Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

Την θέση του για το μνημόνιο ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε την άποψή του γιατί το μνημόνιο, εκτός από κοινωνικά άδικο, είναι και οικονομικά αναποτελεσματικό. Υποστήριξε ότι δεν οδηγεί σε αποτελέσματα και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη γιατί αν δεν υπάρξουν αυτά θα προκύψουν μεγαλύτερα αδιέξοδα τα οποία δεν αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποτρέψει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου. Η ΝΔ συμφωνεί στην επιμήκυνση αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα.

Στην συνάντηση με τον κ.Ντομινίκ Στρος-Καν παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, οι αρμόδιοι τομεάρχες οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου