Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΤΟ MEGAΛΟ ΚΟΛΠΟ

"Ο λαός εμίλησε, η δημοκρατία εμίλησε"... έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου κάθε φορά που κέρδιζε μία εκλογική μάχη.. Τώρα ποιος μίλησε ακριβώς; Η αποχή έφτασε το 40%( και θα το δούμε παρακάτω αυτό, πόσο αλήθεια είναι) και το ΠΑΣΟΚ (φυσικά) δεν πάει σε εκλογές, καθώς πιστεύει πως αυτοί που δεν ψήφισαν, αυτό δήλωσαν με την αποχή τους!! Σε μια εποχή πρωτοφανούς προπαγάνδας με τους νταβατζήδες να έχουν "ξεσαλώσει" με την παραπληροφόρηση, η ΝΔ κατάφερε να χρωματίσει 6 περιφέρειες με αποτέλεσμα να επανέλθει στο προσκήνιο.
Αυτό είναι κάτι που δεν το ανέμενε το πολιτικό κατεστημένο της μνημονιακής Ελλάδας. Προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να λοιδορήσουν τους υποψήφιους του Σαμαρά. Ξέρουν όλοι πως αν τον κοντύνουν ή καλύτερα ακόμη αν τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα θυμίζει Ράιχσταχ. Το 80% θα είναι υπέρ του μνημονίου. Αυτό βέβαια πρέπει να το πετύχουν τώρα. Με αυτή τη βουλή που ο Σαμαράς δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ο Παπανδρέου δεν θα έκανε εκλογές με λίστα, καθώς ο μόνος που θα είχε όφελος από μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν ο Σαμαράς. Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που δεν ελέγχει τους βουλευτές του και το αντίπαλόν του δέος δεν είναι έτοιμο. Η κα Μητσοτάκη δεν έκανε το κόμμα της και δεν θα κέρδιζε πολλά αν οι εκλογές γινόταν τώρα. Οπότε γι' αυτό και ο ίδιος ο Σαμαράς ήταν βέβαιος πως ο Παπανδρέου δεν θα πάει τώρα σε εκλογές.
Οι εκλογές όμως δεν θα γινόταν τώρα και για άλλους λόγους. Ο Παπανδρέου θα φύγει δαφνοστεφανωμένος. Το σχέδιο αναμόρφωσης της Ελλάδας που μας υποσχέθηκε, δεν ολοκληρώθηκε και γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να φύγει. Θα "λύσει" τα δύο μεγάλα εθνικά θέματα, το Σκοπιανό και το Κυπριακό, και αφού καταστήσει την Ελλάδα χώρα πρότυπο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα είτε στον ΟΗΕ είτε στο ΝΑΤΟ.
Ραγκούσης Πεταλωτής Ψυχάρης
Στο εσωτερικό πεδίο όμως θα πρέπει να τελειώνουν με τον Αντώνη Σαμαρά. Αν αυτό το συνδυάσουν και με το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα εξαρτηθεί από τον βαθμό που το κόμμα της ΝΔ αφομοιώσει και τη στρατηγική του αρχηγού του. Αφού δεν κατάφεραν να επιβάλουν την κα Μητσοτάκη στην ηγεσία της, θα προσπαθήσουν να την αντικαταστήσουν (τη ΝΔ) με το υπό ίδρυση κόμμα της. Έτσι θα πετύχουν την ολική προσκόλληση της χώρας στο άρμα της Λέσχης που καθορίζει την παγκόσμια ατζέντα, μέλη της οποίας, και όχι τυχαία, είναι και ο Παπανδρέου και η Μητσοτάκη.
η προπαγάνδα
Οι εκδότες και καναλάρχες, με έναν πρωτοφανή τρόπο προσπάθησαν και θα εντείνουν αυτές τις προσπάθειές τους, να αποδημήσουν τον Σαμαρά και φυσικά να εμπαίξουν τον Ελληνικό Λαό.
Επί πάρα πολλές μέρες οι γνωστές στημένες δημοσκοπήσεις έβγαζαν τον Κικίλια τρίτο και πρώτο τον Δημαρά. Με αυτόν τον τρόπο ο παραδοσιακός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ έβλεπε το κόμμα του να χάνει από τον διαγραφέντα (δημοσιογράφο στο επάγγελμα) Γιάννη Δημαρά. Ο Κικίλιας απαξιώθηκε στην τηλεόραση, αρκεί να θυμηθεί κανείς την πρώτη του εμφάνιση στο δελτίο του ΑΛΤΕΡ. Προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο ένα διπλό χτύπημα. Αρχικά να τρομάξουν τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ και φυσικά να κοντύνουν την προσωπική επιλογή του Σαμαρά. Οι μέρες περνούσαν, ο Σαμαράς εντελώς μόνος όργωνε την Ελλάδα και ανέβαζε την αντιπαράθεση για το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ στα ύψη. Ο Παπανδρέου κάποιοι νόμισαν πως σύρθηκε στη διακαναλική και πως επίσης σύρθηκε στο δίλημμα, ή νικάω ή πάμε σε εκλογές. Εκεί, όσοι έχουν μάτια και αυτιά είδαν τα κανάλια της διαπλοκής να διαφωνούν και σε κάποιες στιγμές να ...κράζουν τον Παπανδρέου. Αυτό πιστεύω είχε έναν στόχο. Τώρα που ο Σγουρός πέρασε στην πρώτη θέση, να πούνε πως το δίλημμα έπιασε και πως οι πολίτες επέλεξαν με σοβαρότητα. Έτσι έσωσαν το ηγετικό προφίλ του Παπανδρέου, ο οποίος φαινόταν να μην μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική ατζέντα του Σαμαρά. Έπρεπε δηλαδή το δίλημμα και πάλι να μην είναι μία διαφορετική πολιτική. Έπρεπε για μία ακόμη φορά να φοβηθεί ο λαός. Οπότε ο Δημαράς χρησιμοποιήθηκε εκούσια ή ακούσια ως λαγός, για τα συμφέροντα των καναλαρχών. Το εκούσια θα το κρίνει η μετέπειτα πορεία του, η συμπεριφορά όμως των δελτίων απέναντι στον άλλοτε δημοσιογράφο του MEGA ήταν κάτι παραπάνω από φιλική. Επίσης η παρουσία στενού συνεργάτη της κας Μητσοτάκη στο συνδυασμό του, αλλά και η σιγή του για πολλές μέρες έδειξε πόσο λαϊκή απαίτηση ήταν η κάθοδός του, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Απλά να σκεφτεί κανείς. Αν ο Δημαράς ήταν αντιμνημονιακός και με δεδομένη τη στάση των εκδοτών, πόσο στενή θα ήταν η πολιορκία του συνεργάτη της Ντόρας για μία αντιμνημονιακή δήλωση; Αλλά ούτε της Ντόρας ζητήθηκε έστω κι ένα σχόλιο γι΄αυτή τη συνεργασία. Αυτό σημαίνει πολλά.Ένα από αυτά είναι η ανάδειξη της ανάγκης για κάτι καινούριο.
Έτσι στήθηκε περίτεχνα το παιχνίδι της "νίκης" του Παπανδρέου προβάλλοντας βέβαια και τον βαθμό της αποχής. Μία σκέψη όμως. Πόση είναι τελικά η αποχή; Ας δούμε εδώ σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι: 9.766.234 και ψήφισαν: 5.958.342
Ας δούμε τώρα τον πληθυσμό της Ελλάδας σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία: 10.964.020
Από αυτόν τον πληθυσμό αυτοί που ψηφίζουν σύμφωνα και με την ανάλυση που κάνει η ίδια η υπηρεσία, είναι γύρω στα επτά εκατομμύρια.Δηλαδή η αποχή δεν είναι στο 40% αλλά προφανώς και σύμφωνα με τα νούμερα, περίπου στο 20%. Αυτό δείχνει περίπου δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους παραπάνω στους καταλόγους. Αυτά τα δύο εκατομμύρια ψηφοφόρων χρησιμοποιούνται για να καταδείξουν την απέχθεια του κόσμου στο πολιτικό σύστημα. Δεν λέω πως όλοι αυτοί δεν υπάρχουν. Κάποιοι είναι σίγουρα εκτός χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, αποδημήσαντες, σε νοσοκομεία αλλά και μετανάστες σε άλλες χώρες περισσότερο από δύο χρόνια...
Αυτό προφανώς θα συνεχιστεί να χρησιμοποιείται στο έπακρο. μέχρι να πεισθεί ο κόσμος πραγματικά να μην ψηφίζει, να μην συμμετέχει για να μπορεί αυτή η κλειστή κάστα ανθρώπων να διαφεντεύει την τύχη της χώρας.
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΎ ΔΑΙΜΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΑΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΡΑΝ ΑΣΧΕΤΟΙ... Ο ΔΗΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΓΝΟΣ Η ΛΙΓΟ ΑΦΕΛΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΙΤΕ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ...

    ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή