία ώρα αργότερα κοντά στον οικισμό.

Σε έλεγχο που έγινε στην ψηφιακή του φωτογραφική μηχανή διαπιστώθηκε πως είχε 84 φωτογραφίες από στρατιωτική άσκηση της σχολής του, που αποδείχτηκε ότι τράβηξε με άδεια της υπηρεσίας του, αφού συμμετείχε και ο ίδιος και μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται τμήμα του οικισμού του Χορτιάτη αλλά και το ιατρείο του στρατοπέδου.
Μέχρι όμως να διαβεβαιωθεί πως οι φωτογραφίες δεν κρίνονται επικίνδυνες, προηγήθηκε διπλωματικό θρίλερ με την κινητοποίηση της ΕΥΠ αλλά και της πρεσβείας της Ιορδανίας στην Ελλάδα. Έγκυρες πληροφορίες ανέφεραν πως αμέσως στελέχη της ΕΥΠ ξεκίνησαν έρευνα, ξεσκονίζοντας όλα τα αρχεία σχετικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία του νεαρού Ιορδανού. Ο ίδιος φέρεται να συνεργάστηκε απόλυτα με τις αρχές.
Όλο το βράδυ χθες, κατά τη διάρκεια του οποίου ο νεαρός μαθητής της Ευελπίδων παρέμενε κρατούμενος, πραγματοποιήθηκε εξονυχιστική έρευνα για τα στοιχεία του, χωρίς όμως τελικά να αποδειχτεί ότι έχει οποιαδήποτε ύποπτη εμπλοκή ούτε το όνομά του περιλαμβάνεται σε “κόκκινους” καταλόγους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σειρά επικοινωνιών με τους υπευθύνους της στρατιωτικής σχολής, οι οποίοι διαβεβαίωσαν από την πλευρά τους πως ο μαθητής δεν έχει δώσει “δικαιώματα”, όπως και ότι οι φωτογραφίες από την άσκηση δεν είχαν απαγορευτεί στους μαθητές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα δίωξης, αναφέρεται από την πλευρά της αστυνομίας ότι στην επίμαχη φωτογραφία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Χορτιάτη δεν διακρίνεται πως είναι στρατιωτικός χώρος και απεικονίζονται μόνο λειτουργικές υπηρεσίες, συγκεκριμένα το ιατρείο και όχι οπλικά συστήματα. Άλλωστε και μετά την προσαγωγή του στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Άννα Καραμόσχογλου, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη φωτογράφηση και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στο μονομελές πλημμελειοδικείο το 2011.


Τι είπε ο νεαρός Εύελπις
Στην προανακριτική του απολογία ο 22χρονος ιορδανός μαθητής της σχολής Ευελπίδων υποστήριξε πως η φωτογραφία που τράβηξε αφορούσε παραδοσιακά σπίτια του οικισμού του Χορτιάτη και όχι τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εντός του στρατοπέδου του πυροβολικού. Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αμέσως συνεργάστηκε, έδωσε πειστικές απαντήσεις για όσα ρωτήθηκε και έδειξε πως δεν γνώριζε ότι η πράξη του είναι παράνομη.

Μακεδονία

«Μας τη λένε» οι Σκοπιανοί για τα χρέη μας. Επενδύουν στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα, προκειμένου να μας καταλογίσουν ευθύνες σε περίπτωση αδιεξόδου στο θέμα του ονόματος!

Η ηγεσία των Σκοπίων επενδύει πολιτικά στο ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα, προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διαφαινόμενη παράταση του αδιεξόδου στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που επιχειρείται να εμφανιστεί ως απρόθυμη για συμβιβασμό λόγω του εκρηκτικού οικονομικού προβλήματος. Το συμπέρασμα αυτό εξάγουν αρμόδιοι διπλωματικοί κύκλοι καθώς μετά τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Α. Μιλοσόσκι, χθες ήταν ο πρόεδρος της χώρας Γκ. Ιβάνοφ, που -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Nova Makedonija”- έκανε τέτοιου περιεχομένου αναφορές στα εσωτερικά της Ελλάδας. Ο κ. Γκ. Ιβάνοφ, σε ερώτηση για το τι περιμένει το επόμενο διάστημα σε σχέση με το πρόβλημα της ονομασίας, απάντησε ως εξής: “Αναμένουμε η Ελλάδα να απεμπλακεί σταδιακά από τα ανοικτά ζητήματα που έχει, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δέχεται ισχυρές πιέσεις, προκειμένου να λύσει το κυπριακό ζήτημα. Δεν ξέρω εάν μπορούν να αναλώσουν ενέργεια σε περισσότερα μέτωπα.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πρέπει να βρει τρόπο για την υπέρβασή της”. Μια μέρα πριν ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, σε δική του συνέντευξη, είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα επιδιώξει συμβιβασμό προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα οικονομικά με το εθνικό θέμα.
Αυτές οι παρεμβάσεις δημιουργούν την εντύπωση σε ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους ότι η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων αναπροσαρμόζει την τακτική της, με κεντρική επιδίωξη να εκθέσει την ελληνική πλευρά στο ευρωπαϊκό ακροατήριο ως απρόθυμη για λύση λόγω εσωτερικών προβλημάτων.
Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επέμεινε στο ζήτημα της ταυτότητας, λέγοντας ότι “με την ανεξαρτητοποίηση της ʽΜακεδονίαςʼ κανείς πλέον δεν μπορεί να πει πως δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα”. Και πρόσθεσε: “Εμείς έχουμε και διασπορά με ʽμακεδονικήʼ εθνική ταυτότητα. Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνον αυτού του κράτους. Υπάρχουν άτομα που καθημερινά διαβάζουν, παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα και επικοινωνούν στη ʽμακεδονικήʼ γλώσσα. Αυτή η χώρα φέρει την ευθύνη της διαφύλαξης αυτής της εθνικής ταυτότητας. Επειδή, όμως, έχουμε εισέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, πρέπει να εντάξουμε εκ νέου αυτήν τη θεματική στο πλαίσιο του ψηφίσματος του ΟΗΕ”.

"ΟΠΩΣ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ"
Υποστήριξε μάλιστα ότι “σύνθετο όνομα για όλες τις χρήσεις είναι το ʽΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ”, επικαλούμενος το γεγονός ότι “η Ιρλανδία κατονομάζεται ως Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ενώ το τμήμα που βρίσκεται στη Βρετανία κατονομάζεται ως Βόρεια Ιρλανδία και δεν υπάρχει σύγχυση”. Κατά τον κ. Ιβάνοφ, δεν υπάρχει σύγχυση και σχετικά με τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. “Συνέβη μήπως κάποια επιστολή προς τη ʽΔημοκρατία της Μακεδονίαςʼ να φθάσει κατά λάθος σε κάποια περιοχή της Ελλάδας;”, αναρωτήθηκε με ειρωνική διάθεση.

Μακεδονία

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ανοιχτή πρόκληση της «Χουριέτ» για τη Θράκη Με ένα άρθρο-«φωτιά» για τη δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» προειδοποιεί για το ζήτημα των μειονοτήτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ο αρθογράφος του εν λόγω κειμένου Döndü Sariişik πως «έφτασε η ώρα να προχωρήσουν οι δύο πλευρές (εννοεί Ελλάδα και Τουρκία) είτε σε αμοιβαία παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης είτε σε σεβασμού αυτής».

Ο Döndü Sariişik, κάνει αναφορά μάλιστα στις συνθήκες της Αθήνας το 1913 και της Λοζάνης το 1923, αγνοώντας έντεχνα πως αυτές αναγνωρίζουν και προνοούν για «θρησκευτικές» και όχι «εθνικές» μειονότητες. Ο συντάκτης της «Χουριέτ» φτάνει μάλιστα στο σημείο να γράψει ότι: «Η ελληνική επιθετικότητα στην Κύπρο επέφερε την αντίδραση κατά της Ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και η τουρκική αντίδραση επέφερε τα αντίστοιχα γεγονότα κατά της… «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη(!)».

Σύγκριση που μάλλον τον γέλωτα θα φέρει σε όποιον γνωρίζει την ιστορία των γεγονότων και των διωγμών της ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία από το 1955 έως σήμερα.
Μάλιστα στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως ο συντάκτης του είχε επικοινωνία με πρώην βουλευτή και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Çetin Mandacı ο οποίος δήλωσε πως: "Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συντελεστεί αξιοσημείωτη βελτίωση τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα".
Παράλληλα ο τούρκος δημοσιογράφος επισημαίνει πως σε επικοινωνία που είχε με τον μη αναγνωρισμένο «μουφτή» της Θράκης Αχμέτ Μετέ, εξέφρασε παρόμοιες ανησυχίες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε ότι αφορά τη μεταχείριση των μειονοτήτων στη χώρα:
«Θέλει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να αναγνωριστεί επίσημα από το Τουρκικό κράτος. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και η ελληνική κυβέρνηση και με αποκαλούν “ψευτό-μουφτή”; Γιατί κανείς δεν ρωτά εάν υπάρχει πρόβλημα με τον ιμάμ στη Θράκη; Δεν έχουμε ούτε καν ένα θρησκευτικό σχολείο (Μαδράσα)» για να συμπληρώσει: "Είχαμε μία φορά δύο Μαδράσα αλλά το (Ελληνικό) κράτος τα μετέτρεψε σε κανονικά γυμνάσια. Όλοι οι ιμάμ που ζουν εδώ είναι ηλικιωμένοι και αν συμβεί κάτι θα πρέπει εμείς να μεταφέρουμε ιμάμ από τη Βουλγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε.
Συνεχίζοντας το «πύρινο» άρθρο του, ο τούρκος συντάκτης επισημαίνει πως η «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη δεν έχει το δικαίωμα να εκλέγει τον θρησκευτικό ηγέτη της, παρά τις επικριτικές εκθέσεις σχετικά με το θέμα τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη όσο και από τους ευρωπαϊκούς φορείς.
Αν και οι «τούρκοι» της Θράκης-σύμφωνα με τον δημοσιογράφο-έχουν εκλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες τον Α. Μετέ και η ελληνική κυβέρνηση κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης αρνείται να επικυρώσει την απόφαση των «τούρκων» της Θράκης.
Μάλιστα ο Döndü Sariişik, καλεί τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πιέσουν την Ελλάδα να «ακούσει» τις απαιτήσεις της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και να τη συνδέσει με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το σημείο να επισημάνει πως η Ξάνθη κατοικείται κυρίως από «τούρκους»...
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως κατά «περίεργο τρόπο» ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο μηνιαίο περιοδικό Kriter, της εφημερίδας Radika-που δημοσιεύτηκε χθες-σχετικά με το θέμα της Χάλκης τόνισε πως:
«Το θέμα της Θεολογικής Σχολής απαιτεί μία προσέγγιση από πολλές πλευρές. Το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς, βάσει του συντάγματός μας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι υπουργοί και οι θεσμοί μας συνεχίζουν τις εργασίες τους σχετικά με αυτό», συμπληρώνοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπʼόψιν της τα αιτήματα της "τουρκικής" μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλήρου, της ηγεσίας, της ανεργίας, των μειονοτικών συνδέσμων και να βρει λύσεις».

defencenet

Λεηλατούνται οι απροστάτευτες εκκλησίες στην Ήπειρο…

Την άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας γύρω από την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Ηπείρου και της Μακεδονίας υπαγορεύουν τα συνεχόμενα κρούσματα λεηλασιών σε ναούς τους τελευταίους μήνες. Από το 2007 οι αστυνομικές αρχές των Ιωαννίνων έχουν καταγράψει 15 περιπτώσεις διαρρήξεων σε εκκλησίες, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν ιερές εικόνες και κειμήλια μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας. Επτά από αυτές έγιναν φέτος. Επιπλέον τέσσερις διαρρήξεις έγιναν σε εκκλησίες στα Γρεβενά τον περασμένο Νοέμβριο. Το πλέον πρόσφατο συμβάν αφορά τη διάρρηξη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κουκούλι Ιωαννίνων, παραμονή Χριστουγέννων, κατά την οποία εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν περισσότερες από 80 εικόνες και άλλα αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Η ακριβής καταγραφή των κλοπιμαίων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., γνώστης της πορείας των ερευνών, αναφέρει ότι τα μέχρι σήμερα στοιχεία παραπέμπουν σε μια καλά οργανωμένη σπείρα, η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές της Πίνδου. Οπως διευκρινίζει, ο τρόπος δράσης στις πρόσφατες διαρρήξεις στα Γιάννενα αλλά και στα Γρεβενά υποδεικνύει τα ίδια άτομα. Παρόμοιες διαρρήξεις έχουν γίνει και από την άλλη πλευρά της Πίνδου, σε ελληνικές εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου.


Καλά οργανωμένοι
Οι δράστες φαίνεται να γνωρίζουν την αξία των αντικειμένων που κλέβουν καθώς και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Η δράση της σπείρας ενδέχεται να σχετίζεται με την αύξηση της ζήτησης για θρησκευτικά κειμήλια. Τα καλά οργανωμένα κυκλώματα αρχαιοκαπήλων, με «επαγγελματικές» διαρρήξεις στο ενεργητικό τους, δεν έχουν δυσκολία να λεηλατούν αφύλακτες εκκλησίες σε περιοχές που σε μεγάλο βαθμό ερήμωσαν από ντόπιο πληθυσμό και παραμελήθηκαν από την πολιτεία.
Οι αστυνομικές διευθύνσεις Ιωαννίνων και Γρεβενών, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες αρχαιοκαπηλίας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και το ΥΠΠΟ διενεργούν τις έρευνες, αναμένεται σύντομα να συναντηθούν με Αλβανούς ομολόγους τους για ανταλλαγή πληροφοριών και συντονισμό δράσης. «Δυστυχώς δεν έχουμε εντοπίσει καμία από τις εικόνες που εκλάπησαν το 2009 στη μαύρη αγορά. Το ευτύχημα είναι ότι τα πιο πρόσφατα κλοπιμαία ήταν καταγεγραμμένα και φωτογραφημένα, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η αναγνώρισή τους», ανέφερε αστυνομική πηγή.
Η καταγραφή των αντικειμένων τέχνης είναι το πρώτο βήμα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από πάσης φύσεως αρπακτικά. Ωστόσο, τα αντικείμενα που βρίσκονται στις εκατοντάδες εκκλησίες της Ηπείρου και άλλων περιοχών της Πίνδου παραμένουν άγνωστα και μη καταγεγραμμένα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν εντοπιστούν μετά την κλοπή τους, δύσκολα θα αναγνωριστούν και κατ' επέκτασιν δεν θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. «Από το 2008, όταν τα κρούσματα διαρρήξεων αυξήθηκαν κατακόρυφα, ξεκινήσαμε την εντατική καταγραφή των αντικειμένων και έχουμε αποτελέσματα. Ωστόσο, τα μέσα μας είναι περιορισμένα, ενώ υπάρχει τουλάχιστον μια εκκλησία σε κάθε χωριό της Ηπείρου», εξηγεί στην «Κ» υπάλληλος της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
Ανάλογες καταγραφές έχουν αναλάβει και δύο αρχαιολόγοι για λογαριασμό της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Έχουν καταγραφεί και φυλάσσονται μέχρι σήμερα πάνω από 2.000 αντικείμενα, με σκοπό να μεταφερθούν σε ειδικό χώρο που αναμένεται να κατασκευαστεί στο νησί των Ιωαννίνων. «Η υπερπροβολή του αμύθητου πολιτιστικού πλούτου της Ηπείρου για λόγους τουριστικής ανάπτυξης απέβη μεγάλο λάθος, από τη στιγμή που δεν φροντίσαμε πρώτα να τον διαφυλάξουμε ως οφείλαμε, ούτε καν να τον καταγράψουμε», περιγράφει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, π. Φιλόθεος. Οπως αναφέρει, έντονες είναι πολλές φορές και οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών οι οποίες θεωρούν ότι τα ιερά αντικείμενα δεν πρέπει να απομακρύνονται από τις εκκλησίες τους. «Δυστυχώς στο σημείο που φτάσαμε χρειάζεται αφενός να λάβουμε άμεσα μέτρα για να διαφυλάξουμε την κληρονομιά μας και αφετέρου να αλλάξουμε νοοτροπία», προσθέτει ο ιερέας. Καθώς η πολιτεία δεν κατάφερε να διατηρήσει ζωντανές αυτές τις περιοχές με αποτέλεσμα τη σταδιακή ερήμωσή τους, ας γίνει μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί ο μοναδικός πολιτιστικός πλούτος τους.

greekinsight

ΑΝΟΙΧΤΗ "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" ΤΗΣ ΧΟΥΡΙΕΤ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ: ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ (ή σεβασμό!!!) ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΟΖΑΝΗΣ

Με ένα άρθρο-«φωτιά» για τη δήθεν τουρκική μειονότητα στη Θράκη, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» προειδοποιεί για το ζήτημα των μειονοτήτων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ο αρθογράφος του εν λόγω κειμένου Döndü Sariişik πως «έφτασε η ώρα να προχωρήσουν οι δύο πλευρές (εννοεί Ελλάδα και Τουρκία) είτε σε αμοιβαία παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης είτε σε σεβασμού αυτής».

Ο Döndü Sariişik, κάνει αναφορά μάλιστα στις συνθήκες της Αθήνας το 1913 και της Λοζάνης το 1923, αγνοώντας έντεχνα πως αυτές αναγνωρίζουν και προνοούν για «θρησκευτικές» και όχι «εθνικές» μειονότητες. Ο συντάκτης της «Χουριέτ» φτάνει μάλιστα στο σημείο να γράψει ότι: «Η ελληνική επιθετικότητα στην Κύπρο επέφερε την αντίδραση κατά της Ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και η τουρκική αντίδραση επέφερε τα αντίστοιχα γεγονότα κατά της… «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη(!)». Σύγκριση που μάλλον τον γέλωτα θα φέρει σε όποιον γνωρίζει την ιστορία των γεγονότων και των διωγμών της ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία από το 1955 έως σήμερα.



Μάλιστα στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως ο συντάκτης του είχε επικοινωνία με πρώην βουλευτή και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Çetin Mandacı ο οποίος δήλωσε πως: "Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συντελεστεί αξιοσημείωτη βελτίωση τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα".



Παράλληλα ο τούρκος δημοσιογράφος επισημαίνει πως σε επικοινωνία που είχε με τον μη αναγνωρισμένο «μουφτή» της Θράκης Αχμέτ Μετέ, εξέφρασε παρόμοιες ανησυχίες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε ότι αφορά τη μεταχείριση των μειονοτήτων στη χώρα:

«Θέλει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να αναγνωριστεί επίσημα από το Τουρκικό κράτος. Γιατί δεν κάνει το ίδιο και η ελληνική κυβέρνηση και με αποκαλούν “ψευτό-μουφτή”; Γιατί κανείς δεν ρωτά εάν υπάρχει πρόβλημα με τον ιμάμ στη Θράκη; Δεν έχουμε ούτε καν ένα θρησκευτικό σχολείο (Μαδράσα)» για να συμπληρώσει: "Είχαμε μία φορά δύο Μαδράσα αλλά το (Ελληνικό) κράτος τα μετέτρεψε σε κανονικά γυμνάσια. Όλοι οι ιμάμ που ζουν εδώ είναι ηλικιωμένοι και αν συμβεί κάτι θα πρέπει εμείς να μεταφέρουμε ιμάμ από τη Βουλγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε.

Συνεχίζοντας το «πύρινο» άρθρο του, ο τούρκος συντάκτης επισημαίνει πως η «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη δεν έχει το δικαίωμα να εκλέγει τον θρησκευτικό ηγέτη της, παρά τις επικριτικές εκθέσεις σχετικά με το θέμα τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη όσο και από τους ευρωπαϊκούς φορείς.

Αν και οι «τούρκοι» της Θράκης-σύμφωνα με τον δημοσιογράφο-έχουν εκλέξει με δημοκρατικές διαδικασίες τον Α. Μετέ και η ελληνική κυβέρνηση κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης αρνείται να επικυρώσει την απόφαση των «τούρκων» της Θράκης.

Μάλιστα ο Döndü Sariişik, καλεί τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πιέσουν την Ελλάδα να «ακούσει» τις απαιτήσεις της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και να τη συνδέσει με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το σημείο να επισημάνει πως η Ξάνθη κατοικείται κυρίως από «τούρκους»...

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως κατά «περίεργο τρόπο» ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο μηνιαίο περιοδικό Kriter, της εφημερίδας Radika-που δημοσιεύτηκε χθες-σχετικά με το θέμα της Χάλκης τόνισε πως:

«Το θέμα της Θεολογικής Σχολής απαιτεί μία προσέγγιση από πολλές πλευρές. Το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς, βάσει του συντάγματός μας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Οι υπουργοί και οι θεσμοί μας συνεχίζουν τις εργασίες τους σχετικά με αυτό», συμπληρώνοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπʼόψιν της τα αιτήματα της "τουρκικής" μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλήρου, της ηγεσίας, της ανεργίας, των μειονοτικών συνδέσμων και να βρει λύσεις».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Καυτό" τρίμηνο στο Αιγαίο ξεκινά από σήμερα!

Ξεκινά από σήμερα ένα «καυτό» τρίμηνο στο Αιγαίο με την Τουρκία να προχωρά στην δέσμευση δύο περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση δεσμεύουν παράνομα για αεροναυτικές ασκήσεις και για ένα (!) ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων! Στην βόρεια περιοχή θα διεξάγουν σειρά ασκήσεων επί τρίμηνο (04/01-31/03/2010) μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου-Σαμοθράκης-Θάσου και Αγίου Όρους (περιοχή GK). Και στις δύο περιοχές στο μεγαλύτερο τμήμα τους έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν αντίστοιχες ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αρνηθεί την έκδοση ΝΟΤΑΜ για λογαριασμό της Τουρκίας, χωρίς βέβαια αυτό να αποτρέψει την Άγκυρα να προχωρήσει σε παράνομη δέσμευση του.

Έτσι η Τουρκία, την 1η Ιανουαρίου εξέδωσε παράνομη ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων και με αυτό τον τρόπο «συμπλήρωσε» την αρχική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει στα μέσα Δεκεμβρίου για την βόρεια περιοχή GK.
Είναι δύο 100% παράνομες ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Άγκυρας που αμφισβητούν ευθέως τα ελληνικά δικαιώματα επί του FIR Αθηνών, αλλά το κυριότερο πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνος ατυχημάτων και πρακτικά δημιουργούν και προβλήματα εκπαίδευσης στην ελληνική πλευρά.
Αλλά το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Μαχητικά και σκάφη επιφανείας των δύο χωρών θα ασκούνται στην ίδια περιοχή με χρήση πραγματικών πυρών στη βόρεια περιοχή επί δύο μήνες (η αντίστοιχη ελληνική άσκηση θα διαρκέσει από τις 04/01-26/02/2010) και στη βόρεια περιοχή όποτε η ελληνική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει σε ασκήσεις! Και επιχειρησιακά βέβαια υπάρχει θέμα: Το τρίγωνο Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων (περιοχή GP) είναι η «μήτρα» των υπερπτήσεων επάνω από Φούρνους-Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι. Κατευθυνόμενα σε αυτή την περιοχή η προερχόμενα από αυτή την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά προχωρούν στις υπερπτήσεις.
Επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει Πεδίο Βολής στο μέσον του Αιγαίου εξ ου και η ετήσια ΝΟΤΑΜ για Μύκονο-Ικαρία-Φούρνους.
Όλα αυτά ενώ η τουρκική ρποκλητικότητα μέσα στις γιορτές ξεπέρασε κάθε προηγούμνο με υπερπτήσεις, αναχαίτιση ελληνικού αεροσκάφους, παρενόχληση περιπολικού στα Ίμια κλπ
Όπως προαναφέραμε και οι δύο περιοχές έχουν δεσμευτεί για ασκήσεις από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Στην βόρεια περιοχή απλώς τα Ψαρά αντικαθιστούν σε μία νότια προέκταση την Ίμβρο που βορειότερα εντάσσεται στον τουρκικό σχεδιασμό. Στον κεντρικό τομέα επίσης η περιοχή έχει δεσμευθεί για ασκήσεις από Π.Ν. και Π.Α., άλλωστε εφάπτεται και στο Πεδίο Βολής Άνδρου


Ιδού η τουρκική…ετήσια ΝΟΤΑΜ:
Παράθεση
A3914/09 (Issued for LTBB LGGG PART 1 OF 2) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED
1-TURKEY REQUESTED THE GREEK AIS TO PROMULGATE APPROPRIATE NOTAM
FOR THE EXERCISE AREA LOCATED WITHIN INTERNATIONAL WATERS AND
AIRSPACE OF AEGEAN SEA FOR THE TURKISH FIRING EXERCISE
TO BE CONDUCTED FROM 04 JAN 10 TILL 30 DEC 10 0500-1600 UTC.
(EXCEPT SATURDAYS, SUNDAYS OFFICAL HOLIDAYS OF TURKEY AND
GREECE) WITH REF 071229 LTAAYEYX
GREEK AIS DID NOT PROMULGATE APPROPRIATE NOTAM FOR THE EXERCISES
AREA IN ACCORDANCE WITH OUR REF. UNDER THESE CIRCUMSTANCES DUE TO
THE INSISTENT ATTITUDE OF GREECE, TURKEY IS LEFT WITH NO OTHER
ALTERNATIVE BUT TO TAKE ITS OWN INITATIVE TO PROMULGATE THE
NECESSARY NOTAM FOR THE EXERCISE AREA.
TURKEY WILL TAKE ALL NECESSARY MEASURES FOR THE SAFETY OF THE
GENERAL AIR TRAFFIC AS SHE DID IN THE PAST AND IS ALWAYS READY FOR
COOPERATION AND COORDINATION IN THIS RESPECT.


2- THE NOTAM INFORMATION FOR THE EXERCISE AREA IS AS FOLLOWS.
EXERCISE AREA :ATHINAI FIR ( FIRING)
END PART 1 OF 2. 04 JAN 05:00 2010 UNTIL 30 DEC 16:00 2010. CREATED: 01 JAN
17:35 2010
A3914/09 (Issued for LTBB LGGG PART 2 OF 2) - 1.LATERAL LIMITS:372700N261700E 370830N262730E 370500N260900E
372400N260000E 372400N260400E


2. VERTICAL LIMITS :0-10000 FT MSL (INCL)
3. DATE AND TIMES : FROM 04 JAN 10 TILL 30 DEC 10 0500-1600 UTC.
(EXCEPT SATURDAYS, SUNDAYS AND OFFICAL HOLIDAYS OF TURKEY AND GREECE
3. PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT :
A. THE FLIGHTS WILL BE CONDUCTED AT VFR CONDITIONS AND UNDER
POSITIVE RADAR CONTROL.
B.EXERCISE AIRCRAFT SHALL DISPLAY ANTI COLLISION AND NAVIGATION
LIGHTS CONTINUOUSLY.
4.PROCEDURES FOR NON-EXERCISE AIRCRAFT:. FL000 - FL100) IN THE INTEREST OF FLYING
SAFETY DURING THE EXERCISE, NON-EXERCISE AIRCRAFT ARE STRONGLY ADVISED NOT TO
FLY WITHIN THE EXERCISE AREA DESCRIBED ABOVE. F) FL000 G) FL100) END PART 2 OF
2, 04 JAN 05:00 2010 UNTIL 30 DEC 16:00 2010. CREATED: 01 JAN 17:35 2010


defencenet

Η ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών στην Ελλάδα Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων. Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.

Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.

Η πολιτική
Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνωνστην Ελλάδα. Για πολλόυς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.

Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τααλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας. Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιό σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικώνκαι στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη. Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στηνπαραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον. Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται αναφέρουν μεταξύ άλλων. Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα, η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στηνπολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τηνυποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της ΝοτιοανατολικήςΕυρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια. Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζαςαλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκο σαν να πρόκειται για το σαλόνι τους.
Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότισυγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετώντου Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.


Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι,μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικέςοργανώσεις κ.α. Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.


Ο πατέρας Τσενάι
Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατάτην διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.


Ταχίρ Μήτσι
Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία τουΚόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του ΝίκουΕυαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων.Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι". Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.


Presstime

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Και οι Αλβανοί διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο...!

Μετά τους Σκοπιανούς και τους Βούλγαρους, τώρα διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο και οι Αλβανοί! Να περιμένουμε και τους Τούρκους για να έχουμε απαρτία...;

Όπως θα δείτε πιο κάτω από μια πρόχειρη μετάφραση του άρθρου που βρίσκεται εδώ ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi υπαινίσσεται ότι ο Αλέξανδρος μπορεί να ήταν Αλβανός...! Δείτε από μια πρόχειρη μετάφραση το άρθρο:


Ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi προτίθεται να δημοσιεύσει ένα ογκώδες βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι μόνο Αλβανοί έχουν την άδεια για να μιλήσουν στους Έλληνες για την εθνική κληρονομιά του Μ.Αλεξάνδρου.
«Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα… Αυτό είναι το πρόγραμμά μου που έχει αποκλειστικά έναν επιστημονικό χαρακτήρα,» λέει ο Muhamedi.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους αλβανικούς μουσουλμανικούς χωρικούς από Dzepcista και Poroj, χωριά στα περίχωρα Tetovo. Η τριών τόμων εργασία του με τίτλο «Αλβανική Μακεδονία» εστιάζει την προσοχή στα έγγραφα που υποστηρίζουν ότι Αλβανοί είναι πιό γηγενείς από τους Σλάβους που έχουν την εθνική πλειοψηφία στην πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ή του ΠΓΔΜ.
Το 1945, κομμουνιστές μετονόμασαν τη νότια περιοχή της Σερβίας σε Μακεδονία και δήλωσαν ότι κάθε Σλάβος σε αυτήν την περιοχή είναι πλέον εθνικά "Μακεδόνας". Οι αρχές προσπάθησαν να μετονομάσουν τα Σερβικά επώνυμα, τα οποία τελειώνουν χαρακτηριστικά με ένα «vich» στο «σκι», μια κατάληξη που προάγει τον εθνικά "Μακεδόνα".
Το 2001, τα άτομα αλβανικής καταγωγής που είναι άποικοι σε εκείνη την περιοχή, πήραν τα όπλα ενάντια στην κυβέρνηση ΠΓΔΜ και υποστηρίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν. Αντίθετα με το Κόσοβο, οι αλβανοί τρομοκράτες παρεμποδίστηκαν λίγο πριν από τη δήλωση μιας ανεξάρτητης χώρας - το αποκαλούμενο Illirida.
Εκτός από την υπόδειξη ότι το έθνος του Μ.Αλεξάνδρου είναι αμφισβητήσιμο μόνο μεταξύ Ελλήνων και Αλβανοί, ο Muhamedi λέει επίσης ότι οι Σέρβοι δεν έχτισαν το μοναστήρι Άγιος Jovan Bigorski αλλά ότι, εκείνο το μοναστήρι χτίστηκε από Αλβανούς!
Ο Muhamedi επίσης υποστηρίζει ότι οι αρχές ΠΓΔΜ σκόπιμα και λανθασμένα έχουν υποστηρίξει ότι το έθνος του συνθέτη Todor Skalovski και του συντάκτη Matea Metevski όταν, απαιτεί Muhamedi, αυτά τα άτομα είναι αλβανικά.
Νωρίτερα το 2009, οι ανώτεροι υπάλληλοι ΠΓΔΜ δημοσίευσαν μια «μακεδονική εγκυκλοπαίδεια» στην οποία δήλωσε ότι τα άτομα αλβανικής καταγωγής είναι έποικοι που ήρθαν στο ΠΓΔΜ και άρπαξαν το έδαφος.
Οι Αλβανοί ηγέτες είπαν στις αρχές ότι πρέπει να προσέξουν τι λένε. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι δεν θα έπρεπε να "κάνει εχθρούς".


ΠΗΓΗ

Καημένε Νικήτα Κακλαμάνη σε ποιούς μέτραγες....3,2,1..Καλή χρονιά;

Καημένε Νικήτα Κακλαμάνη σε ποιούς μέτραγες....3,2,1..Καλή χρονιά;
Θλιβερή και γραφική φιγούρα έχει καταντήσει ο δήμαρχος Αθηναίων κάθε πρωτοχρονιά.
Για μια ακόμα φορά έβγαλε ένα μικρό λόγο μπροστά σε χιλιάδες αλλοδαπούς στην συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνους και το τονίζω γιατί έχει την σημασία του.

Αλβανοί, Πακιστανοί, Ινδοί, Αφγανοί, Αφρικανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Φιλιππινέζοι, Κινέζοι κ.α. Πρεζόνια, Μαστροποί, Προστάτες, Μαφιόζοι, Εμποροι Ναρκωτικών, Πόρνες, Βιαστές, Κλεφτρόνια και κάθε είδους κακοποιός αλλά και λίγοι Ελληνες άστεγοι αποτελούσαν το πλήθος που "παραλληρούσε" από ενθουσιασμό κάτω από την εξέδρα του δημάρχου....

Ο ίδιος φυσικά "παρίστανε" ότι μιλούσε σε ευτυχισμένες οικογένειες με παιδιά....(ίσως γι αυτό έκλεινε τα μάτια του τόσο συχνά). Καημένε Νικήτα. Ποιός παρανοϊκός πατέρας ή μητέρα θα τολμούσε ποτέ να ανέβει το συγκεκριμένο βράδυ με τα παιδάκια του στο γκέτο που έχεις φτιάξει εσύ μαζί με τις κατάπτυστες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών;

Αθηναίοι -προσεχώς Ελληνες ιθαγενείς- περιμένουν όλο ενθουσιασμό να αρχίσει την "ακατανόητη" ομιλία του ο δήμαρχός τους....

Και φυσικά τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ που είναι συνυπεύθυνα για το νεοταξικό παγκοσμιοποιημένο σχέδιο αφελληνισμού δεν τολμούσαν να δείξουν ούτε μια φορά το πλήθος από κοντά... Κάποια στιγμή ο βλάκας ο τηλεσκηνοθέτης έκανε ένα στραβοπάτημα κουμπιού και φάνηκαν οι "κατενθουσιασμένοι" νεοέλληνες "ιθαγενείς"!!!!!
Φυσικά στα μάτια τους ήταν ζωγραφισμένη η απορία καθώς με δυσκολία προσπαθούσαν μάταια να καταλάβουν τι έλεγε ο "τύπος" στην εξέδρα.....

Το παράδοξο ήταν ότι όπως προείπαμε η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι. Αυτό για όσους γνωρίζουν σημαίνει απλούστατα ότι αδιαφορούν για την πρωτοχρονιά των Χριστιανών. Αδιαφορούν για τα 2010 χρόνια που έχουν περάσει από την γέννηση του Χριστού. Αυτοί έχουν την δική τους αρίθμηση του χρόνου. Από το έτος της Εγίρα (όπως χαρακτηριστικά την λένε) και η οποία αν δεν κάνω λάθος έχει σχέση με την μετάβαση του προφήτη τους από την Μέκκα στην Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας....
Αυτό φυσικά συνέβει κάπου στο 600 μ.Χ. οπότε καταλαβαίνετε ότι βρίσκονται κάπου στο 1400......

Καθόμουν χθές στην τηλεόραση και έβλεπα με νοσταλγία στιγμιότυπα της Αθήνας και των γειτονιών της από παλαιότερους εορτασμούς χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς. Στιγμιότυπα του 1950, 1960 και 1970. Παιδάκια να λένε τα κάλαντα. Οικογένειες να περιτρυγυρίζουν σε μια άλλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Αθήνα. Στα μαγαζιά της, στο Σύνταγμα, στην Ομόνοια. Πρόσωπα χαρούμενα, γελαστά, ανέμελα που η ασφάλεια ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Τις εποχές εκείνες οι πιο κοινοί κακοποιοί ήταν τα κλεφτρόνια. Δολοφονίες και βιασμοί ήταν τόσο σπάνια συμβάντα που έμπαιναν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες!!! Πόρτες ανοιχτές, άνθρωποι φτωχοί αλλά χαρούμενοι. Ολοι αδέρφια Ελληνες. Ανθρωποι του μόχθου και του φιλότιμου.
Και τα κλεφτρόνια ακόμα όταν τα έπαιρνες χαμπάρι έτρεχαν σωθούν όπως τα βλέπουμε και στις παλιές Ελληνικές ταινίες.

Σήμερα γυναίκες σέρνονται από μηχανόβιους αλήτες στον δρόμο για μια τσάντα. Πρεζόνια, πόρνες και μαστρωποί έχουν στοιχείωσει το κέντρο της Αθήνας. Μαχαιρώματα, ληστείες με φόνους, βιασμοί, εμπόριο ναρκωτικών συμβαίνουν συνεχώς και αποτελούν ρουτίνα για την αστυνομία και τους λιγοστούς τρομοκρατημένους υπέργηρους κατοίκους του κέντρου. Αλλά και στις γειτονιές τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα. Στην Σαλαμίνα μόλις πριν λίγες μέρες, μόλις 2 άτυχοι αστυνομικοί κάλεσαν ληστές να παραδοθούν έξω από τράπεζα, αυτοί έβγαλαν Καλάσνικωφ και τους "γάζωσαν"!!! οι αστυνομικοί βρέθηκαν ευτυχώς στην εντατική.....

Πριν λίγες μέρες μιλούσα με φίλο μου ιερέα σε κεντρική εκκλησία της Αθήνας (στο ιστορικό κέντρο) ο οποίος μου αποκάλυψε ότι πολλές φορές έχει βρεί Αφρικανές πόρνες να εκδίδονται μπροστά στην πίσω πόρτα του Ιερού του Ναού!!!! και ο νταβατζής να τις περιμένει στην γωνία να "εισπράξει". Οσο για τους τοξικομανείς, βρίσκονται καθημερινά κατά δεκάδες στα σκαλιά του Ναού και ζητιανεύουν ή κάνουν και ενέσεις μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Ενίοτε μπαίνουν και στον Ναό και "βουτούν" ότι βρούν μπροστά τους προκειμένου να το πουλήσουν για την δόση τους...... Ο ίδιος ο Ιερέας μου εξομολογήθηκε ότι του έχουν πάρει ρολόγια, κινητά, και έναν πανάκριβο Σταυρό κειμήλιο του Ναού.....
Φυσικά οι λιγοστοί γηραιοί πιστοί τρομοκρατημένοι έρχονται 3-3 στο Ναό να εκκλησιαστούν!!!!

Καλή Χρονιά και σε εσένα Νικήτα Κακλαμάνη.
Αναρτήθηκε από ΘΑΝΟΣ

Η Ελλάδα με τα περισσότερα ανα περιοχή, ολοκαυτώματα στον κόσμο. Το Ολοκαύτωμα της Κάσου...

Ο Χουσεϊν μετά τη συντριβή της επανάστασης στην Κρήτη, θέτει στόχο, κατά το Μάϊο του 1824, τον ολοσχερή αφανισμό της Κάσου, που απέχει μόνο 20 μίλια από τη Σητεία, και τούτο, γιατί τα κασιώτικα καράβια έχουν προξενήσει φοβερές καταστροφές στον τούρκο – αιγυπτιακό στόλο και γιατί το ηρωικό ακριτικό νησί θα μπορούσε να αποτελέσει βάση εξόρμησης κι ορμητήριο ισχυρό των εκεί εξόριστων Κρητών. Ο κασιώτικος στόλος έχει μεταφέρει 600 Κρητικούς με αρχηγούς το Δημ. Κουρμούλη και τον Αστρινό στο περήφανο βραχονήσι. Οι Κασιώτες από τα ναπολεόντεια χρόνια ρίχτηκαν στη μαγεία της θάλασσας και τον πλούτο που κρύβει στα σκοτεινά της σπλάχνα. Έγιναν καραβοκύρηδες, καταπιάστηκαν και με το εμπόριο στην Αλεξάνδρεια. Πλούτισαν. Η Κάσος έγινε περιώνυμη. Ο ξεσηκωμός του ‘21 βρίσκει το μοναχικό νησί με στόλο 100 καραβιών που εξοπλίζονται γερά. Το μαγικό της Λευτεριάς αγέρι φτάνει στ’ ακραίο νησί και φτερουγίζει τις ψυχές των ψημένων θαλασσινών. Σηκώνουν επαναστατικές σημαίες.


Κάνουν καρτέρια στα περάσματα και κατάσχουν τα εμπορεύματα των Αγγλο – Γάλλων που προορίζονται για τα παράλια της Μικρασίας και συντρίβουν ή αιχμαλωτίζουν τα τουρκικά καράβια που τολμούν να ξανοιχτούν σ’ ανοιχτές θάλασσες. Διαμηνύουν πως για τα κατασχεμένα θα πληρώσει το ελληνικό κράτος. Όμως οι Τούρκοι στην αδυναμία τους να υποτάξουν τον επαναστατημένο Ελληνισμό συμμαχούν με τον Μωχάμετα Αλι της Αιγύπτου. Έτσι στις 18 Γενάρη του 1824 μοίρα με 14 αιγυπτιακά πολεμικά περνά έξω απ’ το νησί και ρίχνει κανονιοβολισμούς, αλλ’ οι Κασιώτες απαντούν με ισχυρά πυρά. Οι ηρωικοί Κασιώτες αισθάνονται τον κίνδυνο και καταφεύγουν στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά η Ανωτάτη Εξουσία αδρανεί.
Ο Μάης με τ’ αρώματα του έχει μοσχοβολήσει το νησί. Όμως τ’ αγέρι έρχεται σιωπηλό και μυστικιστικό. Χρήματα δεν υπάρχουν να κινηθεί ο τρομερός κασιώτικος στόλος. Οι ηρωικοί ακρίτες τη μέρα αγναντεύουν τις θάλασσες, μήπως οι φιγούρες των ελληνικών πολεμικών από την Ύδρα φέρουν την ελπίδα, αλλά μάταια. Τις νύχτες κοιτάνε τ’ άστρα και ζητάνε έλεος και το γαληνό φώς τους μεγαλύνει τις ψυχές τους. Μοναδική ελπίδα η αντρειοσύνη. Άντρες, νέοι έφηβοι και γέροντες αξιώνουν από τον εαυτό τους αυτοθυσία. Η λευτεριά θέλει αίμα για να στεριώσει.
Τ’ αυγινό πρωινό στις 14 Μάη του 1824 τα πουλιά κόβουν τη συναυλία τους και το ελαφρό κύμα το ερωτικό του τραγούδι. Έχει εμφανιστεί μοίρα του αιγυπτιακού στόλου. Οι ψυχές ατσαλώνονται. Το ακριτικό νησί που τραγουδά το σκοπό της λευτεριάς και ακούγεται ως τ’ άκρα της Μεσογείου μπαίνει σε πολεμικό πυρετό. Τοποθετούνται ισχυρά πυροβόλα στις παραλίες και Κρητικοί και Κασιώτες παίρνουν θέσεις σε μετερίζια, ενώ τα γυναικόπαιδα αποτραβιούνται ψηλότερα. Στις 27 Μάη εμφανίζεται ο υπόλοιπος αιγυπτιακός στόλος μ’ αρχηγό τον Ισμαήλ Γιβλαρτάρ με 25 πολεμικά, ως 40 μεταγωγικά και 4.000 Αλβανούς. Η σάρκα της θάλασσας ριγεί. Τ’ αγέρι σωπαίνει. Η ιαχή της λευτεριάς σχίζει τον ουρανό και ο Θεός ευλογεί τις ηρωικές ψυχές. Τρεις ημέρες δέχεται το ηρωικό βραχονήσι φωτιά και ατσάλι, αλλ’ ανθίσταται. Ο Κύριε, ίδε του Έλληνες πως μάχονται κι ευλόγησε τα βήματα της Λευτεριάς τους.
Ποιος όμως εφιάλτης οδήγησε σ’ αφύλακτο μονοπάτι τους Τουρκαλβανούς; Να ‘τανε ο χλευασθείς Ζαχαρίας; Χιλιάδες αποβιβάζονται στα νώτα των ηρωικών αγωνιστών. Πολλοί Κρητικοί φυγαδεύονται, οι ψυχές χρειάζονται γι’ άλλους αγώνες. Η Κάσος, το περήφανο ακριτικό νησί, παραδίδεται στις φλόγες και τα γυναικόπαιδα στη θηριωδία των Τουρκαλβανών. Χίλιοι Κασιώτες κείτονται νεκροί, αλλά τόσα γυναικόπαιδα σφαγιάζονται και οι δροσάτες Κασιωτοπούλες αιχμαλωτίζονται. Η Κάσος σωρός αποκαΐδια και η Λευτεριά που περιδιαβαίνει το νησί σ’ αιώνιο βωμό θυσίας για τ’ ατίμητο όνομα της.

http://www.kasos.gr/main.php?cat_id=12&lang=1

ΑΡΧΙΣΕ ΕΙΔΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ; ΑΝΟΧΗ ΜΗΔΕΝ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΡΟΣΩΠΕΙΣ.

Ανοχή μηδέν
Την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να μην επιτρέψει τη συγκάλυψη οποιουδήποτε περιστατικού κακοποίησης εις βάρος κρατουμένου αποδεικνύει η συλληψη πέντε αστυνομικών του ΑΤ Ακροπόλεως που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό ενός Χιλιανού


Την αποφασιστικότητα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να μην επιτρέψει τη συγκάλυψη οποιουδήποτε περιστατικού κακοποίησης εις βάρος κρατουμένου αποδεικνύει η συλληψη πέντε αστυνομικών του τμήματος της Ακρόπολης, με την κατηγορία κακοποίησης ενός αλλοδαπού κρατουμένου.

Πρόκειται για έναν αστυφύλακα, έναν υπαστυνόμο και τρεις ειδικούς φρουρούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Παράλληλα από την υπηρεσία τους διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ειδικότερα ο υπαστυνόμος κατηγορείται ότι ενώ γνώριζε το περιστατικό δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους ανωτέρους του.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Χιλιανός κρατούμενος ο οποίος είχε συλληφθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για παράνομη οπλοφορία, έπειτα από καβγά που είχε με πολίτη στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε να τηλεφωνήσει στους δικούς του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, όταν ο ειδικός φρουρός τον έβγαλε από τα κρατητήρια και τον πήγε στο καρτοτηλέφωνο του τμήματος, ο Χιλιανός του επιτέθηκε. Σε βοήθεια του ειδικού φρουρού έσπευσαν οι συνάδελφοί του, με συνέπεια να σημειωθεί συμπλοκή.

Ο Χιλιανός τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου νοσηλεύεται.

Οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν για το περιστατικό τους ανωτέρους τους, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ηγγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, η οποία εκκίνησε τις διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. "Οποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά" προσθέτει ο κ.Χρυσοχοΐδης και καταλήγοντας τονίζει: "Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας".

Την Παρασκευή το βράδυ, τον Χιλιανό επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Σπ.Κουντούρης

Ο ρόλος του Σιωνισμού στην Μικρασιατική καταστροφή

Το ακατασίγαστο μίσος που επί αιώνες ο σιωνισμός τρέφει για τον Ελληνισμό, βρήκε την αποκορύφωσή του κατά τη διεξαγωγή της Μικρασιατικής εκστρατείας. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, η οποία γκρέμισε τα όνειρα του Ελληνισμού για την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας, οφείλεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στις ραδιουργίες των εβραίων. Ορθότερα δε, κανείς σχεδόν δεν υποψιάζεται ή γνωρίζει ότι η έκβαση της εκστρατείας, ήταν προδιαγεγραμμένη από τον σιωνισμό. Τα όσα αποκαλυπτικά στοιχεία έπονται, τεκμηριώνουν απόλυτα τον ανωτέρω ισχυρισμό, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τον υποχθόνιο ρόλο του εβραίου, του αιώνιου αυτού μισέλληνα.
Ανέκαθεν οι εβραίοι μετέρχονταν δόλια μέσα για την ηθική, οικονομική, πνευματική αλλά και για την βιολογική εξόντωση του Ελληνισμού. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επ' αυτού, αποτελεί η διάδοση και εκλαϊκευση των αρχών του Παντουρκισμού από τον εβραίο Χέρμαν Βάμπερυ. Στο βιβλίο του «Εικόνες της Κεντρικής Ασίας» που πρωτοεκδόθηκε το 1868, ο Βάμπερυ ανέπτυσσε τις αρχές του Παντουρκισμού, με εντονότατες ανθελληνικές αιχμές, ενώ η στενή του σχέση με όσους μετέπειτα απετέλεσαν τον πυρήνα των ηγετικών στελεχών των Νεοτούρκων, υπήρξε αποφασιστικής σημασίας γεγονός, για την ανάπτυξη του Παντουρκικού φαινομένου, σαφής έκφραση του οποίου, υπήρξε η αναζωπύρωση των επεκτατικών βλέψεων των τούρκων προς την Ελλάδα.
Η Μικρασιατική καταστροφή οφείλεται σε μία σειρά από αίτια. Ανάμεσα στους παράγοντες εκείνους που επισφράγισαν την τραγωδία του 1922, είναι και η έντονη ανάμειξη του εβραϊσμού στην τεράστια ανθελληνική εκστρατεία, η οποία αναπτύχθηκε κατά την Εποποιία των ετών 1919-1922 τόσο στο μέτωπο, στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, από μαρξιστικούς κύκλους που έπαιζαν ηθελημένα ή αθέλητα, το παιχνίδι των εβραίων. Η υπονόμευση και η αποσταθεροποίηση που οδήγησε στην πτώση του ηθικού του στρατού μας, παράγοντας ο οποίος συνετέλεσε καθοριστικά στη μετέπειτα Μικρασιατική τραγωδία, υπήρξε έργο του Αβραάμ Μπεναρόγια, ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, εβραϊκής καταγωγής, στον ιδιαίτερο ρόλο του οποίου θα πραγματοποιηθεί εκτενής αναφορά σε άλλο άρθρο.
Ο Αβραάμ Μπεναρόγια, ο Κοέν και ο Κουν Βεντούρα, άπαντες εβραίοι, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εποχής, δηλητηρίαζαν κατά το χειρότερο τρόπο την Ελληνική προσπάθεια, μέσω πικρόχολων κειμένων που δημοσίευαν στην εβραϊκή εφημερίδα "Avanti" της Θεσσαλονίκης. Με τη στάση της αυτή, η εβραϊκή κοινότητα που διέμενε στην Ελλάδα, εξέφραζε την υποστήριξή της προς τον ομόφυλό της Κεμάλ, ο οποίος ήταν σιωνιστής, όπως άλλωστε σιωνιστές ετύγχαναν όλα τα ηγετικά στελέχη των Νεοτούρκων. Ειδικότερα οι ηγέτες των Νεοτούρκων Ταλαάτ και Ενβέρ, ήταν κρυπτοεβραίοι και μέσω των αξιωμάτων που κατείχαν, συνετέλεσαν αποφασιστικά στην υλοποίηση των εβραϊκών σχεδίων, στο προκείμενο ζήτημα. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί, ότι όλα τα στελέχη της Επιτροπής των Νεοτούρκων στην Θεσσαλονίκη ήταν εβραίοι.
Το τεκτονικό περιοδικό «Ακακία» (Οκτώβριος 1908) αποκαλύπτει ότι η ξένη Στοά «Μακεδονία» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είχε ως διδάσκαλο τον Ιταλοεβραίο Εμ. Καράσο, στην δικαιοδοσία του δε υπάγονταν τρεις ακόμη ξένες στοές, στους κόλπους των οποίων οι Ταλαάτ και Ενβέρ, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν την «Κίνηση Νεοτούρκων».
Η «Κίνηση Νεοτούρκων» τελούσε υπό την προστασία της ιταλικής πρεσβείας, από τυπική άποψη, ενώ τα μέλη της αποτελούνταν εξ' ολοκλήρου από τουρκοεβραίους, μέλη των ανωτέρω ξένων στοών.
Η διείσδυση των εβραίων στον τουρκικό τεκτονισμό κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν υπήρξε γεγονός τυχαίο. Είναι γνωστό ότι την 1η Μαίου 1909 οι τούρκοι τέκτονες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια και την υποστήριξη των σιωνιστών, ανέδειξαν στο αξίωμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Τουρκίας τον Μαχμούντ Ορφί Πασά, όργανο των εβραϊκών επιδιώξεων, το δε Υπατο Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Τουρκίας αποτελούσαν οι Δαυίδ Κοέν, Ραφαέλο Ρίτσι, Ισαάκ Μαρκιόνε, Νίκολα Φόρτε, Τζωρτζ Σούρσοκ και Ιακόμπ Σουχάμι, όλοι τους εβραϊκής καταγωγής. Μέσα από αυτούς τους κύκλους αναδείχθηκε αργότερα ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος με τη βοήθεια των αδελφών του εβραίων, και όχι μόνο, θα συνέτριβε τον Ελληνικό στρατό το 1922...
Ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής επεμβάσεως στην Μικρά Ασία, ήταν ο πρωθυπουργός της Αγγλίας και σιωνιστής Λόυδ Τζωρτζ. Ο Λ. Τζωρτζ όσο «περίεργα» τάχθηκε στο πλευρό των Ελλήνων, άλλο τόσο «περίεργα» τους εγκατέλειψε στην πλέον κρίσιμη στιγμή, γεγονός το οποίο εάν συσχετισθεί με τις σιωνιστικές θέσεις του βρίσκει την εξήγησή του. Αξίζει να τονισθεί ότι ο προσωπικός γραμματέας του Τζωρτζ ήταν ο εβραίος «Σερ» Φίλιπ Σασούουν, ο οποίος... συμπτωματικά ήταν παντρεμένος με την κόρη του τραπεζίτη Ρότσιλντ. Αμφότεροι τελούσαν και μυστικο-σύμβουλοι του άγγλου πρωθυπουργού, ενώ η επίδραση του σιωνιστικού στοιχείου ήταν εντονότερη στη σύνθεση της βρετανικής κυβερνήσεως.
Οι υπουργοί του Τζωρτζ Λόρδος Σέσιλ και Λόρδος Ρήντιγκ (κατά εβραϊκόν κόσμον Ισαάκ Μοντ) ήταν απροκάλυπτα σιωνιστές και εκδηλωμένοι μισέλληνες.Ποιο όμως ήταν το σκεπτικό και οι απώτεροι στόχοι στους οποίους οι σιωνιστές απέβλεπαν με τη Μικρασιατική Εκστρατεία; Δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι η Μικρά Ασία είναι πανάρχαια Ελληνική Γη. Παρά τους διωγμούς και τον εκτουρκισμό πολλών αιώνων, το Ελληνικό στοιχείο διέθετε στην περιοχή αυτή μία ισχυρή Εθνολογική βάση. Οι σιωνιστές, έβλεπαν τη μόνιμη Ελληνική παρουσία στην Μικρά Ασία σαν μία θανάσιμη απειλή προς τα συμφέροντά τους.
Αφ' ενός δεν ήθελαν για ιδεολογικούς λόγους να δουν την Μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού να πραγματώνεται, αφ' ετέρου μία μεγάλη αλλά αδύναμη Τουρκία, ήταν η περίπτωση του εύκολου θύματος για την οικονομική διείσδυση που ονειρεύονταν.
Συνεπώς η Ελληνική παρουσία στα Ιωνικά παράλια και γενικότερα στη Μικρά Ασία έπρεπε να εκλείψει, διότι αποτελούσε πρόσκομμα στην υλοποίηση των σιωνιστικών σχεδίων. Για να επέλθει όμως η εξάλειψή της, έπρεπε να υπάρξει μία βίαιη μετακίνηση ή και αφανισμός του Ελληνικού πληθυσμού, ένας στόχος που μόνο δια της γενοκτονίας έβρισκε την πραγμάτωσή του.

Η φαύλη "λογική" της προπαγάνδας της ΔΟΛ, υπέρ της απόδοσης ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες

Οι Έλληνες απόδημοι χαρακτηρίζουν δίκαια τα μέτρα για την ψήφο των μεταναστών και τη χορήγηση ιθαγένειας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση Στέλιος Βραδέλης
Αυτό είναι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα ΝΕΑ που εξισώνοντας τους λαθρομετανάστες με τους Ελληνες νόμιμους μετανάστες μιας άλλης εποχής επιχειρεί να χειραγωγήση την κοινή γνώμη υπέρ της χορήγησης ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με το άρθρο:

"«Το 1962 που ήρθα στη Σουηδία οι μετανάστες δεν είχαμε δικαίωμα ψήφου. Αυτό το αποκτήσαμε το 1976, αλλά είναι αυτό που μας έδωσε υπόσταση μέσα στην κοινωνία και μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο μας στη σουηδική κοινωνία» λέει ο Νίκος Παπαδόπουλος. "

Αγαπητοί κ. Λαμπράκηδες, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των καλοβαλμένων "Σουηδών" της εικόνας και των εν Ελλάδι αλλοδαπών που διακρίνονται από κάτω;

Ότι πέραν του οτι οι Έλληνες ήταν νόμιμοι μετανάστες, ουδέποτε έλαβαν μαζικά την Σουηδική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, παρά μόνον την υπηκοότητα, και σε αριθμούς που ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΑΝ το εκλογικό σώμα της χώρας, ούτε την εθνολογική σύνθεση της!

Στην Σουηδία υπήρχε μια ελεγχόμενη από το κράτος διαδικασία εισόδου στην χώρα, ενώ η Ελλάδα δέχεται μια πραγματική εισβολή κυρίως από αλλοθρησκους και τριτοκοσμικούς που δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό της, και μηδενικές πιθανότητες αφομοίωσης.

Επιπλέον από γεωγραφικής απόψεως η Σουηδία δεν αποτελεί χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών, πόσο μάλλον όταν στην Ελλάδα το ετήσιο ποσοστό παράνομης εισροής αγγίζει το 3% του πληθυσμού της! Αντίθετα στην Σουηδία το ποσοστό υποδοχής ουδέποτε ξεπέρασε το 0.3%!

Τέλος, ας αφήσουν την όμορφη Σουηδία, ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος και τα υπόλοιπα φιλαράκια του Γιώργου Παπανδρέου και μέλη της ΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ (Φώτο 2), και ας έρθουν να μείνουν στον Άγιο Παντελεήμονα για μερικές εβδομάδες! Αν μπορέσουν βέβαια να τον ... βρουν! Έπειτα θα δούμε ποιες θα είναι οι θέσεις τους! Ειδάλως, τα "χαιρετίσματα" και οι "εξυπνάδες" τους ποσώς μας ενδιαφέρουν!

ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΜΑΛΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ.... ΑΦΟΜΟΙΩΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαρισμένη δηλώνει η γαλλική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκορντ από ένα νεαρό Σομαλό, χαρακτηρίζοντας το «ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά».



"Η οργάνωση ελπίζει ότι η δανική δικαιοσύνη θα τιμωρήσει με ορθότητα και αυστηρότητα το δράστη αυτής της επίθεσης που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για έναν από τους δημιουργούς των καρικατούρων του Μωάμεθ" ανέφερε η RSF σε ανακοίνωση της.

"Ορισμένοι μουσουλμάνοι μπορεί να σοκαρίστηκαν από τις καρικατούρες του Κουρτ Βέστεργκορντ αλλά τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια βιαιότητα και μισαλλοδοξία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Κουρτ Βέστεργκορντ και τους άλλους γελοιογράφους και δημοσιογράφους της Δανίας που απειλούνται" ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ