Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ.

Πανικόβλητη η κυβέρνηση από την ογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών για την αποτυχημένη πολιτική του Μνημονίου, στις παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναζητά εναγωνίως σανίδα σωτηρίας.

Θεώρησε ότι τη βρήκε σε εκβιαστικά διλήμματα προς τον ελληνικό λαό, τα οποία έθεσε ο κ. Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξή του.

Συρόμενος στην αναγνώριση του πολιτικού περιεχομένου των εκλογών, που η Νέα Δημοκρατία από την αρχή επισήμανε, αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική.

Δραματοποιώντας τις συνέπειες από μια πιθανή ήττα των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός απείλησε για αντίδραση των αγορών!

Μάλιστα, έφτασε έως το σημείο να πει ότι αν δεν υπάρξει καθαρή νίκη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ τότε θα πάει σε εθνικές εκλογές.

Το εκβιαστικό δίλλημα του πρωθυπουργού είναι καταδικασμένο να απορριφθεί από την ίδια την κοινωνία, που θα στείλει το σωστό μήνυμα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αξιώνοντας αλλαγή πολιτικής, με άλλο μείγμα.

Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα, δεν θέτει θέμα πρόωρων εκλογών, τις οποίες άλλωστε δεν μπορεί να επιβάλλει λόγω της ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αν, όμως, ο κ. Παπανδρέου υλοποιήσει την «απειλή» του, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δώσει νικηφόρα την εκλογική μάχη.

Στην έκθεση ιδεών που παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου απέκρυψε πολλές αλήθειες ενώ άλλες διαστρέβλωσε βάναυσα.

Ο κ. Παπανδρέου υποκριτικά κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να πει καθαρά τι προτείνει, ποιος είναι ο διαφορετικός δρόμος και να μην κρύβεται.

Κι όμως, το μόνο που δεν έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς είναι να κρύβονται.

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη του πρωθυπουργού να θυμίσουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση ήδη από τις 7 Ιουλίου.
Η κυβέρνηση έκανε πως δεν άκουσε τίποτε.

Η κοινωνία όμως αφουγκράστηκε τη πρότασή μας, έλαβε υπ' όψιν της τις θέσεις μας για το Μνημόνιο. Και να που σήμερα είναι η κοινωνία αυτή που επιβάλει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να αλλάξουν πολιτική ρότα.

Και επειδή η αξιοπιστία τους έχει τρωθεί είναι βέβαιο ότι και τα εκβιαστικά τους ψευδοδιλήμματα θα μείνουν μετέωρα. Και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις 7 Νοεμβρίου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου